onsdag 18 augusti 2010

Turkiet och kemiska stridsmedel (Malm på frontlinjen)

Brottningsmatchen med PKK:s propaganda organ har aldrig varit en utmaning. Dock så finns det människor som inte tänker efter allt för långt innan de drar en slutsats, som vissa aktörer inom folkpartiet och andra lättlurade själar. Fredrik Malm, som nu antagligen får en medalj efter att ha citerats av PKK:s Firatnews, är inte en av de lättlurad, utan han är rent av korkad, och självklart kokar över av sitt exotiska turkhat.

Det senaste (inte oväntat, då man åkt på rejält med stryk på senare tid) är att Turkiet ska ha använt kemiska vapen mot PKK terrorister. Hade nu denna nyhet varit sann, tror någon att man fortsatt skulle ha en råttinfektion (terrorproblem i form av PKK) i Irak? Rent logiskt, så hade man skickat iväg några laddningar till Kandil och utrotat hotet. Har det skett ? Noop. Karayilan sänder sina hippie kommentarer till Firat (samma plats som Malm, stolt dag!) från Kandil fortfarande. Så vad är allt snack om ? Att man skjuter kemiska laddningar på små grupper (den som kan gerilla krigsföring förstår nog att skjuta motsvarande laddningar när dessa är ute på vift är värdelöst och ineffektivt, då man rör sig i små grupper) som man inte kunde nedkämpa med karbiner och artilleri ?

Skadorna, är jag helt säker inte skiljer sig mycket från de som man kan hitta över döda i tex Afghanistan. En lysgranat eller spårljus gör liknande skador, då dessa innehåller fosfor och annat eländigt. Sen att en kropp får en direkt träff av något grövre än 7,62 orsakar också läskiga skador, brinner det dessutom i terrängen så är det lätt hänt att man inte kan identifieras senare. Lägg där till att man slagen mellan PKK och TSK utkämpas på berg. Granater är kända för att spränga bort kroppsdelar. Att bli skjuten av en helikopters automatkanon och sedan trilla ner för berget, kommer inte lämna liket i form för en begravning med öppen kista. Men självklart, vad vet jag? När vi ändå har terrorister- och krigsexperter (ständigt moraliskt korrekta svärdsvingare) som Fredrik Malm och resten av anti-turk klubben.

Det är inte första gången detta kommer på tapeten dock. PKK har kommit med liknande anklagelser tidigare, då senast inför operationerna i Irak. Mönster ? Inte då heller hade man något konkret som ens hade en antydan på att stödja deras anklagelser.

Den här gången har man skickat 31 fotografier av människor som man TROR är PKKare. Dessa ska ha stupat September 2009 (som kommer upp mitt i augusti 2010, lustigt så de kan bli va?), och kropparna är ”brännda och i bitar” (som jag nämnde ovan). Enligt Der Spiegel, så har man undersökt att bilderna inte varit redigerade (inte scenlagda heller?). Anklagelserna grundas alltså på bilder….. Passande att man har ett stort arkiv på människor som dödats under Saddams gasattacker…. Notera, att inga uppgifter är bekräftade och man utgår inte från något konkret, allt är antaganden och rykten.

Fredrik Malm (citerats av Firat, grattis Freddan) hur som helst, ville att EU och Turkiet skulle göra en utredning om händelserna. Frågan är vad karl höll på med när Israel sköt fosfor bland civila i tätbebodda områden? Är det nu hans intresse har väckts? Eller har hans tidigare ointresse varit för att den anklagade då var Israel? Intresset måste ha väckts nu för att PKK är ”offret” och Turkiet den ”anklagade”? Hur som helst, så är Fredrik Malms handlingar inget annat än en fortsatt förlöjligande av sig själv. Han har ingen rak linje i sina åsikter (det som gäller en gäller inte den andra) och de åsikter han har är inte något man skulle hänga i granen. Det är bara att blädra genom hans tidigare inlägg om Turkiet, turkar och PKK.

Der Spiegel som i vanliga fall brukar komma ut med lustiga nyheter, har antagligen gjort det igen. Jag har sett bilder efter kemiska stridsmedel. Att döma brännskador och att kroppsdelar lossnat (hur jävla vidrigt det än låter) efter eld strid, är dock inget tecken på otillåtna stridsmedel, utan ett klart bevis på idioti och okunskap.

Det jag skrivit nu låter säkert okänsligt, jag tycker inte om att skriva sånt, men tyvärr, okunskapen bland vissa måste upplysas. Om man inte kan koppla vidriga kroppsskador till krig (som alltid är mord), då har jag inte mycket hopp om de människorna. Dessa tomtar som inte lyckats få ihop 1+1 bör ta sig en resa till Tjetjenien och Afghanistan….. Sen kan ni få avgöra om anklagelserna är sanna eller inte, eller om skadorna är de vanliga som sker i samtliga strider runt om i världen.

DN

UPDATE:

jag har nu sett bilderna på de döda. Enligt mig, så är det inte kemiska vapen, snarare brännskador från en rejäl explosion. Rykterna om att kropparna inte gick att identifiera ÄR skitsnack, och de bilder jag såg, så var kropparna intackta. Samtliga som gjort värnplikten som artillerister, eller spenderat lång tid med Granatgevär eller Granatkastare kommer förstå precis vad för skador det handlar om. Jag tror även man kan urskilja och eliminera kemiska vapen om man lekt med fryverkerier. Jag antar att vi kan avskriva denna soppa som just smaklös och värdelös PKK propaganda. Jag tänker inte publicera bilderna här, men en intressant sak slog mig. Googla nyheten och se vilka det är som kört på nyheten med krut och dunder. Resultatet kommer säkert "förvåna" många. En sak kan man dock säga, att få tagit detta på allvar och det speglar sig i antalet västerländska stora tidningar som brytt sig om rappakaljan. Det är nästan så att jag tycker synd om människorna som försöker sig på liknande utspel, men aldrig lyckas !



Sancak Beyi Emre

57 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Emre! Välkommen tillbaks.
För mig verkade som PKK, och BDP är panikslagna och desperata nu, 2010 har inte varit särskild lyckad år för dem och dem närmaste åren verka inte bättre. Du vet lika väl som jag utan finansiellt och logistisk stöd från vissa europeiska länder och USA har dem inte en Chans i helvete. AKP regeringen med lyckad diplomati har stoppad en del av stödet till dem plus allt knark beslag som Jandarma och Polisen lyckats med i år gör inte saken bättre. BDP var hos Barzani inte så länge sen för stöd utan att lyckas, så nu MÅSTE dem lyckas få tillbaka stödet dem har haft innan, HUR enkelt, anklaga turkarna för KEMISKKRIGSFÖRING, sensationellt och enkelt, tur för Turkiet inte ens svenskarna är naiva nog tro på såna lögner det måste vara Israel som hjälpa de med rådgivning. Ha Ha
Hälsningar Hassan

Sancak Beyi Emre sa...

Hej Hassan! Ja, det har inte varit mycket som gått deras väg på senare tid. Men deras nya vapen, är att skydda sig bakom "demokrati". Det nya vapnet är "demokratisk självstyr", som man hoppas ska vinna stöd bland europerna. Om jag inte misstar mig, kommer även detta landa platt på magen, och de kommer trappa upp våldet åter igen och endast skylla på staten...

Emre

Anonym sa...

Emre, demokratiskt självstyre kan dem glömma, inte ens Massoud Barzani skulle stödja BDP med denna dumma iden dem närmaste 20år, den Kurdiska autonoma regionen i norra Irak behöver Turkiets hjälp och stöd för klara sig i området, detta vet européerna om, och förhoppningsvis Turkiet är helt demokratisk inom dem närmaste tiden så alla blir nöjda i Turkiet.

Hassan

Anonym sa...

Rösta då ja på referendum så att alla kan åtnjuta av ett mera demokratisk Turkiet!!

Osman F sa...

Hassan:

Håller med dig!

Utan lansförrädare inom den turkiska militären skulle PKK inte kunna genomföra några attacker.

Det är tack vare förrädare inom militären som PKK har kunnat hålla på som dom har gjort.

CHP, MHP, BDP, Ergenekon och PKK!

Där har Alliansen mot ett demokratiskt och starkt Turkiet. Dom har i 30 år givit sken av att vara varandras motpoler med det är dom inte. Dom sitter i samma båt!

Vad fan! Högt uppsatta militärer i armen beklagat sig över dom turkiska Heron-planen som upptäcker för många PKKare som sen dödas, och PKK snackar om kemisk krigsföring.

Trams! Samma sak som när man sa att Abdullah Öcalan förgiftades i fängelset. Det kom en kommission från Europa och efter en utredning stod det klart att fanskapet mådde hur bra som helst.

JA JA JA JA TILL FOLKOMRÖSTNINGEN OM GRUNDLAGEN!

Antingen ser vi ett starkt Turkiet eller ett svagt Turkiet som exploateras och slits av inre motsättningen! Jag vill ha ett starkt och demokratiskt Turkiet!

EU behöver Anatoliansk Tolerans!

Sancak Beyi Emre sa...

BUYUKSUN OSMAN !!!!

Anonym sa...

Hej, skulle vara intressant o veta vad ni bloggläsare o Emre tycker om erdogan och akps "utspel" kring gazaflottillan... anser ni att det är bra att man "stöttar" hamas tex?

Samuel

Sancak Beyi Emre sa...

Hej Samuel !

Jag anser inte att Erdogan och AKP tog Hamas i försvar. Varorna som skickades var tvärtemot vad Israel påstod endast civila förnödenheter och inga vapen. Dessutom begick man ett stort brott från Israelisk sida när man bordade och sköt skarpt på en turkisk flaggad civil båt på internationellt vatten. O sådant ska inte göras ostraffat.

Jag personligen är starkt emot Hamas och deras terrorkrig. Men tydligen så anser majoriteten av palestinier att dessa är det bästa alternativet för deras välstånd. Därför måste man visa dessa människors röst respekt. Att Erdogan är kritisk mot Israels blockad har jag full förståelse för, men jag tror inte att han någonsin kommer ta Hamas ”krig” i försvar. Israel har lika stor rätt att leva och existera i harmoni som Palestina. Hur detta sker får de båda folken avgöra och ingen annan, det är trots allt deras liv och vardag som det handlar om. Är det något specifikt ”utfall” du syftade på ?

Emre

Anonym sa...

Tack för ditt svar Emre, det var vädigt tydligt och koncist.

Samuel

PJAK sa...

Emre,

Haha, jag vet inte ifall jag ska kalla detta förnekelse eller kunskapsbrist.

Du menar att AKP och Erdogan inte tar Hamas krig i försvar. Detta är ett citat från käre Erdogan:

“I do not think that Hamas is a terrorist organization," Erdogan was quoted as saying. "They are Palestinians in resistance, fighting for their own land."

WOW. Tydligen uppfyller Hamas kriterierna för att vara motståndsrörelse som du tidigare pratat om. HAHA helt otroligt...

Sancak Beyi Emre sa...

PJAK:

Du är den sista att ifrågasätta mina kunskaper, grodyngel. Ange källa på det uttalandet.

Emre

PJAK sa...

Emre,

Hehe surt att bita i äpplet va?

Hamas is not a terrorist organization, it is a resistance movement, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan declared on Friday at a rally in the Turkish province of Konya, according to local daily Hurriyet.

Här är en till länk:

http://www.nationalturk.com/en/turkey-prime-minister-erdogan-hamas-is-not-a-terror-organisation-542745724

och en till:

http://www.turkishpress.com/news.asp?id=352467

Sancak Beyi Emre sa...

Ett sett att se på det. Men Man utför terrordåd. Dock är de folkligt valda. Det är något Erdogan får stå för.

Emre

Anonym sa...

Dåd utförda av förövare Hamas eller PKK är terrordåd. Enda skillnaden är att Hamas är folkvald. Terror är terror oavsett syfte.

Sancak Beyi Emre sa...

Precis ! Det visar att även folkvalda kan utföra terrordåd. Men som folkvald, får man mindre "prestig" (om man nu kan kalla det så) och speciell status trots allt (tyvärr)...

Emre

PJAK sa...

Precis det är som statsterrorismen Turkiet utför. Visst, det är en stat så det blir mindre prestige (tyvärr).

Lägg ner, majoriteten i Turkiet stödjer Hamas kamp och Erdogans propaganda mot Israel. Det är hyckleri på hög nivå.

Sancak Beyi Emre sa...

Jasså ? Har PKK gjort en opinions undersökning i Turkiet ?

mm... Statsterror med terrorister som dött av spräng granater... Ta med till domstolen vett ja !

Emre

Anonym sa...

Den väpnade kampen mot PKK Turkiet är är ingen statsterror, tvärtom är det en plikt gentemot sin befolkning.

Ahöbele sa...

Alltså hur har Apan (Pjak) hittat hit egentligen? Fan skrattar som en tok framför datorn när han gör bort sig gång på gång.

Här jobbar han på att försöka få till en bild av att Turkiet stödjer Hamas helhjärtat och stödjer ett fritt Palestina, samtidigt som man arbetar emot en liknande process i Turkiet med PKK, men för sjutton lilla pojke lägg ner.

Du pratar om landet som näst efter USA är bästa vänner med Israel :) Visserligen har relationerna blivit sämre under AKP regeringens tid, men lita på att bandet fortfarande finns kvar :)

Ikinci yavru vatan Israel ;):P

Seriöst, jag bryr mig verkligen inte om dessa rygghuggare till araber. Dom ville slippa Osmanerna och förstörde för oss, nu får dom sota för det, rätt åt dom!

PJAK sa...

Emre, Ahöbele,

Varsågoda och läs:

ANKARA, (PIC)-- An opinion poll aired Monday on a Turkish TV show attended by Dr. Sami Abu Zuhri, a Hamas spokesman, revealed that 68 percent of the Turkish people support the Hamas Movement opposed to 32 percent for the Israeli occupation.


Turkish media sources told the PIC reporter that there is a growing awareness among the Turkish people of the dimensions of the Israeli aggression on the Gaza Strip and an understanding of the fact that Hamas is a resistance faction defending the Palestinian people


HAHAHAHAH jag faller ihop snart. Det turkiska folket samt regeringspartiet stödjer HAMAS kamp. Men anser att PKK är terrorister. Oj, jag glömde bort, eftersom HAMAS har deltagit i demokratiskt val, så spelar det ingen roll hur mycket självbombningar mot civila som har utförts.

Jag önskar jag kunde se era miner :)

Sancak Beyi Emre sa...

Den dagen PKK samlar ens i närheten av 50% av kurdernas hjärtan och röster, då kan du få uttala dig. Hamas är lika terrorbenägna som PKK, men de har ett politiskt parti som vann ett demokratiskt val. Men självklart, Marxist leninister… Värdesätter inte folkets tankar och åsikter… Så naturligt att du inte ser skillnaden.

Efter ship to gaza pirat räden kan jag tänka mig att många var ute efter hämnd. Men att detta innebär att man stöttar Hamas…. Nja….

Sen att du utgår från en palestinsk propaganda sida gör dig inte mindre patetisk. Stolpskott ! (o med det syftar jag på stolpe ut. Ut till inkast…)

http://www.palestine-info.co.uk/en/default.aspx?xyz=U6Qq7k%2bcOd87MDI46m9rUxJEpMO%2bi1s7P7MCEdaVYTDjLrqNbGe%2fHQuwXMm9LowzXacahYLy1ohYYMifzeqGSwmFiI3P50senkS3p3%2fWpe%2bPb7MRIm0aT905n6hcHDlAg8NKKU87vEw%3d

Emre

PJAK sa...

Emre,

Det svider va? Innerst inne ogillar du Hamas starkt. Men faktum är att regeringspartiet stödjer dess kamp. Erdogan har tydliggjort detta. Majoriteten av den turkiska befolkningen följer dess (AKP:s) linje. Så den opinionsundersökningen har grund.

Men du är ju inte intresserad av att ha belägg för dina påstående. Du vräker istället ut dig saker, precis som du gjorde till Samuel som skrev i din blogg. Vad var det du skrev igen:

"Att Erdogan är kritisk mot Israels blockad har jag full förståelse för, men jag tror inte att han någonsin kommer ta Hamas ”krig” i försvar."

TOUCHDOWN!

Sancak Beyi Emre sa...

Du fyller tyvärr inte IQ kravet för att diskutera… jag är ledsen, du är från och med nu bannad.

Återigen. Du utgår från en Pro palestinsk/Hamas sida, som söker stöd. Erdogans uttalande speglar långt ifrån hela Turkiets. Jag hade också velat se ett svar till Israel efter räden, men inte genom Hamas. Erdogan ansåg tydligen att man kunde pressa Israel genom de. Precis som Israel pressade Turkiet genom PKK. Kallas stormaktsspel. Men ett stöd i form av vapen och politiskt utrymme existerar inte utom den egna statusen Hamas har som demokartiskt valda.

Emre

PJAK sa...

Emre,

Typiskt turk-mentalitet. Ifall jag inte kan övervinna kurden med ord, så tystar (bannar) jag ner honom istället.

Ingen har påstått att Turkiet förser vapen till Hamas. Ingen har heller påstått att detta inte skulle vara ett stormaktsspel. Ingen har heller påstått att regeringen kommer att stödja Hamas för all evighet.

FAKTA: Dessa uttalanden som Erdogan har gjort har jag citerat från pålitliga källor.

FAKTA: Man vill att HAMAS ska ses som en legitim part, trots terroriststämpeln från USA och EU.

FAKTA: Du påstod att Erdogan inte tar Hamas krig i försvar.

Man stödjer alltså en organisation som vill utplåna staten Israel, dem erkänner inte Israel, dem sysslar med självmordsbombningar och vill skapa en islamisk palestinsk stat. Dem finns på samma lista som PKK.

Man påstår att skillnaden mellan dem och PKK är att Hamas har ett demokratiskt val bakom sig. Detta gör alltså att PKK är terrorister och inte HAMAS.

Slutsats: DU hade FEL och detta utspel från Erdogan är hyckleri på hög nivå.

Sancak Beyi Emre sa...

Du fattar väl att dina uttalanden som ”turk-mentalitet” är på samma rasistiska nivå som Hitler och hans lirare ? Förprogrammerade människor.. Hur som..

På vilket sett stödjer man Hamas i så fall ? Man förser dem inte med vapen, man ger dem inget politiskt utrymme ? Jag känner till Erdogans uttalande. Dock är Hamas en legitim part med majoriteten av palestiniernas röster. Dessutom, när Turkiet medlat mellan Israel och Palestina, så har Hamas varit motparten.

Jag tror tyvärr att du och jag aldrig kommer komma överrens. Anledningen är att du inte besitter grundläggande kunskaper för att kunna diskutera på denna nivå.

Armenien erkänner inte heller Turkiska gränser, innebär det att de vill utrota Turkiet ? PKK vill norpa en bit av Turkiet är inte det lika illa ? O staten man ska bilda är maxist lenninistisk, har mångfald mer i bodycount än islamistiska stater.

Erdogan fyller sin roll som medlare. Hyckleri finns alltid i politik. Dock håller du inte någon högre nivå.

Emre

PJAK sa...

Emre,

HAHA är det jag som inte har grundläggande kunskaper? Vem är det som vräker ur sig saker utan belägg.

Vad är det du inte förstår. Hamas är exkluderade ur fredsprocessen. Det är en förhandlingsprocess mellan Fatah (Abbas) och Israel. Israel kommer inte att föra förhandlingar med en part som inte erkänner dem.

Det är detta både Turkiet och även Ryssland har velat, man vill inkludera Hamas i fredsförhandlingarna. Ifall detta inte kallas för att ge "politiskt utrymme" så vet jag fan inte vad man ska kalla det.

Vems kunskapsnivå är det som egentligen är låg?

Sancak Beyi Emre sa...

On nu du och de dina verkligen är för demokrati, som ni ständigt garanterar, så tror jag inte vi behöver leka "finn fem fel", eller hur ?

Emre

IRIA sa...

PJAK du är en pajas. Hamas må vara terrorister men de skeppar åtminstone inte sina kvinnor och döttrar för att utföra deras krigföring från bergen. Mer hederslösa människor som er går inte att hitta på denna planet. Ni är en ytters minoritet som kämpar en lönlös kamp för självstyre i Iran. Ni är faktiskt fler utanför Iran än vad ni är i Iran. Säger en hel del om er lilla terrorist grupp. Eller jag ber om ursäkt och tar tillbaka det där sista... Terrorister har mer heder än er. De dödar inte försvarslösa civilbefolkning som kvinnor och barn systematiskt. Vilket ni däremot är specialister på!

Gå och göm dig under en sten.

PJAK sa...

Iria,

Det är rätt fascinerande och se vilka människor det är som stödjer Emre på den här bloggen. Jag har aldrig sett en lägre nivå.

Först har vi bloggägaren som vräker ur sig saker utan belägg. "Erdogan tar inte Hamas krig i försvar", "Erdogan ger inte Hamas politiskt utrymme" etc etc.

Sen kommer nötter som du från ingenstans och vräker ur dig en massa goja. Ta en titt på ditt kära Iran, sen kan du börja prata om att döda kvinnor och barn systematiskt. Du kanske har missat Sakineh-fallet? Sen har du mage att prata om heder. Vad finns det för heder i att stenkasta en kvinna.

Gör oss alla en tjänst och sluta prata om politik. Håll dig till cricket eller något annat.

Sancak Beyi Emre sa...

Människor från alla nivåer är välkomna, även de som inte upptäckt sin egen ännu.

Jag tycker att människosynen är lite lustig... Man har inget emot att PKK/PJAK slaktar oliktänkande "feodala", men gnäller när stater slår ner på terrorister. Som man nu väljer att kalla civila. Var senaste Hakkari "protesten" en spontan grej från "civila" eller var det bergsrevolutionärernas stadsgerilla ?

Det är lätt att blåsa folk på avstånd som inte har koll...

En annan sak... Man grinar nått så förbannat över avrättningar i Iran och andra "ociviliserade" länder (uttryck för neo-imperialism). Men vem fällde tårar för de som avrättades i Irak ? Nu syftar jag inte på Baath topparna, utan jurister osv som tvingats in i partiet för att kunna utföra sitt yrke och inte hade mycket att göra med Saddams galenskap. Jag hörde tom svenska jursiter för MR som hurrade....

Det kan verka lite lustigt när man tittar närmare på saker och ting.

Emre

IRIA sa...

PJAK:

Ända nöten här är du. Innan du bestämmer dig för att börja propagera för kvinnors rätt och heder kanske du bör kolla på dig själv.

Nu ska du får en gratis lektion så du slipper göra bort dig nästa gång!

1. Sakineh är dömd för mord. Mord på sin man som genomförts tillsammans med hennes älskare.

2. Enligt Irans lagar är otrohet ett lagbrott och har ett straff.

3. Med tanke på att Sakineh både blev dömd för mord och äktenskapsbrott så blev hennes straff stening.

4. Att du har mage och kritisera stening är skrattretande med tanke på att ni kurder är ledande figurerna inom hedersord. Rättare sagt, ni sätter standarden för alla andra nöter här i världen.

5. Iran har stening ja! Men det har Saudi Arabien också. Hur kommer det sig att ingen kritiserar dem?

6. Stening är ett straff som judarna använt frekvent, sedan de kristna och nu använder fortfarande vissa islamiska länder det.

7. Avrättning är avrättning. USA avrättar mer människor på 1 år än vad Iran gör på 10 år. De använder till och med arkebusering.

8. PJAK är fortfarande ett gäng terrorister och du är fortfarande i samma klass som HAMAS. Det roliga är faktiskt att PJAK och HAMAS har närmare relationer än vad många andra nationer här i världen har. Så att du kommer hit med ditt patetiska val till namn och kritiserar Erdogan och Hamas är som att jag ska gå med i Sverige Demokraterna och propagera för min egen utvisning.

Så cricket är nog något som faktist skulle passa dig bättre lilla gubben

IRIA sa...

förresten... goja? haha

Så er "arme" består inte till mer än hälften av kvinnor mellan 17 och 21?

Och ni dödar inte Iranier? Eller rättare sagt civilbefolkningen i Iran.

Vart finns hedern i detta ovan? Jag ser inget sådant i alla fall och då blir man väl hederslös.

PJAK sa...

Iria,

Hahah din argumentationsnivå är ju skrattretande. Du kan rada upp hur många punkter du vill, men vad kommer du fram till egentligen?

Här kan du få några punkter:

1. Stening är förkastligt och bör fördömas oavett nationalitet. Att du ens försvarar det genom att dra historiska paralleller gör mig mörkrädd.

2. Vilken civilbefolkning är det PJAK har skadat? Kan du ange ett exempel på ett terroristdåd som PJAK har utfört och tagit på sig som har skadat civila människor i Iran?

Du visar tydligt hur mycket information du besitter. För hade du haft en gnutta kunskap, så hade du vetat att PJAK endast attackerar pasdarer och regimens lakejer.

3. "Det roliga är faktiskt att PJAK och HAMAS har närmare relationer än vad många andra nationer här i världen har"

- har du något belägg för det där påståendet? Ville bara använda mig av ett klockrent exempel på idioti.

4. Skickar ut våra kvinnor och döttrar? Vad har du för kvinnosyn egentligen? Först försvarar du stening och nu pratar du om att det är männen som skickar ut sina döttrar? Dessa tappra kvinnor som deltar i kampen gör detta av egen vilja och för sin tro. Dem har lika mycket rätt att få stå upp för vad som är rätt och kämpa för sitt land. Eller du kanske anser att dessa borde hålla sig till hushållsysslor?

5. Jag klandrar inte dig för dina primitiva tankar, du kommer trots allt från Iran. Ett land vars utveckling har gått bakåt i tiden istället för framåt.

IRIA sa...

"2.Vilken civilbefolkning är det PJAK har skadat? Kan du ange ett exempel på ett terroristdåd som PJAK har utfört och tagit på sig som har skadat civila människor i Iran?

Du visar tydligt hur mycket information du besitter. För hade du haft en gnutta kunskap, så hade du vetat att PJAK endast attackerar pasdarer och regimens lakejer."

hahaha, att du inte skäms att påstå en sådan sak. Det säger en hel del om din partiskhet och dina kunskaper om PJAK och situationen där nere.

Här får du lite information. Eftersom du verkar ha brist på det kanske du lär dig ett och annat om din egna lilla terrorist organisation.

http://www.youtube.com/watch?v=i_tn2FXfyuA&has_verified=1

"Dessa tappra kvinnor som deltar i kampen gör detta av egen vilja och för sin tro."

De är lika tappra som Hitlerjugen. Så lura inte i dig själv nått annat!

Anonym sa...

"Jag klandrar inte dig för dina primitiva tankar, du kommer trots allt från Iran. Ett land vars utveckling har gått bakåt i tiden istället för framåt."

Vet du vad skillnaden är? Hur mycket bak i tiden vi går så är vi ändå inte i närheten av hur bak ni PJAK kurder lever. Era traditioner, era "hedersrelaterade mord" och eran kultur är daterad till före stenåldern. Så Iran idag bör vara som en star wars upplevelse för er!

PJAK sa...

Iria,

Ditt svar säger väl allt. Du länkar till en dokumentär om PJAK. Vad har detta med min fråga att göra?

Kan du hänvisa till vilket terroristdåd det är du påstår att PJAK har utfört mot civila?

Dessa hedersmord som du syftar på grundar sig i det feodala tänkandet. Det är just dessa personer som PJAK kämpar emot. Eller som Emre benämner dem "oliktänkare". Dessa kvinnor tar upp vapen för att få ett slut på deras miserabla vardag där dem ständigt förtrycks, diskrimineras och i vissa fall mördas.

Men fortsätt du och försvara stenkastning och din smutsiga regim som dödade den unga kvinnan som protesterade i Tehran. Hon har blivit en martyr för många unga kvinnliga iranier.

Sancak Beyi Emre sa...

Då kanske du även kan beröra PJAK/PKK:s "humanitära" avrättningar nu när vi ändå är inne på ämnet ?

Hur berättigar man det då?

Emre

PJAK sa...

Emre,

Vad är det för avrättningar du syftar på när det gäller PJAK?

Dem dödar iranska soldater och dess lakejer. Precis som turkiska soldater dödar PKK:s gerilla på barbariska vis.

What's your point?

Sancak Beyi Emre sa...

hmm .. ett exempel är att se vad dessa gjort i lägren i Libanon...

Emre

PJAK sa...

Emre,

Vi pratar om PJAK, dem har inget med lägren i Libanon att göra.

Du pratar om PKK. PJAK bildades 2003 och har inte utfört några som helst terroristdåd eller "humanitära" avrättningar som du så fint kallar det.

Ifall vi ska prata om PKK så har dem endast svarat med samma mynt som Turkiet. Polisbrutalitet och brutala tortyr mot PKK-medlemmar är något man har fått utstå.

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2010/7/turkey2780.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=Jpy9PDTkIUw

Förstå mig rätt, jag är emot tortyr av turkiska soldater och alla attacker mot civila. Men det är ingenting i jämförelse med vad den kurdiska civilbefolkningen har fått utstå. Det gäller att se sig själv i spegeln innan man pekar ut folk som terrorister.

Sancak Beyi Emre sa...

PJAK, min kära förvirrade vän. Vem utbildade PJAK ? Var utbildades PJAK ? Inte var det Iranska revolutionsgardet….

Titta till den högre kedjan i Libanon lägren och se till vilka som står och hökar i PJAK.

Brutalitet är alltid fel. Men berättigad våld, som man utmålar till brutalitet är idioti. Bränner du ner civil egendom och hotar poliser med dödlig våld, då kommer även polisen att ge dig ett nyp. Det tror jag är ganska universellt över hela vår planet. Kallas våldseskaleringstrappan på svenska.

Dock kan jag hålla med om att tortyr har skett på breda fronter. Dock vill jag inte spekulera i vem som kan vara värst….

Emre

PJAK sa...

Emre,

Men är du dum på riktigt? Sluta påstå saker som du inte har belägg för.

PJAK har inte utbildats i Libanon. Du kanske inte är medveten om att det faktiskt finns bergskedjor längs gränsen mellan Irak och Iran. Det är där bla PJAK är stationerade.

Berättigad våld? Är det berättigat att slita av huvuden av PKK-medlemmar och hålla upp dessa stolt samtidigt som man blir fotograferad? Är det berättigat att bryta av en 15-årig pojkes arm framför kameror?

"Dock kan jag hålla med om att tortyr har skett på breda fronter. Dock vill jag inte spekulera i vem som kan vara värst…."

Jag förstår att du inte vill spekulera. För du kan inte vara så dumdristig att du skulle påstå att kurder har varit värst.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag tänker inte gå in på någon diskussion med dig. Titta till namnen i PJAK och titta vad de sysslade med tidigare och var de befann sig.

Det är inte berättigad våld. Det är avskyvärt. Men tyvärr så verkar detta vara något som alla kontra-terror grupper sysslar med världen runt…

Kurder har nog aldrig gjort något sådant i bredare siffror. Dock kan man inte säga samma sak om grupper som PKK och underhus. Där har vi kreativa tortyrmetoder som inte ens Yesil skulle överträffa.

Emre

PJAK sa...

Sancak,

Alltså du måste skämta. Kan du vara så snäll och upplysa mig om vilka namn inom PJAK det är du syftar på och på vilket sätt dessa har en koppling till Libanon?

Blanda inte in PKK eller Kurder överhuvudtaget när det gäller tortyr för det är som att spotta rakt i ansiktet på alla kurder som har suttit fängslade på Evin-fängelset bland annat. Detta är alltså inget unikt för Turkiet. Kurder har gått samma öde till mötes när det gäller Irak och Iran.

Det skulle vara naivt av mig att påstå att PKK aldrig har torterat en turkisk soldat. Det har säkert hänt. Det är inte heller något som man bör känna sig stolt över. Det jag menar är att det är inget i jämförelse med vad vi Kurder och PKK-medlemmar har fått utstå från den Turkiska staten.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag är fullt allvarlig. Titta till gamla kort och uttalanden, och titta till hökarna idag. Det är du som springer runt med ”PJAK” tag och inte jag.

Absolut! Kontr-terror grupper brukar ta till metoder som de dem bekämpar använder sig av. Det är ett tragiskt faktum. O ja, bland annat kurder blev torterade i Evrens (om det är han du syftar på) fängelser. Men (om det nu är han du syftar på) varför i all världen röstar man emot att ta bort hans lagar och kunna ställa honom inför rätta ?

Jag håller med, jag tror inte det blir lätt att överträffa Evren i den frågan. PKK har en tendens att inte skada Turkar i onödan… Dem är konstigt nog nästan uteslutande på kurder och jävlas. I Europa finns de praktexempel på detta. Visst kan man få ett och annat hot ibland på mailen o så, men där brukar de sluta. Däremot kurder som varit kritiska mot dessa har fått ett öde som även jag höjer ögonbrynen för….

Emre

PJAK sa...

Emre,

Du är allt bra rolig. Här sitter du och slänger ut dig påståenden som att "PJAK har tränats i Libanon" och hänvisar till "gamla hökar" som du inte ens kan namnge.
Vart får du din information ifrån människa?

Röstade BDP emot Evren? Vet du vad bojkott innebär? Man var varken för eller mot referendumet, så hur går detta ihop med att BDP röstade emot Evren?

Ifall du tror att BDP ska rösta JA för ett referendum där deras åsikter inte har betytt ett skvatt, där det inte finns några artiklar som berör kurder och som är ett initiativ från deras värsta konkurrent, så måste du antingen vara dum eller politiskt okunnig.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag ger dig trådens början, leta upp nystanet själv.

Tja, åker man runt och skanderar att man ska bojkotta eller alternativt rösta nej, då tycker jag att man är mer emot än för. Eller har jag fått det helt om foten ?

Så vitt jag vet, så sitter även BDP i TBMM, och man hade rösträtt när lagarna dikterades och omformulerades. Då tycker jag att man inte tagit sitt ansvar som representant snarare än att inte ”fått sin röst hörd”. Men det är en vanlig handlig för missnöjespartier.

Sen tror jag att få är naiva och tror att samtliga problem är bundna till ”kurd frågan”. Världen är större än så, och ett samhälle har mer än ett problem och kan ha flera aspekter på en och samma.

Emre

PJAK sa...

Emre,

Bra, du kunde varken redogöra för PJAKs "humanitära" avrättningar eller förklara dess koppling till Libanon. Du kunde heller inte ge några namn på vilka "hökar" det är du syftar på.

Här kommer strike nr 2:

"Tja, åker man runt och skanderar att man ska bojkotta eller alternativt rösta nej, då tycker jag att man är mer emot än för."

Kan du ge mig en ENDA källa där en BDP-talesman har uttryckt att man alternativt kan rösta nej.

Lider du av dyslexi eller försöker du slingra dig ur igen? BDP har sagt att ifall man ser signaler från AKP där man kommer att ta hänsyn till BDP:s åsikter, så kommer man att rösta JA.

AKP har inte på något sätt tagit hänsyn till Kurder eller BDP. Man är dessutom BDP:s rival. Och du tror att BDP ska bedriva en JA-kampanj för referendumet. HA, det är nästan så man får tårar av vissa personer.

Sluta påstå saker som du inte har grund för.

Sancak Beyi Emre sa...

Sök själv. Vill du ha undervisning så kostar det.
Här är en av många:
http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/15395103.asp

AKP har fler kurdiska röster en BDP. AKP har fler att ta hänsyn till än endast BDP kurder. BDP deltog i samma diskussioner i riksdagen med resten. Då borde man ha fått fram sin röst, fick man inte det, då är man ingen fullvärdig representant. Trots ”bojkotten” så röstade mer än hälften av BDP:s anhängare för ett ja.

Emre

PJAK sa...

Emre,

Jag är glad över att du inte tog upp PJAK diskussionen igen. Det var tydligt att du tappade ansiktet där.

Här skall du få undervisning:

"For its part, the BDP said it could back the reforms if the government took its demands, such as lowering the 10 percent election threshold, into consideration and include them in the package. When the BDP's demands were not included in the package, the party refused to lend its support."

För att en artikel ska kunna gå igenom så krävs 367 röster i riksdagen. För att det ska kunna gå till referendum krävs minst 330 röster. Hur i helvete ska BDP kunna få igenom ett förslag utan stöd? Sen kommer du och kallar dem för icke fullvärdig representant.

Att det finns fortfarande blåsta individer som förundras över BDP:s bojkott gör mig mörkrädd. Hur många gånger ska jag behöva läxa upp dig?

Sancak Beyi Emre sa...

Läxa upp ? Kohandel ! Som ständigt sker bakom kulliserna, är en av grundbultarna. Använder man det manöver utrymme man har, så kommer de fram ! Men för människor som anser att bränna ner städer och kasta sten är en "demokratisk rättighet" och att terrorism är ok, förvånar det mig inte ett dugg att det är svårt att få ihop.

Du tror väl knappast att AKP fått igenom allt utan kohandel med de övriga ? Då kanske man bör undersöka, vad som genom kohandel, gått igenom...

Emre

PJAK sa...

Emre,

Men är du dum på riktigt, ska du jämföra BDP med AKP? AKP har ca 336röster i riksdagen, det räcker gott och väl för att få igenom ett förslag till referendum.

Hur i helvete ska BDP kunna få igenom en artikel som ökar kurdernas rättigheter. Här har man lagt ett förslag om att sänka riksdagsspärren och det har man inte fått något stöd överhuvudtaget. Sen sitter du och pratar om kohandel. Det finns ingen kohandel när det gäller den kurdiska frågan.

Vad är det för värld du lever i? Ska jag behöva förklara riksdagspartiernas bakgrund för att du ska förstå att dem aldrig skulle stödja BDP. BDP:s enda chans var AKP, som precis som vanligt vände kurderna ryggen.

Herrejisses hur naiv får man vara.

Sancak Beyi Emre sa...

Man är beroende av stöd, oavsett hur stor andel man har. Vissa reformer gick inte igenom som sagt. Vad beror de på ? Kohandel som inte gick i hamn. CHP hade fått igenom några, MHP hade fått igenom några o även BDP fick lite som de ville. Då kanske man skulle tryckt hårdare på de frågorna.

Det är inte samma sak som att stå o snacka skit utanför ringen och uppmuntra våld och upplopp.

Emre

PJAK sa...

Emre,

Hahah helt ofattbart. Här sitter man och förklarar för en människa att BDP inte kan få igenom en ENDA artikel pga bristande stöd. Så sitter du och pratar om kohandel. Det finns ingen kohandel i världen som skulle få AKP, CHP eller MHP att någonsin rösta igenom ett BDP-förslag som skulle gynna Kurder och öka deras rättigheter.

Det finns inget incitament överhuvudtaget att göra detta. AKP ser sig själva som Kurdiska folkets befriare och har tillräckligt med egna röster för att få igenom ett förslag till omröstning. CHP och MHP behöver ingen närmare förklaring.

Till vilken nivå måste jag sjunka till för att du ska begripa dem mest självklaraste sakerna?

Sancak Beyi Emre sa...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14607511.asp

Här är ett exempel som skulle gynna både kurderna i allmänhet och BDP, men som röstades ner.... Varför kan man ju undra...?

Emre

PJAK sa...

Emre,

Haha refererar till samma gamla turkiska artikel. Ifall BDP har röstat ner partiförbudsreformen varför har du såna svårigheter att länka till en engelsk artikel?

Varför kan jag länka till en engelsk artikel på zaman som bekräftar att BDP har röstat FÖR partiförbudsreformen för att den skall gå igenom.

Vad har du för ursäkt den här gången? Är inte Zaman trovärdig? Konspirerar Zaman för att du ska ha fel?

Jag ska rada upp samtliga påstående som du har gjort där jag har motbevisat dig med källor och där du inte har kommit med en enda källa som har styrkit det du säger:

1. Turkiet är positiv till en annexering av Kirkuk till KRG

2. Erdogan tar inte Hamas krig i försvar.

3. Erdogan ger inte Hamas politiskt utrymme.

4. BDP har röstat NEJ till partiförbudsreformen.

5. PJAK har tränats i Libanon.

DU HAR INTE KUNNAT STYRKA NÅGOT UTAV DESSA PÅSTÅENDEN. Medan jag har länkat till källor från turkiska nyhetssidor som har bevisat det motsatta.

PJAK sa...

Jag ska rada upp samtliga påstående som du har gjort där jag har motbevisat dig med källor och där du inte har kommit med en enda källa som har styrkit det du säger:

1. Turkiet är positiv till en annexering av Kirkuk till KRG

2. Erdogan tar inte Hamas krig i försvar.

3. Erdogan ger inte Hamas politiskt utrymme.

4. BDP har röstat NEJ till partiförbudsreformen.

5. PJAK har tränats i Libanon.

DU HAR INTE KUNNAT STYRKA NÅGOT UTAV DESSA PÅSTÅENDEN. Medan jag har länkat till källor från turkiska nyhetssidor som har bevisat det motsatta.

Jag använder dessa exempel för att visa vilken kunskapsnivå du har. DU kan ju be dina gelikar att göra ett försök att styrka det du säger.