tisdag 20 oktober 2009

Påtvingad nedklättring

PKK skickade ner en grupp på 30 terrorister från sina baser i Irak. Detta tolkar man som ett tecken på fredsvilja. DTP missar inte chansen att måla ut detta som att det är Apos förtjänst att dessa kommit ner och att samma man måste vara en motpart i en lösning.

Här är min syn på det hela. PKK skickar ner grupper för att överlämna sig och kallar det för ”fredsduvor som löser det olösliga”. Turkiet har täppt igen de mesta andrummet för PKK. Syrien har närmare band och ett beroende av dricksvatten från Turkiet, därifrån kan man inte få stöd längre. Irak har även dem väldigt vitala förbindelser i form av handel, säkerhet och dricksvatten, därför är dessa inte önskade där heller. N.Iraks självstyre med Barzani i spetsen har satts på plats av Turkiet, USA och centralregeringen i Irak att valpar inte ska skälla och att terrorism inte är ok att stödja om man vill bevara någon form av politisk makt eller självstyre. Iran kommer efter de senaste dagarnas bombningar på sina officerare höja nivån i sin bekämpning. Ryssland har även dem vitala handelsintressen i Turkiet och sen är de värt att notera att kalla kriget är slut, så stödet där är även dött. Armenien håller på att upprätta nya förbindelser med Turkiet, därför är även den brickan över. Grekland har som jag tidigare nämnt på tidigare inlägg en ny doktrin och närmare relation än någonsin till Turkiet och det samma gäller Bulgarien. EU har börjat se PKK för vad det verkligen är och ständigt grips nya PKKare runt om i Europa. USA bekräftade för hela världen det exil PKKare länge nekat, att de högsta hönsen i PKK är simpla knarklangare.

Alltså PKK har inga knän att sätta sig på, vilket betyder att man inte har något annat egentligt val än att komma ner. Sen om man nu var så fred villiga, varför planterar man minor på vägar, håller terrorister på Turkisk territorium, beskjuter konvojer, bränner arbets- och civila fordon osv? Slutskottet för dessa blev Syriens närmande och uttalandet från tre partsmötet mellan Turkiet, USA och Irak.

DTP använder självklart dessa nedklättrare som Apos produkt. Gör man inte det, så kommer gubben inte ens nämnas. Killen med turkisk mamma, som drömde om att bli en Turkisk Pasa men nekades, ville jobba för staten vid sitt gripande och som varit mer en playboy än krigare (aldrig deltagit i strid) har inte ens lyckats få klart sin ”vägkarta” för försoning. Han och DTP har inget annat val än att försöka verka starka och vara för en negativ fred i detta fall, i annat fall kommer man tappa ansiktet helt om det får fortsätta och PKK förlorar. Verkligheten är den att PKK är ett medel för aktörer med intressen i Turkiet. Att ha denna tvistade man som motpart är inte ens tänkbart. Terrorisera på stor radie, döda tusentals oskyldiga, smuggla knark, kidnappa och mörda oliktänkande och bli motpart till en fas i en stat? Just det, inte ens Hollywood skulle koka ihop något så bra.

Det PKK kommer att göra är att komma ner, med en massa skitsnack, men kommer få infinna sig i att har man dödat, hamnar man i fängelse, har man inte det, kan man få gå fri.
Ett annat scenario är att PKKs hårdaste Apo och kommunism dyrkare kommer stanna och slåss till sista man. Det kommer inte ta lång tid, men det kommer ta energi…


Hoppas på det bästa i alla fall. Redo för både krig och fred!


Senaste:
PKK hamnar i strid med soldater i siirt. Soldater upptäcker en sprängladdning (IED som yänkarna kallar dem i Irak o Afghanistan), stiger av bilarna och tar sig en titt runt om i området och blir beskjutna. Lyckligtvis dog inga, men har begärt förstärkning och jagar Fredälskarna i bergen. Fredsälskande PKK ? mmm.. visst ! Varför är jag skeptisk till detta ? För varken Erdogan eller Gul har försökts dödas. Varje gång Turkiet har tagit ett sådant steg, så dör de som är på väg att lösa problemen och ta Turkiet till nya höjder. Esref Bitlis Pasa och Turgut Özal är praktexempel eller så kommer något gå riktigt snett och ett tio tal soldater stupa... o vi kommer fortsätta från där vi lämnade.

PKK beskjuter Cukurca regementet från Irak med granatkastare och sårar en soldat, men får en spärr eld som får elden att upphöra.

Update till feffe:
Ytterliggare unga forskare inom försvars industrin döda under mystiska omständigheter....

Sancak Beyi Emre

18 kommentarer:

Osman Feffesin sa...

Hej Sancak:

AK Ps kurdinitiativ tillsammans med utrikespotik som syftat till att ha "övergoda" relationer med grannländerna, men framförallt nedslaget på ERGENEKON/DERIN DEVLET har nu banat vägen för en lösning av kurdfrågan.

Det som är en stor synd är att en herre vid namn Turgut Özal ville genomföra det som AK P genomför redan 1991. Men Derin Devlet och PKK saboterade detta. Och sedan gick Özal och dog under mystiska omständigheter.

PKK medlemmarna är turkiska medborgare. Nu måste alla ställa in sig på att stoppa den väpnade kampen. En rättvis (en som PKKarna inte uppfattar som alltför kränkande)amnesty bör utfärdas och de som inte har delatagit i terrordåd eller begått mord komma ner och integreras i samhället. Visst kommer PKK att "showa", dom vill ju ge upp med fanan i topp, men jag hoppas att DTP tar sitt ansvar nu och inte ställer till med en massa mediacirkus. Sånt utnyttjas ju av MHP och CHP för att motarbeta regeringens planer för en lösning. Senaste nedslaget mot PKK såg vi i Frankrike senast idag. Om Turkiet demokratiseras så kommer PKKs legitimitet att sjunka ute i Europa. Då kommer Turkiet ha tyngd som heter duga bakom sina krav om aktioner mot PKKs organisering ute i Europa.

Vi är på rätt väg! Hoppas på fred!

Anonym sa...

Jag förstår inte att kurderna utnyttjar tillfället och visar upp sina män nedstigna från bergen såsom man visar upp djur på ett zoo. Vad har de åstadskommit när de i själva verket sitter i klorna i hegemonin. Tidigare har agorna tvingat sig på dem sina ideer och politiska åsikter. Vad är skillnaden idag? Det är söner, döttrar, fruar och till och med deras älskarinnor till dessa feodala herrar som har makten över. Idag heter det att de kämpar tillsammans för en demokratisering i östra Turkiet. Om folket i öst bara ville ta sitt förnuft till fånga och slita sig loss från sina agor som ordagrannt ÄGER dem och deras ägor och till och med deras rösträtt. De har bara hittat andra former för att utöva makt över dig, din stackar sate.

Det är dessa svin och deras hejdukar som har stoppat utvecklingen av östra Turkiet.
Det bör tilläggas att även pengastinna och ohederliga svin i meclis har låtit sig köpas för era röster som agan ägde.

Är det någon du ska frigöra dig från, så är det från dessa svin.

Du starkars sate borde tänka dig för innan du gör segertecknet. Vad har du vunnit? Det är AGAN som har använt dig för sitt syfte att bibehålla makten över dig, din syster, din far, din son, din mor, din tilltänkte och ditt ofödda barn.

Ta och begrunda din situation. Den är allt annat angenäm. Jag tror mig se hur dina förfäder vänder sig i graven då du går i hans ledband vars far och farfar våldförde sig på din mormor bara för att han kunde.

Anonym sa...

" I den heliga Ataturks namn". Det uttrycket kommer jag att använda flitigt. Jag gillar den skarpt. Tack!

Osman Feffeson sa...

Anonym:

PKK är en sekulär och marxist-leninistisk organisation. Jag hoppas att du förstår innebörden av sekularism och så marxism. Det första PKK gjorde när man inledde sin kamp/terror var att döda byledare/klanledare/agas.

Men nu ska jag inte gå in på PKK. Det blir tjatigt. Istället vill jag fråga dig och alla andra vad den turkiska staten har gjort i östra Turkiet sedan dess bildande 1923?

Vad gjorde Ataturk för att bryta stamsystem/klansystemet?

Svaret är följande: Absolut inte ett jävla skit. Tvärtom så utnyttjade han det mot upproriska klaner.

Och utbildning- det måste ju ändå vara nyckeln till individens frihet. Alltså, jag ska inte gå tillbaka till 20 och 30-talet, utan idag- än idag brister utbildningsystemet så in i helvete i östra Turkiet (och andra delar av landet). Och så kastar du skit på agorna?

Varför kasta skit på agorna? Har inte den turkiska militären ingått allianser med olika klanledare? Vad är byväktarsystemet för något?

Alltså skit i kurderna!! Hur utvecklat har anatoliens städer varit? Varför kan man inte jämföra Sivas med Izmir?

Kurderna och de kurdiska områdena DISKRIMINERADES av den turkiska staten på ALLA PLAN. Därfter kom andra delar av Turkiet utom kusterna.

Och så ber du kurderna att bryta sig loss från agasystemet? Hur då?

Och Turkiets kurder har haft MYCKET STÖRRE problem än sina byledare! Det största problemet var att man till en början spottade (yani kemalisterna spottade) på deras religion. Inte nog med det så bestämdes den Vise och Helige Ataturken att ASSIMILERA kurderna.

Så fortsatte det sedan!

Alltså den kemalistiska regimen har sedan 1923 mördat och fängslat TURKAR- ja men tänk er då vad fan man gjort i östra Turkiet. Kemalistens turkiska identitet är ju byggd på att förneka kurden- kurden är det stora hotet alltså.

Och vad har den turkiska staten - Baba Devlet- gjort i östra Turkiet under 70, 80 och 90-talet? Ja, inte fann skickade man några som helst INTELLIGENTA MÄNNISKOR för att hjälpa utvecklingen i Turkiet. De som skickades var dårar inom staten- tjänstgölring i Östra Turkiet var en slags bestraffning.

Och under 90-talet så valde inte Baba Devlet/staten att hjälpa sina kurdiska medborgare från agornas klor. Istället så fängslade man dom. torterade dom eller satte en kula i deras nacke och kastade ner dom i syragropar.

Men vad har då PKK åstadkommit?

Jo, man har vunnit över den kemalistiska regimen. Det gjorde man redan 1991 när vårt land inofficiellt erkände den kurdiska ideniteten. När detta var klart så öppnades vägen för en fredlig kamp. Men det ville dessa separatister inte veta av. Så dom var med att upprätthålla status-quo.

Idag vill dom ha någon form av cred för den 25 år gamla kampen.

Var var Den Heliga Ataturken och hans kompanjoner när "moderniseringen" av Turkiet inleddes i östra Turkiet?

Men oroa dig inte! Sedan 2002 har vi sett dom Anatoliens Tigrar Resa sig! Kapitalstarka kapitalister! Svarta Havet börjar också berikas.

Nu återstår östra och sydöstra Turkiet att berika! Och kurder är liksom anatolianer ett jävla kreativt folk.

Vet du vad min vän? Den största byledaren var Mustafa Kemal. Efter honom kom en annan byledare vid Ismet Inönu.

Så ser jag på det! Du får gärna bemöta mig.

Det är fel av PKK att showa. Men dom vet mycket väl att deras inflytande bland kurderna håller på att glida ur deras händelser.

Vi ser ett starkt, demokratiskt och enat Turkiet resa sig ur kemalismens aska.

Klicka nu på mitt nick och lyssna på en lugn men härlig sweet techno låt!

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

PKK har tidigare och än idag utnyttjat religion i sin rekrytering !

Jämför inte staten i sig med diktatorisk styre under kalla kriget.

Men det du och anonym säger om att Aga systemet inte avvecklats utan utnyttjats av giriga politiker, som ska vara i "folkets" tjänst.

Se ben kemalismen för vad det är, en förvrängning av en fantastisk människas ställning, bedrifter och citat för en källa för makt genom tolkning och påhitt för sina egna ändamål !

Sari Zeybek !

Emre

Anonym sa...

Finns mycket som skrivs på din blogg som jag inte instämmer i Emre, men tänkte i alla fall dela med mig av en kommentar till ett inlägg (som du också kommenterat) Fredrik Malm skrivit på sin blogg... Hade egentligen tänkt kommentera efter Fredriks inlägg, på hans blogg, men avstod sedan då jag misstänker att Fredrik skulle föredra att rätta till misstaget han gjort, och då skulle framtida läsare av inlägget gå miste om att få sig ett lika gott skratt som jag fick. Här följer kommentaren till inlägget som kan läsas på http://fredrikmalm.blogspot.com/2008/12/nytt-terrorhot-i-turkiet-blomrabatt.html. Hahaha du är lika tragisk som alltid Fredrik! Det ska inte väckas något åtal mot Mehmet Akif Ersoy - kanske har någon där hemma översatt den turkiska artikeln fel åt dig? Blomrabatten finns på gatan som heter Mehmet Akif Ersoy Caddesi. /S.S.

Anonym sa...

Tyvärr slaktar dessa "moderniseringar" våran Turkiskaidentitet.

Att låta terrorister som mördat våra soldater och mördat vanliga civila träda in i landet och hyllas av en hop IQ-befriade skattesmitare är sorgligt.

Att dessutom detta "demokratiska"parti får finnas är ett jäkla fiasko, nu får dem säkert en hel hop extra röster och får mer mandat nästa valperiod.

Erdogan säljer ut nationen och förstör relationen till våra brödrafolk, jäkligt pinsamt.

Att TSK sitter och inte gör något åt det som händer är även det pinsamt och att Polisen inte agerar vid kravaller är ännu mer pinsamt.

Nej dags att avsluta denna jäkla modernisering och börja agera för i helvete!

Använd Gummikulor under varenda demostration i östra Turkiet, märk dem jävlarna och skicka in dem i fängelset. Sätt dem på Imrali hela bunten och häng tönten som skapade hela jävla problemet från början.

Man mår ju illa av att se avskumen glädjas! Vill inte höra något om demokratik acilimi, är ju så jäkla trött på att i varje nyhetssändning höra om det.

Sedan snackar man om Ergenekon, det är ju fan ett jäkla bullshit hela skiten, DTP paritmedlemmarna är dem som ska åtalas och slängas in i finkan!

Osman Pamukoglu for PRESIDENT!

Sancak Beyi Emre sa...

Modernisering slaktar bara de svaga identiteterna, om din identitet är så ytlig så tycker jag synd om dig ! Min stolta turkiskhet påverkas inte ett dugg ! Kulturer är dynamiska och ändras hela tiden, i så fall tappade vi vår turkiskhet när vi bosatte oss i murade hus och började odla! Religiösa extremister strävar efter att återgå till medeltiden, likt röda khmererna. Min identitet är inte och ska inte bli efterbliven ! Det är sådan dumnationalism som orsakat väldigt mycket ont. Bland annat det som gjorde att osmanerna sprang efter fransk, sedan tysk och idag amerikansk militär för att modernisera, när i själva verket har de äldsta traditionerna och har uppfunnit mycket av taktikerna och materialet som används idag…. Så utveckling tack !

Håller med dig om att PKK som ger upp inte ska hyllas som hjältar, ska dem hyllas kan de vara för att de tog steget och kom ner, och förhoppningsvis kommer bidra till freden. Tycker att ledarna ska markera tydligt vad de tycker om detta och kanske begränsa de dem hade tänkt, för att visa att sådant beteende inte är acceptabelt.

Jag stöttar inte enskilda partier, utan ser mer till deras kapacitet. Kan dock säga att Erdogan är den som gjort mest sen Özal, även till brödrafolken! Sälja ut landet? Privatisering ? Västerländsk min vän, samma sak som Sari Zeybek strävade efter…

TSK och polisen gör sitt jobb. Om man sitter i Sverige och enbart utgår från media källor så kan man nog tycka så, men jag kan försäkra dig om att TSK och polisen gör sitt jobb. Det är ingen slump att PKK klättrar ner. Sen skulle jag också vilja se gummikulor och färg sprutas på anarkisterna, men det är oftast barn längst fram… Oavsett vad de säger och gör så är ett barn ett barn. Har en mamma och pappa precis som du och jag.

Ergenekon är fortsättningen på kontraguerilla! Dem är fan värre än DTP! DTP är turkiska medborgare med terrorist stöttande inslag. Men ergenekon som besudlar en fin historia om vårt ursprung är styrt av och från utlandet… INGEN JÄVLA JONNY SKA KOMMA OCH DÖDA MITT FOLK OCH SÄGA DEM VAD SOM ÄR RÄTT ELLER FEL !!!

Jag vill inte ha någon PTSD drabbad gammal soldat till president, inte förrän han fått behandling iaf !

Emre

Anonym sa...

Emre, visst syftar du på Ataturk när du använder namnet Sari Zeybek? Om inte tycker jag du ska byta psedynom. Den ende Sari Zeybek jag känner är Mustafa Kemal Ataturk.

Osman, Ataturk gjorde det som var behövligt då du anklagar honom för att vara en ledare jämförbar med agorna i våra östra provinser. Det tycker jag är en skymf.Häda inte!

Skämt åsido, Ataturk var för sin tid en framsynt och utomordentlig förutseende ledare, mycket olik alla som var samtida med honom.

Du frågar vad han gjorde för att avskaffa hegemonin. I resterna av ett imperium som styckades godtyckligt av dåtidens stormakter, och i ett efterkrigstid där han bekämpades både av inre och yttre fiender var det inte i läge att prioritera klansystemet.

Utbildningssytemet, att hålla landets gränser samt att söka avskaffa arabiseringen i den nybildade republiken var
prioriteten.

Vi har ju haft andra ledare efter honom, eller hur? Att motarbeta systemet i öst borde ju ligga på alla andra som efterträdde Ataturk. Dock var ju många av dem "köpbara" allt för en stol i Meclis.


Idag gör Erdogan det som borde ha gjorts redan flera decennier sedan, nämligen ser över minoriteters rättigheter.

Du anonym som känner dig kränkt över utvecklingen i öst - hav tröst, du behöver inte vara orolig. Det som sker är en led i landets utveckling och i tiden. Vårt land kommer aldrig att styckas såsom CHP och MHP försöker få det till.Inte ens de själva tror på det. Det är bara röstfiske hos missnöjda människor i landet.

Din eller min identitet är inte i fara. Om en del av folket i vårt land blir stärkta i sin identitet genom att kalla sig kurd så låt honom hållas.


Varför ska man kunna lyssna på grekisk folkmusik, engelsk pop och inte lyssna på kurdiska i nationell etermedia?

Koppla av och se det från den ljusa sidan. Vi har tagit ett åt rätt sida i utvecklingen.

Själva känner vi ju för alla turkfolk runtom i världen. åtminstone jag tog illa vid mig när kineser utsatte uygurer för en systematisk massaker. Jag bojkottar kinesiska varor. En piss i Mississippi kan tyckas men jag tar i alla fall ställning och agerar som privat person. När en utbrytar grupp ockuperar ett område i Karabag Azarbaycan, är vi inte sena med att stänga våra gränser och nästan svälter ut armenierna. Eller hur?

Hav tröst min vän, den turkiska identiteten är så stark att den inte tar skada av att kurden kallar sig kurd och talar sitt språk.

Osman F sa...

Sancak Bey:

PKK motsatte sig religion och bekämpade och mördade religiösa ledare under 80 och 90-talet. Som en motreaktion mot PKK:s extrema sekularism uppstöd den kurdiska islamiströrelsen Hezbollah. Hezbollah tillsammans med djupa staten resnade friskt bland PKKare.

Att PKK den senaste tiden börjat utnyttja religion stämmer dock. Imamer som springer runt trasmar. Det stämmer, men i slutändan är dom marxist-leninister.

"Jämför inte staten i sig med diktatorisk styre under kalla kriget."

Jag förstår inte vad du skriver. Motiverar du hängningen av Turkiet premiärminister 1960 med kalla kriget? Och den postmoderna kuppen 1996? Fanns det ett kallt krig då eller bara tokiga och fascistiska kemalister?

Ja anonym har rätt, men jag kan inte acceptera skrivier i stil med: "Ja kurderna får skylla sig själva som inte sliter sig loss från byledarsystemet". Det går inte så. Dessutom ledde ju Turkiets förnekelse av den kurdiska ideniteten till att vi fick en stor fel marxist leninistisk sekt i form av PKK som inledde sin terrorkampanj. Buledare eller snare sektledaren är än idag Öcalan.

Nja, alltså Ataturk har min respekt med. Som jag skrivit så många gånger tidigare så är det en man som stred för det osmanska riket i 16 år. Under sin tid som ungturk gjorde han inte mycket väsen av sig och kom sedan att leda vårt Befrielsekrig. Han lovade och nyttjade en retorik som gick hem hos osmanerna. När segern var vunnen blåste han allat och alla och dödade dom. Han har en rad olika citat som bör ses i sin historiska kontext men som maninte ens skulle skratta åt idag.

Dessutom drogs riktlinjerna för kemalismen upp av just Ataturk och hans polare.

Klart att det han gjorde var enastående- organisera upp ett rike i fall och läggagrunden till en modern republik. Men gjorde han en massa fel? Absolut, jag propagerar för att dessa snesteg ska kunna diskuteras öppet.

Osman F sa...

Sancak:

Där ser man! Våra ingenjörer "tar alltså" livet av sig. Hm, antingen tar dom livet av sig eller så dödar någon dom. Med tanke på att den turkiska militären är full av landsförrädare som inte ens drar sig för att mörda sitt eget folk, så kan det mycket väl vara så att dom sålt sig till utländska länder. Oavsett hur det står till med den saken så frågar jag mig följande två frågor:

1) Varför finns det landsförrädare i den turkiska militären?

2) Varför är denna militär inte förmögen att skydda sina främsta ingenjörer?

Minns du detta:

Original version of military plot reaches İstanbul prosecutor

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-190869-original-version-of-military-plot-reaches-istanbul-prosecutor.html

Militären hade långskridna planer på att "göra slut" på AK P (som fick 16 miljoner 340 röster i valet 2007) och Gulen-rörelsen. Fy fan säger jagbara.

Här har du vår militär Sancakcim. RENSA UT LANDASFÖRRÄDARNA! SKICKA DOM TILL IMRALI OCH KASTA NYCKELN!

Jag skulle reagera på exakt SAMMA SÄTT om man försökte stänga ner CHP (då finns det ingen större anti-kemalist än mig i Sverige) eller en organisation som ägnar sig åt saker som strider mot min liberal-konservativa linje.

Dokumenten som avslöjade detta påstod ÖB Basbugu var falska. Nu har det visat att dom kom från militären.

Och jag ska inte kritisera den turkiska militären? Va i helvete!

Nåväl, i slutändan läckte ju dokumentet ut. Slutsats: Det finns patrioter inom militärenb som tycärr måste lägga ner enegri på att bekämpa landsförrädare. Liraren som läckte ut dokumentet vill jag kyssa på pannan- han behöver varken vara AK P fantast som jag eller en person stödjer Gülen-rörelsen. Han är enpatriot i mina ögon!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:

Ja, jag syftar på Sanli Sari Zeybek Ataturk Pasa, Finns ingen annan Sari Zeybek !!!!

Precis som ni säger så skulle kanske inte Turkiet ha den läskunnigheten som Turkiska befolkningen har idag om det inte var för Ataturk!!! Bara alla inser vad mannen gjorde på sin tid bara var en grund för att byggas vidare av sina efterträdare som inte lyckades ens i närheten… Jag iaf, kommer aldrig förlåta Inönu, må han vända sig i sin grav för evigt för det han gjorde emot de uppsatta målen !

Kan inte tala för alla ca. 200 milj turkar runt om i världen, men min identitet är starkare än att den undermineras av att en grupp kallar sig för primärt än något annat än Turk. Det har jag lärt mig som alla andra borde ha lärt sig i barnsben… Mamma vaggade mig till sömns med ”Osman Pasa” Mehter marsi och ”Ali Pasa Agidi”, detta påverkar inte mig ett dugg, Pilevnedende cikmam, diyarbakirdanda ! Turkiye Turkiyedir !!! Turk Vatandasinin !!! Heleki Turkun, Turkiye halkinin !!!


Osman:

Jämförelsen du gör min Turkiet älskande broder är att du köper mediernas bild av 1960 talet… Att några högt uppsatta förrädarsvin förrådde oss och sålde ut oss till ”nato”, tycker jag varken TSK eller staten ska ta stryk för. Se de till förrädarna !

Jag stöttar kupper endast när det är till folkets fördel ! Tex. När de valda avviker från det de utlovat och släpper in CIA i statliga byggnader.. Turkes var faktis den första som ifrågasatte detta, fast han var en av de första som tränades av USA för den ökända GLADIO styrkan i Turkiet.

Om mina landsmän var utbildade idag så skulle man inte falla för sektistisk beteende och terror idag, men där har vi Sari Zeybeks efterträdare som förrått landet ! Inget annat ! Du måste se till grundbygget och fortsättningen, kan inte hjälpa att efterträdarna varit inkompetenta och efterblivna ! Ataturk var trots allt människa av kött och blod som du och jag Feffe, men han såg långt före sin tid och lade grunden till landet vi alla älskar idag… Att hans vision inte förverkligades beror på förräderi !

Att TSK skulle ha planer för att förkasta AKP är TARAF tidningens ”revolutionära” teorier. Att Basbug står i enskild ställning och gör honnör till Erdogan och Gul säger mer än vad Taraf skriver.

Skulle TSK ha en sådan plan skulle Turkiet ha gått tillbaka till 70 talet då kaos rådde…

Kritisera TSK och allt annat i Turkiet, men konstruktivt broder, var källkritiskt ! Har tex. Taraf någonsin skrivit något positivt om TSK ? Som akademiker har jag lagt märke till det, och det bör även du göra….

Våra forskare dör för att vi inte ska ha en fullt funktionell försvars industri och vara beroende av utomstående… Precis vad den demokratiska freden grå ut på i liberalismen du förespråkar… är det våra svårfångade vänner i EU eller USA/Israel som är i gång ?

Är det liberalism eller Realism Turkiet bör ha som stats doktrin ?

För det är för mycket självmord för att verka troligt, någon tar kol på dessa.. TSK kan du inte skylla på för detta ! MIT och polisens ansvar så länge de inte bär TSK uniform ! Men vår industri ska upp och dessa spel ska vinnas ! Ingen tvekan om saken ! Turkiet är på sin väg till att bli en super state som realister kallar de….

Emre

Osman sa...

Anonym: Skaffa gärna ett nick så blir det inte så förvirrande när vi skriver tillvarandra!!

Absolut, visst kan man se på Ataturks gärningar i sin historiskja kontext och dra slutsatset att TIDEN och FÖRHÅLLANDENA krävde det. Det enda jag efterfrågar är en öppen debatt fri från persondyrkan!! Annars finns det ju inte någon som inte beundrar den mannen på ett eller annat sätt- tom islamisterna tycker han var skön. Många ideologer i PKKs led hyllar och har försökt åstadkomma det Mustafa Kemal åstadkom.

För övrigt så tycker jag jävligt bra om din kommentar och håller med dig i allt. Du står för demokrati och är demokrat som beundrar Ataturk. Det går visst ihop- det har ju du visat. När det gäller mig så kan varken min kurdiska sida eller turkiska sida ge tummen upp för Mustafa Kemal. Som kurd kan jag inte beundra den mannen då han lurade kurderna och försökte assimilera dom. Som konservativ turk från Anatolien så kanjag aldrig acceptera hans kulturrevolution. Han försökte utrota Islam precis som Mao försökte utrota buddhismen i kina. Jag gillade däremot ungturken och krigshjälten Kazim Karabekir. Vktigaste är dock att du och jag och alla andra har fundament som vi kan samlas kring i egenskap av människor från Turkiet. Du och jag anonym skulle mycket väl kunna arbeta för samma parti trots att vi tycker olika om en massa olika saker.

Men kemalisternas turkiska idenitet har jag inte mycket över för. De i Turkiet som motsätter sig kurd initiativet mest är inte dom etniska turkarna, utan Balkan och Kafkas göcmenleri (balkan och kaukasus lirare). Tyvärr. Varför vet jag inte men det kan ha och göra med att dom är starka inom byråkratin yani statiko.

Jag håller helt och hållet med dig om att ökade rättigheter för våra kurdiska landsmän kommer leda till ökad enighet. Alltså glöm inte att kurderna trampade på Sevresfördraget för att strida ihop med sina turkiska muslimska bröder. Skötte turkarna västfronten mot britter och greker så skötte kurderna östfronten mot ryssar, fransmän och armenier. Kurderna var med att bilda republiken Turkiet- vår fana är lika mycket deras som din, sancaks eller min.

Anonym sa...

Ett surrealistiskt inlägg, bortom logik och förnuft men håll med om att den är rolig.


Temel, Amerikanin durduk yerde Irak`a saldirmasindan rahatsiz olmustur
Bir yolunu bulup baskan Bush`a
telefon eder:
"Alooo! Ben, Temel olarak
size savas acayrum
haberunuz olsun!"
Bush, gulerek yanitlar:
"Hehehe kac kisilik
bir ordun var ki?"
Temel dusunur:
"Hmmm kayinpirader Idrus,
halaogli Tursun, kaavedeki arkadaslar"
ve yanit verir:
"9 kisidur daa!"
Bush icinden kis kis guler
ve ciddi olmaya calisarak:
"Temel bey, sizin 9 kisilik
ordunuza karsilik Amerikan
ordusu tam 2 milyon askerden olusmaktadir!" der
"Hmmm" der Temel:
"Sizu pir sure sonra arayacagum"Aradan birkac
gün geçer ve
Temel, Bush`u yeniden arar:
"Baskan, savas ilanimuz
gecerlidur Bir miktar ekipman

hazirladuk size karsi!"
Bush, ilgiyle sorar:
"Neymis bunlar?"
"Hacan, bizim Tursun`un tiraktoru, benim çakaralmaz tüfek bi de kavedeki arkadaslardan birinin bicerdoveri"
Bush guler:
"Iyi ama benim tam 150
bin tankim, 30 bin ucagim ve
10 bin askeri gemim var!
Haaa, ayrica bu arada
askerlerimizin sayisi da
3 milyon oldu!"
Temel yeni gelisme karsisinda
biraz sıkılmıştır:
"Tamam, bir muddet
sonra sizu yeniden arayacagum"
Birkac hafta sonra Temel,
Bush`u yeniden arar:
"Baskan, savas ilanumuzu
ceri alayrum"
Bush merakla sorar:
"Neden?"
Temel, moralsiz bicimde
yanitlar:
Cenevre anlasmasinu
incelemisuzdur 3 milyon
savas esirini barinduracak
yerimiz yoktura ondan.

Osman Feffeson sa...

Klicka på mitt nick och läs om Osmanli på Svd!

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Mer om dokumentet från TSK som gick ut på att krossa Gülen-rörelsne och AK P:

Taraf reporter awaits TSK explanation after discovery of plot document

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-190939-taraf-reporter-awaits-tsk-explanation-after-discovery-of-plot-document.html

Här en bra artikel om varför vissa turkiska medborgare av kurdisk börd valde att ansluta sig till PKK:

Kurdish initiative tests tide to change status quo in Turkey

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-190937-kurdish-initiative-tests-tide-to-change-status-quo-in-turkey.html

Osman F sa...

Sancakcim:

Türk malı süper silahlar geliyor

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/81783-turk-mali-super-silahlar-geliyor-haberi.aspx

Turkiska militären ska tydligen utveckla nya superduber vapen för export.


Ceylan'ın ölmüyle ilgili flaş gelişmeLice Cumhuriyet Savcısı'nı ''güvenlik'' gerekçesiyle olay yerine götürmeyen jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/81789-ceylan-in-olmuyle-ilgili-flas-gelisme-haberi.aspx

FÖrundersökning mot genermariet eller vad det heter på svenska ska inledas för deras handlande under Ceylans död.

'TSK böyle lekeyi kabul edemez'

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/81772-tsk-boyle-lekeyi-kabul-edemez-haberi.aspx

Erdogan säger att TSK inte kan acceptera dokumentet som visade att TSK hade planer på att krossa AK P och Gulen rörelsen.

Nu Sancak har TSK en ypperlig chans att höja sig i mina ögon! Om man går till botten med detta dokument och åtalar upphosvmännen så kan jag lova DIG att jag ska HYLLA TSK! EN militär som rättar sig efter våra folkvalda politiker ska ha ROS! En som inte gör det ska ha RIS och SKIT!

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

O jag håller med Erdogan! Där kan man ha något att kritisera för. Även Ataturk sa att soldater var tvungna att välja mellan militära yrket och det politiska. Men det är en sketen överste, inte någon på vital position. Men allvarliga grejer denna överste håller på med.

Vad fan sysslar militärpolisen med ?! Det är deras ansvarsområde, deras åklagare, deras uppgift att beskydda och eskortera denna vart helst han vill för att utföra sin uppgift.

Dock blir jag orolig över de där ”supervapnen”…


Emre