lördag 22 augusti 2009

Vad är det folk vill Carl Bildt ?

Carl Bildt (det bästa valet av utrikesminister i hela EU) väljer att inte fördöma aftonbladets artikel om Israel, som ambassadören gjorde, och får skit för det idag. Artikeln skrevs baserad på människor som fått sina anhöriga tillbaka uppsprättade efter att ha blivit dödade. Jag vet inget om detta, men varför ska SVERIGES UTRIKESMINISTER fördöma något varken han eller den svenska staten är ansvarig för? Vi kanske ska förklara för Israel att i Sverige har vi pressfrihet. Sen så kom de tama anklagelserna som ”Vi känner igen Sveriges agerande från WWII, där man stod passivt”.

Någon kanske bör förklara att Wermacht (som med svårigheter stoppades av STORBRITANNIEN, SOVJET, USA och ett stort drös andra allierade) kunde ha gett sig även på Sverige, precis som man gjorde med resten av Skandinavien. Jag är väldigt glad att vi inte släpades in i ett krig, det är tyvärr den prioriteringen man får göra. Vara en ”humanitär” eller värna om sitt land och sina medborgare. Sverige gjorde helt rätt. Sen kanske man ska påminna Israel om alla människor som sökte och fick skydd i Sverige.

Som vanligt så har denna kritik mot Israel tolkats som antisemitisk…. Ja, för all kritik mot Israel klassas som ”judehat”. Så nu är Sverige och Carl Bildt den största antisemitiska fästet i Europa i Israels pampars ögon. Vem fan bryr sig förutom våra egna förrädare (neo-liberalerna)?!

Ett påstående är ute, ett väldigt sjukt påstående…. Men tills motsatsen visats så är det troligare att dessa uppgifter stämmer och fläckar Israel enormt! Men dessa är för arroganta för att ens sätta en undersökning på det hela…. O det är Utrikesministern Bildt som får kritik….

Fortsätt så Bildt! Vi har pressfrihet i Sverige och den angår ingen annan än Sverige! Om vi ska kritisera artikeln och tidningen så får Israel allt motbevisa påståendet!

Emre

36 kommentarer:

Anonym sa...

http://blog.haberturk.com/ayazsultan/yaziD.asp?yID=172521&kID=48

vill bara dela med mig
lägg ut det här

Osman från Altilar sa...

Anonym:

Sancak:

Klicka på mitt nick!

Vill dela med mig av en gammal goding med en del mysiga orientaliska toner. En låt som en gammal "kompis" spelade för mig efter att ha lurat i mig haschish! "Kompisen" ifråga var en go kille, men han rökte hasch rätt ofta. Jag rörde aldrig skiten-eller jo men inte ofta-snutta lite ibland canim. En fredagkväll var jag och en polare till mig hemma hos "kompisen". Jag var 15 och när man är 15 år är man rätt osäker på sin identitet och extrema ideologier lockar en. Jag minns hur jag brukade surfa in på MHP sidor där jag kom i kontakt med TURAN tanken. Det var häftigt med alla osmanska flaggor och bilder på ataturk. När jag såg Turan kartan som föreställde ett stort Turkestan från egeiska havet till kinesiska muren blev jag hård i byxan. Det gick så långt att jag satte upp en MHP bild i mitt rum. Politiskt intresserad som jag var så börjde jag prata om MHP och Turan med min turkiska mor. Hon blev förskräckt, men envis som jag var så fortsatte jag babbla på om Turan,MHP och tyckte att basbugu Turkes var en hyvens farbror. Mor berättade för far om min nya passion-MHPs ideologi- och farsgubben blev förbannad. Vid det laget så hade jag även lyckats rycka ut en bild i en bok på en turbanprydd osman med ett svärd i handen och dödskallar vid sina fötter. Från hans svärd rann blod (det var en bild som armenierna spred efter 1:a världskriget). Min bror upptäckte bilden i mitt rum och rapporterade till far.

Far blev fly förbannad och klampade in i mitt rum, slet bort bilden på min blodtörstiga osman och MHP bilden och skällde sedan ut mig. Därefter hade han ett långt samtal med mig om MHP, deras ideologi och vad dom tyckte om kurder. Han berättade även hur vissa MHP tomtat hade betett sig illa mot honom i Fittja i början av 80-talet när turkar och kurder gick till samma cafe och umgicks. Det gick så långt att far banka skiten ur dom och skaffade en pistol. Dom förstörde även hans skräddarsydda kostym berätta han.

Fars "utvecklingssamtal" gjorde susen! Jag gillade inte MHP mer. Men under utvecklingsamtalet frågade jag om Ataturk. Far hade bara bra saker att berätta om Ataturken. Kanske gillade han honom som fan eller tänkte bara på att hans son var stor i käften och skulle orsaka honom problem under semestern i Turkiet (var väl rädd att jag skulle säga elaka saker om ataturk och få problem).

Tillbaks till "hasch-kvällen". Medan min kompis var hög satt jag med min andra polare och lirade tv spel. Tidigare under kvällen hade jag varit på bibban och studerat flitigt men även hunnit med att låna en bok om alla turkars farfar- mustafa kemal ataturk!

Osman från Altilar sa...

Medan kompisen betedde sig konstigt upptäckte jag att mitt snus var slut. Helvete tänkte jag och funderade på om jag kunde köpa snus någonstans. tyvärr var alla tobaksaäfferer i närheten stängde, så jag fick fråga min haschrökande kompis om han kunde bjuda på en cigg.Eftersom jag lirade fotboll undvek jag cigg, men var nu tvungen att suga i mig en.Eftersom det mesta av kompisens pengar gick till att inhandla hasch, så rullade han sina cigg. Det är ju billigare. Tilläggas skall att jag vid det laget började bli lite full också. Jag och den andra polaren hade druckit folköl under kvällen och delat på en kvarter hembränt. Jag fick en rullad cigg och började röka den. När jag hade rökt klart började min höga kompis att skratta och efter ett tag sa han att han hade gett mig en jolle även kallad joint.

Helvete tänkte jag, nu var jag inte bara onykter utan skulle även påverkas av haschet. Konstigt att den inte smakade hasch minns jag att jag tänkte. Jag blev nojig, eftersom det var en grej att komma hem full, men min far skulle inte gilla om jag kom hem med rödsprängda ögon och kl 1 var jag tvungen att vara hemma.

Jojomensan, efter att tag började jag känna av brasset och alkoholen i kroppen förstärkte säkerligen skitens effekt.

Jag blev seg, ville inte lira tv spel längre utan lira schack och lyssna på bra musik. Redan som 11 åring föll jag pladask för den elektroniska musiken när prodigy kom ut med skivan Experience. Kanske var det av den anledningen som jag bad min haschrökande kompis att sätta på lite techno. Han sa att han inte lyssnade på techno, ja tom att han hatade det men att han hade en ny skiva som jag kanske skulle gilla.

Det var då som han satte på låten som du förhoppningsvis lyssnar på nu medan du läsar min långa kommentar.

Låten hette Acid Lab och det var en sk drum and base låt.

Jag gillade verkligen låten och började vicka lite på höfterna, men det gick inte så bra. Medan jag njöt till musiken såg jag min ryggsäck vid dörren till hans rum. Jag tog upp ryggsäcken, öppnade den och tog ut boken om Turkiet som jag lånat på bibban tidigare under kvällen.

Jag satte mig i min haschrökande kompis säng och började bläddra i den. Efter lite bläddrande och dåliga försök till att läsa det som stod i boken, fick jag syn på en färgbild på Mustafa Kemal Ataturk.

Jag stirrade på bilden väldigt länge minns jag. Jag tror att Ataturk tittade tillbaka. Jag tror att vi hade ögonkontakt under hela tiden och då, efter ett tag, började han prata med mig. Han pratade och jag lyssnade noga och blev allt nojigare. Mitt hjärta började banka hårdare.
Under tiden som Ataturk pratade med mig så spelades den här låten.

http://www.youtube.com/watch?v=gNp4XzhO08A&feature=fvw

Jag minns det som igår Sancak!

Alla Ataturkister:

Vill ni veta vad den stora landsfadern berättade för mig?

Maila mig på tresor1981@live.se

Ni kommer inte att ångra er!

Anonym sa...

Osman: Jag följer Sancaks blogg och du bidrar friskt med kommentarer om allt och ingenting. Ämnet här är varken Turkiets grundare, Turkiets nationalistiska rörelse eller landet Turkiet överhuvudtaget (?). Om jag har förstått det rätt upplever du dig ha en personlig dispyt med Ataturk? Kanske är det haschet som slår tillbaka? Du har många gånger upplyst oss om vilken knasig man han är denne Ataturken. Tack, nu vet vi med säkerhet! Men jag skulle uppskatta om du ventilerade dina åsikter någon annanstans, eller om möjligt, när det faktiskt blir väsentligt - och inte totalt ovidkommande. Jag tycker att du bär på en äcklig personlighet som hela tiden försöker framställa det som att du vistas i livshotande fara bland dina egna landsmän. Jag tycker att du ska söka en annan syndabock för dina personliga misslyckanden.

Osman sa...

Anonym>

Om bloggagaren valjer att publicera en kommentar till sin blogg dar kommentatorn lankar till en sida om Ataturk, sa tar jag mig friheten att diskutera ataturk. Detta aven om bloggen inte handlar om Ataturk.

Men du har ratt att bloggen inte handlar om Turkiet.

Jag har ingen personlig dispyt med Ataturk. Daremot sa tycker jag att det ar jakligt konstigt att turkar dyrkar den har mannen som om han vore en slags mini/Buddha. Gjorde han inget som var fel? Tog han inga beslut som var direkt felaktiga? Jag ifragasatter garna Ataturk nar tillfalle ges, eftersom jag ar av den asikten att han inte var felfri. Jag hoppas att fler turkar sasmaningom kan ge uttryck for sina asikter utan att vara radda for Ataturks ande.

Som militar ledare har han min stora respekt. Som statsman gjorde han enligt min mening inte mycket ratt. Han var en diktator som trodde att man kunde kalla Turkiet for en republik. Det var fel av honom eftersom han inte kunde tanka sig nagot annat parti an sitt eget,dvs CHP. Och hur manga anatolianer avrattade han inte genm skenrattegangar? Kom igen, varfor ska man inte kunna diskutera Mustafa Kemal.

Ja Ataturken gjorde mycket knasigt enligt min mening. Varfor diskuterar vi aldrig det? Exempelvis kan du bemota mina utsagor om Ataturk. Men det gor du inte, istallet ber du mig att sluta skriva har. Varfor?

Nja, min personlighet har val inte sa mycket med min politiska overtygelse att gora. Se pa vilka som vallfardar till Anitkabir och dyrkar Ataturken. Ar det manniskor som har respekt bland majoriteten av det turkiska folket? Har dom nagon respekt internationellt?

Attaurk dog 1938. Att jag mer an garna kritiserar och tom retas lite med Ataturk ska ses i ljuset av att det ar nya tider.

Ta tex den turkiska militaren. Den instansen har alltid varit helig bland den turkiska befolkningen, Idag har vi en militarapparat som ifragsatts av folket.

Tacka vet jag Turkiets demokrater!

Oh vad vet du om mina personliga misslyckaden? Kanner vi varandra?

Hur tror du att det kandes for anatolianen att kriga mot fransmannen, britterna,armenierna etc for att sedan bli tvingad till att lyssna pa deras musik och bara deras kladesplagg bara for att Ataturk trodde att modernism lag i att bara hatt och han sjalv ansag att han var lacker i kostym?

Persolig dispyt med Ataturk, nej men jag bidrar garna till att spracka myten om den mannen.

Han var ingen helig ko och hans kemalism var specialdesignad for att fortrycka majoriteten av Anatoliens folk.

Sa, da var jag klar for idag!

Far man vara turk och tycka att Ataturken gjorde mycket fel?

Far man ge uttryck for sina asikter om Kemalen utan att bli ankalgad for forradare, att man har en acklig personlighet etc?

Vad anser du anonym?

Varma halsningar och kramar fran Skane!

PS Klicka pa lanken for laten tillagnar jag dig!

Vi kanske hade fatt ett mer fredligt Turkiet om Ataturken hade missbrukat GANJA, istallet far Raki? Lattare att snetanda pa alkohol an pa marijuana?

Anonym sa...

Varför denna agg mot den enastående personen Ataturk, ledaren personifierad. Diktator, kanske för att det var den enda lösningen för landet vid tidpunkten. Alternativet hade varit att kolonialmakterna hade styckat landet såsom lämpligast för egna landets syften.

Nej, Osman eller vad du nu heter, Ataturk var den självklara ledaren personifierad.

Var han felfri? Nej men inte långt ifrån. Skämt åsido men vem kan påstå det? Han var en människa och hade mänskliga sidor som du kritiserar här. Du har rätt. Han är överlag en så stor personlighet, inte bara i våra ögon, att vi inte vill kännas vid dem och därför kan bla du kritisera Honom. Det tyder också på att även du innerst inne ser Honom som en övermänniska.

Han var förutom en utomordentlig militärstrateg, ledare som kunde ena folket i ett förfallet imperium och en som därtill kunde förutse händelseutvecklingen många år framåt.

Anonym sa...

Som den lokalkändis du är på bloggen är många av läsarna vid det här laget väl förtrogna med din personliga uppfattning om Ataturk. Det är tröttsamt att du upprepar samma visa också i ett inlägg om Sveriges utrikespolitiska relationer. Samma visa upprepar sig återigen i ditt senaste inlägg för att jag råkar anmärka på din fixering vid mannen Ataturk. Kommentatorn i fråga vill uppenbarligen dela med sig av en dikt som troligtvis också kommer att uppskattas av många i Sancaks läsarkrets. Det finns inte så mycket mer att säga om det. Bespar oss din självbiografi om hur den turkiska nationalismen förstört din person åtminstone i ett kommentarsfält.

Ja, Ataturk är för mig som för många andra en förebild. Det hindrar inte oss från att tänka rationellt. Vi är förnuftiga individer som du och vi äger alla förmågor att som du bilda uppfattningar utifrån kunskaper, erfarenheter och iakttagelser. Du har ingen rätt att rutinmässigt peka ut "dyrkare" för att du inte har kommit till insikt om att man kan ha någon till förebild för den personens bedrifter och ideal. Det är du som har beslutat att "vi", inte är kapabla att öppet diskutera mannen. Det är inte Ataturks brister och laster som gör att han väcker beundran hos yngre generationer. Det är du som tolkar det som dyrkande. Du behöver inte tilltalas på samma sätt och du behöver inte tvinga på andra dina åsikter som att vi bär ansvaret för dina identitetskriser i yngre ålder. Ska du tala om för "oss", om våra omdömen är att lita på?

Anonym sa...

Om du ska smutskasta Ataturk kan du komma med något argument om du nu vill ha diskussioner om Ataturk, inte snacka skit om honom rakt av, det är bara provokativt.

TSK är Kunligt bra och får respekt från både turkiska folket och av utlandet. Dem flesta nationerna i moderna världen vet vad turkiska armen går för och dess insatser i Jugoslavien, Kore, Afghanistan, Adenviken är exemplariska.

Dem enda som ifrågasätter Militären är dem som vill nationen illa, HER TURK ASKER DOGAR!
Askerlik yapmak sevapdir!

pS: vart är alla texter Emre? Ge oss!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag har sinnessjukt mycket att göra... men när något intressant händer, så lovar jag att skriva .. Händer inte mycket märkvärdigt längre ..

Emre

Osman sa...

Anonym:

Hade Ataturk inte varit en diktator hade han inte förbjudit Kazim Karabekirs parti-Terakkiperver Fikra. Kazim Karabekir var enligt min mening en större militär strateg än Mustafa Kemal. Denna man var en stor hjälte under Befrielsekriget och när han bildade sitt parti med andra vapenbröder så belönades han med husarrest av Ataturk.

Och Ataturk och hans CHP har ju faktiskt aldrig vunnit ett val i den turkiska republikens historia. Att CHP och Ataturks katastrof till vän Ismet Inönu gick med på att införa flerpartisystem i Turkiet så förlorade CHP valet.

Precis som den turkiska militären idag bombar sina egna berg oh kullar i ett krig som man för mot sitt eget folk (syftar på PKK konflikten) så ägnade sig denna Ataturk åt att slakta sin egen befolkning.

Vad jag reagerar på är dock personkulten kring den här mannen. Den är sjuk och jag tycker att det var fel av honom och hans kemalistgarde att försöka genomföra en slags kulturrevolution i Turkiet.

Hans assimilationsförsök av kurderna vad dömd att misslyckas från allra första början.

Det är inte länge kvar nu. Snart har det gått 100 år sedan hans död. Någon gång måste man ju börja diskutera honom öppet.

Vi kan ju diskutera hans domstolar där han dömde alla meningsmotståndare till döden för landsförräderi.


Men tack o lov så består majoriteten av TSK av demokrater idag som älskar sitt land.

Inte sådana som stödjer PKK och andra terroristgrupper, försöker genomföra militär kuppar eller ägnar isg åt organiserad narkotikasmuggling.

Och varför har TSK ett så starkt behov av militärparader?

Ja, för dom och deras kemalism kan ju liknas vid Nordkoreas statsideologi.

Her Turk asker dogars mis. Mashallah, keske her turk muhendis, doktor veya pianist olarak dogsa.

Klicka på mitt nick och se ert TSK.

Kemalist zihniyet hastadir ve kemalistler artik tum dunya önunde rezil oluyorlar. Militarist fasist zihniyet biticek.

Finns det inget som han gjorde fel, den där Ataturk?
Kläm fram nåt nu!

Anonym sa...

Nu blev det många anonyma. Jag är 17:54 och 09:04. Det är alltså olika personer som skriver och hittills tyder reaktionerna på att jag inte är ensam om att tycka som jag gör.

Memocan sa...

Feffesson du säger att du är Konya-kurd men akta för att dra alla Konya kurder över ditt snack om broderligt anpassade mellan turkar och kurder i Altilar. Innan man skriver åtskilliga inlägg på nätet måste man kolla att fakta stämmer. Konya är inte bara Turkiets mest fascistiska och religiösa stad utan även en provins indelat i flera trakter. Två av trakterna med egen stad är Kulu och Cihanbeyli. I Kulu trakten finns det turkiska som kurdiska byar. I Cihanbeyli finns det bara kurdiska byar.

De kurder som bor i Konya provinsen har tvångsinvandrat från främst Adiyaman, Diyarbakir och Malatya för att tvångsassimileras eftersom den turkiska staten haft intresse i att skapa en buffertzon i centrala Anatolien. Lyckligtvis har turkarna inte lyckats så bra med den assimileringspolitiken även om det skiljer markant mellan de olika trakterna i Konya.

I Kulu trakten där även din kära hemby (Altilar) ligger har min hemby Tavsancali (Omaro) stort stöd för DTP det beror väldigt mycket på att Omarokurder i diasporan är mycket pro-kurdiska. Även Karacadag (Xelikan i Kulu) är mycket för DTP. I Cihanbeyli trakten finns det många byar med familjer som har söner och döttrar i gerillan. Gölyazi (Xelikan i Cihanbeyli) som även anordnar pro-kurdisk festival varje år har en djuprotad intellektuell elit och byn är även sedd som Cihanbeylis kommunistby. Andra pro-DTP ställen i Cihanbeyli att nämna är Kelhasan, Bulduk, Hacilaro och Yeniceoba (Incow).

Ett stort problem jag ser i dessa områden just nu är den alltmer mer religiösa påtryckningen från AKP. AKP är medveten om att assimileringspolitiken inte fungerar i området så man satsar på konservativa ideal för att dominera i centrala Anatolien. Det är förståeligt eftersom kurderna där spelar stor roll för den politiska utvecklingen. Skulle kurderna göra revolt så skulle kurderna i norra Kurdistan drabbas allra först genom folkmord från militärens sida. AKP:s försök att dominera genom religiösa koncept har under senare år skapat mer korruption och valfusk i dessa områden.

Ni talar så mycket om demokrati men ni förespråkar ett religiöst parti med fundamentalistiska inslag är det passande Feffesson? Vi kurder är inte intresserade av att kalla oss turkar. Turkarna fördrev oss Konya-kurder från våra hem i norra Kurdistan men vi höll fast vid VÅR historia och VÅRT kulturella arv. Ni AKP:are kan inte hjärntvätta oss med ert SKITSNACK om muslimskt broderskap mellan turkar och kurder. Ni har redan visat för oss vad ert broderskap betydde efter befrielsekriget. Ni snackar om att man i Sverige kallas sig svensk för att man har svenskt pass skillnaden mellan Sverige och Turkiet är att du och jag har föräldrar som invandrat till ett annat land dvs. Sverige. Men vi kurder har inte invandrat till Turkiet det är ni mongoler och dylikt som sedan Ottomanska riket ockuperat VÅRT land och det vill vi ha tillbaka!!!

Sancak Beyi Emre sa...

Memocan (Bascoban)

Kom inte med ditt jävla revolutionära skitsnack här ! Du kanske ska ta reda på fakta bättre innan du uttalar dig.

1. Konya trakten kom kurder redan under ottomanska riket.

2. Turkiet är TURKIET... Antingen är man villig att ha en progresiv tillvaro med resten av folket eller så drar man åt helvette! Låt folket som vill leva i fred vara i fred.

3. Vad är det vem vill ha ? Acceptera läget, och lev i samvaro som man gjort i flera hundra år... Eller dra till n.Irak och lev i en abstrakt utopi....

4. Konya, facistiskt?! Du bör verkligen plugga på.

5. Stämmer delvis. TSK står redo när idioter ger sig ut på Kommunist tvist motiverade äventyr. I dare you ;)

6. Du som verkar vara doktor i Statsvetenskap kan väl förklara för mig om religion är ett hinder för demokrati? Om ens sekulärt, så är religion inget som ens kommer på tal i demokratiska samhällen....

Emre

Osman Feffeson sa...

Memocan:

Jag är kurd från Konya. Ursprungligen är klanen från Adiyaman. Altilar byn är en liten by med runt 3000 invånare. De flesta Altilare bor dock ute i Europa. 2002 vann DTP:s föregångare HADEP valet i byn. Sedan dess är det AK P som gäller.

Konyas befolkning är konservativa. Det stämmer. Att Konya borna skulle vara fascistiska stämmer inte för fem öre. Om vi betraktar MHP som ett fascistiskt parti så vinner dom inga val där.

Vet du hur många kurder som idag bor i Kulu? EN jävla massa kan jag säga. Dessa kurder är dom som invandrat till staden sedan 90-talet då kriget mellan PKK och militäören var som värst. Jag har fått höra av en kulu-turk att staden tog emot kurder som utvandrat från östra Turkiet under kriget. Dessa vände sig först till kurderna i Ciyanbeyli, men var inte välkomna där. Turkarna tog emot dom och idag lever en stor grupp (från östra Turkiet)i Kulu.

Osman Feffeson sa...

Memocan, det finns kurdiska byar i Konya med en historia på 150-200 år. På den tiden fanns ingen "turkisk stat", utan det Osmanska riket. Jag har fått höra att en del klaner skulle ha blivit tvångsförflyttade av osmanerna, men även att klanerna skulle ha bråkat med varandra. En annan version är att dom bördiga markerna i Konya tilldelades klanerna från Adiyaman. Jag är inte helt säker på vilken version som stämmer. Men det kan mycket väl vara så som du skriver- dvs tvångförflyttning. Osmanerna slaktade och tvångsförlyttade även turkmenska klaner.

Det finns kurdiska byar där CHP vinner val också! Men visst står kurderna för sin kurdiska identitet i Konya. Men majoriteten är inte pro-DTP/PKK. Det beror på den politiska atmosfären vilket eller vilka partier som vinner där när det är val.

En person från Altilar anslöt sig tilll gerillan under 90-talet och arbetade sedan för Rpoj TV som nyhetsankare (han skadade sina ben). Min egen farbror ville ansluta sig till PKK i början av 90-talet.

Sen är det ju väldigt intressant att du kommer in på AK P och religion.

Vet du att 75-80% av kurderna i Turkiet ber fem ggr om dagen och fastar?

Kurden är konservativ till sin natur och så har han alltid varit. Även kurder som röstar på DTP är sin tro lojal.

Att AK P vann valet i 2007 och lokalvalen 2008 beror på att kurderna i Konya tror på deras avsikt att lösa kurdfrågan.

Min familj kom i kontakt med PKK redan 1983 i Fittja Stokcholm. Far avfärdade dom redan då som stollar och MITs lilla påfund. Men mina farbröder som växte upp i det politiskt turbulenta Turkiet under 70 och 80-talet vände sig snabbt till PKK.

Konya kurderna är vad jag vet välbärgade och väl integrerade. Kan du i egenskap av kurd från Konya peka på att våra turkiska grannar försökt förtrycka eller diskriminera oss? ALdrig att du kan, staten är dock en annan femma.

Sen skriver du så här:

"Men vi kurder har inte invandrat till Turkiet det är ni mongoler och dylikt som sedan Ottomanska riket ockuperat VÅRT land och det vill vi ha tillbaka!!!"

Jättesynd med tanke på att resten av inlägget var intressant.

Du använder ordet mongol som skällsord vilket gör dig till en rasist eller rutten kemalist som kallar kurder för "bergturkar". Du är kurd från Konya men vill ha ett Kurdistan när 80% av kurderna i ÖSTRA TURKIET inte vill ha något Kurdistan. Ja, faktum är att PKKs parti DTP inte ens vill ha någon federation.

DU vill ha ditt land, men på somrarna så åker du och din till Turkiet.

Jag förstår mig inte på er PKK-fantaster.

Alltså, hoppas du inte blir ledsen nu för det är inte min avsikt, men Barzani är Premiärminister i irakiska Kurdistan. Mam Jelal är president för republik där majoriteten av befolkningen är araber.

Vad är din stora ledare då? Du vet han som ville bli general när han var liten och kallade sig för Ataturkcu milliyetci?

Du vet han som snabbt som fan förde fram sina turkiska, å förlåt mongoliska sida, när han åkte fast 1999?

Ja var är han?

Jo, han är i ett fängelse.

Förresten, vilket parti vann i Tavsancali?

Memocn/kurban:

I Turkiet finns det ett parti som heter HAKPAR. DOm vill se en federation i östra Turkiet. Men varken PKK eller DTP vill det, men du vill tom ha ditt eget land. Och det vill du i egenskap av Konya kurd.

Hahah, vet du vad PKKs man från Tyskland sa till far i en lokal i Fittja i början av 80-talet när han ställde följande fråga:

- Vad ska bli av Konya kurderna när ni har bildat ett marxist-leninistiskt Kurdistan?

Stollen svar blev följande:

- Vi ska använda er som en buffert mot turkarna. Ni ska försvara och skydda vårt Kurdistan.

Och se hur Kurdistan bygget slutade. Idag är Istanbul världens största kurdiska stad.

Ska man skratta eller gråta.

Tyvärr kära diaspora kurdist, det är nya tider i Turkiet nu.

Så vilka vann i Tavsancali? haha

Klicka på mitt nick!

Den låten tillägnar jag dig!

Och hur många i din släkt röstade på CHP kurban?

Osman Feffeson sa...

Memocan:

"I Kulu trakten där även din kära hemby (Altilar) ligger har min hemby Tavsancali (Omaro) stort stöd för DTP det beror väldigt mycket på att Omarokurder i diasporan är mycket pro-kurdiska. Även Karacadag (Xelikan i Kulu) är mycket för DTP."

Vilket parti vann i Karacadag?

Alltså en kurd som är apocu har jag förståelse för. Men kurd som kallar sig för kemalist och röstar på Baykals CHP kallar i varje fall jag för JASH- åsneunge.

Cehs for Life!

Anonym sa...

Vad gör det dig, Memocan, när du som kurd utropar alla konyabor till fascister! Jo till fascist, det gör dig til fascist.
Tror du att ni kurder har ensamrätt till att utropa alla andra för fascister när större delen av den kurdiska populationen i Östra Turkiet är ultrakonservativa. Överlag står ju kurder för konservatismen och hegemonin i Turkiet.

På vilket sätt har du farit illa av att ha bott i landsbyggden i Konya? Jorden är bördig och sysselsättningen är över den normala i jämförelse med resten av landet. Jag kan ha full förståelse för att en från östra Turkiet hade haft synpunkter men du uttalar dig bara för sakens skull. Då kan ju i alla fall vara saklig för det är du inte.


Smutskasta inte det folk många av er strävar efterlikna, stora som små. T o m den person ni ser som ledare ser upp till Ataturk och trots avsikter och intensioner inte kan komma i närheten av.Inte på långa vägar och miljoner år.

Jag hatar dig inte för jag har inget otalt med dig Memocan eller kurden. Mig är det egalt om du hatar mig. Jag ser alla människor som lika och blir ledsen över den som förolyckas vare sig han bor i Mardin eller Konya.
Kom bara ihåg att agg föder agg. Det kanske heller inte är så bra att känna sådan agg mot majoritetsgruppen som har makten i ett land. Tyvärr har vi ju sett exempel på det i historien. Eller hur?

Att du använder ordet mongol som skälsord gör dig dum och okunnig.

Skämtsamt kan ju folk tycka att om ditt folk hade varit bättre hade ju de haft makten över dess ättlingar (mongoler) och inte dessa över ditt folk eller hur?

Nej min vän! Mycket ont har orsakats i nationalismens namn och jag tycker att du med många fler här ska tänka sig för när man bara slänger ur sig en massa spydigheter om den andra. Man kan fastna för en plats på jorden, oftast blir det området man är uppväxt i men rent idioti att påstå att ett folk skulle vara bättre än ett annat.

Jag ska tillföra lite mera fakta om mongoler; idag har var sjätte europe´ mongolisk blod i sig. Ja, du får tycka vad du vill men de kunde konsten att rida och breda ut sig.

Helst är jag anonym här då jag anser mig vara elak här och skriver sådant som jag normalt inte står för. Det beror på ditt sätt att uttrycka dig, Memocan.

Memocan sa...

Lilla lilla Feffesson. Det syns att du har brist i kunskap på konya området.
Jag har levt 15 år av mitt liv i Konya och 10 år i Sverige. Jag har släkt som studerar i Selcuk universitet och som fått lida mycket för att de kallar sig kurder. Konya är en av Turkiets mest fascistiska städer och under deras islamistiska konservatism finns Turkiets största bordeller.
Har du någonsin undrat varför filmen Firtina (Kazim Öz) inte visades i Konya men i andra turkiska städer? Jag föreslår att du tar ett besök till campus området i Konya. Jag sitter inte och svettas med gamla historieböcker för att få perspektiv på situationen i mina hemtrakter. Jag ser och upplever nutiden.

För det första lever majoriteten av Konyas kurder i Europa och majoriteten av dem är pro DTP. De som är kvar i Konya trakten är gamlingar och några unga människor som drömmer om ett ”rikare” liv i väst. Dessa röstar också under valen. Visste du om att min farmor inte kan turkiska. Men det lustiga är att hon alltid säger att Ataturk var en bra man och att alla människor i Turkiet är turkar. Hon har aldrig gått i skolan. Hon är en hjärntvättad cahil kvinna som endast talar kurdiska men kallar sig turk. Kan jag kritisera henne? Nej. Hennes situation är förståelig. Inför kommunvalet övertygade jag min farmor att rösta på DTP. Hon sade inget mer än jo visst bara du kommer i sommar så jag får se dig. Vad händer?

Precis som du sa är Konya området fullt av bördig mark som ägs av olika familjer i trakten. AKP kommer inför kommunvalet med förslag att underlätta äganderätten av mark och mutar på så sätt byborna. Fel av byborna att acceptera mutan kan en intellektuell tänka. Hur tror du byborna tänkte? Av samma anledning som regeringen i södra Kurdistan stöder AKP av ekonomiska skäl valde byborna att stödja AKP. Du förstår när man upplever att inkomsterna hotas och magen kan uppleva mer kurr i framtiden väljer man först att mätta magen. Ditt eviga resonemang om varför majoriteten av kurderna i norra Kurdistan inte röstar på DTP är lika logiskt som varför en nigerianskt svältande ung människa inte ägnar sig åt att läsa böcker.

Inte vann DTP kommunvalet i Karacadag. Men Karacadags kurder i diasporan anordnar en festival varje sommar med artister som faktiskt har anknytning till PKK och det hålls manifestationer mot AKP vareviga sommar. Undrat varför?

Kallar du mig rasist? Åk till Cihanbeyli trakten där dem dessutom tar emot tusentals arbetare från Siirt och Mardin. Kolla med de kurder som röstar på AKP. Dem är mer turk fientliga än Ahmet Turk. Komiskt eller hur?

Du har rätt bra resonemang ibland. Problemet med dig är att du ser svart och vitt. Jag anser att saker och ting är mer invecklade och inte upp och ner.

Klicka på mitt namn och känn hemlängtan till Altilar.

Sancak Beyi Emre sa...

exil Coban:

Det är tack vare drömmare som dig som "kurdfrågan" gått åt helvette.

Vad tjänas på att vara turk fientlig? Reta feber på majoriteten som inte dras för att ställa det avvikande till rätta.... Provocera och sen grina över att man inte fick sin röst hörd eller att man åkte på stryk när man stenade och bombade polisen.

Testa den skiten i Sverige och se om du inte får samma respons...

Vet du vad? Om det nu verkligen är så illa, varför åker du inte hem och engagerar dig i den politiska processen ? Jag menar, är det demokrati du strävar efter, utnyttja de rättigheter och möjlighet du har. Gå med i DTP med dem andra rumpnissarna och sprid buddahs ord.... Vad fan hindrar dig? Jo just de, det är bekvämare att sitta i Sverige och gnälla över skit man inte känner till...

Tacka gudarna för att efterblivenheten bland vissa delar av folket minskar och att dina liktänkare utgör en än mindre minoritet idag.

PS.

Din histoia stämmer inte helt, du var inte i Turkiet tills 15 års ålder. Jag är den sista du ska försöka sån skit på.

DS.

Emre

Memocan sa...

Anonym:
Gulligt att du reagerar på att jag kallar er turkar mongoler. Om du tycker att det är elakt att vara fientlig och om du tycker att agg föder agg kanske ni ska lugna ner er när ni skriver skälls ord mot PKK medlemmar. Har ni någon gång när ni sett en PKK medlem i Kandil bergen undrat varför han/hon är där? Vad gjorde att denne blev medlem i en organisation som ses som terrororganisation i landet? bajsar ni i förståelse gör vi likadant fattar du. Anledningen till att jag blir så arg när det kommer till saker som skällsord är att jag har upplevt turkars dubbelmoral i ämnet och fått utstå mycket skit av turkar för det. Så stoppa upp Cingiz Kahn i rumpan.

Emre:
Till skillnad från Feffesson är du en coban. Jag vet inte ens hur man ska diskutera med dig utan att du ska använda dig av rasistiska påhopp. Du behöver hjälp. Du vet ingenting om var jag har bott eller upplevt när det kommer till Turkiet. Mina 8 första år levde jag i min hemby Omaro. Sen bestämde min pappa att vi skulle flytta till staden Konya för bättre jobbutsikter. Så halva grundskolan och några år av gymnasiet gick jag i Konya. På den tiden gick vi så tidigt i gymnasiet. Att säga att man var kurd innebar stryk av förklädda fascister mitt under dagen när du aldrig förväntat dig det. Varje klass i gymnasiet hade som det är nu i universitetet en reyis som noga kollade upp vilka som var kurder. Under första dagens registrering har brukade hoca kalla upp alla namn och frågade var vi kom från och vad vår pappa jobbade med. Jag brukade säga Kulu, Tavsancali. Här frågade aldrig hoca om man är kurd eller inte eftersom det enligt dem inte finns kurder. Sa man att man var från Cihanbeyli var det kört. Hur som helst. Under en fri rast eller så kommer reyisens kumpaner och låtsas vilja bli vän med mig och jag fattar såklart ingenting. Vi hänger tillsammans och pratar fotboll och tjejer. Vad händer. En dag säger en av kumpanerna. Är du kurd? Ja svarar jag. Han säger ingenting. Går därifrån. Jag fattar ingenting. Ungefär en vecka senare efter skolan promenerar jag hem som vanligt förbi Aladdin tepesi. Vad händer. Fem-sex maskerade killar samlas omkring mig mitt i ljusa dagen precis brevid Aladdin tepesi och misshandlar mig. Sen spottar de på mig och säger kurd va det finns inga kurder ditt horbarn. Det här är ingenting bara min första fascistiska upplevelse. Sedan dess undviker jag dem och mig själv på sätt och vis. Senare kom jag i kontakt med andra kurder som var aktiva i Hadep och inte fan gick dem runt och planerade misshandel på fascistiska mongoler. Nej. Vi brukade sitta och diskutera läget i Turkiet för både kurder och turkar och komma fram till en lösning. Självklart lade fascisterna märke till det och blir rädda när dem ser unga kurder killar som tjejer samlas och diskutera. Hot mot ordningen tänker dem. Allah vet hur många anlagda bränder de försökte utsätta oss för. Under min tid där polisanmälde jag dem bara en gång. Det var när jag blev misshandlad för första gången. Polisen var inte mycket till hjälp. De sa ibne kürt diye bisey yok pezevenk seni siktir evine. Så mycket till hjälp var polismyndigheten. Samtidigt brukade jag få skäll av min pappa som sa att jag skulle undvika allt både turkarna och de andra kurderna. Min son i det här landet kan man försvinna (mördas) om man säger för mycket. Håll dig borta från allt vi ska spara pengar och ta oss till Europa bort från skiten och få bättre jobb. Jag tyckte min pappa var naiv men kunde ändå förstå honom. Förtrycket fortsatte.

Memocan sa...

Sen flyttade vi till Sverige. Anpassade mig snabbt och började plugga. Jag kom också i kontakt med PKK medlemmar. Det här är ingen monogam grupp. Det fanns mycket intellektuella människor där och vi kunde diskutera i timmar om lösningar och om problemen. Sen fanns det också cobaner som jag egentligen hade sagt är opportunister. Men det är vanligt i politiska organisationer. Det finns alltid cobaner. Och dem är alltid av två typer. En typ vill varken förstöra eller göra något vettigt bara hänga i våra kaféer och leka Che. De andra cobanerna är farliga rövhål som fungerar som agenter och gör alla bedrägerier. Jag åker gärna ner under somrarna för att propagera för kurder. Du jämför hela tiden Sverige med Turkiet. Varje gång någon kritiserar Turkiet jämför du med Sverige. Det visar att din hjärna består av mer ollon än hjärnceller. Att jämföra Turkiet och Sverige är som att jämföra dig och Einstein. Förstår du?

Tryck på mitt namn Emre och se verkligheten i Konya!

Memocan sa...

Det finns även kurder i Ankara i Haymana trakten. De kurderna som är där är i samma situation som Konya kurderna. Men till skillnad från Konya är Ankara mer vänsterinfluerat eftersom många vänsterrörelser som TKP har stort fäste där. Därför har dessa kurder fått vara kurder i större grad än kurderna i det islamistiska Konya.
Amre...jag menar Emre och Feffesson ni är välkomna till Konyas newroz nästa år och göra victory tecken. Tryck på namnet efter firandet blev hundratals kurdiska studenter misshandlade av ulkuculer =)

Memocan sa...

Den här är bättre!

Osman Feffeson sa...

Memocan:
Varför kalla mig ”Lilla lilla”? Jag är runt 1.85 lång och jag har aldrig träffat en apocu som har varit längre än mig.
En kusin till mig är sk ögretim uyesi vid Selcuk Universitet. Han spelar turk för att kunna vara kvar. Senast i går (måndag)träffade jag en konya kurd som berättade hur många skallar som han hade fått slå in där. Han studerade till ingenjör och berättade hur djupt rotad den turkiska ultra nationalismen var vid universitet. Men under 2000-talet har turkarna alltmer övergivit MHP och deras extrema nationalism. Det kan man se genom att titta på valresultaten. Vi kan konstatera att det idag finns en demokratisk mognad bland den turkiska majoriteten som vill se en lösning av landets största problem- kurdfrågan.
Jag vet att Selcuk Uni går under benämningen "ulkucu uni", men jag vet att stämningen inte är densamma där idag som under 90-talet.
När det gäller Kardacag och Ciyanbeyli så vann CHP.
Dina släktingar eller majoriteten av kurderna röstade på CHP. Vad säger detta dig?
DTP som du stödjer (vilket du med all rätta får göra) får inte mer än 2 miljoner röster i Turkiet. Detta samtidigt som det är ni kurdister som påstår att det finns mellan 20-25 miljoner kurder i Turkiet? Varför står inte dom för din "heliga sak/dawa och röstar på DTP?
Säljer dom sig?
Är dom för dumma?
Det finns säkerligen en hel del faktorer som man måste ta hänsyn till.
Och att ”diasporor” i allmänhet är mer nationalistiska än finns det studier på. Det är väl det som får PKK att hoppa i säng med armeniska nationalister. I Sverige har vi det lilla lilla exemplet Gurgin som går döljer sitt turkhat och islamhat bakom den kurdiska frågan och armenierfrågan. Den killen får mig att vilja odla en osmansk ulkucu mustasch. Han väcker den turkiska hun-turken i mig.
Ararat Muslumandir ve musluman kalicaktir!
I Europa är Konya kurderna enligt dig nationalistiska samtidigt som dom är konsumenter som bidrar något enormt till den turkiska ekonomin. Se bara på alla LYXVILLOR SOM BYGGS I DOM KURDISKA BYARNA I KONYA. Varför kan inte dessa kurdister och PKK fantaster investera sina pengar i Kurdistan? Aldrig att dom gör. Konya är deras memleket och där kommer dom att vara kvar.
Dessa pengar går inte till våra fattiga landsmän i Diyarbekirs slum eller Sirnak. Så mycket för den diaspora nationalismen som jag tycker är patetisk.
Det stämmer det du skriver- Konya har ett horhus där den turkiska staten är hallicken, men är du helt säker på att det inte finns ett horhus i Ciyanbeyli? Du vet där CHP vinner val, där DTP är starka och kurdiska "intellektuella" träffas?

Klicka på nick och titta på en känd Altilare på nationell turkiska TV!

Osman Feffeson sa...

Jo, där sprider kurden sin säd i i kvinnor som bedriver hor.
Min pappa säger också att Ataturk är en bra man. Då kontrar jag och frågar; Vad gjorde honom bra? Då svarar han. Det är dom här ulusalci packen och kemalisterna som framställer honom en idiot och som en person mot religion. Då kontrar jag igen. Jag bemöter för jag inser vikten av att bryta ner myten om den mannen. Bland kurddiasporan och bland kurderna i östra Turkiet måste myten kring pajasen Öcalan brytas.
Jag träffade nyligen en medelålders Altilare som kom till Danmark som 20 åring. Han lärde sig danska och gick sen till ett dansk bibliotek och låna en bok om Turkiet. Han var en kurd och när han läste kapitlet om kurderna i den danska boken blev han rädd och lade tillbaka boken. Jag själv inledde mina politiska diskussioner i den svenska cybervärlden på TUFs forum. Jag var rädd för att kritisera Ataturk och skrev tom att jag är liite kemalist själv. Takiye kallas det för med ett annat ord. Man utger sig för att vara något för att uppnå sitt lilla mål.
Men det är nya tider nu. Saker och ting diskuteras alltmer öppet i Turkiet. Frågan som diskuteras flitigast är kurdfrågan. Du måste se detta.
Du utger dig för att vara DTPare och därmed kurdnationalist. Det är ok att vara det i en demokrati. Men du förklarar valresultaten bland kurderna med att dom säljer sig. AK P är ett parti som förnakrade sitt stöd bland hela folket genom sin ekonomiska politik. AK P är inte bara världens största turkiska parti, utan även världens största kurdiska parti. Det finns över 80 kurdiska parlamentariker och flera ministrar. Turkiska fascister har även riktat kritik mot Erdogan för att ha alldeles för många kurdiska rådgivare.
Kurderna är i dag representerade i AK P och kurderna tror på AK Ps plan och strategier för en lösning av kurdfrågan. Därför gick lilla ALtilare som röstade på HADEP 2002 och röstade på AKP.
Till alla turkar:
Bland turkarna finns en utbredd kurd-fobi. Den är förståelig då den turkiska republiken bland annat grundades på förnekandet av den kurdiska identitet. Vad som händer efter 1984 är att kurdfrågan i Turkiet TERRORISERAS i och med Öcalans och hans PKK:s terror. Att PKK växer sig starka beror på den turkiska staten förnekelsepolitik och totalt misslyckade kamp mot terror. Den turkiska militären är en institition som massakerat minst 18.000 av sina medborgare där.
Vad turkarna (inbegripet mig) är att inse att våra kurdiska landsmän vill leva som våra jämlikar. Precis som vi svensk-turkar lever i jämlikhet med våra etniska svenska landsmän. Samma rättigheter vill våra kurdiska bröder. Deras krav på jämlikhet är mer berättigade än våra i Sverige då dom var med att bilda republiken. Att Memocan kräver kulturella rättigheter för kurderna i Turkiet GÖR HONOM INTE TILL EN NATIONALIST. Dessa krav är enligt mig lika naturliga som att utföra sina naturbehov. Det som gör honom till en nationalist är hans fetischsim för ett Kurdistan, att han ser ner på turkarna som etnisk grupp och avlöser den ena motsägelsen efter den andra. Och det är även därför som min familj och kurden i min far (Far) avfärdade PKK som trams långt innan dom inledde någon väpnad kamp.

Klicka på nicket och titta på en anna kändis från Altilare- Raso!

Osman Feffeson sa...

Kurderna måste lära sig att nationalism inte kan bemötas med nationalism. För deras apoism är en dålig kurdisk variant av kemalismen. Låt mig ge ett ex:
Kurd nationalisten Nuri Dersimi skriver i sann Ataturk anda tramsiga nationalisttexter. Skillnaden mellan dom båda är att Ataturk skrev sånt när han ville skapa den turkiska nationalidentiteten och UNDER 20 och 30-talet. Nuri ligger tidsmässigt efter. Det roliga är att han har kopierat Ataturks text som vänder sig till turkar och endast ersatt ordet turk med kurd:
“Discourse to Turkish Youth.”

“O young Kurd! O son of a brave nation that has for centuries despised usurpation! Listen to me! From the Indian Ocean to the Caucasus, in the high mountains and sunny valleys of Asia Minor and Central Asia, the light of humanity has brightened the proud foreheads of the sublime race that gave birth to you, at its very dawn. Your history is the history of an unending legend. You are the child of a nation that has fought tirelessly for centuries to live in honor and freedom. Thousands of offerings made to the Goddess of Liberty seek a grave; they ask us to build a memorial in their honor. This memorial is a free and independent Kurdistan.”

Att kurdnationalisternas nationalism är en efterapning av Ataturks nationalism finns det flera ex på.

Varför är den turkiska toaletten den enda platsen där man kan undgå personkulten av Ataturk när man är i Turkey? Statyser på Ataturk finns på varje torg, i varje butik och i var enda jäkla myndighetsbyggnad vilar hans blick över en. Hur står det till med personkulten hos kurderna?
Ja, gå till en pizzeria som ägs av apocu så finns det minst tre bilder på Öcalan i köket. Gå hem till en apocu så har han en bild i vardagsrummet på Öcalan och personkulten bland PKKarna är allmänt känd. Samma sak gäller i norra Irak där alla myndighetsbyggnader och kontor pryds med bilder av Barzani och hela hans släkt ibland.
Och varför är PKKarna så måna om att framställa ÖCalan som ”det kurdiska folkets nationella ledare” och ”folkledare”? Vad framställde Mustafa Kemal sig som? Jo, som Ataturk.
Slutsats: Turken måste befria sig från kemalism och dumnationalism. Framförallt måste den turkiska staten befria sig från statsideologin kemalismen. För det är detta som skapade kurd-kemalister som Memocan.

Sen är saken löst och Turkiet kan fortsätta sin väg mot ett bli en stabil stark ekonomi, stormakt där anatoliens folk står enade.

Det finns inte bara en kurdfråga, PKK-fråga etc, utan även en turkfråga och militärfråga etc.

Lösningen är demokratisk liberalisering.

Klicka på mitt nick och hör vad en av PKKs grundare säger om pajasen Öcalan.

Sancak Beyi Emre sa...

Memo:

En coban med flera examen? Inte illa… notera att jag nämner det i plural… Om jag nu är en coban, hur kommer de sig att du inte lyckats ge svar på något av de två inlägg jag skrivit? Vad för rasistiska påhopp pratar vi om? Det är ju du som använder mongol som skälls ord.

Att ta reda på din story är inte svårare än att spåra ip och skicka uppgifter till databaser.

Snyftar historia du har… inte en enda term du använder stämmer. Ulku ocaklari ska man passa sig för och inte syssla med PKK skit om man inte vill råka illa ut. Delvis rätt.. folk ska inte behöva vara rädda, men PKK och deras fanklubb ska ha stryk! PKK är en efterbliven och stillastående grupp drömmare som inte gjort något bättre för folket ”de kämpar för”. Marxism leninism är 70-talets grej…. Get with the time homes.

Varför ska man inte kunna jämföra Sverige och Turkiet ? Där visar du din intelligens kamrat coban. Kan inte du ta och svara på någon av de punkter jag kritiserat dig på?

Att man åker på stryk under nevruz firande är fel… Det är en högtid som även turkar firar… Det är just samma generalisering som du gör och förespråkar som orsakar sådant.

Men självklart…. Det är svårt att inse när man drömmar om att hoppa runt i berg, skjuta soldater och lyssna på kamrat informations minister….


Emre

Osman Feffeson sa...

Memocan:

Jag har ingen anledning att inte tro på din tråkiga historia. Jag var faktiskt på väg att sparka in pannbenet på en ulkucu kille som kommit till Lund som utbytestudent (jag var 24 år gammal och vuxen när jag tänkte denna primitiva tanke). Anledningen var kristallklar- han sa elaka saker om kurder när han fått i sig tillräckligt med sprit. Det var en sådan där långhårig hayvan som kunde sälja både sin pappa och mamma för en svensk tjej. Det finns inga större hycklare än MHP fantaster.

Jag tycker att alla TURKAR som är inne på Emres blogg (du med Emre kardes) ska läsa Memocans tråkiga historia och hur han utsattes för rasism och hatbrott av extrema turk-nationalister. Sen kan ni ju fråga er om det är så jävla konstigt att Memocan sympatiserar med DTP som har det stora felet att man agerar språkrör åt PKK. När ni ändå är på G så kan ni ju fråga er om det är så jävla konstigt att kurderna valt att ansluta sig till PKK och kriga mot den turkiska staten efter assimilations, ekonomisk diskriminering, massmord på 18.000 kurder utan rättegång, 3500 tömda byar. Ja, listan kan göras lång.

Ni vet att jag är en person bedrivit en egen personlig liten kampanj mot PKK på diverse forum och bloggar sedan flera år, men även jag har blivit usatt för den efterblivna turkiska nationalismen i ett land där jag är TREDJE GENERATIONENS INVANDRARE. Detta av en långhårig ibnator som kom till Sverige och läste en masterutbildning som mina föräldrar bekostade i egenskap av skattebetalare.

Jag tvivlar inte ett dugg på Memocans historia. Min kritik ligger i att du sänker dig lågt genom rasistiska kommentarer.

Och snälla Memocan, du som ändå hargått gymnaiset i Turkiet kan väl ändå inte förneka att landet ändras. Häromdagen valde en MHP parlamentariker att avgå och ansluta sig till AK P pga MHPS fientliga isntällning till kurdinitiativet.

I Turkiet är det enligt lag inte fel att sprida flyggplan som uppmanar medborgare till att bruka våld mot kurder.

Den turkiska statsideologin måste ersättas med demokrati. Det turkiska rättsväsendet måste demokratiseras och dess efterblivna medlemmar ersättas med demokrater och kurderna ges de rättigheter som vi turkar i Sverige har.

Annars kommer vi fortsätta att jävlas med varandra. Och vem fan tjänar på det?

Memocan, skriv din mening men sluta snacka om att köra upp saker i rövar etc. Det är lågt. Jag har respekt för dina åsikter och när jag inte håller med dig så hånarjag dig inte.

Låt oss bemöta varandra på ett sansat och moget sätt med ömsesidig respekt.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Jag har ingen förståelse för terrorism. Ingenting berättigar det! Man kan organisera grupper för dialog…. Men att den här åsnan inte ens utnyttjar de rättigheter och möjligheter som finns, därför har jag ingen förståelse!

Det är lätt att be om att få saker gjorda, men lite vilja får man allt visa. Hade jag varit polis/soldat i Turkiet, så hade jag ingripit vid första bästa tillfälle när PKK anhängare börjat verka för att gripa dem, vid minsta motstånd skulle de också bemötas med det nödvändiga våldet som krävs för att eskortera dessa till häktet. Det samma hade jag gjort med Ulkucu pojkarna… Ingen ger sig på turkiska medborgare, oavsett diverse faktorer.

Vill man brottas för pkk:s sak får man ta konsekvenserna för det. Man kan inte bjuda upp till dans och gnälla sen. TEX. Sitter du och förnedrar mig, mitt ursprung eller något jag håller kärt om i min närhet eller hotar min säkerhet, så får det extrema konsekvenser.

Det jag tycker är tragiskt och ett sett positivt är att kurdernas rättigheter förknippas idag mindre med PKK. För i själva verket har det ingenting med saken att göra och fler inser det. Detta beror mycket på transparensen som uppstått och därför har det genom dialog och diskussion uppstått mer insyn och kunskap.

Jag avskyr PKK och allt det (egentligen) står för……. Jag har inga problem med någon som vill kalla sig kurd eller motsvarande. Terrorism är aldrig legitimt eller berättigat. Men lata idioter som Memo som tycker att det är underhållande att vara distans insatt och inte göra det som går att göra, avskyr jag nästan lika mycket.

Ready to rumble !
Emre

Osman Feffeson sa...

Klicka på mitt nick och läs artikeln(engelska)om MHP fascister som planerat mörda framträdande kurder för att sabotera regeringens kurdinitivativ.

Därför tvivlar jag inte en sekund på att det Memocan beskriver.

Vi har inte bara en kurdfråga, utan även en turkfråga. Turkarna måste rycka upp sig- stärka sitt självförtroende (MHP och CHPs självförtroende är ju skamlig)och inse att kurderna inte vill separeras från Turkiet, utan vill leva som sina turkiska landsmäns jämlikar.

Memocan: Har du kollat upp om det finns ett horhur i Ciyanbeyli? Tabiki bizim kürd ve entel takilan Ciyanbeylilerde de hatun yuzu görmek istiyorlar. ;-)

Memocan sa...

Feffecigim:

Innan jag kommenterar dina första inlägg vill säga att det är synd att du inte hade en hänsynsfull utgångspunkt när du började dina politiska diskussioner i cyberrymden. Mycket av dina åsikter håller jag inte med om. Med det menar jag inte att du är korkad vi har olika ideologiska åsikter men jag vet också att du läser på och analyserar. Vissa av dina resonemang är intressanta och kan diskuteras. Men i slutändan har vi olika åsikter. Den här gången säger du

” Annars kommer vi fortsätta att jävlas med varandra. Och vem fan tjänar på det?

Memocan, skriv din mening men sluta snacka om att köra upp saker i rövar etc. Det är lågt. Jag har respekt för dina åsikter och när jag inte håller med dig så hånarjag dig inte.

Låt oss bemöta varandra på ett sansat och moget sätt med ömsesidig respekt.”

Du är väl integrerad i det socialistiska tänkandet som funnits i Sverige i flera år. Mycket bra. Du vill bemöta mina åsikter med hänsyn. Hade världens invandrare i i-länderna (kurder, turkar, syrianer, araber, israeler och allt vad det kan vara) utgått från den här tanken och tvingat sig själva lite hade vi kunnat skapa en global fredsrörelse för oliktänkande.

Men!

Utgångsläget för dig och Emre också för den delen var baserat på påhopp. Du säger själv att du var tvungen att visa dig lite som kemalist på tufs forum för att uppnå dina mål. Men du satt även och hånade andra och trakasserade andra så att man tappade seriositeten hos dig.

Helt seriöst. Jag skulle fikat med er om ni verkligen var allvarliga men jag tvivlar eftersom jag har sett era barnsliga sidor. Ett av dem största problemen med blattar i Sverige är att man går förfädernas spår i fiendskap och annat skit. Istället för att ta en funderare kring varför vi alla hamnat här under gavurlar tjafsar vi om sånt som våra förfäder slaktade varandra för. I slutändan kommer vi gå under. Visst. Vi har sjukt olika åsikter men vi har också mer erfarenheter kring respekt och hänsyn nog för att diskutera fram en lösning på ett moget och civiliserat sätt. Det handlar bara om att förhandla precis som man gör i ett äktenskap.

”Och att ”diasporor” i allmänhet är mer nationalistiska än finns det studier på. Det är väl det som får PKK att hoppa i säng med armeniska nationalister. I Sverige har vi det lilla lilla exemplet Gurgin som går döljer sitt turkhat och islamhat bakom den kurdiska frågan och armenierfrågan. Den killen får mig att vilja odla en osmansk ulkucu mustasch. Han väcker den turkiska hun-turken i mig.”

Det är rätt logiskt att nationalism är strakare i diasporan. AKP hoppar i säng med Israeliska nationalister då har vi nästan något gemensamt. Honom känner jag inte bra men googlar jag och läser artiklar ser jag inte så mycket skillnad på din och Emres kritik mot kemalismen och nationalismen som hans.

”Ararat Muslumandir ve musluman kalicaktir!”

Här sjunker du lågt. Det finns kristna i området så vad är problemet? Varför tjafsa om Ararat är muslimskt eller inte. Det är skit samma så länge alla lever med respekt och hänsyn…eller?

Memocan sa...

Du är smart du. Du drar paralleller med min historia och dina politiska synpunkter för att rättfärdiga dig själv. Guzel bir taktik. Jag skulle vara en dum esek om jag sa att det inte hade förändrats sen 90-talet. AKP har ”legitimerat” kurderna hos turkarna MEN inte helt felfritt. Dem har kombinerat det med en söndra och härska teknik. Notera. Vi anser inte att AKP är en kurdfientlig parti. Hade vi gjort det hade inte Ahmet Turk gått med på att möta Erdogan. Visst tjafs och annat förekom emellanåt mellan båda parter eftersom militären kliar sig på ryggen men i slutändan möttes dem eller hur? Både du och jag vet att det INTE finns rena partier eller organisationer i ett land som Turkiet. Soppan har alltid funnits och kommer alltid finnas eftersom det i slutändan gynnar västmakterna. Erdogan agerar INTE felfritt. Vid sidan av ”framgångarna” arresteras oliktänkande (DTP KESK listan är lång) valfusket 2009 etc etc etc etc.. Men båda parter vill se en fredlig lösning. PKK har förlängt vapenvilan och man vill gå med på en dialog. AKP är också villiga men oppositionen har löss i håret och står i vägen.

” Vi har inte bara en kurdfråga, utan även en turkfråga.”

Mmm det har vi sagt i typ flera decennier. Något som diskuterades under min tid i Hadep i Turkiet.

” Memocan: Har du kollat upp om det finns ett horhur i Ciyanbeyli? Tabiki bizim kürd ve entel takilan Ciyanbeylilerde de hatun yuzu görmek istiyorlar. ;-)”

Ditt största problem feffecilerin bitanesi du ser svart och vitt. Ta en runda till horhusen istället ibland kan erfarenheter göra att man får nya perspektiv. ”Hatun yuzu”…kränkande...prostituerade i staten Turkiet där AKP styr har hamnat där pga Turkiets svaga välfärdssystem något vi i vår organisation gärna diskuterar.

Namnet var det lyssnar noga speciellt på 3:e stycket =)

Memocan sa...

Emre: Du ställer inga konkreta frågor.

” Jag har ingen förståelse för terrorism. Ingenting berättigar det! Man kan organisera grupper för dialog…. Men att den här åsnan inte ens utnyttjar de rättigheter och möjligheter som finns, därför har jag ingen förståelse!”

Turkarna i Konya drev mig till en organisation som ni anser är en terrororganisation. Vilka rättigheter och möjligheter snackar du om? Inte konstigt att du inte har förståelse.

” Vill man brottas för pkk:s sak får man ta konsekvenserna för det. Man kan inte bjuda upp till dans och gnälla sen. TEX. Sitter du och förnedrar mig, mitt ursprung eller något jag håller kärt om i min närhet eller hotar min säkerhet, så får det extrema konsekvenser”

Mycket intressant. Ungefär så tänker jag också.

” Det är lätt att be om att få saker gjorda, men lite vilja får man allt visa. Hade jag varit polis/soldat i Turkiet, så hade jag ingripit vid första bästa tillfälle när PKK anhängare börjat verka för att gripa dem, vid minsta motstånd skulle de också bemötas med det nödvändiga våldet som krävs för att eskortera dessa till häktet. Det samma hade jag gjort med Ulkucu pojkarna… Ingen ger sig på turkiska medborgare, oavsett diverse faktorer.”

Nej jag tvivlar inte på att du skulle misshandla minderåriga för att de har kastat sten på polisen. Liknar mentaliteten hos soldaterna i Israel. Ta något lugnande.

” Jag har ingen förståelse för terrorism. Ingenting berättigar det! Man kan organisera grupper för dialog…. Men att den här åsnan inte ens utnyttjar de rättigheter och möjligheter som finns, därför har jag ingen förståelse!”

Kompis självklart har du ingen förståelse. Verkan föder motverkan det är en enkel fysikalisk lag.

”Jag avskyr PKK och allt det (egentligen) står för……. Jag har inga problem med någon som vill kalla sig kurd eller motsvarande. Terrorism är aldrig legitimt eller berättigat. Men lata idioter som Memo som tycker att det är underhållande att vara distans insatt och inte göra det som går att göra, avskyr jag nästan lika mycket.”

Emre jag kan föra en seriös dialog med dig om du för en gångs skull analyserar dina ”fiender”. Orsak och verkan är fina ord. Man kan inte bara utgå från sina egna perspektiv du måste förstå din fiende. Förstår du?

BÎJI KURD Û KURDÎSTAN

JAG SKA PÅ SEMSTER I 6 MÅNADER

PÅ ÅTERSEENDE

Emre den här biten är bara för dig qardas KOLLA HELA! =)

Sancak Beyi Emre sa...

Så, när man åker på stryk, springer man o sätter sig i knät på terrorister ?
Vilka rättigheter jag snackar om ? rätten att göra sin röst hörd och lösa konflikten, gå med i politiskt parti osv. därför är du och kommer antagligen förbli en lat jävel som tycker att internet velande är ”roligare”.
Misshandel är obefogad våld, jag snackar om nödvändig… och de finns många människor som med sina handlingar förtjänar en hel del stryk.
Terrorism ser du som en orsak verkan grej…. Vilket i sig är skrämmande.
Min ”fiende” vet själv inte riktigt vad de slåss för :s en gång var de för att Apo inte fick bli officer, sen blev de marxism, sen ”kurdistan”, sen inget av de tidigare nämnda utan kvinnors rättigheter…. Sen har man passat på o sitta i många statliga knän o strukit sig, men bara blivit utnyttjat…

Emre

Osman Feffeson sa...

Memocan:

Det fanns en gång tre kurdiska bröder som bodde i Batman. Den äldsta broder blev apocu. Den näst äldsta broder hamnade i militären och sköt på sin bror under en sammandrabbning mellan militären och PKK. Medan dom två bröderna var upptagna med detta så gick den yngsta brodern och blev medlem i kurdiska Hezbollah.

Är detta kurdens öde?

Anser inte jag!

Kampen om kurdiska identiteten är vunnen!

Så häng med i utvecklingen och överge din apoism.

Nya tider!

Osman Feffeson sa...

Sancak Bey:

Fan vad lat du är Mr Emre! DU har ju inte bloggat på evigheter! När ska du få tummen ur XXXXX och börja blogga igen?

Osman Feffeson is back! Det är ju höst och ute i cyberrymden har apoisterna börjat mobilisera! Hemma i Turkiet händer fin fina grejer på demokratifronten!

Dags att komma igång!

Ya Allah, ya Bismillah!