måndag 21 mars 2011

Varför man bör spärra in BDP representanter


Nevruz firas för fullt runt om i Turkiet. Det är ett firande för solen, hednisk tradition ur modern teologisk syn. Samma ska representeras av påsk i väst. Turkar firade nevruz som en högtid, för sommaren och för legenden om att isen i Ergenekon smälte och turkarna drog sig ut från dalen för att erövra världen. Idag är den inte lika poppis bland turkar längre, men kurder hoppar över eldar och firar för fullt.

Varje år brukar antingen PKK eller skuggorganisationer ställa till med oreda under firandena. På senare år är kontrollen stenhård, så att inga otrevligheter sker. Men självklart finns det djur bland de firande som själva inte kan uppföra sig. Dessa är också folkvalda representanter…. BDPs ledamöter som sitter i den turkiska riksdagen. På klippen nedan kommer ni se en kvinnlig representant som svingar nävar mot en polischef medan hon hotar honom och hela hans kår, för att han använder vattenkanoner mot folk som kastar sten. Den andra är en manlig herre som är klädd i tarzan kläder och stannar förbipasserande bilar under hot och håller en sten i högsta sving. Men han säger senare att han inte hade tänkt kasta stenen, BARA HOTA... Även om övervakningskamrorna säger motsatsen... Mer ironiskt är att han var på väg till, vad BDP/PKK kallar "demokratiska freds tälten". Där ser vi ett bevis på hur demokrati uppfattas av dessa.

Det är tur att jag inte är polischef i Turkiet (vilket jag skulle älska) för den där kvinnan, folkvald eller inte, hade fått sig en rejäl omgång att hon lärde sig skillnaden mellan protest och anarkiskt upplopp. Mannen som stannar bilar i trafiken med stenar hade jag spärrat in i isolering och tagit av kopplet endast när han lugnat sig. Eller inte stannat bilen och kört över honom så stenen i hans hand fastnade där solen inte skiner. Min 4 månader gamla Schäfer/dobermann är mer människa än samtliga dessa. Man snackar om demokrati och rättigheter och beter sig som apor på zoo. Med sådant föredöme så kan jag inte tänka mig att de som lyssnar på dessa ”legala terrorister” är bättre.






Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!










Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!




Jag vet hur man löser problemet med dessa.. Elektriska halsband som ska ge stötar varje gång de inte sköter sig. Det funkade på Pavlovs hundar, varför ska det inte fungera på BDP/PKK/KCK ?

Hur skulle en svensk ledamot uppfattas om de uppträdde så här ? Skulle man vilja se dem sota för brotten de begår eller skulle man gnälla över att "det är förtryck att bura in djur"?
Facit? Vad gör man med människor som har med sig påkar och 200 molotov granater med på firandet av en högtid? Då är de brukade granaterna inte inräknade...
Dessa är bara två exempel. Det kommer ständigt upp nya klipp på folkvalda som attackerar, förlämpar, uppträder anarkiskt och jävlas med poliser. Det senaste är att poliserna gör inget motstånd (vilket jag är motståndare till) och gör en anmälan. Detta kommer PKK propgandan i väst (bla Gulan Avci, Fredrik Malm och hela vänsterpartiet + uppstickare i miljöpartiet) att köpa och ta våld mot poliser i försvar och se det som "förtryck". Dååååå kommer nog iaf svensk polis undra vad i helvette man sysslar med, för tänk om samma argument användes här ?
- Du får inte göra så.
- Det får jag visst det polisjävel (örfil + spark i skrevet).
När jag sedan åkt på berättigad ton stryk och blir åtalad för våld mot tjänsteman, kan jag då yrka på att polisen i Sverige är rasistisk och att jag är fötryckt ? Nej, för polisen är en grundbult i demokratin... De skyddar medborgarna enligt lagen. Nu väntar jag bara på vänsterkräken och Malmarnas galla om att Turkiet och dess polis "förtrycker folkvalda som firar högtid". Men aldrig kan dessa svara på vad man ska med påkar och bomber till (Inte fryverkerier) på firanden, för dessa är förberedda innan "firandet".
Notera även att dessa inte blir åtalade för något politiskt, utan för att de lever i sin fiktiva "demokrati" där det är en "rättighet" att bete sig som ett djur. För ingen har väl glömt att Malm försvarade motsvarande beteende som "en demokratisk rättighet", äpplet faller inte långt ifrån trädet.

Någon mer som ska protestera mot KCK/PKK rättegången ?


Sancak Beyi Emre

13 kommentarer:

Anonym sa...

Emre, emre, emre.... inte menar du att Newroz, och inte Nevruz, är en turkisk högtid?! Varför endast tala om Turkiets påhittade version om högtidens historik? Om man ska ta dig på allvar så får du ta och vara liiiite mer objektiv.. för tro mig att i ditt fall så skulle det göra en STOR skillnad.

Och ja, jag är väl medveten om att det firas i bl.a. Azerbajdzan och andra turktalande länder (azerbajdzaner är för övrigt till stor del ett turkiskt/Iranskt folk och ett flertal turkiska länder har infuerats starkt av Iranska/Zoroastriska traditioner), men inte påstår man där att det grundar sig på ergenekon och annat skitsnack. Varför nämner du inte att Newroz inte räknades som en officiell "turkisk" högtid i Turkiet förrän 1995, då man insåg att Newroz firandet började omvandlas till en dag för protester/revolter mot Turkiets förtryckarregim? Eller avslöjas det då vilka som är de sanna hundarna.... eller ursäkta, ja menar de sanna aporna.


Kerkukleri

Sancak Beyi Emre sa...

Plats vovve. Fin tass. Nevruz och dess motsvarigheter är en högtid för folk med tidigare naturreligioner. Turkar var shamanister osv.

Sen vet jag inte vad det är med alla gamla osmanska folk om att man måste anamma allt som idag finns i Turkiet. NEJ, kurderna har inte monopol på nevruz och det är långt ifrån ett kurdisk på fynd. Däremot har olika folk olika anledningar till att fira högtiden.

Sen skulle det vara lustigt att man firar högtiden i alla övriga turkiska republiker…. Den måste ha nått dit iom med det stora kurdiska rikets expansion ut i Centralasien.

Högtiden förbjöds av våra goda fähundar till generaler under kupperna. I min by firades det med brak och dunder. Här får du exempel på kirgizernas firanden…. För där uppe har säkert perser och kurder spridit traditioner, som de gjorde i Mongoliet, Kazakistan och tom republiker i Ryssland ?

http://www.youtube.com/watch?v=4IFQkscglhA

Etnocentriska faskap, läs en bok och ta inte efter alla idioter kring dig !

Emre

Anonym sa...

EMRE:

Vart har jag skrivit att det enbart är kurdiskt?

Det är du Emre som behöver en bok. Newroz är av Iranskt/Zoroastriskt ursprung.

Turkiska folkslag tog efter de Iranska folken och efter BL.A turkfolkens expansioner så har det spridits/bevarats bland en del turkar.
Turkiet däremot ingick INTE i denna spridning/bevarandet av högtiden och de flesta turkar (i Turkiet) firade det INTE förrän det senare blev officiellt (fortfarande är det många som inte firar det!).

Ergenekon berättelsen hittade man på i samband med att högtiden blev officiellt (och det är ett FAKTUM).

Så mitt tips: läs och återigen läs, om en korsning mellan en apa och åsna nu kan göra det.


Kerkukleri

Sancak Beyi Emre sa...

Så Iran/Zoroater spred det in i ryssland och kina ? Europa ? till stammar i central afrika och västkusten i latin amerika ? för motsvarande högtider finns överallt !

Grupper i Ryssland och Kina expanderade aldrig ut väst. Än lustigare är att innan turkfolken rörde på sig, så nämns högtidsfirandet i Orhun skrifterna ca. 1500 år sedan. Sen så tror jag att du har svårt att förstå det jag säger. DET FIRADES INNAN DET BLEV EN OFFICIEL HÖGTID ! Det är en generell högtid för naturfolk, kristendomen har väl inte gått o tagit en persisk högtid och kallat den för påsk ? Det är en hednisk högtid som även fanns i Europa.

Ergenekon berättelsen nämns också 1500 år tidigare i orhun skrifterna.

Den korsningen är nog endast du som vet hur man lever in i (dina föräldrar fick verkligen till det). Berätta om dina erfarenheter etnocentriska fanskap !

Emre

Anonym sa...

Högtider för våren finns i alla delar av världen, ja. Men nu talar vi om just Newroz firandet. Vårens ankomst är det man firar, MEN de traditionerna som man har under firandet grundar sig på Iranska/Zoroastriska traditioner, exempelvis elden, datumet (sammanfaller med iranska kalenderns nyårsdag) och namnet mm.

Engelska wikipedia har för övrigt en informativ sida om ursprunget. Inte ens här nämner man Turkiet fastän ett flertal andra turkländer omnämns. Dumt med tanke på alla de miljoner kurder som finns i Turkiet, det är ju trots allt deras högtid också...

hursomhelst, hela diskussionen handlade egentligen om Turkiets version av Newroz. Om att den är relativt ny för turkarna i Turkiet.

Ergenekon berättelsen har använts i syfte att legitimera högtiden i Turkiet omkring år 1995!

Ingen har ensamrätt över högtiden. Men en tillrättavisning är aldrig fel. Turkiets version är som sagt relativt nytt. Och anledningen är den som jag nämnde i mitt första inlägg, patetiskt att du inte erkänner en sådan förhållandevis enkel sak.


Kerkukleri

Sancak Beyi Emre sa...

Jag säger ju att Ergenekon berättelsen står skriven i STEN i mongoliet ! O skriften är mer än 1500 år gammal.

Om turkfolk runt om har firat den i minst 1500 år, hur kan den då vara ny i Turkiet ? Jag säger ju att i min hemby så firades den redan innan det blev en officiell högtid och har gjorts så långt bak de äldsta minns. Varför käfta emot ?

Emre

Osman Kurdsson sa...

Jag tror att de flesta folk i världen firar vårens ankomst. Det intressanta här är inte om newroz/nevruz är kurdiskt eller turkiskt eller pakistanskt, utan varför denna högtid var förbjuden i Turkiet för bara 10-12 år sedan för att sedan även bli en turkisk högtid som alla kunde fira.

I min pappas kurdiska by i Konya brukade man också fira newroz/nevruz. Själv är jag alldeles för konservativ för att överhuvudtaget bry mig om hedniska kurdiska och turkiska traditioner. Trams för mig.

För övrigt så tycker jag att BDP politikerna bör lämna det turkiska parlamentet och åka till Kandil för att bli terrorister på heltid..

Vilka skämt alltså! Varför denna hets? Är man rädd för att förlora röster??

Anonym sa...

Alltså vad fan håller dessa BDP politiker på med? Vad är meningen med att ställa sig på polisens fordon?

Han blir tillsagd vänligen att gå ner, men skiter i det totalt. Dessa människor sitter i parlamentet för i helvete, vad är det här för cirkusfasoner.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/15048/17363340/1/polis-panzerinin-uzerine-cikti.aspx

Sancak Beyi Emre sa...

Visst var det respektlöst, men Baydemir sa och gjorde en sak som jag ser som symbolik. Visst, det är inte från denna värld att ställa sig på en polis bil, men han säger att statens egendom, även är hans... Alltså så ser han sig som en del av och tar vara på det PKK aldrig skulle vara i närheten av. Sen så har klippen tyvärr missat delen där han från bilen skriker till folket att hålla sig lugnt.

EU har varit hårda i kritiken, och därför har man en extremt defensiv ställning vid upplopp. Men visst skulle det behövas mer kraft mot våld. Däremot tycker jag att Baydemir och hans protest tåg inte behövde det. Dem höll sig lugna.


Emre

Anonym sa...

http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?load=detay&newsId=228386

Sancak Beyi Emre sa...

Synd att Khadaffi själv inte lärde sig något av priset han delade ut.

Emre

Osman sa...

Anonym:

Cirkusfasoner är ett milt uttryck! Det är fråga om huliganfasoner. PKK är en stalinistisk organsiation som lyckats med bedriften att mixa hard-core stalnis med nationalism. En direkt sjuk ideologi om ni frågar mig.

Eloge till den turkiska polisen! Så in i helvete proffsigt av polisen att inte låta sig proviceras av BDP politikern som misshandlar honom. Polisen är för övrigt kurd uppvuxen i Diyarbakir. Nu har han anmält BDP politiker. Helt rätt!

Det är blod och kaos som PKK vill ha. Något som terrorrörelsen Ergenekon också vill ha.

I samma båt sitter dessa arma själar omedvetna om vilka krafters ärenden man springer.

Jag säger som så här: Turk, kurd, alevit, sunnit, arab, cerkez whatver.. enade vi stå, söndrade vi falla.

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Det är ett milt uttryck Feffe. Vad gäller ideologin, så vet man inte riktigt var man står längre. Man snackar om fred och att operationer mot PKK ska upphöra och står knäpptysta när dessa angriper polis och militär i Diyabakir med raketgevär. Alltså är deras talan om fred inget man kan och ska ta på allvar.

Polisen är ett föredöme för alla! En fågel kvittrade i mitt öra om att turkisk och svensk polis har utbildningar ihop för att dela kompetens. Svensk polis och militär är faktis bäst vad gäller handla humant och korrekt. Jag tror att detta även kommer ge än mer frukt i framtiden.

Står man inte enad, så kommer man drunkna i mellanösterns förtryck och blodbad. Jag har insett en ny betydelse i det uttrycket på senare tid.

Emre