torsdag 25 november 2010

Israels hämnd kom med frågetecken för de visa

Israeliska tidningar förbereder en aktion för att tysta ner massakern på Mavi Marmara, och ge en smäll mot kommande filmen Vally of the Wolves Palestine.

Wikileaks, som skakat Yänkistan rejält, kommer inom kort släppa en andra runda med hemliga amerikanska dokument. Här kommer mycket fulheter komma fram som man tidigare dolt för allmänheten. Ingen vet riktigt än vad det kommer att vara, men vissa spekulerar redan. Amerikanska UD har sagt att många länder kommer att bli sura och att en del relationer kommer att skadas rejält. Däremot har Israeliska tidningar slängt ut ganska häftiga påståenden. Turkiet, ska enligt dessa ha stöttat Al Qaida (som smäller av bomber även i Turkiet titt som tett) i Irak. Enligt dessa ska Turkiet ha låtit Irakiska medborgare i Turkiet skicka över bomber till Irak. Dessa ska fritt ha vandrat över gränsen och utfört dåd i Irak.

Det lustiga är att endast Israeliska tidningar gått ut med detta…. O lurig som man är, så använder man den PAN-arabiska london baserade, Al hayat (som belyser Israels positiva sidor ur ett arabiskt perspektiv, kanske finns de en o annan MOSSAD lirare med), som källa till dessa påståenden. Det är alltså Araber som är ansvariga för information, i ögonen på den godtrogna.

Kruxet är att många turkiska kurder och vice versa har släkt över gränserna. Både i Irak, Syrien och Iran. Dessa kontrolleras. Men sen finns det smugglare och terrorister, som smiter förbi. Den som varit i turkiska gränsområdet vet hur omöjligt det är att bevaka gränsen på egen hand, även med hjälp av drönare och satellit. Om nu Al qaida fått hjälp från andra sidan gränsen, så är det inte svårare för dessa än vad det är för PKK. Turkiet jagar iaf al qaida, vem inom Irak jagar PKK ?

Sen ska även dokumenten innehålla information om att YÄNKISTANIERNA har stöttat PKK, låtit de marschera förbi skottgluggen, släppt dömda terrorister ur finkan och beväpnat dessa. Enligt folkrätten så finns det inget som reglerar detta, men hur moraliskt korrekt är det? OM nu Turkiet (mot all jävla förmodan, eftersom Al qaida smäller av bomber även i Turkiet) blundat för bombmakare, är det fel respons mot det amerikanarna gjort ?

Israel förbereder sin comeback mot Turkiet nu. VW Palestine, Erdogan osv. Första hand ska man smutskasta och sänka ens internationella trovärdighet, sen kommer man gå på än lägre propaganda. Precis som med Iran, har man inget internationellt anseende så köper massorna all skit som står i tidningarna (självklart händer det hemskheter i Iran, men inte i den brädden som vi läser i tidningarna i väst). Sen är man självklart också bitter över att NATO inte målade Iran som fiende för sin missilsköld, som ENDAST var till för att skydda Israel mot ett svar från Iran när man bombat skiten ur kärnreaktorerna. Gissa vem som såg till att det inte blev av?

UPDATE:

Både WIKILEAKS och USA gick ut idag och förkastade påståendet om att Al Qaida fått hjälp av Turkiet (även om J-post inte anklagade staten, så med ordlekar blev uppfattningen den samma). Den soppan över. Även påståendet att USA skulle ha stöttat PKK. Vad är det Israel är ute efter egentligen ? Få till en isolering av Turkiet ? För det skulle det krävas att man behärskade diplomatins ädla konst, och kunskap om internationella lagar och seder.

Sancak Beyi Emre

2 kommentarer:

Osman Osmanlison sa...

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1058402&title=abd-icin-en-buyuk-problem-turkiyenin-osmanli-durusu

Välkommen till den Andre Demokratiska Republiken!

Dunya Osmanli olsun!

Sancak Beyi Emre sa...

Dunya olmasin ! Biz olalim, etrafimizdakiler olsun, geriside ne halleri varsa görsun :)

Emre