söndag 25 oktober 2009

Golvmoppen som blivit svinto, är även historieforskare

Nu är vi där igen. Den evigt visa Dilsa-Demirbag (Som inte sagt något vettigt eller korrekt på decennier och det enda korrekta hon säger är antagligen sitt eget namn) och Gurgin (som klippts sig efter mitt tjatande, men ser idag ut som svinto/stål ull) är återigen griniga.

Gurgin lille hade skrivit en krönika i metro om ”armeniska folkmordet” men som nekats. Anledning? Faktan är inte trovärdig, massa grammatiska fel, men främst, Gurgin du är ingen forskare! Leave that to the guys who know there stuff will you mate?

Dilsa den evigt kloke tycker att det är censur och att metro behandlar Gurgin som City behandlade en viss Sakine….

Slående, ingen av dessa är akademiker, ingen av dessa har en grundlig forskning för att stärka sina påståenden, ingen av dessa är förtroende ingivande för en bredare massa men trots allt så har dem gett sig fan på att deras ”objektiva historia, som är den korrekta” är den korrekta. Håller man inte med, ja, då är man en ”folkmordsförnekare”.

Det mesta talar för sig självt, är det den historiska sanningen som dessa själar vill få fram? Eller har de en politisk agenda bakom?

Historiskt kan man ju nämna att människor dog i östra delen av det ottomanska riket under krigstid. Svält, rövarband, sjukdomar osv. Sen hade man ryssar som invaderade och piskade upp stämningen till begränsad inbördeskrig. Gurgin och Dilsa menar att Ottomanska soldater inte hade bättre saker för sig än jaga dessa när man i själva verket slogs på ett tiotal fronter i ett rike från nordvästra Afrika, upp till balkan, hela arabiska halvön och ut till Azeribaican.

Något som brukar tysta dessa jönsar är att fråga antalet armenier i riket på den tiden, antalet som skulle ha dött och antalet som lever idag…. Sen kan dela ut en dödsstöt med varför Turkiet öppnat sina arkiv och inte Armenien.

Sen att stå emot sådant skit är faktis att ha ryggrad, om man ser till all minoritetsgullande runt om i världen. Sen att man tar expressen och metro som seriösa tidningar får mig att undra var världen och dagens människor är på väg. IOF grundar man allt man känner till om omvärlden utifrån dessa och motsvarande tidningar så är det inte konstigt att Gurgin och resten av Anti-turk klubben och folkmordfreaksen ger sig ut på ständigt misslyckade korståg. Men även dessa själar har rätt till sin åsikt, frågan är bara vem som lyssnar ;)

Men det är ju allmänt känt att diasporan är emot att Turkiet och Armenien skapar förbindelser igen. Gurgin, inget politiskt motiv va?

Dilsa och Gurgin…. Håll era ”objektiva” åsikter och tankar för er själva och era liktänkande. Seriösa människor, vill inte ha oavslutad forskning kantad med propaganda och politiserad historiebeskrivning för att ni ska nå ett steg närmare era politiska ambitioner. Ingen gratis reklam här inte. Stötta istället en objektiv forskning om ni nu måste göra något. I annat fall, knip käft, ingen lyssnar ändå, ni slösar bara på syre !

Läs gärna Dilsa, Sakine (tillbaka från de döda) och Gurgins tårfyllda klagomål på webben (nästan så att denna benhårda Emre blir tårögd.... AV SKRATT!!!)
1 2 3 4 5
UPDATE:
I vanliga fall dras flugor till skit. Men i detta fall dras skit till skit. Gurgin har fått ett erbjudande av sina liktänkande, Nationaldemokratiska röreslen (mindres rumsrena än SD). Gurgins text som nekades av Metro (som han lipade över ett längre tag), fick nu chansen att publiceras av dessa. Liktänkande alltså... Läs kommentarerna på hans inlägg.
Gurgins identitet byggs kring ett jag och dem tänkande. Alltså en demoniserad bild av den faktor som enar hans annars löst sammansatta grupp. Denna faktor är Turken eller Turkiet i helhet. Dessa Turkar är oftast också Muslimer, vilket kommer på andra plats i demoniserings hierarkin. Hur ser Neo-nationaliser/Nazisternas syn och identitet ut då ? JO, oftast är man en vit (Europeisk/kristen) MAN, lever i ett patriarkiskt samhälle, ständigt pekar ut fel på en grupp för att kunna visa på vad man inte är, genom det identifiera sig själv. Muslimer och icke-europer är deras främsta pek objekt.
Vad har dessa gemensamt? Båda är kristna, båda har samma målgrupp och båda grupper anser sig dela värderingar och grunder som den onda turken och islam dyrkaren inte gör. Man har mer gemensamt med denna karl än med målgruppen, därför bildas en allians. Men när tex. Turken försvinner eller inte längre är gruppen man behöver för att definera sig, så ryker även denna allians. För skillnaderna är fortfarande stora om man ser till den europeiska identieten.
Sen Sojvets fall, så har de närmsta Europeiska grannen varit föremål för detta pekande. Nämligen Turken, och muslimer (bla. araber).
Vad säger man? Skit drar skit ? Gurgin och ND verkar följa samma linje.. Kan man ta en med sådana linjer på allvar ? Jag kan inte göra det iaf....

Sancak Beyi Emre

55 kommentarer:

Ottoman sa...

Dessa s.k antiturkklubben ser väl slutet på den tid då de kunde kasta skit på Turkiet. Dessa är de sista som vill att Turkiet ska ha en bra relation till sina grannar, främst Armenien, eftersom det skulle sätta stop för deras skrivande om Turkiet vilket även skulle leda till att vi troligen inte skulle se dem längre. Det som är roligt är hur dessa personer håller varandra om ryggen, när nån av dem skriver om Turkiet är de andra inte sent ute att göra det också.
Sen att Dilsa anser sig vara expert inom flertal områden såsom islam, Turkiet, mellanöstern är tragisk. Hon tar upp de man hör från medierna, ingen forskning bakom hennes påståenden.

Anonym sa...

Emre du verkar inte vara så historiekunnig du heller.

Den karta du visar representerar sultan Suleimans tid på 1500-talet :P och ottomanska riket nådde sina gränser så långt som endast inom mellanöstern med undantag Istanbul trakten efter 1912.

Armeniska folkmordet anses ha ägt rum till början 1915 fram till 1923!

Så sug på den du! Men visst kan man anklaga folk för de brister man själv besitter...

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Kartan jag hade tänkt använda gick inte ladda upp. Därför blev det fel. Men under tidsperioden som påstås ha skett ett folkmord slogs ottomanska armen på 12-13 fronter.. minns inte exakta siffran nu.. Dessutom så trappades antalet soldater i ottomanska armén ner till ett minimum efter kriget.

Norra afrika, arabiska halvön, östra delen av riket, anatolien, bara för att nämna några.... undvara soldater ?

Så att jag inte kunde ladda upp kartan jag tänkte från början och valde en annan gör mig historiskt okunnig? För all del... Synd att dina mått inte är spridda...

Emre

Osmanli Osman Kürdoglu sa...

Lilla Gurgin, hur kan man vara så in i helvete klantig att man går och offentliggör en privat mailkonverstion med sin chef på bloggen? Vem kommer vilja anställa dig nu din hobby-journalist? IS I MAGEN ÄR ETT SVENSK ORDSPRÅK SOM JAG ÄLSKAR! Man ska inte låta känslora gå överstyr, utan noga beräkna och överväga sina drag. Men icke sa nicke, Gurgin hoppa i taket direkt. Högst välkommet!

Inte klokt!

Personligen njuter jag när jag läser Gurgins, Sakines och Gulans och Dilsas skriverier om folkmordet. Det kommer så in i helskotta lägligt mina damer och herrar. Här har vi Turkiet och Armenien som skriver på ett gediget fredsprotokoll. Hobby-jounalisten Gurgin skriver inte ett ord om det, sen mitt i allt så slår han till med en krönika om "Folkmordet" och ställer till med liv. Högst välkommet som jag redan skrivit.

Vet ni vad gemene Svensson tänker?

Fan sluta tjata herrejisses, lägg ner för fan. Vad vill ni ? Åk hem!

Så snälla Sakine, Dilsa, Gulan och alla andra- mata på! Det är högst välkommet!

Sancak och Barbarbaba:

Jag vet att ni ogillar min musik smak. Ni tycker att jag är primitiv som lyssnar på Sweet Techno Music! Men jag ska nu avslöja att jag faktiskt tycker om gangster-rap. OBS! Jag hatar rap, hippelihopp, och hade jag varit AtaSvensson i Sverige hade jag förbjudit R&B meddetsamma, utan att ens blinka. Men gangster-rap tycker jag är trevligt. Så klicka på mitt nick och avgör om låten är go!

Visdomsord från Osmanli Osman Kürdoglu:

Demokratisera Turkiet och Turkiet kommer att bli starkare och starkare och starkare. Anatoliens folk förtjänar inte ha en tramsig och totalt misslyckad statsideologi som kemalismen. Vi förtjänar inte att styras av tvivelaktiga element som förtrycker oss i turkiskhetens namn. Kurden är ättlingar till Jerusalems Befriare och turken är ättling till Istanbuls Befriare.

Vi behöver mer av den osmanska andan mina damer- ett anglosaxiskt Turkiet i Tiden!

Tänk er ett Turkiet där våra polsikvinnor bär slöja? Tänk er ett Turkiet där en av Högsta Domstolens domare bär ett halsband med Ali svärdet på? Föreställ er landets nästa president- kurd, stolt turkisk medborgare, patriot och från Diyarbakir? Tänk er ett CHP som består av sanna socialdeokrater och socialister? Tänk er en Turkisk militär som inte förknippas med landsförräderi, utan med fredsbevarande operationer i hela världen?
I have a Dream alltså...

Ja, sancak gillar du låten? Eller tycker du om fjollmusik som AHa- Take on Me. Top-Müzik!

Ottoman sa...

visar hans dubbelmoral när han länkar till artikeln på deras hemsida. tydligen så spelar det ingen roll för gurgin vilken ideolig man eftersträvar. turkhatet sammanbinder dessa idioter. spelar ingen roll tydligen om man är vänsterorienterad eller ultranationalist,min fiendes fiende är min vän får en mening här. Kan förstå att du länkar till ND:s hemsida eftersom man vill ju veta vem hans "åsiktskompisar" är.

Anonym sa...

Du Sancak, som sann fanbärare du är när det gäller att stå främst i ledet för ditt lands intressen och grundlös kritik som du möter, bör du ha hänvisningar till dina källor när det gäller såväl fakta som kartor. Jag tycker inte heller det är professionellt att kritisera någon för hur denne ser ut. Håll dig till kontruktivt kritik. Du är bäst då.

Anonym

Osman F sa...

Al-anfal och Seyfo kan erkännas som folkmord av Socialdemokraterna

http://beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=839

Hur ska man tolka detta då? Socialdemokratisk flört med den kurdiska och syrianska diasporan inför valet? Eller är det en socialdemokratisk fint? Dvs, man kommer plocka röster och sen när man sitter vid makten kommer inte ett dugg att hända? Ingen aning, men TRF:s ordförande Hasan Dönek kanske har ett och annat att säga om detta?

Jag tycker att den turkiska gruppen i Sverige ska rösta på Moderaterna.

BOZKURT sa...

Emre mfl
Claes Nordmark har dragit ned på antal "slaktade kristna" med hälften.
Han har skrivit en motion till parti kongressen.
Där han skriver 750 000 till en miljon.

Vi får hoppas att hans motion får gehör hos SAP.

Kurdoglu
Diyarbakir,kurd,stolt,patriot,turkiskmedborgare=Ziya Gökalp

Har du gått och blivit smygULKUCU på senare dar?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag gör detta för att ingen annan gör de, får varken betalt eller uppskattning.

Om nu folk kan dehumanisera mig och de mina till "blodtörstiga turkar som verkar ha begått folkmord vart ve än dragit fram", så tycker jag att jag med samma mynt kan dehumanisera dessa.

Skillnaden är att jag vet hur sånt funkar, och mina motståndare skjuter blankt.

Osman:

Socialdemokraterna har gått utför sedan Palme. Men om Beyan skriver något sådant, så betyder det att en inom S sagt något, o de ska då betyda att de "erkännt"...

Och NEJ, Jag gillar inte din musik smak !!

Bozkurt:

Låt dem kvida, ganska uppenbart vad de har för motiv.. rumpnissar gnider arslet mot allt för att plocka röster..

Ottoman:

Ingen som anklagat Gurgin för att varken vara kunnig eller klok...

Emre

Osman sa...

Bozkurt:

Jo,Kazim Karabekir var ju också kurd. Nej, jag tycker inte att ung-turkarna var någon vidare bra. Inte heller kemalisterna. Jag har hyllat MHP flera ggr sedan valet 2007. Idag står det dock klart-MHP och deras medlemmar är ingenting annat än populistska hobbynationalister.

ottoman sa...

Det är väl ett sätt för classe att försöka konkurrera med fredrik malm angående de syrianska, kurdiska och armeniska rösterna(även om de inte är så många som de två första grupperna).

Sancak Beyi Emre sa...

Så ja pojkar... Tat lugnt nu .. !

Kul att alla hittar tillbaka hit igen ! :D

Osman F sa...

Bozkurtcum:

Hur kändes det för dig som är Turan-drömmare när våra azeriska (regeringen där har sedan 1990 varit auktoritär och anti-demokratisk samt samarbetat med Turkiets Ergenekon)bröder valde att ta ner vår turkiska fana som vajade över våra TURKISKA MARTYRERS gravplats i Azerbajcan?

Turkiet-Armenien protokollet KOMMER TVINGA fram en lösning av Narno-karabah konflikten. Liksom goda relationer mellan Turkiet och Syrien, Iran och Armenien aldrig har legat i Ergenekons intressen, så har inte en lösning av Narno-karabah konflikten legat i den azeriska elitens inresse.

Bozkurt, alltid kul när du dyker upp! Därför ska jag hedra din come-back i cyberrymden med en fin liten historia! Jag förmodar att du är rätt ung, så du minns säkert inte dom grekiska och grek-cyprotiska motorcyklisternas äventyr på Cypern 1996? Jo, stjärnorna organiserade upp tusentals motorcykel- fantaster i Berlin och körde sedan ner till Cypern för att protestera mot den turkiska ockupationen. Den dåvarande turkiska regeringen insåg att den cypriotiska regeringen inte skulle göra någonting åt motorcyklisterna vars mål var att köra över FNs buffertzon och sedan ta sig över till den turkiska delen. Det var alltså fråga om att våldta den turkiska gränsen.

Den turkiska regeringen insåg läget och försökte komma på ett bra sätt att möta dessa fanatiska motorcyklister som bestod av alkoholister och haschare. Man var medveten om att man inte kunde låta sin poliser eller militärer möta dom, så man letade efter turkiska motsvarigheter till dom grek-cypriotiska motorcyklisterna och insåg rätt snabbt att man hade MHP:s Ulku Ocaklari och Gråa Vargar till sitt förfogande.

Möjligheten att få slå en cypriot sönder och samman spred sig som en löpeld bland Ulku Ocaklaris ungdomsföreningar runtom i Turkey och ledarna för dessa föreningar gjorde sig redo för kamp för fosterlandet. En av dom kom senare att leda dom turkiska vargarna under kravallerna. Jag minns inte hans namn men han var 60 år på den tiden och tillsammans med sina vargar slog dom ihjäl en grek. Därefter tog den 60 år gamla vargledaren fram sin snabel och kissade honom i huvudet (han skalle var krossad).

Innan kravallerna kom vargarna från fastlandet till baby-vatan Kibris och man körde genom turk-cypriotiska städer och tutade och viftade hejvilt med sina MHP och Vargfanor.

Vill ni veta vad som hände sen? Men klicka på mitt nick och kika på den grekiska videon då!

Lägg märke till vad Tassos Isaac försöker göra 2.04 min i filmen. Jämför det sedan med vad våra azeriska "blodsbröder" gjorde för inte så länge sedan. Tassos kan jag förstå, men vart fan fick azerierna luft ifrån frågar jag mig?

Bozkurt: DU kommer älska videon! Jag lovar!

Mer av Emres och Feffes bloggar tack!!! sa...

Ottoman och Anonym är samma kille!
Eller hur ligger det till Emre?

Vad roligt att din blogg uppdateras oftare. Lycka till :-)

Sancak Beyi Emre sa...

Ingen aning om Anonym och Ottoman är de samma. Men jag är alltid Emre ;)

Ja, nu händer de lite roliga grejer att skriva om ! Kika ofta och kommentera gärna ! Tack för dina vänliga ord !

Emre

Osman F sa...

Ännu bättre video! klicka på mitt nick Bozkurt! U are gonna loooove it!Spola fram 50 sekunder!

BOZKURT sa...

MHP för politik efter vad som är bäst för nationen,det kan man knappast kalla för hobbynationalism.

Mhp har stoppat alla RTE försök att sälja ut turkisk intresse till Nazisrael.

Ska bli intressant att följa RTE och se till vilket nazisraelföretag han har lovat de stora guldfyndigheterna.

Utan MHP skulle Turkiet idag vara mindre än SEVRES.

Osman Feffeson sa...

Bozkurt: Hur kan man kalla sig TURK-NATIONALIST och vara ättling till Seldjuk och Osmanska Riket (två riken som slöt förbund med kurderna och kallade deras land för Kurdistan)och samtidigt ha ett så starkt behov av att förneka kurderna och deras etniska och kulturella idenitet? Alltså, jag är kurd då min far är kurd. Min tro säger att man är det som ens far är. Men jag ska inte förneka att min turkiska idenitet är så mycket starkare än min kurdiska. Om jag var turk (alltså tillhörde den etniska gruppen i Turkiet som utgör minst 50-55 miljoner människor) så skulle jag absolut inte förneka mina kurdiska trosbröders idenitet- TVÄRTOM. Jag skulle betrakta dom som ett brödrafolk som var med att bilda vår gemensamma republik.

Jag är neo-osman. För mig är Turkiet ingenting annat än en fortsättning på det Osmanska Riket. Att vara turk är ingenting annat än en fortsättning på att vara osman. Därför har jag extremt svårt att förstå MHP:s ideologi- är ni neo-osmaner eller är ni kemalister? Är ni ett konservativt parti som värnar om den islamiska ideniteten eller är ni schamanist-tramsare likt kurdister som kastar skit på islam och hyllar zorahostra tron?

Jag har sedan 2007 hyllat MHP för en massa. Men idag står det klart att MHP är ett simpelt rasist-parti som i brist på extrerna fiender vill fortsätta att exploatera kurd-frågan för politiska intressen. Det som gör partiet än mer patetiskt är att man kallar kurderna för sina bröder, men nekar dom samtidigt grundläggande rättigheter.

Sluta kasta skit på judar! Du har själv sagt att du är Ataturkcu och kemalist. Ataturk var ungturk- 50% av ungturkarna var judar medan hela 90% var frimurare. Huruvida Ataturk var frimurare vet jag inte.

Sälja "turkiska intressen" till Israeliska företag? Seriöst Bozkurt, jag ser hellre EN ÄRLIG OCH RÄTTVIS UPPHANDLING SOM VINNS AV ETT ISRAELISKT FÖRETAG ÄN ATT OLIGARKER SOM AYDIN DOGAN SUGER UT MITT LAND.

Sen skriver du nåt kuligt:

"Utan MHP skulle Turkiet idag vara mindre än SEVRES."

Vaddå Sevres? Lider du av rädsla, är du rädd? Rädd för vad? Att Turkiet ska splittras? Att utländska fiender ska stycka upp våra fäders land? Är det kanske därför som ditt parti vill fortsätta förneka kurdernas idenitet?
Där har du din nationalism i ett nötskal- inget själförtroende, slutenhet som ett resultat av 80års kemalistisk indoktrinering, fruktan för sina EGNA LANDSMÄN.

Nej kompis! Glöm inte att du är ättling till Kilij Arslan- den första att bemöta korstågsriddarna på Anatoliens stäpper. Själv har jag äran att vara ättling till såväl Kilij Arslan som Saladin.

Ryck upp dig kompis! Vår turkiska idenitet ska INTE vara byggd på kurdfobi, hat mot armenier, syrianer eller judar. Vår idneitet ska inte vara byggd kring religiös fanatism.

Jag har inte mycket över för MHP. Och er ledare sitte rorfarande kvar trost att han förlorat massa val. Pappa brukar skälla som en hund när vi Herr Bahceli imitera Hitler-tal påå turkiska och göra hundtecknet. Inte snyggt!

Osman Feffeson sa...

Jag tycker att MHP ska anställa mig som chefsideolog. Den där proffesorn som ni har nu är slug och vis, men jag hade gjort jobbet bättre. Detta hade jag gjort:

Jag hade förvandlat MHP till ett kartell-parti bestånede av 3 fraktioner:

1) Turk - nationalister (högermän- inga socialister, kemalster, kommunister, ulusalcis eller andra av det tvivelaktiga slaget)

2) Kurd-nationalister- (högermän- inga socialister, apoister, marxister etc).

Huvudinslaget i dessa fraktioners ideologi skulle vara "etnisk historieromantism" och sunnitisk-konservatism (kalla det islamism om du så vill). Dessa fraktioner skulle tvingas ingå ett förbund- exempelvis att Turkiet aldrig ska delas.Vidare ska turk-nationalisterna acceptera att kurd-nationalisterna ger uttryck för sin kurdiska nationalism. Man ska alltså acceptera varandras nationalism men samtidigt enas kring gemensamma punkter.

Den tredje fraktionen utgörs av alevi-turkarna. Dom utgör 80% av CHPs väljarkår och MHP:s historia som är full av kommunistjakt och alevimassakrer innebär att partiet har en stor utmaning när det gäller att övertyga dom. Men det gäller att hitta turkiska patrioter som kan och är stolta över sin alevitiska tro. Som ni vet finns det starka schamanistiska drag i alevitron. Det måste lyftas fram och de turksunnitiska och kurdsunnitiska -fraktionerna som jag redogjort för ovan måste ge plats till alevi-turkarna och de krav som dom vill genomföra för den egna gruppen.

Den fjärde grupen utgörs av alevi-kurder som finns i Elbistan/Maras, Dersim/Tunceli och Malatya och lite här och där. Dessa blir svåra att övertyga. Men här kan man kasta fram dom turkalevitiska-nationalisterna. Dom sluter en pakt och sedan stärks relationerna mellan samtliga fyra fraktioner.

Så , där har vi ett MHP som skulle bli stark som tusan. Självklart måste manha en del nationalistiska kärnfrågor. Exempelvis motstånd mot ett turkiskt EU-inträde.

Vad säger du Bozkurt? Jag kan turkar och kurder utgöra ett gemensamt parti? Kan sunnitisk-konservatism och alevism vara förenlig under ett och samma tak?

Ännu en fin liten video från mig till dig!

Ottoman sa...

Ottoman är Ottoman. Behöver inte vara anonym.

ottoman sa...

Sen om mam man läser ordentligt borde man förstå att Ottoman och anonym har olika åsikter.

Leventoglu sa...

Ottoman och Anonym är en kille i Gurgins kretsar som inte gillar Gurgin!!!! Den stackars armeniern har inga dürüst dostlar be yazik acidim daha dogrusu.
PKK ger upp sina vapen borde inte vi utnyttja det här tillfället?
Feffe och Emre?????

Barbarbaba sa...

Kazim Karabekir kanske den bäste "pasa" som vi haft, adama helal olsun.

Sen lite om Gurkans text, det stämmer att den är ett stort fiasko, grammatiskt sett, nu är inte jag en hejjare på liknande texter men man märker att den innehåller massa jävla fel, texten som helhet blir en mercimek soppa. Visa texten för en skillad akademiker och personen kan peka ut exakt det ja menar :)

Osman

Sossarna röstade ner Claes motion :D

Sancak Beyi Emre sa...

Leventoglu:

Jo, men på vilket sett man utnyttjar de spelar ingen roll. Med förtroende för staten och lågt stöd kan man nu förinta pkk militärt. Dem kan inte fortsätta länge till.

Eller så svälter man ut dem, o dem kommer självmant. Men fan, händer de som hände senast dem kom ner, så är alternativ ett vägen staten kommer att välja. Båda sidor måste visa välvilja, spec PKK (vilket jag inte tror är troligt).

Emre

BOZKURT sa...

Återigen varför denna ständiga behov av att rota människors etnicitet och tro?

(FEL)Du kan inte utan vidare så där kallade dig för att vara kurd.

(Rätt)Däremot kan du känna dig som kurd.

Precis som att Osmanli inte är namnet på ett folk .Så är de olika partierna inte namnet på ett folkslag.Du har missupppfattat det totalt.

Chp,Mhp,akp.anap,dp mfl är en andel/del av det turkiska nation samt strävar efter en och samma mål.Det som skiljer dem åt är oftast tillvägagång sättet.

Dtp hör inte hemma i den kategorin för att de är en enfrågesparti.

För att förneka något måste det man förnekar finnas!

Att lägga beslag gamla turkiska, persiska seder och bruk och kalla det för kurdisk kultur är kanske ett smart drag vad gäller "kurder" i Turkiet där "kurdistan" är ett Utopia.

Men i Iraks norr där "Kurdistan" är mer eller mindre realitet dömd att sluta i KAOS och FiASKO.

Där tror jag RTE kommer i bilden genon sin "öppning" OcH din Neo-Osmancik.Mörka "kurdistan" fiaskot med Osmanli modellen.

Sedan 14 år finns det där "kurdiska" universitet.Hur slutade äventyret?

Det tog alltså 14 år innan man kom på att det inte gick att undervisa på "kurdiska" .Idag annonserar de efter engelska lärare för att övergå till engelsspråkig undervisning.Vad tror du kommer dessa utlänningar att tjäna "kurderna" eller sitt imperialland?

Finns turken finns kurden.Finns inte turken finns inte kurden.

Det är inte bara en faktum av idag utan även en historisk fakta.

Jag är varken medlem eller språkrör för MHP all information om partiet bör finnas i deras sajt.

Att all snack om "kurdisk" är falskt och inte hör hemma i Turkiet bevittnas av händelser av idag...

Leyna sana skriver att PKK har förändrats att hon har förändrats att det utomlands inte kan vara något hemland(vatan) för "kurder" utan de bör återvända till Vatan.
Vad har förändrats från igår till idag i Turkiet?

Turkiye Turklerindir.
Turkler kimler? Turkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaslari.

Finns det något utrymme eller anledning att blanda in etnicetit?

Passar inte formatet in hos några är det bara att följa RTE råd "Ya SEV Ya Terket".
75 miljoner människor kan inte underkasta sig microandel av folket.

Anonym sa...

Emre, Anonym är inte enbart en utan flera personer. Även jag har skrivit med denna pseudonym. Inslaget under Ottoman är inte min. Inslaget där jag ber om källor tillhör mig.

Snälla Osman, vad vill du ha sagt med videon? Att det är fel att döda, hoppas jag.Ingen skulle dock acceptera att en grekcypriot skulle skända vår fana. Är ni för unga för att komma ihåg Enosis? Det rättfärdigar dock inte mord kan jag tycka. Tveksamt dock om jag hade handlat annorlunda om tillgång till vapen fanns till hand vid liknande situation.
Det är väl ändå inte samma sak om en azeri halar ner vår fana. De skulle aldrig häda. Det är skillnaden.De ville bara visa sitt missnöje gentemot storebrodern som de litar blint på.

Bozkurt, ledmotivet "ya sev, ya terket", är lite förlegad och kan inte gälla ett helt folk. Det kan däremot gälla enstaka personer.

Anonym

Osman Feffeson sa...

Bozkurt:

Jag tycker om att rota i det turkiska folkets etniska bakgrund. Vi turkar ger sken av att vara så enade- men det är en myt. Titta på våra politiker och hur långt dom står från varandra. CHP får bara röster längst kusten och 80% av deras väljarkår utgörs av alevi turkar. AK P får röster överallt men deras kärnväljare finns i Anatolien som är konservativa sunniter.

De största "hobbynationalisterna" på TV är fan inga turkmener, yöruker, utan framförallt Balkan-turkar och Kaukausus-turkar. När jag tittar på hur Ergenekon ser ut så tror jag ibland att det är en hemlig gruppering för cerkesser. Ergenekon har en etniskt sida- och den är cerkessisk. Samtiidgt tycker jag det är konstigt att de som motsätter sig kulturella rättigheter för kurderna i själva verket är kaukausus och balkan-turkar. Jag frågar mig varför.

Det ovan sagda gäller även kurderna. PKK vill ge sken av att dom representerar ALLA kurder. Jaha, men vad är då Hezbollah, byväktarna? Och vilken roll har naqsibandi ordern? Hur kommer det sig att MHP och AK P kan vinna val i Zaza-provinsen Bingöl medan Dersom/Tunceli är ett PKK fäste. Frågorna är många .Lösningen är demokrati, demokrati och demokrati.

Tro är också viktigt! Varför röstar inte konservativa sunniter på CHP? Varför utgör turk-aleviter 80% av CHPs väljarkår? Varför röstar inga alevi-turkar på ditt mhP? Kan ju ha och göra med partiets mordiska förflutna.


Jag kan kalla mig för kurd hur mycket jag vill! Min far är kurd vilket gör mig till kurd. Min mor är manav från Eskisehir och påstår at dom är turkmener. Mors sida kunde lika gärna ha varit albaner, cerkesser eller bosnier. Jag är turkisk medborgare och har inga problem med att kalla mig för turk. Dock förväntar jag mig inte att en kurdisk medborgare ska behöva kalla sig för turk- dock ska han stå bakom sitt turkiska medborgarskap. Annars får han lov att åka till norra Irak.

Jag "känner mig" mer som en turk än kurd, men är en kurd. Kanske kommer jag känna mig som en kurd också. Varför inte? Jag känner mig som en svensk också. Å andra sidan, vad gör en kurd till en kurd? Och vad gör en turk till turk? Jag är ju inget fan av Ataturk? Får man vara turk då?

Du menar, precis som Osmanli inte är ett namn på ett folk, så är ordet turk inte heller namnet på ett folk eller? För vi kan inte förneka att begreppet turk är en social konstruktion som Ataturk lanserade. Hrant Dink sa att var femte turk i Anatolien har en armenier lång tillbaka i släkten. Stämmer säkerligen. Anatoliens folk har mer genetiskt gemensamt med armenier och andra folk som bebodde Anatolien innan turkarna kom, än med turkar i centralasien.

Nej, CHP strävar INTE efter samma mål som AK P. CHP säger öppet att man stödjer terrororganisationen Ergenekon. Det gör dom värre i mina ögon än DTP som öppet stödjer PKK.

DTP kan vi tycka vad vi vill om, men faktum är att det partiet får runt 2 miljoner röster av dina LANDSMÄN. Varför Bozkurt? Varför? Och MHP är lika mycket enfrågeparti som DTP. Varför får inte MHP några röster i östra Turkiet? Var är kurderna som säger att kurderna är deras bröder som inte behöver några kulturella rättigheter?

Osman Feffesin sa...

KURDERNA fanns i det område som Seldjukerna kallade för Kurdistan 1.500 år innan de första turkfolken red in i området. Detta är historisk fakta och inte ens dom mest rabiata turk-fascisterna förnekar detta längre.

Varför ska irakiska Kurdistan sluta i Kaos? Varför kan du inte bara önska dina trosbröder där (Mosul och andra kurdiska städer i irakiska Kurdistan skickade många mujahedin till den osmanska hären)lycka och demokrati? Hotar deras lilla demokratibygge där din turkiska idenitet? Vad är du för patriot? Stora Turkiet skiter ner sig för 3-4 miljoner kurder som ser vårt land som en förebild. OACCEPTABELT! Iste türk kimligni kürd korkusunun ustene kuranlardan ben gicik aliyorum. Oglum sen turksun, Alparlsan, Kilij arlsan ve Osmanlin torunusu. Kurdleri birak yaw.

Jag kan helt uppriktigt säga till dig att jag är för ett demokratiskt Kurdistan i norra Irak. Federationssystemet verkar passa alla just nu. Turkiet har BARA EN MASSA ATT TJÄNA PÅ fred ocg stabilitet där. Och du, majoriteten av bygkontrakten i irakiska Kurdistan har MHP-patronlari. Sug på den du! Varför BYGGER DOM UPP KURDISTAN FÖR? Det gör ju OYAK ELLER OYNAK - TSK:s egna lilla holdingbolag.

Kurdiska språket finns! Zaza, sorani, kurmanji är kurdiska dialekter. Kurdiska i skrift har inte kunnat utvecklas eftersom en viss Mistik Ataturk fick för sig att assimilera dom. Han bordeha lyssnat på Kazim Karabekir istället för på Ismet Inönu.

"Finns turken finns kurden.Finns inte turken finns inte kurden."

Vad menar du nu?

Turkiet är INTE bara ditt land, utan även kurdernas. Dom var med att dö och slakta för att Turkiet skulle bildas. Mycket har ändrats sedan 2002. AK Ps politik på hemma och bortaplan har sparkat undan benen för detta PKK. En PKKare behöver en MHPare för att kunna existera. PKK blir stark om staten är fascistiskt, mordisk och arkubuserar folk, slänger dom i dödsgropar och sedan häller syra på dom.

Turkiye Turkiye Cumhuriyetin Vatandaslarindir! Okadar! TC 50 milyon turk vardir. En azindan 15 milyon kürd vardir, 2 milyon arap., 1.5 asimile olmamis cerkes ve baska etnik kökenden gelen insanlar.

Finns det något utrymme eller anledning att blanda in etnicetit?

Det gör det verkligen! Man kan vara turk/turkisk medborgare stolt och glad samtiidgt som man är en kurd och stolt över det. Eller cerkes, arab, alban etc.

Fascinerande att du känner dig hotad av 11-15 miljoner landsmän som vill kunna prata sitt språk.

Den turkiska idenitet som du har anammat tar jag starkt avstånd ifrån. Den kurdiska idenitet som PKK har att erbjuda tar jag också avstånd ifrån.

Min turkiska idenitet GÅR INTE ut på att förneka andra etniska gruppers kultur, etnicitet etc.

Och jag säger det igen! En PKKare som trampar på den turkiska flaggan kan jag förstå. Det är något som dom inte gör längre. Men att azerierna går och drar ner vår flagga som dessutom vajade över en begravingsplats för turkiska martyrer, ja det gör mig förbannad. Vad känner du inför det Bozkurt?

För när azerierna gjorde det så sjöng Diyarbekirs borgmästare Osman Baydemir vår nationalsång.

Leyla Zana vill komma hem eftersom alla i EUROPA ber henne att dra åt helvete tack vare AK P:s politik.

Osman Baydemir var i Sverige nyligen. Besökte riksdagen. Claes och Fredrik Malm sprang till honom direkt, men Fredrik kunde INTE ENS BLOGGA OM DET EFTERÅR!

Varför? Jo,för idag styrs Turkiet i sann neo-osmans anda. Landet styr sinte av kemalister och annat löst pack som sugit ut och sålt ut vårt land så många ggr tiidgare.

Vila i fred Abdulhamid II!
Vila i fred Teraki Pervers kämpar!
Vila i fred Adnan Menderes!
Vila i fred Turgut Özal!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Skillnaden är att under diplomatiska förhållanden på sådana platser, både när en flagga hissas upp och ner, så sker det med en liten ceremoni. Alla som gjort värnplikten känner till det jobbiga arbetet att vika ihop flaggan och marchera som en idiot…

Jag är nästan 100% säker på att nissen som klättrar på stången på Osmans lilla klipp inte hade de avsikterna. Står man i uniform och beväpnad dessutom, så är det ens plikt. Lite av en medeltida uniforms heders norm som levt kvar länge.

Att förlora flaggan eller regementsfanan är ett av de värsta saker som kan hända under de förhållandena, och antagligen skulle man inte få tillbaka flaggan i klippet heller…

”Bozkurt, ledmotivet "ya sev, ya terket", är lite förlegad och kan inte gälla ett helt folk. Det kan däremot gälla enstaka personer”.
Om nu en del av befolkningen vill dela landet (vilket inte mina landsmän vill tacka gudarna) så är de faktis en lösning…. Men dumt att ta upp de nu, när de inte ens är aktuellt.

PS.
Osman, du skriver så långa inlägg att jag inte orkar läsa dem längre ;)
DS.

Emre

Barbarbaba sa...

Feffe, Osmanli var väl det minst "etninskt" proriterade styret av alla, man fick va vad man ville bara man gjorde sin plikt, ska man då skylla Yeniceri kalkinma på en viss minoritet? ska man skylla andra inbördes problem som Osmanli hade på vissa minoriteter? FEL, det är faktist här som BOZKURT tänker mer som en sann Osmanli faktist. :)

Våra Azeri bröder står tyvärr Ryssland närmare politiskt sett idag, och inte oss. Det betyder naturligtvis inte att vi är längre ifrån, medans vi står jänkarna närmare....

Osman F sa...

Anonym:

Med videon ville jag visa hur det kangå när en cypriotisk regering är nationalistisk och när en turkisk regering är nationalistisk. Så går det so det gick i videon. Greken försökte skända vår flagga. Var det rätt att döda honom för det? Jag anser att Turkiets invasion av Cypern var en sk humanitär internvention- man gick in för att stoppa etnisk rensning och stoppa den grekiska juntans enosis-drömmar. Men jag hoppas att Cypern konflikten får en rättvis lösning så att turkarna och grekerna där kan leva ihop i fred.

Azerierna är varken greker eller cyprioter och det är 2009! Azerierna drag inte bara ner våra turkiska flaggor på gravplatsen, utan tog även bort flaggstångarna. För jävligt!

Azeri-regeringen har sedan 1990 samarbetat med vår kemalistiska Ergenekon regim. Dom ska inte kaxa sig mot Tyrkiet. Turkiets intressen först!

Ya sev ya terk et- kurderna är Turkiet och turkarna är Turkiet. Dom ska komma överens och samlas kring gemensamma fundament- demokrati, välfärd och respekt för varandra. Kurderna ska få sina rättigheter- om någon trots detta völjer vapnets väg så ska staten in och krossa hotet.

Osman Orreson sa...

Hej Alla Turcos och Kurdos!!

Hur många av er anser att ÖB basbugu ska sparkas eller att åtminstone generalerna bakom det senaste TSK-dokumentet som syftar till att störta regeringen ska kickas åt helvete?

Minns ni när det där dokumentet dök upp? Då gick Basbugu och höll en presskonferens! Bakom sig hade han alla generaler som satt där som den chilenska mördarjunatn under 70-talet och Kenan Evrens junta och sa att dokumentet var en simpel pappersbit.

Vad tror ni att myndighetspersonen Basbugu ska säga nu?

När ska TSK medlemmarna sluta skämma ut TSK?

Anonym sa...

Behöver anonym vara kille? Kan denne inte lika gärna vara av det andra könet? Med det vill ha tala om att det finns flera som skriver som anonym.

Det är ju inte så konstigt att azerier i vissa avseenden står närmare ryssarna. Banden eller måsten går inte att klippa av så fort. Jag tycker dock att i allvarets stund står de "storebrodern" Turkiet närmare.

Basbug, som var så lovande som ÖB, vill nog hota AKP på sitt sätt när han har generalerna på sin presskonferens. Det var en fingervisning om att han talar för alla och att samtliga generaler stödjer honom.

Emre, alla dessa sociala konstruktioner du skriver om hur och när man halar ner en flagga i det militära. Visst det kanske var fel av azerierna men de räknar med turkarna i alla lägen. Det är deras chans att befria sig och sin kultur från ryssen. Ni som är historiekunniga bör minnas hur Azarbaycan tvingades in i Sovjetunionen.

Idag är vi skyldiga de vägledning i första hand för att vi tillhör samma folk men också för att vi nyttjar deras naturgas till en bråkdel av det egentliga värdet. Visst ska våra egna intressen komma främst men håll med om att turkarna kan visa vägen för samtliga folkgrupper med samma rötter.

ANONYM

BOZKURT sa...

Osman

Anlednigen till varför du inte kan kalla dig för "kurd" finns här Sonsuza kadar VAR OL Turkiye Yasar Kemal ljög om sitt förflutna för att bli accepterad av Väst.Likaså Pamukyan etc.Vad är ditt motiv?:))

Em. sa...

Personangrepp är endast bevis på dålig/ fattig argumentation och lågstadieretorik.

För övrig kanske du inte ska spy galla över grammatiken i Gurgins artikel, om du ens läst den, när du själv har fler särskrivningar och syftningsfel än ett dagisbarn.

Vi/ dom-tänker understryks bara av personer som kastar skit på varandra. Man når inget genom att vara respektlös. Du kan inte på allvar tro att Dilsa Demirbag-Sten som är en av våra främsta journalister, och Gurgin Bakircioglu skulle ligga på samma nivå som nazister?
Mycket underligt argument det där.

Delal sa...

Sancak verkar inte enbart ha en skruv lös, utan flera sådana. typiskt burkar :) Det lär komma en tid då alla kurdiska delar förenas inklusive, och jag menar det, inklusive den kurdiska delen i turkiet. Turkiet klarar inte längre av de interna problem som råder, dags för förändring och förändring lär komma. Titta bara på Norra Kurdistan, det är fritt, och målet är att alla delar ska bli fria. Sancak det måste svida väldigt hårt, även du vet trots dina brister och din okunnighet på fakta och historia att det ovannämnda lär ske, det är bara att vänta sig det kära burk :)

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Eller så är det så att Basbug är pressad av grupperingar inom TSK ? Någon som tänkt den linjen ?

Mig gör det inte mycket att azerierna tar ner den Turkiska flaggan, så länge den handlas med respekt. Kufur eden bizden olsun, ama baskasina kufur ettirmesin ! Flaggan är uppe igen.

Azerierna har all rätt att vara sura på Turkiet… Var fan var TSK när Karabag anfölls ?

EM:

Tycker du ? Om du analyserar mina texter så ser du att jag har smeknamn/ersättningsord för personer. Dålig retorik ? Antar att du studerat detta på högre nivå för att bedöma ? Bara de träffade som kommer med den kritiken, men aldrig med svar på det jag skriver… Bortse från ersättningsorden och stavfelen och särskrivningen (Dyslexi antagligen), kan du svara på något av de jag skrivit ? Kan du förkasta update analysen ?

Jag spydde inte galla över Gurgins gramatik, utan vidarebefordra information på hans blogg.

Dilsa är långt ifrån duktig på någonting hon ger sig in på. Självutnämnd expert i allt som kan ge henne mikrofon tid i media. Gurgin linje är den samma som neo-nazister. Kan du argumentera emot så gör gärna de, kan du inte det knip käft… billiga försök utan belägg fungerar inte på mig !

Emre

Osman F sa...

Bozkurt:

Varför kan du inte bara låta kurder få vara kurder? Varför vill du pracka på turkiskhet på någon som verkligen inte känner sig som en turk eller är en turk? Varför är tom Turkiets nationalister konstiga?

Hulya Avsars släkthistoria kan jag inte. Men jag vet att många turkmenska klaner assimilerades bland kurder och blev "kurder". På samma sätt fanns kurdiska klaner som assimilerades bland turkarna.

Många alevi-kurdiska stammar räddade undan armenier under första världskriget från en säker död. Dom assimilerades också bland kurderna i Dersim/Tunceli.

Alltså låt den som vill vara kurd, cerkess, alban, pakistanier whatever få vara det. Ingen klagar ju på dig när du springer runt och är turk-nationalist i Sverige? Ingen tvingar dig att kalla dig för svensk eller sätter upp banderoller i Fittja där det står " STOLT ÄR HAN SOM ÄR SVENSK".

Kurden vill inte vara turk- han vill vara kurd.

Han vill leva i jämlikhet med sina turkiska landsmän.

Vad jobbigt diskussion.

Enligt ditt resonmang så är kurderna mer turkar än alla Balkan-turkar och Kaukausus-turkar. Du menar ju att kurder är ett turk-folk, cerkesser, bosnier och albaner är inte turkar etniskt sätt..

Sancak Beyi Emre sa...

Delal:

Jag har iaf de skruvarna som sitter löst min förvirrade lilla vän, du verkar sakna dem helt. Vad är det för interna problem Turkiet inte klarar av ? Förändringar sker hela tiden, men dum/pan-nationalister som du är för dumma för att se sånt. Norra Irak har det allt annat än stabilt, tro inte att Irak lugnat sig bara för att Yänkarna dragit sig tillbaka till sina förläggningar och att det inte är media uppståndelse. Konflikter går i faser. Nästa fas i Irak tror jag inte blir kul. Dessutom angår Iraks inre angelägenheter inte mig, dem gör vad dem vill på sitt territorium. Det svider inte det minsta, jag är tvärtom glad över att kurderna i Irak får andrum efter allt Saddam gjort mot dem, Özal öppnade gränsen och tog emot flyktingar då... Så vad är det du vill få sagt ?

Men än är det självstyre, alltså lyder Barzani och hans undersåtar under centralregeringens direktiv kära vän, så bli inte allt för glad. Dessutom så tjänar Turkiet ofantligt mycket pengar på självstyret, vilket även betyder att mycket där är beroende av Turkiet och dess välvilja. Man stängde gränsen till Armenien och de svalt, så allt är inte lika enkelt som dumnationalister tror. Alltså, Turkiet tjänar pengar, krig skulle resultera i att inkomsten skulle försvinna, alltså kontraproduktivt. TSK skulle ha mindre vapen att bomba PKK med, folket skulle få mindre förnödenheter från staten, man skulle inte importera lika mycket osv. Du ser mönstret va ?

Om en risken skulle bli aktuell att Turkiet skulle ”delas” (skrattretande), tror du att TSK och övrig säkerhetspersonal skulle stå och rulla tummar ? Skulle jag göra de ? Nej, och få i denna värld vill mäta sig med NATO:s näst största arme med traditioner äldre än brittiska regementena…. Så nöj dig med det du har och värna om det… för andra planer kan få än att tappa även de man hade tillhands… o det skulle vi inte vilja eller hur ?

Tur att en av har skruvar att tillgå iaf :)

Emre

BOZKURT sa...

Osman

SÅ HÄR SKREV JAG:
Turkiye Turklerindir.
Turkler kimler? Turkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaslari.
(TURKIET ÄR TURKARNAS)
(VILKA ÄR TURK?)(REPUBLIKEN TURKIETS MEDBORGARE)

SÅ HÄR UPPFATTADE DU:
Enligt ditt resonmang så är kurderna mer turkar än alla Balkan-turkar och Kaukausus-turkar. Du menar ju att kurder är ett turk-folk, cerkesser, bosnier och albaner är inte turkar etniskt sätt..

Vi skall nog inte gå in i detaljer.
Men så är mycket kan jag säga och det är att de du kallar för "kurder" är i regel Akkoyunlu eller Karakoyunlu vilket betyder att de är OGUZ .

Jag gissar att du är "kara sevdali" på en CERKES TÖS.

Å ena stund har ni flera tusen årig historia varav 2500 år i Anatolien och i andra sidan skall En viss ATATURK radera ut en allt vad "kurdisk" skrift heter på en så kort tid??

Tek Turkiye sa...

Anonym du är ett rövhål! Ta inte det som elakt eftersom rövhål liksom armen och benet är en del av människokroppen. Ta en dusch!

Beyan.net fortsätter med pajasartiklar

http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=843
Ergil: "Kurderna gör inte som regeringen tänkt sig"

http://www.beyan.net/nyheter-artikel.aspx?id=841
Nechirvan Barzani kritiserar mottagandet av fredsgruppen i norra Kurdistan

Asså jag lovar jag fattar ingenting av dom här kurderna. Ergil har en viktig poäng om kurderna gör som AKP vill så kan man lösa den här frågan. Men dom fattar inte att det är dom som är terrorstämplade och det betyder att dom måste ge upp först ama kime anlatmaya calisiyorsun ki!!!

Inte ens Barzani gillar PKKarnas firande bara för att dom skickar en liten grupp gurkor från bergen till oss. Bengan.net skriver själva kolla med andra ord inte ens deras egna stödjer terrorPKK!!!!

Sancak Beyi Emre sa...

Tek Turkiye:

Stödet till dem är en minoritet, och det faller hela tiden. Men det är också det stödjande som får media uppvaktning, därför är det folk generaliserar ..

Gör inte det. Det är inte kul att ha den stämpeln och stödet är faktis inte så stort som mediorna och PKK vill få det att se ut.

Sen om dessa inte kan uppföra sig när de kommer ner, så kan vi fortsätta där vi slutade. Mig gör de inte mycket. Om nu staten släpper lite på tyglarna vad gäller rättigheter så kommer PKK inte ha några grunder att stå på...

O de märks redan nu, när man tar så billiga knep som den lilla flickan som slog en pinne på en oexploderad granat. Detta skulle enligt dem vara en utpost som siktat in sig på flera km avstånd och skjutit med granatkastare och träffat med ett skott.... Billigt värre, men outbildat folk, som tyvärr de flesta i östra Turkiet är så går de hem....

Emre

DenKritiskaRösten sa...

Emre

Om du kallar Gurgin för Neo-Nazist så är det väll upp till dig att bevisa det, inte upp till andra att motbevisa dig.

Osman F sa...

Bozkurt:

Varför kan vi inte bara säga att Turkiet tillhör Turkiets medborgare eller medborgare i republiken Turkiet?

Eloge till Osman Baydemir som till skillnad från våra azeriska "blodsbröder" visade respekt för den turkiska fanan idag när vi firar bildandet av republiken Turkiet.

Ge kurderna demokrati och jämlikhet och dom kommer vifta med den turkiska flaggan mer än oss. Som jag skrivit så många ggr tidigare- kurderna VAR MED ATT BILDA DEN HÄR REPUBLIKEN- men man var inte med att bilda den för att bli turkar eller kemalister.

Nu hoppas jag att DTP tar sitt ansvar ocg ger fan i billiga provokationer så att PKKarna i Kandil kan komma ner. DTP får nu visa vad sätter främst- ett demokratiskt Turkiet där kurdernas legitima krav på kulturella rättigheter sätts främst eller PKK och Öcalans intressen.

Bu da DTP'nin bayram açılımı: Törenlere katılan Baydemir'den bayrağa saygı

(Klicka på mitt nick)

Osman F sa...

NE MUTLU TURKUM DIYENE!
STOLT ÄR DEN SOM ÄR TURK och TURKISK MEDBORGARE ;-)

NEDEN? VARFÖR?

Klicka på mitt nick och LÄS!

Detta gör mig stolt!

Sancak Beyi Emre sa...

Läs det jag skrivit så förstår du nog .. Dem följer samma linje och delar intresse.. Säger dig vad ? Slösa inte min tid med idiotiv !

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

O vi blir anklagade för konservatism... Inte hört att en kyrka stöttat ett moskebygge....

Förvånar mig inte ! Benim insanim böyledir !

Emre

BOZKURT sa...

Hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk.


"Ben sizlerden Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyorum" Gazi Mustafa Kemal Atatürk

"Ben sizlerden Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyorum" Mustafa Kemal ATATURK



Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi incelemek dikkatinden vaz geçmesin". Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Osman
Den 1:a är för dig!

Turkum sa...

Ulan Tek Turkiye varför skriva pajasartiklar och sen bli värsta analyzator?????

Redaktionsmedlemmarna i Beyan.net är medlemmar i PKK man är ingen dum jävla gurka precis. Dom skriver sina artiklar för att visa den så kallade "fina" sidan av PKK läs deras artiklar och man fattar.
Ibland dom försöker gå över gränsen man ser det liksom men dom ska inte tro att vi inte har ögonen på dom bara för att gurkor som Claes Nordmark och Fredrik Malm läser doms artiklar. Ni vet han som skapade Beyan.net han har inte så mycket fetisch för mannen på Imrali så fattar jag det från Viva Kurdistan där jag spelar dum åsnekurd men det är dom andra stolpskottarna dom är värsta PKKare jag svär jag har sett några utan att dom har fattat att jag har sett dom men dom är värsta kurdnationalister som förtjänar min låt lyssna TÜM VATAN HAYINLERI!

NE MUTLU TURKUM DIYENE
TEK BAYRAK TEK VATAN BU KADAR BASIT!

Sancak Beyi Emre sa...

Tog de dig lång tid o lista ut ?


Emre

Osman F sa...

Turkum:

Du är en åsneturk!

Anonym sa...

Respekt Feffe!

Anonym sa...

Turkum är motsvarigheten till extrema PKK medlemmar jag svär jag ser ingen skillnad! Lika rasistisk och äcklig!!

Här är en slogan till dig Turkum:
YASASIN DEMOKRATIK TURKIYE
KAHROLSUN MPH, CHP VE PKK IBNELERI!

Anonym sa...

Sancak hur kan man vara säker på att dom är medlemmar i PKK har ni sett dom i PKK lokaler eller med en Apo flagga!?!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Underrättelse är ganska effektivt, kom ut i världen lite så förstår du !