lördag 22 augusti 2009

Vad är det folk vill Carl Bildt ?

Carl Bildt (det bästa valet av utrikesminister i hela EU) väljer att inte fördöma aftonbladets artikel om Israel, som ambassadören gjorde, och får skit för det idag. Artikeln skrevs baserad på människor som fått sina anhöriga tillbaka uppsprättade efter att ha blivit dödade. Jag vet inget om detta, men varför ska SVERIGES UTRIKESMINISTER fördöma något varken han eller den svenska staten är ansvarig för? Vi kanske ska förklara för Israel att i Sverige har vi pressfrihet. Sen så kom de tama anklagelserna som ”Vi känner igen Sveriges agerande från WWII, där man stod passivt”.

Någon kanske bör förklara att Wermacht (som med svårigheter stoppades av STORBRITANNIEN, SOVJET, USA och ett stort drös andra allierade) kunde ha gett sig även på Sverige, precis som man gjorde med resten av Skandinavien. Jag är väldigt glad att vi inte släpades in i ett krig, det är tyvärr den prioriteringen man får göra. Vara en ”humanitär” eller värna om sitt land och sina medborgare. Sverige gjorde helt rätt. Sen kanske man ska påminna Israel om alla människor som sökte och fick skydd i Sverige.

Som vanligt så har denna kritik mot Israel tolkats som antisemitisk…. Ja, för all kritik mot Israel klassas som ”judehat”. Så nu är Sverige och Carl Bildt den största antisemitiska fästet i Europa i Israels pampars ögon. Vem fan bryr sig förutom våra egna förrädare (neo-liberalerna)?!

Ett påstående är ute, ett väldigt sjukt påstående…. Men tills motsatsen visats så är det troligare att dessa uppgifter stämmer och fläckar Israel enormt! Men dessa är för arroganta för att ens sätta en undersökning på det hela…. O det är Utrikesministern Bildt som får kritik….

Fortsätt så Bildt! Vi har pressfrihet i Sverige och den angår ingen annan än Sverige! Om vi ska kritisera artikeln och tidningen så får Israel allt motbevisa påståendet!

Emre

måndag 17 augusti 2009

Vad är det Turkiet sysslar med? Demokratisering eller lösning på ”kurd” frågan?


Nu har jag läst en massa under en längre period om ”kurd” frågans lösning och/eller demokratiseringen. Men vilket är det som håller på? Demokratisering skulle vara att folket fick mer inflytande och utökade rättigheter, lösning på kurdfrågan skulle vara att den kurdiska minoriteten skulle vara återigen glada.

Missförstå mig inte, jag är för en lösning på alla plan för Turkiet och dess folk, men jag anser att enorma fel begås. Jag personligen anser inte att problemen man försöker lösa är tillräkligt identifierade och att rätt människor är medverkande.

Problemet är i östra Turkiet, där utvecklingen och strukturen inte är på lika hög nivå som i övriga Turkiet. Där bor många kurder, men även en mängd andra grupper. Ska regeringen alltså bara ”lösa” problemen för en grupp och låta övriga grupper ligga i samma grop? Sen kan man fråga, vad är det kurderna i ö.Turkiet vill ha? Hur har man tagit reda på det? Genom DTP?

Erdogan gör dock helt rätt i att han kallar in MHP och CHP för att finna lösning, även om dessa för tillfället nekar inbjudan. Dessa är de starkaste i oppositionen och därför skulle bidra till en normalisering av lösningen till den nivå att även de icke-inblandade blir nöjda. Att inte delta innebär att lösningen, som förr eller senare kommer att lösas kommer att möta kritik och oroligheter kommer att uppstå. Dessutom är det ett svek mot folket som röstat på dessa.

Jag är glad över att TRT 6 kom till slut. Nu har folket ett alternativ till PKK:s röda propaganda kanaler. Man är tom 20-30 sent ute med det! Kurdiska ska få talas lika fritt som arabiskan, engelskan, svenskan osv. De kurdiska språken ska även få studeras för den som önskar i skolan. Kurdiska skrifter ska få publiceras fritt. Även fler kurdiska kanaler ska få tillkomma.

Men ett stenskott är att DTP anser att PKK:s ledare Apo ska vara motparten till staten! Ett sådant uttalande skulle jag, om jag nu var den med uppdraget att lösa problemen ställa samtliga inblandade på en rad och fråga dessa snällt vilka som verkligen tyckte detta. De som svarar ja, visar jag dörren och fortsätter med gruppen som insett verkligen. De som glömt att samma man suttit inne i flera år, inte gick färdigt sin utbildning på högskolan, skickades av turkiska Gladion till bergen, mördade fler av sina egna gerillor och civila kurder än turkiska soldater, dödade lärare, läkare, arbetare för att behålla folket i misär för att få fortsatt stöd och inte vet ett piss om hur folket har de. Det är ingen värdig eller rätt motpart. Motparten skulle vara en undersökning grundad på samtliga by ledare i Ö.Turkiet, och inte endast kurdiska. Resultatet skulle användas som en språngbräda av antropologer och byggas utöver det.

Dock får man inte glömma att majoriteten inte känner sig kränkt över allt som ska ändras, därför är det lika viktigt att DTP som CHP och MHP är närvarande. Man kan inte ta saker hur långt som helst. Vad utgör det för hot egentligen ? För att klara sig i Turkiet måste man tala Turkiska… De som inte gör de kommer att illa tvunget lära sig det för att klara sig utan misär. Detta innebär inte att Turkiet delas, om inte Ataturk och hans soldater besegrade västmakterna under WWI, så kommer detta bara vara att följa hans ambition om att bli en demokratisk, sekulär och utvecklad stat!

En egentlig lösning skulle vara att industrialisera Ö.Turkiet. Ge folk jobb och utbildning. Bygg upp hela landet och låt hela landet hålla någorlunda samma standard. Förutom detta ska man få utbildas, tala och skriva vilket språk man vill. Där skulle man vinna över många människors hjärtan igen.

Har du vunnit hjärtan hos folket igen, så kommer PKK att förstöras utan det stödet. Utan att kulor behöver avlossas, vilket är ett fördömligt och önskat slut. Men finns det en liten skara kvar som vill brottas, så är det bara att skicka JITEM och röda baskrarna för finslipning av naturen uppe i bergen.

Men helst skulle jag vilja att den blonda med blåa ögon kom och tittade till vad hans efterträdare har för sig och rätta till dem ! Hur hans namn används av icke-demokrater för att berättiga diverse galenskap! Bir daha gel samsundan, sari saclim mavi gözlum, neredesin dost ?!



Sancak Beyi Emre