fredag 28 november 2008

Beyan och Zaman

Beyan.net skrev den 26e att kurdiska områden blivit bombade av turkiskt "tungt artilleri".
"2008-11-26 Igår rapporterades det återigen att turkisk militär beskjutit kurdiska områden i autonoma Kurdistan (norra Irak) i jakt på den kurdiska HPG-gerillan, rapporterar Pukmedia." (http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=571, hämtad:281108).
Alltså bombades det den 25e. Enligt Zaman-online, så lyfte stridsplan igår från Diyarbakir igår och bombade terrorist nästen, även artilleri deltog (http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=765060&title=kuzey-iraka-iki-koldan-operasyon-baslatildi, Hämtad:281108).
Beyan skriver vidare:
"Denna gång användes tungt artilleri för att bomba sju byar i närheten av Amêdî. Uppgifter om dödsfall, skadade och förstörd egendom har ännu inte kommit från området." (http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=571, Hämtad: 281108).
Det är uppenbart att bombningar har skett, men datumen varierar beroende på vem man frågar. Sen hur man avgör att det är tungt artilleri på några timmar är ett mysterium, och att det har rapporterats flera gånger att byar bombats av turkiskt flyg, men inga civila har dött så vitt jag vet. När USA bombade Irak så dog det civila höger och vänster, men turkisk flyg verkar använda ammunition som bara biter på byggnader och inte på dem som lever i dessa. Att ingen märkt att det skjutits grov kalibriga (155mm) granater eller att stridsflyg flugit över gränsen, från turkisk sida är ju konstigt, då turkisk media trummar för fullt när försvaret rör på sig. Men människorna som lyckas lista ut att det är "grov kalibrig" eld som skickas över gränsen, har inte lyckats lista ut om det dött människor eller hus rasat samman när "byar bombats" i norra Irak. Något har hänt, men när och vem det hänt är frågan och missade man flygen också dem som brukar väsnas så ?
Emre

Inga kommentarer: