torsdag 9 december 2010

Vad Beyan har missat / Hotet mot kurdisk frihet

Beyan är en ”nyhetssida”. Som tar upp nyheter som berör kurder runt om i världen. Inget fel med det. Men mestadels (enorm majoritet) av nyheterna är specifikt utvalda för vissa politiska syften (vilket all media gör, men diskretare och betydligt proffsigare). Ständigt handlar det om hur folk behandlas illa, och i många fall så stämmer det (ca.2gram av en nyhet brukar spegla verkligheten resten myntas ut av de särskilt utvalda analytikerna). Man belyser yttrandefrihetsproblem, sociala problem osv. Sen självklart de mest idiotiska, som att ”återigen har TSK bombat en civilt befolkad by som står i lågor med tungt artilleri, MEN ingen människa kom till skada”. Idiotförklarande nyheter med HPG källor, som kanske låter trovärdigt vid första ögonkast, men vid två sekunders tänkande så skrattar man och undrar vad för människor som egentligen köper detta skitsnack. Jag kan inte ens räkna antalet nyheter de haft med ”TSK bombar, byar jämnade med marken” men aldrig har jag läst att någon dött. Antigen så har man en Arthur med en BAMSE inkopplad vid varje by som bombas (du har ändå inte mer än några sekunder att komma undan; men likförbannat så ger man inte upp:).

Det jag vill komma till är att man öppet inte tar PKK i försvar, men indirekt är man där. Dessutom så finns det de obligatoriska ”sympatisatörerna”. Deras nyheter gräddas in i artiklar då och då, men aldrig när de utför regelrätta terrordåd. Vad syftar jag på mer specifikt ? Finns flera exempel, men kan ta en i raden. PKK:s senaste beslut är att KCK (som alla vänster hejare runt om ansåg "demokratisk och icke terroristisk) ska åtala ”landsförrädare”. Åtal brukar sluta i arkebusering, vilket de mest simpla ”straff” belönas med i PKK. ”Landsförrädarna” är kurder i Turkiets regeringsparti AKP. För att de inte bidrar till ”freden”. Jag har tjatat om de så mycket, så jag känner inte för att ta upp deras ”demokrati” och ”freds” uppfattning. Dessa AKP medlemmar benämns som ”landsförrädare”, ”kollaboratörer”, ”agenter” och ”orsaken till att den kurdiska frågan inte löses i tid”. Dessa anses inte heller vara turkiska medborgare, utan ”kurdistanier”. Deras främsta åtalspunkt är att de anser att den väpnade konflikten är mellan ”staten och PKK” och inte kurder och turkar. Sen är man också sur på att man propagerade för att man skulle rösta för på den folkomröstning som skedde tidigare i år.

Om detta inte är terrorism i dess mest klaraste tillstånd, vet jag inte vad som är de. Kurder får alltså inte ha en egen åsikt avvikande från PKK:s linje. O detta är inget nytt, vad för alternativ finns det förutom BDP i ett rent kurdiskt slag ? Det är inte så att de är enhetlighet bakom BDP och PKK. Dessa får en bråkdel av rösterna i val, dessutom så har man en tendens om att överdriva alla siffror till himmelska höjder att folk som läser tidningar och nyheter tror att kurder stöttar terrorsim per automatik. Minns ni Leyla Zana ? Var är hon idag ? Någon smög in i örat på Apa att hon var tänkt som hennes ersättare och huxflux så tvingades hon att stega av från samtliga viktiga poster och uppdrag. PKK kontrollerar ”kurder” som Mao i Kina, Lenin och Stalin i Ryssland, Hitler i Tyskland och Kim i Nord Korea. Ingen skillnad.

Du ställs inför rätta om du är emot PKK för "förräderi". Med en minoritet av röster så har man tagit sig rätten att föra samtliga kurders talan. Mer säger jag inte, jag antar att detta ger en klar bild av "PKK demokrati" och "frihet". Boskapsskötare skulle jag mer kalla detta, det är boskaps behandling det man genomför, detta i deras bild av "befria". Sjuk tvistad kommunist diktatur skulle jag snarare kalla det.

Nu undrar jag. Beyan, som vill ge ett ”annat perspektiv”, har de missat Firat:s egen nyhet om detta? Eller har detta sållats ut för att detta inte förstärker den slavande offermentalitet man vill kränga på ett folk? Eller tillät inte ”propaganda ministern” att man tog upp detta, för det gynnar inte deras politiska ställning ?

Man snackar ett ”good Game” om rättigheter och demokrati, men vad kan vara vitalare än åsikt och politisk frihet? Eller rätten att göra sina egna val ? Vid första blick, så ser jag PKK och deras systerorgan som främsta hoten för kurdisk frihet. Jag gissar på att många hjärntvättade hallucinerande bergsrevolutionärer och deras ”sympati töser” inte håller med.


Firat artikeln om att AKP kurder ska åtalas

Sancak Beyi Emre

19 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-kompenserar-gazakonvoj-offer-1.1224523

Skam att Turkiet hjälpte till och släcka branden i Israel. Speciellt efter hur Israel behandlat Turkiska medborgare.

Anonym sa...

http://presstv.com/detail/154808.html

är det kurderna, Israelerna eller har ni fått en ny fiende?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag håller med om att Israel mördade turkiska medborgare, men vi är människor och enligt både sed och tradition så tittar man inte på när det går utför. Vad har resten av Israels befolkning och skogarna gjort oss ? Det var på sin höjd max 100 tal idioter som var verksamma vid räden. Detta visar också på moralisk styrka och överlägsenhet, det är den biten man ska ta vara på :)

Din andra länk får jag tyvärr inte fram.

Emre

Osman F sa...

Anonym:

Inte alls skam att Turkiet hjälpte till vid branden i Israel. Turkiet och turkar har inget emot staten Israels rätt att existera. Däremot har var enda kotte i det landet ,utom Alhömbele, problem med att staten Israel förtrycker palestinierna.

Anonym nr 2:

Vårjakten på AK P har inletts. Återkommande varje år... djupa och fula fiskar agerar i det dolda.. men de kommer att misslyckas.

Sancak:

Du borde skriva om Gulen rörelsen möte med Abdullah öcalan. Vad i helsike är det som håller på att hända på den fronten tror du ?=

Anonym sa...

Du sitter och jämför PKK med Stalin, Hitler och Mao. Men glöm inte att Hitler inspirerades till max av eran Landsfader "Ataburk".

Sancak Beyi Emre sa...

Är agerandet på något sett avvikande tycker du ?

Ytterliggare en Hitler kommentar ? Har ni referenser på något av allt skit ni sprider ? Först var de armenierna och nu detta... Det är lite väl patetiskt för att tas på allvar, det inser du själv va ?

Emre

Anonym sa...

Man ska inte kasta sten i glashus

- din blogg är inte proffsigare än beyan.

Seran

Sancak Beyi Emre sa...

Seran:

Jag skriver bara mina tankar, jag utger inte mig för att hålla i en "nyhetssida". Sen tror jag inte heller dem tar upp alla "nyheter" heller. Har jag fel ?

Emre

Osman f sa...

Låt mig ge ett enkelt exempel på det stöd som finns för terrororganisationen PKK i beyan. När en PKKare åtalas och sätts i fängelse eller när en PKK anhängare får smaka på polisens batong så kan detta mycket väl ha ett tillräckligt stort nyhetsvärde för beyan att det hamnar på förstasidan i ett par veckor. När PKK däremot bombar civila till döds i östra Turkiet eller smäller av en självmordsbomb i istanbul, så nämns det inte.

Enkelt ex på beyan och dess indirekta stöd för en blodig terroristorganisation.

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Det är ungefär den uppfattningen jag har. Men vi vet inte vad som står bakom detta. Kanske har stackarna en "kamrat" som övervakar dem, det vet vi ju inte ? :)

Emre

Kemal Tas sa...

Dilara Cetinkaya på Beyan.net är skitsnygg jag har sett henne i Lund. Hon är nära kompis också med PKK aporna i Göteborg som styr Kurd.se. Det ni inte vet är att dem mest radikala bland dessa extremister är deras tjejer. Jag har bevis på det men det ska jag inte visa här annars vet jag att de kommer hota mig. Det är så vänsterextremister är. Bara att dem har Serhat Daran med i sin tidning visar att dem är PKK:are den som inte ser det är fanimej blind. Man ska inte ta Beyan.nets nyheter på allvar om ni vill ha bra nyheter så vet ni att EuroTurk finns som är våran tidning. Gå in på våran hemsida och kolla.

Tek Vatan Tek Millet

Sancak Beyi Emre sa...

Kemal:

Skicka bevisen till mig, se om de vågar hota någon.

Jag har inte något större förtroende för TUF som står passiva och fega, eller särskilt intresserad av texterna på EuroTurk. Anser inte att något av de är vitalt för vad som bör göras för den turkiska gruppen i Sverige. Men ni har er bild och jag min. Tyvärr har vi inte kunnat träffas på en gemensam punkt än och kommer troligen aldrig att göra det.

Emre

Osman F sa...

Kemal Tas:

Jag tror inte att Dilara eller Serhat hotar dig om du skulle kritisera dom. Serhat är en jävligt kunnig och övertygad kommunist och så kurd nationalist. Han är inte heller ensam om att stödja PKK. Det finns minst 1 miljon kurder bara i Turkiet som kan beskrivas som hard-core PKKare/apoister. Det är en följd av 80-kuppen och konflikten mellan staten - PKK och kurdfrågan. Jag har en egen farbror som började som en vanlig socialist i Turkiet under 80-talet för att sedan vända sig till PKK i Danmark. Han var aktiv där under många år. Idag minglar han med kamalister i Ayvalik om somrarna, men det är en annan historia.

Det är en sak att sympatisera med PKK och en annan sak att verkligen kasta den där bensinbomben eller placera ut vägbomber att mörda civila.

Jag har läst blogginlägg av Serhat Daran som kan tolkas som väldigt väldigt PKK vänliga. So what? Det finns ju dom som står PKK väldigt nära men sitter i den turkiska riksdagen. Så ska det även fortsätta att vara. Vad som däremot skall stoppas, om så med våld om det krävs, är om individer begår brott.

Vad gäller Dilara Cetinkaya så måste jag inleda med att säga att hon har ett mycket fint och vackert efternamn. Hon är även med i beyan.net där man enligt min mening förmedlar nyheter om Turkiet och kurdfrågan som för mig som läsare framstår som pro-PKK (på ett indirekt sätt). Jag har dock aldrig sett hennes underskrift under någon artikel som är öppet pro-PKK. Vem vet

Istället för att klanka ner på Dilara och Serhat här så skulle man kunna starta en turkisk motsvarighet till beyan.net. Där skulle man kunna skriva artiklar om hur den turkiska gruppen uppfattar olika skribenter i media, politiker och nättidningar som pro-PKK och understryka att detta faktiskt är en terrororganisation.

Jag personligen skulle faktiskt vilja träffa både Dilara och Serhat. Ord dödar inte och dialog är väl ändå den bästa vägen att gå om man vill lösa en konflikt. Utbyte av åsikter är fina fisken. Vad jag är rädd för, om en diskussion skulle komma till stånd med dessa kurdiska aktivister, är om dom skulle ta PKKs meningslösa våld i försvar i dagens Turkiet. Det skulle göra mig förbannad och diskussionen skulle förmodligen ta slut redan där.

Kemal Tas:

Du behöver inte oroa dig för hot från PKK. Dom sysslar inte med sånt här i Sverige sedan två PKK-mord på avhoppare under 80-talet i Stockholm och Uppsala.

PKK vet vem jag är. Japp, dom hatade mig när jag surfade runt på bloggar och propagerade mot organisationen och hade min anti-pkk blogg för ett par år sedan, men några hot har jag inte fått. Jag besökte tom en PKK förening i Skåne för 1,5 år sedan vid en farbrors bortgång. Jag visste att en i föreningen brukade läsa min blogg och han visste även vem jag var.

Starta upp en turkisk politisk nättidning där det fria ordet får råda, så ska ni få se vilket eko det kommer att få i Sverige.

Det stämmer att dom mest extrema inom PKK är kvinnor. Varför tror du att det har blivit så?

TUFluyum sa...

Jag håller med vi borde starta en turkisk motsvarighet till Beyan.net. Bra svar Ferhat för det är faktiskt så att ingen människa kommer någonstans om det inte finns dialog. Starta en tidning tycker jag också.

Sancak Beyi Emre sa...

TUFcu:

Varför ska vi göra det ? Vi har ju den briljanta EuroTurk som med ensam rätt tar upp all viktig information man som turk i Sverige behöver hålla koll på. Jag vet inte var jag skulle vara idag om jag inte haft dem där mode sidorna.

Emre

BarbarBaba sa...

Emre vad menar du när du kritiserar TUF? Vill du att dom ska ge sig in i politiken och så? Jag kan också tycka att dom har varit lite passiva men tycker ändå att dom gör ett bra jobb när dom skapar bra publicitet för vår kultur.

Sen har vi ju TRF oxå.... Jämfört med dom e ju TUF rena maskinen.

Sancak Beyi Emre sa...

Vilken del av våran kultur kommer fram menar du ? Vad för egentlig bild av oss sprids ? Klura på det innan jag svarar.

Just det du säger, är vad jag hatar ! Varför ska våran nivå definieras i relation till annat ? Tuf bör skita blank i vad TRF gör, och hålla en nivå ändå.

Men namnet och verksamheten går inte ihop. Tro mig, det finns alternativ, som gör det jobbet ordentligt.

Emre

Osman F sa...

Sancak:

Vad är problemet med Euroturk Sancak? Det är väl en schysst tidning. Sen är det kanske helt rätt från TUFs sida att inte beblanda sig med politik. Turkar och Turkiet har många fiender och varför ge dessa anti-turkiska element chansen att komma med anklagelser. TUF behöver inte hantera den biten.

Däremot tycker jag att TUFs studentförbund borde aktivera sig och publicera politiskt material på en egen hemsida. Vidare borde man organisera konferenser i Stockholm, Uppsala och Lund.

Seriöst, det finns hur många jävla turkburkar som helst i Sverige och ändå ska det vara så svårt att lansera en pro-turkisk (inte nationalistisk) sida som beyan där man kan bitchslapa PKK fantasterna, armenier nationalister som Gurgin Bakircioglu etc. Men det går inte för turkar är ett sånt där släkte som utåt sätt visar enighet genom att:

1) Vifta flagga
2) Vifta flagga


men i slutändan så är man ju experter på att motarbeta varandra, ge varandra skit etc.

Tänk er om ett turkiskt studentförbund skulle hålla i en konferens om Turkiets viktigaste politiska fråga; kurdfrågan.

Det hade gjort susen. Å vad kurdisterna hade blivit sura och griniga. Tänk er en beyan,net liknande sida som dagligen följde den armenier nationalistiska diasporans trams och redogjorde för den för en svensktalande publik.

Sancak Beyi Emre sa...

Mitt agg mot TUF tar jag inte upp på dessa forum. Euroturk fyller inte sin funktion. Det är en tom uniform.

Jag håller med, det är mycket snack o lite verkställande. Stockholm har jag tappat allt förtroende för. Jag håller mig till mina trakter. Här är det iaf framsteg, men nått åt till, sen lägger jag också av. Sen får någon annan börja om från 0 igen.

Emre