söndag 30 november 2008

Terrorn föder ytterliggare förödelse

Bilden är från Indien, där ett hemskt terrordåd som pågått sedan i onsdags och fick ett slut i lördags. Det har dött ca. 300 civila beroende på vilken tidning man läser. Det som fick mig att reagera ytterliggare var bilden ovan, som jag senare satte ihop med ett uttalande från chefen för Indiens nationella säkerhetsstyrka:
”Terroristerna i Bombay hade aldrig för avsikt att låta någon i gisslan överleva, säger chefen för Indiens nationella säkerhetsstyrka J K Dutt.- Inte vid något stadium framförde terroristerna några krav.Allt det "vettlösa dödandet" på hotellen Taj Mahal och Oberoi skedde enligt Dutt innan kommandosoldater stormade byggnaderna”
(http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=305&a=461318, hämtat: 301108).

Bilden visar just en av dessa paramilitära insatspoliser, som skjuter (troligtvis automat eld) med sin kpist över huvudet utan att sikta. Om dessa terrorister inte ställde några krav, så betyder det att man ville rädda de civila snarast och gripa terroristerna var nog sist på prioriterings listan, utan dessa skulle oskadligöras. Men jag börjar undra om dessa inte är soldater, som kanske inte har den träning och utbildning som krävs för ett gisslandrama, för han säger ju ”kommandosoldater”.
Då är min fråga, hur många civila dödade dessa soldaterna/poliserna, om de nu håller kpistar över huvudet och skjuter utan ordentlig insyn in i byggnaden, gisslan och terroristerna?!
Emre

Inga kommentarer: