måndag 9 augusti 2010

BDP lär sig inte av DTP:s misstag, men får stöd från svenska vänstern

Det börjar bli förbannat löjligt ! Allt det som man tjatar om och försöker förklara för folk, som de har svårt att ta åt sig av, är tokigt uppenbart i Turkiet. PKK och BDP (DTP 2.0) som utåt anser sig vara för demokrati och mänskliga rättigheter går ständigt emot sig själva.

Ett exempel är att PKK trappar upp sin våg av terrordåd, just precis när den turkiska regeringen påbörjar arbete för att förbättra tillvaron för turkiska kurder. Detta var så akut, att man avbröt sin så kallade ”vapenvila”. När detta våld trappades upp, överföll man militära poseringar. BDP ville självklart vara med på ett hörn för ”fred”. Vad gjorde man ? Man ville stoppa de militära operationerna för ett initiativ för ”fred”. Men operationerna skulle endast stoppas EFTER att PKK överfallit en postering och BDP skulle agera mänskliga sköldar för att soldaterna inte skulle kunna rycka ut och förfölja angriparna. Är det inte lustigt att de som är för fred och få stopp på striderna är endast ute efter att stoppa den som angrips ? Man hade mycket att säga till om militära operationer men kunde inte yttra ett ord om terrordåden. Lägg där till att PKK:s senaste dåd varit i städer och krävt förbannat många mer civila än legitima mål (för terrorister är allt legitimt iof).

Något annat slående är att endast AKP:s kontor angrips under BDP/PKK:s ”fredliga och demokratiska demonstrationer”, man bränner ner dem till grunden, för enligt deras sjuka uppfattning är det en demokratiskrättighet. Har MHP och CHP lagt ner sina? Verkar bara vara AKP som utsätts för detta…. Lägg där till, att man ställer sig emot lagändringarna och aktivt röstade ner partiförbuds lagen….

Nästa exempel, bland för många andra som utesluter slump möjligheten, är Osman Baydemirs trådar som drogs helt öppet av PKK. Baydemir deltog på ett seminarium i Diyarbakir, där diverse aspekter av ”kurd frågan” diskuterades. Seminariet gästade samtliga pampar i BDP och det forna DTP (inte Ludacris DTP crew :). Det var så stelt och tråkigt att man hade svårt att sitta kvar i de halvsmältande stolarna. Baydemir la fram förslaget om självstyre, ett ”självstyrande kurdistan” i Turkiet. För detta så ville man ge sken av att även andra regioner efterfrågade samma sak. Tydligen så vill Lazerna också ha självstyre. Han har nog glömt att man blev nästan lynchad (om polisen inte skapat en säkerhets mur) när man försökte presentera dessa idéer. Baydemir snuddade bara på ytan, han hade inte fått instruktioner om detaljerna. Dessa detaljer fylldes ut av PKK:s egen Karayilan på Firatnews några få dagar senare. Självstyre snacket har varit den hemliga agendan under alla deras aktioner och uttalanden. Ni minns skitsnacket om att PKK o BDP inte var ute efter separatism va ?

Med dessa kopplingar kan man vänta ett tag till innan man stängs ner. Det var just av samröre med PKK som man stängdes ner. Fortsätter det såhär så vinner man varken sympati eller poäng från någon nästa gång man stängs ner.

Vad har allt detta med svenska vänstern att göra ? Jo, svenska vänstern citeras och lyfts ständigt upp i PKK:s firatnews som godingarna på deras sida. BDP:s nya chef puppet var bjuden av socialdemokraterna för att få en ”korrekt lägesorientering” om Turkiet och lägga grunden för ett långvarigt samarbete. Man fick en massa kritik för detta agerande på diverse ledarsidor. För varken BDP eller socialdemokraterna tar direkt avstånd (BDP är nästan en del av skiten) från PKK. Lägg där till Vänsterpartiet som ständigt går i PKK:s spår och vill frigöra dömda terrorister och vill ta bort PKK från EU:s terrorlista.

Som svensk medborgare, inte endast som turkisk svensk. Kan man med rent samvete rösta på dessa ? Stöttar terrorism, isolerar Sverige från omvärlden med idiotisk utrikespolitik, försätter Sverige och svenskar i fara genom sitt terrorgullande osv. Det är på hög tid att visa med röster, att terrorism inte är något Sverige eller svenskar vill förknippas med. Att ett nederlag kan ge dessa en tankeställare är en möjlighet. Men att dessa ska komma in på rätt spår och arbeta för SVERIGE och SVENSKA medborgare kommer nog dröja ett årtionde. Man är ute på äventyr hellre än att se på de sinas situation. Rösta Blått !

Sancak Beyi Emre

3 kommentarer:

Sasan sa...

Intressant inlägg. Men rösta blått? Du får inte glömma att Folkpartiet är det mest rabiata turkhatande (och iranhatande) partiet. Det är nämligen israelerna och kurderna som är det utvalda folket.

Sancak Beyi Emre sa...

Sasan:

Det stämmer ! Folkpartiet är inte vad de utger sig för att vara. Låt mig omformulera mig, rösta blått och då på Moderaterna.

Men tänker man lite mer långsiktigt, på Sverige som hel het som vi bor i, så är de rödgröna helt uteslutna. Det tror jag knappast jag behöver gå längre in på. Folkpartiet kommer ha mindre att säga till om i alliansen ju mer röster de andra partierna får.

Emre

G.J sa...

Ja det skulle vara kul att höra vänsterpartiet förklara hur man stödjer att man röstar ner förslaget som skulle försvåra partistängandet.
För just den saken har ju vp och vpk samt andra turkhatarpartier som sossar och dyl stört sig på.
Men iofs skulle Bdp sitta hela perioden ut utan att bli avstägda så skulle de nog tappa röster.
Sedan verkar det som kontrollera uppgifter (brukade vara brukligt förut) är ett förgånget och omordent tillvägagångssätt.

Bra inlägg Emre
Och välkommen tillbaka