måndag 1 december 2008

Beyan.net, problem med verkligheten











Beyan.net är en lustig liten sida. Dels för att dem trasslar in sig i (för dem) de mest komplexa händelser och dels för att de inte lyckas se en helhets bild. De som skriver verkar verkligen inte förstå vad som pågår.
Det senaste de skriver om på sin sida är att ”tolv personer blivit anhållna misstänkta för ”terrorism”” (http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=576, hämtat: 011208). Inget konstigt med det, ser du en terrorist så griper du honom i bästa fall, dvs. om han inte spränger sig själv i luften, skjuter på dig, eller använder underåriga som sköld mm.. . Men att dessa fortsätter och fyller ut sin artikel med att detta är en ”operation mot det kurdiska folket” och för att väcka sympati så slänger man upp fakta, att majoriteten som anhållits är mindre åriga. Jag citerar:
”Under den senaste tiden har polisen i Turkiet genomfört avsevärda operationer mot det kurdiska folket. Enbart de senaste 2 månaderna uppges flera hundra människor ha blivit arresterade för samröre med PKK. Majoriteten av de anhållna är minderåriga, skriver ANF.” (Ibid).
Tja, med facit på hand på det som hände i Indien, så tror jag att man ska vara försiktig även med de yngre som anses oskyldiga och svaga i mångas ögon. Speciellt när PKK använder dessa som mänskliga sköldar och som värvar dessa för att tex. Kasta sten eller bränna bilar och ge skit till polisen när de väl ingriper.
Sen hittade jag en tidningsartikel som handlar om Van, där dessa glin berättar att de egentligen inte vet vad de har där att göra och att den beyan.net vänliga ”gerillan” PKK tar med sig dessa när skolan slutat direkt till sina anarkiska gatulopp (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10480114.asp?gid=229, hämtat: 120108). Värt att notera är att det uppges vara ca 100 människor som är gripna för olovlig ”protesterande”. Där går som vanligt uppgifter isär. Men jag tror att om det varit flera hundra gripna människor utan motiv, så hade nog EU- och FN organ reagerat. Då undrar jag vad man tjänar på att fortsätta polarisera människor genom att förstärka nyheter?
Bilderna jag publicerar är från en säkerhetskamera i Van under en i mängden av dessa olovliga demonstrationer över Turkiet med PKK och DTP i spetsen. Avgör själv om människorna på bilden kan släppas med bara en varning eller sitta i en cell och tänka över vad de gjort efter liknande illdåd.
Emre
Se bilderna nedan och förklara för mig vad beyan.net har så svårt att förstå.
Emre


Det var tur att ägaren till bilen han ta sig ut Är detta tecken på önskad fred? Fler ansluter sig Jag är ganska säker på att han vet vad han gör
Fårgan är vad ägaren till bilen var skyldig till En antagligen oskyldig människa får gå till jobbet framöver En bild säger mer än tusen ord 1
En bild säger mer än tusen ord 2
Jag är ganska säker på att pengarna skulle kunnat gå till något bättre än reparationer


En bild säger mer än tusen ord 3

Bilderna är hämtade från hurriet.com.tr

1 kommentar:

Anonym sa...

Sen tjatar och gnäller man över att Turkiet som stat använder våld mot kurder...patetiskt!

Undra hur många kurder det är som förstår sig på uttrycken; "Våld föder våld" och "Våld löser aldrig våld" ?

Så hur gör vi nu kära PKK-sympatisörer? Ska vi sätta oss runt ett runt bord och förhandla och komma överrens som vanligt civiliserat folk? Eller ska vi fortsätta slå på varann och däribland förstöra oskyldigas liv och se vem som överlever?

Kan tänka mig att pkk-kurder garanterat känner till uttrycket; "Slår han mig så slår jag tillbaka" mm och vad har vi löst då?

Sen till att beyan.net gör allt i sin makt för att utöka sitt stöd för pkk borde i en demokratiskt stat som Sverige där man värnar högt om mänskliga rättigheter och starkt förkastar terror, vara nästintill förbjudet. Men tyvärr så har denna "Friheternas-stat" en otroligt stark yttrandefrihet.
Där vi får yttra oss hej vilt hur vi vill oberoende om detta må stödja främligsfientliga grupper, terrorister eller diktaturer. (Med tanke på den årliga nazist demostrationen i Salem, stockholm, som är helt laglig)

Varför låter svenska staten stödet för terror gro inom dess gränser? Varför kan inte svenska "neutrala" staten göra som Danmark och förbjuda utskick av pengar i risk om finansering av terror grupper? Eller till viss mån inskränka yttrandefriheten tex då den öppet stödjer terrorister i andra stater?

Nej, för här råder yttrandefrihet och framförallt demokrati. hur man nu ska definiera denna. Jag tycker personligen att Ghandis definition är den rimligaste; "En demokrati kan inte existera utan bestämda regler. Frihet betyder inte att man får köra på fel sida av gatan."

Så må säga att beyan.net nu spelar enligt reglerna då de förvränger nyheter, målar upp händelser för att svartmåla Turkiet, rakt av ljuger..men ändock fortfarande yttrandefrihet och demokrati. Men då de "kör på fel sida av vägen" det är då vi måste reagera, antingen genom att rätta till allt och föra in dem på rätt fil så att de håller sig i skinnet, eller må hända att de krockar med mötande så att de aldrig mer kör fel!

Reaktion från flera krävs för att bemöta och motverka de osanna bilderna av nyheterna beyan.net framför!

Türkan