onsdag 9 mars 2011

Israels stöd till PKK och planerna inför valet

Det har ständigt snackats om det, men idag är det än tydligare. Israel som dansar med tändstickor över krut med Iran stöttar självklart PJAK (PKKs iranska terroravdelning) för att störa, förstöra och samla underrättelse inför ett eventuellt krig. Inga konstigheter, det gör alla stater som ligger i randen till ett krig. Det gjorde även USA inför kriget i Irak 2003 (läs Operation Hotel California som även berör Turkiet på flera punkter ). Ingenting, varken ideologi eller mål spelar någon roll när man har en gemensam fiende. Att Israel som samtidigt hamnat på kant med Turkiet efter flera idiotiska och efterblivna handlingar, som ex. förnedra diplomater, agera kordinerat med PKK för pirat räden och massakern på civila ombord på Mavi Marmara på internationellt vatten. Nu är det ganska uppenbart att man mindre diskret tar steg för att sabotera ytterligare för en potentiell ovän (även om det inte blir lika bryskt som Irans fall).

Turkiska underrättelseorgan har noterat ovanlig mycket kontakt mellan Israel och PKK. Detta har även skickats vidare till högsta ort, MGK (Turkiska säkerhetsrådet), där man garanterat kommer att besluta om motmedel. Om Israel stöttar PJAK och PKK för att utföra terrordåd, som skadar turkiska- och persiska medborgare och intressen, vad hindrar Turkiet och Iran från att sponsra Hamas och Hizbullah, eller någon annan anti Israel grupp?

Mavi Maramara incidenten utesluter tidigare tvivel. PKK angriper en turkisk marinbas (!) långt utifrån deras verksamhets- och intresseområde (gränsar till Nordvästra Syrien, som Israel ligger i konflikt med och utnyttjar kurder i samma syfte) och konstigt nog även den närmsta marinbasen till Israel…. Att Israel några timmar senare angriper turkiskt flaggade båtar på internationellt vatten och skjuter ihjäl civila människor, är också konstigt (!!).

Att PKK är ett efterblivet perverst gäng som agerar bonde på mellanösterns schackbräda är också ganska klart. Man är varken ute efter demokrati eller rättigheter. Varje gång något positivt händer så brakar man loss. Istället för att se efter det folk man utger sig för att representera, så krånglar man runt om en sellout (ursäkta inte det uttrycket) horunge med storhetsvansinne. De vidriga vänsterkräken runt om i Europa som protesterade mot KCK rättegången (även om fel begås under rättegången, som inte heller kommer rättas) och krävde demokrati bör ta en titt på vad KCK egentligen är och gör. KCK:s senaste uttalande handlar om att man ska ”gripa” och ställa AKPare ”inför rätta”…. Man hotar fram röster för BDP som ändå är ett halvdant skit parti med feodal herrar och terrorkramande marxister, som inte konstruerar något nytt. De beslut PKK tar, plockar BDP upp och sprider.

Sen att man ”lustigt nog” inser att man inte kan ta sig över valspärren gör att man kandiderar oberoende. Konstigt i ett land med 10-15 miljoner kurder. Det kanske inte stämmer överrens med verkligheten, det man skanderar under sina ”demonstrationer” (läs anarkiska djuriska upplopp) att ”PKK är folket och folket är här”.

Sen har man TAK, som man skyller på när Väst höjer ögonbrynen. Själva verket så är TAK PKK, men som byter namn när reaktionerna blir för starka. tex. När man hotar och skriker på kurdernas Pavarotti Sivan Perver.

Något mer att notera är att PKK alltid har någon form av vapenvila under vintertider och avbryter den genast inför val. Hoten om röster som tidigare nämnt måste påbörjas tidigt för att folk inte ska ”förråda” ”kampen” och rösta på ex. AKP, MHP eller CHP. Vilket de flesta kurder ändå gör. Den här gången är PKK, enligt underrättelse rapporter, även övertygade om att BDP kommer förlora mycket röster, och därför är det viktigt att börja med dåd, hot, mord och upplopp i ett tidigt skede.

Rapporterna anspelar på att det är fler än bara Israel i regionen som har inflytande över dessa. Men bevisningen är ganska klar:

The MİT report presented during the MGK meeting in late February chaired by President Abdullah Gül also includes interviews with various PKK militants on the terrorist group’s action strategy for this spring. In these interviews, the militants confessed to having received training from Mossad officials. MİT also has footage from an interview in which PKK second-in-command Murat Karayılan says the PKK attacked the İskenderun naval base during the May 2010 flotilla crisis, in which Israel killed nine Turks on board a Gaza-bound civilian aid ship sailing in international waters. In the video, Karayılan says the PKK and Israel worked together during the Mavi Marmara incident. Experts say this video is evidence that the PKK and Israel work in coordination in some of the terrorist group’s attacks. The interview has already been aired on an Israeli television station… The report also says the PKK plans to put pressure on Kurdish voters. It is planning a dramatic attack to make it clear that it has ended its cease-fire. The group was also inspired by the recent uprisings rocking the Arab world. Today, International Women’s Day, and the three-day-long spring festival of Nevruz, celebrated around March 20, will be the dates the PKK will focus on to start its campaign of agitation and chaos. It also has plans to sabotage the election rallies of political parties in the region other than those of the BDP.
The PKK’s real concern is weakened support for the BDP in the region, but it will use as an argument for its attacks and demonstrations the slowdown in the government’s democratic initiative process. The plan includes nighttime demonstrations, press statements, illegal protests and passing out declarations. They will also engage in demonstrations that they will call “acts of civil disobedience” during visits from Prime Minister Erdoğan and officials of other political parties
”.

Det finns inga lagar som direkt reglerar stöd till motsvarande grupper. Det är moraliskt ansvar som avgör. Hur kan Israel och USA gömma sig bakom demokrati och kamp mot terrorism när korten ligger på bordet ? Israel, med fler fiender än vänner, förlorade sin enda vän i regionen och bränner fler kort ständigt. Med upproren i regionen, störtandet av diktaturer som Israel tidigare kunde förlita sig på skulle tiga när man felade är nu borta. Inser man inte att detta är tvärtemot vad som ligger i Israel intressen om fred och harmoni (osäker på att man har en uppfattning om uttrycken) är vad man strävar efter? Att jävlas med Iran och Turkiet, två av regionens makter, samtidigt, lägg där till att man inte har några vänner i reigonen, är lite som att hamna i fel läktare med matchtröja på ett Istanbul derby i fotboll.


Sancak Beyi Emre

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vart har kommer rapporterna ifrån, tidning?


-Danika

Sancak Beyi Emre sa...

Presenterades på MGK möte. Insamlad av flera underrättelse organ. Allt detta framgår i länkarna.

Emre

Anonym sa...

Underbart skrivet Emre!

Inshallah Turkiet och Iran går ihop med sina styrkor och lär PKK och Israel en läxa de sent glömmer. Det är tid för stormakterna i mellanöstern regionen och ta kontroll över sitt eget område och visa väst att vi inte behöver en herre som dikterar vad och hur vi ska agera för att komma till ett harmoniskt stadium.

Sancak Beyi Emre sa...

Tack !

Den bästa läxan man kan ge Israel är genom att agera humant och demokratiskt. Inte för att jag tror att de har skam i kroppen, men omvärlden skulle kunna peka och se, "finn tre fel" i mellanöstern.

Väst är emot allt som inte är västerländskt. Demokrati måste vara på deras grunder, annars kommer dem mer än gärna och "demokratiserar" åt dig genom bomber eller hantlangare som PJAK/PKK. ex. Libyen eller Syrien KAN inte västerländsk demokrati få feste pga socioala strukturen och traditionerna med klansamhällen. Det förstår de stackars satarna i EU sig inte på. Om demokrati är folkstyre, så behöver det inte gå igenom de kanaler som i väst, utan så länge folket får sin röst hörd genom ex. sin mulla eller klanledare, så har du fortfarande en hybrid form av representativ demokrati. Men som sagt, det är för komplext för våra isolerade och etnocentriska vänner i det nya Rom.

Emre

Anonym sa...

"Den bästa läxan man kan ge Israel är genom att agera humant och demokratiskt. Inte för att jag tror att de har skam i kroppen, men omvärlden skulle kunna peka och se, "finn tre fel" i mellanöstern. "

De har behandlat Israel "humant och demokratiskt" i 60 år nu. Vad har vi fått ut utav det? Ett ökat hat mot muslimer och araber/turkar pga Israels alla miljoner som gått till att ge en falsk bild av folket där genom Hollywood etc.

Men hur behandlas tex Iran, Syrien och Irak av omvärlden? inte humant och demokratiskt i alla fall. Om stormakterna i Mellanöstern skapade sitt eget lilla "nato" hade väst gått ner på sina knän. Innan revolutionen i Iran var OPEC starkt och Shahen av iran var ordförande ett tag. Oljan var rekordhög och mellanöstern blomstrade. Libanon, Egypten och Iran var bland dom länder där utvecklingen var som störst. Sen störtades Shahen och OPEC blev Väst knähundar igen.

Sancak Beyi Emre sa...

Israel har varit västs samvetkval sen man lämnade judarna i Hitlers händer. Därför har man sett genom fingrarna när de hittat på dumheter. Men ingenting har man tänkt på Romer och Ryssar tex. som mördades mångdubbelt fler till antalet.

Sen skulle jag inte vilja säga att arab världen har behandlat Israel på rätt sätt. Man har bäddat för det man ligger i idag egentligen. Vissa valde att lämna sina hem för att man inte ville leva ihop med judar och andra sålde sin mark till staten Israel. Sen har man inte accepterat det man själv gjort och orsakat och förklarat krig med de bästa möjliga förutsättningar men ändå lyckats förlora. Även när man gjorde något så oförskämt, icke muslimskt, oridderligt och hederlöst som att anfall på en religiös judisk högtid utan krigsförklaring så spöade Israel fienden. Israeler kan det här med modern krigsföring och utvecklas ständigt.

Anledningen till att muslimer fått den ”judiska bilden” idag som judarna hade fram till WWII, är att väst ständigt behöver en fiende. Kommunisterna utgör inget hot längre, och Kineserna är inget reelt hot ännu. Självklart så har jänkarna kommit på strategin att kontrollera samtliga vitala energi källor för att kunna styra världen, och olja flyter fritt som blod i mellanöstern. Därför väljer man att belysa tokigheter muslimerna gör (alla människor har idioti för sig, men lägger du all energi på en grupp så kommer en sjuk bild fram, för människan är inte självkritisk). Jag gjorde något riktigt tokigt för några månader sedan och skaffade mig en Schäfer/dobermann valp som löper amok i mina 28kvm lägenhet. Hollywood är en aspekt på det hela. Det finns fler faktorer än så.

Om mellanöstern bildar en militär allians, så är det garanterat ett hot för väst som kommer starta ett tredje världskrig (du vet ju hur pigga dem är på att skapa globala kriser och världskrig). Nej, jag tror på mer liberala metoder. Människor i harmoni (demokrati eller tom alternativt en ledare man är bekväm med; för mellanöstern har andra traditioner än Europa och USA, vilket man har såååå svårt att förstå), utbyte av teknologi och fri handel. Ett mellanöstern i närmare samarbete och förtroende som agerar självständigt och oberoende från etnocentriska mesproppar som ser minareter och turbaner som hot.

Emre

Anonym sa...

Sancak for president in EU!!!

Sancak Beyi Emre sa...

Det hade inte varit så dumt :)

Emre

G.J sa...

Jo handels allians försökte dom med förut,Turkiet åkte runt och fick godkännande i de staterna men det blev oroligheter i vart och ett land som skrev på i den ordningen som de skrev på.
Så allians har testats.