fredag 29 oktober 2010

Andra delen av Ormens intervju

Varför tror ni att USA och EU inte vill lösa kurdfrågan ?

Det är dem som skapat problemen. Det är också dem som fortsätter att föra en politik för en fortsättning. Både EU och USA skulle kunna lösa problemen, men vägrar. För dem tjänar på konflikten. Dessutom används ”kurdkortet” mot Turkiet. Skulle problemen lösas, så vet man att folket inte kommer ha något som helst behov av varken EU eller USA. Det är så de styr världen. Först skapar man problemen, stoppar samtliga försoningar och tjänar på detta.

- Då är min fråga till ormen, varför i helvette springer man över till EU och försöker få stöd ? Varför tar man emot vapentransporter från USA ? Om man nu uppfattar ”hotet” på detta sett, varför bibehåller man kontakt med dessa ? O inte kommer ner och blockerar dessa och löser skiten själv?

Frågan om bilderna på PKK ledare ihop med Amerikanska tjänstemän, hur förklarar man det? Tillsammans med de nära banden till Israel ?

Med USA hade vi kontakt mellan 2003-2004. De som förde samtalen är idag inte med i vår organisation. Bilderna som publicerades var dock ”photoshopade”, men vi hade kontakt med USA.

- Ni hade kontakt, det fotades, men bilderna är photoshoppade ? O är inte det ett brott mot ”revolutionen” att samarbeta och föra dialog med kapitalismens och imperialismens fader? Här sviker man både politiska ideal och ”kampfråga”. Dock har man inte haft någon kontakt med Israel, för man har ideal (?) som går emot detta.

Angående IRAN.

Vi tar inte ställning för eller emot Iran. Vi anser inte att PJAK:s kamp mot Iran är fullt legitim. Speciellt inte när Iran är omringad av diverse hot från utlandet. Skillnaden mellan oss och PJAK är att vi är apoister och dem har ständig kontakt med USA. Vi har blivit ombedda att bryta kontakten med PJAK av Iran, som vi hade kontakt med tidigare. På samma sätt ville USA att PJAK skulle bryta med PKK.

- Man har alltså ingen kontakt med USA, Israel och Iran. Man har HAFT kontakt heter det. Men vem har man kontakt med idag ?

Det finns mycket att gräva i, men jag varken har tid eller ork. Däremot går det att uttyda klart att Ormen hade det svettigt med frågorna.

Sancak Beyi Emre

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är som Erdogan säger, de som stödjer terror blir förr eller senare utsatt för den. Nu har även EU fattat detta och söker dra tillbaka sitt stöd.

Sancak Beyi Emre sa...

Ja, det kommer väl sakta men säkert slå tillbaka. En sak är säkert, EU kommer behöva ha kontroll över provoceringar från extremister, både religiösa och politiska extermister.

Dock tycker jag svensk polis gör ett bra jobb med dialog osv. Förutom den pinsamma händelsen i Göteborg.

Emre