torsdag 29 oktober 2009

Tum Turkiye ve sanli halkinin Cumhuriyet bayramini kutlarim

DAHA NICE YILLARA











Tatli kiz:


Sancak Beyi Emre

14 kommentarer:

Osman Feffeson Yaw sa...

Herkesin Cumhuriyet Bayramini kutlarim!

Mäkta imponerad av TSK:s hälsning. Fritt översatt till svenska står det:

Med en demokratisk och sekulär republik mot en upplyst/ljus framtid..

Me like very much! Bra Basbugu och Co!

Videon med lilla flickan som gråter över Ataturk visar på den sjuka personkulten kring den mannen i Turkiet. Hur fan kan man låta en liten flicka gråta bara för att Ataturk har dött. Man blir galen.

Alltså, som ni säkert har förstått så är jag inget större FAN av den mannen och hans kemalism. Men även jag hyser stor respekt för honom- han gjorde mycket gott också och det kan ingen jävel i världen ta ifrån honom,men fattar inte ni som verkligen beundrar och vördar den mannen att personkulten kring Ataturk inte gör någonting annat än att sabba och förstöra varumärket Ataturk?

Snälla Sancak, okej att TSK börjar sin indoktrinering redan i grundskolan, okej att kurdfobin ingjuts i turkiska skolbarn genom historieböckerna, men en liten 5-6 åring som gråter över att ataturk har dött?

Ataturk älskas eller respekteras av alla i Turkiet. De som ogillar honom (kurder och konservativa) respekterar honom så in i helvete också (Öcalan är ju en ataturk milliyetci vad nu det innebär). Men när ska ni som beundrar Ataturk börja lansera hans "varumärke" i världen?

Vad skulle dina svenska vänner tex säga om du beskrev det som utspelar sig i videon?

Sluta dyrka Ataturken! Diskutera Ataturken på ett objektivt sätt! Peka på det som han gjorde och som var bra, men även det som var dåligt eller som kunde ha gjort annorlunda.

Jag utlyser härmed en tävling:

Jag vill att alla Ataturk-beundrare pekar på NÅGONTING som han gjorde och som var fel.

Vinnaren får äta en gratis middag med mig!

Annars hoppas jag liksom TSK att Republiken Turkiet blir en demokratisk och GENUINT sekulär republik. Det är inte det landet idag, varken en genuin demokrati eller sekulär.

För TSK kan ju få förklara för mig vad som är så jävla sekulärt med att förbjuda myndiga personer att bära slöja. Varför ska Fatma eller Zeineb tycka bra om Ataturk när dom inte ens får besöka hans grav av den anledningen att dom bär slöja?

Bra fråga som ni Ataturk-fantaster kan få svara på! Och varför ska en kurd digga Ataturk när man nekar honom grundläggande rättigheter i hans namn?

SLuta dyrka Farfar Ataturk!

Sancak Beyi Emre sa...

För fan Feffe ! Sluta överanalysera allt ! Jag beundrar mannen och allt han gjort. Men dyrka? Nej... Beundran, respekt och förebild....

Till Videon. Jag lade faktis upp den för att provocera just dig ;D

Tycker det är gulligt av lill flickan... Som hört att Ataturk dog av sin lärare i skolan och gråter floder hemma... Tacksamhet och respekt är inte samma sak som dyrkan... Fast vissa väljer den vägen också...

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Ok, du beundrar, hyser respekt och betraktar honom som en förebild. Det har jag inget emot, men det var mest videon som fick mig att gå till attack.

Du lade upp videon för att provocera mig, sen gidi ergeocu seni ;-)! Ja, du lyckades din skurk! ;-)

När det gäller lilla flickan så kanske hon gråter idag men imorgon funderar på att klona Farfar Ataturk. Steget känns inte långt när man ser vissas stjärnors persondyrkan av Mustafa K.

Emrecim:

Kan du lista upp 4 saker som Ataturk gjorde och som du anser fötjänar din respekt?

När du har gjort det, kan du lista upp 2 saker som du anser var fel eller som han kunde ha gjort ogjort? Självklart får du sätta det i sin historiska kontext och der politiska/sociala läget som var rådande då!

Låt oss ha en öppen diskussion om Mustafa där ALLA ingår och ger sin syn på honom och hans regim:

- individer som värnar om ett sekulärt Turkiet

-konservativa

-aleviter- såväl turk som kurd aleviter

-kurder

och alla andra...

Jag har ingen baktanke med detta!

Men det blir väldigt lätt för personer som Gurgin, Demirbag, Malm och Gulan att avfärda ataturk som en simpel dikator när turkar kan räkna upp femtioelva bra saker om Mustafa , men inte en endaste dålig.

Öppen debatt borde ligga i Ataturkisternas intresse, om dom nu är intresserade av att upplysa den mannens gärningar, runtom i världen!

Jag gillar när du provocerar mig Sancakcim! Forstätt med det! Dom där föräldrarna som förstår att deras lilla dotter bölar över Ataturk är ju inte kloka.

Lämna Farfar Ataturk i fred!!!!!

Anonym sa...

Så sant som det är sagt.


İt kimin çanağını yalarsa onun borusunu öttürür.


Kurt aç kalır amma asla köpekleşmez.

Neyzen Tevfik



Håller du med Bozkurt?

Elmas sa...

Feffe du är värsta analyzator men en bra sådan! Fler borde ta till av dina historiska kunskaper för ett mer demokratiskt Turkiet!

Anonym sa...

Feffe är den enda på rätt spår med ingen apoism, ingen kemalism och ingen islamism med andra ord inga drog politik utan äkta ren folklig politik i demokratisk anda!

Sana iyi calismalar diliyorum!

BOZKURT sa...

Hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk.


"Ben sizlerden Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyorum" Gazi Mustafa Kemal Atatürk

"Ben sizlerden Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyorum" Mustafa Kemal ATATURK



Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi incelemek dikkatinden vaz geçmesin". Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Osman
Den 1:a är för dig!

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Bra saker:

Han insåg att Ottomanska riket halkade efter och lade en grund för mycket som vi har idag.

Han var en duktig soldat, som försvarade tappert och klokt.

Hans linje om att man antingen var soldat eller politiker, och inte båda samtidigt.

Hans hållning och glöd för att Turkiet skulle bli en självständig republik.

De mindre bra:

Han skickade Inönu till fredsförhandlingarna.....

Hans iver med att allt skulle bli västerländskt. Stängde mycket av den egna kulturen utanför för folket.

Att alla över en natt blev "turkar" som primär identitet. Som dock inte var hans tanke från början, men tolkades och implementerades så av hans efterföljare.


Låt höra dina punkter Feffe..

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Han stred för det Osmansk Riket i 16 år.

Han ledde Befrielsekriget.

Han valde en flagga med en islamisk symbol.

Han ville bilda en modern republik, men i själva verket så lyckades han inte åstadkomma någonting annat än en värre version av kalifatet. Han "gjorde bara om" kalifatet och ersätte Sultanen med sig själv.

Det viktigaste är vi diskuterar vår historia öppet. Det är det som jag är ute efter när det gäller osmanernas historia, republiekns historia etc.

Sancak och alla andra sunni-turkar:

Hur många av er är stolta över seldjukernas och Osmanlis historia? De flesta är nog det. Jag lallar ju runt och kallar mig för neo-osman här ju.

Men hur många av er känner till dom sporadiska massakrerna av aleviter i såväl seldjukernas riken som i Osmansk riket?

Bozkurt:

Jag tackar så hemskt mycket för Ataturk-"fatwan". Jag förstod den inte eftersom jag är svensk. Man kan inte vara svensk och turk samtidgt, man är antingen heller.

Lite skoj om våra kemalister och Ataturk under 40-talets "upplysta" Turkiet:

"Trots att persern och angoran vid det laget hade utvecklats mycket olika, var det många uppfödare som inte delade på raserna när honorna löpte. Därmed blev de två raserna kombinerade och generellt bedömda som långhårskatter enligt samma standard. Detta medförde att en amerikansk perseruppfödare, Dorothy Champion, deklarerade att "termen 'Angora'... bör sällan, om någonsin användas, eftersom en typisk Angora knappast existerar."

På 1940-talet upprättade den turkiska regeringen ett avelsprogram för att rädda rasen, som nu var utrotningshotad. Avel och försäljning startades på Ankara zoo, med assistans från zoo i Izmir och Istanbul. Enligt sägnen skulle Turkiets landsfader Kemal Atatürk återuppstå i skepnad av en vit odd-eyed angorahane, så därför avlades det till en början endast på sådana katter. 1962 kom de första angorakatterna till Amerika, främst genom militärpersonal som var stationerade i Ankara

Bozkurt: Jag har ingen HUND hemma (det är ett smutsigt djur enligt oss muslimer som vi inte får ha hemma), däremot har jag en katt hemma som heter Atlas. Förvisso är det en svensk bondkatt, men kanske hyser jag i själva verket Mustafa Kemal i mitt hem?

"Enligt sägnen skulle Turkiets landsfader Kemal Atatürk återuppstå i skepnad av en vit odd-eyed angorahane, så därför avlades det till en början endast på sådana katter."

HAHAHAHA-vay benim kemalist, aydin, cagdas ve modern kemalistlerim benim! Ataturk dog 1938, men det står klart att han efterlämnade en sekt efter sig . En sekt som än idag kämpar för att behålla makten i Turkiet.

Det är min enkla analys!

Klicka på mitt nick om ni vill läsa hela artikeln om angora -katten!

RixPM sa...

Hahaha Feffe det är underhållande att läsa dina kommentarer!

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Klicka på mitt nick och undersök den turkiska militärens långa lista över icke-önskvärda hemsidor!!

Din blogg finns med! ;-)

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Försöker du skrämmas eller ?

Det jag inte fattar är att de flesta av dessa sidor inte ens går att ta sig in på....

Sen är de inte ovanligt heller att myndigheter håller koll på hemsidor .. kriget mot terror, CIA, FRA... allt följer en o samma linje..

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Men vad som är desto ovanligare är att militären i demokratiska stater planerar militär-kuppar och att störta demokratiskt valda regeringar.

Jag tycker att Herr Basbugu ska sparkas om han inte lyckas rensa ut juntan inom den turkiska militären. Nån jävla måtta får det banne mig vara på skiten alltså..

Osman Feffeson sa...

Did you know Atatürk is dead?

Klicka på nicket och läs krönikan om videon i din blogg.