söndag 16 januari 2011

Är det detta svenska politiker ska försvara ?

Återigen så är PKK/KCK/BDP ute och "demonstrerar" mot de "oskyldiga" i KCK. Denna gång i Istanbul. Det är inget annat än anarki och terrorism. Kan någon ur S,MP,V och FP, som tidigare uttalat stöd för dessa, kommentera dessa bilder ?















































Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!






Vem är det som har problem med ”turken”?



Lägger ni märke till följande:
På senare tid så arbetar man för fullt med att inte skriva och tala ordet turk. Precis som i som svensk i Sverige, så innebär det ordet ”turk” i många sammanhang något rasistiskt eller fascistiskt (som svenska flaggan och att kalla sig stolt svensk upplevs symboliskt med rasism eller invandrarfientlighet). Detta är en sjuk trend i generellt i Europa men med mest slag kraft i Sverige och den försöker man ge uttryck för även i Turkiet. Man försöker att undvika använda ordet och till och med eliminera det.

Ni har säkert läst eller hört talas om det: Samtliga eder man lägger funderar man på att ta bort ordet turk. Den nya ordning som försöker skapas, är ett hybridiskt multikulturellt samhälle baserad återigen på post-franskrevolutions tänkande. Det lustiga är att Europa som sedan urminnes tider slaktat varandra, ständigt varit livrädda för Osmaner, som kunde hålla fred mellan så många olika folk och leva ihop, ska nu lära deras ättlingar om ett ”fungerande multikulturellt” samhälle. Den europeiska går ut på att förtrycka minst en faktor medan den Osmanska baserades på frihet och abstrakt oberoendehet som imperialistiskt tänkande européer räds (dem förstår helt enkelt inte). Hade Osmanska riket blivit ett enda stort slagfält för alla folkgrupper utan att man rört runt och förstört? Än idag har man inte förstått, och man räds det lika mycket än idag. Jag ska inte gå djupare in på detta.

Vem eller vilka är det som räds ”turken” då ?
Det går varken att neka eller dölja, det är aktörer inom främst EU. Men det är något jag inte riktigt förstår…. Vem var det som kallade Osmanska riket för ”turkiskt” ? Vem var det som gjorde ”turk” och ”muslim” synonymt? Alltså, vem myntade uttrycket? Det var inga andra än européerna. Detta trots faktum att varken Osmanerna eller muslimerna identifierade sig som ”turkar” (primär identitets grund iaf)

Vad innebär då ”turk” för dessa?
”turk” var/är grunden till fruktan.
”turk” var/är en källa för beundran.
”turk” var/är grunden till exotiskt, mystik och hemlighets beundran.
Den man var mest nyfiken på, det mest omtalade och mest omskrivna. Det man i hemlighet var avundsjuk på hette ”Gran Turco” (den stora turken).
Det var också namnet på den fiende som man absolut behövde förinta. Det var också därför som bland annat filosofer som Luther och Erasmus förespråkade fiendskap och förknippade ondska och elände med ”turken”. Det är också dessa som la grunden till bilden man än idag har om ”turken”.
Jag ska inte dra ut på det hela. De segerrika och enastående ”turkar” som knackade på Wiens portar har alltid setts som en fiende som man illa tvunget skulle tillintetgöra.
Först gjorde man motstånd. Slog tillbaka dem. Sedan gick man till anfall. Men man lyckades inte förinta dem….

Man gör än idag mycket för att demonisera och dehumanisera "turken". Fiktiva folkmord, laserturken (arab), skogsturken (kurd), diverse konflikter man tar part emot "turken" fast det går emot de mest grundläggande principer man håller som att ta part för terrorister och militärjuntor. Bara för att nämna lite.....

NU…
På senare tid när man försöker få bort ordet ”turk” ur vardagslivet, lagar och konst så blir jag förvirrad. Har Europa inte kommit över sin ”turk” rädsla och fobi? Dum fråga va ?
En fråga till: vem mer är det som anser att ordet ”turk” är ett hot och ett störande moment? Dum fråga igen, frågan är egentligen svaret.

Stort tack till Soner Yalcin !

Sancak Beyi Emre

torsdag 13 januari 2011

PKK/KCK sympati i Sverige är ett enormt frågetecken





































Det är individer i vänster partiet och socialdemokraterna (finns någon enstaka toker i Miljöpartiet) som uppgett att åtalen mot KCK och ROJ TV bör upphöra. Man har uppgett att det är ”odemokratiskt”, brott mot yttrandefriheten och förtryck. Man har även klagat på att polisen i Turkiet använder sig av våld vid ”fredliga och demokratiska demonstrationer”.

Senast idag så hade man en av dessa ”demokratiska demonstrationerna” i Diyarbakir. Ett ”fredligt demonstrationståg” som var väl förberedd med stenar (hur man hittar stora stenar i en storstad är en fråga) och molotovbomber (brandbomb med bensin alt. Annan lättantänd vätska i en glasflaska som kastas) som ville tränga in i rättegångssalen. När de inte fick det, ja då slogs ”demokratin” igång…. Bomber och stenar… Med återigen barn (varför är dessa knattar inte i skolan?) i fronten. Man lyckades återigen bränna förbipasserande människor och spred förödelse i "demokratisk anda". Dessutom var många affärer stängda. För i annat fall så får du din affär nerbränd (vilket sker ofta för den modiga). Sist detta trotsades, så anföll "demokraterna", men mötte en ägare med ett automatvapen som sköt ihjäl en av angriparna. Risken är inte värd det, men en fattig region blir fattigare.

Att vänstern och S fortfarande kan ifrågasätta rättegången är ett av de största frågetecknen för mig. Man har samlat in bevis under en tre årig förundersökning. KCK som agerar och styr PKK:s stadsgerilla är vad som tas i försvar. Notera att USA och EU (bla Sverige) har dessa på sin terrorist lista.

Låt oss ta en titt på vad för verksamhet KCK har för sig och vad man tjänar pengar på. Vad det är man tar i försvar:

Bor man i området som KCK opererar i, ja då är man illa tvungen att betala 10% av alla inkomster (Osman Baydemir betalar 3500 Lira=16250kr i månaden), ägnar du dig åt djuruppförning ? Då ska var tionde skänkas till KCK. De familjer som har de gott ställt, tecknar ett kontrakt som menar på att minst ett barn ska ansluta sig till bergsrevolutionärerna som terrorist. Förutom detta så organiserar man "demokratiska protester" med bomber och sten; som man söker skydd bakom barn medan man slungar iväg.

Sen har man även tullar. Dessa tullar ligger i gränsområden och skattar allt illegalt som flödar igenom. Man ägnar självklart en hel del personal till att skatta smugglare samtidigt som man själv smugglar ordagrant allt möjligt! Men det man tjänar mest pengar på är människosmuggling/handel och droger. För de idioter inom S och V som fortfarande anser att ”KCK är legal” ska titta till smugglarnas papper (ex. de som grips i Europa), inte allt för sällan grips narkotika och människosmugglare med en röd HPG stämpel (som man utan inte kommer genom tullarna). Om man som ex. Langare har problem med transport, ja då kan man få hjälp av den ”legala” gruppen KCK att bära sina varor in i Europa…. Till det rätta priset. Drogerna hamnar först i Van, sedan i Istanbul där värdet på knarket blir ca. 5500 EUR. Detta transporteras i speciella fordon som till synes bär möbler, kläder, mat, dryck, datorer osv. har i själva verket knark gömt. Från Istanbul bär det av till Grekland, Italien och Spanien. I Spanien blir värdet på drogerna 17000 EUR per kilo. Från dessa länder sprids knarket ut till resten av Europa, på ett enkelt sätt då PKK/KCK känner till kunderna väl sedan tidigare.

Människohandeln går genom samma vägar, dock så kan man ta landsvägen om det är trafikerat till havs.

Dessa tullar finns tyvärr mestadels på den Iranska och Irakiska sidan av gränsen.

Detta är en bråk del av vad man egentligen sysslar med, men deras inkomstkällor säger en hel del om karaktären på den enligt vänsterpartiet och socialdemokraterna legala organisation.

Hur mycket tjänar man på detta då ? Vad har man för tjänster? bla detta:

- Droghandel, människohandel, reservdelar till bilar, utpressning från affärsmän, avgifter från ”folkets domstol” (där man vill åtala kurder som är aktiva eller röstar på AKP (samtliga som inte är med dem egentligen) bla. Demokrati och åsiktsfrihet hette det va? En ”rättegång” kostar 7250skr, ha det i minnet om ni skulle kidnappas av terrorister i Diyarbakir vid nästa ”terrorkramar resa”) och skatten man tar från folket i området (10% eller en 1/10 av vad helst du äger eller produceras. Alt. Kan du förlora ett barn till bergen).

- Skatten från smugglingen över gränsen Iran och Turkiet är följande:
Bensin eller annan bränsle: 3$ per packåsna. Socker: 5$ per packåsna. Te: 7$ per packåsna.
Cigaretter: 7$ per packåsna. Obehandlat morfin (även känt som turkisk morfin, basämne för knark produktion): 25$ per kg. Behandlad drog (färdig att säljas): 65$ per kg.

- Hjälpen du kan få av KCK/PKK för att bära ditt gods kommer i olika paket priser:
Ett parti med droger: 4000$ (demokratiska sympati paketet). Hjälpa människosmugglare att smuggla människor: 5000$ per grupp (befria människor från kapitalismens klor - revolutionspaketet). Kläder: 7$ per häst. Kosmetiska produkter: 7$ per häst. Reservdelar till bilar: 7$ per häst. Kokain: 3000$ per 10kg (revolution a la Cuba). Jaktgevär: 7 dollar per häst. Pistoler och andra vapen: 15$ per häst.

Detta är en bråkdel av dokument och verksamhet som man spanat på i tre år. Detta är också en bråkdel av vad dessa håller på med. Värt att notera är att denna information bekräftats av gripna medlemmar. Åklagaren säger det, den gripna säger det. Men vänstern och socialdemokraterna söker en konspiration.

Hur kan då vissa av våra förtroende valda politiker i Sverige ta dessa i försvar ? Jag finner faktis inget logiskt svar. Hur skulle det se ut om en Hells Angels skulle ta skatt från allmänheten och tvinga på beslut och val? Just den biten håller kriminella gäng inte på med i allt för stor utsträckning, men droger och tullar har man. Kanske är det just den sista biten som skiljer en terrorist grupp åt från ”bara” en ”vanlig” kriminell organisation. Bilden blir inte så vacker…. Men när detta sker i Turkiet och det är en s.k. vänstergrupp som propagerar för det, då förbiser man allt smuts….
Hur skulle det ha sett ut om en turkisk parlamentariker uttryckt stöd för ett MC gäng i Sverige ? Kan inte våra riksdagsledamöter genomgå en obligatorisk utbildning i uppförande, etik och nyttiga diplomatiska normer ?

Sen så är ett av dessa argument att ”dessa är MR aktivister och politiker”. Visst, det är dem, men gör det dem till automatiskt oskyldiga och obenägna till att begå brott är min fråga ? Jag minns hur alla hurrade när ”Ergenekon” misstänkta greps. Det finns flera civila bland dem också. Gäller denna misstanke endast när det gäller turkar alltså ? Sen att man lägger sig i, som riksdagsledamot från Sverige, ett annat lands inre angelägenheter är endast ett bevis på okunskap och hyckleri när man ”kräver lag och ordning”… När man själv inte känner till hälften av det man kräver och babblar om.

Det är allmänt känt vad det är för en organisation (läs rapporten från Jane's Intelligence Review ), hur den finansieras och vad för verksamhet som förs, men likförbannat tar man varje tillfälle i akt för att ge dessa stöd. PKK och Anti- Turk klubbens (med nya medlemmar) arbetsmetoder har förändrats i Sverige. Du varken hör eller ser tex. Fredrik Malm eller Gulan Avci lika ofta. Däremot så är dessa igång i det tysta. Kan upplevas farligt av vissa. Men det är även jag :)
Tacka gudarna att det fortfarande finns vettiga människor som Carl Bildt och Moderaterna i Sverige. När dessa röda tokstollar tog upp det i riksdagen i form av en fråga till utrikesministern, så fick dem ett glasklart svar och borde ha stått i ett hörn och skämts (om man haft ryggrad o vett dvs.):
"Den aktuella rättegången i Diyarbakır är kulmen på en rättslig process som inleddes med en förundersökning 2007. De åtalade personerna anklagas för samröre med en illegal organisation – KCK – som i Turkiet anses vara kopplad till terroristorganisationen PKK, samt för hot mot statens enhet och territorium". You tell em Bildt !

Sancak Beyi Emre

onsdag 5 januari 2011

Två "språkighets" kravens problem

BDP och PKK hade som krav på självstyre med egen flagga, eget språk och egen beväpnad försvarsorganisation. I juli förra året, från ingenstans exploderade just detta krav. Även bland politiker i Europa så kom kraven med få dagars (ibland faktis timmars) mellanrum. En tredje eller en fjärde parts finger är tydlig.

Tänk er i kontext, i Sverige har vi många olika invandrargrupper, med lika många olika språk och kulturer. Tänk er att samtliga grupper envisas med att få tala sina egna språk i olika enklaver i samhället. Inte endast ett hemspråk, som man kommunicerar med människor ur den egna gruppen som behärskar språket, utan man vill även att det ska vara ett officiellt andra språk och användas i samtliga institutioner.

Som konfliktvetare, vet jag att multikulturella samhällen är ett helvette att hålla rättvis och fungerande. USA som är det enda ”fungerande” öppet multikulturella land, har idag små men vitala problem med detta. Det officiella språket är Amerikanska (engelska) och det är fritt fram att ha en annan kulturell bakgrund. Men när man går på djupet, som inte endast gäller etniskt baserade minoriteter, så hamnar man i kläm. Människor är flockdjur, hur mycket vi än nekar till det. Vi rör oss med tillsammans med människor vi identifierar oss själva med bäst. Så tänk er, ett exempel en av mina lärare tog upp: LAPD (Los Angeles Police Department) ska rekrytera poliser, men måste ha olika grupperingar representerade i sin organisation både för trygghet och för säkerhet. Olika faktorer som ex: etnisk bakgrund, sexuell läggning, hårfärg, hudfärg, religiös tillhörighet och utgrening; handikapp osv. Ersätt samtliga åtskilliga faktorer med bokstäver (X+Y+Z/y+Z+z osv.) och slå ihop oändligt olika kombinationer för att få ett rättvist representerat samhälle. Kruxet är att grupperna vill också vara representerade av människor som primärt identifierar sig som de själva, så en bokstav kombination stämmer endast in om den de hamnat rätt och att det ”rätta” är den primära identitetskällan.

I Turkiet har man mer än 30 olika grupper (etniska), resten är på tok för komplex och omfattande för att ens gå in på. Om nu kurderna ska ha detta, vad säger att de ca. 30 andra grupper inte ska samma krav ? Resultatet är ett oorganiserat kaos och enorm byråkratisk börda. Sen att man endast av jävulskap vägrar tala turkiska i rättegångar och kräver att försvaret ska göras på någon av de flera kurdiska dialekterna stärker inte positionen, då ECHR är tydlig med att betona att lagen gäller om man inte talar det primära språket tillräckligt bra för att försvara sig (de som hade dessa kraven och påstod sig inte kunna tala turkiska, visades på video när de höll politiska möten med den mest perfekta akademiska turkiska man knappast väntar sig av en människa med motsvarande krav).

Dessa krav modifieras hela tiden, detta även fast BDP ledarna ständigt stod fast vid att dessa krav inte var förhandlingsbara. Dessa förändrades, när den politiskt illojala presidenten av Irak, Talabani var på besök och kritiserade kraven och Apa, PKK:s inburade ledare sade vid sitt senaste uttalande att flagga, vapen och självstyre inte alls var kravet, och att det var trams. Så man kan vänta sig ytterligare en modifiering och tillbakasteg från de ”fast stående demokrati vännerna”.

Något annat lustigt är att ingen i Europa ser detta kontext. Europa med ett stor variation på kulturer och etniciteter kan inte se problematiken, för att det inte kan se detta i kontext. Tänk er tex. I Sverige. Jag från Västa Götaland skulle säga att endast Grekiska får talas här och samtlig byråkrati och skyltning är på grekiska. I Sverige var officiella språk är svenska. Eller att endast Turkiska får talas i Stockholm. För att nöja en minoritet så besvärar och förstör man majoritetens samhälle. Egocentriskt tänkande i detta område har aldrig lett till något gynnsamt för någon. Men med varje löjligt krav man har, utan att tänka på en helhet, så låter det självklart bra om man bara sätter ”demokrati” framför.

Att vissa politiker vill få detta krav med i EU medlemskapsförhandlingarna är bara patetiskt och löjligt. Multikulturalism existerar i Nord Amerika, i Europa räds man den. Även Frankrike med sitt revolutionära förflutna vägrar ha denna hållning, då man har en assimilerings policy hellre än integration. Hur ska detta då bli ett krav för medlemskap i en union som mer än allt räds muslimer, för ett fåtal idioters illdåd ?

I övrigt är det fritt fram att kalla sig vad man vill och tala vilket språk som helst, men det officiella språket är och förblir turkiska. Lika stor rätt som jag har att tala turkiska i Sverige eller svenska i Turkiet, så har man rätt att tala kurdiska. Men kraven man har gått ifrån ”jämlikhet” (man har aldrig strävat efter jämlikhet), det man gör nu är att försöka reta militären till en stadskupp och ha något att peka på för att få sin offermentalitet tillgodosedd. Man arbetar mer destruktivt, mer för att ställa till med problem, endast för att vinna fler väljare och få sin identitet som förtryckt just förtryckt. Atmosfären idag är inte som innan, det är än friare och mer rättvist då junta lagstiftningen tagits bort (som BDP och PKK försvarade faktis). Kurder är ett stolt och heder värdigt folk, har i vissa ögon en enkel kultur, men är dock djupare än de som anser sig vara kulturens spjutspets. Det är viktigt att inte förknippa BDP och PKK som kurdernas representanter. Hade dem varit det, då hade man stått med fler än en bråkdel av befolkningens röster. Man kommer inom två tre månader att ha ”demokratiska protester” som man kallar det, där man kastar brand och ljud granater på poliser (som på senare tid sprängts i handen på förövaren på senare tid) och polisens försvar anser dessa vridna satar är brutalitet. Även när brandbomber ur den egna publiken träffar de egna, så skyller man på polisen…. Turkiet är nog det enda land som allt fel i samhället skylld på politiska ledare. En dom verkställs, polisen slår tillbaka angrepp, bussen kommer osv. Allt är Erdogan och Guls fel…. Tänk er om jag kunde gnälla på Reinfeldt för att Rosengårdspolisen kallade invandrare för apor…. Endast i Turkiet, och endast när detta händer i Turkiet, så får det gehör…. Konstigt nog

UPDATE:
Som jag förutsåg, BDP:s tidigare "oförhandlingsbara" flagga o territorium är inget krav längre...

Sancak Beyi Emre