onsdag 14 januari 2009

Propaganda som ingen KAN tro på!




Jag har upptäckt ytterligare en PKK blogg som används som nyhetssida. Den heter Den Kurdiska Median och har ett motsvarande syfte som min blogg, enda skillnaden är att jag inte stödjer, propagerar för eller är terrorist. Jag reagerade på att dess bloggare Farqini skrivit en massa om att Turkiet och Iran bombar PKK ställningar i N.Irak.

Återigen, länderna försvarar sig emot terrorism som Irak själva inte kan ta hand om, och som jag tidigare sagt så är dessa berg oåtkomlig för Irakiska soldater, så då bör inga civila heller kunna befinna sig där, eller att de i värsta fall evakuerats. Men den här personen nämner även att byar bombats.

Enligt källor från regionen meddelades att de massiva bombardemangen satte 12 hus i byn Binewatok i ruiner”.

(http://farqini.blogspot.com/2009/01/turkiska-och-iranska-styrkor-bombar.html hämtat: 090115 uppdaterad:090114).

Det finns tre möjligheter här:

1. Invånarna var sedan tidigare evakuerade och husen utgjorde en användning för terroristerna.
2. TSK använder återigen humanitära sprängladdningar som river ner hus, förstör hela byar. MEN sårar endast boskap och biter inte på människor, för PKK har aldrig bekräftat förluster under tidigare operationer.
3. Detta är PKK propaganda för att hålla uppe kampandan som slocknar ju fler bomber som faller över dem och det hela är en lögn.

Alla dessa alternativ kombinerat stämmer in senare när jag läser vidare på tidigare inlägg från den här förvirrade stackaren. Den här är dessutom refererad till ROJ TV som är PKKs tv-kanal:

Civila som lever kring Försvarsområdet Medya i Qendîl har fått nog av de turkiska och iranska bombexplosionerna riktade mot deras bosättningar. Det finns inga dagar som passerar utan att någon by träffas av bomberna. Några av de bombattacker inom södra Kurdistans (norra Irak) gränser är Bokrîskan, Sûredê, Rizgê och Enzê. Trots attackerna har personer med auktoritär befattning inom KRG inte fördömt de bombade byarna inom södra Kurdistans gränser”.
(http://farqini.blogspot.com/2009/01/byborna-frtvivlade-efter-de-dagliga.htm, Hämtat: 090115 Uppdaterad: 090109)

Återigen påstås bla TSK specifikt ha bombat byar, men KRG (självstyret i N.Irak) inte brytt sig om det och fortsätter:

Utifrån de offensiva attackerna har bebodda områden jämnats med marken. Bondgårdar samt trädgårdar tagit väldigt stor skada. I hopp om att hitta sina tillhörigheter tvingas folket leta bland ruinerna” (Ibid).

Byar jämnas med marken, bondgårdar och trädgårdar tar skada, MEN INGA CIVILA DÖR!(?) Är det så att TSK skjuter ner byar med humanitära bomber som bara skadar materiella ting och inte människor, eller är detta återigen PKK propaganda? PKKs propaganda är inte ett dugg trovärdig har jag märkt på senare tid då man slänger upp påståenden som inte ens lurar civila längre.

Konstant skriker man ut att TSK bombar civila med kluster- och fosfor (som dem precis fått reda på existerar tack vare Israel) bomber i civila byar, allting rasar samman och att det är en enda stor humanitär katastrof, men inga civila dör… Varken EU, FN, Irak, N.Irak/Kurdistan eller någon annan reagerar förutom bergs-revolutionärerna. Jag antar att man inte köper PKK propaganda, inte så billigt iaf.

Självklart är det en stor tragedi om civila skulle drabbas, men hade detta skett så hade diverse humanitära organ höjt rösten, vilket inte hänt.



Se även Osmans blotta sanningen bakom Farqinis andra inlägg.




Min slutliga fråga är, med den teknologi och kompetens som TSK besitter, är det då möjligt att PKK inte tillfogas förluster under dessa bombningar?
Jag tänker inte besvara den frågan, utan jag låser dig som läser detta avgöra själv med hjälp av filmklippet nedan:



















Karta över området





Humanitära missiler?



byar "jämnade med marken"?







Emre

Inga kommentarer: