fredag 8 januari 2010

Dubbelmoralen duggar ogenomträngligt inom EU:s gränser

Frankrike ogiltigförklarade en riksdagskandidat och tvingade henne att dra sig tillbaka. Det är nästan i samma proportion som när man gnällde över att några i DTP blev avstängda. Men det är ju självklart Turkiet, där gör man det ju allt för att vara odemokratisk. Men damen som tvingades dra tillbaka sin kandidatur fick även böta en massa pengar. Gissa vad anledningen var! Hon trodde inte på den Franska statens dikterade saga om det ”armeniska folkmordet”. Känns det som en genuin demokrati? Nej. Verkar öppen- och fri diskussion flöda? Nej. Verkar yttrande- och åsiktsfriheten flöda? Nej. Det är ungefär så här det kommer se ut även i Sverige om nu nötterna i Socialdemokraterna får igenom sin motion. Ironiskt nog så stod det att det skulle leda till öppen debatt i motionen. Se så öppen debatt man har i Frankrike! Där man även försökt stänga av barn från skolan för att de inte gått i statens linje. Yttrandefrihet och mänskliga rättigheter hette det va ?

Bulgarien sprang vilt omkring med att man skulle stämma Turkiet. Man krävde ersättning för de bulgarer som flytt till Bulgarien under Osmanska rikets tid. 10 miljarder skulle denna summa vara. Ganska ogenomtänkt. Vad skulle detta betyda? Jo, att Turkiet skulle kunna kräva ersättning från alla områden Osmanska riket sträckte sig till. Den summan skulle gå hästlängder över 10 miljarder per stat. Den turkiska utrikesministern varnade Bulgarien. Bulgarerna insåg sitt ogenomtänkta utspel och skällde ut sin utrikeminister som fick be Turkiet om ursäkt. Bulgarerna är bland de sista att sätta krav på Turkiet med tanke på hur man behandlar den turkiska befolkningen inom sina gränser, som inte får kalla sig turkar eller bära turkiska namn. Gnäller man på Turkiet som ändrat detta för ett bra tag sedan?

I Italien så har en kommunistisk tidning gått och gjort PKK:s dömda terroristledaren Apo till skribent. Hans texter ska publiceras i tidningen…. Det är så skrattretande att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Hur skulle det se ut om Milliyet eller någon turkisk tidning hade börjat publicera Talibanernas högsta ledare Mulla ”gud vet vad”, som ägnar mestadels av sitt liv till att döda ISAF, NATO och Afghanska soldater, lägg där till civila afghaner och biståndsarbetare ? Det skulle bli ramskri. Pressfrihet finns, men att publicera en dömd och erkänd terrorist? Hur berättigar man sådant moraliskt ? Hur skulle det se ut om gripna Al-qaida bombarna som bär ansvaret för dåden i Madrid, London och Istanbul fick chansen att uttrycka ”sin sida av historien” i GP eller DN ? Moraliskt fel, etiskt fel och även juridiskt fel. Artikel 20 i konventionen om medborgliga och politiska rättigheter säger bl.a. ”propaganda till förmån för krig skall vara förbjuden”. Terrorism som bygger mestadels på abstrakt skräck och lever till 80% på just propaganda och ca. 10% på verkliga våldsdåd. Vad kallar man detta? Bidrag till terrorism….

Minns ni när Aftonbladet hade en artikel om Israels påstådda organstöld från palestinier? Det blev ett väldans liv från Israels sida. Man hoppade på den svenska Utrikesministern Carl Bildt, som för övrigt är den bästa utrikesminister i EU och den bästa vi haft i Sverige, och försökte lägga sig i den svenska press- och yttrandefriheten. Självklart så hade landsförrädarna i Folkpartiet gått emot sitt eget land och stöttade angreppet på SVERIGE! Man stod inte ens bakom sin egen utrikesminister. Bråken man har, har man internt, inte så att det speglas utåt. För då börjar man undra vilket land lojaliteten ligger hos och vilka det är man representerar och jobbar för. Men men, hur som helst så såg jag det inte som mer än en anklagelse, där Israel hade bevisbördan på sig nu och inom en snar framtid skulle sätta ihop en protest med motbevis. Men det hände inte, det tystades ner efter en tid. Tills ganska nyligen, då Israel erkände att man ägnat sig åt organstölder (som man både i EU och Israel ständigt anklagat andra för) och organhandel, av mindre frivilliga donerare. Så det kan bli. (Vad gör vi med förrädarna i Sverige är frågan)

Lustigt att Turkiet som demokratiserar vill in i denna hycklande grupp. Hade det inte varit bättre med ett tätare samarbete med ett urval av vissa medlemmar som Sverige och England, för att inte fläcka sitt namn ? EU som står för demokrati och rättigheter bör inte ha sådant inom gränserna om man nu ska kritisera andra. Det hade varit bättre att vända på steken. Genomför reformerna EU-medlemskap kräver, för dessa är inte helt ovettiga (de flesta av dem iaf) och se ta ett steg tillbaka. Låt EU köpslå om Turkiets medlemskap efter allt man utsatts för. För att EU behöver Turkiet är ganska uppenbart. Energi tillförsel, ekonomisk stabilitet, arbetskraft som ska kunna konkurera med Folkrepubliken Kina och jänkarna, inflytande i mellanöstern, försvarskapacitet, politiskt stabilitet bara för att nämna några.
Vad ska Sverige och Turkiet göra i EU ? Sverige som är den mest genuina demokratin i världen och som står stabilt kring folkrätten och de mänskliga rättigheterna, gör sitt namn orätt genom sitt medlemskap. Turkiet som både politiskt och ekonomiskt är på en god väg att bli en av de största aktörerna, kommer göra sitt namn orätt genom medlemskap. Bilda en alternativ grupp ! Med vettiga stater !

Sancak Beyi Emre

14 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Tung blogg Emre! Men du borde länka till den franska parlamentarikerns som fått böta! Gör det gärna i bloggen eller lägg ut en länk här i kommentarsfunktionen.! Väldigt bra blogg!

Turkiet är viktig för EU och EU är viktig för Turkiet. Men är det något som jag tycker om med vårt folk, så är det att vi är folka. Vi är ett stolt släkte- och visar det sig att EU är en kritsen klubb så kommer turkarna att peka finger (den turkiska varianten) åt EU. För Turkiet del så är det bara att falla tillbaka till EU för att demokratisera Turkiet. Jag önskar och hoppas att det kommer en dag då vi är en genuin demokrati efter EU mått! Den dagen ska vårt folk få bestämma i en folkomröstning om vi ska med i EU eller inte. Och du, tänk om EU vill att vi kommer med fast vi inte vill? Man vet aldrig. EU är dock exremt viktig mot de anti-demokratiska krfaterna i Turkiet som vill se ett efterblivet, konfliktfyllt Turkiet som är isolerad och lätt att exploatera. Men men, vill dom inte ha oss så:

NAAAAH!

Bra blogg! Och du, det är en skittidning i Italien som har gjort pajasen Öcalan till krönikör. Skulle inte förvåna mig det minsta om tidningen har fått pengar av PKK. PKK har som bekant en rik liten sekt tack vare narkotika, vapen och människosmuggling. Det kan mycket väl vara så att man har pungat ut en ansenlig summa till tidningen för att göra pajasen till krönikör. Inget att ta på allvar. Jag är så liberal som man kan vara när det gäller kurdfrågan och jag är en person som tom har skrivit att kanske även jag hade blivit PKK gerilla. Men han är en pajas som ska sitta inne. Samtiidgt undrar jag om inte staten borde förhandla med honom och se vad som händer. Förmdoligen skulle inte ett skit hända. Ibland tänker jag också hur det skulle vara om han kom ut ur Imrali och bedrev politik. Jag är säker på att kurderna inte hade tagit honom på allvar- hans kommunist-dravel hör inte till tiden. Han har en status som de flesta kurder vet att han inte förtjänar- en pajas som käkade kebab med Ergenekon och som inte valossade ett endaste skott mot den turkiska militären. Istället skickade han tusentals av SINA ENA GERILLASOLDATER I DÖDEN- en psykisk sjuk herre med andra ord och pajas.

Anonym sa...

bra skrivet!

Håller med dig helt och hållet. Finns säkert vissa fördelar med EU men de överväger inte de negativa som medföljer... och faktumet att Turkiet förmodligen är bättre för EU än vice versa.

Demokrati är ett fint ord ... dock en utopi. Låt idioterna sitta med sin utopi och låt oss istället skapa verkligheten:)

Sancak Beyi Emre sa...

Här har du frankrikes demokrati feffe:

http://www.haber7.com/haber/20100106/Baskin-Oranin-kizina-soykirim-cezasi.php

Emre

Osman Feffeson sa...

Ska våra visa och framåtsträvande kemalister i den turiska regeringsrätten ta ifrån lilla TRT 6 från Turkiets kurder?

Kürtçe Maç 'a Tahammülsüzlük

http://haberdiyarbakir.com/news_detail.php?id=29440

Hukukun Egemenliği Derneği'nden yapılan açıklamada RTÜK tarafından kabul edilerek Resmi Gazete'de yayınlanan 'Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yapılmasına' ilişkin yönetmeliğin iptali ile açılan davada Danıştay'ın, RTÜK'e kesin süre vererek savunma yapmasını istediği bildirildi.

TRT 6'nın Türkiye Kupası maçlarını Kürtçe olarak ve naklen yayınlama hazırlığında olduğunu hatırlatan Akyüz, Türkiye Kupası maçlarının Kürtçe yayınlanmasının hiçbir yasal ve hukuki dayanağının olmadığını belirtti. Akyüz şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili olan Türkçe dışında ve yerel bir lehçe olduğu söylenen bir dilde maç anlatımı yapılamaz. Bu uygulamalar ile yerel bir lehçe olarak tanımlanan bu diller bir yabancı dile dönüşecek ve bir başka millet oluşturulmasına yol açacaktır.

Jag blir MÖRKRÄDD! Jag undrar verkligen vilka dunkla mekanismer som driver dessa sorgliga människor.


Ja, nu är TRT 6 en revolution och en nödvändighet. Jag hoppas att detta följs upp av fler rättigheter för Turkiets kurder. Men vad i Ataturkens heliga namn ska vi säga om PKK om den turkiska regeringsrätten stoppar sändningarna från TRT 6?

Ja, då har vi inte många argument kvar alls mot PKK. För jag som turk, förtrycks hellre av en turk än tex en grek om du förstår vad jag menar.

Vad fan ska kurderna med Turkiet till om dom inte ens får en egen kanal på sitt eget språk?

Återstår att se vad detta leder till! Inte ens att en fotbollsmatch sänds på kurdiska kan dessa fascister acceptera.
Man blir mörkrädd!

Jaha, då håller den apoistiska/PKK anti-Turkiet lobbyn tummarna för att våra kära kemalister stänger ner även TRT 6.

Mumma för deras slag (liksom för CHP och MHP) och ett hårt slag mot Turkiets demokrater.

Allt kan hända!

Anonym sa...

Elementärt min käre Watson.. ...förlåt Emre, elementärt!

Sherlock Holmes

Anonym sa...

Utrikesminister Davutoglu hade ännu ett möte med Turkiets ambassadörer runtom i världen, där han uttryckte sig ungefär " inom en snar framtid kommer dragna gränser till våra grannländer kommer att upphöra, på samma sätt som i Eu. Bara för att någon har dragit dessa gränser betyder det inte att de är absoluta och inte kommer att upphöra". Helt novis kan tolkar jag det som planer på en union i regionen. Det skulle inte vara helt fel. Man har ju redan tagit steget i rätt riktning genom att att slopa visumkravet för många.

Det skulle vara bra, eller vad säger ni?

Novis

Sancak Beyi Emre sa...

Union blir det nog inte på ett tag, men precis som EU, så lägger man upp brickorna för en eventuell sådan. EU började som en handelsorganisation, som bygger på den liberala fredens tänkande med interdependens. En union i reigonen skulle inte fungera länge, och det känner Turkiet till. Vad kommer hända nästa gång EU eller USA får för sig att demokratisera ett land ? Ska vi dra ut i krig då ? Nej. Det handlar om handelsavtal och tätare förbindelser som sätter EU på plats. Har det undgått er att Tysklands utrikesminister gick ut och sa att han stöttade ett Turkiskt medlemskap ? Det börjar bränna för dem.

Emre

Barbarbaba sa...

Ett frihandels avtal med några grannar är inte alls fel egentligen. Kolla på Sydamerika och min gode vän Hugo, där har det lyckats och området har blivit mer självständiga, inte beroende från jänkarna som förr.

Yasasin Baskan Hugo! :p

Anonym sa...

"Adalet Bakanlığı, terörist başı Abdullah Öcalan'ın İtalyan gazetesine yazı göndermesinin söz konusu olmadığını bildirdi."

Ovanstående inslag är hämtad ur en turkisk tidning. Konstogt hade väl varit kan man tycka när någon terrorstämplad skulle få tillgång till dator med internetkoppling.

Ahömbele sa...

Bra skrivet Emre, det som fransmännen gör är dubbelmoral så det bara rycker om det. Att dessutom EU ger en massa direktiv på hur Turkiet måste förändras för att accpeteras i EU är sjukt, då deras garderober inte är rena på lik, så att säga. Riktigt trist att våra politiker är så inställda på EU och gå med på en massa krav om hur man ska reformera Turkiet.

Sossarna är inte på någon bra väg i Sverige, ärligt talat. Känns som att partiet är fyllt med en massa minoritetsflyktingar från Turkiet som ogillar Turkiet, usch!

Såg detta i dagensexpressen, där man återigen säger att Kizil fått fängelse för att han pratade kurdiska, suck:
http://www.expressen.se/kultur/1.1840285/nalarnas-glod

Sancak Beyi Emre sa...

Ahömbele:

Låt dem kvida. EU har ekonomiskt inte råd att stå ensama mot Kina, Indien och USA. All den skit man utsätter Turkiet för idag kommer att stå dem väldigt dyrt när obildade politiker uptäcker hur IUP läget ligger till. O då är det Turkiets tur att kritisera EU, att man vill ha en viss standard innan man blir medlem, eller alternativt vänder sig till Rysland, Kina eller Indien. Turkiet är fullt medvetna om sin vikt och att varje turk kommer att behövas i EU för att kunna konkurera med de övriga. Så medan skiten flyter på, sitter jag och ler.... Just för att EU utan Turkiet inte har en framtid.

Beviset för detta är: Titta på produktions kapaciteten, arbetskraften och export möjligheten EU besitter idag jämförelse med USA, Kina, Rysland och Indien. ekonomisk Liberalism fungerar emot EU för tillfället. Enskilda medlemar förespråkar idag en merkantalism (nationalisering) pga arbetslösheten då företag flyttar utomlands. Titta på Saab man ville staten skulle köpa upp.

Allt går emot EU just nu, vi får se, inte om, utan när dem vaknar... Förhoppningsvis blir det inte för sent. Men allt detta, under alla år man stått som kandidat, vet jag att man kommer få lida för.

Emre

Osman Feffeson sa...

Amhöbele:

Du får skilja på vissa EU-staters hyckleri och det faktumet att vårt land faktiskt är en gurk/banan-republik jämfört med de flesta länder. Seriöst mina vänner, men det finns ju en kristallklar anledning till att länder som Tyskland och Frankrike inte vill se ett demokratiskt Turkiet. Anledningen är ju att ett demokratiskt Turkiet kommer att blir en mindre stormakt. Redan idag, trots våra interna problem som odemokratisk oppossition/byråkrati/PKK etc så är vi på god väg att bli en regionastormakt. Tror ni på fullaste allvar att tyskarna och fransmännen vill se ett mäktigt Turkiet som dessutom tar sin plats i EU? Vi kommer för fan göra en "fredlig Vienna 1637" för faaan!

Nej, Turkiet är INTE en demokrati ännu! I detta land diskrimineras i stort sätt alla grupper på ett eller annat sätt än den kemalistiska republiken, kurdfrågan återstår att lösa, landet sgrundlag är SMUTSIG OCH EN STOR SKAM FÖR MITT STOLTA FOLK FRÅN EDIRNE TILL VAN, och vi har miljoner och åter miljoner som lever i extrem fattigdom etc. EU är ett perfekt MEDEL för att demokratisera Turkiet. Vi ska INTE DEMOKRATISERA INTE FÖR ATT EU KRÄVER DET, UTAN FÖR ATT VI VILL SE ETT LYCKLIGT, STARKT och FREDLIGT TURKIET! Skiter väl blanka fan i om Turkiet kommer med eller inte när det väl är dags. Kankse kommer det turkiska folket att säga, tack men nej tack.

Men ingen ska komma och säga att detta land där det varnnan månad avslöjas kupp/mord/militära terror planer är en riktig demokrati av västerländsk modell. Det är bara att lura sig själv mina damer och herrar!

Dessutom Amhöbele ska du som har sunda och välgenomtänkta åsikter och kan konsten att skriva klaga på våra diaspora/PKK-kurdiska landsmän som tar plats i nästan samtliga etablerade svenska partier för att föra den kurdistiska linje bland svenskarna.

Du är ju för fan inte ens förmögen att registrera ett blogger konto och skriva en eller två bloggar varannan vecka. Lat är du! Så besviken på dig!

Sist men inte minst så vill jag uppmärksamma er om raskravallerna som ägde rum i italien i förra veckan.

Ja, det är exakt vad Ergenekon och PK packen vill se mellan kurder och turkar i Turkiet. Självfallet vill en rad utländska krafter se detta i Turkiet också (exempelvis Tyskland och Frankrike kanske).

ANtingen står ni upp för era kurdiska landsmän och kräver deras självklara rättigheter (samma som vi turks har i Svea Rike) eller så får vi finna oss i att PKK-mongon fortsätter sina aktiviteter mot Turkiet i Turkiet och ute i världen.

SÅ förbannat jävla trött på att det finns turkar som har byggt upp hela sin turkiska idenitet på kurdhat, hat mot kristna och andra minoriteter etc. Fuck that säger jag som stolt ättling till det Osmanska Riket som räddarde undan tusentals judar från spaniens inkvisation och där miljonen armnier levde som kungar och hade det gött!

Slutsats. Vi är en bananrepublik! Inget konstigt i att mäktiga länder inte vill se ett starkt Turkiet och jobbar för det, men dom riktiga förrädarna finns inom vår egen stat. Ett demokratisk Turkiet enligt EU modell är en stormakt!

Välj sjävla:

Dumnationalism eller demokrati...

när vi väljer dumnationalism så blir anti Turkiet diaspororna glada, men när vi väljer demokrati så sliter dom sig i håret (se på armenier diasporans reaktioner på Armenien-öppningen och PKK-sektens reaktioner på kurdöppningen.

Men om det är så att en tomte vid namn Sarkozy eller en käring vid namn Merkel genom några uttalanden kan stoppa demokratiseringen av Turkiet, så gör det vårt land till en gurk-republik. Ja, inte ens en banan-republik eftersom bananer inte bara är goda utan även rika på vitaminer medan en gurka är en gurka- trevlig att tugga på med innehållslös.

Yasasin Guclu ve Demokratik Türkiye!

Amhöbele: Sluta vara lat! Börja blogga!

Barbarbaba: Läste någonstan att du är från Erzurum. Är du Dadas eller vad dom heter? Skulle inte förvåna mig om en kurd hittat in i släkten på ett eller annat sätt. ;-)

Anonym sa...

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'den beklenen özrün ''Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un Büyükelçi Oğuz Çelikkol'a muhatap mektubu'' ile taraflarına iletildiğini bildirdi.

Bakanlık, mektupta şu hususların vurgulandığını kaydetti:

''Şahsınıza ve Türk halkına saygılarımı iletir ve çeşitli konularda farklı görüşlere sahip olmamıza rağmen, sizi temin ederim ki bunlar, hükümetlerimiz arasında açık, karşılıklı ve saygıya dayalı diplomatik kanallardan ele alınması ve çözümlenmesi gerekir.

Sizi küçük düşürmek gibi bir niyetim hiçbir şekilde yoktu. Girişimimin yapılış biçimi ve algılanışı nedeniyle özür dilerim. Lütfen bunu büyük saygı duyduğumuz Türk halkına iletiniz."


De har mött sin överman.

anonym

Osman Feffeson sa...

"anonym:

Du har rätt! Och grunden till dom kyliga relationerna mellan Turkiet och Israel är i grund och botten Palestina-konflikten/Gaza-slakten.

Men va fan, varför tog det så lång tid för Israel att träffa sina "övermän"? För Palestina-konflikten har ju funnits sedan 1948.

Jag vet svaret och jag vet att du gör det också! :-)

Vatani satan bir rejim yok artik!