tisdag 8 juni 2010

Vart ska Israel och deras uppköpta hantlangare vända sig nu? Mot Turkiet så klart, var annars?!








Sakine Madon skriver skit i skit tidningen Expressen. Hon beskriver Ship to Gaza som ”En soppa med många dårar”. Hon tycker att det är befängt att man kräver att svenska judar ska ta avstånd från Israel. Om man kräver att folk inte ska stötta terrorister, så går detta väl i samma linje Sakine ? Det Israel gjorde var följande: en militär räd på internationell vatten, bordar civila flaggade båtar, möter berättigad själförsvar. Mördar flera och kidnappar resten. I samtliga moment bröt man mot folkrätten. Det finns få som är så effektiva på att bryta mot folkrätten som Israel och ändå få kalla sig demokrati (men västerländsk är man absolut).

BBP och Hamas är de bidragande faktorerna till dödande skedde enligt Madon. Hon menar att de stackars Israeliska elit soldaterna inte hade något annat val än att skjuta ihjäl dessa. För vi vet ju hur ”turkar” och ”islamister” är… Som hon skyller vårdslösa mördandet på.

I artikeln om Israels massakerräd kommer hon också in på kurder.

Fredrik Malm tycker även han att soldaterna gjorde rätt. Han anser dessutom att de gjorde för ”lite” i proportion till våldet man mötte. Malm kommer även fram till att BBP och Hamas gjort gemensam sak för att i scensätta detta. Notera att BBP är ett turkiskt politiskt parti med rötter i nationalistiska MHP. Även Malm hittar en koppling till kurder. Notera att det fanns kurder bland de döda… Inte var det turkar som dödade sina landsmän, utan spritt språngande galna pirater med automatvapen. Mer än hälften av artikeln handlar om BBP, vilket är lustigt…

Den evigt korkade Dilsa Demibag Steen, hade också uttalanden i ämnet. Men inte handlade detta om Israels sjöröveri och mördande, utan om Turkiet.

Lustigt va ? Hur kommer detta sig ?


Beyan.net har även dem fått luft i segel. Dem menar att ”kritiker” (läs puckon som de ovan nämnda) att ” Kritiker menar emellertid att uttrycket "kasta inte sten i glashus" inte känns alltför avlägset, och antyder på Turkiets behandling av kurderna i landet”. Jag undrar om inte ”kritikerna” har lagt märke till att det är PKK som skjuter, bränner och mördar lärare, läkare, byggnadspersonal osv. Ett nytt perspektiv hette det va?


Vad för logik ligger bakom dessa uttalanden ? Jo, Turkiet hamnar i konflikt och man tar självklart part för motståndaren. Oavsett vad som är moraliskt rätt. Notera att samtliga dessa ständigt "står bakom" mänskliga rättigheter och humanitära insatser. Dessutom passar man på att dehumanisera och demonisera de turkar som var ombord. Om ni minns för några dagar sedan, så var det IHH som var islamister, idag är det BBP som är "högerextrema" och rövarna i spelet. Samma desperata spretande efter ursäkter. Först hette det att man blev beskjuten, sen var det knivar men till sist gav man sig med påkar. Idag heter det också att man sköt inte med tunga vapen, utan med paintball gevär (jag har aldrig sett ett paintball skott skjuta igenom skallar, jag har själv blivit träffad flera gånger).... Transporten bar vapen till Hamas dessutom i början, minns ni det? Men lustigt nog hittades inga... Inga soldater sköts heller, man hittade heller inga skott hål på attackbåtarna och helikoptrarna... Lustigt det kan bli va? Jag tycker att det bästa för Israel i detta läge är att bara få tyst på alla de sina, som gräver ner sig än mer hela tiden.

Skuldkänslorna finns där. Men man måste ju försöka legitimera sitt övergrepp på något sett. De desperata försöken är bara patetiska. Lägg märket till att samtliga dessa är självutnämnda ”liberala” och svärdviftare i Anti-turk klubbens främsta frontlinje. Man är dessutom PKK kramare (eller kan inte benämna en erkänd terroristgrupp som just en sådan). Man gömmer sig bakom ”liberalism” som ska göra en moraliskt korrekt, samtidigt som man smyger in sin egen lilla agenda. Turkar är brutala och ickemänskliga som förtrycker de stackars kurderna och får stackars Israeler att skjuta ihjäl oskyldiga människor.

Att deras artiklar handlar mer om den turkiska staten, notera att konvojen var en ideell sådan, än Israel som man i detta fall tycker synd om som gjorde det enda möjliga.

Att dessa anti-turkar får in kurder, turkiska staten och pro Israel propaganda är inte allt för förvånande.

Inte om man kan semestra i Israel och medan man är där, åka och besöka deras UD. Det kanske tom är så att man betalas för att ta ”urin på folkrätten” i försvar. Vem vet? Men var ligger svenska beslutsfattares lojalitet? Eller låt mig omformulera frågan. Var bör lojaliteten ligga?



Sancak Beyi Emre

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hycklerier av en massa hycklande idioter. Bara för att man är kurd behöver man inte ogilla allt som turkarna åtar sig, såsom humanitär hjälp till svältande.

Hur kan man rättfärdiga israels handlingar när samma hycklande idioter ogillar det som händer i östra Tukiet??

Var finns logiken?? Jo, man hoppas självfallet på israels stöd.

Sancak Beyi Emre sa...

Eller i att man just måste vara motståndare till allt turkar och Turkiet gör... Tragiskt !

Emre

Barbarbaba sa...

Men är det inte fel av TAYIP att inte finna några likheter mellan PKK o Hamas? Det är hyckleri...

Tayip börjar gå för långt, hans sätt är arrogant just nu, hans tidigare kyla och fingertoppkännsla är så gott som borta, hans uttalanden lyser igenom av personliga agg....

Sancak Beyi Emre sa...

Barbar:

Om Turkiet måste tollerera BDP, då ska världen tollorera Hamas, som vann ett demokratiskt val... Har folket talat, om du är demokrat, så är det illa tvunget. Hur jävla galna Hamas än må vara, så valde det palestinska folket dem...

Emre

Anonym sa...

"...om bdp ska tolereras så ska hamas också det"... vilken parallel och jämförelse du drar emre... det måste ju bara vara ett riktigt dåligt skämt!

Freedomthinker sa...

Emre,

Bara för att Hamas är folkvalt betyder det inte att det står rätt till i Gaza. Även (nu är det här bara ett exempel) nazisterna i Tyskland blev folkvalda i början av 30-talet.

Bara för att Hamas är "demokratiskt" valda betyder det inte att det rättfärdigar dem som styrande över Gaza. Deras förtryck av sin egna befolkning är omänskligt och odemokratiskt. En "demokratiskt" vald regering ska alltid stå till svars för sin befolkning, det gäller även Israel.

Det är verkligen komiskt att Turkiet lägger sig i konflikten mellan Israel och Palestina, en konflikt som liknar den man har på hemmaplan. Är det inte komiskt att Erdogan pratar om israeler som dödar oskyldiga palestinier när turkisk militär gör samma sak med kurdiska barn.

With regards
Freedomthinker

Anonym sa...

Israel dödar systematiskt. Hamas är folkvald och värnar om sitt land gentemot fiendeland. Det är på tiden att fler reagerar mot israels ageranden i Palestina.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:
Parallellen är den att, om människor röstat på dessa, så ska det finnas ett grundläggande bemötande på en viss plattform. Oavsett hur vidriga och motsägande deras politik är, så tolereras dem. Vad skiljer BDP från Hamas tycker du ?

Freedomthinker:
Absolut inte! Jag håller med dig, men man kan inte pissa på de som trots allt röstade på dessa, o det är majoriteten.

Jag tycker inte det är komiskt eller lustigt. Väljer Israel att borda ett turkiskt flaggat skepp och skjuta turkiska medborgare, då blir den konflikten genast väldigt intressant. Paralleller mellan Israel och Turkiet är dock långsökta. Även om båda konflikter är våldsamma, så skjuter man inte artilleri i tätbebyggda områden eller avrättar människor. Dessutom är konflikten inte generell att man svälter ut civila kurder, svårt för Israel att skryta om samma sak.

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

För att Israel beter sig illa, gör det inte legitimt för Hamas och andra motsvarande grupper att agera hur som helst. Speciellt inte döda civila.

Emre

Anonym sa...

Bdp och hamas skiljer sig avsevärt ifrån varandra, på många sätt. Den allra viktigaste skillnaden är deras syn på landet, vilket visar deras utgångspunkter: bdp erkänner turkiet, hamas erkänner inte israel. Bdp vill lösa problemen demokratiskt, hamas vill lösa det genom raketattacker. Andra saker som skiljer sig är sådant som är "anpassat" till situationen, exempelvis arbetar bdp för kulturella rättigheter för kurderna, vilket hamas inte behöver göra då deras folk aldrig tidigare har förnekats.


Så skillnaderna är stora.

Sancak Beyi Emre sa...

När du jämför politiska partier, så ser du inte till specifik politik. Utan tillväga gångssätt.

Till orden är BDP för fred, men vad säger alla deras "protester" ? Om man strävar efter kulturella rättigheter, varför ställer man sig för en junta lag ?

Hamas är inte klokare, men majoriteten av palestinierna har röstat på dem. BDP har fått röster av turkiska medborgare och därför måste lyssnas till. Hamas, som utför terrordåd titt som tätt, måste också lyssnas till, på en viss platform iaf. Man kan inte förkasta någon som fått röster helt och hållet.

Emre

Anonym sa...

Följande händelser har väckt misstankar om man kan tro på Turkiet som en EU stat;

Erbakan, en tidigare turkisk premiärminister yttrade: "Hela Europa kommer att bli islamiskt. Vi kommer att erövra Rom."
Glöm inte att Recep Tayyip Erdoğan har på ett möte i Tyskland uppmanat sina landsmän som är bosatta i Tyskland att INTE assimilera sig!

Nyttiga idioter - Mankell och Gardell
De medborgare i Västeuropa som följde med på båtarna, de trodde att de gjorde något gott – bidragit till uppmärksamhet till en provocerande handling av Hamas supportrar och ett Proxy krig från Irans sida.

Alla vill inte ta upp fakta att Israel aldrig har startat någon konflikt mot sina grannländer.
Däremot har flera grannländer på sin officiella agenda att Israel ska utplånas, upphöra att existera på jordens yta!
Hur ska fred överhuvudtaget kunna förverkligas med dessa förutsättningar.

Hamas supportrar vill inte att det kommer till kännedom att fred skulle inträffa så snart:

1. Hamas slutar skicka in raketer mot Israel, inifrån Gaza
2. Hamas slutar att skicka självmordsbombare in i Israel
3. Omgivande arabländer ger upp ambitionen att utplåna Israel!

Alltså så enkelt kunde det bli att få fred.

Sancak Beyi Emre sa...

Jerry:

Erbakan är död, och hans epok och doktrin hade aldrig legitimitet och är sedan avvecklad rent teoretiskt. Erdogans uttalande ser jag inte heller något fel på. Det är integration man strävar efter inte assimilering. Assimilering har negativ klang och därför tjatar riksdagen ständigt om integrering och inte assimilering, även om det hade varit det önskade.

Om det nu är Hamas och Iran som stått bakom det hela, så skulle väl alla EU länder båtarna passerat på vägen stoppat dem ?

Israel startar inte väpnade konflikter mot sina grannar, man försvarar sig på utomordentligt sätt. MEN man är rent av omänsklig gentemot palestinierna. Det kan hänga ihop med rädsla för terrordåd osv. Men sköter man inte det jobbet, och behandlar alla som terrorister så kommer även folket ta ställning utefter det. Folkets behandling hänger ihop med relationen med grannarna för Israel. Ledarna ger blanka fan i Palestinierna egentligen, men massorna gör det. För tillfället finns ingen atmosfär för fred.

Emre