onsdag 20 oktober 2010

Sverige sörjer, men vissa stänger av hjärnan

Ytterligare en svensk soldat har stupat i Afghanistan. Jag om någon förstår smärtan. Dels för mitt förflutna, dels från att den smärtan inte är främmande och dels för att detta sker ofta i Turkiet. Kenneth Wallin stupade i tjänst, i Afghanistan, han sökte själv tjänsten i Afghanistan, för att han trodde på något. Jag är säker på att han var stolt över sin uniform, och älskade sitt yrke. Men han stupade…. Vila i frid Kenneth, du offrade din egen säkerhet och reste från säkra Sverige till våldshärjade Afghanistan för att få för dig helt okända människor i samma trygghet som du hade i Sverige. Detta är inget annat än hjältedåd.

Men detta är inte vad jag vill komma till. Kenneth stupade för att han trodde på detta, vad gör våra politiker då ? ”Vi vill ut ur Afghanistan”! Jag har inte hört något dummare väldigt länge! OM nu koalitionen (ISAF+NATO) drar sig ur Afghanistan, så kommer man sätta ett bedrövligt praxis. Talibanerna kommer att återvända, det kan jag garantera, för Afghanska säkerhetspersonalen är långt ifrån dugliga på egen hand. Talibanerna kommer slänga undan dessa stegvis, och skräckbilderna med avrättningar med svärd på fotbollsplanerna kommer att återvända.

Var det därför man kom dit ? Noop, det var för att man ville bli kvitt Al-qaida och andra terrorgruppers träningsläger och få slut på eländet som civilfolket genomled. Nu ska man dra sig tillbaka. Allting kommer att bli som förr. Bin Ladins pojkar flyttar tillbaka och har sin träningsläger, talibanerna kommer att sluka allt vad teknologi och utveckling är och folket kommer leva i skräck och misär.

Dessutom, med facit på hand att man kan nöta ut krafter som står för MR och demokrati, kommer göra att nästa gång man intervenerar mot terror och förödelse, så kommer motståndet vara än hårdare, för man har sett i tidigare skeden att omvärlden går att få ner på knä.

Jag tycker att man ska skicka ner än mer soldater och material nu, så vi slipper fler förluster i människoliv än nödvändigt, och lämna de stackars afghanerna i händerna på tokstollar. Skicka ner en Archern och några Leoparder med ett hundra tal soldater till. Köp in egna attack helikoptrar så nästa gång någon bjuder upp till dans behöver vi inte vänta på jänkare.

Vad hade hänt om de allierade hade lämnat Hitler i fred o bekämpat honom med ”humanitär hjälp” istället för att slåss ? Vi hade antagligen haft en annan hegemoni och folkmordet hade fått en annan betydelse. Så nu undrar jag vad i helvette som går runt i dessa politikers hjärnor ? Vänstern är redan bevisat terrorkramande. Men resten då ? Jag är emot ett tillbaka dragande tills uppdraget är slutfört ! Detta ställer mig inför en klurig matematiskt problem… Kenneth Walins liv, är det lika med ca. 30 miljoner afghaners ? För det vet jag att Kenneth inte tyckte, den som undrar bör fråga hans familj, över vad han sa innan och åkte o varför han tyckte att det var viktigt.

Det andra argumentet om att ”vi i Sverige är neutrala”. Vilket Sverige lever ni i ? Vi har aldrig varit neutrala! Titta på facit under kallakriget! O att vara neutral innebär inte att man ska isolera sig från världssamfundet. O vad är vi neutrala till ? Terrorism och omvärlden ? Talibaner som mördar och sprider skräck kontra demokrati och säkerhet ? Kamma er för i helvette !

Var det likavärde vänstern propagerade ? Där försvann den… O ska man bekämpa talibaner med ”humanitär hjälp” ? I form av pengar ? Den man skickar pengar till kommer förlora huvudet när de får nys om de, och SIDA:s pengar kommer att investeras i ryska vapen från WWII. Är jag den enda som sett denna sida ?

Sancak Beyi Emre

2 kommentarer:

Osman F sa...

När en jänkar-soldat blir dödad så sörjer hans vapenbröder.. det råder sorg på basen, det snyftas, det tjuts och det sänker moralen.

När en mujahedin, taliban, dör så är det avund som råder bland hans med-mujahediner. Dennes vapenbröder avundas sin vän som uppnått det finaste som finns- att få bli sehid- martyr och nu kan inta sin plats i paradiset.

Jag är ingen taliban-fantast, men med det jag skriver ovan vill jag bara visa på att det INTE går att besegra en fiende som talibanerna. Det går bara inte.

En taliban-farbror fick en av sina fyra söner dödade av en amerikansk missil. Under en intervju sa taliban-farbrorn att han har 3 söner kvar och därmed tre hela generationer att utkräva sin hämnd. "Jag har god tid på mig att utkräva hämnd". Pashtunerna är klanfolk som tjejener och kurder- spiller du deras blod så är det vendetta som gäller. Se på tjejenerna somkrigat mot ryssen i flera år. Ryssarna fick till slut genomföra ännu ett folkmord i modern tid för att få slut på motståndet. Är det slut? Nej!

Good luck USA! 100 kronors-bomber där en gammal nokia telefon är fjärrutlösare penetrerar genom topp-morderna pansarfordon och dödar välutbildade elitsoldater. Elitsoldater som ofta väljer att värvning och kriga i Afghanistan för pengar eller för att dom är äventyrslustna. Talibanen krigar för att döda och om han dör så är det bara en bonus... blir han lemlästad så är det nästan lika fint som om han hade blivit martyr.

Se länken;

http://www.youtube.com/watch?v=V2KPdNC8L6g

Bara att kalla him våra soldater!

Sancak Beyi Emre sa...

Nej Feffe ! Stanna kvar och dansa till musiken man själv spelat. Har man en gång rört om i bikupan, så måste man visa varför man gjorde de. Lämna inte Afghanerna i händerna på dem, det är varken moraliskt eller etiskt rätt. Har du glömt vad som hände när Bush lämnade kurderna till sitt öde ?

Emre