tisdag 1 juni 2010

Många frågetecken efter Israels frågetecken

Att man inte är helt ärlig är väl inget att förbryllas över. Först hette det att man blev beskjuten, men man bordade båten nonchalant, sen hette det att man hade ryckt vapen från en soldat, men ändå traskade man runt på däck som ingenting. Bilder på en Israelisk pirat som skjuter på en liggande civil talar för sig självt.

Det allra lustiga är att, hade man haft skjutvapen, som man hävdade från Israelisk sida, då hade helikoptrarna badat och soldaterna som gled ner på rep hade skjutits i luften när de är blottade och båtarna hade haft skotthål. Men detta skedde inte… Hade det funnits skjutvapen ombord så hade man inte bordat på det viset.

Rycktes EN pistol från EN soldat, hur fan kommer det sig att minst 10 är DÖDA och ett 50 tal sårade ?! Kastade man pistolen mellan varandra för att turas om att skjuta priater?

Man hade bemötts av våld?! Konstigt ? Beväpnad angriper man en humanitär insats, båtar med olika nationers flagg på internationell vatten, man har all rätt att försvara sig. Det kallas för pirat dåd det Israel gjorde. Sen hade man plockat upp köksutrustning som ”bevis” på beväpning. Då kan man fråga sig, hur många knivar som går igenom Israeliska skottsäkra västar ? OM man beskjuts, om man misstänker att vapen finns, går man dit utan skottsäkra västar? Absolut inte. Klena Israeliska soldater bjuder upp på dans, åker på stryk, ställer till med en massaker och försöker rättfärdiga detta genom diverse idiotiska teorier och uttalanden.

Lägg där till att båtarna tullats och genomsökts i flera olika länder som Cypern och Turkiet. Där man inte fann några vapen...

Jag undrar hur svenska soldater skulle se ut om de hade börjat beskjuta olydiga civila i forna Jugoslavien ? NOTERA att svenska soldater aldrig skulle ingripa/angripa på internationellt vatten… Men det är skillnad på sanna yrkesmän och piratslödder. Jag menar tänk er en värld, där varje gång poliser ute i samhället fick trubbel med någon olydig sköt ihjäl människor… Hur fan hade det sett ut ? Straffa dem här svinen nu, visa att folkrätten gäller alla !

Jag kanske gör pirater orätt, genom att kalla de Israeliska barbarerna för pirater, men jag tror de har överseende och förståelse över vad jag syftar på...

Sancak Beyi Emre

9 kommentarer:

Anonym sa...

Emre: Hur många offer har somaliska pirater skördat de senaste 2-3 åren jämfört med vad de israeliska piraterna gjort på 2-3 timmar?

Sancak Beyi Emre sa...

tror inte det är hälften så många... Dessutom själ dessa pirater i medelhavet människo organ...

Emre

Anonym sa...

Försämrade turkiska-israeliska/amerikanska relationer är mycket positivt. Nu återstår bara ytterligare närmande mellan Turkiet och förtryckarstaterna Iran/Syrien (:

Sancak Beyi Emre sa...

Ser inte så stor skillnad på Israel, Iran och Syrien.. Tror man ska ha lika långt avstånd till alla. Samtliga är ärrade av MR brott..

Emre

Osman F sa...

Anonym:

Det hela kommer sluta med att Turkiet vinner propagandakriget.

SJälvklart ska Turkiet ha goda relationer till Syrien och iran men även armenien. För att förankra kapiatlismen i östra Turkiet är gränsöverskridande handel med dessa stater av ytterst vikt.

Anonym sa...

Du anonym, har du svårt och skilja på statsterror och pirater? Oavsett hur många pirater utanför Somalias kuster har begått, är det som skett utanför Palestina etter värre.Här handlar det om ett land som handlar synonymt med pirater.

Anonym sa...

Emre skulle du kunna skriva lite om vad de olika turkiska tidningarna/nyheterna har sagt/skrivit om händelserna hittills? Det är svårt för mig att kolla upp det eftersom att jag inte kan någon turkiska. Skulle du också kunna berätta lite om den politiska klimaten nu i turkiet, hur mycket kommer allt detta att skada relationerna mellan israel och turkiet? Skulle vara jätte intressant om du kunde kolla upp sånt.

Zahra

Sancak Beyi Emre sa...

Zahra:

Det kan jag nog göra. Antingen imorgon eller på lördag lovar jag ett inlägg om detta.

Emre

Blogger sa...

Get all your favorite alcoholic drinks on Duty Free Depot!

All the highest quality brand name drinks for unbeatable discounted price tags.