söndag 3 januari 2010

Ramazan Kizil, oskyldig eller en propaganda pjäs ?

Ni har väl hört talas om Dalkurd, som spöat skiten ur allt o alla och stampar mot de finare gränsplanerna (eller plastgräs?). Jag är enormt stolt över att ett lag från mitt fädernesland är på uppgång. Lika stolt som när Assyriska lirade i allsvenskan. Men nu har Dalkurds ordförande Ramazan Kizil åtalats i Turkiet för terrorism propaganda.

Överallt har denna mans namn synts till, från tv till tidningar. Men inte någonstans går det att hitta vad han sagt. Även på TV 4 interljuv undviker han frågan om vad han sagt. Utan koncentrationen har varit att han pratat ”kurdiska”, som inte är olagligt i Turkiet. Kurdiska kan höras överallt i Turkiet, men varför åtalades Kizil ? Är det så att denna lirare, som varit bosatt i Sverige i 20 år, kallar Turkiet för hemland och har varit ”borgmästare”, varför skulle han gripas ?

Han försöker även måla ut Turkiet till en stat där det är häxjakt på kurder, att kurdiska är förbjudet och att man bränns på bål om man åker fast. Han berättar öppet om de gripna politikerna (som öppet bevisats att man har samröre med PKK, dessutom talat öppet om de) som olovlig gripning…. Varför undviker han och alla andra ”pro-kizil” sidor vad han sagt? Inte någonstans har iaf jag lyckats hitta vad han sagt.

Det luktar idiotiv igen, spec efter att Fredrik Malm börjat i gammal maner. Inte någonstans frågas det vad han sagt, utan endast ”kurdiska fick han inte tala”. TV4 frågar, men han undviker frågan. Ta fram vad karln har sagt, sen kan vi alla ta ställning!

UPDATE:
En protest bland socialister, som talar kurdiska, klappar till en som inte tycker som dem och inte blir gripen. Vad är det Kizil HAR SAGT PÅ KURDISKA ?!


Sancak Beyi Emre

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bura in honom jävla förrädare!!! Så trött på folk som tar sig friheter och propagerar för terrorism och sen ska leka martyrer för "orättvisorna" vilken jävla dubbelmoral!!! blir ju fan spyfärdig !!!!

Sancak Beyi Emre sa...

Nja, måste ju veta vad mannen sagt. Men han undviker ämnet, talet går inte hitta (inte ens kommentarer) och kurdiska är inte förbjudet. Är jag den enda som tycker att det osar propaganda ?

Emre

Anonym sa...

Det är tur att du tänker kritisk och uppmärksammar folk på sådant som t o m reportrar åsidosätter på jakt efter sensationer i brist på riktiga nyheter.

Inte en vettig själ har ställt frågan om vad denne man har sagt i sina uttalanden. Har han manat folk till terrorism eller uttalat sitt stöd för en allmän terrorstämplad organisation, så inte mer än rätt att han får stå sitt kast.

Osman F sa...

Tjenixen!

Då ska vi se här om ni turk-huven kan tänka längre än näsan räcker!?

Är det en nyhet att en kurd-nationalist tar tillfället i akt och kastar skit på Tyurkiet trots att landets regering tagit stora steg för att ge kurderna rättigheter?

Svar: NEJ! Ju mer Turkiet demokratiseras och ju fler rättigheter våra kurdiska landsmän erhåller, desto mer kommer dessa nationalistiska element att slita sig i håret. Detta är är något som dom delar med dom turkiska dumnationalisterna.

Jag tycker det är bra att Emre uppmärksammar oss läsare om att kizil faktiskt kan ha gett stöd för PKK på offentlig plats. Om man ställer sig på ett torg i London och propagerar för al qaida så riskerar man åtal och fängelse i många år. Men jag bryr mig ärligt talat inte om vad denna Kizil har sagt. Jag frågar mig istället varför svensk media ger denna man TV tid, radio tid och plats i diverse tidningar. Varför gör svensk media detta?

Drivs dom av turk hat eller anti-Turkiet feelings?

Svar: NEJ!

Istället handlar det om att vårt kära Turkiet, som vi alla älskar och känner starkt för även om vi är svensons, INTE är en riktig demokrati.

Tror ni på fullaste allvar att svensk media hade gett Kizil möjligheten att dyka upp i Tv om inte Turkiet hade stängt ner DTP. Är det rätt att stänga ner partier? Jag tycker inte det om det inte är så att 100 av 100 partimedlemmar öppet stödjer terror. Turkiet borde i stället ha stäng av eller straffat individer, istället för att göra något så dumt som att stänga ner ett parti som fick 2,3 miljoner röster i valet 2007.

Detta väckte uppmärksamhet i omvärlden och det är ju även därför som många DTP politiker öppet har ägnat sig åt provokationer, hyllat schimpanser på Imnrali och gett stöd till PKK. DOm ville stängas ner så dom kunde dyka upp i Europa och sprida sin anti Turkiet propganada. Vem gav dom denna möjlighet?

Svar: Odemokratiska domare i den turkiska Författningsdomstolen. När DTP stängdes ner så framstod Turkiet helt plötsligt som boven i dramat, när man i själva verket har haft ett enormt tålamod med DTPs provokationer och hets.

Sen så är det så att man inte får tala kurdiska under politiska möten i östra Turkiet. Detta är ju något helt sjukt eftersom 95% av invånarna i städer i östra Turkiet utgörs av kurder. Förbudet är inte bara sjukt utan även ett perfekt propagandavapen som PKK kan utnyttja mot Turkiet på den internationell arenan. Detta kan man lösa- exempelvi genom att stifta en lag som säger att man kan propagera på både kurdiska och turkiska.

Vips och voila- ännu ett argument som vi har tagit från PKK och som dom utnyttjar mot Turkiet.

Problemet mina damer och herrar och anledningen till att PKK överhuvdutaget har ett inflytande bland våra kurdiska landsmän, beror på den kemalistiska regimens inkompetens och förtryckar mentalitet.

Kizil fick flasha lite på TV, framställa vårt land som en odemokratisk stat och när han nu hade tillfälleljuga.

Det som lät honom göra det är vår stat.

Lös kurdfrågan så ska ni se hur PKK och DTP kommer att tappa stöd från kurderna.

Ge kurderna rättigheter så ska ni se hur jävla lätt det blir att täppa igen truten på kurdisterna.

Men då lär ju turkister som Bozkurt att kvida loss!

Så intressant, vi har ett ämne och de som vid en första nablick framstår som varandras motpoler reagerar exakt likadant.

Vad är skillnaden mellan en APoist/PKK lirare och MHP/kemalist?

Svar: Inte ett jävla skit!

Lös kurdfrågan och se hur jävla mäktig Turkiet kommer att bli!

Enade vi stå, söndrade vi falla...

vi har fallit i 30 år nu , hur mycket mer orkar vi?

Anonym sa...

Det är både fel att stänga partier och att förbjuda folkvalda politiker att arbeta politisk. Det råder dock ingen tvekan om att det stör regeringen lika mycket som det stör oss som vill se ett demokratiskt Turkiet.
Tyvärr har inte Erdogan så mycket och säga till om gentemot Författningsdomstolen och dess ledamöter. Det var ju inte länge sedan hans eget parti riskerade gå samma öde till mötes.
Och andra sidan ville DTP tvinga regeringen att se terrorledaren som en motpart för lösning av den rådande konflikten och därmed legitimera denne som ledare för det kurdiska folket, vilket ökade terroraktiviteter i storstadsregioner när motstånd bjöds från regeringens sida.

Det är nu alla turkar borde reagera och värna om fosterlandet och de demokratiska principerna.

Nästa steg Erdogan och hans regering borde ta är för en ändring av den uråldrige turkiske författningslagen.

Sancak Beyi Emre sa...

Det ska Erdogan inte heller ha... Detta är hans fel... Varför behövde han reklamera ut det hela om han nu skulle utöka rättigheter ? Idag vågar folk ta PKK:s parti öppet i den turkiska riksdagen...

Osman F sa...

ANonym:
´
Jag håller fullständigt med dig!

Sancak: Vad menar du? Det härligaste med Turkiet idag är att ALLT diskuteras öppet i Turkiet. Varför agera struts och välja att blunda för det faktumet att PKK har många anhängare? Låt DTP syssla med sina provokationer i parlamentet så att dom inte busar på Turkiets gator. Dom skämmer ju bara ut sig genom att agera som dom gör, framförallt inför världen.


Hade majoriteten av DTPs kurdiska väljare satt Öcalan och PKK före ett demokratiskt Turkiet och en lösning av kurdfrågan, så hade man inte tvingat tillbaka DTP till parlamentet. Se på deras "intifada"- försök efter nedstängningen. Hur många dök upp? Inte många.

Det är fel att stänga ner partietr och i fallet DTP så låg det INTE i Turkiets intressen. Att kemalisterna i Författningsdomstolen valde att "stänga av" två av partiets hökar visar på att det finns starka krafter inom den turkiska staten som vill se fortsatt brödrakrig och blodspillan. Ja, det är ju inte deras barn eller generalernasbarn som får åka till en annan del av sitt eget land för att kriga mot sina egna landsmän.

Jag säger som så här; Lös kurdfrågan, lita på dina kurdiska landsmän som turk och se hur PKK tappar kraft och inflytande i såväl Turkiet som ute i världen. Kommer detta innebära att PKK monteras ned? Nej, det kommer ta sin tid för det är en politisk sekt. Men se till att kurderna känner att dom är en del av Turkiet där dom i egenskap av turkisk amedborgare med kurdisk bakgrund respekteras.

Vi har en konflikt här som är ett direkt resultat av den turkiska statens förtryck av kurder. Samma regim har även förtryckt majoriteten av turkarna. Folket är Turkiets rättmätiga ägare och inte någon elitistisk skit-byråkrati eller militären.

Det enda Erdogan och AK P ska göra nu är att steg för steg genomföra sina reformer. Det kommer leda till ett starkare Turkiet och banden mellan turkarna och kurderna kommer att stärkas än mer. Tyvärr vill ju inte Ergenekon/PKK och extremisterna i CHP/MHP och DTP detta. Inte heller kommer dom med alternativ alösningar.

Hur tycker du att AK P ska gå tillväga för att lösa kurdfrågan?

Jag säger det igen! Jag är kurd då min far är kurd, men jag har en stark turkisk idenititet och den indeititeten BYGGER INTE på kurdfobi eller rasism mot Turkiets minoriteter! Dte är NI TURKAR som ska stå upp för demokratin och era kurdiska landsmän! På så vis sparkar vi undan bena för anti-Turkiet rörelsen ute i världen.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Han skulle inte reklamerat och trappat ner operationerna mot PKK. Han skulle ha utökat MR i allmänhet för alla i Turkiet och ökat operationerna samtidigt som en stor hearts and mind operation för folket, gjort en klar linje för vilka det är man riktar sig till och är emot. Visat tydligt att det är PKK och inte civila medborgare man jagar. Tack vare detta klumpiga handlande har nu PKK fått än mer media tid ..

Emre

Anonym sa...

Det finns dock ingen anledning för regeringen att arbeta i det hemliga med demokratisering av landet, som i sin tur kan vara den förste vägen till en ny författning, vilket idag är lagstadgad mot ändringar.
Det är inte Erdogans fel att en del inte kan hantera demokrati och dess principer.
Det har väl aldrig varit hans mening att chauvinister och provokatörer skulle ta tillfället i akt och agera på ett sätt som motverkar regeringen att steget ut fullt. De ändringar Erdogan vill genomföra möter redan nog med motstånd hos många i landet.

Osman Feffeson sa...

Sancak Emre:

Du vet en hel del om armeer och konventionell militärföring och jag vet en hel del om gerilla-krigsföring då jag har följt det tjejenska folkets befrielsekamp i snart 13 år. Jag kan lugnt säga att det inte är möjligt för en arme att vinna över en gerillaorganisation. PKK är en terroristgrupp som har funnits i 30 år. Med andra ord så vet man hur man ska kriga. Dessutom håller man till i det svårtillgängliga Kandil omrpådet och har vilande terrorghrupper som bor i städer och byar.

Sen är det så att den turkiska militären inte bara är odemokratisk, korrupt utan direkt rutten. Nu har det kommit fram att man även kände till Tokat attacken.

Vår militär är alltså full av svin och landsförrädare.

Vad jag menar är att det inte hjälper att bomba Kandil. Dom håller till i sina grottor och förmodligen så förvarna Ergenekon medlemmar i militären PKK innan attacker genomförs. Sen ligger dte mycket i det som PKK säger- den turkiska militären är förmodligen världsbäst på att bomba massiva bergsområden utan att komma åt terrorister.

Kurdfrågan är Turkiets viktigaste fråga och kan inte lösas på en gång. Du skriver att regeringen borde ha kommit med ett paket som innebar demokrati för alla. Ja, då undrar jag hur detta skulle ha gått till? I parlamentet har vi fascister i egenskap av CHP och MHP. I fFörfattningsdomstolen sitter antidemokratiska kemalister som kan stoppa alla reformer.

Allt har sin tid. Den akutaste frågan sedan 1923 är kurdfrågan.

Skit i PKK. Det är en sekt som kommer finnas i Kandil i många år framöver. Krossa Ergenekon så kommer Turkiet kunna demokratiseras och PKK inte kunna genomföra terrordåd i någon större utsträckning. Deras mest spektakulära dåd har ju genomförts efter samarbete med svin inom militären.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Jag kan en del om gerilla krig också. O det stämmer, man kan inte vinna ett krig mot en gerilla utan mobilisering. Dem har ju fan inte ens skickat jägarförbanden i aktiv bekämpning, utan dem sitter och väntar i sina små skjul ute i byarna på att bli beskjutna. I strid så är överrasknings chocken den enda egentliga fördelen man kan få i strid. Man har inte ens skickat över en av TSK:s tre arméer för detta, utan man sitter kvar och gnäller över förluster.

Är Kandil svårt att inta ? Stoppa smugglingen och Skicka över 3e armén och låt armén bygga en bas där. Så får vi se vad från PKK som blir kvar …

PKK:s förluster kan man följa i deras media, där bilder på döda terrorister poppar upp varje dag, sen kan man bara grubbla över hur mycket som de inte tar upp.

Kurdfrågan hade lösts på ett enkelt sett. Släpp lös alla rättigheter, som TURKIET förtjänar, skapa jobb och bygg upp Turkiet. PKK hade försvunnit inom två månader och kurdfrågan hade varit en sida i historien.

Emre

Anonym sa...

Kizil talade kurdiska för en bunt människor som inte förstår turkiska i Östra Turkiet i ett politiskt sammanhang. Håll koll på era turkiska lagar. Vad som sagt har jag inspelad på dvd. Har lust att publicera den bara för att visa att ni har fel.

Har en fråga till bloggskrivaren.
Är ni riktiga ogurturkar(mongoler) eller inavlade jugoslaver lr pontiakgreker som kallar er turkar?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Du kan tydligen inte historien... Vi tog oss en ny partner för varje nytt land vi erövrade... Du kanske tom har turkisk påbro.

Emre