måndag 31 maj 2010

Piraträd av Israel kommer inte gå ostraffat!

Människor från alla möjliga länder. Alla tre religioner, gick ombord på båtar för att underlätta den humanitära situationen i Palestina. Läkare, journalister, ingenjörer, MR aktivister osv. Dessa kan inte ens rubba de kombattanter som slåss i Israel och Palestina. Endast humanitära varor hade packats ner, det enda man ville var att underlätta palestiniernas lidande.

Israel kände sig hotade av detta. Man skickade beväpnad marininfanteri, understödd av helikoptrar och obemannade flygfarkoster. Hur farliga är tält, byggmaterial, vaccin och mat ? Tydligen väldigt farliga…. Så farliga, att man precis som piraterna i Somalia/Yemen området, gick ut och besköt dessa på internationellt vatten. Piraterna i Afrika, gör detta inte i onödan. Det är en inkomstkälla, oavsett hur illa det är, i ett område där folk svälter ihjäl. Israel genomförde detta piratdåd i rädsla för att Palestiniernas välmående, att de skulle må bättre.

Jag tycker att Israel ska utbilda sina soldater i Sverige, så att man lär sig hur man behandlar civila och lär sig uniformens hederskodex. För dådet är hederlöst, brott mot folkrätten och en pirat räd. Israel bör även få hjälp att bilda en marinstyrka, för piraterna man har nu håller inte måttet.

Henning Mankell och den svenska riksdagsledamoten Mehmet Kaplan är några av de många resande profilerna. Det fanns även Israeler på båtarna. Var kommer detta huvudslösa våld ifrån ? Man sköt civila, civila humanitärarbetare. Om civil humanitär hjälp hindras, då får man intervenera militärt!

Notera även att barn fanns ombord....

Grekland ställde in samtliga militära manövrar med Israel efter pirat räden, där grekiska civila även var ombord på de turkiska båtarna.

Att gå ombord på en turkiskt flaggad båt, på internationellt vatten och skjuta ihjäl civila turkiska medborgare gör man inte ostraffat. Detta kommer Israel få lida för, det är säkert. Hur hade man reagerat om en Israelisk båt med civila beskjutits på internationellt vatten ? Anti-semitism, terrorism osv. Detta dåd skiljer sig inte ett dugg från vad PLO gjort under 70-90 talet. Israel är inget annat än en terrorstat. Som utöver palestinier, kan döda även de som försöker underlätta palestiniernas tillvaro. Flera döda turkar...

Det framgår från tullrapporten, innan båten reste ifrån Turkiet, att inga vapen fanns ombord på båten ! Hur ska man förklara detta ? Svin förblir svin. Det är dessa pirater i uniform som ger de hederliga ett dåligt namn !

Nu har den Turkiska Överbefälhavaren avbrutit sin resa till Egypten och återvänt hem, medan hans stab är samlad. Ska Israel utmana Turkiet? Med vad ? Turkiet var Israels enda vän och allierad i området. Man sköt en vän och allierad. Detta är en krigshandling. Mavi Marmara var en turkiskt flaggad civil båt med humanitär hjälp på väg till Palestina.

Turkiet har dragit tillbaka sin ambassadör, kallat tillbaka ungdomslandslaget som skulle lira fotboll mot i Israel och kallat FN till krismöte. Dådet har enat Turkiet, Oppositionen har uttryckt stöd för regeringen och människor protesterar landet runt mot Israel !

Carl Bildt, enda mannen inom EU:s gränser med ryggrad kallade upp Israels ambassadör för att officiellt protestera mot det vidriga agerandet !

Även turkiska judar är förbannade på pirat agerandet från Israel.

Värt att notera är att Sverige, Grekland och Turkiet är de enda som reagerat ordentligt. Resterande i EU har "uttryckt oro"... SKAFFA RYGGRAD FÖR I HELVETTE !

Jag har ständigt försökt att tona ner kritiken mot Israel, men nu darrar jag av ilska medan jag skriver detta. Ingen som helst respekt för mänskligt liv eller för internationella överrenskommelser. Om civil humanitär hjälp blockeras och bemöts med våld, då ska man avgöra… Hur mycket är palestiniernas liv värda? En militär intervention är den enda möjligheten nu! Och det NU !

Det verkar som Hitlers själ gått över till många Israeliska ledare. Har man glömt hur det var att själva vara i den sitsen man utsätter Palestinierna för?

Skjuta på en turkisk båt gör man inte ostraffat. Konsekvenser lär följa ! Skicka över röda baskrarna och SAT styrkan, världen lider inte av piratproblem endast i Aden, utan även i mellanöstern. Grip eller oskadliggör piraterna.

Inga vapen ombord, endast humanitär förnödelse. Inga med militär utbildning. Barn, läkare, ingenjörer, journalister osv. Vad kallar man detta med facit på hand? Jävulskap ! Terrorsim ! Sjöröveri ! Svineri ! Finns inget så lågt att beskriva denna händelse.

Det lustiga är att en av piraterna tappade en lista ur fickan. På listan hade man namn på de ombord på båten. Israels första uttalande var att dödantalet var högre än vad de egentligen var. Vad hade man för plan? Låsa in dessa ? Döda dem i fred senare ? Ingenting förvånar mig längre. Vad har pirater för moralisk begränsning? INGEN !

När Saddam levde loppan med Scud missiler, så frågade han sin mor om han inte borde skjuta några på Turkiet också. Hon svarade "min son, du känner inte turkarna som jag, skjuter du dem, så dricker deras Generaler morgon kaffe i ditt palats imorgon".

Något som förbryllar mig och många andra, är att PKK angriper marinbaser i Turkiet dagen innan Israel agerar pirat... Någon koppling?

Turkiet har garanterat att detta inte kommer gå ostraffat. Det hoppas jag också !

Sancak Beyi Emre

18 kommentarer:

Alpha sa...

Fantastiskt skrivet. Jag lider med dig och resten av mänskligheten.

Sancak Beyi Emre sa...

STORT TACK !

Emre

Alpha sa...

Emre:

Läs debattartikeln av Hans Linde, Riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson (V) på aftonbladet. Även han har skrivit ner några intressanta ord att ta del av. Han avslutar sitt bidrag på ett modigt och ärligt sätt som få politiker idag vågar göra.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7219334.ab

Ottoman sa...

"Något som förbryllar mig och många andra, är att PKK angriper marinbaser i Turkiet dagen innan Israel agerar pirat... Någon koppling?"

Tydligen har turkiska underrättelsetjänsten kunnat bekräfta att mossad har gett utbildning till PKK.Även om Turkiet har varit israels enda allierande i mellanöstern, har israel aldrig velat ha Turkiet som en maktfaktor i mellanöstern eftersom det skulle som vi ser idag leda till att Turkiet skulle vara den länk som skulle kunna ena muslimerna i mellanöstern. Vi vet att arabstaterna inte kan komma överens med varandra när det gäller israel.

"Bir kaç yıl önce PKK'lılara Kandil'de canlı bomba eğitiminin İsrail gizli servisi Mossad tarafından verildiği bilgisi Türk istihbarat servislerince doğrulanmıştı."

länk;http://www.sabah.com.tr/Gundem/2010/05/31/israil_ile_iliskiler_koptu_mu

Sancak Beyi Emre sa...

Jag gillar inte Hans Linde eller hans tänkande. En söndrig klocka kan dock ha rätt två gånger om dagen.

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Ottoman:

Ja, men nu ska man köra ner maktbalansen i halsen på dessa pirater...

Emre

Anonym sa...

Jag är övertygad om att Turkiet inte kan göra ett skit mot Israel. Det vet du också Emre.

Vad skulle Turkiet kunna göra som kan skada Israel? Inget enligt mig, för Israel är så överlägsen att ingen i regionen skulle kunna skada Israel utan att själv bli skadad.

Det som kommer ske den närmaste tiden är nog att kalla hem sin ambassadör för att nästa vecka skicka tillbaka denne. Precis som man såg i samband med folkmords-omröstningen i riksdan, när ambassadören kom tillbaka med svansen mellan benen några dagar senare.

Sancak Beyi Emre sa...

Det finns mycket handlingsutrymme för Turkiet. Militärt, politiskt, ekonomiskt osv.

Turkiet skulle t.ex. kunna isolera Israel än mer från regionen och sänka stödet till Israel ute i Europa. Det är inte så att Israels aktier stått på topp innan detta, och de lär inte höjas nu heller.

Tror du det verkar vara en liknande situation när generalstaben samlas med politiker ? Man pratar om att kapa relationerna permanent. Hur många vänner har Israel kvar nu ? Jag har inte sett någon ambassadör med svansen mellan benen… Sen är det inte Turkiet som bett om ursäkt för dessa händelser…

Emre

Ahömbele sa...

Det känns som att något gick riktigt snett ombord på Mavi Marmara, något som Israelerna inte hade räknat med.

Personligen tror jag inte alls man hade räknat med att skottlossning när man valde att borda skeppet, men med tanke på att det fanns dom på skeppet som ville bråka så gick bråket överstyr.

Man ser på filmklipp från båten att man hade med sig slangbellor och glaskulor. Samt att aktivisterna slår soldaterna som bordar med metallrör.

Hade man varit fredliga hade det soldaterna säkerligen inte känt sig hotade.

Jag ser inte detta som en attack från Israel mot Turkiet, det är en turkisk propalestinen grupp som hyrt en turkiskbåt, inte mer med det i mina ögon.

Dock jäkligt dumt för israelerna att en vanlig bordning baktände så rejält.

Att rakterna i Iskendurun har någon koppling med Israel tror jag inte heller alls. Vi har gett Sehit i flera dagar nu, är en vanlig PKK attack :(

Allah rahmet etsin sehit dusenleri.

Shillet sa...

Akta turkarnas och Turkiets dubbemoral.

Sancak Beyi Emre sa...

Shillet:

Vad för dubbelmoral syftar du på då ?

Emre

Barbarbaba sa...

Ahömbele

Dom ombord hade egentligen rätt till försvar, det var ju på internationellt vatten skeppet bordades liksom. Men helt klart att något gick snett här, för Isrealerna är skickliga soldater men ack så skjutglada...

Om uppgifterna stämmer att dom besköt skeppen innan bordning så finns det ju skäl till aggression... Men händelseförloppet just nu är väldigt suddigt, Emre du borde ha avvaktat lite innan bloggen och kollat vad en eventuell oberoende FN rapport redovisar :)

Vår media har ju hakat på denna anti Israel kampanj som nu finns och Hurriyet ger även utrymme för konspirations teorier vilket är patetiskt utan någon som helst källa....

Sancak Beyi Emre sa...

Barbar:

Dem är fan inga skickliga soldater. Marin infanteri ska inte få på nöten av civila, ska brottas med dem om de bjuds till det inte skjuta och om man skjuter, så ska de i första hand inte vara dödlig våld.

Om man nu blev beskjutna, varför gick man ombord ? Man är helt utlämnad under bordning. Dem hade skjutit ner helikoptern, eller de som gled ner. Skit snack ! Lyssnade på Israels ÖB. Först sa han att båten var full med vapen, sen full med hat, sen kunde det troligen ha avlossats skott från båten, sen kanske man hade tagit en av soldaternas pistol och sist sa idioten att något hade hänt… Finns inte mer att vänta på.

Turkiskt flaggad båt, med turkiska medborgare som dödas. DÅ TAR IAF JAG ÅT MIG !

Emre

Osman Feffeson sa...

Amöba och Barbarbaba:

1) Den turkiska båten "tullades" i flera länder utan att man hittade några vapen.

2) Israelisk militär bordade fartyget på internationellt vatten vilket är ett kristallklart brott mog folkrätten.

3) Aktivisterna ombord massakerades vilket visar på att de israeliska soldaterna antingen är amatörer eller att man gick in för att döda turkiska aktivister.

Oavsett vad så var detta en kristallklar markering från Israels sida mot Turkiet enligt min mening. Vad man nu har sagt och försöker tvinga fram är följande:

Ni, Turkiet, ska ge fan i att försöka mäkla fred mellan Syrien och Israel och lösa amtomvapen-frågan i Iran. Vi vill inte ha någon fred i mellanöstern. Vi vill kunna bomba Iran när det behagar och vi vill ha konflikt i området så att stabilitet aldrig kan uppnås i mellanöstern då detta INTE ligger i vårt intresse.

Om ni jävlas med oss så dödar vi er inte bara på internationellt vatten, utan även på er hemmaplan (inom Turkiets gränser). Häromdagen såg vi till att 6 av era soldater dödades.

Nästa gång kanske det smäller i era städer.

Vi har våra "mannar" inom hela er stat. .

Så sluta jävlas och gå inte emot våra intressen.

Så vad har då Turkiet att sätta emot ?

List. Israel vill tvinga bort Turkiet som fredsmäklare och framställa landet som Israel-fientligt. Under sitt tal idag sa Erdogan att Turkiet inte har något emot den israeliska staten utan mot det nuvarande israeliska styret. Det kallar jag för list.

Nu får vi se vem av mellanösterns aktörer- Turkiet eller Israel- som kommer att segra i detta kriget.

Israel kan tänka sig att bomba Iran. Det ligger inte i vårt intresse med krig mot iran.

Israel kan tänka sig att bomba Libanon och Syrien. Det ligger inte i Turkiets intresse att en konflikt uppstår där.

Israel kommer förmodligen att öka sitt samarbete med PKK nu. Detta är något som PKK kommer att välkomna.

Så nu får vi se vad som komma skall.. en sak står ju klart och det är att Israel har mycket att förlora. Turkiet har också mycket att förlora... för om PKK lyckas fortsätta i den här takten med sitt meningslösa mördande så kan det leda till slitningar inom Turkiet.

Då sitter vi i skiten.

Så nu ska man följa TSK jävligt noga och se om dom gör sitt jobba rätt eller om dom kommer att "Bjuda" på flera AKtutun och Daglica attacker.

Jag förstår inte Amöbeles och Barbarbabas syn på detta. Turkar är sannerligen ett mycket mycketspeciellt släkte.

PS: Vi fick inga poäng från följande länder under Eurovision finalen:

1 Armenien
2 Cypern
3 Grekland
4 Israel

Konspiration skriker jag ! ;-)

Davutoglu har en tuff uppgift framför sig!

Och till PKK vill jag bara säga:

NE MUTLU KURDUM DIYENE! Tacka Stalin och Mao för att jag inte inte är Turkiets ÖB, utan pajasen Basbugu. Hade jag varit ÖB hade jag utrotat er från den politiska kartan för länge sedan.

PKKurder:

Hur känns det att vara Mellanösterns störa glädjeflicka? Minns hur ni 2003 ställde alla era gerillor till USAs förfogande och hur pro-israeliska ni var. Sen gick USA och Israel och hjälpte Turkiet med att precisions-bomba er och nu har ni fått er stora chans igen att tillsammans med Ergenekon/djupa staten och Israel fortsätta ert bus.

Alpha sa...

Om Israel kunde bomba Iran hade de gjort det för länge sedan, anledningar för ett anfall har det knappast vart brist på! Kostnaden för ett krig mot Iran är för stor. Israels befolkning på 7,5 miljoner kan inte mäta sig med Irans 80 miljoner. Inget annat land i världen har vart så provocerande om samtidigt både direkt och indirekt stöttat Israels "fiender" som Iran.

Sancak Beyi Emre sa...

Iran är inte Irak militärt i mina ögon... Därför tror jag inte Israel, som i övrigt är en feg stat, vågar ge sig på...

Emre

Unknown sa...

Jag tycker ni är lite väl naiva i den här frågan. Självklart fördömer jag kraftigt Israels agerande, det inträffade är hemskt. Men jag tycker ni borde ställa er frågan: Varför har Turkiet, helt plötsligt, sedan AKP tog makten, börjat sympatisera med palestinierna? Jag menar det är inte bara palestinier som förtrycks i världen. Läs den här artikeln så kanske ni förstår att saker och ting inte alltid är så enkla:http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiska-islamister-ser-attacken-som-en-seger-1.1115969

Sancak Beyi Emre sa...

Det är inte heltplötsligt. Men visst är det en intressan fråga och artikel.

Opinionen har vänt för Palestina i Turkiet. När Israel bombade civila med fosfor, så bröt ett kaos i protester ut i hela Turkiet. Staten förmedlar bara folkets vilja.

Varför just palestinier är en annan fråga. Kanske för att de ligger närmast till hand, kanske för att de har lidit någon fruktansvärt utan att någon höjt rösten. Vad vet jag...

Det lilla jag vet om IHH är att de är som vilken MR aktivist grupp som helst, som faktis ryckt ut lite överallt. Om de brukar våld eller inte vet jag inte.

Men att kalla dessa för islamister är fel. Ens religion spelar ingen som helst roll i MR uppdrag.

Emre