torsdag 19 maj 2011

Fredrik Malms rasism och hyckleri når nya gränser, det nya målet: Azerbajdzjan




Som Folkpartiets utrikestalesman och som svensk beslutsfattare i egenskap av den sittande regeringens riksdagsledamot så skämmer han ut inte bara sig, utan även Sverige. Att en denna person skriver om Schlagerfestivalen är inget att förundras, för det var ju ett Azerbajdzjan som vann. Vem helst utom Turkiet och Azerbajdzjan hade väckt en reaktion hos Malm, men att Azerier som anser sig vara samma folk som de i Turkiet vinner, får hans förvridna åsikter att explodera.

Artikeln han skrivit i Aftonbladet ska handla om musikfesten som Azerbajdzjan tog hem, men det mynnar ut i en svartmålning och har absolut ingenting med tävlingen i sig att göra. Utan artikeln handlar snarare om att propaganda i intresse för den icke svenska agenda och makt som styr denna hö stoppade marionett docka.

Nästan allt i kritiken han framför är patetisk (det enda jag kan hålla med om att är att Azerbajdzjan inte är en renodlad demokrati, ändock med bäst förutsättningar till utveckling sett till grannarna).

Värt att notera är att Fredrik Malm för knappt en månad sedan var på besök i Armenien (som ockuperar Azerisk territorium där man begått folkmord och än idag ligger i krig med) och mottog en medalj?
















Att övervaka telefoner är absolut inget positivt. Men med tanke på att Fredrik Malm som först var emot men sen röstade för FRA tar upp detta är lite konstigt… Med tanke på att USA övervakar all kommunikativ trafik världen över, och straffar egna medborgare för att vara ”opatriotiska” och har dessutom en lag som heter just ”Patriot Act” som är en överdriven version av den samma som i Azerbajdzjan. Varför hylla USA:s politik men kritisera Azerbajdzjan, det ligger en ”katt” begraven kan man tycka… Med tanke på att man till skillnad från USA ligger i krig med en granne, som ockuperar ens territorium, så kan det vara en förklaring även om man kan tycka i Sverige att det är acceptabelt. Det är bara att läsa den senaste boken om kalla krigets svenska inblandning vad man skulle göra vid en rysk invasion. Är det för övrigt någon civil som har insyn i vad FRA har för sig idag ? De stackars somalier som terroristförklarades och förnedrades offentligt är en produkt av FRA bla.

Något annat Fredrik Malm, fullblods rasisten som gömmer sig bakom liberalism (plast liberalen), är att han försvarar folkmordet Armenien begick i Karabag (ockuperat Azeriskt territorium) och menar på att det var ”en armenisk majoritet som ville tillhöra Armenien” (total förintelse och fördrivning, precis som Armeniska revolutionärer försökte under WWI, gör att man kan få en majoritet).

Det mest anmärkningsvärda är att Malm kritiserar Militärbudgeten och skytteutbildningen för de yngre….. Azerbajdzjan ligger i krig med en granne som ockuperar dess territorium och man har en stor militär budget…. Är det bara jag, eller saknar den här mannen några skruvar i huvudet ? När jag ställde frågan om Israel motsvarande budget, så pekade han på terrorism och Iran. Turkar har mördats sedan 50-60 talet av den armeniska terrorist organisationen ASALA och Azerbajdzjan är granne med Iran som får väst världen att fukta kallingarna.
Vad gäller skytteutbildningen, så har man motsvarande utbildning i Sverige för barn från och med 15. Det Malm kritiserar i Azeriernas fall så är åldern 16 och man ligger faktis i krig och är granne med Iran (som ger Malm nästan lika rasistiska utfall).
Sen vill han även ge bilden av att Azerbajdzjan är ett Nordkorea liknande land, med total isolation och ett boskap behandlat folk. Vilket inte ens snuddar i närheten av sanningen (det sticker ut ormar i munnen på Malm).

På facebook så slog han ifrån med en gång när man vann. Han klagade på att det kostade för mycket och menade på att man var inkompetenta. Det skulle då ha varit den enorma summa pengar som köpte vinsten (hatet och rasismen har inga gränser).

Jag har en teori till vad som triggade Malm. Med ett uttalat och en officiell rasistisk syn på turkar (från Turkiet främst) så har jag en teori. När Azerbajdzjan vann, så gick den sköna damen i gruppen upp på scenen med en turkisk flagga. Fredrik RASAR och ser rött när turkar lyckas….



























































Sancak Beyi Emre

20 kommentarer:

Anonym sa...

Den här mannen, F Malm, hatar verkligen allt och alla som har med turkar och turkfolk och göra.

Hur förklarar man det? Karl verkar ju indoktrinerad. Stackars sate som behöver leva så mycket hat. Hur blir man sådan?? Kan någon förklara??

Anonym sa...

Snyggt Emre! Ge den svinen vad han förtjänar. Du vet Emre, Fredrik Malm har inte kunna av agera sig på Turkiet direkt det sista året som han bruka göra, sen AKP regering har varit i makten, Turkiet har gjort stora fram steg i demokratisering, tvär har visa kurdiska grupperingar försöker mott arbeta detta och stoppa demokratiseringen, men vi (turkar) måste har lite förståelse för Fredrik Malms krusade mot turkarna. är han inte gift med en kurd.

Vänliga hälsningar Hassan

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Hur man blir sådan vet jag inte, men hade han inte fått forum för sin rasism, så hade han blivit en ny lasermannen som jagat turkar på stockholms gator....

Hassan:

Tack ! Hans skit har varit dold de senaste året... Han talar inför de som orkar höra hans skitsnack.... Jag har koll på honom.

Emre

Osman F sa...

Hassan skriver nåt väldigt smart. AK P regeringen och demorkatsieringen av Trukiet har fått tyst på anti-turkiska röster. Samma sak kan regimen i Azerbajcan göra. Demokratisera Azerbajcan och sluta exploatera landets rikedomar så tar man ifrån dom anti-turkiska och pro-armeniska krafter argument.

Artsakh sa...

Du är som vanligt full av det och det sedvanliga hejaklacket är framme och applåderar. Hur sjutton får du sommarkurser med "skidtolkning, skidmarscher och tältförläggning i snö" hos svenska försvaret för ungdomar att bli samma som krypskytte där man lär sextonåringar att skjuta hjärnan av en människa?? Finns det inget lågvattenmärke på hur korkade argumentation din ynkliga gråmassa till hjärna är kapabel till?

Det Malm skriver är sant rakt genom. Det svider att höra det men alla vet att Azerbajdzjan räknas till en av de mest auktoritära och korrumperade staterna i Europa. Vore det inte för oljan och gasen och Europas önskan att inte störa friden i flödet från Kaspiska havet så hade man gjort sig av med Aliyev-klanen för länge sen. Han är, som man säger, necessary evil. Så länge oljan och gasen flyter får han göra vad fan han vill med folket och statens finanser.

Låt azerierna börja kriget så får vi se hur fort allt kommer att gå käpprak åt skogen för Baku. Den här gången blir det betydligt värre än förra gången.

Anonym sa...

He he... E hon också rasist?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/article13059857.ab

Werner sa...

Denna blogg är ju en orgie i turkiska paranoia och nationell neuros. Vilka läser den annat än nationalistiska turkar? Lägg ner. Försök att se vilka brister det finns i länder som Turkiet och Azerbadjian i stället för att blunda och känna er kränkta.

Sancak Beyi Emre sa...

Artsakh:

Anledningen till att jag vet det är för att jag bevittnat och deltagit som ledare på dessa utbildningar. Visst fan får man skjuta, inte bara automatkarbiner, psg, KSP, utländska vapen osv.Så innan du kastar skit på mig och mitt kunnande, bör du själv kontrollera uppgifter. Vem av oss ser dum ut nu ?

Det håller jag med om, det är ingen renodlad demokrati och har en diktaturisk ledare idag. Men det är också enda punkten jag delvis håller med Malm. Mannen som röstade för FRA och hyllar USA:s säkerhets åtgärder internationellt kritiserar Azeriernas motsvarighet.

Sen så är ju självklart du också väldigt opartisk när det kommer till detta ämne, eller hur ?

Med tanke på den trupp mängd, utbildning och modern materiell man har, så är den önskvärdaste lösningen att Armenien slutar upp med sina brott och häver sin ockupation. För nästa fas kommer bli, som du säger, förödande.

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Werner:

Jag är fullt medveten om att bristerna är stora. Men människor med inriktat hat, som Fredrik Malm och hans vänner i PKK, behöver få mothugg. O om detta är propaganda, så bör väl mina punkter vara lika lätta att avfärda som andra sidans ?

Min publik är ganska bred. Titta, tom du hittade hit :)

Emre

Artsakh sa...

Att jämföra liknande kurser i Sverige och Azerbajdzjan är inte ens att jämföra äpplen och päron, utan kanske äpplen och muttern som sitter på avgasrörsfästet.

Jag hoppas innerst inne att konflikten inte trappas upp till en väpnad sådan eftersom ingen kommer att vinna på det, allra minst Azerbajdzjan. Förlorar de ännu mer territorium så lär de bli ännu surare.

Men i övrigt det som Malm skriver, om Aliyev-klanens styrande med järnhand, oppositionens icke-existens, oljepengarna som man köper lyxhus i Dubai med, att man förhör folk som röstat på fel land och allt annat är väl inget du förnekar eller tycker om hoppas jag.

Sancak Beyi Emre sa...

Nej, utbildning är utbildning. Finns ingen skillnad. Skillnaden är att den ena är i krigstillstånd och den andra har inte krigat på egen makt på hundratals år. Enligt lag så får du ta del av militär verksamhet året du fyller 15 eller 16, minns inte riktigt. Men stridande tjänst ska du inte ha, dock står det inget om utbildning.

Med tanke på den utrustning och utbildning man skaffat, så tror jag på motsatsen. Men vet jag att och vill inte se samma händelser upprepa sig från andra hållet.

Nej, kritiken är på sin plats i sig, men Fredrik Malm är en man jag följer. O samma saker han fördömer hos Azerierna är vad han hyllar och stöttar på annat håll. Det är hans hyckleri som retar gallfeber på mig.

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2010/results

Här ser vi att skillnaden på Armenien och Azerbaican inte är stor. Trots detta, så är bara den ena måltavla. Undrar varför....

Artsakh sa...

Kan det vara för att det är Azerbajdzjan som vunnit ESC och därför granskar man det landet och inte grannen??! Hade finalen gått i Jerevan så kanske hade man synat armeniska systemet in i sömmarna. Men nu är det Baku man ska till nästa år.

Och fortfarande: vad av det Malm skriver är osant? Du håller ju med att det mesta (om inte allt) är ändå befogat kritik, men det bara verkar vara surt att det riktas mot Azerbajdzjan. Liknande kritik mot Armenien kan vara befogat, men det gör varken Malms uttalande osanna eller får Bakus brister att försvinna.

Sancak Beyi Emre sa...

Fredrik plockade upp en medalj i Armenien en månad sedan. Tror du på fullt allvar att han är opartisk ? Har du följt mannen ett tag så vet du att han har sina hatobjekt som han ”döljer” bakom liberalismen.

Befogad kritik, ja, men samtidigt så är han den samma som stöttar samma handlingar på annat håll. Mannen som röstade genom FRA, hetsar krig mot Iran (som båda länderna i fråga är beroende av, främst Armenien), hurrade för kriget i Irak och stöttade kriget mot terrorism. Allt i hans artikel är kritik som stämmer mestadels, men mycket av detta ser han som befogat.

Förstå mig rätt, jag önskar att turkar (azerier inräknade) och armenier kan sluta upp med sitt trams, sluta fred och utvecklas ihop. Att Azerbaijan och Armenien blir iaf minst lika demokratiska som Turkiet (även om mycket jobb finns även där) tex. Få slut på konflikter. Lösa sina problem. Man har trots allt levt ihop och förökat sig kors och tvärs i hundratals år.

Men jag tål inte Malms hyckleri och smutskastning.

Måste erkänna att det är skönt att ha en lugn och sansad diskussion med en Armenisk broder, utan att behöva slänga en massa skit och bli anklagad. Titta, det verkar trots allt fungera ;)
MVH
Emre

Anonym sa...

Är det inte konstigt att denne man som somliga korar som "hedervärd prick" hyllar Israel för deras agerande gentemot palestinier. Om han nu är en sann demokrat borde han inte agera annorlunda för oilka folkslag. Har han inte fått ta emot utmärkelser från Israel också?
Vilka är det som stödjer makthavarna i Azerbaijan och i mellanöstern om inte västvärlden?

Malm är en riktig pajas som har hittat ett mönster om hur han ska kunna få utmärkelser.

Anonym sa...

"Att Azerbaijan och Armenien blir iaf minst lika demokratiska som Turkiet"

Ha-ha-ha-ha, tack för ett gott skratt!

Ingen turk har någon armenisk broder.

Anonym sa...

Förvånar mig att vissa tar Fredrik Malm seriöst. Fredrik är förvirrad ung man. Han är gift med en Turkhatande Kurd och tillsammans för de ett eget litet korståg.

Mycket märkligt att Fredrik besöker alla länder i världen som har något emot Turkiet och Islam. Allt från Armenien till Israel och Grekiska ultra ortodoxa kristna "hata Turkiet" samfund.

Anonym sa...

Vad är rasism för dig egentligen?

Att hata turkar (om nu Malm gör) kan inte kallas rasism. Turkhet är väl ingen ras, eller?
Man är i så fall Turkofob.

Sen när fan blev Azerbajdzjaner turkar? Azerbajdzjaner är ursprungligen Iranier (fortfarande shiiter)men talar numera ett turkiskt besläktad språk.

Låt oss vara det vi är, Azerbajdzjaner och inte turkar.

Anonym sa...

"Sen när fan blev Azerbajdzjaner turkar? Azerbajdzjaner är ursprungligen Iranier (fortfarande shiiter)men talar numera ett turkiskt besläktad språk. "

Det krävs inte mycket... men ändå har du inte det där lilla.

Först och främst vad har Shiiter med Turk/Iranie frågan att göra?
20% av Turkiets Turkar är Aleviter. Är dom inte Turkar för det?
För det andra så är Azerbajdzjaner både Turkar och Iranier. Azeris är vad dom kallas, och de räknas som ett av de olika turkfolken. De har funnits sedan Persiska riket grundades för 2500 år sedan och området har under vissa tidsperioder tillhört både Persierna och Osmanerna (Turkarna)

Det är sorgligt att människor med noll kunskap känner sig tvungna och uttrycka sig i frågor de inte har nått med att göra.

Iran består av 27 olika folkgrupper. Allt från Azeris (turkar) till kurder, och Gilaker etc etc.

Gå tillbaka till den första persiska nationalsången:
http://en.wikipedia.org/wiki/First_Iranian_national_anthem

där följande text sjungs upprepade gånger. "My homeland, my homeland,my homeland, my homeland
All with one name and symbol
With different colors and languages
Så gör din läxa innan du uttalar dig är du snäll.

Anonym sa...

Emre! nerdesing?