onsdag 20 januari 2010

Ska vi alla följa ”din terrorist är inte min” principen ?

En Al Qaida cell greps i Turkiet. Med massa propaganda material och vapen från diverse sorter. Propaganda materialet är mestadels av sort för att lura till sig stackare som lever i misär och ingå i ”kampen”. Vapnen, samuraj svärd (vi har sett videoklippen o vet vad dessa används till), knivar, bomber, gevär och pistoler. Denna lilla samling med propaganda medel och vapen räcker för att skapa förödelse i vilket samhälle som helst. Al Qaida som inte specifikt är inriktade på Turkiet är främst inriktade på västerländska territorier, medborgare och intressen. Men lik förbannat så griper Turkisk polis dessa så fort man får nys om dem. Tänk om EU:s säkerhets personal kunde vara lika klok och kompetent. Vad skulle hända om Turkiet var lika slappa med Al Qaida som EU är med PKK? Mardröms scenario! Det får en att tänka. Är inte terrorism, terrorism överallt? Oavsett vem den drabbar? Jo det är den! Är man humanist, MR förespråkare eller bara liberal fjant borde man tänka i dessa banor. Jag menar, Turkiet satt tyst när Asala mördade Turkiska diplomater, medborgare och sprängde turkiska intressen på Europeisk mark. Har man inte lärt sig något? Ringer inte 9/11 någon klocka alls? Terrorism är den fria världens fiende, oavsett hur dessa motiverar sig eller vad de väljer att kalla sig!

Terrorism är demokratins motpol. Man brukar våld och sätter skräck i folk för att få igenom en politisk agenda. Resultatet är alltid den samma. Oskyldiga som dör. För ingen kan berättiga terrorism. Därför skulle jag vilja veta om inte det är väldigt dumt att låta PKK springa i fred inom EU? Händer det att någon som sprungit fritt inom EU begår ett dåd i eller emot Turkiet så kommer det garanterat en reaktion. Rätt ska vara rätt! Kan man som beslutsfattare med moraliska grunder förklara sig? Nej. Tänk människa, Tänk!


UPDATE:
Gripandet av Al Qaida medlemar har ökat till 120 efter gårdagens insatser. Kan EU skryta om samma effektivitet? Nej, i Belgien dyker en PKK:are som är efterlyst av interpol upp i den belgiska riksdage....



De militanta ser inte ut som en gerilla va? Nej, det tycker inte Turkiet heller


Gerilla? PKK eller Al Qaida? Svårt att säga vem det är


Svärd har vi sett på diverse video klipp vad de används till

Kan man använda dessa ting i syfte för att "kräva rättigheter" eller "demokrati"?



Sancak Beyi Emre

5 kommentarer:

Ahömbele sa...

Det är bra att Polisen tar hand om dessa terrorister, som du säger, hoppas att polisen en dag får tag i dem figurerna i våra städer som hetsar till upplopp och kravaller gång på gång när PKK vill skapa oroligheter.

Tänk om Apan i Imrali istället för att komma med en "vägkarta" där för det första lägger ner sina vapen, vad skönt det skulle vara att slippa en massa upplopp och blod.

Men istället så försöker han och hans advokater hetsa fram upplopp. Seriöst, dem där advokaterna måste ju vara nära på att bli dömda för kränkande av Turkiet eller dylikt.

Sancak Beyi Emre sa...

Ahömbele:

Det är en "stadsgerilla" som står bakom de .. Det roliga är att sen kräken gnällde över att "politiker blev gripna, så har upploppen stannat. Ser mellan raderna ?

Osman of Konya sa...

Amhäbele: Du är en lat TURK! Börja blogga!!!

Sancak:

Du skriver:

"sen kräken gnällde över att "politiker blev gripna, så har upploppen stannat. Ser mellan raderna "

Japp, du har så rätt! Det handlar alltså inte om att krossa någon pro-kurdisk rörelse eller parti, utan om att håva in dom fula fiskarna och neutralisera dom så att dom demokratiska kurderna kan få fritt spelrum och andrum.

Så agerar en sann demokratisk rättsstat! En del av dom fula fiskarna kommer att åtalas medan andra släppas. Inget konstigt i det! Men de åtal som väcks kommer INTE att vara politiska utan med substans och välunderbyggda. Då kan europeiska övervakare jättegärna komma och se vad dessa element ägnar sig åt i Turkiet.

Så krossar man separatister och säkrar vår enighet och därmed demokrati. Dessa ultra-nationalistiska element skall med demokrati bekämpas.

Amhöbele: DU ÄR SÅ LAT! Så besviken på dig! Börja blogga! Hylla Ataturk eller skriv hur mycket du hatar AK P - ja tom att du tycker att jag är en dryg jä'vel- vad som helst bara du finns där ute!

Gött med bloggar Sancak!

Här är min mail:

tresor1981@live.se

Kontakta mig!

Ahömbele sa...

haha, Osman alltså ^^
En vacker dag kanske jag börjar, men jag kanske behöver tid på mig för att bli lite varm i rocken här på nätet. Vilket jag blir genom att stötta Emre här på hans blogg, är ju trots allt här vi har en bra kanal utåt, genom vår pionjär.

Sancak Beyi Emre sa...

Om man bara kunde få till debatter så skulle denna blogg vara värdelös. Mosa dem verbalt offentlgit skulle göra all bloggande meningslös. Egentligen bör man dyka upp på anti-turk sammanhang och säga sitt o lämna folk gapande.

Emre