fredag 27 mars 2009

Roj TV försvinner efter dansk turkisk ko-handel

Rasmussen har snurrat runt en hel del. Han har försvarat karikatyrer av profeten Muhammed som yttrandefrihet, låtit Roj TV sända från dansk mark (illa nog, huvudstaden dessutom) och lyckats få intellektuella i Danmark att smått göra uppror mot den rasistiska politik Anders Fogh Rasmussen fört. En av de främsta forskarna inom rasism, professorn Peter Hervik som jag haft privilegiet att studera under har i flera artiklar visat på den illa behandling icke-västerlänningar och då främst muslimer får än idag utstå.

När han nu ville bli NATO:s generalsekreterare. Turkiet hotade med att lägga in veto, för man bidrar med tillräckligt mycket för alliansen (mest efter USA) för att kunna ställa och styra lite som man vill. Dessutom skulle det innebära en katastrof om Turkiet skulle dra sig ur. Men i alla fall, efter hoten om veto påbörjade USA, Frankrike, Tyskland och nu Danmark en charm offensiv för att Turkiet inte sätta sig emot ett val av Rasmussen. Helt plötsligt gick Turkiets president Abdullah Gul ut med att man inte tänker lägga in något veto. Chockande med tanke på tidigare uttalande?! Absolut inte!

Uppenbarligen så har det återigen ägt rum ”back stage” förhandlingar, som det gjorde när Frankrike åter ville in i Nato. I Frankrike har man börjat bli hårda mot PKK och sedan tidigare har man redan lyckats få Spanien (som grep någon höjdare i veckan) på sin sida i kriget mot terrorism. Men vad kan 70.000.000 landet vilja ha av lilla Danmark?

Håll i er! JO, ATT ROJ TV STÄNGS NER! Det är så jävla härligt! Danska polisens oförmåga att hitta ”några som helst band” mellan PKK och Roj TV (titta bara på deras hemsida om du inte har tillgång till kanalen, så kan du bilda en ganska korrekt uppfattning) har gjort att Turkiet bildat en ny bevisnings pärm som danskarna varit nere och hämtat från Ankara.

Man gjorde en "ko-handel" som såg till att Turkiet inte lägger veto och Roj TV läggs ner på dansk mark!

Till de som gjorde sig roliga över att Turkiet ville ha bort Roj var Fredrik Malm på sin blogg. Han sa något om att yttrandefrihet kunde vara jobbig ibland. Hmm, moral, etik, ärlighet, laglydighet och politisk makt kan vara ännu jobbigare Fredrik! Nu hoppas jag att du hinner spela in tillräkligt många timmar av kanalen (detta rekommenderar jag till alla Roj fantaster) för att smöra in sig hos frugan och dennes släkt.

Jag sa ju att den skulle bort! Jag sa ju till alla hånande kommentarer att man skulle ”njuta av den medan den fanns tillgänglig” Var så god!

Jag antar att Fredrik Malm och den förvirrade norrläningen Claes Nordmark kommer samla in en protestlista med sina ”liberala” vänner, först påstå att det inte är någon koppling mellan PKK och Roj TV, sen förneka och försöka bevisa att PKK inte är terrorister och till slut när inte heller det funkar kommer han hungerstrejka (för det kommer ge honom massvis med plus poäng hos frugan och hennes släkt) i kombination utanför riksdagen och UD för att få uppmärksamhet.

Dock återstår frågan hur klokt det skulle vara att välja en med rasistiska värderingar som generalsekreterare för en internationel organisation som verkar internationellt? Men för tillfället är inte detta mitt bekymmer !

PS. Detta lär strö än mer salt på såren! Blir grottväggarna tätare nu i Kandil?

GP
Star
Hurriyet 2

En välmående Emre

21 kommentarer:

Anonym sa...

Väst ska vara civiliserad och värna om demokrati, heter det när man stödjer separatister. Javisst!! Så länge det gagnar egna intressen, är man "civiliserad".

När danskarna ville smutskasta muslimer och islam, såg man till att ta till alla medel, däribland låta Roj TV sända från Danmark. Som du också behandlar, har en kohandel påbörjats mellan turkar och danskar.
Den ganska orutinerade Rasmussen vill bli nato-chef. Trots att han inte är lämplig för uppdraget kan turkarna tänka sig att inte sätta stopp för hans kandidatur, om man får sin vilja fram, nämligen att stoppa Roj TV.

Turkarna ser till sina intressen och danskarna gör en kovändning som "civiliserad" land.

Ganska oansvarigt från turkarnas sida att enbart se till egna syften.
En person som Rasmussen borde inte få posten då många muslimska länder kommer att straffa turkarna. Icke att glömma har många av dem röstat in Turkiet i säkerhetsrådet i FN.

Turkiet borde värna om allas intressen och inte enbart sina egna.

Sancak Beyi Emre sa...

Muslimska länder straffa turkarna ? Det är de muslimska ländernas oförmåga som tillåter att sådant händer !

Sen är jag nyfiken på hur och vem som skulle straffa Turkiet?

Men jag tycker att mellan österns ledare ska plocka ut tummen ur röven och börja föra vettig politik istället, då tror jag att mycket är vunnet !

Amed + DTP = Sant! sa...

"Han har skrivit ett inlägg nu där han är bergsäker på att AKP vinner i Diyerbakir...."

Hahaha, skrattar arslet av mig!
DTP VANN OCH ETT STORT HEJDÅ TILL DIN VÄN "OSMAN!"

Hälsa Osman!

Anonym sa...

Osman co:

hahaha, oroa dig inte PKK har redan tagit åtgärden iffal Danmark viker sig för Turkiets löjliga krav( som om inte turkiska kanaler inte propogerar för chuvenistiskta Systemet i Turkiet.) En av Turkiets
mest sedda och Kurdernas största TV kanal Roj TV har redan för ca en månads ändrat satelit från Hotbird till Helas. Vill ni ha frekfensnr till den nya Satelit kanalen?????

Så jag antar att PKK:s underrättelsetjänst är aktiva;) don´t worry.

98 Kommuner vann DTP, en ökning med mer än 40% sen förra lokalvalet. Man fick mer än 2300000 miljoner räster( altså fick PKK dessa röster.)AKP fick storstryk i kursika områden. Altså menar du att 5 % av Turkiets befolkning är "terrorister", man fick 13 kvinlliga Borgmästare, mer än vad sekuliserade/Reformpariterna fick gemmensamnt. AKP/CHP hade tre vardera. Vad hände du sa ju att självaste Diyarbekir var under hot att falla????? Man fick nästan 70% där, en stor ökning.

sug på den va...

Objektivitet var ordet...

Zinar Agit

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:
Ja Osman kommer att sluta blogga om han nu håller sitt löfte. Vilket jag tror att han gör.

Zinar:
Jag är intresserad av de koderna. Kan du skicka mig dem? Så är det med majoritets styre i demokrati, bara att gilla läget och inget annat. Dock så ska PKK bort, men om det blir väpnat eller genom politik får nu aktörerna avgöra vilket som är mest givande.

Dock tycker jag fortfarande illa om DTP och tycker att de siffrorna du uppger är för tok för lite för att vara "ett kurdiskt parti". Varför är de inte 10.000.000 ?

Emre

Anonym sa...

Emre: Vad är bäst för Turkiet?
Jag ser bara den fredliga vägen, som jag och många andra miljoner invånare i Republiken Turkiet vill.

AKP måste ändra sin politik, Som Erdogan nämnde. Denna gång måste det vara seriösa framsteg inte billiga makeupreformer. Vill man lösa dena konflikt finns lösningen i Imrali. SÅ är det Emre min vän.

Jag var i Sydöstra Turkiet under Newroz firandet. När jag talade med undomsorganistaionerna var alla för ett fredligt och konfedralt system på den kurdiska frågan.

Det är inte DTP/PKK fel att folk har socialtekonomiskt dåligt i sydöstra Turkiet, det är den Turkiska statens fel. Lösning Lösning är medlet och rättvist budgetutdelning i Turkiet. Kurder är upplysta ska du veta, ute på gatorna visade folk öppet stöd till PKK, vi har brutit rädslan säger dem. Vad mer ska staten göra för ont???? De har gjort det mesta barbariska som under 90-talet.

Så min pappa hade rätt, Turkiska staten har gjort allt i sin makt, vad mer ska dem göra?? Kurderna vinner bara i längden.. Bli inte förvånad om kurdiskt parti vinner i Erzurum, Malatya, Gaziantep, Kars i framtiden.

Zinar Agit

Hascharn sa...

5.58% av rösterna fick DTP valet. Hur många väljare fanns det? 48.000 miljoner?

Fy fan vad några kurder över 18 år det verkar finnas i Turkiet! Om det skulle vara val till riksdagen idag skulle DTP inte komma över spärren.

Zinar Agit:

MHP vann i Igdir 2004 men i valet i söndags vann DTP.

Har ni fått MHP:s väljare på er sida eller vad? ;-)

Sancak Beyi Emre sa...

Zinar:

Självklart är det mest idealiska en fredlig lösning. Men jag håller inte med om att PKK eller Öcalan är en faktor, utan de är dem som motverkar en fredlig lösning. Jag tror att alla med annhöriga på båda sidor inte vill se någon av de destruktiva faktorerna med i leken eller i framtiden. Öcalan och hans gäng ska lägga ner vapnen och ergenekon slasket ska sitta bakom lås och bom. Genom sådana steg måste man återigen förena människorna. Men att gå ut och säga att Apo ska friges kommer bara väcka vrede hos de övriga ca. 60 milj, och då har vi en konflikt som är djup och jävulsk svår att lösa.

Jag kan medge att PKK inte är den enda anledningen till Ö.Turkiets förfall och misär, men dem är en del av den. Där det finns en konflikt, där finns det pengar att tjäna, det har de alltid gjort och kommer alltid att göra. Det gäller att hitta dessa som tjänat pengar på folks misär och ställa dem inför rätta.
Sen kan man fråga sig vad PKK har egentligen gjort för folket? Har de delat ut mat eller har dem tagit den? Har man bytt ut militär förtryck mot gerilla förtryck? Har man kunnat välja bort PKK som civil kurd i Ö.Turkiet? Har man bidragit till regionens utveckling eller har man varit destruktiv?

Det är varken din eller min uppgift att lösa problemet. Men vi kan bidra genom att upplysa båda sidor på ett konstruktivt sett. DTP:s aggresiva och krigiska retorik är långt ifrån det som efterfrågas eller behövs. Kanske vinner röster och sporrar folk, men inte mer.

Båda parter måste gå halv vägs, därför kan jag utan djupare analys säga att Öcalan kommer inte lämna finkan, däremot kan jag tänka mig att de turkiska PKK nissarna kan få amnasti, dem är trots allt Turkiska medborgare. Men längre än så tror jag inte de går.

Det roliga är att man bara sett till statens reaktioner på kurdiska upplopp, men har någon ens tänkt på om turkarna skulle starta upplopp, hur skulle det se ut?

Emre

Anonym sa...

Eller inte, USA är för den danska kandidaten och det talar emot hela ditt meningslösa och totalt felaktiga inlägg: http://www.hurriyet.com.tr/english/domestic/11273527.asp

Det lär, för övrigt, dröja många månader innan parterna kommer överens - och det, i sin tur, kräver lite mer än en resa ner till Ankara och en turkisk pärm. Hursom. Lycka till med pärmplanen!

C.

Anonym sa...

Man blir inte gripen i Turkiet för att tala rättigheter på turkiska offentligt Emre.

http://www.sr.se/cgi-bin/dalarna/nyheter/artikel.asp?artikel=2722836

Skulle du starta upplopp om du var där nere?
Jag som kurd finner däremot tillräckligt många anledningar för det, som alla är en konsekvens av de odemokratiska systemet som Turkiet består av.

Anonym

Anonym sa...

Zinar Agit

5.58% av rösterna? Hur är det möjligt i ett land med 20 miljoner kurder? Fattar ingenting.

Tobias

Sancak Beyi Emre sa...

C:

För den som förstår sig på vad backstadge förhandlingar är, så är det precis vad som krävs.

Sen kan man ju undra vad NATO är utan Turkiet? Vad händer med USA:s och Natos operationer i regionen utan Turkisk samarbete? Eller mardröms scenario, hakar på med ryssar och kineser?

När du beaktat det kan du uttala dig. Men fortsätt intala dig om att det bara är en bluff...

förresten, din länk fungerar inte pappskalle!


Anonym:

Nej, det blir man inte, men det finns även spelregler (kulturella arv) som inte ens säkerhetsrådet kan lägga sig i. Hur taskigt det än är så måste man anpassa sig till varje territoriums lagordning. Det är så demokratin är, som många ser som något guddomligt!



Man blir inte gripen i Turkiet för att tala rättigheter på turkiska offentligt Emre.

Ja, jag skulle startat upplopp om man fick för sig att släppa Öcalan. Jag skulle uttrycka mina demokratiska rättigheter genom att bränna bilar, riva civila affärer osv a la DTP ...

Om det nu finns en odemokrati, varför inte föra en vettig politik? Det finns många turkar som känner att demokratin är bristfällig, jag är en av dem, så man kanske tom skulle kunna ta sig förbi etno-politiken genom en vettig politik?

Emre

Bahlool sa...

titta in på http://www.muslim.nu
vi har en artikel där om din käre statsminister ;)

Sancak Beyi Emre sa...

Bahlool:

Med effektivitet går allt att lösa. Kanske ger Rasmussen en lektion om moral, etik och universiella värderingar.

Emre

Anonym sa...

Emre,

Skulle vara fint om du kunde ge ett exempel på ett "vettigt" politik i Turkiet.

Tobias,

I ett land där soldater står utanför vallokalerna och man står under konstant hot då man ska rösta på DTP så är det svårt att skapa en stark kurdisk enighet. Massvis av brända röster som skulle ha gått till DTp har man hittat i papperskorgar. År av en effektiv assimlationspolitik har försvagat enigheten och sedan ska man inte glömma statens mutande av fattiga kurder kring valtiderna (vilket inte görs lika aktivt under resten av året). Hur som helst är detta bara en början men om det fortsätter på detta vis kan DTP spela en ennu större roll i politiken i Turkiet än det redan gör idag.

Anonym sa...

Alltså dem som skriver att DTP är bra här i din blogg Emre abi är ju bara personer som är Anti-Turkiet och pro PKK.

Lösningen finns i imrali, bahh!

Den personen kommer ju aldrig se dagsljus igen och jag kan lova att militären snart slår näven i bordet i Turkiet igen om dem Pro PKK kuderna som härjar runt fortsätter.

Löjligt överhuvudtaget att försöka gruppera kurder som kurder och inte som turkar. Varför ens försöka hetsa oss Turkar om att det ska bli ngt inbördeskrig?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:

En vettig politik är att inte ha upplopp efter varje möte, propagera för att terror dömda ska friges, bränna ner affärer, bilar, infrastruktur i allmänhet, ge sig på andra politiska partiers byggnader och annhängare. Samtliga som avstår från detta djuriska iq befriade beteende anser jag för politik. En vettig politik är någon som tilltalar majoriteten av befolkningen, då man har moraliskt ansvar som medborgare att inte bara tänka på sig själv, utan även på allmänheten.

Mutor väljer man själv om man vill ta emot, sen är det inte så lätt att avfärda kampanjer !

Anonym2:

Kurder är kurder och vi har levt sida vid sida sedan långt tillbaka. Men att föra politik på etniska grunder är fel, hur förväntar man sig jämnstäldighet då? dessutom kryddar man den med krigisk retorik. Det skulle bli väldigt farligt om ett "turkiskt" parti hade gjort de samma.

Sen när man återigen får på käften så gnäller man. Ge dig inte in i rinken om du inte kan gå hela matchen.

Emre

Anonym sa...

Turkarna må vara chauvinister men det är inte de som står på schavotten. Slutet är nära för terrorgruppen. Katt och råtta leken är snart över. Uttrycket " råttan kan undkomma katten länge men utgången är oundviklig", är lämpligen på plats att nyttja här. Turkiet är synnerligen ett mäktigt land att räkna med i Europa och dess fiender kan snart inte fler "kryphålor".

Anonym sa...

Chauvinism kommer av franskans chauvinisme och är överdriven patriotism som förhärligar det nationella identiteten.

I FEEL GOOOD!!!!

Join the club!

Grey sa...

Härligt! Nu ska danskarna stänga ner apornas TV kanal!

Sancak Beyi Emre sa...

Grey:

Även om man är terrorist så är man i grund och botten människa och oftast turkisk medborgare (när de gäller PKK). Jag publicerar alla inlägg, men snälla försök hålla er borta från rasism.

Emre