torsdag 23 december 2010

Amerikanska Armenier och åsiktsfrihet

Det som sker i USA är en fingervisning på vad och hur den här soppan om det s.k. armeniska folkmordet går till. Man har ”facit”, inget annat är acceptabelt, man har förgiftat massor de senaste 50 åren och vågar du gå emot, ja då jävlar ! Då är du ”folkmordsförnekare”, ”turkagent” osv. Att förknippas med folkmord i väst, är det sista man vill (inte för att någon vill det men det är extra känsligt här). Det är starkt emotionellt laddat och det utnyttjar mina tidigare armeniska landsmän (vi var landsmän under osmanska riket ståtliga tid) till fullo. Våga säga emot om du törs, och du kommer få tillräckligt med kommentarer och elakheter som skulle räcka till en rejäl stämning.

Hur som, i USA har man fört en kampanj för ett erkännande igen (tröttnar man aldrig? I Turkiet har man faktis slutat bry sig) och återigen fått på nosen. Armenian Revolutionary Federation (samma socialist jävlar som för över 100 år sedan slaktade icke armenier i östra anatolien och agerade förtrupp åt invaderande ryssar) har spytt galla på Pelosi för att hon inte tagit upp ämnet. Man har samtidigt nyttjat artister i form av porrskådisen Kim Kardashian för att göra reklam för sin ”sak” (infektionen sprider sig inte bara genom terror längre, för samma jävlar hade fina kontakter med ASALA) och försökt, ordagrant plåga Kobe Bryant till att avbryta sitt kontrakt med Turkish Airlines.

“Outgoing Speaker of the House Nancy Pelosi showed her true colors on Wednesday by refusing to schedule a vote on the Armenian Genocide Resolution. For four years, as Speaker, she patronized the Armenian-American community and failed to honor her promise and articulated pledge to recognize the Genocide, becoming a pawn of the Turkish denialist movement”
Bushs kritiserade, antingen är du med oss eller emot oss doktrin forsätter av dessa. Vågar du inte hålla med dessa stackars satar, ja du är du ”turk agent” eller som ovan nämnt ” pawn of the Turkish denialist movement”.

Det allra roligaste är att dessa människor skriver radikala artiklar som ”Pelosi’s Refusal Will Have Dire Consequences”. Med tanke på dessa människors historia, så skulle bör Pelosi akta sig

Slutligen, varför fortsätta ? Varför inte bara inte inse att lögnen har setts igenom ? Ingen är med gott samvete på lögnens sida, men dessa trångsynta satar fattar inte det än. ”revolutionen” som var tilltänkt i Osmanska riket blev inte av. Det var för många muslimer och icke armenier att slakta för att få väst makterna att tillgodose en homogen armenisk stat. Det man inte lyckades med vapen då, försöker man med lögner, hot och terror. Men till och med nu skjuter man med blankskott.

Men hur har dessa fått så mycket andrum ? Ingen har gått emot. Hur lyckas de få ut så mycket skit ? Dem jobbar som ingen turkisk motsvarighet (läs TUF). Titta på hur AYF jobbar när någon kastar vovvarna ett ben. Våra har betydligt finare kontor, utrustning och konferens rum, men tyvärr varken ledarskap, hjärna eller vilja att göra något vettigt. Sad but so ! Sancak Beyi Emre håller fanan tills dessa vaknar, oroa er inte :)

PS: Kom inte med varken försvar eller kritik om de våra till mig. Jag vet vad de är och vad de gör. DS.

PPS: Förlåt, jag kunde inte hålla mig Ahmet abi DS.

Sancak Beyi Emre

torsdag 16 december 2010

Armenier kräver ersättning

Amerikanska armenier i USA har stämt Turkiet, några försäkringsbolag och två av de största bankerna i landet. Anledning? Man vill ha ersättning för egendom och mark man lämnat efter sig. Domen godkändes av domstolen då den inte går emot amerikansk utrikes policy”. Alltså har den ingen egentlig faktagrund, utan är baserad på USA:s utrikesdoktrin. Detta berör ENDAST de amerikanska bolagen och de som erkänner dessa en internationell jurisdiktion, då en amerikansk domstol knappast kan få ett annat land att betala ersättning. Däremot tycker jag att ersättning ska betalas, om nu legala grunder finns för detta och det kan bevisas. Vilket tidigare har varit struligt, då en dussin falska dokument börjat komma upp vid motsvarande tillfällen.

”Soltman said he was surprised by the decision since no new facts or legal cases were presented to the appellate panel between its first decision in August 2009 and the court's about face Friday. "It's very rare that a panel changes its mind," Soltman said. "Everything is exactly as it was in August 2009, and all of sudden there's a new opinion. It's hard to explain."”

Vad är anledning till denna förändring ? Säg det. Men en sak är säkert, 63 miljoner dollar som krävs som ersättning, inklusive för den mark där Incirlik NATO bas ligger, kommer föda konflikter. Turkisk ovilja och amerikansk ”lägga näsan i blöt” kommer att leda till än mer konflikter. Dock är jag inte säker på hur den legala statusen ser ut när flera nya stater skapats ur ett rikes sönderfall och domen baseras på politik. Men om ej hinder finns, som att dessa lagar inte fanns vid den tidpunkt, att nya stater inte kan bindas till dessa händelser och att man kan bevisa med otvivelaktiga dokument. Men 63 miljoner är saftigt, även om de mest skulle drabba försäkringsbolagen som var korkade nog att sälja inför ett enormt krig, till ett land som höll på att falla i bitar.

Nu undrar säkert många varför jag är så positiv till att ersättning bör betalas. För att, med OK från internationell lagstiftning (Turkiet är ju inte Israel heller som skippar lyda lagar?), så är det de enda rätta att göra. Självklart är min baktanke att Turkiet, som var centralen för Osmanska riket, kan komma att kräva större ersättningar från konfliktande länder som tillhörde riket. Balkan, arabiska halvön, Kaukasus osv. Jag är helt säker på att det finns en guldgruva att gräva i och att ersättningarna kan stiga långt över 60-70 miljoner. Ta ett samtal med de äldre i släkten och stäm tillbaka för marker utanför Turkiet vett jag ;)

Samtidigt så visar man prov på "demokratiska färdigheter" genom att kräva att Kobe Bryant ska riva upp sitt kontrakt med THY. I annat fall ska man "sluta stödja LA Lakers". För han har inte erkännt "det armeniska folkmordet" och "samarbetar med turkar". Finns det något slut på hatet ? Diasporan har tappat förståndet för länge sedan, det behöver man inte poängtera, men man är inte heller på någon väg att hitta det förlorade förståndet det kan vara värt att notera.


Sancak Beyi Emre

söndag 12 december 2010

Terrordåd i Stockholm

Nu har det skett. Ett självmordsattentat har skett i Sverige. I vår huvudstad. Motivet till dådet spelar ingen som helst roll. Terrorism är terrorism. Ingjuta rädsla i massorna genom våld för att få fram en åsikt. Terrorism. Dock var detta en religiöst motiverad terrorist. Rent teologiskt, enligt samtliga stora religioner kan vi väl summera med att han brinner i helvettets djupaste håla nu. Att döda oskyldiga civila går emot samtlig teologisk och moralisk lära. Sen kan man ju fråga sig vilken vettig lära som förespråkar detta? Varken Islam, Kristendom, Judendom osv.

Det glädjer mig dock att attentatet var misslyckat. Terroristen lyckades inte detonera samtliga bomber, då vissa även var splitterförsedda. Om detta skulle lyckats skulle det göra förödande skada och verkan på människorna runt omkring.

Jag hade dock på känning att Vilks ”konst” skulle trigga än värre idioter. Det har nu skett. Brevet som skickades in, tror jag också är ett typiskt terrortrick, vill ge sken av att man har en stor organisation bakom sig. Jag skulle gissa på att detta är en bluff, men måste undersökas ändå. Det som oroar mig är att andra rubbade satar kan motiveras av detta. Både högerextrema SD tänkande och liknande ”gud älskar den som spränger sig själv och allt runt om kring sig”.

Min första reaktion, för ärlighetens skull var att, jahopp, då har det kommit hit också. För i Turkiet sker terrordåd allt för ofta. En sak jag lärt mig, både av erfarenhet och av studier, är att inte gå i fällan. Oro finns självklart, som en mänsklig reaktion. Men ge er inte in i rädslan. Ändra inte ert liv, tänkande eller hållning. Stå fast ! Det är den bästa bekämpningen av ett fenomen som bygger på rädsla.

Jag har tjatat om detta ett bra tag. Man kan inte fördöma en terrorist och acceptera den andra. Din terrorist är inte min terrorist tesen håller inte. I en global värld drabbas vi alla. Hur vida detta dåd har en transnationell koppling är en fråga, vilket jag inte tror. Detta är dagen då vår neutralitet pressas till verkligheten. Vi kan inte vara neutrala i denna kamp. Mänskligheten och demokratins infektion, som vi valt att benämna som terrorism. Den berör och drabbar oss alla. Ska vi stå neutrala, då får vi stå passiva till liknande dåd. Ska vi inte vara passiva, så måste vi bekämpa och fördöma all terrorsim, var helst och hur helst den visar sig vara.

Terror kan motiveras på alla möjliga sett, men just den religiösa, ”islam” (enligt ren lära, så är detta varken möjligt praktiskt eller teoretiskt, men vantolkningar är det som ställt till för människan sedan begynnelsen) motiverade skrämmer slag på oss idag. Mycket tack vare USA:s överdrivna hotbild.

Terrorism är kostnads effektivt. Man ger sken av att vara ett större hot, och ha förmågan att skada mer än vad man egentligen kan. Med dagens utbredda och lättillgängliga media får detta enorm verkan. Sanningen är att man egentligen är en piss i oceanen. Rädsla är vad de vill att vi ska känna. Stå upp rakt och stöd våra poliser, så ska nog allt lösa sig

Sancak Beyi Emre

torsdag 9 december 2010

Vad Beyan har missat / Hotet mot kurdisk frihet

Beyan är en ”nyhetssida”. Som tar upp nyheter som berör kurder runt om i världen. Inget fel med det. Men mestadels (enorm majoritet) av nyheterna är specifikt utvalda för vissa politiska syften (vilket all media gör, men diskretare och betydligt proffsigare). Ständigt handlar det om hur folk behandlas illa, och i många fall så stämmer det (ca.2gram av en nyhet brukar spegla verkligheten resten myntas ut av de särskilt utvalda analytikerna). Man belyser yttrandefrihetsproblem, sociala problem osv. Sen självklart de mest idiotiska, som att ”återigen har TSK bombat en civilt befolkad by som står i lågor med tungt artilleri, MEN ingen människa kom till skada”. Idiotförklarande nyheter med HPG källor, som kanske låter trovärdigt vid första ögonkast, men vid två sekunders tänkande så skrattar man och undrar vad för människor som egentligen köper detta skitsnack. Jag kan inte ens räkna antalet nyheter de haft med ”TSK bombar, byar jämnade med marken” men aldrig har jag läst att någon dött. Antigen så har man en Arthur med en BAMSE inkopplad vid varje by som bombas (du har ändå inte mer än några sekunder att komma undan; men likförbannat så ger man inte upp:).

Det jag vill komma till är att man öppet inte tar PKK i försvar, men indirekt är man där. Dessutom så finns det de obligatoriska ”sympatisatörerna”. Deras nyheter gräddas in i artiklar då och då, men aldrig när de utför regelrätta terrordåd. Vad syftar jag på mer specifikt ? Finns flera exempel, men kan ta en i raden. PKK:s senaste beslut är att KCK (som alla vänster hejare runt om ansåg "demokratisk och icke terroristisk) ska åtala ”landsförrädare”. Åtal brukar sluta i arkebusering, vilket de mest simpla ”straff” belönas med i PKK. ”Landsförrädarna” är kurder i Turkiets regeringsparti AKP. För att de inte bidrar till ”freden”. Jag har tjatat om de så mycket, så jag känner inte för att ta upp deras ”demokrati” och ”freds” uppfattning. Dessa AKP medlemmar benämns som ”landsförrädare”, ”kollaboratörer”, ”agenter” och ”orsaken till att den kurdiska frågan inte löses i tid”. Dessa anses inte heller vara turkiska medborgare, utan ”kurdistanier”. Deras främsta åtalspunkt är att de anser att den väpnade konflikten är mellan ”staten och PKK” och inte kurder och turkar. Sen är man också sur på att man propagerade för att man skulle rösta för på den folkomröstning som skedde tidigare i år.

Om detta inte är terrorism i dess mest klaraste tillstånd, vet jag inte vad som är de. Kurder får alltså inte ha en egen åsikt avvikande från PKK:s linje. O detta är inget nytt, vad för alternativ finns det förutom BDP i ett rent kurdiskt slag ? Det är inte så att de är enhetlighet bakom BDP och PKK. Dessa får en bråkdel av rösterna i val, dessutom så har man en tendens om att överdriva alla siffror till himmelska höjder att folk som läser tidningar och nyheter tror att kurder stöttar terrorsim per automatik. Minns ni Leyla Zana ? Var är hon idag ? Någon smög in i örat på Apa att hon var tänkt som hennes ersättare och huxflux så tvingades hon att stega av från samtliga viktiga poster och uppdrag. PKK kontrollerar ”kurder” som Mao i Kina, Lenin och Stalin i Ryssland, Hitler i Tyskland och Kim i Nord Korea. Ingen skillnad.

Du ställs inför rätta om du är emot PKK för "förräderi". Med en minoritet av röster så har man tagit sig rätten att föra samtliga kurders talan. Mer säger jag inte, jag antar att detta ger en klar bild av "PKK demokrati" och "frihet". Boskapsskötare skulle jag mer kalla detta, det är boskaps behandling det man genomför, detta i deras bild av "befria". Sjuk tvistad kommunist diktatur skulle jag snarare kalla det.

Nu undrar jag. Beyan, som vill ge ett ”annat perspektiv”, har de missat Firat:s egen nyhet om detta? Eller har detta sållats ut för att detta inte förstärker den slavande offermentalitet man vill kränga på ett folk? Eller tillät inte ”propaganda ministern” att man tog upp detta, för det gynnar inte deras politiska ställning ?

Man snackar ett ”good Game” om rättigheter och demokrati, men vad kan vara vitalare än åsikt och politisk frihet? Eller rätten att göra sina egna val ? Vid första blick, så ser jag PKK och deras systerorgan som främsta hoten för kurdisk frihet. Jag gissar på att många hjärntvättade hallucinerande bergsrevolutionärer och deras ”sympati töser” inte håller med.


Firat artikeln om att AKP kurder ska åtalas

Sancak Beyi Emre