tisdag 19 januari 2010

En smäll på käften för de som förespråkar ett armeniskt ”folkmord”, åsikt- och yttrandefrihet

Turkiet och Armenien har haft kyliga relationer. Men dessa förvärrades när Armenien fick för sig att invadera och ockupera delar av Azerbeycan. Turkiet valde att stänga sin gräns. Resultatet? Armenierna har inte samma kontakt med resten av världen och är isolerade. Men när Armenien och Turkiet hamnade i samma kvalgrupp och spelade sin första match i Armenien (som Turkiet vann), slog den Turkiska Presidenten följe och påbörjade arbete för att återuppta förbindelserna. Det gick framåt, något år senare undertecknades ett protokoll med hjälp av rysk medling, med sex punkter som skulle öppna upp för diplomatisk kontakt, en lösning på alla problem, normalisering av relationer och öppnande av gränserna.

Ja, fram hit så låter det ju fint, men det är också här vi stannar. Den armeniska högsta domstolen godkände protokollet, men igår presenterade man en skrift om sin dom. Där står det att endast två av punkterna är viktiga och resten inte acceptabla så länge man inte ”öppnat diplomatiska förbindelser” och ”öppnat upp gränsen”. Detta strider mot avtalet ganska uppenbart, för de sex punkterna var ett paket som skulle implementeras för att gränsen öppnas och förbindelserna upptas. Men det anser man inte. Det än mer intressanta är att en av punkterna (som även socialdemokraterna kysste skinkor för) var den om en gemensam kommission angående det s.k. ”folkmordet” (man hade inget att dölja var det någon som sa...). Den strider mot Armenisk lag. För den frågan får man inte diskutera. Armenien har samma uppfattning om forskning, fri och öppen debatt som svenska socialdemokrater, anti-Turk klubben, folkmord-freaksen och Frankrike. Var det demokrati och mänskliga rättigheter ni stod för? Gissa om det är ironiskt när man kritiserar Turkiet, där det är öppnare debatt än vad det är i delar av självaste EU och många andra platser. Turkiet har nyligen gått om stenålderstänkande stater, men vill ändå ingå i det nu efterliggande Europeiska gemenskapet. Ja, Ataturk förespråkade att Turkiet skulle vara västerländskt, men han såg tyvärr inte hur väst är och utvecklas idag. Tacka gudarna för Sverige och England som försöker hålla uppe kvalitén bland alla politisk, moraliskt och etiskt efterblivna hycklare.

Förutom detta elände, så har domstolen även antytt på att man inte kan erkänna Turkiets gränser och suveränitet. Det vill säga, en upptrappning av hotnivån. Erkänner du inte grannens gräns, suveränitet och har expansions ambitioner (är emot internationell lag), så är detta gränsen innan en krigsförklaring. Armeniens utspel är långt ifrån konstruktiv diplomati, utan man agerar provocerande och inte som lösningssökande. Personligen så gör det mig det samma om Armenien erkänner Turkiets gränser, men då öppnas inte gränsen, och då fortsätter armeniska folket att äta ryska post-sovjet varor och lever i elände. För militär kraft att ge sig på Turkiet har dem inte ens en bråkdel av.

Allt detta under en tid då självaste Karadeniz (ansedd de mest patriotiska) folket gått ut för att hedra den mördade Hirant Dink. Skäms man inte något på andra sidan gränsen?

Förutom allt detta så vill inte armenierna upphäva ockupationen över Karabag som delat Azerierna mitt i tur, geografiskt. Vad säger detta om ett land? Detta säger mig: Att man inte kan bevisa sina påståenden om ett ”folkmord”, man är fortfarande i expansions tankar territoriellt, man vill inte häva ockupation bland mycket annat tragiskt. Detta strider mot internationell lag, i självaste FN-stadgan, men vi kan väl låta vissa fortsätta hyckla.

Turkiet har gjort sitt, vi har inte lika mycket att hämta från att öppna gränsen som Armenien. Vill ni inte fullfölja ett avtal ni undertecknat, så visst. Anseendet och trovärdigheten är nu än värre än vad den har varit och det är inte mitt folk som lider av brist på förnödenheter. Häv ockupationen i Karabag, delta i en gemensam kommission, erkänn internationellt erkända gränser om man inte utmanar till konflikt o expansions ambitioner och utred krigsbrotten under ockupationen av Karabag. Detta hade varit mina enda krav på att återuppta kontakt och öppna gränserna. I annat fall, lev i den misär och isolation ni lever i.

Turkiet har på senare tid gjort mycket som för andra tagit årtionden att göra. Man har förbättrat relationer (från krigiska), till att slopa visum och ökat handels kapaciteten till ett stort antal länder i regionen. Detta har nått den gräns att vissa antytt på att Turkiet återupprättat Osmanska riket igen med andra medel. Jag skulle vilja kallade snarare en liberal frihandels politik och en tro om det goda i medmänniskor. Men sen finns det självklart alltid en grupp som går emot strömmen. Idag har man insett värdet av Turkiet som en internationell aktör och försöker återinföra den ojämna beroende ställningen Turkiet haft tidigare. MEN idag är andra tider….

Innan jag avslutar detta vill jag fråga mina turkiska läsare vad deras föreningar som "representerar" dem har på agendan? Socialdemokraternas utspel är helt utdött...... Ingen gör någonting. Mig har dem slutat representera, för jag är emot motionen, och deras ställning är otydlig. Skicka ett mail eller ta tag i dem ansvariga och ställ den frågan.

1 2 3 4 5 6 7 8





Sancak Beyi Emre

32 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Klockren blogg Sancak!! Lysande!

Inga allanballan fasoner här inte! Det accepterar vi ICKE!

Cirpnirdi Karadeniz!

Hoppas Hrant Dinks mördare får ruttna i fängelse i resten av sina liv!

Sancak Beyi Emre sa...

Tack feffe !

Jo, men jag vill även att de som uppmanade den unga pojken och lurade in honom till att begå provokations mordet på Dink åker in.

Anonym sa...

Lysande Sickan! Jag menar Emre. Det är ju genialt!

Skämt och sido, vad vill armenierna när turkar ber att man ska låta en grupp forskare undersöka det "fiktiva" mordet på en folkgrupp? Är de rädda för vad som skall komma upp på vattenytan? Så måste det ju vara efter att ha inventerat sina s k arkiv.

De kanske är rädda för att det äntligen ska komma fram att det igentligen inte var ett folkmord som man har lurat i många.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Just precis .. Saker och ting är ganska uppenbart .. Men hyckleriet fortsätter ..

Emre

Ahömbele sa...

Grymt bra skrivet, jag gillar delen när du verkligen förmedlar bilden av att Turkiet har öppnat arkiven och är villiga till bistå med hjälp till historikerna medan vårt grannland Armenien väljer den helt motsatta vägen och då är det dem som är "Offren" i deras påhittade folkmord.

Sancak Beyi Emre sa...

Precis. Låt "offren" förbli "offer". Mig gör det ingen större skillnad. Bara patetiskt att man gapar och skriker om det, men inte kan bevisa de.. Då undrar man verkligen vad folk tänker med som stöttar dessa idioter !

Emre

Barbarbaba sa...

Det värsta är när armenier säger, "och om arkiven är öppna" vi har egna bevis bla bla bla. Men om dom nu är så jävla säkra, varför inte bara kasta ett öga på vårt material??

Sancak Beyi Emre sa...

Den som kan svara på den frågan, bör få nobel priset !

Anonym sa...

Lägg ägg!

Tröttnar inte ni 3-4 som klappar varandra på axeln and round and round we go...

Sådana geniala analytiker som ni är och kan så mycket om statsvetenskap, historia, internationell juridik och samhällsvetenskap så är det verkligen synd om omvärlden att ni inte gör en insats på en vidare plan.

Folkmordet är ett faktum, inte någon diskussionsfråga. Gränserna är inte ristade i sten utan har ändrats i all tid och kommer att göra i framtiden också. Armenien var Armenien i över 2000 år innan första turken satte sin fot på Armeniska höglandet och gränserna för en stat som enligt internationella lagar och relationer har gjort sig skyldig till brott mot mänskligheten och krigsbrott enligt Geneve- och Haag-konventionen från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet är allt fortfarande öppet och Turkiet kan ställas inför rätta och krävas på kompensation, materiell så väl som territoriell.

Gå och läs internationell rätt, folkrätt och lagar samt historia innan ni kläcker fler grodor ur är och höjer varandra till skyarna i falsk tro om att ni kan något.

PS. Förresten: har hittat en tydligen ny sajt: http://www.folkmordet1915.se

Vilken del av den forskning (bl.a. IAGS), juridiska analys (ICTJ), bilder och dokument som finns på sajten är det era tjocka huvuden inte uppfattar som tillräckligt bevis?

Gör er själva en tjänst och lägg ner. Skriv istället om alla andra akuta problem och konflikter ert kära Turkiet går genom med Ergenokan, härliga bristen på yttrandefrihet, religionsfrihet, mänskliga rättigheter, kvinnorättigheter, ja, i princip alla rättigheter förutom rätten att vara turk.

Sancak Beyi Emre sa...

Vad är ett faktum ? Något som alla andra verkar säkra på, men självaste Armenien inte kan bevisa ?

Här har vi ytterligare en idiot. Så du menar på fullt allvar att stater ska lämna ifrån sig territorium ? O att kräva detta inte är en krigsförklaring ? Vem av oss är det som ligger efter i tänkandet ?

Bör inte Turkiet ha samma möjlighet till kompensation för armeniska krigsbrott ?

Att slänga upp bilder och spela på regionalism hos forskare kan vem som helst göra. Jag har studerat folkmord, jag vet precis hur dem processen går. Är det akademiskt? Ja. Är det akademiskt korrekt och objektivt? Så långt ifrån man kan komma. Om det du säger stämmer, varför motarbetar Armenien alla försök till att en gång för alla besvara frågan? Eller ens öppna sina arkiv ? Det finns dock bevis på att armenierna begick ett folkmord mot befolkningen i osmanska riket. O den bevisningen kan alla ta del av. Det är inte Turkiet heller som behöver betala pengar och köpa till sig ett erkännande. Bara det säger en hel del om vilket smutsigt spel som spelas.

Hur kan man ens försöka försvara sig efter allt detta ? Kört från början ju..

Emre

Anonym sa...

OK, då kan vi prata ett språk som du tydligen fattar och förespråkar.

Din idiot: det finns fler sätt än krig att ge och ta territorium ditt krigstörstiga idiot till turk! Men det ligger väl i blodet ända sedan ni red omkring på Centralasiens stäppar och försökte klättra kinesiska muren och när den blev för högt började ni svämma över västerut och kom till Armenien.

Om man bevisar något och har belägg för det så kan man visst ge tillbaka territorium på ett civiliserat sätt, något som ditt krigshärskararv uppenbarligen är inte kapabel att hantera. Det finns flera exempel på fredliga lösningar av territoriella dispyter, men du har rätt: de förekommer mest bland civiliserade länder och inte sådana som Turkiet som ända sen 1500 har trampat på så många tån att man knappast har någon vänlig granne i sann bemärkelse.

Och att ha gått på en a-kurs eller liknande är knappast att ha studerat folkmord, speciellt med din nuvarande kunskap eftersom du har uppenbarligen inte lärt dig ett skit i ämnet. Att höra är inte samma sak som lyssna.

Men fortsätt med dina löjliga analyser så att dina ständiga anhängare som Feffeson, Barbarbaba & Co kan klappa händerna så du blir förtjust. Ditt lilla komedihörna är faktiskt en bra avslappning när man inte har något annat att göra så brukar jag komma hit för att skratta lite åt dina idiotiska inlägg och de andra pajasernas medhåll.

Du och resten av ni förnekare kommer aldrig att medge sanningen. Det svider för mycket helt enkelt. Fan vad ni är patetiska! Armeniska folkmordet är realitet. En jävligt surt äpple men gud vad det kommer att svida i alla kroppshålor på dig och resten av dina likasinnade när ni till slut står där ensamma och blir hånade för att vara så jävla blinda och korkade att ni inte ser väggen ni har gått in i för länge länge sen.

Sancak Beyi Emre sa...

Tja, du kan ju försöka. Hoppas du kan hålla högre nivå än så, för just nu talar vi inte samma språk.

Vi klättrade aldrig upp för muren, vi red igenom dess portar eller gick runt den. Men inte din historia så jag förstår att du inte har koll.

Vad ska bevisas ? Att det borde Armenier hundra år tidigare på Anatolien ? Vad berättigar inte ett sådant praxis papp skalle ?! Skulle då Osmanska riket kunna återupprättas ? Eller ska man utrymma Amerika från dess Europeiska utvandrar folk ? Vilket land lämnar ifrån sig territorium ? Det är just av den anledningen man har soldater. Har det varit lyckat någon gång i historien ? Vi kan ju bara se på Jugoslavien som ett exempel…. Var detta ditt bästa argument?

Inte en vänlig granne ?! Du har kanske missat de senaste årens händelser ? Det är få grannar som turkiska medborgare behöver söka visum för att resa till. Om det inte tyder på förtroende och vänskap, så vet jag inte vad vi ska se på. Eller är det Sovjet ”vänlighet” du efterfrågar ?

A kurs ? Fan vet du om vad jag studerar? Eller ens hur många examen jag redan sitter på? Folkmord har tydliga ramar, vilka i denna konvention uppfattar du som uppfyllda i den frågan? Att ”betala” för historia är inte akademiskt korrekt. När det kommer till kritan och man vill undersöka arkiv så är det förbjudet. Varför detta? Om man nu inte har något att dölja ?

Hånade av vem ? Bevisbördan ligger på Armenien, men man vägrar lägga upp de. Vad tyder det på ? Jo, att allting inte står rätt till. Ryssland lilla slavstat kommer alltid få medhåll av sina likasinnade, men aldrig av de som undrar varför i helvette man håller sina arkiv stängda om man nu är säker på sin sak…

Jag hade inte bloggat om inte pappskallar som du hade poppat upp då och då ! Skänker mig ett gott skratt och en tår i ögat över hur efterblivna vissa folk är. Men men, det är inte min uppgift att rädda mänskligheten. Får hoppas på att ni finner den rätta vägen tillslut. Gör ni inte det…. Ja, då får vi ha grupper i världen som lever kvar i medeltida tänkande.

Emre

Anonym sa...

Nej, din bimbo. Man behöver inte se examensbevis för att bedöma att du inte kan mycket i ämnet. Av dina kunskaper att döma så är dina akademiska poäng inte värt pappret de är skrivna på. Men dina examen är säkert lika stor bluff som dina påståenden om folkmordet, eftersom du vet inte ett skit om varken hypotesen eller den praktiska tillämpningen. Och som jag sa. även om du har gått kurser och tagit examen så har du sovit dig genom lektionerna eftersom du har inte lärt ett skit från de kursböcker som används i svenska högskolor. Jag har också läst dem så jag vet vad som står i dem.

Vilken av Turkiets grannar har man ärliga goda relationer med? Bulgarien som man slaktade som får och har haft kyliga relationer med? Grekland eller Cypern? Iran som man ända sedan 1600-talet gjort allt för att sänka i förtroende för att själv vara den dominanta makten i regionen? Eller Syrien, Irak och Libanon? Eller Israel som man titt som tätt röker ihop med? Vilka blir kvar? Georgien som så desperat vill in i NATO för att idioterna till ledare har agg mot Ryssland eller bröderna i Azerbajdzjan? Gå och berätta dina fantastiska sagor för någon som inte vet något om varken Turkiet, regionen och dess historia.

Ingen rök utan eld. Det finns inte någon hetskampanj mot Turkiet, men det måste du intala dig själv för att berättiga din bloggs existens och ditt tankesätt. Turkiet har själv förtjänat sitt rykte genom sekler av försök till erövring, massakrer och förslavning av andra folk och korrumperat vanstyre som sträcker sig från 1700-talet till våra dagar i 2009.

Gå och lär dig ett par rader om historia och statsvetenskap innan du babblar vidare.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag har märkt av två discipliner som inte har någon större tyngdpunkt på objektivitet och mer styrd av politik, det är just MR och folkmord. Dessa konventioner är döda dokument utan politik, vilket gjort att politiken bakom väger tyngre än de egentliga händelserna. Utan objektivitet, så tar politiken över, och politik tjänar endast till syften för enskilda aktörer. Du som påstår ha läst litteraturen verkar inte känna till det, o är det så att du trots all förmodan gjort det kan du inte applicera dessa åt båda håll, brist på analys förmåga och objektivitet, vilket inte heller är förvånande. Emotionell tillgivenhet till ämnet ?

Armenien är den enda grannen Turkiet inte har goda relationer med idag. O även med dessa är relationerna bättre än vad de varit… Slaktade Bulgarien ? Det var ju krig! Kyliga relationerna berodde mer på att Bulgariens försvars politik var riktad mot Turkiet, precis som Sveriges var riktad mot Ryssland. Mer än fiktiva hot var det inte. Sen att det sitter dumnationalistiska politiker gör att det blir friktion då och då, men inte mer än att dessa varnas från egna sidan och går vidare. Detta ligger i samma linje som relationerna med Israel, dumnationalism som skapar friktion. För övrigt, Iran har en mindre stabil period men är ändå på god fot med Turkiet, ett av få länder man är på god fot med idag. Syrien var konflikten om att man blundade för PKK, detta är ändrat och Turkiet har idag inget visum till Syrien och ett utökat handelsavtal. Irak är landet man har bäst relation till idag, även om man har ett enormt terror problem på sitt territorium så förädlas mesta dels av oljan i Turkiet för att deras anläggningar bombats under kriget. Handel bygger fred enligt liberalistisk teori. Libanon har idag inget krav på visum för turkiska medborgare, handelsavtal där också. Georgien har jag inte allt för stor koll på, men jag vet att många georgier har släktingar i Turkiet och reser fram och tillbaka. Staten har alltid haft nära relation till Turkiet. Azerierna har inte heller något visum krav, stort utbyte staterna emellan och diverse avtal med 3e part.

Vad var det du ville få sagt ? Att gamla krig och konflikter skulle vara för evigt ? Det var Turkiet som var krigiskt sa du va? Ta en titt i spegeln.

PS: Läs du lite mer historia, Turkiet existerade inte under 1600-1700 talet. DS

Sancak Beyi Emre

Anonym sa...

Äntligen sa du något som man kan hålla med: folkmord och dess erkännande är mer beroende av politik än konventioner och fakta. Det är just därför Turkiet har kunnat komma undan med Folkmordet 1915 genom politisk och ekonomisk utpressning och det har man lyckats galant med hittills. Hittills säger jag eftersom nu börjar triumfkorten sina.

När Turkiet slog ner bulgarernas uppror blodigt var det knappast något krig, utan bulgarernas strävan till frigörelse från turkiskt styre.

Sancak Beyi Emre sa...

Precis, och det förklarar varför vänsterorienterade stater i Latinamerika köpte skiten i utbyte mot förmåner. För ingen akademiker skulle anse att forskningen är komplett eller objektiv. Det är också därför svenska politiker utan den minsta undersökning ger sig ut på äventyr i ämnet. Fredrik Malm tex. Förkastar all turkisk litteratur och tar endast armenisk. Inget fel med det, men man kan inte hävda att man har en helhetsbild då, eller ?

Detta är tvärtom anledningen till att Turkiet pressats. Turkiet har varit hopplöst ekonomiskt fram till nu, så jag förstår inte riktigt vad du försöker få fram. Snarare en stark lobby som köper ”erkännande” i tex USA eller Frankrike, som genom andra och tredje parter erbjuder förmåner för ”erkännande”… Bland de lömskaste jag råkat på iaf.

Bulgarerna gick in på vems sida ? Var understödda av vem ? Nämn ett uppror som inte slås ner med vapen makt? Det kallas statlig auktoritets principen, som menar att om staten visar sig svag och utländska influenser strövar fritt, så kommer det råda ”Leviathan” i landet. Du har inte förstått dig på de mest grundläggande aspekterna och försöker smutskasta Turkiet? Skärp dig! Gå o ge dig på någon i TUF eller någon som inte kan ett piss, mig rår du inte på…

För gudsskull, om det skulle vara ett brott att slå ner uppror inom sina egna gränser, då skulle vi kunna börja med att dra samtliga Europeiska länder inför rätta, sen fortsätta med USA, verkar det troligt ? Läs på och fundera, återkom när du kan något iaf, inte endast memorerade fraser som är standard för alla folkmord freaks.

Emre

Anonym sa...

Få se nu: Hur många av dessa finns i Latinamerika:

Uruguay, Cypern, FN:s Kommitté för mänskliga rättigheter, Europaparlamentet,
5. Ryssland
6. Grekland
7. Internationella föreningen för folkmordsforskare
8. Libanon
9. Belgien
10. Frankrike
11. Italien
12. Vatikanstaten
13. International Center for Transitional Justice, 2002
14. Schweiz
15. Argentina
16. Kanada
17. Slovakien
18. Nederländerna
19. Polen
20. Venezuela
21. Tyskland
22. Litauen
23. Chile

Armenisk litteratur?! Hur många av dessa är armeniska?

- Gerner, Kristian and Karlsson, Klas-Göran, Folkmordens historia, Perspektiv på det moderna samhällets skuggsida, Stockholm
- Akçam, Taner, A Shameful Act, The Armenian Genocide and the Question of Turkish Responsibility, New York, 2006
- Alvarez, Alex, Governments, Citizens, and Genocide, A Comparative and Interdisciplinary Approach, Indiana
- Bauer, Yehuda, Rethinking the Holocaust, Virginia
- Chalk, Frank and Jonassohn, Kurt, The History and Sociology of Genocide, Analyses and Case Studies, London, 1990
- Charny, Israel W., Encyclopedia of Genocide, Vol. 1, Oxford
- Churchill, Winston, The World Crisis: The Aftermath, vol. V, London, 1929
- Destexhe, Alain, Rwanda and Genocide in the Twentieth Century, London, 1995
- Dussen, W. J. van der, The Question of Armenian Reforms in 1913-1914, i The Armenian Genocide, Documentation, Vol. 8, Institut für Armenische Fragen, München, 1991
- Erber, Ralph and Newman, Leonard S., Understanding Genocide, The Social Psychology of the Holocaust, Oxford, 2002
- Fein, Helen, Genocide Watch, New York, 1992
- Gaunt, David, Massacres, Resistance, Protectors: Muslim-Christian Relations in Eastern Anatolia During World War I, New Jersey, 2006
- Graber, G. S., Caravans to Oblivion, The Armenian Genocide, 1915, New York, 1996
- Heidenrich, John G., How to Prevent Genocide: A Guide for Policymakers, Scholars, and the Concerned Citizen, Connecticut
- Helmreich, Paul C., From Paris to Sèvres: The Partition of the Ottoman Empire at the Peace Conference of 1919-1920, Ohio, 1974
- Jones, Adam, Genocide, A Comprehensive Introduction, New York, 2006
- Kuper, Leo, Genocide: Its Political Use in the Twentieth Cnetury, London, 1981
- Magnusson, Kjell, Holocaust and Genocide Studies: Survey of Previous Research, Research Agenda, The Uppsala Programme for Holocaust and Genocide Studies, p. 8-54, Uppsala, 1999
- May, Larry, War Crimes and Just War, Cambridge
- Melson, Robert F., Revolution and Genocide, On the Origins of the Armenian Genocide and the Holocaust, Chicago, 1992
- Morgenthau, Henry, Ambassador Morgenthau's story, New York, 191
- Peterson, Merrill D., "Starving Armenians" : America and the Armenian genocide, 1915-1930 and after, Virginia
- Rosenbaum, Alan S. (ed.), Is the Holocaust Unique?, Colorado, 1996
- Schabas, William A., Genocide in International Law, Cambridge
- Shaw, Martin, War & Genocide, Cambridge
- Shermer, Michael and Grobman, Alex, Denying history: Who says the Holocaust never happened and why do they say it?, Berkeley
- Simpson, Christopher, The Splendid Blond Beast: Money, Law, and Genocide in the Twentieth Century, Monroe, 1995
- Stanton, Gregory H., Eight Stages of Genocide, Department of State, Washington, 1996
- Steinman, Lionel B., Paths to genocide: Antisemitism in Western history, New York,
- Totten, Samuel and Jacobs, Steven Leonard (eds.), Pioneers of Genocide Studies, New Jersey, 2002
- Valentino, Benjamin A., Final Solutions, Mass Killing and Genocide in the 20th Century, New York
- Várdy, Steven Béla and Tooley, T. Hunt, Ethnic Cleansing in Twentieth-Century Europe, New York
- Weitz, Eric D., A Century of Genocide, Utopia of Race and Nation, Princeton

GÅ OCH LÄS! De i TUF är åtminstone kloka nog att hålla käften när de inte har nåt vettigt att säga istället för att hålla en one man show för dig själv här.

Sancak Beyi Emre sa...

Får se nu, förutom de latinamerikanska staterna, vilka har inget direkt intresse i Turkiet eller i regionen ? det är alldeles för simpelt, men sådana som du inser inte sånt. Observera att alla utom ett land är kristna, och Libanon har en enorm kristen/armenisk minoritet. FÖR ENKELT !

Armenisk litteratur, menar jag litteratur som är partisk för den armeniska sidan. Objektivitet existerar inte ! Det finns även turkiska medborgare som skrivit om ämnet. Men all forskning ska finansieras, titta på grund finansieringen, så ser du ett mönster… Du är ingen forskare va ?

HAHA ! Patetiskt !

Emre

Anonym sa...

Det är muslimskheten som har satt stopp för de icke-kristna länderna att erkänna folkmordet, inte tvärtom din bimbo! Precis som när Erdogan nyss sa att det inte pågår ett folkmord i Darfur eftersom muslimer kan inte begå folkmord! Så patetiskt att missbruka religionen så som vissa gjorde under WWI så som nu år 2010! Då var det fatva mot alla kristna (konstigt då man hade storebror Tyskland och Österrike-Ungern som allierade, men vad fan...) bara för att anspela på folks korkade djupt rotade idioti. Och så står Erdogan år 2009 och babblar samma saker och du gör det här.

Litteraturen är inte partisk, din okunnige förnekare, utan när majoriteten säger det så är det konsensus. Så är det i Förintelsens fall, i klimathotet fall och alla andra vetenskapligt undersökta fall. Du har turkiska författare och resten. Du kanske borde ha läst kursen om metod och teori och kvalitativ och kvantitativ forskning. Det är verkligen löjligt att avvisa allt (och då menar jag allt eftersom precis som du själv medger är det turkiska medborgare på ena sidan och resten på den andra) för att det inte passar in i din bild.

Det patetiska här är dina helt desperata försök att alltid hitta alternativa svar istället för att bemöta kärnan i problemet. Men du vill väl inte se det och är ärligt talat långt ifrån att kunna acceptera sanningen, din hjärntvättade stackare.

Sancak Beyi Emre sa...

Det syns allt tydligare vilken patetiskt sate du är. Jag trodde vi diskuterade ”folkmords” frågans objektivitet, men icke, du är ute efter att smutskasta Turkiet i allmänhet. Hela din identitet är byggd på hat. Dessutom lider du av offer mentalitet och mindrevärdes komplex. Jag tycker faktis synd om dig. Jag hoppas att du och de dina når insikt snarast.

Muslimskheten ? Vilka syftar du på då ? De som inte ens kan höja rösten mot frankrike efter allt du genomlevt ? Dem ? Skärp dig.

Erdogans uttalande är religiös retorik, grundad på muslimsk filosofi (det fanns faktis en gång i tiden), och berör ett uppförande kodex. Men som sagt, du är inte kunnig inom mycket, så det chockar mig inte direkt att du tar det som en provokation, däremot kan jag hålla med dig om att religion och politik inte ska användas i samma sammanhang.

Fatva? Nja, snarare så användes de uppmaningarna mot grekerna och ryssarna som kom för att konvertera anatoliens muslimer. Inget fel med det, för samma retorik användes på andra sidan, har du läst Tashnak partiets första manifeste ? Det fanns även de som kallade kriget ett korståg, men det är en annan historia..

Alltså, jag kan gå så långt ifrån sanningen jag vill, så länge jag kan köpa till mig de andras åsikter så BLIR det sanningen ? Att övertyga flera om att en mördare är oskyldig, innebär det att han inte begått mord ? Förintelse forskningen får också skit, men har fått en helhetsbild av oortodoxa forskare. Den är komplett. Rwanda är dock långt ifrån komplett. Armeniska frågan lägger jag inte ens samma kategori. Anledningen är att en intention saknas, som är den grundläggande i konventionen.

Istället för all ditt jävla skitsnack, öppna upp era jävla arkiv om ni är så säkra på er sak! O delta i en kommission, men det gick inte för sig… Vad har man att dölja ?

Alltså, efter alla svar du fått, så är det inte en enda du svarat på och anser mig patetisk ? Sluta leva efter offer identiteten, sluta hata för identifiera dig och inse vad som är etiskt rätt och fel. Kort sagt skaffa en ryggrad och stolthet. För att vara förnekare, måste det finnas något att förneka. Det jag nekar till är fiktiva hopdikterade spökhistorier om stygga Turkar…

Sancak Beyi Emre

Anonym sa...

Jaså, så förutom historiker, samhällsvetare och statsvetare är du kunnig inom psykologi också?! Gud vad du verkligen suger på varje ämne du ger dig in på. Vilka jävla betyg hade du egentligen OM du nu nånsin läst nåt på högskolan?! Du är banne mig usel på vart enda ämne du ger dig inpå.

Skaffa dig ett liv istället för att påstå en massa löjliga saker utan substans. Eller varför inte läsa lite så du inte skämmer ut dig. Annars hade du kunnat publicera en del av den här dyngan du skriver här. Men du tycker förstås att media är också i konspiration mot dig och kära Turkiet?

Det är bara inse: what goes around comes around. Turkiet har stått för en massa skit under århundraden och nu är det dags att vakna och lukta på härligheten som äntligen hunnit ifatt.

Fortsätt du med ditt komedihörna. Världen behöver ett gott skratt då och då.

Sancak Beyi Emre sa...

Samhällsvetare är jag, o jag läser mycket. Identitets konflikter är också något jag pluggat och det är kul att se att mina lärare inte lärt ut fel, ditt mindrevärdes komplex är allt för tydlig och identiteten är byggd på turk förakt. Sorgligt. Detta var inte ens vad mitt inlägg handlade om, kan ni freaks aldrig diskutera något konstruktivt på en vettig nivå ?

Angående mig, jag har inte ett piss att bevisa för någon. Mina referenser, egenskaper och kunskaper talar för sig självt.

Utan substans tycker du, men hur kommer det sig att Freak klubben inte kan svara på de mesta jag säger ? Du är en av dem. Efter varje nytt påpekande byter du ämne, kan du inte argumentera för din sak tycker jag att du ska låta bli, enkelt.

Jag har den uppvaktning som gynnar mig för tillfället. Jag kommer synas mer i framtiden, det kan jag lova dig.

Turkiet växer starkare och du säger att man får det man förtjänar. Det uppskattas !

PS:
ÖPPNA UPP ARKIVEN SÅ LÖGNEN FÅR SIG ETT SLUT !
DS.

Sancak Beyi Emre

Anonym sa...

Anonym, varför öppnar inte armenier sina arkiv? Kan du förklara det för mig eftersom du verkar förkasta all annan förklaring på en påstådd folkmord.

Vad har man att förlora på att arkiven undersöks av både turkar, armenier och andra forskare?

Du påstår dig veta vad det handlar om. Förklara det så vi förstår.

Turkarna öppnar sina arkiv och möts ändå av kommentarer som "ni visar inte allt".

Armenier öppnar ju överhuvudtaget inte sina arkiv, om man nu över huvudtaget har någon. Vi får ju inte glömma att landet Armenien inte existerat förrän 1918.


Anonym

Anonym sa...

Zzzzzzzzzzzzzzz....

"Landet Armenien inte existerade förrän 1918"????

Vilken jävla historiebok har du läst?!

OK:

1) Om landet Armenien inte existerade förrän 1918, vilket jävla arkiv är det du vill kolla i om händelserna 1915?!? Snacka om att skjuta sig själv i foten med en kanon....

2) Landet Armenien och det på kartor existerade 2000 år innan osmanska turkarna hade skaffat sig ett namn. Gå och läs lite historia eller titta på kartor och bilder kan du väl göra, eller hur? Här har de några bra gamla kartor som går ända tillbaka till tiden då turkar fortfarande red på åsnor i Centralasien: http://www.armenica.org/cgi-bin/armenica.cgi?=52=i

3) Jag orkar inte förklara mer. Du kan väl läsa eller hur? Gå och läs på http://www.folkmordet1915.se

Sancak Beyi Emre sa...

1. Armenien var en del av Osmanska Riket.

2. två tusen år innan Osmanska riket fanns inte stads bildningar som man idag skulle kalla stat.

3. Du kan inte hålla på att referera till skit sidor som spökar ihop skräck historier, lite självkritik tack.

Emre

Anonym sa...

Din pucko!

Gå och titta på kartorna så ser du ländernas namn och det grundläggande geografi och från en tid då "pro-armenisk lobby" inte existerade som du kan skylla på.

Självkritik?!? Kan du stava till det ordet??? Imponerande!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Statsbildning var det jag påpekade, inte att en grupp befann sig där. Använd hjärnan istället för röven för omväxlingsskull.

Vad fan spelar det för roll ens idag om det fanns en Armenisk stat 2000 år innan turkarna drog ner till anatolien ?

Emre

Anonym sa...

1) Hade du ägnat lite mer uppmärksamhet under dina påstådda universitetsstudier så hade du vetat att det du nu babblar om är "nation-stat"-begreppet, inte stat. Stater i form av länder och regeringar fanns betydligt längre i tiden.

2) Vad spelar det för roll om det fanns ett Armenien 2000 år innan turkar dök upp?! Skämtar du?!? Väl, låt se:

A) Din käre Ataturks fantasiversion om turkar deras ursprung och Anatolien som deras vagga går käpprak åt skogen.

B) Hela diskussionen om vem som var först på plats och blev utkörd genom massakrer och folkmord blir plötsligt jävligt intressant.

C) Nuvarande förnekelsen av armenisk existens i Västarmenien som idag är östra Turkiet där man t.ex. i dagarna har bestämt att radera namnet Ararat för att det förknippas med armenier blir mycket aktuellt. Det samma gäller var enda jävla stads och bynamn, floder, berg och skogar och monument och fornlämnningar som man har döpt om för att radera armeniskt spår: Akhtamar, Ani, Sipan, Ararat m.m.

Gör dig själv en tjänst: läs lite för guds skulle, så du inte framstår som en okunnig babblare bara.

Hela din blogg och turkiska statens förnekelse av folkmordet bygger på just att armenierna fabricerar sin historia i regionen.

Sancak Beyi Emre sa...

1. Det känner jag till, men national staten är en relativt ny form.

2. Du har du inte alla mullor i moskén. En sådan sedvana skulle vara förödande! Har du inte fattat det ?! Betyder det att jag kan kräva tillbaka Cengiz Han:s rike? Atillas? Timulenks? Osmanska? Eller ens de platserna som turkarna först flyttade ut ifrån ? Kära högt utbildade människa, du inser väl själv att något sådant inte är möjligt utan ett fullskaligt världskrig?! Ett totalt krig! Det är inte ens logiskt. Vilken värld lever du i egentligen?

3. Öppna upp era jävla arkiv så kan vi diskutera den frågan.


Finns inget att neka till, det du kallar för folkmord kallar jag för lögn och patetisk sett att få legitimitet på landmassa och pengar. Mindervärdeskomplex och identitetsproblematik över att man inte lyckades försvara sig Selcukerna, Osmanerna, Mongolerna, Timurlenk osv (o det är endast bara några av de mina, undrar hur man känner inför de övriga).

Gör dig själv en tjänst att tänka efter innan du skriver, för det är inte jag som ser ut som en idiot i detta fall. O gillar du inte det jag skriver, läs inte. Simpelt, du som gör valet. O har inte sagt mycket vettigt sen du började skriva.

Emre

Anonym sa...

1) vad hade turkar med Chengiz Khan att göra?!? Eller vill du nu påstå att han var turk också?!!!?? Han och hans ättlingar slaktade turkarna när de kom till Armeniska höglandet och la den seldjukiska kungen i bur tills han dog av ren förödmjukelse. Så vad sjutton hade det med saken att göra Mr. historiker som kan sitt eget folks historia?!? De här sagorna och felaktiga informationen kan du mata feffe, peppe och nenne som inte vet ett skit om sin egen historia, än mindre världshistoria.

2) Att erövra territorium var det som seldjuker gjorde med Armenien under 1000-talet och sedan osmanska turkarna under 1500-talet. Det vi pratar om från 1900-talet är folkmord och etnisk rensning. Det är en jävla stor skillnad på dessa två. Hade du vett i huvudet hade jag föreslagit att du skulle läsa Haag- och Geneve-konventionerna från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet (innan WWI) så ser du vad krigsbrott är.

3) Blir inte du less på det där med arkiven? Jag tjatar väl inte om de turkiska så varför hänger du dig på de armeniska? För saken skull: de är vidöppna, men där finns det knappast något du kan ha nytta av. Amerikanska, tyska, österrikiska, franska, ryska, brittiska, italienska, schweiziska, danska, norska, svenska, holländska, ungerska och många andra är däremot öppna och alla säger samma sak klart och tydligt: DET VAR FOLKMORD!

Sancak Beyi Emre sa...

1. Cengiz Han var mongol. Mongoler och turkar delade samma land och gick ut på räder titt som tätt. De var även ofta i konflikt med varandra. Cengiz Han enade inte endast mongoliska stammar, utan all stepp folk i området. Maktfördelningen var ganska jämn och båda folken beblandades friskt. Därför man fortfarande har nära band än idag. Selcukernas historia är bara en upprepning av en cirkel. Hoppa inte på slutsatser allt för kvickt min efterblivna incestavkomma till vän.

2. Återigen, nej det var det inte. Det dog människor på båda sidor. En kollapsad stat, ett inbördeskrig, krig på flera fronter, maktvakuum, rövarband från båda sidor som hämnades på gammalt groll osv. Men om han har en intention att utrota en grupp, så reserverar man inte tåg när ens egna soldater går till slagfältet. Vissa fick gå till fots utan beskydd, med vakuumet efter statskollaps så är det inte ovanligt med deserterade rövarband. O för att vissa bytte sida till invaderande grupper (fransmän och ryssar) och åkte på stryk, så ska Turkiet lämna ifrån sig östra Turkiet ? Logik ?

3. Öppna era jävla arkiv ! Ryska arkiven har väldigt mycket som strider mot påståendet. Det står även att armenier användes som en buffert mot osmanska soldater och att man satte ihop lätta infanteri avdelningar för att hindra transport, bakhåll, sabotage och inta städer. Så om man inte förflyttar dessa, vad gör man då ? Ingenting i militär doktrin eller logik säger att man ska undvara soldater till att jaga civila när landet är under invasion… Öppna arkiven så får vi veta sanningen !

Anonym sa...

zzzzzzzzzzzzz.......

Du borde ha ansökt om praktikplats hos Bushs administration. De hade definitivt ha behövt en som du som kan tolka ihjäl saker och ting så att solen roterar runt jorden och mjölk är egentligen svart.

Din värld är lik en vit dvärg: en kollapsad kropp som rasade samman under sin egen vikt men oerhörd innesluten verklighet. Lite till så är du en riktig svart hål där ingenting kan komma ifrån händelsehorisonten.

Men hej, du är ju kung i din egen värld, så lev livet!