torsdag 30 juli 2009

Turkiet och kärnvapen ?


Det har florerat rykten, men nu blir de aktuellt och kommer upp på ytan. Jag har alltid varit nyfiken på varför Turkiet har tagit Iran ”krisen” så lugnt som man gjort. Tydligen så ska det finnas 90 kärnvapen bestyckade missiler i Turkiet (som om det egentliga antalet skulle kunna tas reda på). 50 av dessa ska vara på den amerikanska basen Incirlik och de övriga 50 i TSK:s nävar (NATO har tydligen ingen kontroll över dessa). Dessa ska ha delats ut under kalla kriget, om ni minns så hade Sydafrikas rasistiska aphartid regering också ett gäng under de kalla tiderna, men fick rusta ner och lämna tillbaka allt när solen började skina igen. Är det därför Turkiet inte varit lika högljudda angående de sk. Kärnvapen framställningarna i Iran ? Sen så kan man ju undra hur sant detta är, men för mig som hört detta rykte i drygt 10 år nu känns det mer än troligt. Tittar man till historien så verkar mycket peka på samma sak. Syrien backade ur rinken när Turkiet visade tänder angående terrorgullandet. Grekland har backat ur flera gånger. Armenien har aldrig bjudit upp men alltid varit orolig över att Turkiet skulle gå in på Azarbaijans sida i Karabag konflikten (vilket jag tycker att man ska göra när diplomatin gått i lås). Saddam ändrade sig ganska snabbt efter möte med sina rådgivare angående att skicka SCUD missiler till Turkiet när han utmanade i princip hela världen.

Antingen tyder de på att Turkiet verkligen har något som skrämmer folk (kärnvapen och duktig militär personal) eller….. Ja, eller diverse ekonomiska hållhakar (som iof skulle släppa vid ett vunnit slag). Nej, det troliga är att Turkiet i sin helhet är den dominanta regionala makten i regionen, om denna makt grundar sig på det ovanstående eller historiska band går att diskutera.

Emre

44 kommentarer:

Osman Ferhat sa...

Canim kardesim, hittade du inget annat roligt att skriva om när det gäller vår ärorika militär? Häromdagen stack en general iväg med en stridshelikopter och jagade vildsvin. Mashallah, vad ska man annars säga?

Nej, men TSK består till en klar majoritet av patrioter. Förrädarna och bastarderna är i minoritet. Därför som vi inte kommer få se någon militäkupp.

I Turkiet har militären sina egna sjukhus.

Dom har sina egna bostadskomplex där dom bor.

Och vet ni vad, dom har även ett eget holdigbolag.

Vilken jävla militär har ett eget holdingbolag?

Inte konstigt att svinen låtit muslimskt blod spillas.

Men snart är det slut med det! Snart ska dom muslimska brödrafolken sluta fred.

Tillbaks till fornstora dagar!

Neo- Osmanli!

Canim Sancakli, minns du Daglica attackerna? Våra obemannade spaninsgflyg från Israel spelar in en si så där 100 PKK gerillor infiltrera gränse och sätta upp sina tunga vapen för att sedan inleda slaktan av våra soldater i Daglica/Aktutun lägret. Minns du hur videoinspelningarna läckte ut till media av patrioter inom det militära via den liberala ltidningen Taraf?

Dessa spaningsflyg och allt vad dom spelade in kunde följas av självaste ÖB staben.

Nu undrar jag om lirare, tomtar och stjärnor som inte ens kan hantera ett obemannat spaninsgflyg kan hantera en atombomb?

Nej nej canim, TSK håller precis som resten av fosterlandet att ändras.

Möget (kemalist apor) ut- in med parioter!

Sancak Beyi Emre sa...

Ferhat:

Jag har inte kunnat följa media och händelserna under sommaren, därför de senare inläggen varit ganska tama.

Vi har en lång och fin historia. Militären har alltid varit i centrum. Precis som överallt så finns det rötägg, skillnaden är att dessa är förjävla våghalsiga i TSK. Men våra pojkar i grönt med hjärta och hjärna på rätt plats syns mer nu.

Vi får se hur fördelningen görs nu av YAS....

Emre

Anonym sa...

Hur kan du känna glädje och ännu värre stolthet över att vi ska vaka över USA:s kärnvapen?? För mig tyr det vara ännu ett sätt att gå stormaktens ärenden. Även om vi själva skulle foga över eländet, vad finns det för possitivt med det? Det är ju massförstörelsevapen av värsta slaget.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Krig är en skam ! Människor tränar, beväpnar, utvecklar och organiserar sig för att döda andra människor på ett så effektivt sett som möjligt. Ingen annanstans i bland naturens invånare kan hitta något så brutalt befängt. Men trots allt så är det människans verklighet. Historiskt sett så har turkar varit väldigt duktiga på att kriga.

Kärnvapen är något som jag har hört att man kontrollerat sedan andra världskriget. Alltså från början. Haft egna alltså. Du tror väl inte att man har haft ett så stort utbyte med Pakistan och Indien i onödan ? Politisk realism gör att kärnvapen används i samma syfte Einstein tänkt sig när han utvecklade Manhattan projektet förta gången....

Det är hemskt men det är tyvärr i den riktningen människan dragit tellus. De exemplen jag dragit i inlägget är frukten. Även om de är hemskt så har de resulterat i att man sluppit krig som i annat fall skulle ha varit undvikligt.

Glad över att ha sluppit kanske motsvarigheten till 3-4 Irak krig (även om de inte hade gått lika katastrofalt som de gick för yänkarna) så hade de kostat en del Mehmets liv i onödan. Jag är glad.

Emre

Cumhuriyeti kurtaran eleman sa...

Anonym:

Ja det är hemskt med massförstörelsevapen. Klart att Turkiet ska ha allierade, men inte springa deras ärenden.

Men Turkiet måste ha en stark militär. Det råder det inget tvekan om. Det finns flera argument för detta. Men denna militär måste bestå av DEMOKRATER. Militären ska veta hut och INTE lägga sig i landets politik eller planera attacker mot turkiska soldater eller byväktare för att underblåsa nationalism i landet. Inte heller ska dom försöka genomföra militörkuppar och kategorisera det turkiska folket som fiender pga av deras livsstilar, värderingar, tro, etniska bakgrund etc.

PS: Alla ni kemalister, vänsterturkar och andra av det tvivelaktiga slaget. till er vill jag bara berätta att 80% av den turkiska militärens teknik är AMERIKANSKT!
Så utan JÄNKARNAs militära teknologi så är TSK/turkiska militären ett dåligt skämt.

Så sluta upp mer antiamerikanism och glöm inte att Turkiet var USA:s största militära biståndstagare under hela 90-talet när strider med PKK var som värst.

Tack USA och trist att turkiska militären inte lyckats utveckla något eget vapen värd namnet för export.

Se på Sverige! Mashallah och inte fan är den svgenska militäran arvtagare till den osmanska.

Barbarbaba sa...

Turkiet får tyvärr inte utveckla vapen på egen hand, som det ser ut just nu, Fn eller Nato beslut har ja för mig. Men dom har lyckats ta fram världens bästa mörker kikare som utklassar andra utvecklare.... Det dom gör istället är att dom köper in rättigheterna för tex jänkarnas F-16 o modieferar den själva efter egen smak. Nästan allt som TSK använder har dom en egen touch på, i grunden är den utländsk men en Bazooka med en nazar boncuk på är turkisk :D

Anonym sa...

osman ferat jag förstår att du inte gillar TSK eller ATATURK,men tack vare TSK så har Cumhurriyet hållit i över 80 år.Jag förstår att du är kurd eller fanatisk religös blind människa.Tack vare Laik=demokrati av Kemal Ataturk så kunde alla grupper i Turkiet gå över till latin,vara religiösa utan mulor och sektiska gruvor som växte som svampar.Jag är stolt med ATATURK och brinner för hans idologi.Ett starkare Turkiet bör ha stark millitär stark kappital har inte demokratiska granländer titta på lilla Israel har makt i hela världen.Jag skulle någ villja se mer demokrater än fanatiska sektiska muslimer som är falska som dig.Sancak.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

1. Ataturk förbjöd inte religion på något sett, han skilljde åt religion från statsarbete.

2. En stark millitär måste erhållas så länge man ligger där man ligger geografiskt. Men en soldats plikt är att skydda landet från andra staters militära intrång. Inte inrikes politik, så länge det inte är extrema fall som förrädare i högsta ort !

3. Vad är skillnaden på religiös fanatism och politisk ideologisk fanatism ? Det ena är förkastat av väst och därför jämnförs dessa två inte. För mig personligen spelar det ingen roll vilken av dessa de är. Gör dem Turkiet och dess folk starkare utan att kränka dem, så får du fan vara vad du vill.

4. Kapitalet blir inte starkare så länge vi har förrädare i samtliga led. RENSA ! Fram med en Yakub Cemil till !

5. Var god och använd inte mitt namn.


Emre

.E. sa...

Shit, ta det lungt Ayatolla Ferhat. Vet inte vad du är för lirare, men ta av dig nattmössan abi. Vadå lägg ner TSK och Anti-Ataturk. Vad är du för Turk egentligen?

Vadå muslimskabröder? Pratar du om Araberna som Back-stabbade Osmanli då eller? Religion är inget som leder till brödraskap mellan suveräna stater. Turkiet är Turkiet tack vare ATATURK, om du inte anser att han passar så ska du inte kalla dig turk.

Militären är nationens bevakare, klart som korvspad dem ska vara patrioter och ha sin egna sjukhus, bostadskomplex etc etc. Vill du ha en arab som vaktar gränsen eller en Turk? Jag bara undrar...

Att du dessutom nämne Osmanli och Turkiet som två olika saker, Turkiet är Osmanlis barn. Vi är nästa generation.

Det är våran Ärorika militär som gjort att vi har en del av Kibris kvar, det är våran ärorika militär som överhuvudtaget har tillsett att vi har en nation idag. Du spottar på alla våra "sehit" med ditt inlägg, fy fan vad rädd man blir för folk med din inställning.

Vem har hjärntvättat dig be kardes/abi :(

.E. sa...

Angående Turkiskavapen,
Turkiet utvecklar sina vapen på samma sätt som Sverige, genom att ha en licens från ursprungskonstruktören. Mehmetçik-1 är ju det första vapnet och är en turkisk version av Heckler & Koch HK416. Likt dem svenska AK modellerna som görs på licens ifrån Belgien och orginalvapnet FN FNC.

Turkiet har dessutom börjat utveckla Altay, som är våran turkiskgjorda pansarfordon och vi har även Otokar Kobra som är relativt bra. Vårt handeldvapen är dessutom Yavuz 16 (turkisktillverkat av MKE).

Som barbara sa så har turkisk ingenjörer utevecklat "piton" som är bland dem sjukaste mörkersiktena jag sätt.

Feffe Osmansson sa...

E:

Bara att konstatera att anatoliens turkiska muslimer och deras kurdiska muslimska bröder bildade republiken Turkiet.
Och kemalisterna med deras kemalism är dom som har spelat ut turkar mot kurd, muslimer-muslimer, sunnite mot aleviter, höger mot vänster.
TSK är en myndighet i Turkiet som består av anti-demokrater och individer som hör hemma i politiska sekter. Där har vi även massmördare som mördat turkiska medborgare. Där har vi även individer som planerat attacker mot turkiska soldater och tittat på när blod spillts. Där har vi pack som är beredda att trampa på den turkiska demokratin. TSK ska göra sig av med dessa pack. Annars får dom finna sig i allmännhetens kritik.
Sen vet jag att majoriteten av TSK består av patrioter .
Ataturk har min respekt med. Men det hindrar inte mig från att diskutera hans snesteg och dom var jävligt många. Någon persondyrkan av honom är bara att glömma i min värld.
Jag är en turk som har en kurdisk far, vilket gör mig till en kurd. Jag har inga problem med att kalla mig för TURK, men inte heller problem med tex kurder, albaner eller cerkesser som nöjer sig med att säga att dom är TURKISKA MEDBORGARE.
Vaddå araberna back-stabbade osmanli? Det var en del klaner som allierade sig med britterna JA, men många araber tjänstgjorde i den osmanska armen.
Turkiet är muslimsk stat med en stor alevitisk minoritet.
Turkiet är Turkiet tack vare anatoliens osmanska muslimer och kurderna. Ataturk är en av många generaler och den som ledde Befrielsekriget.
Huruvida jag kallar mig för turk eller inte är inget du ska bestämma över.
Militären ska SKYDDA landets suveränitet mot EXTRERNA FIENDER OCH HOT! Den turkiska militären ärmest intresserad av att peka ut sin egen befolkning som hot.
Och vad är det för militär som mördar 20.000 av sin egna medborgare? Tänker på kurderna!
Militären består till majoriteten av FOLK som vill sitt land och folk väl. Tro mig! Men skit ska dom ha när dom pekar ut folkets presidents fru som en islamist bara för at hon bär slöja. Oglum, ingen av kvinnorna i min familj bär slöja men 70% om inte fler av kvinnorna i Turkiet bär slöja!
Tacka vet jag Allah att vi har patrioter som bekämpar svinen som låter turkiskt medborgarblod spillas och säljer ut landet till ryska vapenföretag.
Varför ska dom ha egna sjukhus som är toppmoderna när miljoner av mitt folk inte har tillgång till samma sjukvård? Nah att dom ska ha det!

Feffe Osmansson sa...

forts.

Just nu använder dom ju sina sjukhus till att skydda indiivder som står åtalade för terrorism.
"Vill du ha en arab som vaktar gränsen eller en Turk? Jag bara undrar..."
Då det finns runt 1,3 miljoner turkiska medborgare i Turkiet som är araber så är svaret på din fråga:
JA! Jag kan tänka mig att ha en ARAB som ÖB då jag inte hade problem med att Buyukanit vars far är begravd i Israel var ÖB.

Jag kan även tänka mig att ha en kurd eller cerkes som president i Tyurkiet. Ataturken var halvalban så varför inte en premiärminister som alban?
Min favvo fotbollsspelare och en av mina favorit-liberaler i Turkiet är rumeli, yani albaner.
Osmanernas IDENTITET byggde inte på italeinsk fascism och sovjetisk bolsjekvism (KEMALISM). Inte heller hade Osmanen något behov av att förneka och assimilera sina kurdiska muslimska bröder. När osmanen ville bygga en ny moske gick han till armeniska arkiteketer.
"Du spottar på alla våra "sehit" med ditt inlägg, fy fan vad rädd man blir för folk med din inställning."
För det första så vill jag bara säga att jag tycker att det är undelrigt att du använder dig av ordet "sehit" då detta ord är ett ARABISKT ord. Du verkar ju ogilla araber.
Jag kritiserar inom militären inte har behövt skicka sina söner till brödrakriget i östra Turkiet sedan den startade för 25 år sedan.
Men jag har en fråga.
Minns du Daglica och Aktutun attacken canim? Kan du förklara dom attackerna för mig! Vad gjorde TSK när dom attackerna ägde rum?
En fråga till:
Vet ni varför den kemalistiska byråkratin i Turkiet hatar sitt folk?
Vilka var det som utsågs till statstjänstemän, konsuler och ambassadörer under det osmanska riket?
Vilka var det E?
Var det turkar?
NAH att det var!

Anonym sa...

Hej Emre,Ataturk förbjud aldrig religion,men han insåg att man måste skilja politiken i från relionen.När det gäller Yakub Cemil var han nära vän till Enver pasa och alliansen.Jag föredrar KEMAL ATATURK en Yakup Cemil,smak sak.När det gäller röt ägg så finns det i alla organ,Tsk kan någ rensa stenarna i från riset.Ekonomi, vist bör landet höja sitt status i alla sammanhang.Skola,vård,infrastruktur det behövs stark valuta.Liran har bra värde kan bli starkare om vi alla hjälps åts förlåt för Sancak -för mig är det värdefult,hersey AYYILLDIZ ICUN,HERSEY VATAN ICUN TESEKUR GUZEL INSAN ,ATATURK VE ARKADASLARI, RUHUNUZ SADOLSUN,TURKMILLETINE CUMHURRIYETI ARMAN ETIYINIZ ICUN.saygilar Ataturk sevdalisi.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:
Jag hatar Enver, men Yakup var en verklig patriot som tröttnade på att muslimska ottomaner skulle få skit för vad väst stödda medborgare och funktionärer gjorde. Han fick sparken från armen som kapten för att han utfört order men fortsatte slåss mot fienden som civil med sina kåkfarare som han gjort till en mycket duglig styrka. En som sköt förrädare som gömde sig bakom upphöjda positioner. Sådana jag gillar ! Sådana som behövs idag !

Allt kommer med tiden. Läs nyheter, men läs mellan raderna. Där ser du vart vi är på väg och upptäcker att orosmomenten är mindre än någonsin.

Sancak Beyi Emre

Anonym sa...

feffe,vem en du är så är du TURKISKMEDBORGARE.Tack vare Kemal Ataturk,han var född 1881 i osmanska thessaloniki Grekland idag,SELANIK på Turkiska.Hela balkan var osmanska obs.Han var en riktig osmanli Turk glöm ej.Du kan vara kurd eller terorist spelar inget,men kasta inte skit på Ataturk eller hans CUMHURRIYET.Där lever säkerligen dina kurdiska släktingar som har det lika bra som mina TURKSLÄCKTINGAR.ÄLSKAR ATATURK.

Anonym sa...

E:

Läs ordentligt vad Osman Ferhat har att säga, innan du målar ut någon för anti-turk/anti-ataturk!

Det är sådana som du som håller folkstödet för militären levande. Du frågar vem som är hjärntvättad...se till dig själv. Se dig omkring, öppna upp ögonen o förstå att turkiska militären idag endast lever på idiotiskt folkstöd som ditt! där sådana som ni tror på de påhittade inre hoten som militären målar upp för gallerian för att bevara sitt stöd. Hade TSK för längesen släppt på sin inhemska kontroll-mani kanske Turkiet redan ida skulle vara så pass ekonomiskt stark, demokratiskt utvecklad att vi var medlemar av EU.

Jag är säker på att du tyckte att militärkupperna även var behövliga? att det var helt befogat att skicka Ataturks Turkiet drygt 10 år bakåt i tiden varje kupp?

Det du dyrkar och det du vill ska leva kvar, var inget Ataturk själv ville. Han ville inte att Turkiet skulle vara en militärstat, han ville inte att militären som hans efterträdare skulle hämma Turkiets utveckling. Hans vision var en demokratisk stat, en stat som skulle konkurrera med europas mest framgångsrika demokratier, han ville se en ekonomisk stark stat, han ville se en turkisk befolkning som värnar om sitt land o sina gränser men även alltid blickar framåt för vidare utveckling och han tillägnade Turkiska staten till ungdomen, INTE till militären!!

Jag kan inte förstå att man kan vara så blind för all möjlig militär propaganda, om att turkiet endast är vid liv pga militären förr o idag. Vad jag vet, o vad mina förfäder berättat så var det bortsett från militären/soldaten även det turkiska folket; kvinnor som barn som gamla, som stred för sin suvärinitet. Hur kommer det sig att dessa inte har militärens priviliger, hur kommer det sig att mina landsmän svälter när diverse albay-familjer lever i överflödig lyx??

Bu mudur esitlik? bu muydu yuce Ataturkumuzun istedigi Turkiye cumhuriyeti? söyle E...bu istediklerimiz mi? Turk halki ne istiyor biliyormusun? Turk halki ac kalmak istemiyor, turk halki savasmak istemiyor, turk halki egitim isitiyor...

oglullarimizi bir harbiye okullarina yazdirmakla bu devletin sorunlari bitimiyor.

Yanlis anlama, bende milliyetciyim ve asker torunuyum, fakat MILLIYETci, askerci degil..Ataturke ve turk ordumuza hic bir laf atmak istemem, ama halkimiz benim icin daha önemli, TSK disaridaki tehtitlerle ugrasin halkimiz ve ikdidar da ic sorunlarla.

Saygilar
Türkan

.E. sa...

Svar till del 1:
Alltså Osman det är en hel de påståenden du slänger ut utan, exempelvis att

"TSK är en myndighet i Turkiet som består av anti-demokrater och individer som hör hemma i politiska sekter. Där har vi även massmördare som mördat turkiska medborgare. Där har vi även individer som planerat attacker mot turkiska soldater och tittat på när blod spillts. Där har vi pack som är beredda att trampa på den turkiska demokratin."

Du slänger ju bara ut en massa påståenden med din uppfattning. Har du någon som helst uppbackning av det du säger?

Jovisst bildades Turkiet va olika folkslag och det var dessa folkslag tillsammans som kom överens om att kalla sig TURKIET. Turk är ett samlingsnamn för folk som bor inom landets gränser och detta är något som man beslutade tillsammans vid grundandet av nationen. Kan du då inte förklara varför en mindre grupp med kurdiskt ursprung ska börja höja rösten och kalla sig kurder och ha ett eget land?!


Ataturk har min respekt säger du, det är väl klart som korvspad annars kan du joina bergskurderna och flytta till kandil. Att säga att han gjort diverse fel är ju bara bisarrt. Vadå för jävla snesteg

Om du nu är Kurd så kan du ju flytta till det påstådda Kurdistan, ligger ju i norra Irak nu för tiden. Det är ju bara välja, antingen är du en Kurd eller så är du en Turk.

Det är dags att istället för att propogera emot Ataturk förstå innebörden över samlingsnamnet TURK, den som han införde en gång i tiden.

Vadå klaner! Var det klaner i varenda arabiskt land som gick ihop med britterna? Då var det jävla stora klaner må jag säga. Varför tror du Turkiet är bundsförvant med Israel sedan alla tider?

"Huruvida jag kallar mig för turk eller inte är inget du ska bestämma över."

Nej det gör jag inte, men välj antingen är du en av oss och då sitter man still i båten, eller så är du något annat och då är gränserna öppen för din del.

"Militären ska SKYDDA landets suveränitet mot EXTRERNA FIENDER OCH HOT! Den turkiska militären ärmest intresserad av att peka ut sin egen befolkning som hot."

Militärens uppgift är som du säger att skydda landets suveränitet och externa fiender. Men problemet idag är att fiendern har växt upp som svampar innan för våra gränser och då måste militären som statens beskyddare göra sitt jobb. Ett jobb dem har haft i hundratals år. Vet inte om du märkt det, men Turkiet är ett militärt land sedan Osmanskarikets vagga.

som man säger, Her Turk Asker Dogar!


Det är ju heller inte så att dem mördar första bästa kurd, då hade dem rensat upp en hel del i leden för längesedan.

och varför ska jag tänka på kurderna? Dem kurder som kallar sig turkar skapar ju inga problem. Det är ju dem som kallar sig kurder som ställer till problemen, en minoritet av kurderna.

.E. sa...

Svar del 2:

"Militären består till majoriteten av FOLK som vill sitt land och folk väl. Tro mig! Men skit ska dom ha när dom pekar ut folkets presidents fru som en islamist bara för at hon bär slöja."
Varför ska hon överhuvudtaget ha slöja i satensbyggnader? Vad ger henne rätten att bryta lagar och regler? Islamist är ju hela AKP, det är ju fan inget nytt. Ett parti som lurar folk på röster genom religion och genom att muta folk.

"Oglum, ingen av kvinnorna i min familj bär slöja men 70% om inte fler av kvinnorna i Turkiet bär slöja!"
Ja dem får bära slöja, men gör det då inte i statliga byggnader.

"Tacka vet jag Allah att vi har patrioter som bekämpar svinen som låter turkiskt medborgarblod spillas och säljer ut landet till ryska vapenföretag."
Det sämsta påståendet jag hört på mycke länge.RYSKA vapenföretag. Okej om du sagt Amerikanska men nu börjar man ju bara skratta. Vem är det som inte säljer ut landet? Erdogan? Aset som säljer Turk Telekom exempelvis?


"Varför ska dom ha egna sjukhus som är toppmoderna när miljoner av mitt folk inte har tillgång till samma sjukvård? "
Ditt folk...
Varför måste du se en skillnad på våra etniska bakgrunder, fortfarande...

Angående sjukhus så kan du ju klaga på dem som är parti politiker. Bedömt DTP som har mycket att säga till om runt Diyarbakir. Dem gör ju ett så jävla bra jobb, masallah!

.E. sa...

Svar del 3:
"Just nu använder dom ju sina sjukhus till att skydda indiivder som står åtalade för terrorism."
Är ju bara ett påstående från din sida utan källa....

"Vill du ha en arab som vaktar gränsen eller en Turk? Jag bara undrar..."
Då det finns runt 1,3 miljoner turkiska medborgare i Turkiet som är araber så är svaret på din fråga."

Skillnaden är att dem araberna är Turkar och inte araber från säg Palestina. Vilket jag syftade på.

"JA! Jag kan tänka mig att ha en ARAB som ÖB då jag inte hade problem med att Buyukanit vars far är begravd i Israel var ÖB."
Är det en Turkisk-Arab så har jag heller inte några problem. Varför behöver du ens påtala att Buyukanits var är begravd Israel? Skulle det innebära någon skillnad eller...

"Jag kan även tänka mig att ha en kurd eller cerkes som president i Tyurkiet."
Mig veteligen hade Turgut Özal kurdiskt påbrå. Vem har sagt något om folks härkomst? Skillnaden är att personer med annan etniskbakgrund kallar sig Turkar, till skillnad från såna som dig som försöker splittra oss.


"Ataturken var halvalban så varför inte en premiärminister som alban?"
Han är född i Grekland och fortfarande TURKIET är inga rassar! Din Etniska bakgrund spelar ingen roll så länge du kallar dig TURK! Turk är fortfarande ett samlingsnamn, något som exil-kurderna och en minoritet i Turkiet av kurderna inte fattar eller snarare inte vill förstå.

"Min favvo fotbollsspelare och en av mina favorit-liberaler i Turkiet är rumeli, yani albaner."
Jahapp...
Har vi som är Ataturksarvingar det eller? Vad försöker du säga?

.E. sa...

"Osmanernas IDENTITET byggde inte på italeinsk fascism och sovjetisk bolsjekvism (KEMALISM)."
Det är ju din uppfattning om vad Kemalist är, min är inte sådan.

"Inte heller hade Osmanen nåot behov av att förneka och assimilera sina kurdiska muslimska bröder."
Har vi det i Turkiet idag? svar, NEJ! Om du kollar tillbaka i Historien så kallades kurderna sig själva för Osmanli, varför är det då ett problem för dig att kalla dig Turk? Då såg dem inte någon skillnad på Osmanli och Osmanli, varför behöver ett fåtal kurder idag se en skillnad?

"När osmanen ville bygga en ny moske gick han till armeniska arkiteketer."
Jahapp...
Vad spelar det för roll? Hade inte Armenerna udner första världskriget attackerat Turkiet hade vi ju aldrig blivit fiender.

"Du spottar på alla våra "sehit" med ditt inlägg, fy fan vad rädd man blir för folk med din inställning."
För det första så vill jag bara säga att jag tycker att det är undelrigt att du använder dig av ordet "sehit" då detta ord är ett ARABISKT ord. Du verkar ju ogilla araber."
Jag ogillar Arabernas agerande under Osmanska Rikets slut. Men jag är fortfarande Muslim och TURK!

"Jag kritiserar inom militären inte har behövt skicka sina söner till brödrakriget i östra Turkiet sedan den startade för 25 år sedan."
Jag fattar tyvärr inte vad du skriver här...

"Minns du Daglica och Aktutun attacken canim? Kan du förklara dom attackerna för mig! Vad gjorde TSK när dom attackerna ägde rum?"
Nope, kan inte du göra det?


"Vet ni varför den kemalistiska byråkratin i Turkiet hatar sitt folk?"
Varför skulle dem hata sitt folk för? Dem hatar nog till mesta dels idioterna som började terrorisera landet för 20-25 år sedan.

"Vilka var det som utsågs till statstjänstemän, konsuler och ambassadörer under det osmanska riket?"
Alla som passade för jobbet och besatt kunskapen att hantera jobbet, precis som idag.


"Var det turkar?"
Nej, det var OSMANER!

Feffe Osmansson sa...

Anonym:

Mustafa Kemal var osmanli. Hans mor var albanska och fadern vet vi inte riktigt vad han var.

Osmanerna kallade sig aldrig för turkar. Osmanerna förföljde och slaktade en rad olika turkmenska klaner genom årens lopp. Dom kallade sig aldrig för turkar, utan osmaner.

Ataturk och hans kemalister gjorde enligt min mening mycket fel. Medan Kazim Karabekir ville integrera kurderna i den nybildade republiken ville Attaurk assimilera. Med facit i hand var det ett fel beslut och misslyckandet var total.

Mina kurdiska släktingar i Konya är stenrika och mår hur gott som helst. Detta handlar inte om det, utan om ett mer demokratiskt och öppet Turkiet.

Var det Ataturk som ensam krigade mot ockupanterna under Befrielsrkiget? Ataturk i all ära., men som jag skrivit tidigare; Jag mår dåligt av ni dyrkar honom som en helig ko.

Ataturk var ungturk. Ungturkarna stöttade sultanen.

I vilket fall som, helst lär vi i Turkiet kunna diskutera Ataturk objektivt inom en snar framtid. Det lär göra landet gott.

Feffe Osmansson sa...

E:

Jag kan falla tillbaka på republikens historia och militärkupparna 1960, 1970, 1980 och den postmorderna kuppen 1996. De ansvariga för 1980 kuppen har inte fått stå till svar för sina brott mot det turkiska folket. Sen har vi djupa statens kupp-planer sedan 2002 mot den turkiska regeringen. Här har vi även det turkiska rättsväsendets nedslag på djupa staten (Ergenekon) där en rad olika individer nu står åtalade för terrorism.
När det gäller kurdfrågan så har vi 17.500 dödade turkiska medborgare. Vissa var PKK medlemmar andra inte. Spelar ingen roll då Turkiet är en rättsstat. Då Turkiet inte är en diktatur eller en barbarisk stat så borde dessa individer ha fått stå till svars för sina gärningar. Och inte ha avrättats.
Jag har svenskt pass vilket gör mig till svensk medborgare och svensk. Jag har inga problem med att kalla mig turk eller att kurder kallar sig för turkiska medborgare. Dock ska varje enskild medborgare i Turkiet få vara cerkesser, albaner och kurder om dom så vill. Man ska få vara kurd och stolt bära det turkiska passet! Det vill jag ha!
Varför höjer du rösten och kallar dig för turk när du bor i Sverige? Ditt resonemang håller inte.
Kurderna vill inte ha något eget land! Dom trivs i Turkiet och idag bor majoriteten av Turkeys kurder i väst med sina turkiska bröder och systrar.
Som militär och militär ledare har denna Mustafa Kemal min respekt alla dagar i veckan året runt! Han stred för sitt land i 16 år som aktiv militär.
Som politisk ledare så gjorde han en rad misstag och saker som han kunde ha gjort annorlunda. Lätt att vara efterklok med facit i hand, men hans lilla kemalistiska kulturrevolution misslyckades. Tackar vi Gud för!
Kära E, jag är kurd DÅ MIN FAR ÄR EN KURD! Då jag inte är jude så går man på det som fadern är och han är en mörk kurd. Dock är jag medborgare i republiken Turkiet vilket gör mig till turk/turkisk medborgare!
Jovisst fan är jag för ett självständigt Kurdistan nångång i framtiden! Det ligger enligt mig i Turkiets intresse. Vidare anser jag att kurderna som är det största folket utan land i världen förtjänar att ha ett land. Om det stör dig, som är medborgare i 70-miljonerns landet Turkey med NATOS näst största arme, så får du ju ifrågasätta ditt ”nationella självförtroende”. Jag betraktar kurderna i Turkiet och i irakiska Kurdistan som mina bröder. När landet är självständigt så tar vi bort gränsen! Gränser suger!
Varför i Heliga Kemalens namn måste jag välja mellan att vara kurd eller turk`? Etnisk är jag kurd-lika mycket som Ziya Gökalp och Ismet Inönu. Sen kallar jag mig gärna turk också. Jag är medborgare där och älskar det landet.
Propagera mot Ataturk? Jag springer runt och kallar mig neo-ottoman men kan tänka mig att diskutera osmanernas massakrer på aleviterna eller olika turk-klaner som inte skötte sig. Jag vill kunna diskiutera Mustafa Kemal öppet. Han var tex alko. Får vi diskuitera hur denna sjukdom påverkade hans arbete som president för dig? Eller?
Varför tror du Turkiet är bundsförvant med Israel sedan alla tider?
Ja du E, svaret på din fråga är enkel.
Svar: 50% av UNGTURKARNA och KEMALISTERNAS FÖREGÅNGARE VAR JUDAR! HELA 90% av UNGTURKARNA VAR FRIMURARE!
DESSUTOM TOG ATATURK EXAMENS FRÅN EN MYCKET BRA JUDISK SKOLA I SALONIKI!
Där har du svaret!
JAG ÄR KURD DÅ MIN FARSA ÄR KURD! INGEN KAN ELLER KOMMER ATT KUNNA FÖRÄNDRA DET! JAG ÄR TURKISK MEDBORGARE OCH HAR INGA PROBLEM MED ATT KALLA MIG FÖR TURK! CAPISH?
Sen skriver du en massa skit där du spelar allanballan!
Her Turk Asker Dogar= översatt till svenska= Varje turk föds som eller till militär!
Jag önska att varje turk föddes som ingenjör, forskare, jurist, läkare, kemist, etc etc istället för Soldat eller som det är i diasporan- kebabmakare eller pizzabagare.

Feffe Osmansson sa...

Svar till E Part II:

Varför ska kvinnorna i ett land där 70% av dom bär sjal HÅLLAS UTANFÖR SIN EGEN STAT OCH DERAS BYGGNADER? Varför ska dom behandlas som andra klassens medborgare bara för att den kemalistiska patrask byåkratin hatart muslimer och människor som har andra värderingar?
Jag ser fram emot ett Turkiet där en alevitisk kvinna eller en sunnitisk kvinna i sjal blir valda till presidenter!
När det gäller Ergenekon så märker jag att du inte är insatt så det skippar vi.
Erdogan är en högerpolitiker. Jag är också HÖGER. Om ett staligt bolag säljs efter en korrekt offentlig upphandling så blir jag nöjd! Hellre att det företaget drivs privat och betalar in sina skatter än att tjuvar inom den kemalistiska byråkratin gör det.
De senaste åren har Turkiet köpt mer vapen från Ryssland än USA. Det finns olika fraktioner inom militären. Dessa är kaukaserna, balkanerna och så mina pågar ;-). Balkanerna är bra! Dom är allierade med väst och USA, medan kaukauserna gärna säljer sig till ryssarna.
När jag skriver mitt folk, så syftar jag på 72 miljoner invånare i Turkiet. Och om du tror att jag är DTPare så tror du ju jävligt fel. Det kan nog dom flesta turkar som hänger ute u cyberrymden intyga.
"Just nu använder dom ju sina sjukhus till att skydda indiivder som står åtalade för terrorism."
Är ju bara ett påstående från din sida utan källa....
Jaha, så vad jag ergenekon åtalade ex generaler på GATA då? Jo, dom vill slippa sitta häktade fegisarna.
”Skillnaden är att dem araberna är Turkar och inte araber från säg Palestina. Vilket jag syftade på.”
Jaha? Okej.
Sen flummar du på igen! Du menar alltså att man får vara arab, kurd, kines eller vad fan som helst så länge man kallar sig turk och bor i Turkiet.
Menar vi inte samma sak?
Det känns som att du borde läsa på lite! Du blandar begreppet turk och osman och kastar ur dig en massa om kurderna, samtidigt som du är mån om att inte framstå som en rasist.
Faktum kvarstår, majoriteten av Turkiets folk är inte nöjda med kemalismen eller den nuvarande skendemokrati staten som Turkiet faktiskt utgör.
Landet har en rad olika demokratiproblem som måste åtgärdas. Landet måste lösa kurdfrågan alevifrågan, etc etc.
Jag är kurd E då min farsa är kurd! Jag är medborgare i Turkiet och jag har inga problem med att kalla mig turk.
Jag tycker din militarism hör hemma i soptunnan. Din Ataturk dyrkan är inte hälsosam.
Ditt försvar av Ergenekon åtalade visar var du står politiskt.
I vilket fall som helst är Turkiet på väg mot rätt väg!
Turkiets folk tar nu tillbaka sitt fosterland från dom interna fienderna. Interna fiender som varit aktiva och konspirerat mot dom de senaste 170 åren!
Demokratin kommer att segra!

Anonym sa...

Svar till Turkan,1Jag kan aldrig dyrka en människa,det gör jag till Gud.2Älskar ATTATURKS demokrati=laikdemokrati.3 Ataturks idologi är Världs Accepterade,idag heter det Demokrati.När det gäller juntakupp det är fascistiskt diktator det gillar inte en demokrat som gillar demokrati som mig. millitär kupp skedde i Grekland,Spanien,Italien inte bara i TURKIET OBS.4fru Gul får inte ha slöja enligt Turkiska lagboken,hon bryter lagen,och följer inte islams regler.5 Att TSK har folklig stöd är väl inget fel,alla är Stolta med sitt Nation.Ett stat utan millitär blir upp äten.Ja jag älskar Ataturks reformer och idologin.Alla har fri filosofi.Jag är stolt Turk kommer dö stolt.mvh ATATURK älskare.

Anonym sa...

SVAR till fefe,Bra att dina släktingar i konya,tavsancali,Beskardas osv har det bra.Jag vet att kurderna i konya har det bra men dem är inte som sorani kurderna som är pkk anhängare.Gurmanci kurderna skall du icke blanda med sorani kurder, dem har inte samma syn.Och vist har du inte haft något problem i konya med Turkiska folket,ni åt och skrattade tillsammans. Turkar är vi alla som är Turkiska medborgare,men vi kan tala olika dialekter eller språk,ha olika religioner,men vi alla äger Turkiska territorium,för att vi är Turkar.mvh Ataturk älskare

Anonym sa...

varför fick inte jag ett svar för E ?

Saygilar
Türkan

.E. sa...

Mina släktingar är också rika, vad fan spelar det för roll? Har du många kusiner också?


Vadå Osmanli såg sig inte som Turkar, är du dum på riktigt? Du pratar om världens största TURK stat genom tiderna. Såg dem säg själv som kristna eller?!

Hoppas innerligt att Ataturk aldrig diskuteras i Turkiet, han är helig och en nationalhjälte och den jäveln som snackar illa om honom får med 150 miljoner turkar att göra!Tyvärr har kurder med din filosofi bara Öcalan som hjälte och han sitter i ett fängelse :)

Oda sana kapak olsun!

Ferhat Osmansson sa...

Ataturkälskare:

Inte tavsancali, inte beskardesler utan Altilar köyu! Därifrån kommer far! En fin liten liten by där turkiska barn från grann- tatarbyn går i skola ihop med sina kurdiska bröder och systrar.

Sorani kurder? Syftar du på PUK medlemmar och anhängare i irakiska Kurdistan/norra Irak? Ja, då ska du veta att Jelal Talabani är en ledare som har kallat Öcalan för en maktgalen hund. Jelal Talabani är en Turkiet vän och EMOT PKKs närvaro i Kandilbergen.

Men du kan ha träffat Sorani kurder i Sverige som ägnar sig åt det jag kallar för diaspora nationalism? Skit i dom! Diaspora lirare brukar bli nationalistiska.

Kurmanci kurder är KDP alltså Barzani kurder. Sen har vi våra kurd alevitiska bröder och systrar i Dersim/tunceli som fick smaka på Ataturks massakrer under 30-talet och som utgjort PKKs ryggrad. Dom är zaza kurder. Bingöl kurdermna är också zaza kurder och dom har alltid haft kyliga relationer med sina zaza bröder i Dersim. Komplext? Jajamensan!

Jag är Konya kurd! Jag är turkisk medborgare! Min morfar dog vid slaget i Canakkale och farfars far blev krigsfånge i Yemen. Turkiet är mitt land! Det land som mina förfäder stred för! Det är MITT! Inte en jävel kan ta det ifrån mig!

Vi är turkar eller turkiska medborgare!

Ja Turkiets enighet är en angelägenhet för varje patriot oavsett etnisk bakgrund, religiöst tillhöroighet etc. Jag håller med dig på den punkten!

Ferhat Cetinkaya sa...

E:

Vad jag menar är att mina släktingar i Turkey har det ekonomiskt gott ställt och att dom har det är den turkiska statens förtjänst! Dom är inga separatister, utan personer som vill kunna vara stolta turkiska medbopgrare fast dom är födda kurder!

Jag har 65 kusiner!

Nej Osmanli skämdes över sitt osmanska ursprung! Dom skämdes över den! Läs på!

Dom såg sig som muslimer och osmaner! Bysans arvtagare!

Ataturken ska diskuteras! Han ska diskuteras öppet!

Ataturk är inte helig! Han är ingen profet, utan en person! Han gjorde mycket bra men även en jävla massa skit!

Natiopnahjälte javisst, men han ska diskuteras! han hade som sagts mycket skit för sig!

Jag tror knappast att sneögda kirgiser bryr sig om Ataturk! Ärligt talat så tror jag att en azeri turk har väldigt svårt att identifera sig med Ataturk som var blek i hyn och hade sexiga blåa ögon och dessutom var en 1.50 lång. Ledsen, ta mig tex! När jag var 13 så fatta jag aldrig varför Atilla The Hun var sneögd medan alla turkars fader Mustafa Kemal såg ut som Hollywood skådis från 30-talet.

"!Tyvärr har kurder med din filosofi bara Öcalan som hjälte och han sitter i ett fängelse :)"

SÅ nu har du pekat ut mig som en apoist och PKKare?

ja, det får står för dig kompis! Dom som har följt mina skriverier sedan 3 år tillbaka vet mycket väl var jag står!

Oda sana kapak olsun!

Är det inte synd! Är man praktriserande muslim så är man per automatik islamist i kemalistens ögon! Är man kurd och vill vara kurd och stolt turkisk medborgare så är man per automatik separatist i kemalistens ögon! Är man alevi så är man bara suspekt och ofta kommunist i kemalistens ögon!

Ferhat Cetinkaya är kurd, solt turk/turkisk medborgare och längtar efter ett demokratiskt och starkt Turkiet!

Mot fornstora dagar vi äro på väg!

Ikinci Cumhuriyete dogru!
Inshallah!

Anonym sa...

svar;feffe,ferhat...Osman? du är ute och cyklar,ja jag bor i Sverige men jag är Turkisk medborgare.Det är jag Stolt med behöver inte EU-Svenskt pass. Så länge man sköter sig och lyder Landets lagar,sedan har jag svårt att byta identitet sorry,född Turk kan ej bli Svensk. Ni ronde spelar Svenskar men lurar er själva,masken rivs av successivt.Sedan spelar ni att ni är muslimer och alevi,kristna också.Vem fan är ni...pkk stridare som slickar vapen skyter ner barn o civila.Sedan vänder och ber om dialog..ty sådana anarkister som ni föder upp och infekterar barnen med hat,låter dem kasta gas bomber i stor staden där o skyldiga drabbas.Och ni går ut i Eu länder med era anarkistiska beteende hotar Eu medborgarna,tex Abf Huset där ni involverade,så att medier skrev flera dagar.Är det att kräva Demokrati?LÄR ER ATT VARA DEMOKRATER REDAN I ERT HEM FÖRST.MVH ATATURK älskare. PS Läs PÅ MER.

Sancak Beyi Emre sa...

Turkan:

Dessa militärer som enligt dig inte bör ha stöd? Vilka är det som formar våra arméer? Dessa växer inte på träd, utan det är FOLKET ! Vad är det för inre fiender TSK hittat på? PKK? ASALA? Syriska, Grekiska, Irakiska eller Armeniska hot? Vad hade hänt om inte vi hade haft en starkt mobiliserad armé?

Geografin och geopolitiska läget gör det illa tvunget att behålla en stark mobiliserad väpnad styrka. Tycker du inte att man bör stödja dessa så kan jag garantera dig att delats i många fler bitar än vad vi gjorde efter WWI.

Det du säger om befrielse kriget, är det samma jag säger om dagens TSK… Folket bildar stridsparen, grupperna, tropparna, plutonerna, kompanierna, bataljonerna, regementena osv. Förrädare fanns under befrielse kriget också… Men inte fan hör jag något säga något om dem i samma ordalag som sägs om dagens ! Historian upprepar sig och vissa missar det. SK. Ergenekons medlemmar är framme i dagsljuset nu…

När kriget slutade sa Ataturk att de högre ledarna skulle avgöra om de skulle vara politiker eller soldater. Soldater ska inte delta i politiken var hans order! Att dagens ”kemalism” inte följer det ursprungliga behöver inte betyda att källan var den felande länken. Att generalisera en ca. 1milj stark organisation pga. Ett hundra tal fähundar är inte heller rätt.

Om du läser på om kupperna så ser du vilket förräderi som föregick… Vem betalade ut lönen för kuppledarna?

Emre

Feffe Osmansson sa...

Ataturkälskare:

PKK är inte bara en terroristgrupp som mördat tusentals turkiska soldater och civila, utan även tusentals kurder.

Inte en enda turk har PKK likviderat ute i Europa, något som ASALA, gjorde under 70-talet. Däremot har flera kurder (många avhoppare) mördats av PKK.

PKK må vara en terroristorganisation, men vi måste fråga oss hur denna organisation kunder växa sig så stark bland våra kurdiska medborgare i östra Turkiet. Till en början var PKK och deras medlemmar en skara människor som kurder i städer och byar brukade benämna som eskiya/rövare. Några år senare så kunde PKK rekrytera medlemmar i samma by där dom kallats för rövare. Varför?

Förklaringarna är många. PKK är en organisation som enligt min mening skapats av den turkiska contra gerillan. När höger-vänster konflikten i Turkiet avslutades med en militär kupp med hundratusentals fängslade och torterade ville den "djupa staten" ersätta denna konflikt med något annat för att kunna söndra och härska över Turkiets folk. Häger vänster konflikten ersattes med PKK-staten konflikten som senare utvecklades till kurdfrågan.

Att PKK skapades har jag förståelse för. Den tortyr som kurdiska vänsteraktivster utsattes för i Diyarbakri fängelset kan likställas med den tortyr som Hitler utsatte judarna för i olika koncentrationsläger. De som inte dog kom till slut ut och vad tror du att dom var fulla av ? Jo, HAT. Hat mot den stat som söndertrasad deras lemmar med diverse olika tortyrredskap. Detta tillsammans med den kemalistiuska juntans fascisim mot sina kurdiska medborgare ledde så såmåning om till ett starkt PKK som idag kan kalla sig för en folkrörelse. Tyvärr, men så är det. Men det gör inte PKK till en legitim organisation. Den är varken demokratisk eller står för demokratiska värderingar. Som jag skriver ovan har man mördat soldater och oskyldiga. Vem minns inte bomben i Diyarbakir 2007 som tog livet av 9 kurdiska gymnasielever i hjärtat av Diyarbakir. Dock måste du men även jag förstå att dessa terrorister /gerillan betraktas som frihetskämpar av många kurder. En del kurder som inte är kurd-nationalister, som investerar sina pengar i Turkiet och tycker om sitt land frågar sig om kemalisternas assimilation hade varit större om PKK inte hade existerat. Min familj har aldrig stått PKK nära. Vi har aldrig sympatiserat med PKK. Min far var vis nog att förstå att PKK var den "djupa statens" skapelse, men samtidigt gick hans yngre bröder som växte upp i 70 och 80-talets Turkiet och blev sympatisatörer. Varför?

Varför gick ett folk som är känt för sion konservatism och lojalitet till Islam och slöt upp bakom en marxist-leninistisk organisation som PKK? Ännu ett uppsatsämne och jag tror mig ha svaret. Då det inte fanns någon annan kraft än PKK som stod upp för deras etniska och kulturella identitet så kanalaliserades deras sympatier dit per automatik.

Frågan är inte huruviuda jag betraktar PKK medlemmarna som terrorister eller frihetskämpar. Jag vet att dessa människor är Turkiets medborgare och som har valt att strida mot sin egen stat. Alltså har storebror/staten inte varit snäll. Frågan är nu hur vi ska avväpna PKK. Vår stat har försökt bomba bort dom i 25 år och misslyckats. Ska vi avväpna PKK och stoppa deras "nationalism" så måste vi använda oss av andra kanoner-dvs DEMOKRATI!

Som jag skriver ovan så är jag en person som är stolt över att vara turkisk medborgareoch jag har inga som helst problem med att kalla mig turk. Men min "turkiskhet" ska inte basera sig på förnekelse, torr dumnationalism, kurdfobi etc.

Jag vill ha ett Turkiet där mina landsmän är lyckliga- om mina kurdiska landsmän blir lyckligare av att deras barn får kurdiska som hemspråk i skolan så ska dom ha det. Vill dom ha ökad kommunalt styre så ska inte bara dom, utan alla regioner i Turkiet ha det. En kurd ska kunna uttrycka sitt språk och kultur och samtidigt och GEMENSAMMA NÄMNARE med sin landsman som är etnisk turk.
Enade vi stå, splittrade vi falla!
Mot ett demokratiskt och starkt Turkiet!
Inshallah!

Anonym sa...

Liten rättelse;

Soraner utgör en minoritet inom PKK, detsamma med kurmanjer inom Barzanis KDP vilket betstår av till större delen soraner. Kurmanjer från norra och östra kurdistan utgör däremot stor majoritet inom PKK.

Befinner mig just nu i staden Nusaybin, en kurmanjstad i norra Kurdistan där omkring 80 procent röstade på DTP.

PKK och jag som PKK anhänhare tror också på en demokratisk lösning ska du veta :). Nu står PKKs väpnade styrkor stilla pga en ensidig vapenvila för att underlätta förhandligarna som nyligen har pågått i Ankara och som kommer pågå (detta står i allas intressen). Trots det görs allt möjliga för att provocera PKK till att bryta denna vapenvila. Demokrati är just vad DTP förespråkar. Titta på hur partiet är utformat och vad partiet står för. DTP är full legitim enligt mig och den turkiska staten som konstant gör allt möjliga för att trakassera och omoraliskt motarbeta DTP.

Kram på er alla och hälsningar från Kurdistan :).

Anonym sa...

ATATURK ÄLSKARE;

1.Skrev aldrig att någon dyrkar ataturk, skrev det man dyrkar är inget ataturk ville ha till stat. jag syftade inte på personen ataturk, utan dagens fascisters åtstramning av den fria politiken.
2. jag älskar oxå ataturks tankar av en demokrati, laiklik etc.
3. har aldrig påstått att ideoligin kemalism vore antidemokratisk. du har missupffattat mig totalt, jag syftade på det felaktiga sätt dagens militärastyre tolkar kemalismen. ingen snack om att det var en demokrati han ville ha.
jag vet att militär kupper skett på andra håll i världen, det rättfärdigar inte någon militärkupp.

4. jag har inte uttalat mig om fru Gül, jag tycker inte heller att hon ska bryta de regler satta för sekularismens fortlevnad. fattar inte vart du fått det ifrån?

och varför anser du att hon bryter mot islams regler genom att bryta mot turkiska statens lagar om sekularism? förklara det för mig, för jag förstår inte? trodde inte vi hade sariha lagarna kvar?

5. jag har inte påstått att det folkliga stödet för militären vore felaktigt, jag menar att det folkliga stödet ska ändras och man ska inte blicka tillbaka till historien hela tiden, för dagens TSK lever på historiens gyllene dagar. TSK förtjänar ett genuinare stöd att folket som skyddande försvarsmakt. inge fel på TSK, självklart ska en stat ha en försvarsmakt och själklart ska alla vara stolta över sin nation. men så länge turkiska folket blir hjärntvättade att ständigt blicka bakåt och hylla det vi åstadkommit tidigare kommer denna stat aldrig att utvecklas!

saygilar
türkan

Anonym sa...

Emre;

Själklart ska folket bidra till en stark arme, ingen snack om saken. Men det stöd TSK kräver av den turkiska befolkningen är överdriven. Som turk i turkiet kan man inte släppa taget om att det är militären som skapat staten och allt är då tillåtet för TSK. all ära till soldaterna och försvaret som hjälpte oss att bevara vår mark, men varför måste det stödet leva kvar? varför kan inte TSK i nu läget vinna stöd?
hittat på o hittat på, TSK som en av natos största militäramakter borde fanimig klara av PKK, precis som man gjorde me ASALA! o vad e det för hot greker utgör? Irakiska är yttre hot, inte sant? likaså syriska. Genom att hela tiden skicka våra modiga soldater till döden, genom att sedan propagera med Mehmetcik program föder TSK ett stöd från folket som jag anser inte är rättvist! Ulan kos kocaman turk silhali kuvvetleri bir kac bin kurtlerle mi bas edemicek? ilk basdan ortadan kaldirirlardi ama simdi biraz gec kaldilar. o ilk zaman pislikleri kökunden kurutup da kurt vatandaslarimiza medeniyet hakklarini verselerdi..bugun bizim ne PKK sorunumuz nede kurt acilimi konumuz olacakti. bence tsk istemedi, bence tsk eger o ic tehtitleri yok etseydi, halkdan aldigi destegi zamanla tukenecekti ve bildigimiz sadece turkiyemizin bir parcasi olacakti...ön planda olan kurumu degil. ett strategiskt sätt att bevara sitt folkliga stöd på, enklare än så är det inte.

jag har inte påstått att vi ska ha en svag mobiliserad makt, minska bara på inflytandet i styrelsemakenismen och TSK får vara hur starka dem vill!

Exakt, du säger det själv emre, "geografin och geopolitiska läget". vad angår det, dem inre angelägenheterna? tycker absolut att de ska vara så starka dem kan för att bibehålla våra gränser utåt..men de ska fokusera på endast det! och den styrkan kräver inget folkligt stöd, den styrkan kräver inte att man åker över till greklands havs zon och försöker skrämma dem.

Själklart behöver du alla dessa män o kvinnor i dem trupperna du räknar upp. Men du har missförstått mig. Se tillbaka, vem hyllar kvinnorna och barnen som hade en avgörande roll under befrielsekriget? säg mig har dessa trupper o män du räknar upp åstadkommit något ens i närheten av vårt befrielsekrig, dessa lever endast på sina efterträdares gloria och det är inte acceptabelt! onlarda simdi yurdumu kurtarsin, bende izin veririm politikaya karismalarini, fakat yaklasik 70-80 sonra birazdan birazdan ellerini politikadan cekmeleri lazim. cumhuriyetimiz yakinda 100. senesini kutlicak, ve biz hala turk silahi kuvvetleri mi anacaz? ne oldu bu memleketi bu seviyeye getiren halkimiza? onlar neden bir parcasi olamiyor?

jag menar absolut inte att källan är felaktig. Ataturken genclige hitabesinden son parcalari;

"...Ey Türk istikbalinin evladı! İste, bu ahval ve serait içinde dahi, vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç oldugun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

Min generalisering är befogad, varför? därför att de fåtal fähundar du nämner, leder till ett missvisande folkligt stöd! Mitt turkiska folk ska inte vara beroende av militären, förutom vid yttre hot! mitt turkiska folk ska kunna stå på egna ben, bidra med en utveckling i deras valda riktigt, och inte ropa på Asker amca, så fort det krisar. Om inte våra gränser hotas!

Vet inte, vem betalade ut lönen?
jo, jag vet..vilket förräderi som pågick från båda sidor. o jaag vet hur man avsiktligt väntade in total kaos i landet för framstå som hjältar när folket behövde en..när man tidigare kunde ha agerat och räddat fler liv än vad man gjorde. Men nej, man väljer det efterkommande hyllandet framför befolkningen liv!

Saygilar
Türkan

Sancak Beyi Emre sa...

Turkan:

Har Armén alltså gått ut med att man kräver stöd eller är det så att man kräver att staten respekteras ? Om du såg senaste YAS och MGK mötena så var generalerna på piss humör och Gul och Erdogan var på strålande humör. TSK måste ha ett visst stöd för att kunna genomföra sin uppgift. Läs på om vad som hände de franska soldaterna i asien (Vietnam ett härligt exempel), så går de om man inte har stöd. Vad hände med den ottomanska armen som slogs mot ryssarna under WWI ? Jo, stora delar av den armeniska befolkningen låg i bakhåll, kapade försörjningslinjer och jobbade för den invaderande ryska armén. Efter den erfarenheten, hur reagerar du till nästa gång ?

Västerländska mesigheten och liberala demokratin fungerar inte fullt ut i alla delar av världen. Hur har det tänkandet och ideologin fått för fäste i Irak och Afghanistan, eller ens i resten av regionen. Hur duktiga vi än är, så angränsar Turkiet till den delen av världen och måste anpassa sig.

”hittat på o hittat på, TSK som en av natos största militäramakter borde fanimig klara av PKK, precis som man gjorde me ASALA! o vad e det för hot greker utgör? Irakiska är yttre hot, inte sant? likaså syriska”.

Hade PKK inte fått stöd från Syrien, Iran, Irak, USA, Grekland och Armenien så hade dem inte funnits kvar. Förutom dessa ska vi tillägga egna affärsmän som tjänar på det hela. Tänk dig dessa nationers resurser och erfarenheter mot TSK, och TSK håller dem uppe i bergen…. Ser du det som en förlust?! Med militär släkt bör du veta bättre. Syrien testar ballistiska missiler mot Turkiska gränsen, Irak har regionella intressen i Turkiet, Armenien är inte nöjd med gränsdragningen, Iran vill inte ha Incirlik Basen, Grekland lever loppan runt vårat vatten och beväpnar öar… JA, VARFÖR BEHÖVS MÄNNEN I GRÖNT?!

Inre fienden är alltså stor och har kontakt med de yttre. Om jag som soldat skulle frukta att mitt folk skjuter mig i ryggen när jag ska skydda dem, så skär jag halsen av dessa innan jag ger mig ut på fronten. Hade den lösningen varit bättre ?

Att gamla pampar håller ett finger i politik betyder inte att TSK som organisation är den felande. Därför är din generalisering illa! Kan du förkasta Sveriges politik för att SD finns ? NEJ! Så lägg ner skit snacket! Undrar hur du tycker och tänker när dina söner eller syskon bär uniform i strid, kommer du gnälla över att TSK har för mycket stöd?

Det är upp till individen vad och hur mycket man vill stödja något, ska vi börja reglera detta mot våra egna också ?


Anonym sa...
Liten rättelse;

Soraner ? Kurmanjer ? Är inte samtliga kurder ? eller har PKK börjat dela dessa också ?

N.Kurdistan? Var fan ligger de? Tittade precis på världsatlasen, inget spår av något sådant? Däremot hittade jag Nusaybin i Turkiet… Har PKK gett ut en egen atlas igen för att lura er små ovetande exildrömmare? ;)

PKK började som lenninist marxister, blev kvinnokämpar, ett tag var de muslimer och nu är dem demokrater. Fan svänger mer på höfterna än Asena… Ulan insanda biraz gurur, biraz kafa olur be… Fyyyy!

PKK:s väpnade cobans är upp och omorganiserar. Det kommer smälla av bomber innan allt är klart och allt kommer sabbas återigen. Precis som man gjorde när Özal höll på att utforma lösningen. Så skippa skitsnacket, eller predika din skit för de egna…

DTP förespråkar dialog med APO, demokrati?! Ta till vapen, döda folk och bli en erkänd politiker. Om det är DTP:s syn på demokrati så lever jag hellre i ett Kaos artat u-land. Få väst att föra dialog med Bin-laden och Fayzullah så kan de kanske gå igenom…


Emre

Anonym sa...

feffe,,,lär dig att sätta stöd hjul på din cykel,så att du inte ramlar.Hur kan du gemföra Nazi Hittler som förintade Judar,Handikappade,polacker och många andra med Turkiska fängelser under juntan,,,,Du är kluven vänder kappan efter vinden.Glöm inte när Saddam gasade kurderna så var det barmhärtiga Turken som öppnade gränsen för sina med människor.När det gäller kurder har dem aldrig blivit assimilera de.Det är komplo teori av eran far öcalan som har mor Turk far kurd som inte har velat prata kurdiska.om du känner dig Turk lär dig stava Turk med stor bokstav.Ataturk älskare

Anonym sa...

turkan,jag tror du är blind eller vill inte se utvecklingen i Turkiet.Landet har utvecklats sig på så kort tid mycket snabbt i reformer och ekonomi.När det gäller TSK så har dem väldigt bra dialog med medborgarna,folket älskar TSK.Om opinionen älskar ett org.är det demokratisk eller hur?Jag tror inte Turkiet vill eller kommer att gå bakåt,nej du vi skall upp åt med ett starkare Turkiet,starkare ekonomi,starkare forskning,teknik.Ataturk älskare.

Anonym sa...

Turkan hur vill du att TSK skall vara?hur ser du pkk,dtp,akp?Vad ser du i Turkiets fram tid? Ataturk älskare.

Anonym sa...

jag ger mig...för nu! för trött efter allt pluggande, ger igen inom snart...

bekle beni!!


saygilar
Türkan

Ferhat Cetinkaya sa...

Bara för att Turkan vill se ett mer demokratiskt Turkiet så avfärdar ni henne/honom som en person som motsätter sig Turkiet Det spelar ingen roll att hon i sina kommentarer skriver att hon är från en militär familj, hyser stor respekt för Ataturk och är en Turkiet vän! Nej, bara för att hon vill minskaden turkiska militärens makt så är hon en reaktionär- en personlighet som förtjänar anti-Turkiet stämpeln! Hon är en fiende när hon i själva verket har hur genuina och ärliga avsikter som helst om sitt andra fosterland- Turkiet.

Synd om er!

Ataturkäslkare:

DTP är ett parti som på demokratiska grunder röstats in i det turkiska parlamentet av TURKISKA MEDBORGARE ELLER MEDBORGARE I REPUBLIKEN TURKIET!

AK P är mitt parti! STOLT MEDLEM (KOSTA 5 LIRA 2006) och ett parti som fått 47% av rösterna i det senaste valet! Med andra ord folkets parti!

PKK är en terroristorganisation!

Den turkiska staten ska diskutera en LÖSNING AV KURDFRÅGAN MED FOLKVALDA PARLAMENTARIKER INOM DTP! Låt dom i sann sekteristisk anda hänvisa till Öcalan och PKK. Spelar ingen som helst roll! Denna fråga ska lösas för att mina landsmän av kurdisk ursprung vill ha fler rättigheter, friheter och sånt kan aldrig vara fel!

I egenskap av TURK och TURKISK MEDBORGARE är det MIN SAK/DAVA att stå upp för mina landsmän och deras rättigheter!

Turkan:

TSK artik eski TSK degildir! TSK bizim devletin bir parsasidir. Ve TSK senin ve benimdir! Ben ve sen demokratik bir TSK istersese öyle olur!

Demokrati ve Guclu TC icin!

Stjärnan från "Norra Kurdistan":

Om du har följt Osman, Ferhat Botan aka Ferhat Cetinkayas kommentarer i cyberrymden så har du säkerligen lagt märke till att jag sedan 1 år tillbaka prompt hävdat att din stora ledare Abdullah öcalan skulle bli vår bitch. Jag skrev att nu när patrioter slåer ner mot ERGENEKON så kommer din stora ledare (Som aldrig avfyrat ett endaste skott mot den turkiska armen, beordrat mord på tusentals kurdiska gerillor och kurdiska nationalister, och särat på sina skinkor för den turkiska djupa staten)skulle springa vår ÄRENDEN opch blir vår lilla lakej:

Detta sa din ledare den 17 augusti:

Fethullah Gülen çıkışı

Öcalan'dan ilginç bir çıkış da Fethullah Gülen'e yönelik oldu. Daha önceki mesajlarında Gülen hareketeni 'tehlikeli' olarak değerlendiren Öcalan, “Ben Fethullah Hoca'yı takip ediyorum, okuyorum. Olumsuz degerlendirmiyorum. Kürdistan'da okulları cemaatleri var, örgütlüler. Demokratik temelde, karşılıklı yaklaşımlar olabilir” diye konuştu.

Cemil Bayık ve Murat Karayılan, Gülen hareketine ilişkin tehditkar açıklamalar yapmış hedefe koyduklarını ilan etmişlerdi. Fransız ve Rusların Ekim Devrimi gibi zaferlerin döneminin kapandığını da belirten Öcalan, "Devlet bir çözüm değildir, engeldir. Benim çözümümde Türkler de Kürtler de kendi dillerini, kültürlerini, tarzlarını ortaya koyacaklar, ikisi de yan yana olacak” dedi.

Kan du inte turkiska?

Ja men då får du lära dig det för som PKK anhängare känner du säkerligen till att "örgut"/organisations språket inom PKK ÄR TURKISKA!

För ett demokratiskt och starkt Turkiet i Tiden!

Inshallah!

Anonym sa...

feffe,turkan,osman,ferat cetinkayasson,Demokrati har alltid funnits i Turkiet,pkk kurder ville inte vara demokrati ska.Dem valde att ta vapen röva bort ungar till bergen,hände i Sverige ock så barn försvann,hade militantiska läger i Dalarna.Hur allsin dag skall dessa terrorist nazister kunna begära nåd och demokrati..?dem skall hängas som saddam-Väst sade inget när Saddam hängdes-var var mänskliga rättigheterna? Häng alla pkk inkl apo.Ataturk älskare.

Anonym sa...

Ataturk älskare;
Jag har inte sagt att turkiet inte utvecklats. men säg mig ataturk älskare, vem har åstadkommit denna utveckling? TSK? knappast!! den har skett genom ett ekonomiskt upplyft, demokratiska reformer OCH ett minskat militärt inflytande inom politiken. Och fortsätter det så, har vi snart en ännu mer demokratisk turkiet! Ingen här inne påstår att turkiet inte är demokratiskt, vi förespråkar bara en ytterligare utveckling.
jag menar heller inte att turkiet ska gå bakåt, jag menar precis samma sak somdu att vi ska framåt, men att vi kan öka takten iomed militärens minskade påverkan på politiken.

Militären i turkiet må vara och anses som Rebuplikens grundare och beskyddare. Ataturk ville se ett demokratiskt starkt turkiet, ataturk sådde ett frö av demokrati i våra marker och dagens militär hämmar denna att gro stillsamt och etablera sig! TSK är anledningen till att turkiet inte kunna utvecklas i den takt ataturk ville, i den takt ataturk själv genomförde reformer!

Och angående PKK och deras anhängare här och runtomkring i världen, håller jag med dig! kökunden curutelim, ve bu TSK görevi, fakat doguya ekonomik destek vermek parlamento ve ikdidarin görevi, ve bu kalkimayla inan ki bana...turkiyedeki kurt vatandaslarimiz turkiye ve turk ilkelerine destek gösterecektir, ve PKK daglara tepelere göturdugu gencleri kaybedecektir.

Syaygilar
Türkan

Herbal Remedies sa...


Varit tillbaka tillsammans med min kille nu i 6 månader, alla ner till arbetet Dr Obodo gjorde för mig, skulle jag stubbon djävulen, och det tog ett tag, men jag kom tillbaka till mig, jag fick även rosor förra Alla hjärtans dag, totalt unheard of innan förtrollningen arbete !! Många, många tack Doc heredoc info: {(templeofanswer@hotmail.co.uk) (cell: +2348155425481)} ...