torsdag 11 februari 2010

Europa parlamentets senaste rapport fick en ”one minute” av Erdogan

Jag gillar Erdogan mer och mer för varje gång jag läser om honom i tidningarna. Det är en idealisk politiker i mina ögon, han är ute efter att tillfredsställa så många människor som möjligt och har Turkiet (och inte endast en liten grupp) som målgrupp. Han demokratiserar landet, han bygger upp ekonomin, bryter ner korruptionen, följer Ataturks vision om väst, håller sin tro personlig osv. Kort sagt, så vinner han röster av många av de ”specialiserade” partierna som är koncentrerade på en av dessa inriktningar. Visst rör han till det då och då med klantiga uttalanden, men han har inte det lätt och angreppen mot honom har verkligen varit på låg nivå (allt ifrån att verbalt ge sig på hans fru till att kallas profet).

Det jag främst beundrar med statsministern är hans förmåga att säga det han tycker och ryta till när han anser att orättvisor börjat få allt för stor utrymme. Han står fast vid de han säger, det är en kvalitet hos människor jag iaf värdesätter.

Hans ”one minute” i Davos är ju ett bevis på detta, han sa ifrån när Israel oproportionerligt bombade tätbebodda områden med fosfor granater. Han har även svingat nävar mot amerikanska secret service när dessa blev våldsamma mot hans livvakter.

EP:s senaste rapport om Turkiet fick också en ”one minute”. Den ville att Turkisk militär skulle lämna ön och öppna sina hamnar för den grekiska sidan. Erdogan beskyllde EP att vara blinda, för den turkiska sidan röstade majoriteten för Annan Planen, medan den grekiska sidan röstat till 75% nej till samma plan. Logiskt att gnälla på Turkiet ? Nej, återigen så är man ute efter att sätta Turkiet i den beroendeställningen man varit i länge, men inte tagit sig ur. Erdogans svar ”är EP blinda” tyder på det. Under uppläxningen så antydde även Erdogan att den logik EU rör sig kring kommer en dag att ställas mot dem (vilket jag älskar!).


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Middagen EP blev uppläxad



Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Davos




Sancak Beyi Emre

3 kommentarer:

Osman F sa...

Erdogan är en levande Legend!

Anonym sa...

Visst har Erdogan rätt: EU och alla dess medlemsländer är blinda och stumma. En dag kommer de att själva knacka på hos turkarna och be att de deltar i unionen på helt andra villkor än de erbjuder idag.
Jag hoppas att de(EU) får kalla handen då.

Osman F sa...

Anonym:

Bra skrivet! Det kommer komma en dag när EU ber oss att gå med i EU. Kolla på EU länder som Irland, Portugal, Spanien och så våra grannar i väst Grekland. BANKRUTT! Vad gör vår ekonomi i dessa kristider? Den växer.

Tänk dig ett demokratiskt Turkiet där staten inte behöver lägga ner miljarder o åter miljader på militär och terrorbekämpning. Tänk dig ett demokratiskt Turkiet som är fri från korruption. Tänk dig Turkiet som en genuin rättsstat. Jag säger det igen; Den dagen är Turkiet en stormakt. Republiken har många och stora uppgifter framför sig att lösa. När dom är lösta så undrar jag om folket kommer se något behov av EU.