torsdag 29 januari 2009

Gurgin, ett stolpskott som få!

Gurgin har nappat på ett media jippo som en turkisk teaternisse vid namn Atilla Olgac gjorde för att få uppmärksamhet efter att karriären avstannat. Han berättade om att han deltagit i Cypern operationerna och utkämpat strider där han (vad han vet) dödat 10 fiender. Men han berättar även att han skjutit en bakbunden grek-cypriotisk soldat med pistol. Enligt Gurgin så ska han dessutom ha gjort detta på order av en officer.

Jag anser att Gurgin är ett stolpskott just för att han inte berättar hela historien och dessutom vinklar den efter sina egna syften.

Hyckleriet som Gurgin spelar är för uppenbart:

I den första artikeln som publicerades i Milliyet…”

Alltså har han hängt med i händelserna men valt att utesluta att han nekat i efterhand och att hans chefer under denna period förklarat att han inte ens fick bära vapen utan var stationerad i trossen (kockar och serverings personal).

Som sagt så visade det sig att Atilla Olgac kokat ihop historien (han erkände själv)! Han befann sig på Cypern under kriget, men var inte stridande, utan hans chef ansåg att han var för feg för strid och satte honom i trossen där han fått skala mängder med potatis. Han var känd bland sina kamrater som "potatis veteranen" dessutom!

Enligt Gurgin så ska även den här officeraren ha beordrat avrättningen. Viken inte heller stämmer enligt artikeln, utan ordern var att förhöra fången, men denna ska ha spottat Atilla i ansiktet som då sköt denne med sin pistol.Värt att notera är att endast officerare, MP och specialstyrkor bär pistol i TSK.

Dessutom så berättade Atilla att han dödat tio människor, men avrättningen var det första. Resterande nio soldater som dödades av ”potatis veteranen” var fiende soldater i strid. Om en soldat dödar en fiende soldat i strid Gurgin, så är det inte mord. Inte i juridisk bemärkelse i alla fall! Däremot så är det ett krigsbrott att döda fiender som givit upp kampen… Det kallas för mord, ser du skillnaden?

Eftersom det hela var en fiktiv berättelse så ska jag egentligen inte behöva säga mer, men jag ska lära upp Gurgin lite.

Olgaç har tidigare även medverkat i den kritiserade fascistiska tv-serien Kurtlar Vadisi (Vargarnas dal) som var en propaganda produktion mot kurderna, på premiären stod de ultra-nationalistiska generalerna på röda mattan istället för civila personligheter”.

Här bevisar Gurgin ytterliggare att han är ett stolpskott. Vargarnas dal är en fiktiv serie som berättar en fiktiv berättelse om statens kamp emot organiserad brottlighet och terrorism (PKK och Ergenekon). Men den promotar även broderskap mellan turkar och kurder och stundtals även kritiserar militären. Så om nu Gurgin dömer serien för att man klankar ner på PKK som fascism undrar jag om denna har band till PKK eller ASALA eftersom han är så känslig emot just detta. Att en general dyker upp på röda mattan är väl inget ovanligt, och är man ultra-nationalist för att man är soldat? Även soldater är människor som behöver underhållas av filmer och musik, eller tror du att vi är robotar?

Gurgin länkar inte heller till artikeln han utgår ifrån utan bara nämner den och konstigt nog så hittar jag inte något i Milliyet som beskriver händelse faktan på samma sett. Jag tycker att om Gurgin och ”anti-Turk” klubben ska ge sig ut på äventyr för att smutskasta Turkiet så bör man läsa på bättre och iaf anstränga sig för att göra sin skit mer vattentät!

Sancak Beyi Emre

5 kommentarer:

Anonym sa...

Först vill jag påpeka bristen av meningsuppbyggnader och bortappade preposotioner i kära Gurgins text. Hade varit så mkt enklare att förstå texten om den inte var skriven i det vi kallar rinkeby-svenska.

Sen vill jag tillägga att Gurgin må vara värre än ett stolpskott, då denne som en åskådare av en skådespelares fulländade teater verkligen trodde på Atillas monologer. Han är trotsallt skådespelare Gurgin, och vad har våra mödrar lärt oss? Jo, att inte tro på allt de säger och allt som visas på tv och skrivs i tidningar..det är inte verkligethet mitt kära barn..tyvärr..kan göra ont att få höra det såhär i efterhand när du nu trotsallt är fysiskt fullvuxen men grovt förståndshandikappad.

Vi lär oss alla av våra misstag Gurgin, relativt tveksam om du gör det, men du kan ju ändock försöka min vän! Måste ju finnas ett forum för intellektuellt outvecklade individer som dig, där du kan yttra din banala åsikt.

Tack för mig,
Türkan

Sancak Beyi Emre sa...

Turkan:

Den kommentaren är fulländad och perfekt ! Jag har inget att tillägga !

Emre

Osman Jashson sa...

Gurgin är tyvärr en person som byggt upp sin diaspora identitet kring hat mot Turkiet.

Bra att du bemöter honom Sancak!

Anonym sa...

Bra inlägg, jag har själv märkt hur han tar saker ur dess kontext för att kunna svartmåla (mig tex)
keep it up vännen

Sancak Beyi Emre sa...

Bahlool:

Tack broder !

Han slipper inte undan, antingen berättar man saker som de är eller så blir man kritiserad.. så demokratier fungerar, som han så ivrigt själv påpekar...

Emre