fredag 12 februari 2010

Hur vågar du följa ICCPR ?!

Ni minns när DTP bommades igen, då man efterfrågade att man följde Venedig kommissionen… Även om den turkiska lagstiftningen är gammal, så följer den denna kommission precis som Spanien gjorde under samma förhållanden, därför gick kritiken inte längre än att man blev ”ledsen”.
Nu har en pro PKK, firat news (PKK:s media som är förbannat kul att läsa, där man bla skriver om att det turkiska officers programmet är för hårt, skit kul!) wanna be ”Azadiya Welat” chefredaktör gripits för propaganda spridning. Låt oss inte glömma att dessa tomtar som ständigt snackar demokrati och rättigheter (men ständigt river ner städer när dessa är aktuella), bör ha bättre koll på artikel 20 i konventionen om medborgliga och politiska rättigheter som säger följande: 20:1 All propaganda i förmån för krig skall vara i lag förbjuden. 20:2 Allt främjande av nationalhat, rashat eller religiös hat, som innebär uppvigling till diskriminering, fiendskap eller våld, skall vara i lag förbjudet.

Om en tidning ständigt använder Firat News som källa (ganska tydligt vad och för vilka dessa jobbar för), vad för budskap kommer att ges tror man egentligen? En av de mest grundläggande konventionerna för mänskliga rättigheter säger att all propaganda i förmån för våld och hat ska förbjudas, o man tjattrar ständigt om MR, då tycker jag att man bör ha koll på dess konventioner och börja följa dessa. Förutom det, acceptera vad de mänskliga rättigheterna förbjuder.

Konventionen säger tydligt att det är förbjudet, och varje stat som ratificerat konventionen ska förbjuda detta enligt lag. Det har man gjort och dess ansvariga har gripits. Var sitter felet ? Ni som fort tvivlar på mig, min kunskap och min linje, läs bara inlägget jag skrev för någon dag sedan om att målgruppen ändrats, koncentrationen ligger på stadsmiliserna och deras stödoperatörer, det är just det man försöker skydda nu.

Låt oss inte glömma att terrorism handlar till stor del att utnyttja de varande regelverken man själv inte följer mot statliga aktörer, se bara på hur talibaner agerar i Afghanistan. Går i fiendens uniform, känner till att ISAF till mesta dels inte kan gå till angrepp utan att själv bli angripen (därför kan man ostört transportera vapen) osv. När något inte går deras väg, då används det i propaganda syfte. Att folket, inte talibanerna råkar illa ut. Precis som i detta fall, det är folket, inte KCK/PKK som råkar illa ut. Det är så äckligt tydligt och billigt att jag inte finner ord.

Sen att vissa i det nya Roma riket (EU) kan ta och stötta en organisation som lever ganska gott på droghandel till Europa är lika absurd. Se bara till historien, vilken gerilla grupp har inte använt sig av droghandel för att finansiera sin ”kamp”?

Precis som Statsminister Erdogan sa, är väst blind för gudsskull?

Samtliga stora tidningar i Sverige har idag skrivit om detta, men självklart, man snuddar endast ytan. Visst, det kan vara okunskap, men är det så att man haft tillgång till information och inte kunnat läsa mellan raderna, då ska man nog byta yrke.

Skulle man ta dessa på allvar så skulle en rolig bild dyka upp. Kurder är änglar och bryter aldrig mot lagen (Ingen människa är perfekt, brottslingar och stolpskott finns i alla grupper). Faktum är att denna tidning ständigt varnats, men fortsatt i samma veva, jag hoppas man sätter ett punkt denna gång.

UPDATE:
Man protesterar mot Öcalans gripande. Under dessa "protester" så är det tydligen helt ok att slänga brandbomber på vanliga affärer och även publicera artiklar som uppmanar till dessa handlingar. Förvånade att dessa stängs ner ? Är detta yttrandefrihet eller en säkerhetsåtergärd, då terrorismen nu återigen återgått till slumpmässiga dåd ? Bland annat sånt här Firat och dess wanna bees förespråkar och stöttar.

Sancak Beyi Emre

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Precis som Statsminister Erdogan sa, är väst blind för gudsskull?"

Äre inte Erdogans brors son som är anklagat för grov narkotikahandel????

Samma mynt som Ciller,Agar o co.

Sancak Beyi Emre sa...

Inte vad jag vet.. Kan du ange en källa på påståendet ?