fredag 22 oktober 2010

missilsköld eller folkmord, välj själv

USA är som bekant ute efter att bygga upp en missilsköld mot de vilda människorna i öster (någon som känner igen retoriken?). Det är detta som kallas västerländsk universalism, lyder du inte så är du en bov.

På senare tid har USA vänt blicken från EU till Turkiet för sin sköld. Turkiet är inte lika motstridiga som tex. polackerna var, för nya vapen har man alltid varit öppen för (man har lärt sig en läxa från Osmanska rikets fall). Men självklart finns det röster som är emot. Med all rätt, för är det demokrati som gäller, så ska alla få sin sak fram och majoriteten ska få avgöra. Men beslutet vilar mer på premiärministern och presidenten. O dem måste iaf lyssna till rösterna i riksdagen. O just nu så ligger opinionen emot skölden.

Vad tror ni jänkarna gör då ? Jo, om vi inte får vår sköld i Turkiet, då kan ”armenier yran 1915” ha varit ett folkmord. Men dem vet inte än. Dem vet då stunden är kommen och Turkarna tagit beslut. Vem sa att folkrätten inte användes som ett vapen ? Har detta påstående någon som helst värde kvar ?

Som jag ser det, så vacklar detta påstående mer för varje år, för nu har Turkiet börja pumpa ut sin egna sida av historien, som man tidigare varit kass på (alltså att sprida sina dokument utanför Turkiska gränser) och man har fått än mer betydelse på ett internationellt plan. Jag har själv beställt läst fem exemplar av Lawrence of Arabias ”seven pillars of wisdom”, där han berättar som direkt vittne över vad som hände. Men kruxet är att Lawrence bok har flera upplagor. Ett råd är att skaffa originalet och jämföra med editerade. Originalet (jag ska inte avslöja slutet :) berättar om ett uppror som slås ner och civila transporteras iväg från fronten, där många dör av sjukdomar och svält på vägen pga. klimatet och krigets vardag erhåller. DE editerade innehåller långt ifrån Lawrence ord och observationer. Där har en andra författare dykt upp och berättar om massakrer och illdåd, som Major Lawrence inte nämnt i original upplagan.

Jänkarna agerar alltså som författare, får vi vår missilbas så är de ju självklart inget ”folkmord”. Men får vi inte basen, då jävlar ! Då var det ett ”folkmord”… Jag tror att man skjuter sig själv i foten mer och skadar de armenier som verkligen led vars barnbarn än idag lever i ett trauma (som idag kräver upprättelse) genom att vela runt så här. Dessa armenier bör känna till att upprättelsen får man från Turkiet (vad i helvette Turkiet har med detta o göra, 1923, does it ring any bells?!) så måste man öppna upp sina arkiv och låta forskare få tillgång till all fakta. O den biten är det inte Turkiet som stretar emot, utan Armenien och diasporan runt om i världen. Men vi kommer nog dit också !

Skulle det inte vara kul om Turkiet skulle säga, vi köper inte era Blackhawk helikoptrar om ni inte erkänner folkmorden på Indianerna (i både latin-, central och nordamerika) bara för att nämna en bråk del av eländet man ställt till med. För vi tillverkar faktis egna helikoptrar nu, antingen sänker ni priset till 200$ styck eller så är det ett folkmord. Vilken nyhet de skulle bli för bombliberal väst och dess media :D


PS: Någon som tycker att det är lustigt att lasermannen 2.0 i Malmö skjuter invandrare (människor som inte ser svenska ut, alltså icke arier = blonda, har ingenting med etnicitet att göra :) och Metro går ut i en enkät och undrar om människor är rädda. Problemet är att människorna man frågar om de är rädda är svenskar (se förklarning ovan). Dem är ju inte ens i skottgluggen ! Mitt råd är att ska du resa till malmö och vara ute på kvällen, investera pengar i hårblekning, öva uttal och gå inte i grupp. Det kan vara skillnaden mellan kall kväll och en kall kväll med ett grovkalibrigt pistolskott (det gör ont, och det blöder som attan).

Sancak Beyi Emre

16 kommentarer:

Anonym sa...

USA har inte den makten att komma med krav på turkarna. Varför ska man göra sig ovän med sin granne när man dessutom inte delar USA:s farhågor. Tänk att människan ständigt måste skapa fiender för kunna styra folkmassor.

Nej till folkmord och nej till missilsköld.

Anonym sa...

YAĞLI KAZIK OLAYI

28 Şubat sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e bir general tarafından ‘Gelirsek o kadını yağlı kazığa oturturuz’ mesajı gönderildiği konuşulmuştu. Uzun zaman bu generalin Çevik Bir olduğu konuşulmuş, mesajın da Akşener’e müsteşarı Teoman Ünüsan aracılığıyla iletildiği belirtilmişti. Akşener’in de buna yanıtı, ‘Söyleyin ona, ben Balkanlıyım. Kazık deyince aklıma Balkanlı olan Kazıklı Voyvoda geldi. Kazıklı Voyvoda’yı da iyi tanırız. Ama unutulmasın ki, Kazıklı Voyvoda da bir homoseksüeldi’ olmuştu. Çevik Bir yılarca bu sözü kendisinin söylemediğini ifade etmişti. Ankara kulislerinde sözü dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı’nın söylediği Ankara kulislerinde konuşulmuş ve Akşener de bu iddiayı yalanlamamıştı.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Nej, inte utan att göra bort sig helt och hållet iaf.

Anonym2:

Cevik Bir är en mysko jävel som fick svar på tal. Man förväntar sig att en Pasa ska känna sitt eget folks kvinnor bättre....

Emre

Osman Feffeson sa...

Man jävlas inte med Turkiet numera. Numera är det patriotiska kvinnor och män som styr vårt andra hemland Turkiet. Här har vi inga folkvalda politiker som säljer sig till korrupta generaler i TSK som i sin tur sålt sig till utländska makter. Här har vi patrioter som drivs av en idealism och fullkomliog kärlek till sitt folk. Turkiet först!

Anonym:

Du skriver "tänk att människan ständigt måste skapa fiender".. du har så rätt. USA skapar externa fiender, medan vissa fascistiska element inom vår egen militär och stat alltid skapat interna fiender.

Bort med dessa skabb! Ersätt dom med patrioter så ska du se hur landets alla problem löses på rekordsnabb tid.

Vill vi ha ett starkare Turkiet så är det bara att demokratisera mera och mera...

Sancak Beyi Emre sa...

Ne o Feffe ? BDPnin kizdigi ´önce vatanci´ mi oldun sende ? :)

Emre

Anonym sa...

En turk som snackar om mänskliga rättigheter och demokrati? Det är som att en Brasse skulle förklara hur bra hans land är på Hockey fastän dem är riktigt usla.

Orhan Pamuk blir hotad för att han erkänner det armeniska folkmordet. Demokrati?
Hrant Dink blir dödad för att prata om det Armeniska folkmordet? Snart kommer väl bortförklaringen om att han som dödade var 16 år och hade AD-HD eller vad han nu hade. Då kan du förklara varför många såg han som en hjälte i Turkiet?


Ni har begått ett folkmord mot kristna grupper och det är dags att ni börjar ta ansvar för ert brott!!

Sancak Beyi Emre sa...

Skulle det förvåna dig mer om jag sa att jag var svensk och talade om MR ?

Här är kruxet, västvärlden är de som förespråkar MR och demokrati, men lever man som man lär? Bör man föregå med ett gott exempel innan man läxar upp andra?

Blir Orhan Pamuk hotad av extremister eller av staten ? Statens ansvar är att skydda och implementera rättigheterna. I fallet med Dink, så kränktes hans rätt liv. För man hade kunnat skydda Hrant. Att pojken som mördade Dink är det ena och det andra förvånar mig inte ett dugg. De mest uppseende väckande politiska dåden har begåtts av ”mentalt instabila” människor. Se tex Anna Lind. Sen att du läser i en artikel att folk hyllar dåren som mördade Hrant betyder inte att nationen gjorde hans mord till en helg dag. Om du inte känner till dessa aspekter bör du inte ens ge dig in på min blogg. I Istanbul hade man en manifestation där folk propagerade ”alla är vi armenier” och ”alla är vi Hrant”.

Du har all rätt att tro och säga vad du vill. Jag behöver dock varken lyssna eller dela din åsikt.

Emre

Anonym sa...

"I Istanbul hade man en manifestation där folk propagerade ”alla är vi armenier” och ”alla är vi Hrant”. "

Bara för att några tusentals gick ut med betyder det inte att hela staten håller med? Som du sa innan.

Det finns väldigt många Armenier i Turkiet som lever med falsk identitet, och om ni är så "Armenien-vänliga" så skulle väl dem kunna heta "ian" i efternamn som väldigt många armeniska namn sltuar på istället för era turkiska namn.

Jag ser gärna att gränserna ska öppnas då Armenien skulle tjäna på detta ioch med att importen blir enklare och det berör ekonomin för ett så ganska fattigt land som Armenien. Men först och främst måste ni ta ert straff för ert brott innan vi börjar diskuterar försoning.

Anonym sa...

Och om ni "alla är armenier" nu vet jag att det bara är ett uttryck varför fick en journalist 11 månaders fängelse för att han skrev i sin tidning att Gül är Armenier.

Var inte statens jobb att skydda?

Anonym sa...

"USA har inte den makten att komma med krav på turkarna. Varför ska man göra sig ovän med sin granne när man dessutom inte delar USA:s farhågor. Tänk att människan ständigt måste skapa fiender för kunna styra folkmassor. "

Från Koranen ( Al-Baqarah (Kon))

"
[2:8] Det finns människor som säger: "Vi tror på Gud och på den Yttersta dagen", medan de [i själva
verket] inte tror.
[2:9] De försöker bedra Gud och de troende, men de bedrar inga andra än sig själva - och inser det
inte.
[2:10] Deras hjärtan är sjuka av tvivel och Gud låter det onda förvärras, och ett plågsamt straff väntar
dem för deras ständiga lögner.
[2:11] Och när de manas att inte störa ordningen och sprida sedefördärv på jorden, svarar de: "Vi vill
bara förbättra och ställa till rätta."
[2:12] Nej, det är de som stör ordningen och sprider sedefördärv men det inser de inte.
[2:13] Och när de uppmanas att tro som andra människor tror, svarar de: "Skall vi tro som dessa
enfaldiga stackare?" Nej, det är de som är enfaldiga stackare, men det vet de inte.
[2:14] Och när de möter dem som har antagit tron, säger de: "Vi är [också] troende"; men när de är
ensamma med sina onda ingivelser, säger de: "Visst följer vi er - vi ville bara skämta med dem."
[2:15] Gud skall straffa dem för deras skämt; men Han låter dem hållas en tid i sitt trotsiga övermod,
snubblande än hit än dit i blindo.
"

Låt USA sprida pest i världen. Deras hemskheter kommer ikapp dom en vacker dag.

Anonym sa...

"Ni har begått ett folkmord mot kristna grupper och det är dags att ni börjar ta ansvar för ert brott!!"

Kan du berätta vad de kristna grupper gjort mot turkar och muslimska grupper?

Läs detta och återkom med ett värdigt svar sen kan vi påbörja vem som gjorde fel först leken.

http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_Tripoli

Trött på människor som dig som ska få sitt folk att se ut som änglar.

Anonym sa...

William St. Clair wrote that: "The orgy of genocide exhausted itself in the Peloponnese only when there were no more Turks to kill.

Vart är erkännandet av det turkiska folkmordet?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:

Absolut inte, men de finns två sidor av myntet. Att Turkiet skulle ha någon anti-armenisk speglar inte sanningen på något sett. Det var fler som propagerade för Hrant än emot. Det tyder nog ändå på någonting. Men självklart, när argumenten tar slut efter svar, så kommer pajkastning.

Ditt andra påstående stämmer också, det lever många armenier i Turkiet. Anledningen till att de håller en hemlig identitet är att många är flyktingar från Armenien och vistas i landet illegalt, som man känner till men inte griper. Trots pajkastningen lever många armenier med öppen identitet, har flera vänner i olika städer och vi har aldrig haft ett problem ihop jag skulle inte heller låta någon, varken turk kurd armenier eller något annat, komma oss emellan.

Absolut, jag har ingenting emot att gränsen öppnas, för armenierna skulle få ett lyft i livs kvalitet och även en snabbare väg till betydelsefulla platser som ligger i Turkiet. Men något straff finns inte i dagsläget att sona för. O försoning kommer inte på tal förrän den frågan är löst. Jag kan rekommendera Major Lawrence original upplaga av Seven pillars of wisdom för att få en inblick i vad som sågs utifrån och vad som sägs idag. Men hitta originalet, inte den editerade ;)


Anonym2:

Det finns mycket stöd att hitta i heliga skrifter. Tyvärr misstolkas mycket av dessa heliga skrifter och böcker till illdåd som går emot allt som dessa står för. ”Gud skall straffa dem för deras skämt; men Han låter dem hållas en tid i sitt trotsiga övermod, snubblande än hit än dit i blindo”. Gud sköter straffandet, låt den allsmäktiga sköta det.


Emre

Anonym sa...

Varför tog du inte med andra inlägg? Det angående att den Turkiska staten som du påstår ska skydda, låste in en oskyldig man för att han kallade president Gül för att vara Armenier. Det fick han 11 månader för.

Jag har inget emot att du älskar ditt land och sånt, men att du inte inser att ni har brister i landet. Det har alla länder, inget land är perfekt. Men du verkar tro att Turkiet är det perfekta landet, och har gått på all propaganda som den turkiska staten spottat ut. Men som sagt, ska man få 11 månader fängelse för att kalla Gul för armenier?

Ja då, är landet väldigt långt ifrån perfekt. Och det vet du innerst inne!

Jag förväntar mig inte att du ska lägga upp detta eftersom du inte la upp den förra gånger jag skrev den.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag har tyvärr inte fått andra kommentarer, jag publicerar allt.

Jag känner inte till den domen, men skulle inte förvåna mig om det stämde. Dock så är etnicitet ett känsligt ämne i Turkiet, och tidningar har en enorm makt. Jag känner till artikeln och den var mer misskrediterande än endast en forskning om bakgrund.

Jag har aldrig påstått att Turkiet är felfritt. Lång ifrån ! Just rättsväsendet är något som är långt ifrån perfekt. Men förtal är också olagligt i Sverige. En offentlig person kan ta skada, men även hela staten. O artikeln var inte snäll på något sett, eller speglade sanningen.

Emre

Blogger sa...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Get professional trading signals sent to your cell phone every day.

Follow our signals right now and profit up to 270% per day.