onsdag 10 juni 2009

LEDIGHET !!!

Nu tar jag ett sommar uppehåll från bloggandet. Jag antar att alla som sliter året runt har förståelse för det. Men det betyder inte att jag får återfall och kommenterar stora händelser under ledighet. Tills dess önskar jag en trevlig och solig sommar till alla (utom terror supporterklubben)!

Sancak beyi Emre

tisdag 2 juni 2009

Strid in i det sista

Turkiets överbefälhavare Basbug delar den stora erfarenheten av terrorbekämpning Turkiet har med sina amerikanska kollegor. Ilker Pasa säger sig vara nöjd med alliansen man har med USA mot PKK, men poängterar återigen att terrorism inte går att eliminera enbart med vapen. För en tid sedan så förslog han att man skulle anpassa vissa lagar för att folk skulle lägga ner vapen självmant och han bröt en ”tabu” genom att säga att även terrorister är människor och att de flesta av dessa en gång i tiden var medborgare i Turkiet.

PKK har förlängt sin ”vapenvila” med 1,5 månad. Men det har inte fått bergsrevolutionärerna att sluta plantera minor och andra sprängladdningar på vägar. Det dör fler soldater nu än vad de gjorde under öppen strid. Bergsrevolutionärernas syn på vapenvila är tydlig och fredsambitionen är än tydligare. Man försvarade dåden med att man ”agerat i självförsvar”.

Detta beteende fördöms även av DTP:s Turk, som på senare tid börjat jobba aktivt för en dialog för att hitta en lösning på problemet. Han var tom i Anitkabir tillsammans med Baydemir , militärens höjdare, riksdags kåren, statsministern och presidenten. Något seriöst och stort är på gång den här gången. Symboliken för Turks agerande är enorm, han visar tydligt att vi är ett enat folk, med en lång gemensam historia och enormt rik kultur.

Ilker Pasa säger något som bekräftar detta PKK mönster. Han säger att ”terrorism inte försvinner med endast socio-kulturella förändringar”. Vad menar han med det? Jo, att en som har en makt i en organisation eller grupp, som står högre upp i maktrelations hierarkin än vad de skulle göra utan, släpper den inte frivilligt. Finns flera exempel på detta runt om världhistorien. Alltså, även om Erdogan och Gul lyckas förtydliga det dem gjort hittills och får folket att självmant inse att terrorism aldrig är vägen att välja, så kommer den nuvarande skaran av hjärntvättade kommunisttvistade bergrevolutionärer som strävar efter demokrati (sovjet fantaster som strävar efter demokrati?! Är det bara jag som inte får ihop den biten?) att inte släppa vapen. Man kommer fortfarande kunna rekrytera utopi drömmande och romantiserade ungdomar från exilnationalist skaran runt om, men stödet i Turkiet kommer att försvagas, och det kommer bli än svårare att berättiga våldet man för.

Basbug säger att ”man ska slåss med PKK in i det sista”. Är detta motsägelsefullt eller sabotage mot harmoni arbetet? Nej, absolut inte! Utan tvärtom. Med facit på hand så är det ett sett att garantera medborgarnas säkerhet och harmoni. Basbug är en av de få som velat jobba i det tysta med att bekämpa dessa, men verkar ha förstått det hela på rätt sett. PKK vikar på rumpan nu inför EU-valet nu. Man försöker visa att man ”vill ha fred”, men att de stora stygga turkiska jägarna och haubitsarna jagar dem utan anledning. MÅLET MED HELA DERAS SKIT ÄR ATT FÅ TURKIET ATT VERKA SOM EN ICKE-FREDÖNSKANDE NATION! Minera vägar (även civila kör över och trampar på dessa, inte bara militärer), och kalla dig fred älskare och demokrativän (när du är en kommunisttvistad sate som dyrkar Sovjet). Att detta stöttas av EU-politiker är sinnessjukt! VAR ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG?!?!

Vi har ju sett hur deras uppfattning av vapenvila och eldupphör är, vågar någon ens tänka på hur deras uppfattning av fred är?

PKK:s finansörer i EU (Yazete)
Hurriyet
Milliyet
Star
Zaman

TEK VATAN
TEK BAYRAK
TEK MILLET

PS:
Sarkozy gjorde bort sig totalt genom att inte besöka Sverige pga Bildts uttalade önskan om Turkiets medlemskap i EU. Reinfeldt försvarade uttalandet och den lilla ny-fransken fick stå ensam och skämmas. Härligt att se att Sverige är ett av de få länder i EU som vågar stå för sina åsikter och inte allt för lätt böjer sig! Grymt stolt över Sverige! RYGGRAD KALLAR VI DETTA!

Tolga Candar – Gerizler Basi


Sancak Bekciler Beyi Emre