tisdag 3 november 2009

Bojkotta Socialdemokraterna

Konceptet om att historiker och inte politiker ska skriva historia hade jag hoppats på att världen skulle ha insett. Det har jag dock sett att världen inte har, men jag hade förhoppningar om att Sverige, världens mest utvecklade och förnuftiga land skulle ha gjort det, men icke.

Socialdemokraterna har beslutat om att man ska jobba för att få ett erkännande av ”armeniska folkmordet”. Jag uppmanar alla vettiga människor att bojkotta detta lösdrivande idioti. Tänk efter, vad för kriterier finns det för att bli politiker? Inga, du behöver inte ens kunna läsa och skriva i praktiken, bara ha en god retorik och snappa upp och sälja ut. Sedan Palmes död så har socialdemokraterna inte varit sig likt.

Turkiet och Armenien som är i en försoningsprocess, jobbar för att med en gemensam grupp forskare med hjälp av historiska arkiv sätta punkt för detta, fast armeniska diasporan protesterar högljutt så tar man steg för detta. Men hux flux kommer socialdemokraterna med sina ”experter” och har redan hunnit gå igenom samtliga arkiv och sammanställt vad som ”egentligen hände”. 100 år sedan kalabaliken ägde rum, men jag har inte hört en höjd röst, ursäkt eller fördömande om ASALAS terror orgier som dödat många turkiska diplomater. Tragiskt. Det är mer intressen inom partiet än Sveriges och dess folks intressen som speglar detta steg. Turkiet kommer inte ta lätt på något sådant och enorma export möjligheter kommer att gå åt skogen. Dessutom så har Turkiet en geografisk nyckelroll och kan blockera mycket. Förutom det, ett Turkiskt medlemskap genom Sverige, som Fredrik Reinfeldt jobbat för, skulle få Sveriges röst hörd på annan nivå genom Turkiet. Vad fan sysslar och tänker Socialdemokraterna med (uppenbarligen inte huvudet) ?!

Min fråga är återigen, vad är socialdemokraternas intresse? Förstöra Svenska internationella relationer? Köpas upp av illasinnade minoritetsgrupper? Gå med i den kristna klubben som vill hålla Turkiet ute ur EU?

Rösta på allt annat än socialdemokraterna eller folkpartiet i nästa val, upplys samtliga ni känner om detta, så det markeras tydligt och klart för idioterna som helt plötsligt blivit ”historia doktorander”. Hoppas på att föreningar, diplomater och ambassadsfolk inte sitter med tummen i arslet denna gång och markerar konsekvenser och sin åsikt.

Gillar inte denna karl, men här säger han faktis vettiga saker….


Detta händer turkiska barn som inte får bilda egen uppfattning i Frankrike



Sancak Beyi Emre

99 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Jag håller med dig Emre. Jag tycker inte att dom som värnar om goda relationer mellan Turkiet-Armenien och om minoriteters rättigheter i Turkiet ska rösta på Socialdemokraterna som uppenbarligen är ute efter röstfiske inför det kommande valet.

Jag uppmanar turkar till att rösta på Moderaterna.

Armenier-diasporan sätter inte det armeniska folkets intressen främst, utan är bara ute efter att underblåsa nationalism och motverka turkiska intressen. Denna diaspora leder till ingenting annat än nationalism i Turkiet. Som du påpekar så har även socialdemokraterna visat att man inte är ute efter sanningen när det gäller det som utspelade sig i östra Turkiet under första världskriget. Man vill inte veta om den turkiskasidan version.

Rösta inte på sossarna, utan på Reinfeldts parti.

Sancak Beyi Emre sa...

Det blir moderaterna för hela slanten. Socialdemokraterna har grävt ner sig i skam och går emot idealen man påstår sig följa !

Palme dede måste vända sig i graven....

Emre

Anonym sa...

Jag är inte inte mer moderat än nationalsocialist ännu mindre blåblodig höginkomsttagare så att jag kan ta del av den skattepolitik regeringen genomför men si rösta tänker jag göra på moderaterna enbart för de eftergifter sossarna gör, till förmån för en klick skara som likställer mina förfäder med beräknande mördare.

Anonym

Ottoman sa...

Det är som är fallet är socialdemokraterna har infiltrerats av grupper(med priotering att göra det så jävligt för Turkiet som det bara går) som helt enkelt inte tål Turkiet av nån anledning. Dessa sätter dels sina egna intressen främst än Sveriges och partiets och det är faktisk ett faktum att vissa försöker klättra uppför karriärstegen genom att hela tiden angripa Turkiet.

Sancak Beyi Emre sa...

Ottoman:

Just därför bör folk med förnuft, både turkar och svenskar markera vad man tycker. Sorgligt nog så föredrar många att sitta med tummen i arslet och leva sin tillvaro i de tysta....

GÖR NÅGOT !!

Emre

Barbarbaba sa...

Moderaterna?!! Mehmet kaplan och MP grabbar, bizi en iyi sekilde temsil eden adam su anda. Och för övrigt dom 2 "blocken" är sjukt lika varandra politiskt sett så d spelar knappt nån roll vem man röstar på, men tänk på att Folkpartiet spelar i det blåa laget....

Den här motionen kommer ändå aldrig gå igenom. Det är samma sak varje år adamlar bi bikmadi.... Onödigt att ens bry sig.

Sancak Beyi Emre sa...

Barbar:

Den gick igenom.. mp sitter tillsammans med socialdemokraterna !

Emre

Anonym sa...

Alla partier röda som gröna (sossarna, vänsterpartiet, miljöpartiet) har antagit detta förslag. Det är därför det får bli moderaterna trots att det är mot mina värderingar och moral. Vi kan dock rösta in Kaplan som person.

ELLER SÅ BÖRJAR ALLA ENGAGERA SIG POLITISKT OCH GÅR MED I ETT PARTI SÅ ATT MAN KAN PÅVERKA POLITISKA BESLUT.

Vemsmamma sa...

Sånna som Claes Nordmark skiter egentligen i kurder dom vill bara klättra upp i karriären och ha något att snacka om för att få röster. Fredrik Malm ska vi inte ens snacka om när hans svärfar till och med har varit med i TRT 6 program. Yani Malm är inte direkt antiturk. Om han fick välja mellan DTP och AKP så skulle han i slutändan välja AKP. Här jag skriver det på mitt arsle! Allt annat packsnack om kurdernas och minoriteternas rättigheter måste det vara nån som driver för att nån måste se till att dom får dom rösternas anars om man ser på det hela dom skiter i kurderna som kurderna fattar inte det!

Anonym sa...

ALLA SOM KOGGAR IN PÅ DENNA BLOGG SKA OMGÅENDE TA KONTAKT MED ETT POLITISKT PARTI OCH DÄRIGENOM GÖRA SIN RÖST HÖRD OCH FÖRSÖKA PÅVERKA DE BESLUT SOM TAS. DET ÄR ENDA SÄTTET ATT GARANTERA VÅRA BARNS FRAMTID MEN OCKSÅ VAKTA VÅRA INTRESSEN.

Osman Feffeson sa...

Vemsmamma:

Jag respekterar Fredrik Malm som politiker. Han är oerhört kunnig vad gäller kurdfrågan i Turkiet, irakiska Kurdistan, Syrien och Iran. När det gäller hans syn på kurdfrågan i Turkiet så för han sedan DTPs valnederlag 2007 en pro-DTP politik, vilket är konstigt. För DTP är ju socialistiskt och AK P är höger.

Dessutom har Fredrik Malm aldrig tagit avstånd från PKK. Han har aldrig skrivit att han betraktar PKK som en terrorisorganisation, vilket inte går ihop med hans pro-USA och israeliska linje då dessa stater stämplat PKK som en terrororg.

Fredrik Malm är väldigt tyst när det sker demokratiska reformer i Turkiet. När något positivt vad gäller kurdfrågan äger rum i Turkiet så brukar han publicera någon blogg där han hånar Ataturk. Det visar bara på att han inte är ute efter något demokratiskt Turkiet, utan snarare ute efter att motverka turkiska intressen tillsammans med Frugan Gulan.

Ett mycket gott exempel på Malms och Gulans illvilja när det gäller Turkiet (som uppenbarligen också finns hos Herr Claes Nordmark) är kravet på att Turkiet ska erkänna "folkmordet" på armenierna innan landet kan acepteras som EU medlem. Några liknande krav har ALDRIG ställts på andra kandidatländer. Nu avvaktar Malm och hans gelikar på utgången av regeringens nyligen lanserade kurdöppning. Om den blir en succe så kommer svenska politiker som för kurdisternas talan i Sverige att flytta fokus på frågor som "folkmordet" och så Cypern-konflikten. Inget Turkiet i EU om inte Cypernkonflikten får en lösning yani.

Det är en synd att Malm väljer att agera språkrör åt DTP. Enligt mig borde han inta en mer objektiv linje- vilket en del andra folkpartister faktiskt gör. Men nu när kurderna valde att rösta på Evin Cetin istället för på honom (EU parlamentsvalet) så hoppas jag att han lugnar ner sig ett slag.

För det är väldigt lätt att bemöta hans pro-PKK argument och det är nog även i ljuset av det som man ska se frånvaron av Turkiet bloggar på hans blogg.

Jag håller dock med Osmanli- vi ska inte bry oss ett dugg om detta. För i slutändan så bråkar ju blocken om de assyriska och kurdiska rösterna.

Dom kommer bara att spelas ut mot varandra och när det väl kommer till kritan så kommer Sverige inte erkänna något folkmord.

Så är det nog, men inga garantier finns.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Därför uppmanar vi så många som möjligt att rösta på Moderaterna, bara för att visa en bråkdel av vad de går och kan gå miste om ! O till alla ungdomar som sitter hemma uttråkade och inte vet vad de ska göra. Gå med i något parti och döda tid genom att disskutera om helt orellevanta saker för Svenska folket och gör en "förändring"...

Sancak beyi Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Förresten Feffe, ska vi gå på Nefes du o jag ? Ska tydligen gå i både Göteborg o Stockholm, kan bli kul att se turkiska fallskärmsjägares utbildning och villkor för omväxlingsskull. Jag kan sitta som expertkommentator och bli shhsad genom hela filmen... Vad sägs ?

PS. Inte dags att göra lumpen snart pojk ? :P
DS.

Emre

Vemsmamma sa...

Feffe jag tror du har fel. Malm vet redan att dom krav han har inte kommer gå igenom hos FP. Han kör sin kurdsey för att samla på röster och inget mera. Hans svärfar jobbar på TRT 6 var det inte PKK som gjorde ett jävla "uppror" mot TRT 6? Armeniern frågan är bara aktuellt nu inför valet sen när det kommer till kritan bryr sig inte en enda jävel det vet vi alla. Går inte Nefes i Malmö så att vi alla tre kan gå?

Sancak Beyi Emre sa...

Vemsmamma:

hmm.. Malm fick en liten utskällning som jag faktis propagerade för i göteborg. Sen dess har han suttit tyst i ett hörn.

Verkar inte så, men blir vi ett gäng kan vi ju ses i någon av orterna där den visas och se filmen jag väntat på i evigheter nu !

Emre

Vemsmamma sa...

Vad var det för utskällning? Fick han den av PKKbarnen eller av andra? Jag kan inte ta mig från Malmö plugget är tungt. Håll utkik efter om den kommer i Malmö så kan vi gå tillsammans och sen ha en trevlig diskussion!

Osman F sa...

Sancak:

Jag röstar på Moderaterna av ideologiska skäl.

Reinfeldt tycker jag är hyvens!

Nefes? Är det den där nya "turkish-rambo" filmen? Jag minns när Kurtlar vadisi 1 kom. Haha, vår egen 1.50 långa rambo åkte till irakiska Kurdistan och slaktade peshmerge och jänkare. Garvade ihjäl mig.

Den svenska militären ville inte ha mig när jag mönstrade. Psykiskt instabil- psykologen gav mig en 3:a. Visst jag bidrog ju till det omdömet, det ska inte förnekas.

I turkiet kommer jag med glädje göra militärtjänsten den dagen vår militär respekterar den turkiska demokratin. Tills dess, NAJ!



Emre

Osman Feffeson sa...

VemsMama:

Nja, han förde en DTP-vänlig linje på sin blogg fram till EU-parlamenstvalet. Sedan dess har han lugnat ner sig. Den förde han nog, mycket riktigt som du skriver, för att plocka röster.

Menar du att Gulans farsa jobbar för TRT 6? Det visste jag inte. Härligt!

Sancak Beyi Emre sa...

Vemsmamma:

jag diskuterade med några av hökarna i partiet om hur jag upplevde honom och hur folk såg på FP pga hans idiotiv. summerat svar: det noterades, att de redan uppmärksammats och skulle åtgärdas..

skriv din mail på bloggen (publicerar självklart inte), så kan vi höras.

Feffe:

Krankar du ner på på folk under 150cm eller vad försöker du säga ?!
Hade gjort än mer om jag varit i hans dojor...

Hade varit kul o se dig i blå basker och hoppa ner från ställningar med ak4 i näven med målat ansikte skrika KOMANDO !!! HAHAHA !!!

Du får fan ta o försonas med militären snart och göra lumpen för fan ! Kiz vermezler bak, söylemedi deme ! ;)

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Nej, men om man nu ska lansera en "turkisk-rambo" så kan han väl för fan vara lite biffig och lång.

Vad hade du gjort mer? DUär väl inte en sån där stjärna som också betraktar våra kurdiska muslimska bröder i irakiska Kurdistan som nån slags fiende? Som jag skrivit så många förr så har framförallt Barzani bidragit stort i kampen mot PKK sedan början av 90-talet. Att vår egen militär består av landsförrädare som enligt mig bör skickas till Imrali kunde ju inte han rå för.

Som 15 åring hade jag en period då jag led av krigsfetischsim. På den tiden följde jag den tjejenska befrielsekampen mot ryssarna under 90-talet.

kafkazcenter.com

Annars har jag inte mycket för den sekteristiska turkiska militären. Jag har förklarat varför.

Varför ska jag gilla en militär som bara sysslar med skit yaw?

Klicka på mitt nick och spana in filmen. Hade Abdullah Öcalan inte varit en Ergenekon-fjolla från allra första början och inte heller varit marxist samt haft 3000av stjärnorna i filmen så hade TSK inte haft någon chans.

Varning: Filmen innehåller väldigt mycket våld och visar krigets fasor.

Slutsats: Lös kurdfrågan i Turkiet och det NU, så slipper vi exremism.

Och varför erkänner inte sossarna ryssarna folkmord i Tjejenien under hela jävla 90-talet? 1995 gick Ryssland och erkände folkmordet på armenierna. Har Turkiet erkännt ryssens slakt på tjejener under hela 90-talet som ett folkmord? Nej för under slutet av 90-talet och även under mitt kära AK P:s tid vid makten har Turkiet blundat för den ryska underrättelsetjänstens lönnmord på tjejenska frihetskämpar.

Money talks.. bizim kurtucularda bir aralari cecen kardeslrimize sahip cikiyordu. Sonra ruslar MHP lilere bir kac tane business teklifi verdi ve bizimkiler döndu.

Så länge TSK betraktar sitt folk som en fiende så kommer jag att betrakta dom som ett hot... rensa ut JUNTAN I TSK HERR BASBUGU.. annars ska du banne mig avgå.

TSK annanin bahcesi degil.. och Erdogan ska fan i mig följa upp detta nu. Inget jävla förhandlade kohandlade och jag vet inte vad.

Sancak Beyi Emre sa...

Varför ? Turkar är kortväxta i vanliga fall. Varför amerikanisera de ? Jag menar, det är inte bra att vara stor och seg i krig. Tittar du runt på nätet så ser du att soldater är normalbyggda och mellan 160-190cm..

Jag hade levt loppan och tänt eld på oljebrunnar som ottomanerna… Nej, vad skulle jag vilja kurderna i Irak ? Mitt enda problem med dem är att de försvarar rätten att ha terrorister på sitt territorium och att även om detta drabbar grannarna, inte får lägga sig i. Vilket inte stämmer överrens med internationell sedvanerätt och suveränitets principen, då man har en skyldighet att värna om grannen och sitt eget territorium från slödder.

Barzani är en jävla nolla som är hård i media men skakar när turkisk pansar rullar vid gränsen. Hans lojalitet är jag inte lika säker på som du… Jag har hört och läst en hel del. Men eftersom jag inte har något konkret och slutligt väljer jag att kalla honom för nolla utan cojones.

TSK inte haft en chans ? det är väl snarare tvärtom ? Att han varit med i dessa skumma grupper och stöttas av allt o alla med destruktiva intentioner mot Turkiet så hade PKK inte funnits idag.

Kurdfrågan? Ge folk rättigheter som efterfrågas utan att trampa någon på tårna, så är det en sida i historien.

Kiz vermezler bak…

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Jag tyckr att Kutlar Vadisi är skit. Den där muppen "turkish-rambo" är en pajas. Hela serien var ett jävla Ergeco verk. Serien spyr ut trams.

Ja, jag förstår verkligen inte vad du har emot kurderna i irakiska Kurdistan. Stred dom inte vid TSK:s sida under 90-talet mot PKK? Offrade dom inte 3000 peshmerge soldater och fick PKK att ge upp tillsammans med TSK? Var det inte TSK som körde iväg 3000 PKKare som gett upp till ett PKK läger i Iran och dumpade dom där? Har Barzani försett PKK med vapen? Har Barzani sålt knark tillsammans med PKK eller var det kemalist byråkrater och Ergenekon-militärer som ägnade sig åt sådan akativiteter tillsammans med PKK?

Dom försvarar INTE rätten att ha PKK inom sina gränser. Däremot, och enligt mig mycket riktigt, så säger dom att dom INTE är beredda på något nytt äventyr mot PKK- samma PKK som vårt kära TSK MISSLYCKATS totalt med att krossa trots 28 gränsöverskridande operationer. Och så sitter du där och vill vad, ja vad vill du att KDP ska göra? Året är varken 1991, 1992 eller 1993, det är nya tider nu och Barzani behöver inte kriga mot PKK. Hur skulle det kännas för dig om Azerbajcan och Turkemenistan inledde nåt jävla havskrig? Skulle du må bra av att turkar dödade varandra? Jag skulle må dåligt att över människor dödade varandra. Att dom är muslimer och turkar skulle göra det hela värre.

Till skillnad från turkar i CHP och "stor-turkar" i MHP så är Barzani tillräckligt klok för att inse följande:

1) Turkiet måste ge sina kurdiska medborgare kulturella rättigheter så att PKKs står där utan argument som kan legitimera deras krig.

2) Turkiet måste bana vägen för PKK medlemmar att komma hem.

Sen har Barzani stängt ner såväl PKK kontor som stoppat tillförseln av förnödenheter till Kandil. PKK är fast i Kandil och är omgiven av fiender på alla håll.

Men förvänta dig inte att en ledare, som offrat 3000 av sina soldater, ska ge sig in i något nytt krig mot PKK. Detta skulle inte leda nånvart och dessutom innebära ett politiskt självmord för Barzani i egenskap av ledare.

Varför riktar du kritik mot Barzanio att han inte gör något åt PKK, när vår egen militären inte ens är förmögen att rensa ut ett ruttet minfält längst vår gräns till Syrien?

Alltså PKK är en terrorisorganisation, men tyvärr mina damer och herrar så är PKK ingenting annat än ett RESULTAT av Ataurks kemalism, en fascistisk stat, assimilationspolitik och tortyr av en halv miljon kurder i Diyarbakir fängelset.

Detta måste vi för fan inse snart. Och jag hoppas att INGEN springer runt nu och tänker- vay den där Osman har nog lite kurdism i sig trots alt. Nej, ni vet mina "insatser" mot PKK fanaster och hur PKK snorisar har kallat mig för både jash/hain och Gulen-kurd och jag vete fan vad. Men handen på hjärtat för fan- PKKs parti får 2 miljoner röster av turkiska medborgare, PKK lyckas värva medlemmar med akademisk bakgrund från topp universitet i Istanbul etc.

Varför Sancak? Visst vi kan kalla dom slödder- det händer ofta att vi sitter hemma och spyr galla över PKK. Men lösningen är inte att kalla dom för slödder- lösningen ligger i dialog.

Kallade britterna IRA för slödder när man satte sig ned med Sinn Fein? Nej.

Osman Feffeson sa...

Osmanli INGICK ETT FÖRBUND MED KURDERNA PÅ 1500-talet för att kunna expandera österut och ta hela mellanöstern. Det är dags för ett nytt samhällskontrakt mellan turkarna och kurderna.

För fan Sancak, 18.000 medborgare spårlöst försvunna pga JITEM.

Det finns två raser i Turkiet som kan liknas vid åsnor- anledningen är att dom är så in i helvete ENVISA- Jag syftar på ALBANTurkar och så kurder.

Tro för fan inte att PKK kommer att upphöra om vi inte löser kurdfrågan. PKK kanske försvinner men då lär något ännu farligare komma (tex politisk islamism).

Idag sitter våra kurdiska landsmän u Diyarbakir, Batman, Van, bingöl. Dersim och ser hur gott kurderna har det i sitt eget land.

Och utvecklingen i irakiska Kurdistan där turkmenerna har mer rättigheter än Turkiet kurder kan inte ens 1000 turkiska-rambos stoppa.

NYTT FÖRBUND MELLAN TURKARNA OCH KURDERNA! DET VAR EFTER DET FÖRBUNDET SOM DET ÄRORIKA OSMANSKA RIKET KUNDE EXPANDERA! Och ska Turkiet bli en maktfaktor i världen måste vi ingå ett nytt förbund med våra kurdiska trosbröder och landsmän. Endast då kan vi likt det osmanska riket expandera och sprida fred i mellanöstern.

En turk är INGENTING utan en kurd, och en kurd är INGENTING utan en kurd.

Ancient Glorius Days of The Ottoman Empire! Here we come!

Därför säger jag:

(Dünya Turk Olsun- Tipki bir zamanlari Osmanli oldugu gibi)

Klicka på nicket!

Garvade till en början när jag såg det i Ankara 2005, men sen utvecklade jag en teori. Precis som en stor del av världen var osmansk en gång i tiden, så är det nu dags att erövra världen med fredliga medel.

Läs även:

PKK: Vi kan strida i 50 år till omdet behövs

http://rojev.se/nyheter/mellanoestern/456-pkk-vi-kan-strida-i-50-ar-till-om-det-behoevs

". Murat Karayilan, ordförande för verkställande rådet inom Kurdistans Samhällsunion (KCK) framförde att man är redo för fred liksom intensifierad krig med Turkiet. Han uppmärksammade kurdiska motståndsrörelsens syn på en eventuell fredsprocess. Karayilan påpekade att fred endast kunde uppnås när två krav var uppfyllda. Det första kravet är att Turkiet tystar sina vapen och den andra att Turkiet påbörjar dialog med kurder."

Jämför PKK:s sits igår då kemalisternas styrde landet och PKK:s sits sedan 2002 då AK P kom till makten.

Konflikten lider mot sitt slut mina damer och herrar... och vad var det nu som Farfar Mistik Ataturk sa (innan han slaktade dersim-kurder, naqsibande kurder, fezförsedda konya-turkar och åtalde tusentals turkar för det ena och det andra?

Jo, FRED HEMMA FRED I VÄRLDEN!

Så PKK fantaster och DTP: Snälla SLUTA STRULA och KOM FÖR FAN ER!

Hade ni lyssnat på analyzator Osman Jashoglu från Altilar och gjort gemensam sak med AK P efter valet 2007, istället för med Ergenekon, så hade ni inte befunnit er i den här prekära sitsen nu.

Sancak nu ska jag retas lite med dig:

Varför bygger TSK:s HOLDINGBOLAG OYAK (eller heter det OYNAK), flygplatser i irakiska Kurdistan?

TEK VATAN!
TEK BAYRAK!
TEK MILLET!
TEK DEVLET, DEMOKRATIK DEVLET! och Biji DEMOKRATIK KURDISTAN...

Yasasin Haklarin 1000 senelik kardesligi!

Osman Feffeson sa...

Sancak för faaaaan:

Du skriver:

"TSK inte haft en chans ? det är väl snarare tvärtom ? Att han varit med i dessa skumma grupper och stöttas av allt o alla med destruktiva intentioner mot Turkiet så hade PKK inte funnits idag."

TSK har varit inne i irakiska Kurdistan 28 ggr utan att få till det. Jag skulle vilja likna det vid att vara oskuld och försöka få till det med 28 olika tjejer, men misslyckas. Då måste man för fan komma till insikt om att något är fel. Antingen har man problem med potensen eller så är man FOTBOLL&TOP, om du förstår vad jag menar.

När ska du och alla andra turkar INSE att dom verkliga förrädaran FINNS BLAND OSS! Det var ingen amerikan eller israel som beslutade att tortera hundratusentals medborgare under kuppen 1980, utan en turk vid namn Evren. Det är inte israeler som diskriminerar kurder och kvinnor i slöja, utan turkar.
Det var inga greker eller armenier som ville stänga ner AK P för inte så länge sedan, utan en turkisk åklagare.

Är en stat svag och odemokratisk så blir det vädligt lätt att söndra och hörska över den.

Där ligger problemet!

Hatunsuz Osman sa...

Och året är 2009 och jag har tappat räkningen på alla kuppförsök från den turkiska Juntan i TSK och Ergenekon...

Nej, Sancak, jag är en OLYCKLIG TURK!
Benden yeni bir söz arkadaslar...

NE MUTSUS VE AVRATSIZ TURKUM DIYENE!

Osman Feffeson

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Mitt problem är att han gnäller om suveränitet när hans territorium är infekterat och skadar grannar. Antingen gör han något åt de, eller kniper käft och låter grannarna fixa de åt honom. Hans käft kan skapa konflikter som ingen annan än han skulle ha att förlora på.

PKK är resultatet av en liten knubbig jävel som nekades att bli officer i markstridsskolan, blev marxist och banade vidare.

Du menar att TC ska förhandla med PKK ?! HAHAHA ! Jag hoppas allt att du skojar…

JITEM gjorde inget som varken CIA, USMC, SOCOM eller PKK inte gör… Sen är jag skeptisk till de siffrorna. Terrorism bekämpas med närliggande metoder. Inte bara av JITEM utan över hela världen. Titta på Afghanistan och Irak… Terrorism föder inget gulligt.

PS.
Kontraguerilla är inte bara till att skjuta. Finns mycket till. Men skjuta var de enda vi gjort fram till nyligen. Börjar ge effekt, läs antalet guerillor man skryter om att man utbildat och antalet man har i kandil. Tragiskt nog så var Turkes den bäst lämpade mannen för detta, som målade upp kritirerna för guerilla bekämpning. Men han var bara överste tyvärr och hade en massa annat fiffel för sig tydligen.
DS.

Emre

Barbarbaba sa...

Jag röstar hel grönt iaf, än så länge är det en motion, och det har bara gått igenom på sossarnas egna möte. Rösta MP tänk på miljön :p

Ja ska själv se Nefes i Istanbul om 2 veckor. Om Basbug o Buyukanit gillar den så måste den va gryym! Bättre referenser kan inte en film få egentligen :p

Sancak Beyi Emre sa...

:S Feffe !! Hörde du vad han sa ?! Get him tiger !

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Jo, men dom som placerar ut minor längst vägar innåt mot landet är ju inte PKK celler från irakiska Kurdistan, utan PKK celler som bor i Turkiet- i byar och städer.

Barzani är premiärminister i KRG- klart som fan att han ska "protestera" mot turkiska bombningar. Det är ju för fan en formalitet. Sen tror jag inte Barzani bryr sig speciellt mycket om PKK. Kurder från Irak hatar i regel PKK.

MIT och representanter för regeringen har redan träffat PKK ett antal ggr.

CIA har inte mördat 18.000 amerikanska medborgare, det har däremot JITEM gjort.Ingen som förnekar dom siffrorna- inte ens TSK.

Barbarbabab:

Om Basbugu och Buyukanit tycker att den fimlen var bra, så är den förmodligen militaristiskt skit.

Synd att allldeles för många turkar är hjärntvättade med militarism och faller för TSK:s tramspropganda.

Å andra sidan läcker ju organisationen som ett såll- TSK medlemmar är trötta på att antidemokrater drar ner myndighetens rykte i skiten.

"PKK är resultatet av en liten knubbig jävel som nekades att bli officer i markstridsskolan, blev marxist och banade vidare"

Nej, PKK är ett resultat av 80 år av förtryck. Ingen som förnekar det i dagens Turkiet. Du som är akademiker borde veta det.

Hur ska man lösa kurdfrågan när man inte ens vet varför den uppstod? Om man inte accepterar kurdfrågan, så får man ju fråga sig varför PKK finns och deras parti får 2 miljoner röster av turkiska medborgare som påstår sig inte vilja ha en egen stat.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Det varierar det där med minorna.. Båda är lika skyldiga ½

Barzani bör inte ”protestera”, för när shiiter vänder sig till Iran och sunniter till arabisk nationalism så kommer Barzani stå ensam och klänga på Turkiet… Hade jag suttit i beslutsfattande post, hade mitt svar varit dra åt helvette, du var så jävla kaxig innan…

MIT är underrättelse/säkerhetstjänst, dem ska finnas överallt !

CIA har inte behövt operera på eget territorium heller. Titta på contra affären broder. Jag litar fortfarande inte på den siffran och tror inte att JITEM står för hela klumpen.

PKK är ett spel för de obildade, marxism i baktanken på ledarskikt, men kurdnationalism utåt. Förnekas ? Terrorister kallas fortfarande för ”kamrat”… Tiden under kupperna var inte förtryckande enbart mot kurder, minst lika många turkar ”försvann och torterades”. Hatar speglingen man gör av de hela…

Sen feffe, militarism? Det är väl upp till var och en att avgöra vad man gillar ? Skulle någon säga till en som mig att militärer är onda ? Noop, o jag tycker fortfarande att militär disciplin och struktur är den effektivaste jag stött på och att mycket i de civila kan använda detta. Jag gillar att se HK gevär som kallas Mehmetcik-1, jag gillar Firtina pjäsen, jag älskar de helt enkelt ! o jag är född i Sverige… Detta är min egen uppfattning. En mänskligrättighet ….

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Turkiet är Kurdistans största handelspartner.

Militären och MHP baroner bygger upp Kurdistan... och dom har inget annat val för Onkel Sam kräver det..

och det tackar vi för då Kurdistan-bygget i norra Irak tvingat Turkiet till att ge sina kurdiska landsmän kulturella rättigheter.

Barzani är en nationalistisk politiker. Han har lyckats briljant med att gå en balansgång. För att inte tappa ansiktet på hemmaplan har han kritiserat Turkiets bombningar, men i slutändan intebrytt sig speciellt mycket.

Lösningen på PKK är inte militär- det har tom TSK fattat. Lösningen ligger i Ankara. Lös kurdfrågan så kommer PKK-problemet att lösas av sig självt.

Så det är ok för dig att MIT träfar PKK men inte TSK?

Minorna läggs ut av dina landsmän Sancak. En del är bonnar andra har akademiska titlar från Turkiets topp-universitet.

Ja, CIA har till skillnad från MIT och TSK inte behövt slakta sin egen befolkning. Varför ?

PKK är organisationen vars parti får 2 miljoner röster av dina landsmän. Varför?

Jag vi kan gå på Nefes- så får hag skratta lite!

Sanli Turk Ordusu:

Slakt i Konya.

Slakt i östra Turkiet.

Slakt i Dersim.

1960- militärkupp och hängning av den turkiska republikens första demokratiskt valda premiärminister.

1970- militärkupp

1980- militärkupp

1996- postmodern kupp

1985-2009- i krig med sin egen befolkning

2002-2004 Kupp-planer som lisslyckas

2005-2006 - kupp-planer som misslyckas

2007- Samarbete med PKK för att försvaga AK P. Daglica och Aktutun -attackerna minns vi alla.

Där har du din "Nefes".

Visst ska Turkiet ha en stark militär- men va fan ska jag med en militär till som betraktar sin egen befolkning som en fiende?

RENSA UT FOLKFIENDERNA I TSK!

Klicka nu på mitt nick!

;-)

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Lösningen är en social och militär lösning. Det kan inte lösas med endast en av dessa aspekter. Om du läst dagens tidning kommer du se att PKK stormar bröllop, kräver pengar och skjuter vild.

MIT har som uppgift att skaffa information för staten, TSK att agera på statens order. Stor skillnad!

Man är inte civil feffe om man bär minor, gevär eller ammunition… Berättigade mål för säkerhetspersonal !

2 milj? Procentuellt, hur mycket av den kurdiska eller hela turkiska befolkningen är de ?

Håller med om att förrädarna ska rensas ut, men tycker fortfarande det är alldels för bred generalisering av TSK…. Sen så står de ganska tydligt för alla, även Basbug, att kupp tiden är över! Dessutom så har TSK en omorganisation planerad sen långt tillbaka för att sådant ska undvikas i framtiden. Kontrast som fan egentligen med de senaste dokumentet som kommit fram, men vi får se vem som beställde den planen och hänga honom !

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Lösningen är framförallt kulturell-alltså PKK får sin legitimitet bland kurderna när man påstår att mankämpar för kurderna kulturella rättigheter. Ge kurderna rättigheter så kommer man att ha tagit PKK:s grundargument ifrån dom. Vi är på väg dit. Självklart måste lösningen ha en social aspket också. Militär? Absolut, klart TSK ska skydda våra gränser och jaga PKKare som läger ut minor. Men man behöver inte bomba berg i Kandil just nu, för det är en käsnlig period. Men om PKKare försöker infiltrera turkiska gränse, så ska man vara där.

Det är 2 miljoner för många röster på ett parti som agerar språkrör åt en terrororganisation.

Jag vet att majoriteten av TSK:s medlemmar är patrioter och demokrater. Men det är inte jag som förstör TSK:s rykte, utan vanstyret av militären. Topparna är antingen förrädare eller inkompetenta. Det är turkiska soldater som nu läcker ut allt skit som försegår inom myndigheten till media- inte för att man vill TSK illa, utan för att man inte klarar av alla antidemokratiska aktiviteter där.

Ja, vi får se hur demokratisk TSK och Basbugu är. AK P stiftade en lag som ger civila åklagare rätt att åtala kupp-makare och kriminella inom TSK. CHP har gått till Författningsdomstolen med lagen och vill få den upphävd. Vad tror du Basbugu vill? För han vägrar ju lyda "staten", och skikar inte sina militärer som misstänks för kupp-makeri.

Det lär lösa sig! TSK ska kritiseras, men samtiidgt vet jag att majoriteten inom det militära älskar sitt land och vill se ett starkt Turkiet.

Att jag skruvar upp kritiken mot TSK beror på att DET INTE ÄR FEL ATT GÖRA DET- det är en myndighet.

Tror du att Nefes är bättre än turkish-rambo? haha du såg väl klippet?

Sancak Beyi Emre sa...

PKK kan få rekryter av fortfarande missnöjda, anarkister och kommunister. Ska vi byta statsskick för att dessa också ska hålla sig på mattan ?

Men dem är ju inne och velar redan, patruller stöter på dem här o var i Turkiet. Stoppa inte bomba förrän dem slutat skjuta på Turkiet. Det är ingen utfärdad eldupphör från staten, kan inte ha de heller.

2milj för mycket, ja, men det kommer finnas kvar en liten skara även när allt är löst. Så dem siffrorna bryr jag mig inte om, bjuder dem upp till dans får dem arslet sparkade.

Precis ! Gå på pamparna som sysslar med förräderi, inte hela organisationen. Men håller med att det är dessa svin som är ansvariga för ryktet man fått nu.

Jag tror att Basbug när allt kommer omkring är en förnuftig Pasa och kommer göra det som förväntas av honom. Vad för gott har kommit ur en statskupp? Ingenting… Han vet nog att tiden är förbi och att TSK inte kan ha förrädare bland sig. Jag är ganska säker iaf.

AKP har gjort helt rätt, gör man rätt för sig så ska man inte oroa sig för att ställas inför rätta. Främst soldater ska lyda lagen och värna om den. Turkiet är ingen jävla bananrepublik där en viss grupp ska få göra vad som helst utan konsekvenser.

Var fan hittar du alla sjuka klipp ifrån ? Ja jag såg den… Det tragiska är att den filmen fan är populär i film kretsar ! Fan var de för ljud granatgeväret hade ? SJUKT !

Emre

OSman sa...

Sancak:

PKK lockar till sig alla möjliga kurder. Även halkurder som jag. Domkan vara akademiker eller bonnar. TSK har en rapport som säger detta.

Vi behöver inte byta statsskick, men grundlagen måste vi byta ut.

PKK vill liksom vissa krafter inom TSK och byråkratin inte få ett stopp på kriget. Men PKK är ju på väg att ta slut. Mycketpekar på det. Men provokationer får vi finna oss i.

Onödigt att bomba Kandil just nu- låt processen ha sin gång. Försöker PKK infiltrera den turkiska gränsen så ska man verkligen stoppa dom med alla medel.

Sverige kanske tar emot PKKs ledare ;-)! Skiter i det, så länge PKK upphör att existera.

Men pamparna styr ju TSK.

Upp till bevis Pasa Basbugu!

Vi är ense om det mesta och det är bra. Turkiet behöver en stark militär- men den militären måste vara hela folkets militär.

Klippet var ju hur festlig som helst! Såg du granaten? Askul!

Anonym sa...

ÄR det korrekt att även miljöpartiet röstat igenom en likartad motion??

türkan

Osman Feffeson sa...

Idag är en dag då jag kan säga:

NE MUTLU TURKUM DIYENE!

Anledningen är att president Gul har besökt den kurd-alevitiska staden Tunceli och gjort klart för stadens aleviter att Turkiet måste lösa alevifrågan. Sånt gör man stolt i egenskap av:

1)Turk-turkisk medborgare
2) Sunnit
3) neo-osman och AK P fantast!

Å andra sidan är jag tämligen övertygad om att majoriteten av våra kurd-alevitiska lansmän i Tunceli vill byta ut stadens namn tillbaka till Dersim. Under 30-talet slaktade vår Farfar Attaurk tiotusentaös alevi-kurder och såg sedan till att fördriva stadens invånare. Inte nog med det så ville han en gång för alla manifestera att han var boss och bytte då ut namnet Dersim till Tunceli som betyder Järhan eller Ironhand.

Dersim är även en stad där stödet för PKK är starkt. Jag vågar säga att PKK ryggrad sedan sin start har bestått av alevi-kurder.

Vad beror då detta på?

Många faktorer- kanske att namnet på deras stad påminner om massakrer????????

Dags att lösa KURDFRÅGAN! Och det är hög tid för vår republik at upphöra med diskrimienringen av landets alevitiska medborgare!

Kürtu, Türkü ve Cerkesi..Hep Ademin oglu, kizi...
Beraberce sehit, gazi...
Yanlis var mi neresi..

Asik Veysel

För övrigt så tycker jag att namnet Dersim är mycket vackrare än Ironhand och jag tror inte att Farfar Ataturk skulle bli sur om en namnändring kom till stånd!

NE MUTLU TURKUM DIYENE IDAG I ALLAFALL!

Osman Feffeson sa...

Emrecim:

Har jag berättat för dig att jag är uppvuxen bland syrianer? Jojomensan, jag och min familj har haft affärer ihop med syrianer/asyrer, firat nyårsafton ihop med dom och far har tom gått till deras kyrkocermonier/begravningscermonier. Jag tänkte nu göra ett försök till få er att förstå våra syrianska medmänniskor och deras känslor för oss anatolianska muslimer. Jag har valt att ge följande titel till min lilla historia:


Bertättelsen om Osmans Förhud

Min förhud avlägsnades när jag var 5-6 år gammal. Minns det som igår- farsan kom in i vardagsrummet hemma i Ankara och sa att jag skulle få massa snask om jag följde med till släktingens lägenhet. Visst, tänkte jag och hakade på. På plats la jag märke till att hela jävla släkten hade samlats. Där fanns fastrar, kusiner, farbröder, barn - ja hela jävla kurdklanen var ta mig fan samlad i den lägenheten. Jag tittade runt då far plötsligt tog tag i mig i lade mig på matborde i vardagsrummet. Alla i rummet samlades runt bordet och jag låg där och fattade ingenting. Plötsligt dök en stjärna upp som jag inte kände igen. Han tog fram en väska och ur den väskan tog han fram en spruta- EYVA tänkte jag och insåg meddetsamam att min förhud snart skulle ryka! Jag försökte slita mig loss och tog tag i fars håriga arman- men till ingen nytta. Jag kämpade emot och till slut såg jag hur sprutan dök ner mot mitt lilla underliv- det stack till och sen mindes jag ingenting mer.

Jag vaknade upp med en hatt runt min lilla kompis och mor sa åt mig att inte röra på mig. Jag låg där i mors och fars säng och fick en massa besök. Jag hade även en massa guld på mig. Jag var KUNGEN- eller snarare SULTANEN och gillade att uppvaktningen från alla möjliga människor.

När min lilla vän började läka så tog jag alla guldpengar (med farfar Ataturk på så klart ;-) )och knallade iväg till kvarteskiosken/bakal för att köpa lite snask. Jag fick inget snask och kioskägaren gick med mig till mor. Jag fattade ingenting eftersom jag trodde att Guld var mycket värt- speciellt guldpenningar med vår farfar på.

Lilla vännen läkte, men hade en fet fest till min ära (som jag inte minns ett jävla skit av för jag låg ner hela tiden) och sen åkte vi hem till Sverige.

När jag var 7 år var det dags att börja på skolan. Minns du din första skoldag? Det gör inte jag men jag minns min första gympatimme.

I min klass gick en massa syrianer också. De flesta var snälla men en dag efter gymnasitiken när vi skulle duscha hände någonting som gjorde mig jätteledsen. Jag stod där och duschade

Osman Feffeson sa...

när två av mina syrianska kompisar i klassen pekade på min omskurna lilla vän och hånade mig. Dom sa massa elaka saker- jävla muslim, knulla muhammed och massa annat. Uppenbarligen var det saker som dom hade indoktrinerats med hemifrån- föräldrarnas hat hade överförts till deras barn här i Sverige.

Det slutade med att jag inte ville duscha. Men då fick jag problem med gympaläraren som tvingade mig duscha. När jag duschade så höll jag för min lilla vän- skamset.

Efter detta frågade jag mor om jag fick delta i skolavslutningen i kyrkan. VI var ju muslimer. Mor sa att jag skulle göra det eftersom kyrkor också var Guds Hus.

När en mycket god vän till min far avled så bestämde sig far för att delta i gudstjänsten i en syriansk kyrka. De flesta syrianer hade absolut ingenting emot detta, men del idioter tyckte att en muslims besudlade deras kyrka. Far sket i dom- gav dom en arg blick och bad sedan några al-fathia till sin väns själ.

Långt senare.. typ när jag var 13-14 år började jag på allvar att undra hur syrianer kunde tycka så bra om min far och min familj- men samtidigt hata muslimer och Turkiet. Att dom hatade Turkiet gjorde mig än mer förvirrad eftesom dom var från Turkiet, lyssnade på Ibo och annan turkisk musik, tittade på turk-kanaler och reste dit på semester ibland.

Jag gick till bibban och lånade en bok om "folkmordet" på armenierna. Det stod att vi- muslimer hade tagit död på 2 miljoner armenier. Fy fan tänkte jag. I en annan bok berättade en syrian om hur staten behandlade syrianer i midyat illa. Än värre behandling fick dom av sina kurdiska grannar som hånade och ibland angrep syrianer för att dom var kristna. En syrian vittnade om hur han misshandlades i militären bara för att han var kristen. Hans för och efternamn var turkiskt, han såg ut som en turk men misshandlades av en officer när det kom fram att han inte var omskuren.

Och det var alltså min poäng. När jag läste detta gick mina tankar till lågstadiet när mina syrianska vänner hånade min lilla omskurna vän och min tro.
Jag förstod dom 14 år gammal.. lite i allafall..

Jag vet att vi muslimer har slaktats av armeniska rövarförband, ,men även att vi utförde regelrätt etnisk rensning på vissa håll.

Jag kommer inte erkänna något folkmord, eftersom frågan är politiserad. Men i själva verket har jag alldeles för lite kunskaper för att kunna ta ställning. Kör diaspororna nationalism, ja då leder det ju till att jag med blir det.

Osman Förudsfri sa...

Men någonstans måste vi ändå försöka förstå syrianer och armenier. Ungturkarna gjorde mycket fel. Samma krav bör ställas på armenierna. Ni var intehelt oskyldiga ni heller.

De som stod för det mesta dödandet av civila var ju kurder- och då bestraffade Allah kurderna med Farfar Ataturk och kurderna har ju inte direkt haft det lätt sedan 1923.

Nä, nu blir det för mycket förhud och flummande här.

Förstå syrianer, armenier mina vänner och sök dialog med dom som inte är alldeles för extrema.

Råd och Rön till landsmän:

Om ni hamnar i en diskussion om huruvida omskärelse är könsstympning eller inte med en svensk kamrat eller ännu bättre en hona, så använd er av följande argument:

1) Vi omskurna har lättare att hålla rent där ner. Dessutom är det svårare för oss att få könssjukdomar.

2) Det är snyggare och fräschare.

3) Varför klagar du på förhudens vara eller icke-vara när majorieten av männen i världens största demokrati är omskurna? (USA) Detta argument är bra!

4) Vad i Buddhas namn är det för fel på dig? Varför klagar du på mig? Gå till det judiska samfundet och klaga på dom! Dom avlägsnar ju också sina pojkars förhudar.

(Också ett bra argument- för judar jävlas man inte med)

Om ni argumenterar med en tjej som är vacker så rekommenderar jag följande oanständiga/terbiyesiz argument:

- Hjärtat, vi män utan förhud är uthålligare i sängkammaren under brottningsmatcher.

För ett Förhudsfritt Sverige i Tiden.....

Sancak Beyi Emre sa...

För i helvette feffe !! Bara för att jag publicerar allt behöver du inte berätta sådana grejer ! Fan lite privata grejer får du hålla för dig själv !

PS.
Skaffa en dagbok snarast, eller så skaffar jag en åt dig ! Då blir de tvångs skrivande !!!
DS.

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Försök att se bortom förhuden.. försök att se duskapet., vad ser du då ?

Barbarbaba sa...

Det är just därför hela denna diskussion inte finns, dom kör just som Osman sa Diaspora snacket, och det är omöjligt att få igång en diskussion kring detta, o deras ståndpunkt är typ Turkar är idioter o all deras fakta är lögn bla bla bla. Sedan så skickar dom fram Nazi faschist liknelser o grejer, gelde bu adamlarla konus, dom kan dra åt helvete allihoppa....

För ett Förhudsfritt Sverige sa...

Sancak:

Nu har jag läst igenom mina kommentarer. Jag tycker inte dom är oanständiga/terbiyesiz! Är du bakåtsträvare eller? Var lite open-minded- var modern som Farfar sa!

Kommentarer kan ses som ett inlägg i debatten om relationerna mellan turkar/muslimer-syrianer/assyrer och andra kristna från Turkiet och så förhudsdebatten. Det finns krafter som vill förbjuda det. Vad ska vi göra då? Åka ner till Turkiet för att få till stånd ingreppet? Ja, vad händer om dom förbjuder det med då? Ja,ska våra barn springa runt med förhud?

Uppmaning till alla syrianer och assyrer:

Turkiet är inte bara Turkiet, utan även:

Bosnien- fler bosnier i Turkiet än i hela Bosnien.

Albanien- vi har fler albanättlingar i Turkiet än i hela Albanien

Cerkessien- vi har minst 1.5-2 miljoner icke-assimilerade cerkesser.

Arabistan-. vi hr över 2-3 miljoner araber...

Kurdistan- dom är som kackerlackor och håller på att ta över Istanbul, Izmir och andra städer längst kusten. ;-)

Armenien- vi har 100.000 illegala armeniska stjärnor i Turkiet som jag anser ska få turkiska medborgarskap.

Grekland- vi har en liten grekisk minoritet.

och nu är det dags att få Turkiet att bli Tur-Abdin! Så snälla ta era kulor och åk ner till Midyat, Kerboran, Azech och ta tillbaka era fastigheter och investera era kulor där!

Lord sa...

HAHAHA!! Fan Feffe det här var BRA! Jag träffade en mycker vacker tjej (halv argentinska/italienska) och vi snackade lite politik och sånt. Jag ville egentligen bara ha hennes nummer och fortsätta träffa henne. Hon fick veta att jag var muslim och frågade om jag var omskuren. Ja sa jag såklart och hon bara: Tjejer får skönare orgasm av omskurna killar, vilket är sant xD
Säg det till snygga solcu tjejer och du får napp direkt jag lovar! Det är ingen direkt hemlighet att solcu tjejer tar för sig mer i sängen med sina feministiska idéer om lika villkor är du skyldig dom en orgasm så vill dom ha tillbaka den!

HAHA mer berättelser Feffe kom igen!

Motenförhudsfrivärld sa...

Solcu tjejer är speciella. Det finns två typer. Den svenska och den icke-svenska. Berätta en sorglig förtryckar historia om dig själv och du får napp på en solcu svensk tjej eftersom dom har fetisch för offer. Problemet är att solcu-svenskor inte ser så bra ut även om dom kan ha hjärna. Blondiner ser bättre ut med skit mycket smink. Våra kära icke svenska solcu tejer däremot är lite speciellare. Och då menar jag typ turkiska/kurdiska/utom skandinaviska tjejer dom är svårare att ragga på eftersom dom inte riktigt faller med spelet man kör dom är mer fena så att säga men jävligt vackra. Jag träffade på världens vackraste tjejer när jag var i Istanbul förra våren och dom var solcu vissa turkar vissa kurder men riktiga cici yani. Fast det var en pain in the ass att ragga på dom man var tvungen att vara äkta och inte spela ball för att dom skulle ta ragget på allvar. Men fyfan va cici dom var och Lord har rätt i att dom tar för sig mer. Men så är också ulkucu tjejer dom tar också för sig som fan jag tror det beror på självförtroendet. Solcu och ulkucu är lite motsatser tillvarandra men tillräckligt eldat för att ta för sig sexuellt. Något jag däremot inte tål är solcu killar eller dom där apocu killarna för dom ska alltid försöka spela solidarisk gentleman när alla vet att det är en taktik för att ragga på solcu tjejerna. Yaw bu dunyada ne cok pezevenk var men en sak är säker en kille som är omskuren tillfredställer sin kvinna mer!

LOVE FOR YA ALL!
ULEN ASIK OLDUM BU TARTISMADAN YAW!

Ülker sa...

Solcu tjejer är inget för mig. Det man glömmer är att solcu tjejer inte brukar tro på Gud. Dom är ateister och det gör att dom skiter i om killen är omskuren eller inte. Men får dom veta att dom får skönare orgasm tror jag dom skulle föredra omskärda killar. Och sen är dom inte lika lättfotade. Har du typ varit tillsammans med en solcu tjej i typ 3 år och sen vill du kanske gifta dig med henne kan du inte räkna med att hon stannar hemma och tar hand om dig och era framtida barn. Dom har mer fetisch för det där mer oberoendeskap jobb och frihet och sånt skit som "utbildade" tjejer kommer upp med. Det blir svårare med sånna förhållanden om du inte går med på det vilket jag iaf inte skulle göra. Lämna solcu tjejerna åt solcu killarna. Något jag tänder på är ulkucu tjejer dom är fina och tar hand om sina män!

Osman Feffeson sa...

Lord:

Italiensk-argentinsk blandning låter mumma! Jag önskar dig all lycka i världen!

Vad gäller din analys av vänster/solcu-honor så kan jag inte göra någonting annat än att instämma till 110%. Du har så rätt. Det har hänt att jag har tagit fram mina mest slitna jeans, svettluktande Che Guevara-tröja och kammat upp mitt anatolianska-krull för att se alternativ ut. Därefter har det burit iväg till vänsterhak där anarkister,kommunister, veganer, feminister, skäggiga och hasckrökande clowner och veganer hänger. Innan jag gått på dessa "alternativa-ställen" har jag dock varit mån om att surfa runt på diverse femininstsidor och läst på lite om skiten utifall jag hamnar i en politisk diskussion med någon vänster-hona. DÅ är det bra att kunna klämma ur sig korta men innehållsrika kommentarer om feminism. Det brukar alltid funka... Jag har haft brottningsmatcher med kanske 3riktiga rabiata solcu-honor och det finns ingenting roligare än att dagen efter avslöja att man är höger (liberal-konservativ). Dom blir förskräckta och en blev tom riktigt förbannad, men jag killa henne, (yani gidikladim biraz)så blev vi kompisar igen.

Nej, nu får vi hålla låg profil som inte Sancak Emres vrede drabbar oss! Men en anständig historia som jag tror att tom Sancak skulle uppskatta: Den heter!

Revolution/Devrim på Gomonist/kommunist-fest

En gång för flera flera år sedan var jag och en kompis på en kommunist-fest i Lund. Vi visste inte att det bara skulle vara flummare och hippiesar på festen så vi klädde upp oss som normala människor. Jag hade på mig jeans, skjorta och en kavaj om jag inte minns helt fel. Så fort vi kom in så tittade dessa "alternativ spastiska vänstermongoloider" ut oss och markerade revir. Tjejen som hade bjudit oss på festen var den enda som pratade med oss under hela kvällen. Det var en korridorsfest med ett stort rum (kök tv-rum) och så kunde man springa runt i folks rum och hänga där. I ett av dessa rum brusade min kompis upp sig över nåt under en diskussion och råkade säga "fitta". Ja, du skulle se grabbarna och tjejerna i rummet. Dom skogs-tokiga dom jävlarna och nästintill agressiva och började prata om feminism och att min kompis minsann inte skulle använda sig av ordet "fitta". Min polare som var onykter reagerade häftigt och grabbarna (solcu-pojkarna) ville visa vem av dom som var mest feminist inför feminist-honorna. Jag fick lugna ner alla och det löste sig för stunden. Men min vän- lugnade inte ner sig! Pojken vill slåss så jag tog ut honom och rökte en cigg. När vi kom tillbaka så hade vänstersekten "omgrupperat" och nu var det fråga om regelrätt utfrysning med illasinnade blickar. Fy fan tänkte jag, varför skulle jag få skit för polaren?

Jag tänkte era jävla boynuzlu gomonister och knallade in i stora festrummet, surfade in på youtube (datorn var kopplad till musiken) och laddade upp följande låt. Under tiden som låten spelades gav jag den arga osmanska-blicken till alla gomonist-grabbar där inne medan min fulla svenska polare tittade på brudarna och slickade sig runt munnen med ett leende på läpparna. Sen lämnade vi skiten och gick!

PS: I Turkiet finns det två typer av socialister:

Lirare som Ufuk Uras som har min respekt alla dagar i veckan och hobby-sektgomonister som dyker upp och slåss mot polis och vandaliserar Taksim. Den senare kategorin hatar jag.

Klicka på mitt nick Lord så får du lyssna på låten!

Och så ska dom vara så open-minded dom där alternativa hippiesarna! Dom tittade inte ens åt vårt håll bara för att vi inte var klädda som dom. Jäkla hyckleri!

Var ol Demokratik ve Güclu Türkiye!

För Ett Förhudsfritt Sverige i Tiden!

Fatta att det finns en debatt i vårt kära Sverige om förhudens-vara eller icke-vara och slöjan. Ibland undrar man alltså hur upplysta folk är. För jävligt!

Perwer från Konya sa...

Osman och Emre:

Haha, lever ni två fortfarande i er lilla värld!?

Osman:

Trodde fan att du skulle försvinna precis som du lovade att du skulle göra efter storförlusten för AeKParti i Amed!

Men men.. ser man på, du är kvar och fortfarande lika dum i huvudet.


Inte visste jag att denna skitblogg fortfarande var vid liv! Och självklart ska man då passa på att hälsa!

Självklart får ni även en present också nu när man är här, klicka på mitt namn och njut!

Osman Feffeson sa...

Klicka på Onkel Osmans nick och läs en lysande bra krönika av en kvinna vid namn Yvonne Granath...visst hon kallar Farfar Atatürk diktatorisk..men pekar även på hans strävan att modernisera Turkiet. Mycket om kurder också! OBS dock att artikeln är från 2005. Tänk dig en krönika från henne idag.

Oj, vilket lyckligt, rikt och starkt land detta kära Turkiet kommer att bli när de två brödrafolken sluter en total fred.

Ey Türkoglu..kürd kardeslerinin davasi asil senin davandir! Senin icin bir namuz-davasidir! Cünku senin türk-kimligin bir baska halki inkar ve aşağılamak üstune kurulmamistir. Senin Anadoluda 1000senelik sanli tarhin vardir. Kürd kardeslerimizin 25000 senedir tarihleri vardir ve bunun 1000 senesi türk-kardesleriyle irk-ve din birligle gecmistir. Türk olmak irk ve din degildir- dünya vatandasi olmaktir. Türk olmak Rümeli olmaktir, Kafkas olmatir, Kürd olmaktir..arap olmatir, pont olmaktir, laz ve bilmem ne yani.

Türklerin devlet-tarihi eski ve sanlidir. Onun icin devletimizin güclu olmazi lazim ama herseyden önce demokratik olmasi lazim. Halkina düsman olan devletin hayir cikmaz. Devlet kutsal degildir-bireyler ve fertler kutsaldir. Ister onlar türk olsun, ister cerkes, ister arnavut kökenli ister kürd, ister sunni olsun, ister alevi ister hıristiyan veya yahudi.

Bakin simdi..Güclu T.C biçim almaya basladi arkadaslar..dahasi gelicektir Inshallah... ve biz türkler ve Türkiyeliler ülkemizden gurur duyurcas.

Men innan dess måste vi göra någonting åt vår kära militär som efter en gedigen åsiktsregistreringskampanj kom fram till att en si så där 40 miljoner av Turkiets medborgare utgör ett hot mot "rikest säkerhet".

TSK är som en kvinna som påstår sig vara oskuld men som samtidigt är höggravid... men vet inte vart man har dom rackarna och ofta är det förvirrande när det gäller TSK...det blir inga "mutor" från mig när jag ska göra lumpen, om det fortsätter så här.. om dom rycker upp sig betalar jag gärna de terrormisstänktas (ERGENEKON/ETÖ)sjukvårdkostnader på GATTA eller deras tungt subventionerade priviligier.

Fy fan Sancak.. alltså en ingenjörsubay ringde hem till min mormor för många många år sedan när min mor fortfarande var ogift och undrade om dom kunde komma förbi för att spana in mor. Mormor kunde inte säga nej, utan sa jag UTAN ATT HA FRÅGAT PATER FAMILIAN-DVS. MORFAR. Militären och hans sällskap kom samma dag och när morfar kom hem från jobbet och fick reda på att någon en militär skulle komma och be om hans dotters hand blev han ursinning. Började skälla på mormor och ställde sig vid dörren inväntade oficeraren. När dom dök upp och skulle ta trappan ner till deras hus så tog han upp en sten och kastade på dom. Dom blev rädda och stack direkt.

När mormor berättade att Tasin usta ville komma förbi med sin lärjunge för att "spana in mor", så var det inga problem alls för morfar. Morfar visste att far var en kurd och senare (efter giftemålet) så visade sig att morfar som jobbade på turkiska SJ brukade åka till östra Turkiet (på den tiden stod det Kurdistan på bussplaterna ska du veta-typ Bussar till Kurdistan)och lira hasardspel med kurder (det är en folksjukdom bland kurder det här med att spela bort kulor på hasardspel. Det satsas mest på sånt skit i Diyarbakir om du inte visste det)och smuggla hem läder från Syrien till Ankara.

Osman Feffeson sa...

Vad vill jag då få sagt med denna lilla historia?

1) Morfar var en from (hasardspelande och raki-drickande under en period i livet) muslim som inte tyckte om CHP och militären. Kan mina anti-TSK feelings vara genetiska?

2) Varför gifte inte morfar bort sin dotter med en turk? Han var ju en själv. Kan hans val (och självklart mors så klart-pappa är snygg än idag yani) ha berott på att han kände en massa kurder eftersomhan ofta reste till östra Turkiet?

Behöver i själva verket lansera en "integrations-plan" i Turkiet för att rena turkarna från fördomar mot kurder etc?

3) Diyarbakir förknippas idag med PKK, kurdisk nationalism och terror.

Kanske kommer det komma en dag då alla dom stora problemen ovan är lösta, och vi kan lägga ner energi på hur vi ska bota kurderna från hasardspelets fasor?

Tänk Sancak Emre... tänk om den dagen kommer då alla Turkiets problem är lösta så att vi kan diskutera huruvida bögar ska få gifta sig eller inte?

Jag kommer säga nej om den dagen kommer och erbjuda dom ett reggat partnerskap - mitt argument är 5000år gammalt och håller än idag:

Gud skapade Adam och Eva, inte Adam och Adam.

Låten symboliserar det Nya Turkiet och inte Gamla Turkiet med dessa Zeki Muren, if u know what I mean canim.

Dell sa...

Det är tråkigt att läsa att ni är så bittra och nationalistiska. Det som hände armenier och andra minoriteter i osmanska Turkiet är en tragedi. Ni försvarar den samtidigt som ni förnekar den. Ni vilseleder och förringar. Ni hittar på och manipulerar. Om ni ni nu värnar om relationen mellan Armenien och Turkiet borde ni sluta med detta trams. Det är i praktiken bara nationalistiska Turkar som förnekar folkmordet 1915. Det säger en hel det om era som skrivit här. Det är tråkigt och beklagligt.

Sancak Beyi Emre sa...

Dell:

Men dell för gudsskull, kan vi inte avvakta den gemensamma forskningen Armenien och Turkiet ska göra innan vi yttrar oss? För att jag nekar till något pga bristande fakta och objektivitet är jag nationalistisk för de?

Tänk själv om förintelsen baserats på endast de Tyskarna var villiga att offentliggöra, hur korrekt hade de varit?

Det som är tråkigt och beklagligt är de som tror på ensidig historieberättande.

Perwer:

Jupp, du kanske ska ta ett steg hitåt ? lämna din lilla bubbla… Kommer finnas kvar så länge de behövs. Oroa dig inte…

Feffe o CO:

Diskutera era brudar, könsorgan, sexuella läggning, nyckelretning osv antingen i dagboken Feffe ska få av mig, eller på något annat forum för fan !

Nekat inlägg:

Nekade ett inlägg med svordomar riktade mot Barbarbaba från en anonym.. Censurerat så blir utgången ungefär följande:

” Ulan Barbarbaba kimsin sen lan? oyun mu oynuyorsun sen lan!”
OBS! Från en anonym



Emre

Osman Feffeson sa...

Dell:

Vad vet du om muslimer som mördades av armenier?

Kan du något om det? Redogör nu för armeniernas massakrer på muslimer, så ska jag försöka ta dig på allvar. Din sanning behöver inte vara min sanning.

Alla på Sancaks forum:

Perwer är en kurd från Konya som spelar PKKare här i Sverige bland alla andra kurder. Men hemma i Konya, i hans by, röstar hela hans släkt på Atatürks parti CHP.

Ülker: Skulle jag vara gift med en apoist-brud skulle min handflata klia dagligen. Samma kan nog sägas om ulkucu-tjejer :-)

Timo sa...

Emre kardes du måste bara låta mig säga det här. Jag är sagci men älskar solcu turkiska OCH kurdiska tjejer. Vallahi dom är så jävla fina och saken är att dom behöver aldrig kladdsmink och skit dom är så naturligt jävla vackra. Jag svär jag är inte den som brukar ordna tjejer i olika katogerier men av någon jävla slump har jag alltid sett dom vackraste tjejerna i solcutakiminda. Ni måste hjälpa mig Feffe och Lord hur kan man få napp på sånna tjejer. Måste man typ skaffa skitmycket feminist och socialistkunskap för att kunna snacka med dom eller räcker det med att man säger sina åsikter och går in i en debatt med dom för att sen få deras nummer;) + och - brukar yani attraheras till varandra ;) Valla en guzel gördugum solci kizi Malmöde gördum. Kürt bi kizdi ama ne guzeldi yaw solcu olmasaydi evlenme teklif verirdim yemin ederim bak tuh be ismini yaza bilsem belki anlardi ama kimbilir belki agabeylerini kapima yollar demi yaw arkadaslar! Fan Feffe ta med mig till dina alternativa korridorsfester för helvette bende bir avrat bulsaydim yasim geciyor!

Låten tillägnas världens vackraste solcu tjej som jag en gång såg på en föreläsning i Malmö!

Sancak Beyi Emre sa...

TIMO:

Jag lovar, så fort jag får tid över så ska jag fixa en dateing site mellan sagci o solcu människor… Tycker bara det är lustigt att ni drar linjer för fysiska attribut o abstrakta politiska läggningar. Alla kvinnor är vackra, vissa mer andra mindre.

Få napp? Följ min linje ! Var stenhård hela tiden, smila bara åt saker som andra inte gör, samla på gummi ankor, var kunnig inom de mesta o stirra gärna utan att blinka i ögonen på de läskiga bröderna/kusinerna som brukar ställa till det i en stabil stridsposition… Sen kan du också krydda till de med militär och vapen kunskap… Funkar för mig, inte singel längre ;)

Emre

Lord sa...

Hahahahaha Timo din jävel yazik be sana evde kalmissin :p Herneyse testa det som Sancak agabeyimiz säger och samla på gummu ankor ;)
Sancak har rätt det finns olika kvinnor alla är olika vackra men det finns inte alltid olika män i flera katogerier. Dom omskärda ger helt enkelt mer njutning för sin kvinna än den oomskärde och det är ett faktum!

Klicka på mitt nick och se min framtida avrat. Ni är alla bjudna till vårt bröllop nästa sommar XD

Över till det allvarliga. Ankarada binlerce ögrencinin YÖKe hayir demesine ne diyorsunuz arkadaslar

Anonym sa...

Turken gifter sig med turken och Kurden med kurden och Svennen med svennen. Ingen mer diskussion. Rasblandning är inte bra det medför bara mer tjafs och slutar ALLTID i skilsmässa. Eller menar ni med er avrat diskution att kurdfrågan i Turkiet kan lösas om alla beblandar sig och gifter sig mer varandra. Är det er lösning?

Turkiyem sa...

Ne solcusu nede sagcisi iyi en iyisi budur: Tiklayin!

Turkiye cogu konuda cok gelismis bunlari konusalim lutfen. Ett exempel är våra harika bidrag till Eurovision!
Kom Armeniern före eller efter Turkiet? Hatirlamiyorum tam ama sanirim Turkiye 4. oldu öle degilmi

Kemal Tas sa...

Ferhat var det du som var med och ordnade festen på konserthuset i Helsingborg? Bor du i HBG?

Anonym sa...

Asså Feffe är ball han startade upp hela den här onödiga diskussionen genom att skriva om sin förhud hahahahaha ulen ne gereksizsin kardesim be XD

Anonym sa...

Vänta lite Sancak säger du att tjejer tänder på en militaristisk attityd? Fungerar det? För då måste jag testa det!

Perwer från Konya sa...

Oh yah, alltvetaren Osman har talat igen.
Ville bara hälsa, why so angry? Är det för att det aldrig blev något trance party i ditt lilla Malmö?

Det var allt för mig, förvänta inget mer ifrån mig. Ville bara hälsa som sagt!

Bijî gunden apoci li konyaye! Bijî Serok APO!

Osaman Feffeson sa...

Perwer:

Jag känner till nära släktingar till dig som är aktiva inom AK P!

Anonym: Du menar alltså att kurder och turkar inte kan gifta sig. Jag är beredd att slå vad om mina vänstra testikel om att du skulle vilja gifta dig med mig om du är/var en avrat.

Vem var Ziya Gökalp?

Svar: Etnisk Kurd och den Turkiska Nationalismens Fader.

Vem var Ataturks vapenbroder och gurkan som hängde TCs första demokratiskt valda premiärminister?

Svar: Ismet "gurkan" Inönu, etnisk kurd från Malatya.

Vem var LEGENDEN och MANNEN SOM LÄRDE MIG TURKISKA KEMAL "SABAN" SUNAL?

Svar: Etnisk kurd från Malatya.

Yaw, sene 2009 bizim TC daha irkcilik belasindan kurtulamadi gitti. Ustelik artist yazar Isvecte yasiyor. Bizlere irkcilik yakismas- irkciligi sapik kurtculer ve armeni-milliyetcileri yapsin.

Sancak:

Det finns två typer av tjejer som jag inte fixar:

1) Kemalist brudar
2) Fanatiska PKK tjejer.

Det kliar i handflatan så fort dom öppnar käften.

Men jag har en PKK-tjej som jag är vän med. Hon är väldigt vettig.

I slutändan är vi alla människor från Turkiet. Jag hoppas att kriget tar slut så vi kan leva lyckligt ihop i ytterligare 1000 år.

Kommentar-melodin tillägnar jag alla mina ulkucu-landsmän som har partikongress idag!!!

Ovan slog jag vad om min vänstra-testikel. Nu ska jag slå vad om min högra. Jag slår härmed vad om min högra-testikel om att MHP stjärnorna kommer slåss med varandra under kongressen.

Ett sista ord till Anonym som inte tycker om sädesspridning över dom etniska gränserna:

Alparslan Turkes döttrar är gifta med kurder..:

"Türkeş sohbet boyunca, daha çok kızım dediği Leyla Zana`yı muhatap aldı ve Türklerle Kürtlerin kardeşliğinden bahsetti. Türkeş heyete `...biz 900 yıldır kardeşiz. Benim yeğenlerim Kürt`tür. Kız kardeşim Kürt`le evli. Bizim birbirimizden ayrılmamız mümkün değildir.` diyerek heyeti rahatlatan bir konuşma yaptı.`"

http://www.tumgazeteler.com/?a=5347781

Klicka nicket och lyssna på en mysig låt.

Anonym sa...

Att studenter protesterar mot YÖK är ett jävla skämt. Studenter har fått oändliga möjligheter som inte fanns på vår tid. Istället för att hela tiden gå emot kan dom utnyttja möjligheterna. Idag kan vemsomhelst studera i Turkiet!

Anonym sa...

Feffe du säger det själv. I Turkiets historia har det funnits många kurder som har haft en mäktig roll och har beblandats med turken som araben men vad blev resultatet? Jo ett odemokratiskt Turkiet. Alla behåller sitt eget tycker jag och inget mera. Ingen rasblandning och inget tjafs. Du svarade inte på frågan om det var du som var med och ordnade festen på konserthuset i Helsingborg för jag var där.

Sancak Beyi Emre sa...

"RAS BLANDNING" ?!

Vi lever i 2000-talet broder, ta dig i kragen !

Emre

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Nej det var inte jag som ordnade nån fest i hbg.

Rasbladning? Alltså vännen, har du missat att etniska turkar i Turkiet INTE är i majoritet? Har du missat att Ataturks mor var en albanska? Har du missat att lazer och pontiska muslimer inte tillhör de etniska turkfolken? Hrant Din sa en mycket intressant sak innan han mördades. Han sa att var femte anatoliansk turk har en armenier i släkten tillbaka i tiden. Stämmer säkerligen med tanke på att turkarna under sin expansion i anatolien underkuvade och blandade sig med fokkjen som levde där.

Jag känner till personerna bakom festen i hbg och det är en skam att ditt slag har fått gå dit.

Varför ska vi invandrare klaga på rasism i samhället när vi använder oss av termer som rasblandning?

Anonym sa...

Feffe det var ju du som intervjuades av HD! Jag gick dit för att kolla och tyckte det var en töntig fest för mångkulturellt skit. Varför drar du alla invandrare över en kam jag har fan inte kallat någon svenne för rasist. Jag kan förstå att SD är starka i Skåne när varenda jävla kosovoalban terroriserar hyggliga människor. Ataturk kanske had en blandning men han ville skapa den turkiska identiteten för att han insåg hur beblandning skapar konflikter. Det är därför som varenda jävel som har turkisk medborgare är TURK även om man har andra rötter! För helvette Feffe det är något du själv tycker så kom inte undan!

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Kära vännen, det är inte jag. Apoisterna tror att han är jag, men jag är en annan.

Så du är en turk som lever i Sverige och tycker att ett mångkulturellt samhäller är skit. Ja, men snälla vännen åk tillbaka till Turkiet då! DU är en turk som får vara turk i sverige, samtidigt som du är svensk medborgare. Men samtiidgt vill du att alla i Turkiet ska kalla sig för turkar.

Du är emot rasblandning men tycker bra om Ataturk som var en alban (albaner är varken turkar eller slaver, utan utgör en egen etnisk grupp)för att han skapade den turkiska ideniteten. Absolut, ett lysande argument för att beundra den mannen, men samtidigt som du skriver det så medger du att begreppet turk är en social konstruktion. Man kan alltså hämta en svart från Nigeria, ge honom ett turkisk medborgarskap och sedan är han turk.

Ja, många kosovoalbaner gör dumheter här nere. Men dom finaste människorna som jag har träffat i Malmö har varit kosovoalbaner. Kosovoalbaner som syslar med skit är i minoritet.

Hur ska du ha det? Du är emot rasblandning, men vill samtidigt att alla turkiska medborgare ska vara turkar. Tänker du i etniska baner nu eller vad?

Vad menar du?

Alla turkiska medborgare i Turkiet är turkiska medborgare. PUNKT

och

SLUT!

Anonym sa...

Sen ska vi inte glömma att Saban INTE var en kurd utan en turk!

Anonym sa...

Dessutom var Ataturk inte alban han var en grek. Läs på innan du skriver om turkisk historia!

Jag säger det igen och jag säger det med stolthet!

NE MUTLU TURKUM DIYENE!

Därmed Basta!

Anonym sa...

Den dagen en man eller kvinna har fått turkiska medborgarskap är han/hon TURK! Det är tanken med Ataturks bildande av Turkiet och ingen jävla AKP skit eller PKK skit kan försöka förstöra det!

http://hd.se/helsingborg/2009/10/25/turkiskt-moette-svenskt-i/
Simdi bu sen degilmisin. Lutfen yalanlari bir kenara birak.

Anonym sa...

Du säger saker som inte går ihop.

"Ja, många kosovoalbaner gör dumheter här nere. Men dom finaste människorna som jag har träffat i Malmö har varit kosovoalbaner. Kosovoalbaner som syslar med skit är i minoritet"

Först säger du många och sen säger du att dom är i minoritet. Sluta lura er själva. Invandrare i det området har fått mycket skit pga kosovoalbanernas äckliga aktiviteter.

Du har förstått det rätt. En från nigera som har fått turkiskt medborgarskap är TURK. Ataturks politik är den mest antirasistiska politiken. Den förenar alla människor under en och samma namn alltså som turk. När jag menar rasblandning menar jag dom som kallar sig annat än turk. Turken gifter sig med turken. Kurden med kurden och Svennen med svennen.

PUNKT!

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Kemal Sunal var en etnisk kurd från Malatya.

Anonym:

Ataturks mor var en albanska. Vad hans far var vet jag inte- kanske grek. Ingen aning.

Ja, säg NE MUTLU TURKUM DIYENE hur mycket du vill, men när en kurd säger NE MUTLU KÜRDUM DIYENE så förväntar jag mig att du inte hoppar i taket.

Jag är inte Ferhat. Men jag känner till hans aktiviteter. Varför ringer du inte honom och frågar själv?

"— Det är svenskar och första, andra och tredje generationens invandrare från Anatolien; turkar, kurder, araber. Många har tagit med sina vänner och sina vänners vänner. Tanken är att kulturer ska mötas, sa ordföranden i Skånes kunskapscenter Ferhat Cetinkaya."

Lysande ju! Vad har du emot detta ?

Så om du är en turk och blir svensk medborgare, så är du svensk och kan aldrig vara en turk? Vad är det för resonemang du för min vän?

Varför kan man inte vara turkisk medborgare och kurd, arab, kines och nåt annat? Vi får ju vara svenska medborgare och turkar??!

De kosovoalbaner som sysslar med skit syns och hörs, men är likt förbannat i minoritet. Har du någon statistik över frågan eller?

Och sluta snacka om rasbladningar, din kära Ataturk var ju grek och alban. Att vara turk har inte ett skit med etnicitet att göra.

Anonym sa...

Klart som fan att det är du ljug för helvette inte hastami ne!

Du har fortfarande inte fattat. Vi snackar om Turkiet inte om Sverige. Den som har det turkiska medborgarskapet är TURK inget mer snack. Sverige har inte samma författning som Turkiet.
Ataturk babamiz skapade den turkiska identiteten även om vi har andra rötter så även om man är svenne eller arab så är man TURK när man har det turkiska medborgarskapet!

Tek Vatan
Tek Bayrak
Tek Turkiye

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Oglum, onun mob numarasi Eniro da var. Git bul ona tel ac. Ben Ferhat olsam kalkipta burada o benim diye yazarmiyim? Ne kafa sin yaw.

Ja, Sveriges författning är inte rasistiskt till skillnad från junta-ledare Kenan Evrens författning som är rasistisk. Den sitter du och förvarar.

Vad är en person som först har turkiskt medborgarskap men som lämnar sitt turkiska medborgarskap och bli svensk medborgare i dina ögon? Är han en svensk, turk eller en turk som är svensk medborgare?

Pratar vi om etnicitet här eller vad?

En person som är turkisk medborgare är turk.. ok jag håller med.. men vad innebär begreppet turk för dig i det sammanhanget då?

För Turkiets kurder har INGA som helst problem med att bära turkiska pass. Däremot har man stora problem med att kallas för turkar i ett etniskt sammanhang.

EN kurd är en kurd, en turk är en turk.. och vi är alla turkiska medborgare.

Det finns kurder som med glädje kallar sig för turkar och så finns det dom som inte gör det. Den senare kategorin har jag inga problem med, så länge dom accepterar sitt turkiska medborgarskap.

Jag kanske har varit oklar, men jag vill ju ersätta Ataturks turkiska idenitet från 20 och 30-talet med en ny turkisk idenitet.

För mig är Turkiet ingenting annat än en fortsättning på det Osmanska Riket och begreppet turk likställer jag med begreppet osman.

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Du missade TEK MILLET.. ;-)

Är du AK P fantast liksom jag?

Anonym sa...

Ge dig Feffe det var du som intervjuades yalan atma!

Jag är ingen AKP fantast jag är en stolt turk och stolt kemalist. Att ser turkar som osmaner irriterar mig. Den som vill bo i Turkiet är TURK precis som din kära Erdogan sa kabul etmeyen ceheneme kadar yolu var turkiye turkler icin!

TEK MILLET!
TEK TURKIYE!

Anonym sa...

HÖR NI, GLÖMT ATT BALKAN TILLHÖRDE OSMANSKARIKET?? VAD ÄR DET FÖR STRUNT OM ATT ATATURKS MOR SKULLE VARA ALBAN!

MAN HAR VELAT SMUTSKASTA ATATURK FÖR AVSKAFFANDEN OCH KULTURREVOLUTIONEN HAN HAR GENOMFÖRT I LANDET.

HEM ANASI HEM BABASI TURKOGLU TURK!

FY OCH ÅTER FY PÅ ER!!

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Vilken planet kommer ditt slag ifrån? Alltså, är det nåt fel på att vara alban eler vara albanättling? Vet du hur många framträdande albaner det finns och har funnits i Turkiet sedan osmanska riket och under republikens tid?

Vad är detta för satans rasism? Vad har ni emot kosovoalbaner och vad är problemet med att Ataturks mor var albanska och far grek eller vad han nu var?
Det finns fler ALBAN-ÄTTLINGAR I TURKIET ÄN I HELA BALKAN. Många är idag assimilerade och kan ingen albanska. Dessa turkiska albanättlingar finns inom samhällets alla skikt, dom är politiker, affärsmän, domare och mycket mer.

Dom är Rümeli-turkar!!!!

Jag hemskt ledsen men jag hävdar bestämt att etniska turkari Turkiet är i minoritet.

Dede Ataturk var lååååååångt ifrån etnisk turk.. jag är mer turk än vad han var.. mor är manav från Eskisehir och dom ska tydligen vara turkmener.. ett folkslag som Osmanerna betraktade som tattare och barbarer och slaktade friskt emllanåt.. varför tror ni att det finns turkmener i norra Irak?

Svar: Dom deporterades dit av osmanerna för att turkemenerna inte kunde låta bli att leva rövare i anatolien.

Nu till en provokation men likt förbannat historiskt fakta:

Osmanerna skämdes över siin turkiska bakgrund.

Anonym sa...

İsveç Sosyal Demokrat Partisi Ermeni/Süryani/Rum soykırımını kabul etti. Bu karar İsveç’in soykırım kararını Avrupa Birliği ve Birleşmis Milletler nezdinde işlemesi gerekeceği anlamına gelmektedir. Kararın linki aşağıdadır;



http://www.tuf.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=1089&Itemid=1181



Lütfen İsveç’teki Türkler olarak bu asılsız kararlara karşı tepkimizi verelim. Aşağıda bu kararı alan delegelerin e-mail listesi bulunmaktadır. Aşağıdaki yazıyı kopyalayıp bu delegelere yollamanızı veya tepkilerinizi medeni bir şekilde vermenizi rica ediyoruz!



Örnek E-mail(kopyalayıp yollayabilirsiniz)



Härmed protesterar jag mot de grundlösa och politiska antagandena som ligger till grund för ert “erkännande” av det så kallade armeniska/syrianska/grek-pontiska folkmordet.



Jag vill påpeka att denna fråga fortfarande debatteras av historiker och jag är väldigt förvånad över att socialdemokratiska politiker anser sig vara historiaexperter i den benämningen att de vågar ta ett beslut och skriva historien om ett ämne som fortfarande är tvistad emellan historiker.



Som skattebetalare föredrar jag att de politiker som ska företräda mig ska fokusera på närliggande frågor som tex integration eller arbetslöshet, istället för att laborera och “avgöra” exotiska frågor som de facto inte berör den svenska befolkningen.



Med vänliga hälsningar

(İsminizi yazın)



E-mail`inizi aşağıdaki adreslere yollayın!



mona.sahlin@riksdagen.se, urban.ahlin@riksdagen.se, ibrahim.baylan@riksdagen.se, carina.hagg@riksdagen.se, kent.harstedt@riksdagen.se, kenneth.g.forslund@riksdagen.se, carin.runeson@riksdagen.se, olle.thorell@riksdagen.se, ameer.sachet@riksdagen.se, tommy.waidelich@riksdagen.se, yilmaz.kerimo@riksdagen.se, susanne.eberstein@riksdagen.se, hakan.juholt@riksdagen.se, sinikka.bohlin@riksdagen.se, britta.radstrom@riksdagen.se, ann.linde@socialdemokraterna.se, martin.sandgren@socialdemokraterna.se, jytte.guteland@ssu.se, mattias.vepsa@ssu.se, morgan.johansson@riksdagen.se
mikael.damberg@riksdagen.se, luciano.astudillo@riksdagen.se, kg.abramsson@riksdagen.se, christer.adelsbo@riksdagen.se, carina.a.elgestam@riksdagen.se, ann-christin.ahlberg@riksdagen.se, ann.arleklo@riksdagen.se, berit.andnor@riksdagen.se, phia.andersson@riksdagen.se, christina.axelsson@riksdagen.se, lennart.axelsson@riksdagen.se, mats.berglind@riksdagen.se, bo.bernhardsson@riksdagen.se, laila.bjurling@riksdagen.se, patrik.bjorck@riksdagen.se, jan.bjorkman@riksdagen.se, thomas.bodstrom@riksdagen.se, claes-goran.brandin@riksdagen.se, catharina.brakenhielm@riksdagen.se, roland.backman@riksdagen.se, gunilla.c.carlsson@riksdagen.se, tomas.eneroth@riksdagen.se, kerstin.engle@riksdagen.se, christer.engelhardt@riksdagen.se, alf.eriksson@riksdagen.se, birgitta.eriksson@riksdagen.se, matilda.ernkrans@riksdagen.se, aleksander.gabelic@riksdagen.se, agneta.gille@riksdagen.se, lars.u.granberg@riksdagen.se, marie.granlund@riksdagen.se, monica.green@riksdagen.se, billy.gustafsson@riksdagen.se, christin.hagberg@riksdagen.se, michael.hagberg@riksdagen.se, kerstin.haglo@riksdagen.se, lena.hallengren@riksdagen.se, jorgen.hellman@riksdagen.se, caroline.helmersson.olsson@riksdagen.se, hans.hoff@riksdagen.se, peter.hultqvist@riksdagen.se, ann.linde@socialdemokraterna.se, veronica.palm@riksdagen.se, carin.runeson@riksdagen.se, bjorn.von.sydow@riksdagen.se

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Yaw, canim ring honom och fråga själv för fan. Vill du så gärna att jag ska vara Ferhat så är jag väl det då.

Jag är AK P fantast, stolt turkisk medborgare och kürd oglu kürd och son till en turkiskal, som ägnat timmar åt att bemöta kurdisterna propoganda på nätet sedan 4 år tillbaka. Jag har lagt ner åtskilliga timmar och skickat kanske hundratals mail till olika personer för att åtminstone påverka liiite. Ring turkiska ambassaden och fråga vem Kodadi Osman är så kan dom uppge min riktiga idenitet. Jag har skickat arga mail till dom under mitt riktiga namn- när våra efterblivna kemalist-åklagare åtalade stenkastande kurdungar och yrkade på 30 år.

Jag är en utpräglad anti-kemalist, som längtar efter att den kemalistiska republiken/Cumuriyet ska ersättas med Den Andra DEMOKRATISKA Republiken. Jag har varit på Anitkabir en gång och jag minns endast två saker:

1) Hur jävla meningslöst det är att stå där framför den där stenen av marmor och glo, med tanke på att Farfar varken finns i stenen eller ligger under den.

2) Ataturks jycke Fox.

Jag är en person som drömmer om att få besöka Anitkabir iklädd i en röd fez tillsammans med med min framtida hustru som för dagen kommer att få bära slöja och medan mina avkommor talar såväl turkiska som kurdiska.

Den dagen kommer jag och Farfar Ataturk att försonas.

BarbarogluBaba sa...

betraktade som tattare och barbarer och slaktade friskt emllanåt.. varför tror ni att det finns turkmener i norra Irak?

Svar: Dom deporterades dit av osmanerna för att turkemenerna inte kunde låta bli att leva rövare i anatolien.

FEL, turkmener förflyttades till nora irak pga att osmanli ville ha en etnisk grupp som dom hade nära band till, dom placerades strategiskt i olje städer.

Osman ama atiyosun bee, tutarsa tutar demii...

Historie böcker sponsrat av din cemat innehåller ofta fel, och man väljer att försköna osmanli.

Osman Feffeson sa...

barbarbaba:

Nej du ! Du får kolla upp din historia! Osmanerna skämdes över sitt turkiska ursprung och ville inte veta av den. Många osmanska ambassadörer blev sura när dom kom till europeiska stater och fick läsa att dom var "turkiska ambassadörer". Under osmanernas historia finns många exempel på att den osmanska armen slagit ner på turkmener.

Att det finns turkmener i irak är för att dom deporterades dit! En de av kurderna i Konya deporterades också av osmanerna.

Min cemaat? Du syftar på Gülen-rörelsen? Ja, jag är inte medlem eller uye eller nåt i Gulen -rörelsen men dom har mitt fulla stöd. Det har jag skrivit till dig vid flertalet ställen.

Vilken är din cemaat då? Den kemalistiska sekten? Ja, det är tidsfråga innan CHP sparkas ut ur socialistinternationalen och den dagen ska firas med pompa och ståt!

Lär dig din historia!

Osman Feffeson sa...

Barbarbaba:

Celalî ayaklanmaları/Jelali revolts

"Although the ethnic factor in these rebellions comply with the general Ottoman pattern of intermixtures, they can be safely described as having a largely Turkic base, especially in relation to the semi-nomadic or nomadic Turkmen clans that had taken part in the building of the empire with their Ottoman kinsmen, and saw themselves increasingly distanced from the power base, the central authority relying more on the devşirme system and corps. They were brought to an end during the reign of Murad IV"

De längsta upproren mot Osmanska riket stod de nomadiska turkfolken för i Anatolien. Dom gjorde stort motstånd...

Klicka på mitt nick för att läsa mer...

Sancak Beyi Emre sa...

Wikipedia Feffe ? Ajabaja !!!

Men kollar på de använda källorna och det stämmer delvis .. däremot hittar jag inget om att de skämdes över sitt Turkiska ursprung..

Dock vet jag att sultanerna hade många av sina stepp vanor kvar, skjuta båge, tillverka den legendariska nomad bågen, gillade att bo i tält osv. Men ditt påstående har jag inte hört om tidigare.

PS. Alla orosmakare deporterades, det är inget unikt för turkmener...

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Alla turkmener som ottomanerna skickade till norra Irak deporterades inte men det fanns dom som gjorde det.

När den osmanska ambassadören kom till Sverige och fick läsa i tidningen att "den turkiska ambassafören" anlänt till Stockholm på 1800-talet så blev han så sur att han åkte hem.

Fortsätt att leta..

Och Celali upproren finns nämnda i de flesta historieböcker även från Turkiet. Turkmener stod för det längsta upproret mot osmanerna.. its fact bro...trots att man hade samma etniska bakgrund.

Bra om hur upproren började:

http://books.google.se/books?id=UVmsI0P9RDUC&pg=PA92&lpg=PA92&dq=the+celali+uprisings&source=bl&ots=ym5V5b73z0&sig=wLx5Ry4H-KUQj2Mb0l4R3Wg25Jc&hl=sv&ei=E3r9SszYOI7h-QbhuKzfCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7&ved=0CCMQ6AEwBg#v=onepage&q=the%20celali%20uprisings&f=false

Devletin kendi sayfasinda Celali-ayaklanmalari anlatiliyor.

http://www.tourism.gov.tr/EN/Genel/BelgeGoster.aspx?17A16AE30572D313A79D6F5E6C1B43FF64C4AADAD7425476

Bok om Ottomanerna och Celali upproren skriven av en turkiska. Skriven vid Cambridge Uni.

http://books.google.se/books?id=g9UfRAnZzU4C&pg=PA450&lpg=PA450&dq=the+celali+uprisings&source=bl&ots=MovR20wGzq&sig=L4ueJOtAJStf-ZzJOokTepI9s-k&hl=sv&ei=_Hj9SsX_CcjB-Qba8IXfCg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAgQ6AEwAA#v=onepage&q=celali%20&f=false

Anonym sa...

En del turkmener deporteras men de flesta skickades i syfte att skapa en turkiskkoloni i de nya kolonierna.

Det har alla stormakter som har koloniserat såsom britterna har koloniserat Australien.

Nu till att Ataturk skulle vara halvalban, inget ont i det men det är att vränga fakta och det har man gjort länge för att just för att minska minska personkulten kring honom.

Osman, jag är välmedveten om att fler albaner än i Albanien och fler bosnier än i Bosnien finns i Turkiet. Inget ont i det. Försök inte klassa mig som rasist - det är jag inte.

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Men vilken etnisk grupp tillhörde Mustafa Kemal Ataturks föräldrar? Ataturk var ju en rümeli turk. Jag kastar inte heller fram denna info för at kränka Ataturk. En skribent skrev att han var grek. Jag är nyfiken på hans etniska bakgrund och det ligger ingen illvilja bakom det.

PKK-Malmö sa...

En del säger att Ataturk ska ha varit en sefardisk jude, en krypto-jude, "dönmeh". Jag säger inte att det är bevisat, men det finns en hel del intressanta teorier om det och det skulle förklara hans syn på islam. Thessaloniki ska ju trots allt ha haft en stor judisk befolkning.

Sancak Beyi Emre sa...

Alla stora män går de liknande teorier och myter om... men oftast är dessa inget att tas på allvar ..

Emre

Osman F sa...

PKK-Malmö:

Jag tror inte heller att han var etnisk jude/dönme. Dock vet jag att han gick på en skola som drevs av judar i Saloniki. Hälften av befolkningen var judar i staden.

PKK-Malmö sa...

"Låten tillägnas världens vackraste solcu tjej som jag en gång såg på en föreläsning i Malmö!"

Var det när Fredrik Malm höll en föreläsning där?


"Alla stora män går de liknande teorier och myter om... men oftast är dessa inget att tas på allvar .."

Nja, men i detta fallet så är det faktiskt mycket som talar för att han var jude. Inte för att det skulle förändra allting, men det är sannerligen intressant att en och annan av de ungturkiska ledarna inte ens var turkar själva utan använde turkisk nationalism för att "ena" folket och få så mycket makt som möjligt.

Sancak Beyi Emre sa...

Aww for FUCK SAKE !! LÄGG NER FÖR FAN !!!

Är PKK-Malmö och Feffe kristna för att dem bor och antagligen vuxit upp i ett kristet land ?! Är ni kristna och hatar Islam för att era "skolor" och "arbetsplatser" ägs av kristna ?!

LITE LOGIK TACK !!!

Emre

Osman Feffeson sa...

PKK-Malmö:

Visst är det intressant att Kemalisterna kastar skit på judar, sionism och Israel när 50% av ungturkarna var judar och hela 90% var frimurare. Jag har svårt att tro på att han skulle vara etnisk jude. Hans mor var en djupt religiöst kvinna som inte lät Ataturk gifta sig med en kristen grekiska i Saloniki när han var ung. Vad hans far var för nån lirare har jag ingen aning om.

Ja, dom störtade Abdulhamid II även kallad Bawa Kurdan av många kurder.. en sultan som var väldigt respekterad av kurderna även i Kurdistan (Diyar Bakr, Batman osv).

Men kurderna i östra Turkiet då? Vi är från Adiyaman ursprungligen och farfar ska en gång ha sagt om östra Turkiets kurder att dom är alldeles för blandade..

Vi är alla blandade! ;-)

Timo sa...

PKK-Malmö:

Hur kommer det sig att du undrar det? Om jag säger vem tjejen är eller under vilken föreläsning jag såg henne så kanske hennes storabröder får höra det och jag svär dom sista jag vill bråka med är kurdiska bröder!! Vad fan bryr du dig om det lan vad har det med dig att göra din terrorstödjande gummianka!!

Timo sa...

PKK-Malmö seni pezevenk seni. Du ställer din fråga såhär: "Var det när Fredrik Malm höll en föreläsning där?"
Du skriver DÄR yani du bor inte i Malmö men du heter PKK-Malmö din PKK-anka!! Försöker du spela takiye med ditt namn eller är du ute efter att ställa till det för mig??? Passa dig din gummianka innan jag smälter sönder dig seni PKK ibnator seni!

G.J sa...

Tycker erkligen om denna blog, det sker på svenska så vi som ej kan turkiska kan följa med.
Ok det finns engelska versioner i zaman ( fler vet jag ej).
Men en sak bör göras lite oftare, förklarande av olika ord.
Tex diasporan, att det är armenier boende utanför Armenien ( vad jag förstod ).
Då förstår man deras nationalism och varför de gör och reagerar som dom gör.