lördag 26 mars 2011

Skillnaden mellan anarkin i Turkiet och Europa


När PKK gör det, så kallar man det "kamp", "uttryck för frustration" och "demokrati". Men när 1/100 av det som sker i Turkiet sker i England så heter det "anarkism". I beskrivningen kallar man dessa för demonstranter inom situationstecken. Varför kan inte denna regel gälla generellt ? Här ser man en tydlig skillnad på demonstration och anarki. demonstranterna har fått lov, och uttrycker det dem vill. Sen finns ett gäng idioter som skadar omgivningen. Här ser vi vad som är en demonstration och vad som är terrorism/anarkism. Jag ska inte spekulera om dess politiska ideologi, men jag VET att det inte är lång bort ifrån BDP/PKK/KCK. Hade BDP haft en demonstration, med tillstånd och utan förberedda bomber och stenar, så hade turkisk polis inte behövt skicka ut kravall poliser. Men det som skedde i England är vad som sker i Turkiet varje gång dessa typer ska ut och "förespråka demokrati" och "proklamera fred". Det är förberedda bomber, illegala demonstrationer och allmän annarki med brännande och förstörelse. Vad skiljer Englands anarkister från de i Turkiet ? Europeisk hyckleri ! Inget annat. Fredrik Malm har kallat dessa upplopp för "demokratiska rättigheter". Men det brittisk polis skulle ha gjort, uteblev för man blev överraskad. Förlorar du överrasknings momentet i dessa sammanhang är halva striden förlorad. Men hade de gjort sitt jobb och räddat en del banker och butiker, så hade det hetat att man grep brottslingar. Men hade turkisk polis gjort det samma, då hade den vidriga vänstern med terror Liberalerna gått ut med "förtryck och odemokratisk handling".


Man blir spyfärdig ibland. DN:s rapportering om händelserna är inte mindre vriden. Hade det varit i Turkiet detta hände, så skulle det heta "demonstranter bränner ner", ett gammalt exempel (Detta är vad som hände den dagen). När detta då händer i England så heter titeln "Anarkister slog sönder bank i London". Detta hände idag i Turkiet, bland några tusen demonstranter började ett 50 tal, med färdiga brandbomber och fryverkerier förstöra arbetsplatser och bombardera poliser.


Det finns ett turkisk uttryck, esekden dusenin halinden esekden dusen anlar. Jag tror att dessa kommer förstå mer i framtiden. Jag tror att brittisk polis förstår den turkiska situationen bättre nu, och de poliser som var med i Göteborg under kravallerna förstår nog också... Men resten då ?


Sancak Beyi Emre

1 kommentar:

Blogger sa...

There's shocking news in the sports betting industry.

It's been said that any bettor must watch this,

Watch this or stop betting on sports...

Sports Cash System - Robotic Sports Betting Software.