torsdag 29 april 2010

Ställ till ett helvette för samhället och bli belönad?

Ytterligare en socialdemokratisk briljant ide. Man ska skicka kriminella unga till Nicaragua, för att hjälpa dessa att sköta sig och skaffa jobb. Man ska få gå på svenska skolor och läsa upp sina betyg under ett års tid. Vad kostar detta ? BARA 200.000. KR per år per skalle ! Enligt dem…

Det är endast en moderat, Jan Hallberg som ifrågasätter vad det sänder för signaler, när man belönar kriminella med resor:
- Jag är tveksam till att någon som begått brott ska få en resa utomlands. Även om det handlar om rehabilitering kan projektet ge fel signaler och uppfattas som belöning.

Mig ger det iaf en klar signal. Om jag som studerat i evigheter nu, söker jobb med enorma studieskulder och inte får jobb, vad ska jag göra ? Råna, slåss och skapa allmän anarki ? Kanske. Jag vet att detta projekt blev aktuellt när Rosengård och Hisingen kokade upp och ungdomar kastade sten och brände bilar.

Det kan jag tänka mig att göra, om det resulterar i att jag får en gratis resa till Nicaragua (som jag förövrigt inte kommer ha råd med i dagsläget, förrän jag får ett jobb. WIN-WIN situation för mig, katastrof för samhället) och hjälp med att hitta ”rätt”.

Dessutom, så är inte akademiker några ihåliga gatubusar, de har både kunskap och kapacitet att skapa mer förödelse än lösdrivare. Det är kanske något socialdemokraterna bör ha i åtanke. Ska man studera med enorma studieskulder, sköta sig och bli på spottad, då kan man nog vänta sig arga reaktioner.

Satsa dem jävla pengarna på skolor och poliser, som man ständigt kapar ner på. Snart kommer man även få de skötsamma i samhället mot sig, då undrar jag vilket vidrig vänster ideologi man ska motivera sina idiotiska handlingar med ?

Samma sätt som General Noriega står åtalad för narkotika brott, medan CIA betalade Nicaraguas Contras med droger…. Men Noriega är den åtalade och inte de amerikanska officerare som var ansvariga för droghandeln. Ironiskt ? Kan inte vi i Sverige vara klokare än amerikanerna iaf ?

Sancak Beyi Emre

onsdag 28 april 2010

När terrorismen får sin vilja igenom

Terrorist gruppen ASALA, som 60 år efter Osmanska rikets upplösning började en terrorkampanj där man mördade turkiska diplomater världen över, försöker tydligen återupplivas. Dessa fick sig en rejäl smäll när Turkiska staten insåg att Européer och Amerikanare inte skulle göra något särskilt för att bekämpa dessa eller ens skydda de Turkiska diplomater som föll offer för terrorism. Man skickade ut små grupper som oskadliggjorde ASALA:s ledarskikt som man inte återhämtat sig ifrån.
Totalt skördade dessa terrorister 47 turkiska diplomaters liv, de man dödade utanför rampljuset kan man bara spekulera kring. Hur som helst, om man frågar vad terrorism är till sakkunniga så kommer de svara i linje till de övriga definitioner som finns världen över, att ”användning av våld, hot eller tvång för politiska syften”. Dåden i sig brukas för att skapa kaos, oreda och rädsla. När rädslan ljutits in i den bredare publiken, så förmedlas meddelandet (politiska budskapet) som ligger till grunden för dådet.

Vad var ASALA:s budskap då ? “to compel the Turkish Government to acknowledge publicly its responsibility for the deaths of 1.5 million Armenians in 1915, pay reparations, and cede territory for an Armenian homeland” (Att tvinga den Turkiska staten att offentligt erkänna ansvaret för de döda 1.5 miljoner Armenier 1915. Betala ersättning, och lämna territorium för ett Armeniskt hemland). Än idag finns det människor som anser att ASALA inte var en terroristorganisation. Analysera det ASALA krävde, att Turkiet skulle erkänna ett ”folkmord” som inte var ett folkmord (som fort spekuleras i akademiska kretsar och ifrågasätts i allmänhet), betala ersättning (det kan man väl göra, men inte för ett folkmord eller för att ASALA kräver det, men vem ersätter 1/5 av den Anatolianska muslimska befolkningen? Staten Armenien får man nöja sig med; Detta är även nästa steg efter ett s.k. erkännande), lämna territorium för ett Armeniskt hemland (man kräver halva Anatolien för att armenier ständigt levt där (under andras styre), kan jag som nomad turk kräva Cengiz Khan:s, Atillas, Timurlenk, Selcukernas och Osmanernas rike?, detta är en del av "ersättningen" man ska "kräva").

Inte nog med det, man var en minst lika vidrig organisation som PKK, där man levde efter samma ideologi (ASALA slutade, där PKK började, bara jag som ser sambandet?), Marxist-lennistiskt: "The armed struggle and right political line are the way to Armenia", "Viva the revolutionary solidarity of oppressed people!".

ASALA höll även liknande idiotiska aktioner som PKK, man sköt mot civila på Esenboga flygplatsen i Turkiet där man dödade 9 människor och 82 sårades, samtliga civila. Sen har man även lyckats med liknande aktioner, där man dödade Europeiska medborgare, som fick världen att reagera (liberal med lika människovärde hette det va?).

Hur ser debatten ut idag ? ASALA:s retorisk har köpts och utvecklats. Armeniska staten (som samtliga fall bör ta avstånd från terrorism) erkänner inte Turkiets östra gränser (man hoppas på landersättning fortfarande). Man kräver en ursäkt för något som poppade upp efter Nürnberg rättegången (ersättningsglada hycklare ville måla ut sig i samma misär som offren för Förintelsen). Denna propaganda förs idag av olika grupper, allt från kristna extremister, islamofober, anti-turkiet klubben, vänstertvistade fanatiker till utåt välvårdade politiker.

Man gör allt i sin makt för att underminera Turkar och Turkiet i allmänhet. Det har gått så långt till att man försökt använda Hitler som referens och menat på att han skulle inspirerats av turkarna i Osmanska riket. Jänkarna kallade ju Tyskarna för Hunner under WW2 så något nytt i turkfobin är de ju inte.

Att man dessutom genom denna onödiga debatt om folkmord eller inte, som man dessutom vägrar låta forskas oberoende i eller ge tillgång till aktuella arkiv, så tystar man ner en illegal ockupation som sett ett faktiskt folkmord.

Dag och natt, står i kontrast till varandra. Precis som fred och krig. Att föra terroristiska, lögnaktig och girig propaganda och kalla det ”ett bidrag till försoning och fred” är idiotiskt. Försoning, handlar om två grupper som får förståelse för den andras ståndpunkt och enas i bådas lidande. Har man inte insett detta har man inte heller förtjänt av svenska skattepengar som betalar ut lönerna till de briljanta hjärnor som kläcker ur sig dessa idéer och som inte tänker så långt. Tänk ett steg längre nästa gång.

Jag hoppas Gulan Avci läser detta inlägg, och tänker om. Än kan det finnas hopp om en fred och försoning.

PS: Senaste uttalandet av ASALA, som menar att slaget för "västra armenien" (Turkisk mark) inte är över och man skryter om att man gick från "ord till handling" vad gäller terrordåden. Det allra lustigaste, man vill att Armenien ställer sig efter diasporan i Amerika... Vettiga terrorister?

Sancak Beyi Emre

tisdag 27 april 2010

Skillnaden mellan hat och harmoni

I helgen var jag i Stockholm och hälsade på. Jag hann med en massa kul. Jag besökte minnesstunden för det s.k. armeniska folkmordet. Knappt 150 människor hade samlats och uttryckte gemensamt sitt hat mot turkar med hetsande riksdagsledamöter från Folkpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Jag vill också gå ner och tända ett ljus, men hindrades. Men det var underligt att se hur poliserna låg i beredskap, man väntade sig antagligen ett ”attentat” baserad på de arrangörernas spökhistorier om hur Turkar är… Gulan Avci höll som vanligt tal, som jag är helt säker på gick i linje med Napoleons tal för sina soldater inför strider, det var ren och skär krigspropaganda som fördes. Över ”hur onda Turkar är som begår folkmord och sedan vägrar erkänna det”. Jag förstår att många blir arga över detta spektakel, men om man ser det som så här, att fram till dess att man såg Nürnberg rättegången visste man inte att man kunde tjäna pengar och mark på folkmord. Eftersom det inte fanns något tidigare, så hittade man på en, baserad på isolerade händelser som överdrevs helt över proportion. Man ska kanske även påminna dessa hejare att i amerikanska arkiv så har det dykt upp ett dokument där det fastslår att närmare en miljon armenier flyttat från TURKIET TILL USA EFTER WWI. En befolkning på 1.5 milj, där en miljon ”mördades”, blir en jobbig ekvation att knäcka, även för Einstein.

Sen att Obie återigen inte kallade lögnen för "folkmord", sved nog återigen i plånboken.... Kanske ska lägga pengar på vettigare saker ?

Annat var det på TUF:s firande av Barnens dag. Betydligt fler människor än 150 och betydligt mer lärorik och konstruktiv. Mehter band, danser, musik, god mat, information osv. Kazaker och Azerier deltog också på denna dag. Vad är det jag vill få sagt med detta ? Ena sidan för ren och skär hat och krigs propaganda (baserad på identitets problem, fiktiva folkmordet är grundstenen i deras identitet) medan den turkiska gruppen, helt oberoende höll sig till sitt och firade barnens dag utan några hattal eller upprop för konflikt.

Var det fred och försoning trädkramarblockets motion var för ? Vem och hur är det den påverkat på det sättet ? Folkmords-freaksen och anti-Turk klubben fortsätter med sitt upphetsade hat i samma tempo, medan den turkiska brutit upp med trädkramar blocket, men fortsätter på sin sida utan att bry sig om något särskilt om provokationerna och ge svar på dessa.

Vem är det som behöver en ny ”doktronering” ? Hatarna eller de konstruktiva ?

Sancak Beyi Emre

torsdag 22 april 2010

Inte får man någon uppskattning eller stopp på hyckleriet

Assyriska som spelar i superettan vann 1-0 mot Öster. Assyriska super förvärv inför säsongen var Ceyhun ”Superturken” Eris. Jag är en av de som glädjer mig åt förvärvet, för jag hade hoppats att det skulle bidra till att rasisterna i den assyriska gruppen som fiasko sidan Hujådå. Sidan som ständigt skriver ordagrant rasistiska artiklar om allt vad turk och Turkiet heter och har som främsta uppgift att motarbeta dessa vid varje tillfälle man kommer åt.

Men man hyllar sin Superturk ! Som dominerar både i laget och i superettan. Som kommer bidra enormt till när Assyriska tar sig till allsvenskan, som kanske endast har ÖIS som konkurrenter.

Assyriska föreningar som fått erbjudande att samarbeta med turkiska föreningar för att inge mer förståelse och ha ett större utbyte har ständigt nekats. Men likförbannat så kan man glädjas åt en TURK som spelar för Assyriernas stolthet Assyriska. Är det jag som missar något ?

Gissa vad som skrivs i dessa kretar ? Ceyhun är ingen ”fanatisk Turk”, han har förståelse för det assyriska folket. Hade dessa inte varit så trångsynta och hycklande så hade de upptäckt att de flesta turkar är som Ceyhun. Det är endast den rasistiska bilden dessa föreningar och pampar håller som fått för sig det.

Svaret de turkiska föreningarna fått är följande ”vi samarbetar inte med fienden” eller ”vi har inget gemensamt med folkmördare/förnekare”.

Hyckleriet har nått en ny gräns. Jag tror inte att Ceyhun, som lirat i det turkiska landslaget och i de största turkiska klubbar i hemlandet, skiljer sig markant från de övriga turkar runt om i världen. Men hyckleri kostar inget annat än att jag eller någon annan blottar det.

Grattis Assyriska till segern, till stjärntillskottet och i förskott för den allsvenska platsen !

PS: Förhoppningsvis, så leder iaf detta nyförvärv till att rasismen i den assyriska gruppen minskar och dess extremister som sprider skit propaganda som Hujådå. Jämför artiklarna om Ceyhun med de övriga man skriver om Turkar och Turkiet, så får ni en jättefin skärande kontrast. Eller ta bara en titt över vad och vem majoriteten av deras artiklar handlar om....

Sancak Beyi Emre

Armenien fryser normaliserings protokollet med Turkiet

Anledningen man fryser avtalet, som gav alla hopp om en fred, är att Armenien inte vill diskutera sin illegala ockupation och etniska rensning i Azerbaijan. Förutom ockupation motsätter man sig en gemensam och objektiv utredning över armeniernas anklagelser om "folkmord". Lustigt att man motsätter sig allt som skulle rentvå Turkiet, och häva en illegal ockupation? Det är iaf något Turkiet har diskuterat, med all rätt då ockupationen och den etniska rensningen man genomförde (genomför fortfarande) var anledningen till att Turkiet stängde sin gräns.

1 2

Man fryser inte bara avtalet, man drar tillbaka sin signatur (undrar ni hur förödande detta är både politiskt och juridiskt?:).

Idag får man några miljarder av amerikanska skattebetalares pengar att skicka ner till Armenien som investeras starkt i ryska flygbaser och handel med både Ryssland och Iran. Tänk om jänkarna fick reda på vad deras pengar gick till….

Det lustigaste av allt är alla politiker som anser att Cypern är en ”ockupation” av Turkiet, men sitter knäpp tyst över Armeniens facit av förbrytelser. Turkiet var garanter för ön och stoppade en etnisk utrensning med mandat. Armenien gick till angrepp, utan någon krigsförklaring och rensade ut allt vad Turk (Azeri, för de nyläsande) och Kurd (de muslimska iaf, yezidierna är kvar) heter i de områdena som idag är ockuperade.

Hur som helst, Armenien har efter den Turkiska blockaden sjunkit i en djup ekonomisk kris där man lever på ryska och iranska varor som inte räcker till. Man är helt blockerad från väst då Ryssarna är lite för nationalistiska för att erkänna att de inte har en bättre motsvarighet till vad väst har att erbjuda och Iran sitter med mullor (som inte har alla mullor i moskén själva) som utfärdar ”fatwor” mot allt som är västerländskt och främst amerikanskt.

Det är inga internationella organ eller ens FN som uttalar sig om detta. Armenien är USA:s lilla Israel som dock säljer sig lite för mycket i deras smak till Ryssland och Iran. EU ville att Turkiet skulle lösa sina problem med grannen, det var inget krav men en rekommendation. Jag anser att Turkiet gjort det man kan. Man kan inte tillåta en illegal ockupation fortgå, speciellt inte om den även innefattat en etnisk rensning.

Hur kommer detta speglas i media i väst då ? Självklart är det Turkiet som inte fullföljt avtalet, det är återigen Turkarna som är oärliga. Detta handlar främst om att Turkiet är det som återstår konkret av det Osmanska riket, är muslimskt medan Armenien är kristet. Dessutom så fortgår man i Israel doktrinen, har man utsatts för ett ”folkmord” (som man lyckats lura i stora delar av västvärlden), så kan man inte göra fel. Just i detta fall så drar många armeniska forskare liknelser till Förintelsen och anser sig ligga i samma situationen som judarna efter Förintelsen och förtjänar samma behandling (det var ju efter Nürnberg rättegången man kom på att det kunde vara lönsamt att koka ihop en motsvarande historia).

Inte ens om deras påståenden speglade sanningen så skulle deras beteende vara acceptabelt. Man bryter mot ett avtal man undertecknat, man ockuperar en annan suverän stats territorium och har utfört en etnisk rensning på denna mark.

Vill Armenien inte ha en normalisering ? Visst, det är varken Turkiet eller Azerbaijan som lider av det. Det armeniska folket svälter pga deras ledares idioti. Vill Armenien fortsätta ockupera Azereisk mark ? Visst, men Azerbaijan har en större befolkning (då även armé) och ekonomi, som gör att en konflikt är oundviklig om den inte löses vid bordet innan och denna gång blir det inte samma resultat som tidigare.

Kan man beskylla Turkiet för detta ? Ska det vara en normalisering av relationer som förstördes av X, så kan man inte förvänta sig att en normalisering sker genom att behandla A. Nu ska vi fråga det rödgröna blocket över vad deras motion bidrog till ? Det är lättare att vara destruktiv än att vara konstruktiv, men när man väl förstört något är det förbannat mycket svårare att bygga upp det igen.

Anklaga ett folk för folkmord, dikta ihop en massa sagor, ta ingen kritik och ställ absolut inte upp på en opartisk utredning med öppna arkiv över vad som hänt, dessutom passar man på att blir illa berörd när man utfört ett väldokumenterat, regelrätt inom konventioner i fråga och väldokumenterad etniskrensning. Men bryter avtal för att inte riskera att blotta sin smutsiga buk.... Hur länge ska detta FÅ fortgå ?

En av många byar som etniska rensningen verkställdes


Sancak Beyi Emre

onsdag 21 april 2010

Gissa vad som händer den 24e ?

Armeniska diasporan och dess lobbygrupper ska muta, pika, hota och pressa människor att tro på deras historia (främst i USA). Jag börjar tröttna på att skriva om detta, men inte sitter dessa små liv stilla, någon måste ju ändå försöka stoppa giftet de släpper ur sig.

Årligen investerar man miljarder för att få politiker säga ett enda ord, ”folkmord”. Det är ingen skillnad i år.

Precis som diskussionerna om Cypern, så har det framgått att man inte lyssnat på den turkiska sidan, och har kommit på nu att man haft en helt förvrängd och absurd bild av verkligheten. Varför ? Man förkastade allt vad turkar heter.

Det är precis vad som görs än idag, även i andra frågor. Fram till på 50-60 talet så var det inte på tal om att ett ”folkmord” begåtts. När man fick se att judarna fick ersättning för Förintelsen, så ville man få samma behandling, kanske kunde drömmen om ”stor Armenien” gå i uppfyllelse. Dessutom var detta det viktigaste för deras identitet. Nybildade stater måste hitta något för att ena folket, folkmords sagan var det bästa man kunde hitta på. O det efter att Nürnberg rättegången.

Om man nu var så säker på sin sak, så hade man öppnat upp ARF (Armenian Revolutionary Federation) arkiv i Boston, Armeniens arkiv och övriga diaspora arkiv som man lik förbannat håller stängda. Om man inte gör det kan man iaf ta det till en internationell domstol. Det gör man inte heller, utan man spenderar massvis med pengar på propaganda, få turkiska böcker bannlysta och manipulerar historien till sitt eget syfte.

Nu försöker man återigen påverka en amerikansk president. Men vad för legitimitet har ett sådant uttalande ? Nada, för det kommer varken självmant eller på ett rent sett, man mutar och hotar till sig ett ord.. Som förändrar vad ? Att Turkiet lämnar ifrån sig landmassa eller betalar skadestånd ? Noop, utan man får utlopp för sitt hat och kan förhoppningsvis hålla kvar på sin löst sammanhållna grupp identitet.

Allt detta för att försöka tysta ner ens egna mindre posetiva bedrifter, både genom historien och i modern tid. Häv ockupationen av Azerbaijan !


Sancak Beyi Emre

tisdag 20 april 2010

Krig är lönsamt, varför ska man då ha fred ?

Ni minns säkert att Turkiet erbjöd Grekland en nedrustning vid de gemensamma gränserna ? Grekland skyllde sin ekonomiska kris på vapenhandeln för att upprätthålla ett försvar mot det fiktiva hotet från Turkiet.

Grekland och Turkiets ”konflikt” utnyttjas av samma aktör. Det nya ”Roma Riket” EU. Frankrike och Tyskland, två av EU:s tre mäktiga bi-aktörer. Tyskland har ett ”speciellt band” till Turkiet, under WWI var man vapenbröder och idag bor det några miljoner Turkar i Tyskland, som utgör Tysklands största minoritet. Frankrike, med sitt ”revolutionära” jag, var en inspiration för alla som skulle frigöra sig från Osmanska riket i en nationalistisk anda.

Dessa två är de som ständigt håller konflikten vid liv, för gör man inte det, då uteblir miljarder av inkomst från vapenhandel. Grekland som ligger i en djup ekonomisk kris, tvingas köpa stridsflygplan och båtar från Grekland. Turkiet är inte sämre, man har återigen ett moderniserings projekt, samt att man utnyttjar egen utveckling nu och gör sig mindre beroende av Tyskland, vad gäller den aspekten.

Men hur fungerar det egentligen ? Vad var Merkels krav för att Turkiet skulle få ha Turkiska skolor i Tyskland ? Det samma som man kräver att Turkiet ska göra (fast man har Tyska, Engelska, Franska, Armeniska, Grekiska och snart även Kurdiska). Gissa vad hennes krav var, att man skulle köpa värdelösa Tyska ubåtar….

På senare tid har man försökt sabotera Turkiets utveckling av den egna attackhelikoptern ATAK, som är tokigt rörlig och mobil. Man menar på att man ska skrota det egna projektet och köpa Tyska flygmaskiner….

EU handlade om fred, demokrati och MR hette det va ? Vi bör nog leva som vi lär innan vi ger oss på människor som sotar för skiten vi ställer till.

Vem är nu, i detta ljus, ansvarig för den grekiska kollapsen ? Även ”biståndet” man skickar bestämmer man över vad man får använda de till. Mer än hälften går självklart åt att köpa fransk flyg och båt för att reta Turkiet som i sin tur ska köpa motmedel av Tyskland. Vad har dessa gjort i övriga konflikter tro ? Cypern ?

NATO och Ryssland tex. har samarbete med både Azerbaijan och Armenien som ligger i väpnad konflikt, vapen handeln blomstrar... Varför fred när man kan tjäna pengar ?

PKK problemet, hur kommer det sig att de dyker upp fransk ammunition, italienska minor, grekiska instruktörer och gamla öststatliga (idag EU medlemmar) karbiner. Samma länder är i samarbete med Turkiet för att ”bekämpa terror”.

Söndra härska, eller sätt ihop för än mer konflikt. Tjänar man så mycket pengar på konflikt, så är det klart att man inte vill ha fred.

Men vad skulle hända om Turkiet och Grekland insåg spelet ihop ? Kanske tom samarbetade mot de som satte dem i kriser, med samma mynt ?

Som Kuscubasi Esref (Teskilat Mahsusa)sa till Lawrence of Arabia när han tillfångatogs sårad under WWI.
- Ni utsätter mitt land för detta idag, men jag kommer ställa till en oreda på eran egen ö som ni kommer lida av århundraden.
Många tror att han syftar på IRA, som verkar mer troligt idag då Irland och Wales har hyllningsmonument för det Osmanska riket.

Sancak Beyi Emre

måndag 19 april 2010

Söndra härska för konflikt, men sammankoppla för än mer konflikt.

Den Turkiska cypriotiska republiken har valt en ny president, Dervis Eroglu. Han har en annan vision över Cypern. Han vill att de blir en federation med de fortsatta delningarna av grekiska- och Turkiska Cypern. Inte som idag, utan som enade två självstyrande delar (konfederation). Hans inställning fick 50,4 % av de turkiska cyprioternas röster i ett demokratiskt val. För EU ringer nu varningsklockor, man är ”orolig” över utvecklingen. Grekcyprioterna hotar med att blockera Turkiets medlemskap så länge ön är delad. Men i själva verket så har folket talat… Vad skulle det innebära att göra motsatsen till vad folket sagt, när man samtidigt för en fin poesi om MR och demokrati ? Förödande för EU:s trovärdighet.

Det är många som bara belyser Turkiets roll i händelsen. Men minns någon att den grekiska militärjuntan åter hade börjat drömma om ”stor Grekland” och börjat massakrera turkar på Cypern ? Det var också av den anledningen Turkiet ryckte ut, för enligt FN konventioner måste stater agera vi sådana händelser. Men än idag, så är det turkar som ser som bovarna i konflikten. Däremot börjar ljuset få styrka även på den grekiska sidan.

För de som varit på den grekiska delen av Cypern, har nog hört smått av inställningen till turkar. Att ena dessa skulle vara en ganska förödande handling som bäddar för ytterligare en stor konflikt. Men Eroglus lösning ser jag som en vettigare än Talaats och EU:s. Iaf till en början, att öppna gränserna och låta folk socialisera i något årtionde och bära från där. Men som vanligt, västvärldens syn är inte för de berördas bästa, utan för ens egna ekonomiska intressen. Det lustigaste är att demokratiska val som folket på Cypern håller, står Turkiet som ansvarig för. Absurdt i vettiga människors öron, men helt i sin ordning för obildade politiker och hobby rasister... Lägg där till att när turkiska delen röstade för ett enande röstade den grekiska emot, gäller endast den ena sidans demokratiska rättighet ? Det går inte säger "liberalerna", men de gick så jävla bra för Israel och Armenien som man sitter knäpp tyst om.. Håll en klar ställning så lovar jag att resten följer.

Men är inte det samma överallt ? Irak tex. Inte en enda svensk ledamot har jag hört angående kriget som tycker synd om araberna eller Turkmenerna. Det är antingen kurderna eller de kristna. Inget fel med det, men varför sådan avgränsning ? Gynnar inte ens syften så klart.

Samma koncept som de ”armeniska folkmordet” (som man på senare tid känt oro över för att man kanske gjort fel). Det dog miljontals fler muslimer än kristna, men vilka är de som belyses ? Tvångsutvandring i all ära, men alla miljoner som fick fly de armeniska rövarbanden och den framtyckande ryska armén är de aldrig på tal om.

Hyckleri ? Det må du tro. Jag stötte på en turkmenisk sång som verkligen berörde mig.

Cihan mene yok sanar, men turkmanim, meni yok sanar

En Turkmen som känner sig bortglömd av världen. Har han fel ? Nej, när har ni hört någon EU parlamentariker på allvar bry sig om och belysa Turkmenernas situation ? Aldrig. Ständigt kurder och kristna. Självklart ska man beskydda dessa, men varför lämnar man ut vissa ? När senast fällde man en tår över en Arabisk arbetare som sprängdes i luften i Bagdad när han vår på väg till jobbet ? När hörde man historien om Turkmenen som blev mördad i sitt eget hem i Kerkuk av maskerade män ? Aldrig….

Kerkuk cigerim yanar

En sak har jag lärt mig under alla mina år. Väst pissar inte ens på en brinnande människa så länge inte den människan är en aspekt i något intresse man har. Att man stöttar en grupp handlar oftast om att man i senare skede har något att hämta från dessa, eller ska utnyttja dessa i något syfte som till mesta del gynnar endast väst. Det Bush d.ä. gjorde mot kurderna i Irak tex. Uppmanar till uppror i kombination med att man både sålt och lärt pippi diktatorn Saddam att tillverka och lagra kemiska stridsmedel slutade i ett gräsligt folkmord som man påverkas än idag av direkt.

Kerkuk bombanan patlar, derdimi yedi katlar

Är det konstigt att vissa lämnas utanför ? Nej. Ska man då vara ledsen över att man blivit utelämnad ? Absolut inte, snarare vara glad tror jag. Jag undrar hur de man ”stöttar” och ”sörjer” för har de om säg 10 år ?



Sancak Beyi Emre

onsdag 14 april 2010

Ahmet Turk, Post-DTP

Han åkte på en smäll vid utgången från sin rättegång. Jag fördömer våldet, men har förståelse för slaget han fick. Men se till skillnaden på Ahmet Turk nu och den han var innan DTP stängdes ner. Nu är det inte apa eller PKK som är på tapeten längre, det är demokrati; folket; Turkiet och försoning. Även om han stundtals än idag går mig på nerverna, så har jag även förståelse för honom som uthärdat Diyabakirs tortyr fängelse under junta tiden.

Det jag vill uppmärksamma med honom nu är att smällen han fick, tar han inte personligt, han verkar inte bry sig om näsan som bröts, utan mer om atmosfären i Turkiet. Ahmet Turk har aldrig varit en ”sann revolutionär” enligt PKK, även om han haft skumma kontakter, så har han alltid varit för ett enat Turkiet. Nu, utan parti med terrorister flåsandes i nacken om vad han ska säga och tycka, så visar sig den verkliga Ahmet fram. En som utan politiskt mandat representerar en del kurder i Turkiet. Det betyder att han har blivit en riktig ledare, som man ser upp till utan verklig politiskt makt, men anses vara en pålitlig och representativ människa som många ser upp till.

Om han kan få slippa PKK och deras hantlangare, så är det en person som Erdogan kan ta råd av, för de speciella rättigheter alla minoriteter världen runt erhåller, för Turkiets kurdiska medborgare, det de saknar och annat som kan få människor att känna större frihet och ro.

Turkiet har en enorm variation på kulturer, etniciteter och traditioner. En stormaktsarv som gjort att man har erfarenhet av liv ihop med alla möjliga folkslag, religioner och traditioner. Därför anser jag att man inte ska hamna i andras trångsynthet, som inte har haft samma erfarenheter som Turkiet. Vad påverkar det turkar och cjerkeser tex. om en grupp vill fira nevruz genom att skutta över eld ? ingenting. Vad påverkar det staten och dess suveränitet om en grupp talar fler än ett språk ? Ingenting, för när svenska-turkar åker hem, störtar inte staten ihop för att vi talar vårt ”andra språk” svenskan….

Förrädarna och de destruktiva är inte bland folket, de man ska akta sig för rör sig inte bland ”oss”….

Sancak Beyi Emre

tisdag 13 april 2010

Ahmet Turk fick sig en snyting

Min vapendragare Osman skrev på sin återuppstådda blogg att, Ahmet Turk, DTP:s förre ledare, som fick sig en snyting av en grabb, skrev att det kunde handla om ”djupa staten”. Jag är mindre konspirationisk, jag tror mer att slaget han fick beror på DTP:s egen agerande.

Även när han (Turk) fick sig smällen, så var Sirri Sakik (massmördaren Semdin Sakiks bror) igång och käftade med en samling människor. Jag tycker att våld, i de flesta sammanhang är idiotiskt, men jag har förståelse för smällen Turk fick.

Mannen som gått ut med hyllningstal till PKK när Turkiska värnpliktiga dödats, åkte på en smäll av en anhörig till flera stupade soldater.

Jag fördömer handlingen, men sen ser vi också vad destruktiv krigspropaganda föder (åt båda hållen). Att gå ut och jaga kurder, som du tidigare ansåg var dina grannar, för att PKK dödat soldater just den dagen är lika idiotisk. Men att hylla PKK och sedan smila in i kameran fungerar inte riktigt. Hade man varit i ett annat land, hade man kunnat hamna i Guantanmo för sådan skit. I USA skulle man antagligen bli lynchad.

Försoning handlar om att se till så att majoriteten i båda led blir nöjda. Det är enormt oansvarigt att hylla terrorister och sedan kräva rättigheter och immunitet från allt man gör. Det samma gäller den andra sidan. Att hylla och skydda folk med junta ambitioner och människor som tagit folkets makt med vapen, sedan plågat och trubbat utvecklingen bakåt är minst lika idiotiskt.

Nu får man ta sig i kragen. Ska vi försonas eller slå ihjäl varandra ? Det är dags att bestämma sig nu, innan man går vidare. PKK som är enormt inträngda, som ständigt stöter på turkiska jägarförband vart man än rör sig, letar efter den minsta gnistan för att ”protestera”. Man försökte återigen vända upp o ner på Sirnak i ”protest” för smällen, som många turkiska politiker idag förtjänar. Sen har vi turkiska idioter, som går på mot protester…. Allt blir bara en enda stor soppa. Jag tycker att man ska ta och ställa alla politiker på en rad och se över deras CV över om också ska få sig en Osmansk ansiktsfil.

Min åsikt iaf. Våld används som sista alternativ, och aldrig i politiska sammanhang, utan endast när liv är hotad. Men en kille som förlorat nära och kära, som får höra Turk hylla förövarna som är ansvariga, har jag förståelse för om han inte kunde kontrollera vreden.

Sancak Beyi Emre

söndag 11 april 2010

Zlatan och Messi flyger med THY

Barcelona hade lekstuga igår med Real Madrid... Ingen snack om saken, man är bäst på planeten i det man gör. En självklarhet är att man söker kvalitet när man håller den klassen. Turkish Airlines (Turk-Hava-Yollari) är bolaget man valt att resa. Det har man dessutom kryddat med en häftig reklam.

Titta hur Zlatan och Messi kutar mot planet :)



Sancak Beyi Emre

fredag 9 april 2010

När jänkarna misslyckas med att skriva om historien

Pacific, som anklagade Turkar för att bränna ner sina egna städer blottades av sanningen illa kvickt. Nu har man beslutat om att dra tillbaka dialogen från serien. Anledningen var att detta medvetet lades in i serien, anledningen och motiven vill jag inte ens tänka på.

Det visade sig att dagböckerna, som serien utgår ifrån, inte hade något som ens antydde på något sådant. Sen att historieböcker och bevisningen speglade annat än vad som sägs. Propaganda är effektivt, men vad fick man utlopp för av detta ? Uttryck för den allmänna turkhatet ? Kanske…. En sak är dock säkert, jag har fått nog av all svartmålning och skitsnack ! Ska de vara något, får det vara något som speglar verkligheten och som har relevans… Slänger man fram ett påstående får man banne med stå bakom det med bevis. Inte hopdiktade sagor !

Detta skrev jag om det tidigare, Horror of the Turks in the Pacific

Sancak Beyi Emre

Springer med svansen mellan benen

Så kan man beskriva Benyamin Netanyahus reaktion mot den enda herre som säger sanningen. Erdogan som bojkottat USA efter dess mindre begåvade omröstning om det s.k. ”armeniska folkmordet” har meddelat att han ska delta i ett toppmöte angående kärnvapensfrågor. Det har påståtts att Egypten och Turkiet skulle kräva att Israel skulle skriva under icke-spridnings avtalet, och att det är anledningen till att Benny vägrar delta och skickar en ersättare.

Egypten, som till synes är en självständigt stat, men som utan problem kan behandla palestinier som boskap och kan utöka Israels blockad genom att vägra mat tillförsel till Gaza. Även ha dessa i isolerade läger i sitt hemland. Det är bla. Så här Egypten behandlar sina arabiska bröder. Skulle jag vara Benny, skulle jag inte skrämmas allt för mycket av brodermödare. Däremot av den som talar sanningen ? Hade jag varit Benny, hade jag tagit semester i Dominikanska republiken hellre än att möta Erdogan, alla dagar i veckan.

Medan arabiska ledare satt med tummen i mun, så var Erdogan den enda med nära band till Israel, som höjde rösten och protesterade mot att man skjuter fosfor granater i tätbebyggda civila områden.

Det har varit en västerländsk ”thing” att gapa och skrika på andra, men sitta tyst när man själv gör det. This is how we do it, menar man… Iran ska inte skaffa kärnvapen, det håller jag med om. Men om Israel som har Iran pippi har rätt att foga over dessa vapen, då har Iran samma rätt att försvara sig med samma medel.

Erdogan säger dock att med icke-spridningsavtalet underskrivet så kan Israel få ruva på sina spetsar, men även det vägrar man. Även när detta kommit fram så är det bla. Iran som målas ut som ”bad boys”. Till den bilden tillkommer Turkiet. Det hade väl snarare varit bättre att följa Erdogans spår mer, och säga vad som är rätt och fel, hellre än att hyckla och gå tvärtemot det man kräver att andra ska följa.

Jag hoppas inte att kräva att Israel skriver under icke-spridnings avtalet tolkas som antisemitism, som all annan kritik mot Israels snesteg...

Dessutom ska Erdogan träffa Sarkisyan i USA, det kan nog bli bra, Sarki är en av de med bättre diplomatiska attribut än de övriga ministrar i Armenien. Försoningen kanske kan bli av trots allt om alla agerar rätt, vem vet ? Dock är jag emot försoningen i dagsläget....


Sancak Beyi Emre

måndag 5 april 2010

Krig är inte bra, men ockupation håller vi tyst om

Armeniens opposition, Tasnaksutyun (de som slaktade icke-armenier i Anatolien för ett självständigt ”stor armenien”), är rädd för normaliserings protokollen mellan Turkiet och Armenien. Om dessa protokoll undertecknas så kan det föda nya strider mellan Azerierna och Armenierna i Karabag. Alltså måste man hålla sig borta från protokollen, för Azerierna kan visa sig vilja ha tillbaka sina ockuperade landområden, med vapenmakt, då Armenien vägrar lämna tillbaka dessa med fredliga medel.

Logiken är att man håller sig isolerad, folket svälter, man ockuperar delar av sin granne MEN inte kan man söka en normalisering, det skulle ju få allt detta att upphöra. Gränserna stängdes till Armenien, efter Armeniens ockupation, vilket medförde en ekonomisk katastrof som ledde till folkets misär. Allt detta hade kunnat upphöra om man lämnade marken man illegalt ockuperar. Det innebär att man slutat drömma om ”stor armenien”. Ett sådant steg skulle innebära att man inte hade någon anledning till att stänga sin gräns och skulle kunna flöda varor och utvecklas ekonomiskt som sina grannar.

För att behålla en illegal ockupation (där man utfört en etnisk rensning), för att behålla drömmen om ”stor armenien” som även kräver stora delar av Turkiet och hålla folket i schack genom svält och fattigdom; så vill man inte ha dessa protokoll från oppositionens håll. Närliggande anledningar ligger för regeringen, om än inte lika extrem, så är man inte för att lämna ockuperad mark. Det Turkiet gör, är vad samtliga FN medlemmar ska göra när stater agerar illegalt.

1 2
Läs gärna PanArmenia.net
- En pervers sida vars nyheter mer än 50% handlar om Turkar. Min teori om att Armenierna inte har någon identitet utan "Turken" visar sig stämma än mer. Här kan ni läsa perversa nyheter om att Azerierna bör betala kompersation för Karabag, att Turkiet inte går att lita på, att "folkmordet" inte går att neka osv. En pervers Pan-armenisk sida.... Jag undrar vad de skulle tycka om Pan-Turkiskhet ?

Sancak Beyi Emre

söndag 4 april 2010

Några repliker på de senaste uttalandena om ett så kallat folkmord

– Det var en allmän oro i landet. Men det fanns inga regeringsbeslut att de skulle deporteras, säger Ingmar Karlsson
- Det var ett världskrig, det allra första, klart som attan att folk är rädda. Dessutom står samtliga världens stormakter (utom Tyskland) och knackar på dörren. Det man kallar för ”regeringsbeslut” har visat sig vara falskt. Dessutom så är deportation enligt dåtidens sedvanor helt i sin ordning. Var det ett folkmord på de Turkmener som flyttades till Balkan ? Eller de judar och armenier som flyttades till Istanbul efter erövringen?

Miljöpartisten Bodil Ceballos är ledamot i riksdagens utrikesutskott och har undertecknat motionen.
– Det är sällan det finns klara regeringsbeslut på att mörda en hel folkgrupp. Någon har ju ändå förföljt gruppen även om det inte fanns regeringsbeslut om det, säger hon.
- Bodil Ceballos, varför ger ni er in i saker ni inte behärskar?! Utan ett regeringsbeslut, som man ständigt påstått att Osmanerna hade, kan man inte hävda ”folkmord”. Intentionen saknas i så fall, som är grunden för konventionen.

– Vi konstaterar bara att det hänt, att vi tror på forskarna och på upprättelse för de som utsatts, säger Bodil Ceballos.
Men enligt Ingmar Karlsson har ni fel i sak?
– Ja, det är klart att han kan ha forskat i det mycket noggrannare än vi gjort. Om vi gjort ett fel måste vi rätta till det.

- Jasså? Om ni gjort fel, och ni utgår från ” forskare ni tror på”, då bör väl hela historien skrivas om igen ? Ni har gjort många fel, rätta till detta nu !

–Det viktiga är att det här förnekas av en stat, det är därför det blivit en politisk fråga, säger Fredrik Malm.
- Fredrik Malm är den sista att uttala sig om ämnet. Fredrik som hade frågat den turkiska ambassaden om information, fått flera böcker, men slängt dessa. Han uppfattade dem för partiska, men vände sig till armeniska och assyriska föreningar. Var de mindre partiska ? Vad väntar man sig av någon som ville ”ena kristenheten” mot Turkiet.

Hans Linde, vänsterpartist och ledamot i utrikesutskottet, undertecknade också motionen.
–Det har varit en process där vi inhämtat information och träffat de drabbade. Folkmordet var inte riktat mot enskilda etniska grupper utan mot alla kristna, alla icke-turkar, säger han.
- Träffat de drabbade ? Har ni träffat några turkar, kurder och tjerkeser ? För dessa är väl lika mycket av de drabbade ? Det bör innebära att Turkiet endast bör bestå av Turkar, då alla kristna och icke-kristna utsatts för folkmord enligt er. Sedan kanske någon ska upplysa kommunisterna om att konflikten började i Tsar Ryssland där armeniska revolutionärer utsatte andra grupper för förföljelse. Tjerkeserna som än idag bor i miljontal i Turkiet flydde till Osmanska riket. När armeniska rebeller härjade bakom de osmanska linjerna så var dessa bland de första i ledet. Det samma gället kurdiska och turkmeniska klaner som utstått de mesta. Ingen i Turkiet nekar till att Armenierna förlorade 1/3 av sin befolkning ca. 300.000. medan den muslimska befolkningen på 20 miljoner förlorade 1/5. Vem bör vara den gnällande ? Spannmål importerades från ryssland, när du ligget i krig med dessa, så kan du inte vänta dig att det kommer in, ytterligare en aspekt för livsförlust.

Att de pontiska grekerna utsattes för folkmord råder det ingen tvekan om, enligt Konstantinos Fraggidis, ordförande i pontiska föreningen i Stockholm. Han blir mycket upprörd över det Ingmar Karlssons påstår.
–Vad gör honom till expert på vår historia? Vi vill bara få ett erkännande och till slut en ursäkt från det turkiska folket, säger han.

- Vad gör en grek till den TURKISKA historieexpert ?! Vad gör den svenska riksdagen expert på min historia ?! Invadera Anatolien och sen vänta på ursäkt ? Snarare herr Konstantinos och den grekiska staten som bör ta en tripp till Ankara och be om ursäkt.

Det är tyvärr så här det går till. Utomstående blir experter på andra länders (främst Turkiets) historia. Inte nog med att de blir experter, dem kan den bättre än Turkar de själva. Vad innebär detta ? Turkiet och turkar, är benägna att begå detta, är antingen dumma nog att inte kunna sin egen historia eller allmänt oärliga. Hur som helst kommer denna cirkus fortsätta ett tag till.

Artikeln

Sancak Beyi Emre

torsdag 1 april 2010

Horror of the Turks in the Pacific

Psykologisk krigsföring handlar mestadels om att ställa sin motståndare i tvivel. Tex. Vad ger Hollywood filmerna för budskap ? USA gör alltid det rätta, man är alltid moraliskt berättigad genom att man ständigt räddar världen och indirekt alltid vill världens bästa och man har en monstruös armé som är oslagbar då en man (Rambo tex) kan vinna ett helt krig.

Det är effektivt, det är dessutom fascinerande. Även om filmerna inte är menade för detta syfte så ger det ut ett sådant budskap. Gör en analys på James Bond filmerna, så kan man urskilja vem och vad som var det stora hotet mot väst under årens gång.

Det senaste har varit serien Pacific, som jag såg framemot att se efter Band of Brothers. Det lilla jag har sett, håller absolut inte föregångarens klass och har ett litet speciellt budskap. Ni minns de gömda Coca Cola reklamerna som var kontroversiella för ett tag sedan, samma teknik används i serien.

En amerikansk soldat på permis i Australien, efter hårda slag mot Japaner, hamnar lustigt nog hos en grekisk familj. Denna grekiska familj tar upp sin levnadshistoria. Där påstås det att turkarna brände ner den ”grekiska staden smyrna”. Staden som heter Izmir, ockuperades av Grekland. Grekerna hoppade i vattnet efter att Mustafa Kemals armé brutit igenom frontlinjen och ryckte fram mot Izmir. Staden återintogs och en brand utbröt. Denna grekiska familj, slängde sig i vattnet, blev upp plockade av fiskare och flydde till Australien (Grekland var inte närmare och mer passande för en grekisk familj tydligen, man hade ju vägen om till nästa kontinent).

Ockupationen nämns lustigt nog inte i serien. Inte heller vad den muslimska befolkningen utsattes för.

Enligt brandkårsrapporter och de stadens arkiv, så var ”motståndsrörelser/banditer” (bla. Armeniska rövarband) ansvariga för branden. Sen kan man ju fråga sig var logiken finns i att bränna ner ens egna stad man nyligen befriat från ockupation ? Nero var inte Turk så att säga. Dessutom, om du tuttar eld på en stad med mening, så släpar du inte dit brandkåren själv för att släcka elden.

I de turkiska arkiven dök dessutom en video upp, som visar släckningen. Dessutom så skrev dåtidens Italienska, Amerikanska, Brittiska och Franska tidningar att ”turkarna inte var de ansvariga för branden”.

Det var även dessa rövarband som senare ville ”skriva om historien” genom att påstå motsatsen, återigen från ett diaspora perspektiv.

Lyckligtvis har vi amerikanska filmer om kriget mot Japan, som kan reda ut Osmansk/Turkisk historia. Vad skulle vi göra utan dem?!

Om Turkar poppar upp även i filmer om andra världskriget, i strider mot Japan, då vet i fan var detta slutar. Någon som fortfarande tycker att jag överreagerar ?

Jag måste nog be om ursäkt trots allt. Hade jag förstått att resten av världen var så skräckslagna över Turken, så hade jag tagit allt detta skitsnack med en nypa salt. Men när det passerar logiken, så känns det bättre med att förklara att Turken inte alls är farlig.

Förövrigt tycker jag att det är förbannat lustigt att Väst som försöker splittra på allt, gör allt i sin makt för att ena Cypern.

Sancak Beyi Emre