lördag 11 september 2010

Aspekter den svenskturkiska gruppen bör tänka på inför valet

Det som antagligen många svenska turkar kommer att ha i åtanken är ”folkmords” beslutet. Detta beslut är bärande för att en produktiv turkisk självbild och identitet inte hamnar i konflikt i vårt Sverige. Varför skulle det vara vitalt ? För anklagelserna, som inte är utredda på ett akademiskt korrekt sett, fortsätter att följa krigspropaganda linjen och urvalet av källor är fortfarande från de som förde denna propaganda, medan samtliga turkiska och de som inte går i denna linje förkastas genom demonisering.

I Sverige har vi ett representativt demokratiskt system, vilket innebär att vi, samtliga svenska medborgare inte samlas i en klunga och diskuterar frågor, utan vi väljer representanter som för vår talan. Detta system är också baserat på majoritetsstyre som innebär att ju fler röster en person eller ett parti får, ju mer talan får denne.

Med detta i åtanke är det självklart viktigt att rösta. Det är en rättighet för samtliga svenska medborgare som fyllt 18 år. Denna rättighet ger dig chansen att påverka och få ut din röst. Tex. är du missnöjd med något i samhället, så kan du leta upp en representant i de olika partierna som delar din åsikt, eller nå en överrenskommelse med en motsvarande om att föra denna frågan i utbyte mot förtroende (som symboliseras i form av din röst i detta fall).

Jag tror att den turkiska gruppen i Sverige har övergett arbetskrafts invandringstänkandet om att återvända till Turkiet. Man är idag en integrerad del av det svenska samhället (även om en del turkiska enklaver existerar än från denna tid) och än mer börjat acceptera en ny identitet som svenskturk eller turk i Sverige. Tidigare har man hållit sig undan mer i enklav liknande områden, där man inte ansett att svensk politik påverkat än, dock nu på senare tid har man insett att dessa beslut visst påverkar än och att det nu börjar bli aktuellt att även ta del av dessa processer.

Idag med ”folkmords” beslutet i bakhuvudet, hur bör man rösta ? Som jag ser det, så är de rödgröna en botten nivå just nu. Man är villig att riskera att flytta avlägsna konflikter till Sverige bland sina egna medborgare och man går i en tok socialistiskt linje som både är absurd och som riskerar att isolera Sverige på den internationella arenan. I detta val, som jag ser det, så är de rödgröna oseriösa vad gäller jobb och allt annat de lovar (inget verkar gå att implementera i realiteten). Man skapar inga nya jobb, utan vill utöka bidragsnätet. Medan Alliansen är motsatsen, man vill begränsa bidraget till endast de som verkligen behöver den och till övriga som har möjlighet ska man skaffa jobb till. Alliansen är dessutom de som aktivt jobbade emot ”folkmords” beslutet.

Om nu de rödgröna vinner, så kommer man ta upp detta spektakel man kallar för folkmord på en internationell plan. Detta kommer även följas med att en ny motion kommer att följa om ett nytt ”folkmord”. Främst miljöpartiet är aktiva i frågan om Dersim upproret, som man nu vill få till ett ”folkmord”. Lägg där till att man följer en idiotisk linje i Cypernfrågan, som skiter blankt i vad folken på ön vill och har röstat fram (socialism hette det va?).

Det är ungefär så här snacket går. Alliansen följer en linje efter Köpenhamns kriterierna för ett Turkiskt medlemskap i EU, medan de vänstertvistade ”rödgröna” vill lägga till en massa (skrattretande nog, på ett dokument som redan är undertecknat), att man ska ”erkänna diverse folkmord” som man är efterkok av illasinnade.

Det bästa alternativet, enligt mig och den turkiska lobbygruppen (som jag jobbat intensivt med de senaste månaderna) är Moderaterna. Det enda partiet som var tydliga med vad de tyckte och de enda som tog emot oss efter Socialdemokraternas svek. Även om man anser att detta skulle vara fel ideologiskt, så bör man ha i åtanken på följderna. I alla fall under detta val hoppas jag på att turkar röstar på moderaterna, iaf till dess att de rödgröna kammar sig och byter agenda. Dagens agenda är till stordel en fara för Sverige och en fara för turkiska svenska medborgare.

Det ligger självklart ett spel bakom det hela, jag har inte haft tid att rota i det (sen tror jag inte heller att de som ligger bakom skiten skulle vara villiga att förhöras av mig). Men en sak är säkert, vänsterpartierna (Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet) har varit klassiska för turkar i Sverige sen man invandrade. Det är dessa som ligger bakom detta beslut (även om jag misstänker inflytelserika externa aktörer). Detta är ett svek med stort S. JAG, och många delar min åsikt, det är dags att straffa de rödgröna. I alla fall under detta val. Det är dags att visa vårt missnöje, och visa att vi är en del av Sverige och är en del att räkna med. Rösta på Alliansen, och helst på Moderaterna. Denna fråga som man ställs inför ”går utöver all ideologi” för att citera min goda vän Mustafa Atik.

Konsekvenserna vid en rödgrön vinst blir förödande. I Stockholm kommer man ställa upp monument i minnet av ”folkmordet”. I Göteborg har spektaklet redan börjat komma upp i undervisningslitteraturen. I Malmö har man än inte vågat sig på något utspel, men för att garantera detta ska jag steka Astudillo och hans vänner i helgen.

Mycket som står på spel. Vår historia skrivs av människor som inte har ett piss med saken att göra, och som köper hopkok av illasinnade, som en gång i tiden kallades ”millet-i-sadik” (det lojala folket). Dessutom har man ställt historiker inför ett dilemma. Ska man inte göra sitt jobb och överlåta sin expertis till människor som till mestadels inte har någon högre utbildning (politiker) ?

Därför är en röst på moderaterna en röst för sund politik, ett produktivt Sverige och i främsta intresse för turkar i Sverige.

PS: I Göteborg hade jag förmånen att träffa en väldigt kunnig, insatt och klok man. Denna man är dessutom extremt kunnig om Turkiet och står i en linje som är både gynnsam för turkar i Sverige, Turkiet, Göteborg (han från självaste Hisingen!) och Sverige i allmänhet. Befinner ni er i Göteborg, rösta Göran Lindblad!

Sancak Beyi Emre

4 kommentarer:

RöstarRödGrönt sa...

Du menar den här Lindblad: http://www.expressen.se/nyheter/1.401722/nakenshow-ska-salja-moderat-riksdagsman

Du räddade situationen halvvägs, eftersom vad jag förstår (enligt beslut i respektive partistyrelse) så kommer både fp och kd att efter denna mandatperiod arbeta för ett erkännande av folkmordet. C har väl också flaggat för nåt liknande. Då är det bara M som är det säkra kortet.

Resten av det där du skrev om jobb m.m. kändes väl ganska (läs väldigt) tunt för att just sälja den här med folkmordsfrågan.

Och att kalla Lindblad som "kunnig"!!! Får jag fråga i vilket avseende är han kunnig? Att ha läst de broschyrer som turkiska representanter gett honom?!? Du inser att han är petad från plats två (2006) till plats 7 på moderaternas lista, eller hur? ;o) Det kanske finns ett skäl till varför inte ens moderaterna själva vill riktigt "sälja" honom som kandidat...

Sancak Beyi Emre sa...

Rödgrön:

O alternativet är vad ? Att stanna kvar hos de som redan gjort sig till åtlöje? Erkänna vad förresten ? Räckte de inte med de rödgrönas ?

Sen att det faktis är återigen rödgröna som kokat ihop nya "folkmord" Turkiet och turkar måste erkänna är inte heller något att sticka under stolen med ?

Lindblad är betydligt duktigare än de flesta riksdagsledamöter jag träffat. O han är i ständig kontakt med turkar i Sverige, Turkiet och Azerbaijan. Det räcker en bra bit för mig.

Vad har de rödgröna för motsvarighet ? Evin Cetin ?

Emre

Attila sa...

Europadomstolen: Turkiet skyldig till mordet på Dink

http://armeniska.se/index.php?option=com_content&view=article&id=222:echr-finner-turkiet-skyldig-till-mordet-pa-hrant-dink&catid=53:pressmeddelanden&Itemid=73

Sancak Beyi Emre sa...

Attila:

Helt rätt ! Även President Gul har medgett att det fanns mer staten skulle ha kunnat göra. O då har man kränkt rätten till liv.

Statens ansvar är att skydda medborgarna och personer som vistas på ens territorium. Om han har en känd hotbild mot någon, så ska detta avvärjas. I annat fall, som tyvärr i Dinks fall, så kränks rätten till liv indirekt av staten.

Emre