måndag 4 oktober 2010

Bitlis satt på information som inte fick komma ut

Hemliga dokument kommer fram när de passerat ett visst antal år. Det jag ska berätta om är ett av dem. Esref Bitlis, Jandarma (gendarmeriet - militär polis) befälhavaren vars flygplan av mystiska anledningar kraschade. Var på sin tid en pionjär vad gäller Turkiets problem. Han hade synpunkter på bla. Terrorbekämpningen och på behandlingen av kurderna. Han skrev ett brev som innehöll en hel del fakta som grund för sina åsikter och bevis på vad som var fel. Detta brev skickade han till den dåvarande presidenten, Turgut Özal (Tonton) som omedelbart hade flera möten med Bitlis Pasa och tog upp hans synpunkter på allra högsta ort. Som jag sa innan, Bitlis flygplan ”kraschade” och Turgut Özal blev förgiftad. Lustigt va ? Det är inte så svårt att lista ut vem som brukar ligga bakom motsvarande dåd. Titta på perioden under kalla kriget, och detta handlingsmönster dyker upp i nästan samtliga oroshärjade länder.

Vad innehöll detta brev då? Bitlis ansåg att det som hände just under början av 90 talet skulle lägga grunden för obotliga problem för hela regionen. Under denna tid hade USA en flyförbudszon i Irak. Där hade Bitlis snappat upp radiokontakt mellan vissa amerikanska officerare och PKK. Han hade även bild och video bevis på stödet som gavs till PKK, vilka han skickade över till Özal också. Han hade även avlyssnat de tre möten som PKK:s ledarskikt haft med dessa amerikanska officerare. Vidare berättade han om att vissa inom staten tjänade enorma pengar på PKK:s terror och banade vägen för fortsatt konflikt, dessa nämnde han vid namn i brevet. Affärsmän som skyddades av säkerhetsorgan, men vissa av dessa tjänade enorma pengar på att smuggla för just PKK.

Han hade en plan för att tillintetgöra detta hot. Operation Kale (slott) gick ut på att 1. Eliminera PKK. 2. Ge våra kurdiska medborgare utökade rättigheter (det som händer idag), då han ansåg att de satt fast mellan medioker behandling och terrorism. 3. Eliminera de organ inom staten som agerat som hjälpmedel för att allt detta hänt.

Bitlis får order från presidenten att specificera sitt arbete och undersöka detta djupare. Främst vad man kan göra för lokalbefolkningen och punktmarkera de som stöttat PKK. Ca. 6 månader senare dör han i en ”flygkrasch”.

Basbug pasa sa att man eliminerat PKK 7-8 gånger, men att de återuppstått, förstår ni nu vad han syftade på ? Landet som röjer världen runt på jakt efter terrorister är själv en faktor som stöttar, skapar och bildar dessa. Men det är inget nytt. Att man dödar människor som inte passar in, är inte heller nytt. Chile är intressant att titta på. Där hände något liknande. O alla krigsbrytare från Jugoslavien, vem tror ni skyddade dessa ? Eller vem var de som plockade upp svenska medborgare från SVERIGE, drogade och körde upp en kil i arslet och transporterade dessa till tortyr ? Vad hände med Palme egentligen ? Är SÄPO helt inkompetenta eller är det någon på ett organiserat sett har soppat undan spår ? Hjälp från dessa är nästan lika läskigt som att ha dessa som fiender.

Sancak Beyi Emre

11 kommentarer:

Anonym sa...

ALLA VET VÄL USA:S RÄTTA ANSIKTE ÄVEN OM MAN OFFICIELLT INTE UTTALAR DET.

DEN ENDA SOM VÅGAR SIG PÅ USA:S RÄTTA ANLETE ÄR IRANS PRESIDENT. TYVÄRR GÖR HAN DET SÅ FEL ATT INGEN TAR HONOM PÅ ALLVAR. HAN SOM ÖVRIGT ÄR EN PAJAS I SAMMA VÄRLDSKLASS SOM BUSH DEN YNGRE.

Anonym sa...

kolla den här

http://kulusoy.blogg.se/

Sancak Beyi Emre sa...

En människa som inte fattat att man blir åtalad i alla länder för att avslöja hemligstämplad material, förtjänar inte mycket uppmärksamhet..

Emre

Kerstin sa...

WTF, tror min förra kommentar försvann =(

Censurerar du mig enligt artikel 301 va??? ;)

Skämt å sido.
Intressant blogg du har - varifrån Turkiet kommer du?

Och jag säger som anonym - checka in www.kulusoy.blogg.se ;)

Anonym sa...

Emre, läs din e-mail..

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Sluta skylla på USA! Under hela 90-talet var Turkiet USA:s största militära biståndstagare. Dvs USA gav bort mest vapen till Turkiet i landets kamp mot PKKs terrorism.

Vi ska inte heller glömma att det var USAs och Israels underrättelsetjänst som jagade och slutligen fångade in PKK ledaren Abdullah Öcalan.

Kan man då beskylla USA för nåt? Nja, det beror på hur man ser på det. I sin kamp mot kommunismen under Kalla Kriget installerade/presenterade USA contra gerillan i Turkiet. Denna contra gerilla banade sedan vägen för Kenan Evrens fruktansvärda militärkupp 1980. USA ville INTE se kommunisterna flytta fram sina positioner i Turkiet och stödde därför den kamalistiska militären i dess kamp mot dessa. Alparslan Turkes är tex en turkisk ex militär som åkte på CIA läger i USA där han fick lära sig hur man bekämpade kommunister i stadsmiljö. Hans lärdomar resulterade senare i Gråa Vargarna som kämpade mot rödingarna.

Vad gäller kurdfrågan och PKK i Turkiet så har det ALDRIG legat i USAs intressen att östra Turkiet härjas av konflikt. USA bryr sig om oljan, inte bara i Irak, utan även den som finns i kaukasus och centralasien. USA har alltid velat att Turkiet ska lösa sin kurdfråga fredligt.

Vilka är då upphovsmännen till kurdfrågan och vilka skapade och såg till att PKK kunde bli starka?

Svar: Svin och bastarder inom den turkiska militären och INTE USA, jänkare, israeler eller armenier.

Ta pajasen Ilker Babsugu som leder den turkiska militären. Han har planerat massmord på hundratusentals turkiska medborgare, men åtalas inte.

Den turkiska militären skapade PKK! Och än idag finns svin inom vår egen militär som gör allt i sin makt för att PKk ska fortsätta existera.

Turgut Özal mördades av turkiska generaler!

Hitta dom!
Åtala dom!
Släng dom i fängelse!

“Allah’ın verdiği ömrü ondan başka alacak yoktur”
/Turgut Özal

Sancak Beyi Emre sa...

Kerstin:

Jag censurerar ingenting. Däremot har denna nya version av blogger en tendens att slänga iväg vissa inlägg som skräp post, och där försvinner dem (har absolut inget med inlägget i sig att göra).

Tackar! De samma måste jag säga, men lite för destruktiv om du frågar mig. O i den andan kommer du få direkta svar från mig… Jag är från Bozkir… Är du från Kulu som ditt namn avslöjar ?

Vill du göra reklam här får du allt ta och kamma dig först :D


Anonym:
Inget nytt i min inkorg….


Osman:
SKÖNT ATT DU ÄR TILLBAKA! Började frukta för din hälsa ett tag…

Det stämmer, USA ”gav” oss en massa material, och tillsammans med Israel så nosade dem upp Apa… Men till vilket pris? Du tror väl inte att dessa gör något för trevlighetens skull? Med tanke på dessa staters syn på demokrati och MR, så tror du väl inte att detta gjordes för att Turkiet skulle bibehålla och förstärka sin demokrati? Du vet lika väl som jag vad dessa gjort i tex. Chile eller Nicaragua.

Till kontrgerillan… Genom hela Europa har man utfört precis samma kaos som i Turkiet, men i mindre skala. Turkiet var ett front avsnitt mot Sovjet, så de kan vara anledningen till att man tryckte på hårdare här, eller så valde man ut extra sadistiska satar som vägrade släppa makten. De du räknar upp, är de samma som skakade galler och torterades lika brutalt som kommunisterna i Evrens fängelser. Det stämmer att Turkes tränades i Fort Bragg i USA och var för övrigt mycket duktig. Men visste han vems ärenden han gick ?

Om det nu legat i USA:s intressen att ha en lösning, varför och hur i helskotta kunde försvarsanställda skicka iväg lådor med M16 gevär och granatgevär till Kandil? Dessa fotades av turkiska militära underrättelsetjänsten. De samma gäller USAisterna i TSK som sänkte Bitlis Pasa och gud vet hur många fler. För främst jänkarna var de som klagade på Bitlis Pasa. Sen att han hade bevis för dessas samröre med PKK.

Skapandet av PKK är fortfarande oklart. Men faktum är att Apa varit/är agent åt säkerhetstjänsten. O även under förhör, vägrat berätta vissa delar om sina perioder i statens tjänst.

Det du säger, är precis vad Bitlis ville och sa… Det är därför han mördades. Men om det nu är USA direkt (vilket det sällan är vid större dåd) eller USA lydande kontrgerillan… Det går att forska vidare om.

Emre

Kerstin sa...

Haha ok!

Nej, inte kulu (många tror det), utan Konya.

=)

Äsch, behöver inte göra reklam - anonym gör ju det åt mig ;)

Men, nu ska jag läsa igenom din blogg lite mer.

Kerstin sa...

Alltså va fan - nu vet jag inte om min tidigare kommentar kom fram.
Sidan hakade upp sig när jag skulle sända iväg kommentaren.

Hm..

Hursomhelst, ja vi kommer från Konya provinsen, men inte just Kulu.

=)

Osman F sa...

Sancak:

Jag kan självklart inte avfärda Bitlis påståenden om att USA hjälpte PKK just under den tiden. Under den här tiden så ville KDPs ledare Barzani att Turgut Özal skulle gå in i norra Irak och "annektera" eller göra irakiska Kurdistan en del av Turkiet. Detta motsatte sig självklart USA. En som inte motsatte sig denna ide var just Turgut Özala som gav order till en av sina generaler att dra upp planer för en turkisk inmarsch i irakisak Kurdistan. Tror du att denna general gjorde detta? Nej, han vägrade och pga sin vägran fick han senare lämna sin post.

Min poäng är att våra egna generaler är i krig mot sin egen befolkning och har alltid varit det. Tänk om Özals planer på att införliva irakisak Kurdistan med Turkiet hade förverkligats? Tänk om Özaln och Bitlis och andra hade löst PKK och kurdfrågan redan i början av 90-talet?

Vi måste ifrågasätta den turkiska militären. Här finns folkfiender som måste avlägsnas. Annars kommer Turkiet att fortsätta vara ett land med en militär som krigar mot sin egen befolkning och ett sånt land kommer aldrig att kunna bli en stark demokrati.

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Jag håller med ! Flera generalserss rätta ansikten har visats allt tydligare de senaste åren. O jag anser att dessa bör hängas, med omedelbar verkan!

Sen till planen Tonton hade, den är troligen utformad med Bitlis. Men båda dog... O det sägs att de dog för att de var på en god väg att lösa problemen...

Kerstin:

Ser man på.... Då kanske du springer på mig någon sommar... Fortsätt läsa !

Emre