onsdag 6 maj 2009

Sluta lipa tills du har alla korten på bordet

Armenien har inlett en ny offensiv för att få sitt fiktiva folkmord erkänt. Senaste målområdet var Israel som befolkas bland annat av människor som vet allt för väl vad ett folkmord är, därför förväntade man sig att dessa skulle vara ivriga till allt som har med folkmord att göra. Men även Israelerna är kritiska. Deras svar blev kort:

"- Att minnas de som dött är ett ansvar för var och en av oss. Men varken i riksdagen eller regeringen är rätt plats för detta. Vi vill inte uttala oss om något som inte öppet diskuterats (läs armeniska arkiv) eller forskats kring".

Om nu människor med den judiska tron, som under mestadels av historien varit förföljda (främst i Europa) och utsatts för ett förintelse projekt (framför ögonen på hela Europa och begått av Européer) tar avstånd just för att vissa grupper försökt politisera historia, så undrar jag hur legitimt det är att skandera att Turkiet ska erkänna något en stolle kokat ihop? Beläggen man påstår sig ha grundas på ett antal forskare (oftast med armeniskt påbrå eller koppling till lobby verksamhet) som skriver ca. tio böcker var om samma sak. Är det korrekt återspegling av historian när man enbart inriktat sig på information från en sida som man själv inte fått forska igenom? Arkiven är stängda, anledningen är okänd, man ställer sig emot en gemensam kommission för att reda ut vad som hänt.

Öppna arkiven, stöd en gemensam och opartisk grupp forskare, sen kan vi snacka…. Till dess så är allt detta ”folkmordssnack” luft…. Jag vill även få reda på hur många icke-armenier som dödades av armeniska ”frihetskämpar”…. Vi ser tydligt vad som händer när man är partisk och politiserar historia, för det var inte endast Armenier som stupade, utan deras rövarband ödelade hela städer och avrättade icke-armenier…. Men allt ska fram och då får vi se om de som själva utfört folkmord på Azeri Turkar är lika säkra på sin sak….

Milliyet
Star


Sancak Beyi Emre

5 kommentarer:

Ferhat Båtan sa...

Tjena Sancak:

Turkiet behöver en öppen gräns med Armenien för att kunna utveckla sitt samarbete med Ryssland.

Dessutom finns det starka krafter som vill få med Armenien i EU ute i Europa. Utan Turkiet så går det ju inte att få med Armenien, eller?

Är det kanske därför som man pressar Turkiet till goda relationer med Armenien?

Ska EU göra "en Cypern" i Armenien fallet? Återstår att se!

Öppna gränsen! Turkiet har allt att vinna på det!

Sancak Beyi Emre sa...

Ferhat:

Ja, det kommer bli kul att höra hur EU motiverar något sådant när dem gnällt över att inte "hela Turkiet" tillhör europa, men Cypern gör de ?

Jag är personligen trött på all hyckleri och hoppas att Erdogan kör en "one minute" på EU och vänder sig till Asien för en egen union och låter både armenien och EU svälta en stund och sedan frågar hur dem vill ha det...

Emre

Anonym sa...

Det heter inte "one minute", det heter "van munut".

Sancak Beyi Emre sa...

HAHA .. Ja ja, men budskapet når ut ändå ;)

Emre

glenn möllergren sa...

Här kommer en glad nyhet för alla Folkmordsförnekare. Mäktiga män är med er - exv Metrochefen Per Gunne.
Kommentera gärna följande debattartikel (för jag gissar att flertalet läsare av denna blogg kommer att ha åsikter):
http://www.journalisten.se/debatt/21190/per-gunne-gillar-demokrati