fredag 11 mars 2011

Pressfriheten i Turkiet får kritik

Lite kort om mina tankar om diskussionen. USA och EU är de som går hårdats fram. USA som än idag vill avrätta Wikileaks grundare Assange och ville censurera allt som kom ut. EU som går USA ärenden för att gripa denna man. Faktan kring anklagelserna säger sig självt att CIA eller motsvarande organ från USA infiltrerat svenska polis- och juristkåren. Allt har inte heller gått rätt till i England.

Turkiet bekämpar för tillfället sitt avfall från kalla kriget, som var en present från USA. NATO:s Stay Behind enhet, Gladio (känd som kontrgerilla i Turkiet) avvecklades aldrig. I Sverige skrapades det något på ytan tack vare Jan Guillou med IB skandalen. Jan satt bakom lås och bom..... Italien hade en rejäl rättegång som varade i flera år, men som avvecklade det mesta, förutom Berlusconi… MEDIA BOSSEN !

I Turkiet så har man använt sig av media för att manipulera folket. Upploppen mot greker i Istanbul under kalla kriget var just denna organisationens verk. Att dessa är verksamma inom samhället och statens samtliga led är klart och kommer fram ganska ofta. Just att det är USA:s påhitt, svider extra när deras hantlangare förhörs som förr eller senare kommer leda spåren till Washington. Därför är USA högljudda nu !

Journalister som sitter på planer för inbördeskrig, utpressning videoklipp på politiker och ministrar, samröre och råd till Ergenekon anhållna. Det är allt annat än Journalistik dessa är häktade för.

Men Europa gör det mesta halvdant. I Italien som kämpade hårt för att bli kvitt med samma cancer, slapp som sagt dagens Berlusconi undan. MEDIA BOSSEN ! ÄR det så att Europeisk ideal gör samtliga journalister immuna mot brott och åtal ? NEJ ! Italien hade samma problem, men en osynlig hand räddade dem. Turkiet kommer förhoppningsvis göra sig kvitt samtliga USA kordinerade förrädare och göra det Italien inte lyckades med fullt ut. Operation Clean Hands lyckades med de mesta förutom dagens ledare. Trädkramare och nervösa chefer i USA som hoppats på att allt skulle sopas under mattan som tidigare bör kamma sig stå för skiten man ställt till med.

Detta är förutom politik, en etisk fråga. Detta är inget som simpelt. De som läst boken ”metal firtina” kan läsa att ”en hemlig organisation vid namn Ergenekon” dyker upp vid krigstillstånd och räddar landet. Det är något som pågått sedan Marshall hjälpen. Trycka ner tanken om självbestämmande och endast förlita sig på andra. IDAG står man upp och gör upp med de som man inte ens vågade nämna vid namn för 10 år sedan. Det kommer att gynna demokrati och mänskliga rättigheter per automatik. Vad gör de som ”sprider och förespråkar demokrati och mänskliga rättigheter världen över som en universal dygd”?! GÅR EMOT !

Jag är förbannad på dessa ! Mitt tålamod börjar nå sitt slut på ryggradlösheten, falskheten och hyckleriet. Det är nog den turkiska delen i mig som talar när jag reagerar så här. För jag har fått lära mig att stå för det jag gör och inte kräva av andra det jag själv inte grejar. Det är nog nästan bara Sverige (o det bara nästan tydligen) som lever i symbios med detta. Varför kan inte folk bara se till Sverige och agera rakt och ärligt?!

De senaste årens terrordåd på Europeisk mark har visat att terrorister kan vara Ingenjörer och läkare. Varför kan deras hjärnkontor inte innehålla Journalister då ?!

Det smäller av en fjärstyrdbomb.... spåren leder till en journalist.... Aja baja.... Han är journalist, han skulle aldrig ge order eller råd om att bomben skulle smälla av med massa döda civila eller att se till att reaktionen på bomben blir ett inbördeskrig..... HAN ÄR JU JOURNALSIT ! BLÅÖGDA etnocentriska idioter med noll livserfarenhet och som endast reser till turistorter utanför Europa. Informationen om länderna läser de antingen på minoritets propaganda eller resebrochyr.... ÅK TILL SALUHALLEN OCH SKAFFA EN RYGGRAD !

Det finns dessutom artiklar i folkrätten och MR som reglerar det dessa journalister ägnat tid åt och spridit. PSYOPS på hög nivå och alla verkar svälja skiten !

Skydda Assange istället för att skydda våldsprovocerande och anti-demokratiska terrorister (iof. stöttar man PKK, så stöttar man självfallet Ergenekon som är ens egna gubbar.)!

OBS. Rättegången är inte ens avslutad, och dessa yttrar sig i förväg. Opartisk domstol ?

Vilken linje går det här i ? Det ska jag förklara, det är Sverigedemokraternas ställning. Man ser statskupperna i Turkiet som något positivt som hindrar "islamisering". Samtidigt så talar man om MR och demokrati. Stolpskottet Ted Ekeroth förklarar det.

Ungefär så klok är detta utspel, så klok att den går i SD:s linje.

Silah Icat Oldu, Mertlik Bozuldu. Gunun Silahida Para…..


Sancak Beyi Emre

7 kommentarer:

Anonym sa...

DEN RYGGRAD DU EFTERLYSER FINNS TYVÄRR INTE ATT KÖPA I SALUHALLEN. DET FÅR MAN AV LIVSERFARENHET OCH GENOM EMPATI.

Sancak Beyi Emre sa...

Hur vet du det ? Det kanske fanns någon gammal godhjärtad Osman som skyddade Karl den XII, som i sist sista andetag donerade sina organ ?

Emre

Anonym sa...

INTE HELLER KARL DEN XII VAR I BEHOV AV EN RYGGRAD. HAN HADE EN SÅ DET RÄCKTE ÖVER TILL MÅNGA ÄN IDAG.

DEN GAMLA OSMANEN KUNDE GOTT SKÄNKA TILL EN DEL POLITIKER I TURKIET. DET ÄR GANSKA MÅNGA SOM SAKNAR DET IDAG.

Sancak Beyi Emre sa...

Det är tyvärr inte många politiker med ryggrad, någonstans i världen. Men jag har favoriter, Carl Bildt, Davutoglu osv. Men väldigt få....

Emre

G.J sa...

Men de rättegångarna i Turkiet mot de journalisterna har väl inget med journalistik, de är väl andra brott de skall svara för tex sexuellt utnyttjande av minderårig osv.
Rätta mig om jag har fel.

Anonym sa...

GJ:

Journalisterna i Turkiet är misstänkta för medlemskap i en terroristorganisation. Även journalister kan begå brott. ;-)

Sancak Beyi Emre sa...

Anklagelserna är iaf inget man tar lätt på. Det har ingenting med journalistik att göra. Men återigen så har vi i Europa svårt att förstå det, jag antar att det endast är människor som jobbar mot terrorism och organiserad brottslighet i väst som inser vad som egentligen pågår.

Emre