torsdag 30 september 2010

Demokrati och Mänskliga rättigheter av förespråkarna

Minns ni Mavi Marmara ? Piraträden av Israels marin på flaggade civila fartyg, lastade med humanitär hjälp, ute på internationellt vatten och passade på att skjuta ihjäl ett antal civila. Vet ni vad som hänt sedan dess ? Israel har repeterat detta några gånger till efteråt, men lärt sig att man ändå inte kan skjuta ihjäl människor hur som helst (enda läxan man lärt sig från händelsen… Går trögare för vissa).

FN gjorde en utredning, som även USA stöttade och väntade på innan man drog någon slutsats och uttalade sig, över vad som egentligen skett. Resultatet kan summeras med att man ansåg att Israel använt sig av oproportionerlig våld som betäckandes som brutalt. Även brott mot Mänskliga rättigheter och folkrätten har trampats på.

Obama ville ha en utredning innan han tog ställning i händelsen. Rapporten talar för sig självt. När FN skulle godkänna dokumentet gick man självklart till omröstning. Dokumentet gick igenom, med 30 för, 1 emot och 15 lade ner sina röster. Den som röstade mot var i vanlig manér USA. O de som la ner sina röster är Frankrike, England, Spanien, Belgien, Schweiz, Ukraina, Norge, Polen, Moldavien, Ungern, Slovakien, Japan, Syd Korea, Kamerun och Zambia.

Israel vägrar erkänna dokumentet, för man anser att FN:s MR organ är partisk och fördomsfull. Nu vill jag höra vad EU länderna som la ner sina röster ska säga själva om MR? Ok, Frankrike vet vi ju…. Men vad har resten till sitt försvar ?

O gissa vad mer Turkiets nära ”allierade” USA mer hittat på ? Nu har man röstat igenom ett dokument som menar på att Turkiet ska skydda och bygga religiösa platser på Cypern som man förstört. Ganska lustigt att ett land som grupperat artilleri pjäser på minnesplatser i Irak och jämnat flera religiösa områden (inte bara byggnader, titta bara på Basra) med marken, har mage att ens ta upp något sådant. Självklart ska dock Turkiet bygga upp de som förstörts under kriget, men att komma med ”krav” med ytterligare en idiotisk omröstning gör ingen nytta, det verkar mer destruktivt. Ni minns när dessa yuppin röstade igenom det s.k. Armeniska ”folkmordet”. En röst skillnad, och historia var skrivet. Den här gången diskuterades frågan i hela tio minuter av fem representanter och röstades igenom av de samma. Detta kallar jag amerikansk demokrati som inte är representativ, utan lobby baserad. Är det detta man vill sprida världen runt ?

Detta gör man samtidigt som man erbjöd Turkiet befäls position i Afghanistan.... Tragiskt ?

Sancak Beyi Emre

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att vissa länder liksom människor aldrig lär sig.

Att Israel är inhuman det vet vi och att USA i så fall har jättemånga religiösa byggander att bygga upp. Det finns väl inga länder som dessa två som är intoleranta för andra länder och religioner.

Snacka om att pissa i motvind. Jag hoppas de dränker sig själva i sitt eget piss.

Anonym sa...

Varför är jag inte förvånad att dessa nationer gör såsom det passar dem själva men agerar en rättfärdig agitator gentemot andra nationer. Detta gäller främst USA. Skit i vad som beslutas av dem. Ta inte dem på allvar så länge de inte lever som de lär.