tisdag 2 november 2010

PKK använder sig av självmordsbombare i Istanbul

En självmordsbombare sprängde upp sig i Istanbul. 32 människor skadades varav 17 civila och 15 poliser. Genast gick samtliga anarkiska grupper ut med uttalanden om att man inte hade någon som helst koppling till dådet. Samtidigt som omvärlden, däribland USA och Israel fördömde attacken (Israel förklarade att man visste precis vad Turkiet kände).

Här kommer det lustiga, svensk polis har inte kunnat fånga in ”lasermannen” i Sveriges tredje största stad Malmö, som skjuter vilt på invandrare. Medan turkisk polis, i en mångmiljonstad som Istanbul, fick fram bilder, namn och adress på själva bombaren (fanns inte mycket kvar av honom) redan samma dag. O idag grep man 8 personer som hade kopplingar till dådet.

Ingen tog på sig dådet, men bombaren, Vedat Acar är medlem i PKK sedan 2004. Han har utbildats i sprängning och bomber på baserna i Irak (precis som odjuret som sprängde skolbarn i luften i Diyarbakir). Tre månader tidigare träder han genom Habur gränsporten (från Irak) för att utföra dådet.

Något än mer lustigt är att bomben som användes är inte gamla Sovjet grejer som terrorgrupper brukar använda. Utan hyfsat modern A4 sprängämne med tändstift och detonator tillverkad i Österrike. Hur ska detta tolkas ? Har EU inte koll på vart deras vapen tar vägen ? Hur skulle EU reagera om material tillverkade i Turkiet användes i terrordåd mot EU? Det skulle bli ett enormt kaos! Men viceversa verkar det ok….

Jag minns sorgen Sverige kände när den senaste svenska soldaten stupade i Afghanistan. Den sorgen känner man i Turkiet ganska ofta. När ska världen kunna enas mot terrorism ? Terror är demokrati och mänskliga rättigheters anti krist. Kan vi inte bara enas om att samtliga förluster till terror är lika hemska ? PKK är inte ett dugg bättre än Al-Qaida, Hamas eller Hizbulah.

Under 80-90 talet gav Sverige många av dessa terrorister uppehållstillstånd. Vad skulle hända om dessa vände sig även emot Sverige ? Vi har som tur ingen tradition av terrorism i Sverige, men det känns som det blir mer och mer aktuellt för var år som går. Då är det inte klokt att fortsätta med detta gullande mot dessa. Jag hoppas man börjar inse allvaret och vad det är för dårar man har att göra med.

Sanningen är den, ingen kan neka till att PKK inte är annat än en simpel blodtörstig terroristorganisation, även om flera vänsterpartister och socialdemokrater i Sverige känner sympati för dessa (hur man nu kan berättiga något sådant). Finns det någon som använder sig av självmordsbombare, dessutom bland civila och inte blir stämplad som terrorist organisation? Vad ska man klä detta i ? En "demokratisk rättighet" som man burkar kalla det ? Hur kan man känna sympati för självmordsbombare bland civila ? Kan någon förklara detta för mig ?


Artikeln på Engelska


Sancak Beyi Emre

1 kommentar:

Ahömbele sa...

Alla som stöttar denna organisation är människor som har ett tomrum bakom pannan. Ärligt talat, att propagera för PKK är som att propagera för Al Quaida.

I mina ögon är alla som är för PKK terrorister.