onsdag 2 juni 2010

Vad PKK sysslar med nu ?

Som jag tidigare sa, så ökade PKK sina terrordåd efter att Apa drog sig tillbaka. Detta är ett sätt att ge Apa legitimitet. Man ska försöka ställa till med ett stort helvette, så att turkiska politiker ska vända sig till Apa för hjälp.

Det kommer inte hända, det kan nog många intyga. Det lustigaste är att man inte har någon som helst avsikt med sina dåd. Man skjuter två-tre granater, skjuter några salvor finkalibrig eld och springer uta helvette. Man har ingen som helst tanke eller kapacitet till att ta över en militär postering. Det är endast ren och skär djävulskap. Man försöker nöta ut den turkiska opinionen genom att ge dödsbesked varje dag.

Någon än lustigare är de korkade tingen i BDP. Man har protester för att Armén ska sluta ”operera”. Man menar att detta förskjuter freden till ”krig”. Har dessa inte tänkt på att om PKK inte sköt på baser och soldater, så har TSK ingen anledning till att jaga dessa ? Istället för att protestera mot Armén, så bör man protestera mot PKK att sluta skjuta och minera. Men den intelligensen verkar inte existera.

Att Apo känner sig mer utlämnad nu än tidigare är inte konstigt. Iran pressar och har gjort räder in i Irak, Turkiet har opinionen på sin sida och PKK har gjort bort sig flertalet gånger inför publiken. Freden man snackar om, sabbade PKK och DTP på egen hand. Istället för att gå varsamt fram och sluta minera vägar, så gick man över till symbolisk våld och utförde dåd när fredsarbetet nått en kritisk punkt. Vad hände ? Jo, opinionen vändes från fred till vrede. Att TSK har till uppgift att hålla utländska makter utanför sina gränser är självklarhet. Att PKK med baser i Irak (kränker Irakisk suveränitet) och förväntar sig att man ska vara tillmötesgående när man under sin ”eldupphör” planterar minor och utför specificerade dåd, samtidigt som man fortfarande befinner sig på turkisk territorium, är inget annat en hyckleri. Men detta steg är inte lätt att se för massorna. Individer är kloka medan grupper och klungor är duma. Att gå i grupp begränsar analysförmågan.

PKK går idag uppenbart många andras ärenden. Det kommer visa sig än tydligare i framtiden. Men utnötningen man försöker sig på nu, är farlig… Kanske farligare än någonsin och kommer bli tydlig när vreden mot Israel lägger sig. Att människor blir förbannade är självklart. Att kurder, vad deras inställning än är, kommer även tycka synd om döda PKK:are är inget konstigt. Men att visa den rätta vägen är det viktiga. Att PKK:s terrorism inte bidrar till annat till än mer förödelse som reaktion måste visas tydligare.

Sancak Beyi Emre

3 kommentarer:

Ferhat Cetinkaya sa...

Ja, jag är kurd och jag KRÄVER jämlikhet mellan ALLA MEDBORGARE I TURKIET OAVSETT ETNISK BAKGRUND, TRO ETC, men vad fan tror PKK att man ska uppnå med sitt meningslösa jävla mördande? Och vad fan tror kurderna som stödjer PKK att man ska uppnå genom terror som uppenbarligen endast stärker militaristerna och ultra-nationalisterna i Turkiet?

PKK kan fara åt helskotta! PKK är en saktans sekt som vill upprätthålla den här konflikten så att man kan fortsätta smugga knark till Europa. Knarkhandlare är detta sekteristiska PKK.

Sen kan faktiskt AK P få tummen ur arslet och klubba igenom fler rättigheter till kurderna. Men vad kommer att hända då? Jo, MHP och CHP kommer att skälla, PKK genomföra fler terrordåd och sen skiter det sig.

Ser ni mönstret? MHPs och CHPs politik gynnar PKK MINST LIKA MYCKET SOM BDP:s politik gör- springpojkarna i BDP gör det bara öppet medan CHParna grö det mer i det dolda.

Demokrati i Turkiet NU- annars kommer några haschare som lever i grottor och dyrkar en schimpans vid namn Öcalan att alltid vara starka nog att skaka om vårt land.

Vill vi att Turkiet ska vara en stabil demokrati med stark ekonomi och som man lyssnar på på den internationella arenan eller vill vi att Turkey ska vara ett land där Apos lakejer kan skapa inre slitningar i landet?

Välj själv!

Anonym sa...

Emre: Kan du ta och skriva dina tankar om dessa påståenden om antisemitism så fort man kritiserar staten Israel pga deras agerande! Det börjar bli tröttsamt att höra att samma ord åter och åter igen.

Anonym sa...

http://presstv.com/detail.aspx?id=129123&sectionid=351020202