söndag 20 juni 2010

Bok Boku Kenefde Bulurmus

BDP, PKK:s språkrör, ska skicka en grupp för besök i Sverige. Jag tycker att Viktoria och hennes gubbe borde få utökat skydd, för det är de vildaste terroristerna som är på ingång. Dessa är inte de som täcker för ansiktet och spelar in korta videoklipp med propaganda. Dessa är hederlösa kräk som propagerar för fred men öppet stödjer och brukar våld framför allmänheten. Detta våld, menar man är en ”demokratisk rättighet”, som många vänster vridna stackare köper runt om i EU.

Vilka ska då BDP hälsa på i Sverige? Säkert kommer dem hälsa på PKK:s föreningar och anläggningar, men de som bjudit in dessa stolpskott är Socialdemokraterna. Vad har man gemensamt ? Vi har ju sedan tidigare aktioner och uttalanden insett att båda dessa har ett vakuum i kunskap och diplomati i vardera parti. Men det som är gemensamt för dessa är ett nu mer tydligt turkhat.

Socialdemokraterna går i säng nu för tiden med allt som är destruktivt för inte bara Turkiet, men även Sverige (som jag trodde man representerade och jagade primärt egna folkets intressen). Jag lägger mig inte i allt för mycket politik, men ser jag öppet ett Svenskt politiskt parti som missgynnar Sveriges och dess folks intressen, då reagerar jag. Detta blir än mer känsligt för mig då detta parti samtidigt är på häxjakt på turkar och Turkiet.

Varför denna antipati mot BDP ? För det har visat sig att dessa är grundbulten i PKK:s stadsterror organisation KCK. Detta har kommit fram efter tre års utredning, som bla. Socialdemokratiska stolpskott gnällde över för ”politiska gripanden”, när det nu visar sig att man var aktivt deltagande i terrorism.

Vad tar man för beslut nu då ? Jo, man bjuder in dessa terrorister till Sverige för att ha möten med ”SVENSKA” politiker. Jag är kritisk till vems intressen man för, därför står svensk i citationstecken.

Hur går dessa terroristers logik? Man lutar ryggen mot väst, mot de som inte vill se Turkiet i ett EU medlemskap. Man snyftar för dessa med krokodil tårar, då man vet att dessa inte har nog med vett för att förstå sig på vad som egentligen händer. KCK organiserar ”protester” mot allt möjligt, o dessa ”protester” slutar ständigt i våldsamma upplopp där man angriper poliser och civil egendom i ”protest”. Där har man även civila som sköldar, oftast barn och man bötfäller de politiska profiler som inte står längst fram och kastar diverse bomber och stenar. Man har även den goda logiken att protestera mot TSK för "fred", när det i själva verket är PKK som ökar dåd mot posteringar och städer så fort politiska steg tas mot fred. Istället för att agera sköldar på slagfält, bör man nog dra till Kandil och kräva att bergsrevolutionärerna lägger ner sina vapen, om de ska ha fred. Att skjuta soldater och sen säga att staten inte önskar en fred är lika klokt som att hoppa fallskärm utan fallskärm. Dessutom, dessa som kräver rättigheter osv. Har nu tagit beslutet att rösta emot lagändringen, som ska ta bort den gamla junta lagstiftningen. Hur förklarar man detta ? Hur tar socialdemokraternas trädkramare ställning till det beslutet ? Idioti på allra högsta nivå, inget annat.





Sancak Beyi Emre

tisdag 15 juni 2010

Nu blir det semester, men innan det….

Jag behöver semester ! Jag ska åka hem till Turkiet och ligga o läsa en massa böcker på Anatoliens vackra stäppområde Bozkir. Jag behöver slicka sår, reparera brustna delar, läsa alla böcker jag inte hunnit läsa, planera för nästa år och ladda batterierna. För nästa år så kommer jag träda fram än mer konkret utanför bloggen. Jag kommer resa runt och delta i många möten och träffa många turkar runt om i Sverige. Så håll ögonen öppna och kom och träffa mig när jag har vägarna förbi efter sommaren. Men jag är tillbaka senare (kanske under eller efter sommaren), och fortsätter att blogga.

Nu under fotbolls VM så vill jag skriva några tankar kring turkisk fotboll. Fatih Terim, som misslyckades ta Turkiet till VM (även våra bröder i gruppen Bosnien åkte på stryk i kvalet slutskede). Fatih Terim som ledde Turkiet långt i EM, är smått hatad nu. Men när jag tänker efter, vem har haft så spännande matcher som Turkiet? Minns ni EM? När Turkiet avgjorde matcherna i slutminuterna? Jag personligen, dog uppstod och svor som aldrig förr under dessa matcher. Jag och ett kompis gäng skrämde livet ur turisterna på vårt Hotell i Side under EM, dem stackarna visste inte Fotboll och Turkiska karlar hade för relation. Varje match under Terim var en pina av spänning. Jag darrade av ilska (jag är i övrigt en människa med kort stubin, som svär ytterst sällan) och spottade ur mig svordomar som ett maskingevär. I slutet av matchen gungade jag runt i glädje och skrek. Det var tider de…. Det jag vill få sagt är att, visst Terim var en värdelös tränare utan en tanke på organisation och spelide, men matcherna han ansvarade för hade spänning. Jag är nyfiken på om man kan få fram en statistik på antalet äldre herrar som dog av hjärtattack under dessa matcher. Titta bara på VM idag, utan Sverige och Turkiet så är de knappt någon spänning (möjligen för oss?), men alla dessa trista tama matcher med slumpmål… Det håller inte! Ta in Terim för, säg Frankrike och se på underhållning. Jag slår vad om att många av de snigel ätande fransmännen skulle sätta sitt rödvin i halsen när Anelka petar in avgörandet 90+5, a la Nihat. Det är VM spänning. Den existerar inte nu tyvärr….

Sen så kommer det säkert vara en massa terror dåd i Turkiet, med död och elände… Dessutom kommer säkert Iran och Israel hitta på en massa dumheter (vilket man ständigt är i full fart med). Det är inget att oroa sig för. Turkiet har en tusenårig tradition av statliga affärer och har utvecklats enormt, detta är inget nytt, som tidigare kommer man tackla även dessa problem. Dessutom har man den enda VPL armé som slagit en gerilla. Israel och Iran kommer jävlas runt med varandra, men det krävs mycket till att man ska trappa upp konflikten till våld, men allt kan hända. Vi får hoppas på att alla inser allvaret i följderna och löser sina problem med penna och papper, istället för med bomber och automatkarbiner. PKK kan få fortsätta bäst dem vill, för glöm inte vad den turkiska sången säger, ”Eskiya dunyaya hukumdar olmaz” (rövare blir aldrig härskare).

Jag önskar alla en trevlig sommar och hoppas på att träffa så många som möjligt efter sommaren, fortsätt också att skriva till mig och läs mina bloggar efter sommaren.

PS: Gör ingenting jag skulle göra, så ses vi välbehållna efter sommaren ;)

Sancak Beyi Emre

tisdag 8 juni 2010

Vart ska Israel och deras uppköpta hantlangare vända sig nu? Mot Turkiet så klart, var annars?!








Sakine Madon skriver skit i skit tidningen Expressen. Hon beskriver Ship to Gaza som ”En soppa med många dårar”. Hon tycker att det är befängt att man kräver att svenska judar ska ta avstånd från Israel. Om man kräver att folk inte ska stötta terrorister, så går detta väl i samma linje Sakine ? Det Israel gjorde var följande: en militär räd på internationell vatten, bordar civila flaggade båtar, möter berättigad själförsvar. Mördar flera och kidnappar resten. I samtliga moment bröt man mot folkrätten. Det finns få som är så effektiva på att bryta mot folkrätten som Israel och ändå få kalla sig demokrati (men västerländsk är man absolut).

BBP och Hamas är de bidragande faktorerna till dödande skedde enligt Madon. Hon menar att de stackars Israeliska elit soldaterna inte hade något annat val än att skjuta ihjäl dessa. För vi vet ju hur ”turkar” och ”islamister” är… Som hon skyller vårdslösa mördandet på.

I artikeln om Israels massakerräd kommer hon också in på kurder.

Fredrik Malm tycker även han att soldaterna gjorde rätt. Han anser dessutom att de gjorde för ”lite” i proportion till våldet man mötte. Malm kommer även fram till att BBP och Hamas gjort gemensam sak för att i scensätta detta. Notera att BBP är ett turkiskt politiskt parti med rötter i nationalistiska MHP. Även Malm hittar en koppling till kurder. Notera att det fanns kurder bland de döda… Inte var det turkar som dödade sina landsmän, utan spritt språngande galna pirater med automatvapen. Mer än hälften av artikeln handlar om BBP, vilket är lustigt…

Den evigt korkade Dilsa Demibag Steen, hade också uttalanden i ämnet. Men inte handlade detta om Israels sjöröveri och mördande, utan om Turkiet.

Lustigt va ? Hur kommer detta sig ?


Beyan.net har även dem fått luft i segel. Dem menar att ”kritiker” (läs puckon som de ovan nämnda) att ” Kritiker menar emellertid att uttrycket "kasta inte sten i glashus" inte känns alltför avlägset, och antyder på Turkiets behandling av kurderna i landet”. Jag undrar om inte ”kritikerna” har lagt märke till att det är PKK som skjuter, bränner och mördar lärare, läkare, byggnadspersonal osv. Ett nytt perspektiv hette det va?


Vad för logik ligger bakom dessa uttalanden ? Jo, Turkiet hamnar i konflikt och man tar självklart part för motståndaren. Oavsett vad som är moraliskt rätt. Notera att samtliga dessa ständigt "står bakom" mänskliga rättigheter och humanitära insatser. Dessutom passar man på att dehumanisera och demonisera de turkar som var ombord. Om ni minns för några dagar sedan, så var det IHH som var islamister, idag är det BBP som är "högerextrema" och rövarna i spelet. Samma desperata spretande efter ursäkter. Först hette det att man blev beskjuten, sen var det knivar men till sist gav man sig med påkar. Idag heter det också att man sköt inte med tunga vapen, utan med paintball gevär (jag har aldrig sett ett paintball skott skjuta igenom skallar, jag har själv blivit träffad flera gånger).... Transporten bar vapen till Hamas dessutom i början, minns ni det? Men lustigt nog hittades inga... Inga soldater sköts heller, man hittade heller inga skott hål på attackbåtarna och helikoptrarna... Lustigt det kan bli va? Jag tycker att det bästa för Israel i detta läge är att bara få tyst på alla de sina, som gräver ner sig än mer hela tiden.

Skuldkänslorna finns där. Men man måste ju försöka legitimera sitt övergrepp på något sett. De desperata försöken är bara patetiska. Lägg märket till att samtliga dessa är självutnämnda ”liberala” och svärdviftare i Anti-turk klubbens främsta frontlinje. Man är dessutom PKK kramare (eller kan inte benämna en erkänd terroristgrupp som just en sådan). Man gömmer sig bakom ”liberalism” som ska göra en moraliskt korrekt, samtidigt som man smyger in sin egen lilla agenda. Turkar är brutala och ickemänskliga som förtrycker de stackars kurderna och får stackars Israeler att skjuta ihjäl oskyldiga människor.

Att deras artiklar handlar mer om den turkiska staten, notera att konvojen var en ideell sådan, än Israel som man i detta fall tycker synd om som gjorde det enda möjliga.

Att dessa anti-turkar får in kurder, turkiska staten och pro Israel propaganda är inte allt för förvånande.

Inte om man kan semestra i Israel och medan man är där, åka och besöka deras UD. Det kanske tom är så att man betalas för att ta ”urin på folkrätten” i försvar. Vem vet? Men var ligger svenska beslutsfattares lojalitet? Eller låt mig omformulera frågan. Var bör lojaliteten ligga?



Sancak Beyi Emre

måndag 7 juni 2010

Reaktionerna från turkiskmedia mot Israel

Turkiet har varit förargat över piraträden och mördandet begått av den Israeliska armén. Detta har inte minst speglats i protester runt om i världen och i media i allmänhet. Turkisk media har däremot inte varit nådig. Man har självklart tagit del av samtliga spekulativa nyheter som hela världen virvlat runt i. Men man har också grävt djupare för att nå en korrektare bild av vad som hände.

Vissa har förundrats över hur Israels specialstyrka Shayetet kunde åka på stryk och förlora sina vapen mot civila. Andra har krävt ett direkt militärt svar på angreppet från Israel. Men trycket på politiker har varit enorm från media. Oppositionen har tom visat stöd för den sittande regeringen de första dagarna, tills media elden lugnade sig och man kunde gå i vanlig huvudlös kritik.

Men kritiken har inte varit nådig. Man har belyst alla olika historier som Israelerna har slängt fram. Man har slagit hål i de flesta (om inte alla). Första dagen, så hette det att man blev beskjuten. Andra dagen hade man knivar och hjärnpåkar. Sist men inte minst så hade man tagit vapen från soldaterna. I själva verket så kom det fram att man sköt från helikoptrarna på civila på en båt som befann sig på internationellt vatten. När dessa klättrar upp/ner på båten, så kränker de en suveränitet, som ger människorna full legitimitet att försvara sig mot angreppet. Vilket man gjorde. Vad blev svaret ? Jo, journalister och aktivister fick flertalet skott i huvudet. En journalist som låg ner blev skjuten med fyra skott i huvudet.

I all ära, men skotten man använde är inte vanliga 9mm som kulsprutepistoler använder. Man använde något jävulskap som exploderar/expanderar när den trätt in i kroppen. Det är också därför man hade så många skadade som inte flyttas.

Till sitt försvar använder sig Israel av den klassiska ”antisemitism” och Förintelse kortet. Dessa kort är så skräckinjagande att världen kan knipa käft när man vägrar låta FN utreda händelserna på båtarna.

Hur funkar dessa kort? Skuldkänsla spelar man på, ett tabu som är illa att förknippas konflikta med. Men det har nått en sådan proportion att man klassas för antisemit och Förintelse förnekare/pro förintelse, om man vågar kritisera något en Israel gör.

Det är lika idiotiskt som när svenskar i vårt samhälle inte vågar säga till eller tillrättavisa utlänningar för rädslan av att någon ska ryta ut ”rasist”. På samma sätt som vissa av våra politiker väljer att gömma sig bakom ”liberalism” för att berättiga all sin galenskap. I Turkiet har man skyddsfaktorn man kallar för Kemalist.
Samtliga dessa utgör samma funktion. Samtliga är i grunden saker som är tabu belagda som man utnyttjar till max för sina egna syften. De är väldigt löjliga, men tex. skuldkänslan väst har för Förintelsen gör att man inte gärna sticker ut halsen. Att gå emot Kemalism är som i Israels fall att ge sig på Mustafa Kemal. Vilket inte är samma sak. Liberalism är en fin filosofi, men som utnyttjas för att en massa dumheter som man gömmer bakom ”ett liberalt tänkande”.

Sancak Beyi Emre

onsdag 2 juni 2010

Vad PKK sysslar med nu ?

Som jag tidigare sa, så ökade PKK sina terrordåd efter att Apa drog sig tillbaka. Detta är ett sätt att ge Apa legitimitet. Man ska försöka ställa till med ett stort helvette, så att turkiska politiker ska vända sig till Apa för hjälp.

Det kommer inte hända, det kan nog många intyga. Det lustigaste är att man inte har någon som helst avsikt med sina dåd. Man skjuter två-tre granater, skjuter några salvor finkalibrig eld och springer uta helvette. Man har ingen som helst tanke eller kapacitet till att ta över en militär postering. Det är endast ren och skär djävulskap. Man försöker nöta ut den turkiska opinionen genom att ge dödsbesked varje dag.

Någon än lustigare är de korkade tingen i BDP. Man har protester för att Armén ska sluta ”operera”. Man menar att detta förskjuter freden till ”krig”. Har dessa inte tänkt på att om PKK inte sköt på baser och soldater, så har TSK ingen anledning till att jaga dessa ? Istället för att protestera mot Armén, så bör man protestera mot PKK att sluta skjuta och minera. Men den intelligensen verkar inte existera.

Att Apo känner sig mer utlämnad nu än tidigare är inte konstigt. Iran pressar och har gjort räder in i Irak, Turkiet har opinionen på sin sida och PKK har gjort bort sig flertalet gånger inför publiken. Freden man snackar om, sabbade PKK och DTP på egen hand. Istället för att gå varsamt fram och sluta minera vägar, så gick man över till symbolisk våld och utförde dåd när fredsarbetet nått en kritisk punkt. Vad hände ? Jo, opinionen vändes från fred till vrede. Att TSK har till uppgift att hålla utländska makter utanför sina gränser är självklarhet. Att PKK med baser i Irak (kränker Irakisk suveränitet) och förväntar sig att man ska vara tillmötesgående när man under sin ”eldupphör” planterar minor och utför specificerade dåd, samtidigt som man fortfarande befinner sig på turkisk territorium, är inget annat en hyckleri. Men detta steg är inte lätt att se för massorna. Individer är kloka medan grupper och klungor är duma. Att gå i grupp begränsar analysförmågan.

PKK går idag uppenbart många andras ärenden. Det kommer visa sig än tydligare i framtiden. Men utnötningen man försöker sig på nu, är farlig… Kanske farligare än någonsin och kommer bli tydlig när vreden mot Israel lägger sig. Att människor blir förbannade är självklart. Att kurder, vad deras inställning än är, kommer även tycka synd om döda PKK:are är inget konstigt. Men att visa den rätta vägen är det viktiga. Att PKK:s terrorism inte bidrar till annat till än mer förödelse som reaktion måste visas tydligare.

Sancak Beyi Emre

tisdag 1 juni 2010

Många frågetecken efter Israels frågetecken

Att man inte är helt ärlig är väl inget att förbryllas över. Först hette det att man blev beskjuten, men man bordade båten nonchalant, sen hette det att man hade ryckt vapen från en soldat, men ändå traskade man runt på däck som ingenting. Bilder på en Israelisk pirat som skjuter på en liggande civil talar för sig självt.

Det allra lustiga är att, hade man haft skjutvapen, som man hävdade från Israelisk sida, då hade helikoptrarna badat och soldaterna som gled ner på rep hade skjutits i luften när de är blottade och båtarna hade haft skotthål. Men detta skedde inte… Hade det funnits skjutvapen ombord så hade man inte bordat på det viset.

Rycktes EN pistol från EN soldat, hur fan kommer det sig att minst 10 är DÖDA och ett 50 tal sårade ?! Kastade man pistolen mellan varandra för att turas om att skjuta priater?

Man hade bemötts av våld?! Konstigt ? Beväpnad angriper man en humanitär insats, båtar med olika nationers flagg på internationell vatten, man har all rätt att försvara sig. Det kallas för pirat dåd det Israel gjorde. Sen hade man plockat upp köksutrustning som ”bevis” på beväpning. Då kan man fråga sig, hur många knivar som går igenom Israeliska skottsäkra västar ? OM man beskjuts, om man misstänker att vapen finns, går man dit utan skottsäkra västar? Absolut inte. Klena Israeliska soldater bjuder upp på dans, åker på stryk, ställer till med en massaker och försöker rättfärdiga detta genom diverse idiotiska teorier och uttalanden.

Lägg där till att båtarna tullats och genomsökts i flera olika länder som Cypern och Turkiet. Där man inte fann några vapen...

Jag undrar hur svenska soldater skulle se ut om de hade börjat beskjuta olydiga civila i forna Jugoslavien ? NOTERA att svenska soldater aldrig skulle ingripa/angripa på internationellt vatten… Men det är skillnad på sanna yrkesmän och piratslödder. Jag menar tänk er en värld, där varje gång poliser ute i samhället fick trubbel med någon olydig sköt ihjäl människor… Hur fan hade det sett ut ? Straffa dem här svinen nu, visa att folkrätten gäller alla !

Jag kanske gör pirater orätt, genom att kalla de Israeliska barbarerna för pirater, men jag tror de har överseende och förståelse över vad jag syftar på...

Sancak Beyi Emre