söndag 27 mars 2011

Turkisk polis relation till barn

Tidigare var det på tapeten att polisen behandlade barn vid demonstrationer väldigt hårt. Det kan instämmas, man var för hård mot barnen. Att behandla barn på det viset som gjordes stundtals är inte acceptabelt, men förståligt när dessa barn ställt i frontlinjen för anarkiska upplopp och används som mänskliga sköldar av PKK/BDP. Barnen används i propaganda syfte. Terroristerna ska bränna ner bilar, bostäder och affärer, samtidigt som man bombarderar poliser med sten och brandbomber (som man förbreder innan "demokratiska demonstrationer" som man kallar det). När det uppstår kalabalik och barnen hamnar i kläm så står ett svin med en kamera och spelar in nertrampade barn. Detta vidarbefodras till de blåögda europeerna som inte har kapacitet att tänka ett steg längre och blir en del av terrorismens maskineri. Det är så det har fungerat i åratal. Även om polisen varit brutal tidigare, så är man idag minst lika återhållsam som svensk polis. Idag jobbar man mycket med Hearts and minds. Man vill skapa band mellan poliser och barnen för att de inte ska köpa soppan PKK/BDP säljer. Nu i dagarna har man haft "civil olydnad" som man kallar det. Där man sätter sig ner på en väg och stoppar trafiken. Allt detta för att skapa rabalder inför valen som hålls inom några få månader. Polisen är avvaktande så gått det går, men trafiken måste flyta på. Man delade ut bollar till barnen vid en av dessa "demonstrationer". 1000 bollar som barnen började leka med på plats. Vad hände sen ? BDP/PKK funktionärer ingrep, hotade barnen och tvingade dessa att göra hål i bollarna och kasta dessa tillbaka på polisen. Partiets direkta översättning betyder på svenska "freds och demokrati partiet". Ironiskt va ? Med hot och ständig omoralisk våld försöker man sig fram på en väg man aldrig behärskat eller förstått sig på. Sancak Beyi Emre

15 kommentarer:

Osman F sa...

Turkiets finansminister (den tyngsta ministerposten i ett land tillsammans med justitieminister posten) är en kurd från en liten by utanför den kurdiska staden Batman. Här har vi alltså den främsta hjärnan bakom Turkiets blomstrande ekonomi som växer.

Fler såna ska Turkiet vaska fram från östra Turkiet. Kurden i Turkiet ska inte förnknippas med terror, separatism och nationalism.

Vad gäller den turkiska polisen så anklagar den kemalistiska lägret (CHP/ERGENEKON och den byråkratin) poliskåren för att styras av Fethullah Gulen. Man för ofta fram sitt förakt mot poliskåren för dess gedigna arbete med Ergenekon terrorrörelsen. PKK lägret hatar polisen för att man beslagtar organisationens heroin, arbetar effektivt mot PKKs statsterror organisation KCK och inte misshandlar eller skjuter på barn som medvetet förs fram i det främsta ledet under PKks upplopp.

Om CHP och BDP hatar något så betyder det att det är något jävligt bra. Ungefär samma enkla resonemang för jag när det gäller min sympati för AK P. Här har vi turk-kemalister (CHP/ERGENEKON) och kurd-kemalister (BDP/PKK) som gjort gemensam sak mot AK P. Alltså är AK P ett demorkatiskt parti som hotar status-quo läget i Turkiet..

Nyligen ställde Turkiet in köpet av 20-30 F-35 plan. Anledningen är att den turkiska staten även ville få tillgång till koderna till planen. Den amerikanska sidan motsatte sig detta och affären lades på is.

Ser ni skillnaden mellan det gamla Turkiet som fungerade som en lydstat åt andra stater och samtidigt exploaterades av inhemska och utländska oligarker, och det nya oberoende och självständiga Turkiet?

För övrigt så fattar jag inte hur majoriteten av turkarna i Turkiet kan motsätta sig kurdiska som hemspråk. Inte heller fattar jag varför AK P motsätter sig detta. Det visar att det finns mycket kvar när det gäller vår demokratiska mognad..

Sancak Beyi Emre sa...

Säg inte så Feffe. Kurder förtrycks dagligen och lever i ett elände där de inte får rösta fritt. Röstar man fel får man PKK/BDP på sig eller så slänger man en handgranat vid urnan för att markera. Staten måste skydda medborgarna...

Polisen tycker jag personligen får allt för mycket makt och kan skapa problem som vi haft med militären. Det måste finnas ett klart mål och ett tak för organisationen.

Turkiet ställde in över 100 köp av planet. Utan koderna så kan våra piloter störta ner "utan orsak" precis som med våra forskare och Esref Bitlis Pasa. Koderna kan låsa flygen, därför är det helt rätt beslut.

Emre

Osman F sa...

Utveckla vad du menar med att polisen har fått för mycket makt?

Barbarbaba sa...

Feffe, inte för att jag är ett fan av CHP, men det är oppositionens uppgift att kritisera det styrande partiet. Hata gör dom nog inte, dom har setts skåla o fira diverse saker tillsammans.

G.J sa...

Kurder skall ha sitt språk, men som i de flesta ( kanske alla ) länder så behövs ett myndighetsspråk.
Detta för att det ej skall bli "tolkningar" eller feluppfattningar ( detta sker nog ändå).
Därför är det vicktigt att fotfolket kan sitt "myndighetsspråk" detta som terrororganisationer motsätter sig för att de vill att de skall ha och ge den information som DE vill skall nå ut.
Tänk om alla fick reda på att regeringen gör bra saker för dom, då skulle ju de "klagopartierna" tappa röster.

Sedan när det gäller CHP (facistpartiet, millitärpartiet) som blev tilltalade av något EU parti att inte prata en sak i Turkiet och en sak i EU. Om alla verkligen talar om för omvärlden vad de sysslar med, vilka idiotiska och rent kriminella saker de gör tex sätta misstänkta (för brott mot statens säkerhet, anstiftan till kupp) som riksdagsmän så deras rättegång skall skjutas upp. Att de kan göra så för att EU kommer bara anklaga Turkiet felaktigt ( såsom med journalisterna)att de ej kommer att säga vad de verkligen anklagas för.

Så gör Era röster hörda för ingen svensk journallit ( som jag vet iallafall ) kommer göra det åt Er.

Som vanligt rätta mig ifall jag har missuppfattat situationen.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Tidigare var polisen halvt förtryckt av militären. Idag är det tvärtom. O man har utvecklat kåren enormt. Både med utrustning, utrymme, vapen och storlek. Jag är rädd för att det ska bli en israel drama. Att när man klarar sig från tryck, så blir man lika jävlig som förtryckaren. Alltså att polisen tar över militärens tidigare informella badboy roll.

Barbar:

CHP gör allt i jävulskap om jag ska ge min syn. Kardesim, onca sende AKP bir seyi bile mi dogru yapmadi ? Ständigt här det absurd gnäll. Nu har man även gått ut o kallat militären för det ena och det andra. Man är förvirrade och håller inte på sin ideologi.


GJ:

Nej, du träffar mitt i prick ! 

Det du säger om CHP o EU, fick jag uppleva med egna ögon och öron i Europaparlamentet igår.

Emre

Osman F sa...

Sancak:

Jag fattar ingenting av vad du skriver. Kan du snälla ge ett exempel som gör att jag förstår.

Har någon militär förtryckts av polisen? På vilket sätt då?

Sancak Beyi Emre sa...

Nej, men från att vara en styrka som hamnat i skugga till att bli den mäktiga. som dessutom ständigt växer. Kan orsaka samma problem som militären skapat tidigare.

Emre

Osman F sa...

Sancak:

En stark poliskår "kan" skapa problem, skriver du? Men i ditt inlägg ovan skriver du att polisen "förtrycker" militären? Jag vet inte hur jag ska tolka dina inlägg. Kan du vara så god och ge mig ett exempel på vad som pekar mot att polisen får för mycket makt? Blir ju lite svårt för dina läsare att bemöta dina påståenden om du är så diffus.

Har den turkiska polisen blivit den mäktigaste? På vilket sätt visar sig detta i dagens Turkiet?

Det är tack vare Turkiet poliskår som PKK har hindrats från att genomföra femtioelva terror attacker. Det är tack vare den turkiska poliskåren som Turkiet idag beslagtar lika mycket narkortika som HELA Europa på hela per år. Det är tack vare den turkiska poliskåren som tiotusentals människor idag inte sitter i fängelse och torteras eftersom man hindrat femtioelva militärkuppar. Det är tack vare den turkiska poliskåren som flera organiserade kriminella maffiagrupper satts i fängelse.

Det är tack vare den nya turkiska poliskåren fri från fascister som min farsa idag inte behöver ha dödsångest när han kommer till flygplatsen och genomgår passkontroll eller åker över gränsen från Bulgarien.

Listan kan göras mycket lång!

Vad gäller den turkiska militären så är den precis som den turkiska poliskåren de turkiska medborgarnas militär. Det är en myndighet och sköts den dåligt så ska de ansvariga kritiseras och avlägsnas från sina positioner om dom inte sköter sitt jobb.

Oro dig inte Sancak, det är folkets som styr den turkiska poliskåren liksom den turkiska underrättelsetjänsten MIT. Nu återstår att återerövra vår militär som i 90 år horat åt utländska makter.

Senaste nytt från vår "ärorika" militär:

GATA doctors used soldiers as guinea pigs, daily claims

http://www.todayszaman.com/news-239547-gata-doctors-used-soldiers-as-guinea-pigs-daily-claims.html

Den turkiska militären använder alltså sina egna soldater som försökskaniner.

Samma militär som låter Turkiets söner gå en säker död till mötes genom att planera terrorattacker ihop med sina lakejer i Kandil.

Nu kanske vi alla förstår varför PKK bildades och varför ett muslimskt folk som kurderna en dag fick för sig att bli såväl stalinister, separatister och terrorister.

Den turkiska militären har alltid varit källan till allt ont i Turkiet.

Ut med packen så har vi en militär som sprider fred och demokrati i världen istället för att planera blodbad på sitt eget folk.

Ge mig exempel nu!

Barbarbaba sa...

Jandarma är ett annat problem, dom har nästan sina egna lagar kan man säga. Man tror korruptionen är/ har varit stor bland polisväsendet, men ingen kommer i närheten av jandarma, har själv bevittnat detta ett flertal ggr.

Kanske dags att integrera dessa med Poliskåren. MEN jandarma sköter ju idag säkerheten oftast i dom mest utsatta områdena, vilken snut skulle vilja tjänstgöra där!?

Jag säger inte att CHP gör NÅGOT bra men, dom måste få kritisera AKP likaså måsta alla ha rätt att göra det, jag tycker det har skapats ett klimat i Turkiet att det nästan är tabu att kritisera AKP, man blir anklagad för det ena o andra...

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Ja, det var illa formulerat. Jag menar att polisen eventuellt kan ta över den beväpnade auktoritära makten militären haft tidigare. Visst är man bundna till lagar och regler, men med mer autonomi kommer även mer flexibilitet till de mindre goda människorna i kåren. O även i lägre grader kan detta påverka.

Jag anser idag att man har ett litet övertag gentemot militären. Militärens självförtroende och befolkningens förtroende till gubbarna i grönt är inte på topp, och har säkert aldrig nått denna botten nivå den är på nu. Men bättring kommer ständigt. Militären hade fria händer och fullt förtroende av många. Jag vill att allt gör rätt nu, så att vi inte upplever samma sak igen, men genom polisen. Koppla inte detta till Ergenekon gripande eller nått. Utan det jag oroar mig för har inte synts till än, det är endast en teori.


Jag säger inte att polisen är farlig eller ond. Utan att expansionen måste göras varsamt och kontrollerat. Det måste vara tydlig hierarki och de som sitter på posterna måste vara kunniga. Jag träffade en herre som var polischef av något slag, han kunde inte ett piss. Sådana människor måste sållas ut.


Vad gäller PKK, så kan det vara intressant att veta att dessa har försökt på överfall och dåd, precis som du säger. Men polisen ihop med militären har slagit tillbaka dem. Den samverkan och seriösa arbetet fanns inte överallt tidigare. Så ändringen finns.


Barbarbaba:

Det är inte bara Jandarma, hela militären har egna lagar. O de är, vad jag vet inte allt för polisiära. Utan dem löser konflikter, slagsmål osv. Aldrig något djupare. Sen ska du tänka på att värnpliktiga utgör Jandarma, hur mycket kan du efter grundutbildningen ? Man blir inte polis på 3-5 månader.

Jag anser inte att CHP är konstruktiva, dem är destruktiva. Och det fick vittna i Europaparlamentet i veckan av Binnaz Topraktan, som i PKK manér gick emot allt i Turkiet inför EU publik.


Självklart ska man kritisera, men frågan är hur allvarligt man tar på kritiken när det är dårar som kritiserar ? Nu sörjer jag verkligen Yazicioglu !


Emre

G.J sa...

Problemet med militären är väl att de verkar rösta fram sig själva och riksdag och regering inte har ett smack att göra med det.
I Sverige är det så att en överbefälhavare röstas fram i riksdag och regering, även vad de skall ha för inriktning ( i fredstid ).Det har hänt att nån general har uttryckt sig klumpit och avgått med hälsosjäl dagarna efter i Sverige.

Sedan opposition skillnaden på kritisera och arbeta emot sitt land verkar vara hårfin enligt vissa.Att i en utredning godkänna misstänkta i en utredning om en sådan grov sak som statskupp tycker jag ej hör till kritik att vid flertalet tillfällen komma med falsarier tycker jag ej är kritik.
Däremot om de kan bevisa och påstyrka felaktigheter eller mindre bra saker är däremot kritik.

Om man nu tar Sverige igen så har det förekommit att opposition till och med håller med regering, vilket har stärkt oppositionen då det visar sig vara bra för landet.

Osman F sa...

Emre:

Den turkiska polisen lägger sig väl inte i politiken i landet? Det gör ju den turkiska militären. Den turkiska polisen har inte heller någon statsideologi. Man kan inte säga att en turkiska polisen är kemalistisk, fascistisk, socialistisk eller islamistisk. Den turkiska militärens ideologi är kemalism.

Vilka är de mindre goda människorna inom kåren och på vilket sätt har dessa tills nu missbrukat sin makt? Än en gång måste jag be dig om ett exempel.

Du skriver:

"Jag anser idag att man har ett litet övertag gentemot militären."

Varför ställer du ordningsmaktens ställning i en stat mot militärens? På vilket sätt har polisen ett övertag mot militäen ch i vilket sammanhang?

Utveckla vad du menar med "övertag"!

Se skriver du:

"Militärens självförtroende och befolkningens förtroende till gubbarna i grönt är inte på topp, och har säkert aldrig nått denna botten nivå den är på nu. Men bättring kommer ständigt."

Den turkiska miliärens dåliga anseende bland folket beror på femtioelva olika saker. Är det ett problem att en myndighet har dåligt anseende i ett demokatiskt land?

Den turkiska militäre behöver genomhå radikala förändrngar. Det blir jävligt svårt att bemöta PKKs propaganda när vår egen militär ägnar sig åt massdöd på sina egna medborgare, hotar det demokatiska statskicket och planerar attacer på moskeer och bombdåd ihop med PKK och andra terroristorganisationer.

Om polisen hade gjort samm sak hade jag kritiserar det med.

Vad är det som får dig att oroa dig för att polisen ska ta över militäens förtryckar-position?

Har man en tes eller teori så får man ju argumentera för det.

CHP hatar poliskåren för att man har angipit terrororganisationen Ergenekon.

PKK hatar poliskåren för att man på ett effetivt sätt hindrar organisationens terroraktiviteter i Turkiet.

Njut av det nya Turkiet. För första gången underepublikens snart100 år gamla historia kan landet agera självständigt och oberoende.

Den första Republiken måte monteras ned, spolas ner i toaletten så den nya Andra Reppubliken kan ta dess plats.

Den republiken kan jag i egenskap av Kilij Arslans och Saladin sättling vara stolt över.

Sluta noja Sancak! Utan patrioter och folkets söner inom polisen, militären och staten andra organ hade Turkiet varit ett delat land idag.

Dom största förrädarna är inte terroistern i Kandil, utan svinen inom den turkiska militärapparaten, kemalisiska byrpkratin som skapat dom.

Anonym sa...

Är du osman politiskt aktiv på något annat sätt, partipolitisk? Har sett en hel del inlägg av dig på ett flertal sidor..

sessan

Osman F sa...

Sessan:

Jag är inte politisk aktiv, men har tillbringat många timmar framför datorn och bemött onyanserad propaganda mot Turkiet. Jag stödjer den sittade högerregringen i Turkiet.