söndag 12 september 2010

PKK angriper valdeltagare

PKK har, som vanligt ingenting med demokrati och rättigheter att göra. Det senaste är att man i bla. Nu kastar man brandbomber och hotar människor som kommit för att rösta på folkomröstningen som ska demokratisera Turkiet ytterligare. Jacob Johnson i vänsterpartiet ansåg PKK vara ”EU vänligt” och Bodil Ceballos tyckte att PKK var en ”motståndsrörelse”. Jag undrar vad de kommer att tycka om att ”deras” PKK nu HOTAR VÄLJARE att inte rösta på en ändring som för Turkiet närmare EU och en än mer utvecklad demokrati?

Hur som helst, självklart kommer det regna ursäkter och förklaringar. Hur man nu ska bortförklara att man hotar civila VÄLJARE i en omröstning om DEMOKRATI och utökade RÄTTIGHETER, det man sedan tidigare proklamerat att man ”slåss för”.

Det är på tiden att man inser vad för idioter dessa är. Det finns en del lättlurade satar i väst, som snyftar över deras rövarhistorier. Men detta bla. Mycket annat jag skrivit tidigare borde ge en ny dimension.

Nu har man gripit några av dessa idioter som hotat och haft sig ”i demokratins namn”, nästa steg blir att vissa i de rödgröna går ut med att Turkiet griper ”oskyldiga” kurder och att detta är ett förtryck. Vad har man för demokrati syn då ?

Tänk er själva. Sancak beyi går för att slänga en röst på moderaterna, blir hotad och halvbränd med en brandbomb för att jag krävs rösta på tex. det vidriga vänsterpartiet (med lojalitet till Sovjet och inte Sverige). Hur skulle det se ut ? Skumt antagligen, oförsvarbart (i Sverige iaf). Även om det inte är tänkbart, för jag hade kört ner den brandbomben i halsen på bergsrevolutionären och slängt min röst på moderaterna iaf. Men när detta händer i Turkiet, och man motarbetar det (statens skyldighet), så kallas det ”förtryck mot minoritet”, ”illegitim gripning” osv. Inser ni skillnaden ?

Ett litet exempel:
PKK media gnäller över att polisen skyddar AKP byggnader inför folkomröstningen. Anledningen försöker man få till "någon form av förtryck som man kan lura på EU". Sen kommer svaret, man kastar brandbomber och andra tråkigheter man kokat ihop på AKP lokaler. O detta sker inte endast i Diyarbakir. Ursäkterna flödar och är att, dåden man utför är i "demokratins namn" och därför är det polisen som är den provocerande, den logiken följer dessa tomtar generellt. Dessa som grips, anser man är "matyrer i demokratins namn" och inte terrorister.


UPDATE:
Det BDP och PKK anser vara en "seger för demokratin", där man syftar på sin s.k. bojkott av reformomröstningen var egentligen en flopp.... ca. 80% valdeltagande, och bland dessa så röstade mer än hälften av de turkiskamedborgare som BDP och PKK kallar "de sina". Nästan 90% av dessa röstade för paketet. Vad säger detta ? Se det i kontrast till Apas uttalanden angående hur "Diyarbakir borna vågade driva med BDP och inte lyssna på dem". Detta samtidigt som dessa hederlösa människor som uppmanade till bojkott av demokratisering i demokratins namn, var snabbast ut att utnyttja de nya rättigheterna som nu finns tillgängliga. Detta samtidigt som mystiska grupper går till angrepp mot byar och mindre samhällen som röstade för...


Sancak Beyi Emre

36 kommentarer:

Anonym sa...

Snacka om att kissa i motvind. Vad händer om man kissar i motvind eller motverkar något som ska gynna sig själv? Jo, det vänder mot sig själv och man får allt skit på sig.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag tycker att samtliga BDP/PKK:are som bojkottade detta val som de tidigare efterfrågat inte ska få nyttja de rättigheter som tillkommit nu.

Emre

PJAK sa...

Turkiet är väl det sista landet som ska klaga på valfusk eller hot. Senaste lokalvalen var representanter från vänsterpartiet och Socialdemokraterna i självaste Turkiet och bevittnade fusket som pågick där. Det var alltifrån att bränna valsedlar till att hota civilbefolkningen.

Man vill dämpa debatten om BDP:s framgång och istället peka på valfusk.

PJAK sa...

Turkiet är väl det sista landet som ska klaga på valfusk eller hot. Senaste lokalvalen var representanter från vänsterpartiet och Socialdemokraterna i självaste Turkiet och bevittnade fusket som pågick där. Det var alltifrån att bränna valsedlar till att hota civilbefolkningen.

Man vill dämpa debatten om BDP:s framgång och istället peka på valfusk.

Sancak Beyi Emre sa...

PJAK:

Socialdemokraterna och vänsterpartiet är ju just de objektiva observatörer som inger förtroende. Titta endast på människorna som befann sig där i det "nobla" uppdraget.

Det skedde inga fusk.... BDP bojkottade och PKK hotade och bombade de som trots allt hade modet att rösta ändå... Svår matematik va ?

Emre

PJAK sa...

Emre,

Jag vet att du har svårt att stänga in turken hos dig (förneka fakta). Men du menar på fullaste allvar att Turkiet inte fuskade och hotade under det senaste lokalvalet?

Du påstår att socialdemokraterna och vänsterpartiet inte är trovärdiga och istället pekar du på turkiska medier som påstår att BDP hotade och bombade folk (väldigt trovärdigt).

Jag kan länka dig artiklar från ANF (pro-PKK) som påstår det motsatta.

Sancak Beyi Emre sa...

Att slagsmål uppstår är inte synonymt med fusk. Sen har självklart många partier en del fiffel för sig, som tas fram. Men omfattande fusk ? Var har man fuskat då, Diyarbakir ? Städerna som röstade i östra, var resultatetn ganska klara på antingen eller...

Nej, ingen av de politiker är varken objektiva eller har kompetens till att vara observatörer.

Emre

PJAK sa...

Sancak,

Haha slagsmål? Har du något minne överhuvudtaget?

"Dödligt våld och omfattande valfusk kännetecknade söndagens turkiska lokalval, framför allt i de kurdiska delarna i östra och sydöstra Turkiet. Fyra personer dödades och över 90 skadades. Den svenska valobservatören Anne Ludvigsson, socialdemokratisk riksdagsledamot, blev vittne till våldet. Hon fick fly för livet när hon inspekterade en vallokal i byn Gire Miran i provinsen Mardin, några timmars bilresa från den kurdiska centralorten Diyarbakir."

Detta är alltså taget från Svenska dagbladet.

Sancak Beyi Emre sa...

Det blev som sagt slagsmål mellan grupper, som MPn särade på... Blir det upplopp och du inte är deltagande, då står du inte mitt i smeten. Då kan det komma till att man får fly för sitt liv. Om jag inte minns fel så var fighten mellan AKP och BDP annhängare ? Som spårade ur ganska rejält när klan lojaliteter spelade roll...

Emre

Anonym sa...

"Hur man nu ska bortförklara att man hotar civila VÄLJARE i en omröstning om DEMOKRATI" - vilket var precis vad Erdogan gjorde mot TUSIAD. Där hölls det tyst. Någon försvarade premiärministerns rätt att hota. Allvarligt, kan inte du byyta namn till AKP-bloggen istället för att tjata om en diffus Ergenekonhärva. Denizfenerimålet, vad hände?

PJAK sa...

Emre,

Det var inte bara slagsmål, utan det var även dödsfall. Förstår inte vem du försöker lura när du bagatelliserar hela händelsen. Slagsmålet utbröts inte pga klanlojaliteter, det utbröts pga folket acceptererade inte valfusket som var så tydligt.

DTP förlorade just Mardin med få marginaler. Detta valfusk uppmärksammades i DN, Svenska dagbladet mm.

G.J sa...

Men pjak, nu måste du väl gå och rahka dig eller något.
Man har klagat på dessa fascistlagar och svårigheter att få sina rättigheter samt att man hela tiden får partier avstängda i Turkiet.
Då skall man ta bort dessa hinder så det INTE blir så lätt att stänga partier.Man skall ta bort vissa lagar som tillkom under juntaperiden som ger militären en makt som inte ens gud uppnår.
Vad gör man då, jo man bojkottar.
Man vill INTE ha det bättre.
Man vill INTE ha partier som sitter perioden ut, lever dom på att få sympatiröster för dom stängs?
Man VILL ha KVAR oinskränkt mant hos militären.
Sedan ifall det är rättigheter som saknas, men för fasiken är det inte lättare att få bukt med dom ifall man tar bort juntalagarna.
Eller är det så enkelt, vissa tappar makten ifall terrorn och elände försvinner...

Hoppas på mer rättvisa i världen

Sancak Beyi Emre sa...

BDP är ett missnöjes parti precis som Sverige demokraterna. Därför kommer man självklart att ställa till oreda för att behålla sitt stöd.

Min mening är att det uppstod ett gräl, som klanmedlemmar la sig i, som eskalerade till att vapen drogs. Då ryckte MP:n ut och det var just detta våra "svenska observatörer" rapporterade. DN artikeln är också mestadels baserad på deras "skräck"..

Lyssna till GJ, där har du även en röst utifrån...

Emre

PJAK sa...

Emre,

Ja just det. Det är BDP som ställer till med oreda. Här finns det valobservatörer som har observerat dödsfall och valfusk, detta har publicerats på DN och Svenska dagbladet. Och du sitter och säger att det är BDP/PKK som ställer till med oreda.

Jag förstår att du har synen att det bedrivs en hetsjakt mot Turkiet. För du vägrar och inse vilka fel som begås och så fort detta uppmärksammas. Ja, då ifrågasätter du källor, individer och allmän logik.

Personer som GJ har väl lika mkt koll som den där Iria som försvarar stenkastning. Har man inte förstått varför BDP har bojkottat referendumet så bör man inte ägna sig åt politik överhuvudtaget.

Sancak Beyi Emre sa...

hmm... Evin Cetin (titta hennes far)... Prakt exempel på korrekta observatörer man skickar ner. Eller Yuppin från vänstern. Läs deras uttalanden. Är det partiskt eller neutralt ?

Att gnälla på reformer man varit med och strukturerat i riksdagen, men sen gnäll över att "man inte hade en röst".... Logik ?

Emre

G.J sa...

Lägger man en bojkott så är man väl emot det som skall åstadkommas.
I detta fallet så var det att ta bort junta lagar (även EU ville ha bort dessa).
Men BDP ville troligtvis ha kvar dessa så man kan fortfarande klaga på dom, eller?
Sedan ifall det förekommit våld är väl inget som gör att våld skall vara tillåtet och tas med som en del i bojkotten.
Alla bör väl jobba för en förbättring.

Men kanske det finns de som inte det skall bli lugnt, eller?
BDP vill väl inte eller kan inte överleva en valperiod, annars skulle det väl vara i deras intresse att få chansen.
Men då tappar man anti-regerings rösterna ( de som finns i alla länder emot allt och alla partier som regerar)
Eller förklara varför bdp bojkottar ett lagförslag som de skulle i demokratiska medel tjäna på.
Eftersom "jag inte är insatt".

PJAK sa...

Emre,

Haha korrekta observatörer? Så du menar att en person som Anne Ludvigsson har kokat ihop en historia om valfusk som DN och Svenska dagbladet väljer att publicera för att detta ingår i någon slags konspiration för att smutskasta Turkiet. Lägg ner!

Haha har BDP varit med och strukturerat referendumet i riksdagen? BDP har kommit med förslag på vilka artiklar som bör inkluderas. För att dessa ska ens kunna gå igenom, så måste dem få stöd för att förslaget ska gå igenom. MHP och CHP kan vi räkna bort och kvar blir AKP. Ifall AKP ville, kunde dem backa upp BDP:s förslag för att dessa skulle inkluderas i referendumet. I sin tur skulle BDP stödja AKP, precis som man även har sagt under hela valkampanjen. Istället vände AKP ryggen och ignorerade BDP.

Ifall du har en gnutta politisk kunskap. Vad tror du konsekvenserna blir av detta? Återigen, tror du på fullaste allvar att BDP ska bedriva en JA-kampanj för ett initiativ som varken tar hänsyn till deras åsikter eller kurdernas krav. Det är även ett initativ från deras värsta rival.

Detta är även riktat till dig G.J. BDP har aldrig sagt att man inte vill att referendumet går igenom, man har heller aldrig sagt att man kommer att ställa sig på NEJ-sidan. Man bojkottar enligt anledningen ovan som jag har beskrivit till Emre. Detta referendum blev som ett val, där BDP vill framföra ett budskap till AKP. Vi har en stor del av folket bakom oss, du kan inte ignorera våran åsikt.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag skickade dig en länk, med en artikel som visar på att BDP propagerade för nej. O dessa fick man se än mer av på TV. Vad som sades och hur man motiverade sig. Sen ville man ingå i en kohandel, och "äventuellt" stötta... Men varför gjorde man inte denna kohandel tidigare ? Det är just detta politik går ut på, och jag ser det som ett svek mot den skaran man representerar.

Sen höll man ju samma linje med CHP och MHP, vilket i mina ögon är förbannat lustigt. Man röstade emot självaste parti förbudsreformerna i riksdagen, hur förklarar man det ?

Emre

PJAK sa...

Emre,

"For its part, the BDP said it could back the reforms if the government took its demands, such as lowering the 10 percent election threshold, into consideration and include them in the package. When the BDP's demands were not included in the package, the party refused to lend its support."

Hur svårt kan det vara? Hur får du detta till att man progagerade för ett NEJ. Sluta hänvisa mig till en massa text på turkiska. Ifall BDP:s officiella ställning har varit NEJ, så bör det inte vara några svårigheter att leta fram en källa på engelska.

Det enda officiella ställningstagandet man har tagit är bojkott, vilket jag har belägg för. Jag har även belägg för att man var beredd att ändra sin position till JA, ifall vissa krav skulle uppfyllas. Det har man sagt sedan början.

HAHAH har BDP röstat emot partiförbudsreformen? Vart får du dina uppgifter ifrån människa?

Läs och gråt:

"The article was passed with 337 votes for and 72 against. Five members of the Peace and Democracy Party (BDP), which has boycotted the voting rounds so far, also joined and voted for the article."

http://www.todayszaman.com/tz-web/mobile.do?load=wapDetay&link=208236

Man har alltså valt att bojkotta paketet precis som jag har nämnt tidigare. Men just i det här specifika fallet valde 5 medlemmar att rösta för, detta för att paketet skall gå igenom. Hur får du ihop detta med att man är i samma linje som CHP och MHP?

SKÄMS DU INTE NÄR DU GÖR BORT DIG SÅHÄR?

G.J sa...

Jasså man lägger ner sin röst för att ta bort delar av juntalagar (facistlagar)för det själet.
Då skulle jag säga att då vill man egentligen inte så mycket att de försvinner.
Turkiet har mycket som de skall ändra i sina lagar.
Problemet som jag ser det är att om man lägger allt upp på ett fat och försöker föra igenom det så går det inte.
Av skäl som att vissa av lagarna kan stå ivägen för detta.
Att folket tycker att "detta blir för mycket".
Så har det varit här i Sverige när vi fått fram saker.
Först börjar man så att man lägger en grund för nästa steg, väldigt sällan allt på en gång.
Det tycker jag är märkligt att man inte ser sin chans att verkligen visa att vi är för demokrati, inte att med hot eller tvång föra igenom.
Och inte hela tiden se tillbaka förbättra för framtiden och försök inte förbättra historian.

Men som sagt mycket arbete kvarstår därnere och de som försöker demokratisera bör ha stöd inte tvärtom.

Anonym sa...

Det må förekomma mången fel i turkisk demokrati men vad gör man när ett försök till förbättring sker. Man tvingar folk från att rösta med våld.

Hur ska man förändra rådande läge om alla inte tar sitt ansvar?

De flesta röster i Östra Turkiet gick inte till demokratin, de gick fasktist till Erdogan.
Man må tcka vad man vill om Erdogan men han har gett sjutton i att han ska förekomma alla odemokratiska grupper och skapa en ny demokrati.

Iran och politik sa...

Hejsan Emre

Skulle du kunna skriva vad reformerna konkret innebär? Jag har förstått att det är konstitutionella reformer. Vissa har skitit ner sig "Turkiet påväg att islamiseras" vilket jag har svårt att se. Detta kunde man läsa i svensk media: http://www.dn.se/nyheter/varlden/ja-till-andrad-grundlag-i-turkiet-1.1169245

I övrigt tycker jag det är bra att man i Turkiet börjar minska militärens makt och stärka folkets. Jag är personligen emot hela EU-projektet men samtidigt är det svårt att se förbi hyckleriet. Flera öststater som bröt sig loss från Sovjet och som knappast var fungerade demokratier hade inga problem med att gå med i EU, men Turkiet sätter man helt orimligt press på "Ni ska göra så, ni ska göra si". Man klagar t.o.m på att de är muslimer, inte visste jag att EU-projektet hade en religiös grund.

Inte så konstigt att Turkiet väljer att närma sig Iran och Syrien, länder som uppträder vänligt mot Turkiet och inte målar ut de som ett hot. Då kommer självklart turkhetsarna fram "Kolla Turkiet har samröre med diktaturer". Jag tycker Turkiet ska skita på EU och köra sitt eget race, det finns en gräns för hur mycket man tål.

Sancak Beyi Emre sa...

Nu är jag bra jävla trött på dig incest avkomma.. Du hittar en artikel och argumenterar detta mot en som följt debatterna på tv och är turkisktalande ?

Du visar ständigt på din idioti genom att ständigt dra slutsatser på artiklar du googlar fram. Söker du noga på Google kan du hitta artiklar om att Saddam fortfarande lever.

Man deltog i samtliga omröstningar och debatter. Men i slutändan bojkottade man ? Man röstade tom mot reformen mot partiförbud tillsammans med MHP o CHP. Detta följde jag live…

Emre

PJAK sa...

Emre,

Men ditt fån, jag har ju hänvisat till todays zaman (pro-AKP).

Ska jag acceptera dina åsikter för att du har påstått att du har följt det live på TV? HAHAHA du är allt bra patetisk. Börja lägga fram konkreta källor bakom dina påstående sen kan du börja snacka.

Jag har synat dig gång på gång och kommer fortsätta göra det tills du tar fram belägg för dina påstående.

kurd sa...

Det är rätt lustigt att du avfärdar Zaman. När du själv inte har kommit med en enda källa.

Sancak Beyi Emre sa...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14607511.asp

Anledningen till att jag inte slänger upp källor som jag gör i övrigt är just värdet jag sätter på dig o din kritik.

Emre

PJAK sa...

Beyi,

Haha jag hoppas människor bevittnar just detta. Jag hänvisar till en engelsk artikel på en pro AKP nyhetssida som Zaman och det enda jag får tillbaka är en turkisk artikel som jag tidigare bett dig att inte skicka samt att du påstår att du har följt det live på TV.

Kan du skicka en engelsk artikel som påstår att BDP har röstat EMOT partiförbudsreformen.

DU GÖR BORT DIG JUST NU! Det är kul att även andra ser att du avfärdar Zaman, haha vilket stolpskott.

PJAK sa...

Emre,

Här kommer en till källa. Från samma tidning som du refererar till fast på engelska.

Återigen, läs och gråt:

"In an unexpected move, Turkey’s pro-Kurdish party will now support a controversial amendment in the government’s constitutional reform that is designed to make party measures more difficult."

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=support-from-bdp-for-article-on-party-closures-2010-04-22

Jag länkar alltså till Hurriyet.

Sancak Beyi Emre sa...

Om du hade haft ett gram bakom pannbenet hade du insett att artikeln du tagit fram är ca. en månad äldre en den jag tog fram. O artikeln jag tagit fram behandlar resultatet av röstningen i riksdagen.

Något annat som jag tydligen behöver upplysa dig om är att samtliga artiklar i turkisk upplaga inte finns i engelsk. Endast de relevanta för utländska läsare kommer tyvärr upp ur ett specifikt urval.

Emre

PJAK sa...

Emre,

Men sluta gör bort dig. Ifall du påstår att BDP har röstat emot partiförbudsreformen så måste du väl ändå kunna hänvisa till en engelsk artikel.

Vilket patetiskt försök att avfärda Zaman och sedan hänvisa till en artikel på turkiska.

Detta är inte första gången du vräker ur dig saker utan några som helst belägg:

1. Turkiet är positiv till annexeringen av Kirkuk till KRG, hahah

2. Erdogan tar inte Hamas krig i försvar

3. Erdogan ger inte Hamas politiskt utrymme

4. PJAK har tränats i Libanon

5. BDP har kampanjat med bojkott och alternativt NEJ

6. BDP har röstat NEJ för partiförbudsreformen

HUR SKA JAG BESVARA EN MÄNNISKA SOM KOMMER MED DESSA LÖJLIGA PÅSTÅENDEN UTAN NÅGRA SOM HELST BELÄGG.

Medan jag har motbevisat dig genom att använda Turkiska källor.

Sancak Beyi Emre sa...

1. Turkiet skulle fortfarande tjäna pengar. O tjänar man ekonomiskt på något, drar man inte ut i krig o slösar pengar.

2-3. Jag tror inte Israel och Turkiet hade haft den handel och utbyte man har om detta varit fallet.

4. Jag har gett dig tråden, apport, hitta nysstanet vovve !

5-6. Jag har gett dig artiklar. Men jag antar att du själv ska komma på att livet är större än internet, och att alla turkiska nyheter inte kommer upp i engelsk upplaga.

Emre

Ahömbele sa...

Pjak,
Du skriver att Emre gör bort sig, men tyvärr ser ingen detta, utan det vi ser är ett nick vid namn pjak som gång på gång i sina kommentarer gör bort sig.

Det sorgliga är att du utan någon som helst insikt eller kunskap slår dig för bröstet och tror att du säger något vettigt, när du i själva verket skämmer ut dig själv mer och mer.

Som en gräshoppa hoppar du från ämne till ämne så fort Emre slagit spiken i kistan för dina påståenden.

Sorgligt är även att du som sitter vid datorn inte öppnar ögonen och börjar att läsa dig till information från lite vettiga sidor än propagandamedierna för en terrorist organisation. Du stödjer en organisation som ställer till i två länder Turkiet och Iran i form av terror och ställer till problem i resten av världen genom knark.

Du står för något som hela världen fördömer, terror, känns det bra eller? :)

Anonym sa...

Mina herrar även om ni är motståndare till varandra så tycker jag och flera med mig att ni ska hålla en viss nivå både som läsare och som bloggare. Turk som kurd kan ha olika åsikter och tolka massmedia utifrån såsom det passar era syften men gör det med finess.

PJAK sa...

Emre,

Hahaha, jag måste diskutera med en profet. Samtliga svar som du har redogjort baseras på dina egna åsikter utan någon som helst grund. Du gnäller över att jag googlar och refererar till turkiska källor. Du får din kunskap skänkt från ovan, det är därför du är den enda som är tillräckligt dum för att påstå dessa saker.

1. Turkiet tjänar pengar på Kirkuk idag utan att den tillhör KRG. Turkiets officiella ställningstagande till Kirkuk är att den ska tillhöra ett centralstyrt Irak och inte någon etnisk folkgrupp. Att du påstår att Turkiet har gjort en 180 graders vändning i frågan och att detta har inte uppmärksammats varken i turkisk eller kurdisk media gör mig mörkrädd.

2,3. Jag har aldrig påstått att handeln har avbrutits, jag påstår att Erdogan ställer sig bakom Hamas krig och vill att dem inkluderas i fredsprocessen. Där har jag hänvisat till turkiska källor där han bla nämnde detta i Konya. Frågan är vart du har fått din information? Ahh just de, från dig själv, så var det.

4. Vad pratar du om? Påstår du fortfarande att PJAK har tränats i Libanon? DEM BILDADES 2003, vad har detta med Libanon att göra? Kan du vara snäll och redogöra det. Eller behöver du en tolk?

5,6. Jo det finns visst i engelsk upplaga, det är just dessa jag har refererat till bla från Zaman och Hurriyet som TYDLIGT skriver att BDP har röstat JA till partiförbudsreformen. Det står även klart att man har inte har pratat om att NEJ-kampanja. Du har hänvisat till en turkisk artikel trots att du vet att jag inte kan turkiska och du påstår att har sett detta live på tv. Men du kanske avfärdar Zaman? Varför skulle Zaman skriva detta ifall det inte är sant?

Tufft läge va? :)

Ahmöbele,

Hahaha ifall du anser att jag har gjort bort mig, så får du gärna citera och motbevisa mig, precis som jag har gjort mot din vän. GOOD LUCK!

Sancak Beyi Emre sa...

1. Det är rent ut sagt logiskt. Varför skulle tex. inte USA angripa Saudarabien, fast man har en ”islamistisk” statsskick med diktatur och en bred anti amerikansk publik. Jo, kriget skulle kosta mer än man tjänar. Tjänar du på något, så drar du inte ut i krig (speciellt inte med kostnaderna ett modernt krig kostar). Att Kirkuks status förändras blir självklart ingen i Turkmen glad över, men om Turkiet tjänar pengar och kan utöka den handeln, då lägger man sig inte heller i.
2. Hamas är demokratiskt vald. Då är de Israeliska statens motpart. För människor som kan Freds- och konfliktsvetenskap är detta ganska klart. För människor som påstår sig stå bakom demokrati, är det också glasklart. Om Erdogan skulle stötta Hamas, så skulle inte Israel sitta och slipa på turkisk militär material… Skulle Israel sälja Merkava vagnar till Iran ?
4 PJAK:s hökar är utbildade i Libanon, kolla namnen…
5. Det finns en engelsk upplaga, men den för inte fram samma nyheter som på de turkiska. Urvalet är annorlunda. Om du inte är turkisktalande och inte följt den processen, gör du inget annat än dumförklarar dig själv. Man har gått ut på flera håll för att rösta nej.

Det är endast i ditt eget huvud och i din lilla egna värld du motbevisat något…

Emre

Anonym sa...

s