måndag 7 december 2009

Apornas Planet, så här skulle det se ut om man fick bestämma

Idag stupade sju turkiska militärpoliser som var ute rutin patrull. Deras minibuss besköts av automatvapen. Gissa vilka som låg bakom dådet? PKK ! Dessa ”fredliga” ”befrielsekrigare” lever efter den politiska ideologi som orsakat mer död än något annat i historien. Man lever upp till Mao:s tänkande att ”politisk makt växer ur en gevärspipa” och hävdar sedan att man inte är terrorister. Terrorism, som inte är enhetligt definierat, kan summeras som en form av Anti-krist, eller snarare anti-demokrati som det skulle heta i dagens värld. Att man tror att vapen kommer ge politisk makt…. Genom våld, hot om våld och skräck försöker man uppnå politiska mål. Vad är PKK? Ett gäng förvrängda idioter som lever efter en politiskideologi (Marxism, leninism och maoism) som resulterat i 100-tals (observera plural) miljoner död och elände.

Detta handlande eliminerar all legitimitet (om de nu någonsin haft någon) de haft och stärker argumenten till oföränderlig, att man har att göra med en terrorist organisation. När reformer erbjuds, DTP får chansen att få fram sina väljares vilja och argumenten för förtryck skulle elimineras, vad gjorde man? DTP gjorde allt i sin makt för att sabotera processen genom verbala provokationer och senare genom handlingar. Det började i Izmir där man provocerade fram våldshandlingar (vilket aldrig är legitimt, men under vissa förhållanden får man vara extra försiktig), sedan började man gnälla över att terrorist ledaren Apo:s nya cell (som ser ut som ett spa) skulle vara för trång och dålig och därefter har det burit av.

Man har gått ut på protester (en demokratisk rättighet), men med Molotov bomber (kriminellt och idiotiskt)…. Det slutar vara en rättighet när ”protesten” går ut på att bränna ner byggnader. Det hade varit lite mer förståligt om man gav sig på militären, men det är civil infrastruktur man ger sig på. Deras syn på demokrati ger en klar bild av vad man strävar efter… Apornas (Apoisternas) planet!

Jag anser att bär man vapen, så är det fullt legitimt att göra allt i ens makt för att avväpna dessa, i annat fall verkar inte statens skydd för medborgarnas säkerhet. Att bränna affärer och kontor försätter folket i svåra situationer, vad förväntas då att man ska göra ?

Man har gnällt över att barn har häktats under kravallerna. Barn är inte barn om man kan kasta brandbomber och stenar som kan resultera i att folk dör eller skadas, då får socialen tvångsomhändeta dess barn. Förutom det, så för en månad sedan kastade samma ”barn” en brandbomb på en buss, som resulterade i att folk blev skadade, en av de skadade, en 16 årig flicka som var på väg hem från skolan, avled idag av sina skador.



16 åriga Serap

Vad har man för människo syn, etik och moral om man använder barn som mänskliga sköldar? Detta endast i propaganda syfte när något händer.. Varför ger man barn bomber och stenar? Sen har man mage att protestera när dessa grips? Ryggradslösa djur är kända, men jag tror att detta kastar ett nytt ljus över det hela.

DTP gick även ut med ett uttalande efter Seraps död.... Man kände väl lite ångest och skuld, men kunde inte låta bli att skylla ifrån sig på andra partier för ens eget beteende....

DTP och PKK är panikslagna, det är ett faktum. PKK:s uttalanden på senare tid har varit att "även om vi förlorar Kandli, så kommer vi fortsätta"... Under de senaste veckorna har man bytt retorik till att offentligt visa att de turkiska tidningarnas påståenden om ett försvagat PKK är sanning. DTP som är PKK:s parti har gått ut med absurda uttalanden, där allt går isär. Ena dagen är man för initiativet och andra dagen är man emot. Det har även nått den nivån att Emine Ayna (vars man planerar terrordåd i Kandil) sagt att man ska lämna politiken och gå med i PKK (är man civil fortfarande då enligt folkrätten?) uppe i bergen. Förutom det, så tar man inte avstånd från våldshandlingarna och säger samtidigt att det inte är på DTP:s initiativ. Fasten man hotade med att ordna just anarkiska upplopp några veckor sedan.

Jag läste på Fredrik Malms blogg idag att han skulle delta i ett möte som heter ”Turkiet och den kurdiska realiteten”. Jag undrar om dessa aspekter kommer att tas upp och om man vågar stå bakom DTP och PKK:s handlande någon mer. Tidigare har det varit galet att stötta dessa, men nu är det att mer eller mindre att begå politisk legitimitets självmord och sätta en ribba för ens intelligens nivå .

Vi ser tydligt vad man är och vad man står för. Allt annat än demokrati (som man bara memorerat men inte fattat innebörden av) och fredlig. Sen kan man fråga sig hur kommunist tvistade idioter kan vara demokrater?

Jag hoppas att alla tar sig i kragen och att detta anarkiska beteende får ett slut snarast. För om vinden skulle vända, så skulle detta stå dessa djur (vad kallar man beteende som hör hemma i djurens värld och inte i ett demokratiskt samhälle?) väldigt dyrt. Frustration har byggts upp och när det släpps lös, så blir kan det gå illa. Jag hoppas inte detta händer utan att djuren lär sig hur man uppför sig i ett mänskligt samhälle, där djungelns lag inte gäller.

Apornas planet var en film, ta det för vad var och kom till verkligheten….

”Qui desiderat pacem, praeparet bellum”
(let him who desires peace, prepare for war)
- Flavius Vegetius Renatus

Sancak Beyi Emre

36 kommentarer:

Anonym sa...

SÖK TRÖST I ORDEN:

"BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR, TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR"

BU ULKE UC DÖRT CAPULCUYLA BÖLUNMEZ.

BILMEZMISIN SEN NICE YILLAR NE AVRUPA NEDE AMERIKA NEDE MOSKOF BU ULKEYE GEM VURAMADI.
KALDI KI UC BES CAPULCU.

BILIE MISIN SEN TURKUN EFSANESINI? HANI TURKUN IRKI TUKENIRDE, SON TURK BIR DISI KURDAN DOGAR.
BU CAPULCULAR DEGILDE NE CONI NEDE MOSKOF BIR ARAYA GELSE YINE BU ULKEYE YAN BAKAMAZ.

NE GUZEL SÖYLEMIS SAIR "UGRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR".
UGRUNA ÖLEN OLDUKCA BU TOPRAGIN,
BU AZIZ VATANIN BIRAK DOGUSUNU,
17 SANTIMINE BILE KURBAN OLURLAR.

Ahömbele sa...

Vart är alla dem där stolpskotten som brukar kommentera om hur dåligt kurderna har det i TURKIET? VART ÄR NI?! Varför kommenterar ni inte artiklar som denna?

Varför kommenterar ni inte att pro kurdistan anhängare har slängt en molotov som har bränt ihjäl Serap? Hon kämpade i 29 dagar innan hon avled av skadorna, bara på grund av att hon var på väg hem till skolan och åkte buss!

Vad hade dem 7 jandarma gjort? Dem åkte på ett sedevanligt bevakningstur i sitt land.

Ni är pinsamma! Istället för att sprida lögner om Turkiet, kan ni ju förklara dessa två händelserna, samt dem stenkastningar, fyrverkiskjutande och molotovkastande vi sett i snart 1 vecka!

Istället för att jämnt kasta skit på Turkiet kan ni ju komma med riktig fakta och konstruktiv kritik, men det kan ni ju inte för att ni är Turkiet hatare för att era föräldrar har tvingats att fly från Turkiet, på grund av sin politiska åsikt, säkerligen densamma som vi ser DTP ha idag om inte värre.

Riktigt underligt att ni trots ert Turkiet hat, väljer att besöka mitt land. Dubbelmoral så det ryker om det!

Sedan är det underligt att trots att den så kallade ergenekonstaben är bakom lås och bom, samtidigt som det sker upplopp...
Var det inte dem som var spelarna i detta "shackspel", djupa staten, vilket jäkla skämt :P

Behövs ingen djupstat när man har en massa kurder som förstör för den stora kurdmassan. Sicket skämt!

Var så jäkla fint att se polisen idag på Show TV nyheterna hur han besvarar en gubbe vars son plockas in i Istanbul för stenkastning:
"men varför tar ni min son, han är ju bara ett barn"
" Om han nu är ett barn, varför tar du inte ditt ansvar som förälder och ser till att han inte kastar sten på polisen!"

Anonym sa...

GÜZEL TANRI !.

Sana hepsinden çok yalvardığım şudur : TÜRK'ü dalkavukluktan kurtar ! Dalkavukluk ve emsali vasıtalara zengin olmaktan koru ! TÜRK'e kötü para hırsı verme ! Dalkavukları yok et !


AMAN TANRI !.


TÜRK aile, töre ve disiplinini her şeyden evvel koru! TÜRK toprağında hürler yaşasın. Adaletten başka bir şey hüküm sürmesin! Sen TÜRK'e tabii şeylere tabiata karşı sevgi ver! TÜRK yurdunda yoksulluk o kadar azalsın ki fakirlik suç sayılsın!



Acunu ( Dünyayı ) Yaratan Yüce Tanrı !.


TÜRK'e insaniyetten evvel TÜRK milletini düşündür. İnsanların insaniyet dedikleri şey, göz boyamak için icat edilmiş bir boyadır. İnsaniyet maskesi taşıyan öyle milletler vardır ki maskelerinin altında canavarlar yaşar. İnsaniyeti gören olmadı. TANRI, TÜRK'e sağlam, sürekli irade ver! Güçlüklerde, sabrını, tahammülünü aynı zamanda gayretini arttır! Ona esas seciye olarak vazife muhabbeti ve mesuliyet duygusu ver! Mesuliyeti TÜRK yurdundan eksik etme! En büyük kuvvetinTÜRKLÜK aşı olduğunu TÜRK'e öğret!



TANRI !.

TÜRKÇE konuşulan, TÜRK'e yurtluk etmiş olan yerleri kıyamete kadar TÜRK'ün hükmü altında bırak !

Anonym sa...

OGUZ KAAN

M.Ö 209-174 tarihleri arasında hun imparatoru Mete Han dönemimde yaşamıştır.


Oğuz Kaan'ın Türk'lük Dua'sı




ULU TANRI !.
GÜZEL TANRI !.
GÖK TANRI !.

Sen Türk'ü Türk yurtlarını koru !..


Düşman şerrinden sakla ! TÜRK'ü yiğitlikte daim et ! TÜRK'ü erlik davasıyla yaşat ! TÜRK'ü gerçekçi yap ! TÜRK'ün gönlüne herşeyden önce, hatta kursağına ekmek koymadan evvel TÜRK'lük sevgisini koy ! TÜRK'ü ideal ile yaşat ve ideali hakikat yapmaya çalışsınlar ! Törelerini canları gibi saklat ! TÜRK'e zevk ve rahat verme ! Bilakis zahmete alıştır ! Zahmetle yürekleri, bedenleri demir olsun ! Bu sayede onlara yüksek çalışma kudreti verirsin ! TÜRK'ü faal, cevval edersin. TÜRK'e değişmez bir seciye ver ! Zamanla seciyesi değişmesin, sade tekemmülle tadilat görsün !


ULU TANRI !.


Milli kuvvet, namus, ahlak, azim , sebat, ideal, TÜRKÇÜLÜK ruhu, yurtseverlik, ilim, sanat teşkilatı, intizam, beden kuvveti ve zenginlik ile hasıl olduğundan; TÜRK'e bunları ver ! TÜRK'ten hırsız, namuzsuz türerse hemen kahret ! TÜRK'e benlik, hem de yüksek bir benlik ver ! TÜRK nefsine itimat sahibi olsun ! TÜRK'ü muhakemeli, ciddi adam olarak yarat ! Hissiyatına kapılıp, öfke ile ayaklanmasın ! Birden barut gibi parlamasın ! Daima soğuk kanlı olsun ! TÜRK'ü her milletten cesur yarat ! Öç almayı TÜRK asla unutmasın !


ULU TANRI !.

Namuzsuz bir tek TÜRK yaratacağına, dünyayı yık daha iyi ! Ne kadar korkak TÜRK varsa hepsini helak et ! TÜRK herşeyi mukayese etsin ! Yalnız akıl ve mantık denen şeylere bırakma onu ! Sabırlı, derde dayanıklı olsun ! İradesi çelik gibi olsun ! Dönek TÜRK yaratma ! TÜRK'leri maymun iştahlı yapma ! TÜRK daima ihtiyatla adım atsın ! Kimsenin tatlı diline inanmasın ! Kimseye emniyet olmasın ! Çalışma zekâdan üstün bir kıymet olduğundan, TANRI, sen TÜRK'ü çalışkan et ! TÜRK'ün ömrü çalışma ile geçsin ! Ona daima çalışma aşkı ver ! Hele elbirliği ile çalışmayı alet etsin ! Tembel TÜRK'ü hemen öldür !

TÜRK'e her milletinkinden üstün zeka ver! Zeka ve çalışma; ikisi bir arada olunca TÜRK'ün önünde durulmaz! Milli büyüklüğün tek şartı yüksek ideal, buna alışmak için de yüksek ahlak, fedakarlık ve sebat lazım olduğundan TÜRK'leri ahlaklı, sebatlı ve fedai kıl! TANRI, TÜRK'leri sen kendi elinle birleştir ve herşeyden evvel ruhları birleşsin! Onları tek bir kafa gibi birleştirici kültür sahibi et! TÜRK'ü töresine sadık kıl, Tanrı! TÜRK budunu: Biliniz ki atalar töresi asırların tecrübesi ile husule gelmiş büyük bir hikmettir. Tanrı beni töreye dokunmaktan ve dokundurmaktan sakladı ve saklasın!

ULU TANRI !.


Türk milletini lafçı değil, elinden iş gelir insanlar et ! Bir şey söylemek vazife yapmak değildir. Onu fiilen yapmak ve yaptırmanın vazife olduğunu beyinlere sok !

Dersim1938 sa...

Ahömbele

Haha är du seriös? Kolla in turkiska dubbelmoralen!

Ska vi börja med turkiska fascisternas attacker mot kurderna alla dessa år?
Seriös, cry me a river.. Stackars Serap jag vet inte vad. Ska vi inte tycka synd om alla barn Turkiet mördad? Alla familjer som lidit pga Turkiska staten. Vi såg ju vad som hände med Ceylan. Stackaren som dödades av en TURKISK MISSIL!

”Vad hade dem 7 jandarma gjort? Dem åkte på ett sedevanligt bevakningstur i sitt land.”

Vad hade de miljontals kurderna gjort förutom att prata sitt språk? Vad hade de miljontals kurderna gjort förutom att de krävt sina rättigheter? Vad vad vad!
Mm juste.. snacka om dubbelmoral. Ni turkar är roliga ni.

Och till dig Emre, jag måste verkligen säga detta. Du är troligen den dummaste och trögaste människan på denna jord, jag menar det. Och visst är det en bedrift, så var stolt! :)

Sancak Beyi Emre sa...

Dersim

Ja, jag antar att inlägget sved… med all rätta !

Vi kan väl börja med att du definierar ”fascist” för mig innan vi fortsätter.

Sen kan vi även nämna att Ceylan blev dödad av en odetonerad granat. En sovjet tillverkad sådan för att vara mer specifik. Att den är sovjet tillverkad gör att den inte kan användas av eldrör från NATO standard och Turkiets arsenal är anpassad för NATO. Dessutom behåller ingen nationell armé så gammal ammunition i lager, så jag antar att det minskar antalet misstänkta förövare. Är det den biliga PKK propagandan du köpt?

Vad vad vad? Ja, nu kan dem tala sitt språk, och har chansen till mer. Men istället för att stötta det, går man emot.

Jag tror snarare att du behöver ta dig ur ghettot du lever i oftare och lära dig att tänka innan du uttalar dig och uttrycka dig bättre. Istället för att svara på de punkter jag tagit upp så går du till abstrakta angrepp. I Sverige, i samhällen, håller inte djurisk aggresivitet... Försök förklara dig (o nu ska man lära upp dessa också)!

Till samtliga läsare:
Dersim är urtypen till invånarna i apornas planet. Så här brukar de vara och uppföra sig. Kan man förvänta sig att dessa förstår vad demokrati och fred är ? Förvånar våldsorgierna er ?

PS. Ni PKKare är än roligare, varje gång ni visar upp er briljanta retorik som präglar kloka argument gör ni er till åtlöje. Men det roligaste är att ni själva inte märker de.

Emre

Dersim1938 sa...

Emre

Sved? Knappast! Det är just det som är det roliga!
Vad som är ännu roligare är att jag inte ens läste ditt inlägg (inte värt det)
Jag vet inte vad/vilka punkter du vill ha svar på. Vad snackar du om!?


Ingen billig PKK propaganda jag köpt, snarare du som köpt militärens billiga propaganda.
Samma billiga propaganda som användes när en turkisk general kastade in en handgranat i ett kurdiskt bibliotek och skyllde sedan på PKK. Samma billiga propaganda som militären använde när man förnekade att PKK kidnappat 8 turkiska soldater tills de visades för omvärlden på ROJ TV!

Jag tar inte en kille som dig på allvar så av den anledningen skiter jag fullständigt i hur jag stavar, uttalar eller uttrycker mig!


Min korta tid på denna blogg är slut. Jag tackar för mig och lär inte skriva eller läsa något mer här. Hej!

Ps. Ceylan var bara ETT exempel.

Sancak Beyi Emre sa...

Dina ord skänker mig ro och hopp om framtiden Dersim…

Du har inte läst inlägget men har en förutfattad mening om innehållet. Det tyder ju på intelligens och att fredsarbete med motsvarigheter till dig är lönlöst.

En general ? källa ? Generaler är i praktiken stabs officerare och gamla herrar dessutom, sitter på kontor med pappersarbete. Jag tvivlar på de. Jasså? Soldaternas status var försvunna, var visste man inte, när de dök upp på roj, så fick man de bekräftat. Var ligger propagandan i det ?

Om det är sådana som dig som ska dela Turkiet, så är jag inte ett dugg orolig, skulle bli förvånad om du kunde knyta dina egna skosnören. DU GÖR MIG ÄN LYCKLIGARE NÄR DU SÄGER ATT DU INTE SKA SKRIVA PÅ MIN BLOGG MER! Som nu är allmänt känt så är jag allergisk mot idioter. FÅR UTSLAG!

PS. Ceylan var ett dåligt exempel, dessutom baserat på PKK propaganda. DS

Emre

Ahömbele sa...

Dersim,
Alltså du måste ju vara helt borta lillgrabben. Detta är ju bara det senaste, sedan en viss Apa på 70-talet började att sprida kurdisk nationalism och började mörda vanliga civila har 30 000 människor dött.

Att du beskyller staten för att helt random mörda kurder är ju befängt. Turkiet har lidigt länge nog på grund av terrorister i vårt land. Att du dessutom tror att du representerar alla kurder och deras tycke och försöker göra det till en Turk vs. Kurd grej tyder ju på hur blåst du är.

Vakna upp grabben, du lever i en dröm värld.

När Turkiet demokratiserar visar en minoritet inom den kurdiska minoriteten att man inte vill ha fred och demokrati utan väljer tvärtom att mörda och sprida terror.

Va stolt över det och fortsätt att skydda dina terroristhandlingar, jäkla stolpskott.

Vilka miljoner kurder har dött? Du tror seriöst att några millar kurder är hatiska mot Turkiet? Skönt att vi har skämt som dig grabben, humor!

DET ÄR ALDRIG OKEJ MED TERRORISM!

Anonym sa...

Emre:

Det behöver inte vara så att PKK ligger bakom terrorattacken mot dom 7 turkiska soldaterna. Det kan mycket väl vara Ergenekon. Hur det är med den saken spelar ingen som helst roll. Att attacken kommer nu är ingen slump. De som har banat vägen för attacken är i slutändan PKKs stads-terror den senaste tiden. I symbios och samförstånd sker detta. Vi minns bakhållet i Bingöl i början av 90-talet. Under den perioden diskuterades också en lösning av kurdfrågan. Vad hände? PKK och Ergenekon inom militären planerade ett dåd som slutade med 33 dödade turkiska soldater i bakhåll.

Sen tycker jag att TSK är en stor skam. Man verkar vara så upptagna med att genomföra kuppar att man inte lyckats lära sina soldater att skydda sig mot bakhåll. Personligen frågar jag mig vad PKK gör i tokat? Tokat ligger inte i östra Turkiet, utan i anatolien ju.

Osman Feffeson sa...

Emre:

Vad är skillnaden mellan PKK-terror och den turkiska militärens statsterror?

Ceylan dog med största sannolikhet av en TSK granat. TSK är ju en myndighet som skickar soldater som endast fått utbildning i 20 dagar till fronten och medlemmar i TSK har planerat och genomfört attakcer mot turkiska soldater tillsammans med PKK. (Daglica Och Aktutun).

Den lilla turkiska tjejen föll offer för PKK terror.

Ceylan för statsterror.

Vilket är värst?

En äcklig och vänsterextrem terroristorganisation som dödar ett barn?

Eller att vår egen militär dödar sin egen medborgare som den har till uppgift att skydda.

Tänk på det. Ska vi kalla oss för en stor nation så kan vi inte sänka oss till extremisternas nivå. Vi är en stat, vi är patrioter som står upp för vår demokrati.

Inte förvånad över att PKKare utnyttjar Ceylans tragiska död. Samma sak gör ju MHP nu med den unga turkiska tjejens död.

Samma fnask som sitter i samma båt!

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Terror har inga grader… All terror är lika illa !

Ceylan kan inte ha dött av en granat från TSK… jämfört granaten och granatkastarna TSK använder. Sen är GSUn för stridande tjänst i TSK minst 3 månader som i Sverige. Däremot så är den kortare för icke-stridande kontorstjänster. Tvivlar på att de skickas i strid. En sak till, Daglica och Aktutun, trots att man förrådes i egna led, var både underbemannade och utrustad med skadat materiell så höll man sina ställningar och orsakade mer skada än man själv tillfogades. Tyder inte på kort utbildning om du frågar mig.

Militären har begått mycket hemskt tidigare. Men idag, är det annat. Jag kan inte ge staten ansvar för Ceylan.
1. Det var inte en TSK granat
2. Hon besköts inte, hon trampade på en odetonerad granat.
3. Det är ett litet barn och turkisk medborgare, det är TSK och statens uppgift att skydda henne. Det gjorde man inte. Där om någonstans gjorde man fel!

Nej, varken Ceylan eller Serap ska användas i sådana syften. Inte av någon för något. De är döda… Låt dem vila i frid..

Osman Feffeson sa...

Emre:

Det kanske är så som du skriver. Jag hoppas det. Men samtidit som misstror jag TSK så in i helvete. TSK har efter 30 år av kamp mot PKK ännu inte fattat att man borde ha bildat en proffessionell arme. Ja, inkompetens kallar jag det för. Det tog även 10 år innan man ändrade strategi mot PKK. Under 90-talet kunde PKK slå tillbaka TSK trupper under vissa slag.

I ivlket fall som helst har jag inte läst någonstans att det skulle vara som du beskriver det. Det må vara sant, dvs att PKK placerat granaten där och sedan hoppats på ett dödsfall. Å andra sidan vet jag att det finns fullt av svin inom TSK som gärna ville ge Ceylans dtragiska död till PKK. Vi ser PKK och Ergenekon agera i samförstånd och symbios.

Vi ser även ett starkt Turkiet växa fram och Turkiets motståndare i världen vill gärna kunna peka på att Turkiet har det oroligt internt. En person som Ergenekon lirarna har ett nära samarbete med är bland annat Michael Rubin, en sionist som samarbetar nära med neo-con grupperna i USA.

Vad gäller PKK så har man nu banat vägen för attacker från Ergenekon.

Vad anser du om DTP ska stängas ner eller inte? Enligt Venedig konventionen kan man ta mig fan stänga ner det där partiet hundra ggr om. Men jag anser att man INTE ska göra det. Det finns hökar och duvor inom partiet. Låt DTP stanna kvar i parlamentet och skämma ut sog än mer. Det ligger i Turkiets intresse för att vinna tillbaka många kurderns hjärtan.

Det ska bli väldigt intressant att se vem som ligger bakom attacken mot våra soldater. Kommer pKK ta på sig dådet? Eller kommer man att kasta skit på Ergenekon? Oavsett hur det ligger till så har PKKs upplopp och DTPs provokationer banat vägen för den attacken.

Så dom är i en svår sits.

Inom 8-12 månader finns inte PKK mer.

Sanna mina ord!

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

O jag har förståelse för din misstro… Om de senaste anklagelserna stämmer mot de gripna officerarna, så har man sysslat med allt annat än vad man bör. Men majoriteten är goda patrioter som jobbar för sitt land och inte för andras intressen.

Yrkessoldater i den mängd behövs inte egentligen, det är bara den jävla rotationens systemet man har på yrkessoldater som är idiotisk. När de börjat lära känna folket, berget och erfarat uppgiften roteras de ut. Deras kunskap skulle bidra till de värnpliktiga, men icke… Det samma gäller poliser. Man hinner inte få den djupa kontakt med folket som man skulle få annars.

Granaten var inte placerad. Den sköts, antändes men detonerade inte. Kan ha legat där i evigheter. Men när lilla Ceylan rörde vid den, så antändes den och detonerade. Därför man behandlar odetonerad ammunition väldigt försiktigt. Jag tror inte någon hade för avsikt att Ceylan skulle dö.

DTP är ett gäng fåntrattar… Jag bryr mig faktis inte. Varken dem eller PKK kan skada Turkiet. Endast ge en irriterande huvudvärk. Men om nu det finns en lag som berättigar stängning, så tror jag att de sker. Men vem vet ? Sen skulle även jag vilja se dem göras till åtlöje, genom sina idiotiska uttalanden och agerande.

Idag har man vänt igen, ”acilim” bitmedi säger man nu.. o igår var det att AKP lurar de kurdiska folket.. Hur kan man ta dessa människor på allvar ? VAKNA UPP MITT FOLK !

Emre

Anonym sa...

"Inom 8-12 månader finns inte PKK mer. " .

Feffi: Datumet 15/8/84 sa man från turkiskt militär att "banditerna" skulle elimineras inom 24 timmar. sedan sa man 48 tim, efter det 1 vecka osv. Idag är datumet 8/12/09. Många år va?? Sanningen är den att den kurdiska kampen kommer att fortsätta fram till den dagen man är fri....

Snöbollen rullar vidare, lutningen är brant & djup... O just denna snöboll har skapats av fenomen världen aldrig skådat..


1668

Barbarbaba sa...

Jag träffa en Assubay nyligen, och vi snackade en del om hur TSK jobbar idag, han sa att media nämner inte ens en bråkdel av allt bra dom gör, utan fokuserar hellre på några pensionerade idiot generaler som blivit förvirrade med stigande ålder. Iaf så frågade jag vart han tjänstgjorde senast, och han berättade att vart vid gränsen till Kina under en operation som skulle rädda uygur turkar, dom hade fått över 200 famlijer som sedan hade tagits till trygghet i Turkiet. Jag fick gåshud!

Mannen i fråga hade även ett ärr i ansiktet som jag fråga hur han hade fått det, tydligen hade dom vart ute på operation i kandil och han hade fått sy sig själv i brist på sjukvårdare. Killen var en riktig krigare, men hur sympatisk som helst.

Anonym sa...

Dersim, din idiot och "apa"!

Hade staten intensionen att få ett slut på kurderna och PKK hade man kunnat utrota och döda besinnigslöst såsom de idioterna du företräder gör.
Nu är det så att Turkiet har inte dessa intensioner för däri räknas "apor" som du in. Det finns dock en del "apor" även bland militären som använder samma metod som de "apor" du företräder.

Varför skjuter inte polisen i Istanbul på de ungar ni "apor" använder som sköldar såsom israeler gör?
Just för att de är inte blodtörstiga mördare som de "apor" du företräder.

Sancak Beyi Emre sa...

Kurdiska kampen ? Det är en förolämpning mot kurder att kalla det de där… Är det kurdernas kamp att döda andra kurder och utföra terror dåd som är finansierat på omfattande drog handel ?

Nej min vän… Ni är fort minoritet bland kurder, ju tidigare du inser det, ju bättre kommer du må.

Vad har pkk uträttat ?

Är det PKK eller det Sanli Urfa gjorde när man slängde ut Fransmän och Armenier, som man bör vara stolt över ? Du verkar inte ens kunna din historia. Vakna upp apa, inse sanningen.. De flesta av dem ni skyddar avskyr er !

Emre

Anonym sa...

"apa"??? vårda ditt språk, där ser du, en kurd skall alltid kämpa för andra makter.Den tiden är över lille man.
Jag kan väll min historia. Du är den siste som skall lära mig den. Det är därför misstaget inte skall göras om.

Snöbollen rullar på... Med tiden växer den bara.

Barbar:

"som skulle rädda uygur turkar, dom hade fått över 200 famlijer som sedan hade tagits till trygghet i Turkie" Du menar väll Xinjiang det är väl så det heter på kinesiska. Det är väll en provins i Kina. Varför kidnappar man kinesiska medborgare. Vad har den turkiska armen där att göra???? Då är det väll kränkning av annans stats suveränitet. Nu var jag ironiskt men det är så ni turkar argumenterar när det kommer till den kurdiska frågan. Jag drar parallell med det kurdiska frågan.

Om du nu påstår att "Östturkestan" inte tillhör Kina är ni som påstår det rent dubbelmoral. Som Emre brukar mynta "se om ditt mongoliska tält först innan du klagar på nån annan."

Jag väntar till våren.................

Anonym sa...

Hahah. i min provins kan man muta en "befäl" med några tusen kr.. Wow TSK.. Generlaerna är dyrast. "untuceble" i helvete heller.

Så den som säljer vapen för att mörda hundratusentals människor årligen, vad säger man om dem??. OJJ Droghandel är så farligt??? Bevisa att PKK i bedriver ett organiserat droghandel. TSK hur många av sina "medborgare har dem inte dödat??? Hur många kupper har man inte gjort??? Ni ska ha en sak klart för er, turkiskt uniform är inte välkommen i kurddominerade områden. Hur svårt skall det vara att förstå det. Visst finns det kurder som suger av dem, men som tur är det inte i majoritet.

Osman F sa...

Alla lirare:

Barbarbaba:

Ja hade inte majoriteten iNOM TSK varit patrioter så hade Turkiet delats för länge sedan och turkiskt medborhgarblod runnit längst våra vägar och gator. Men pajaserna inom militären är inte vilka pajaser som helst- dom är djupa staten/Ergenekon. Beredda att slå till och mörda turkiska medborgare när som.

Jag är inte helt övertygad om att våra martyrer i Tokat mördades av PKK. PKKs senaste provokationer och upplopp banade vägen för något som tex Ergenekon välkomnade väldigt mycket- sen kom alltså denna attack.

Var beredda på att det kan visa sig vara TSK-medlemmar som står bakom attacken mot våra soldater. Sen kommer pKK pajaser att säga- se, det var inte vi. Men PKK inledde med att underblåsa BEFOGAD nationalsim bland turkarna genom stads-terror och sen kom alltså denna attack i staden Tokat som ligger i anatolien.

En sak står jävligt klart och det är att PKK nu har visat att dom INTE kämpar för kurdernas rättigheter, utan för det som Ergenekon hororna kämpar för- ett svagt, konfliktfullt och fattigt Turkiet. Landsförrädare är dom allihopa!

Vad som gör mig stolt är att martyrernas föräldrar har styrka nog att säga att brödrakriget mellan turkar och kurder måste upphöra. Alla ideela organisationer i Tokat gick ut idag och sa att detta var en provokation mot regeringens försök att demokratisera Turkiet.

Svinen finns i Kandil och svinen finns inom vår stat-

Dessa svin ska avlägsnas och bestraffas!

Helt rätt av AK P att forstätta kurdinitiativet! Terrorn ska INTE få Turkiet på fall! Inte heler svin inom den kemalistiska byråkratin eller TSK.

Come on PKK!

Om 8-12 månader finns ni inte!

Ni kan inte ens samorganisera attacker ihop med era kusiner inom Ergenekon längre. Ni har neutraliserats- i Turkiet och i Europa. Och mer ska komma!

PKKs tid är ute! Den som utgör ett hinder mot ett demokratiskt och starkt Turkiet ska undanröjas! De som brukar våld ska mötas med våld.

PKK representerar inte kurderna!!

Majoriteten av Turkiets kurder stödjer inte PKK. Detta är fakta!

STÄNG INTE NER DTP! DET ÄR EXAKT DET SOM PKK/DTP OCH ERGENEKON VILL! STATUS QUO- är vad man vill fortsätta upprätthålla!

Låt pajaser som Emine Ayna och dom andra hålla på hur mycket dom vill!

Allt noteras -även ute i Europa!

Låt packen skämma ut sig!

Länge leve Apos DTP! Ni gör mer nytta än ni tror i kampen mot er!

Sancak Beyi Emre sa...

Vilka menar du säljer vapen ? och till vem ?

Så droger är inte farligt ? Tja, det är bara att titta till grupperna i Europa och USA som är listade på främsta listan… Du har väl lagt märke till att Talibanerna är den enda gerilla grupp PKK inte uttalat sig konkret om ?

En sak ska du ha klart för dig, inom turkisk jurisdiktion, så är alla säkerhetsorgan tvungna att visa närvaro…

Ja, apa. Icke mänsklig varelse som har liknande drag… Den dag PKKare slutar tänka och uppföra sig som dessa ting, kommer jag sluta använde uttrycket..

Vilka makter ska kurder kämpa för? Ergenekon ? Grekland, Iran, Syrien, Ryssland ? Den tiden är faktis förbi för PKK… Inga knän kvar att skrapa rumpan mot…

Tvivlar på dina historia kunskaper, o jag är villig att hänvisa dig till källor för att komplettera !

HAHAHA ! Snöbollen ligger i en mikro och är avdunstad snart ! PKK är i minoritet bland kurder… knappt 1/5…. Fortsätt intala er själva och lyssna till kamrat propaganda minister så kommer ni komma långt här i livet …

Emre

Osman anti-PKKson sa...

Asker şehit olmasın onlar da ölmesin

İstanbul’da toprağa verilen Er Cengiz Sarıbaş’ın cenazesinde konuşan amcası Salim Sarıbaş, şehit askerin de PKK’lının da Türkiye’nin evlatları olduğunu, ülkenin evlatlarının ölmemesi için soruna çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Sarıbaş, “Ne onların bizim canımıza kıyması ne de bizim onları öldürmemizin artık kimseye faydası yok. Hepsini kurtarmak için elele vermeli birlik olmalıyız. Muhalefet de şu an yürütülen açılıma destek vermeli yoksa çok büyük bir vebalin altında kalacaklar. Bu çok anlamsız bir savaş, 25 senedir nasıl bitmez. Demek ki silahla olmuyor. Bu kan mutlaka durmalı.

Farbrorn till en av våra martyrer säger att såväl PKKarna som våra soldater är Turkiet söner. Han vill att detta brödrakrig upphör!

LÄNGE LEVE TURKIET!

PKK HAR INGEN SOM HELST LEGITIMITET! DET ÄR EN SIMPEL TERRORORGANISATION SOM LANDSFÖRRÄDAR SVIN INOM TSK OCH DEN TURKISKA STATEN UTNYTTJAR SOM BABTLONSKA HOROR! DET STÖRSTA FNASKET AV DOM ALLA ÄR ÖCALAN!

Men vi ska skicka hans Ergenekon polare DOgu Perincek och äcklet Yalcin kucuk med flera till Imrali.

PKKurder:

NI REPRESENTERAR INTE DET KURDISKA FOLKET! NI REPRESENTERAR EN EGERNEKON HORA VID NAMN ÖCALAN!

Ni är en sekt!

Ni ska krossas!

Ni får gå och hora för armenier-diasporan era fnask!

Till ERGENEKON FNASK:

NE MULTLU KURDUM DIYENE!

Till PKK FNASK:

NE MUTLU TURKUM DIYENE!

Är det en slump? PKK organiserar upplopp i hela Turkiet- man bränner en ung turkiska till döds, man tänder eld på folkets bilar och kommunens bussar, man kastar bensinbomber på turkars affärer och på polisen. MED ANDRA ORD så gör PKKs stadshoror KCK allt i sin makt för att underblåsa nationalismj och tom rasism bland TURKARNA. SOm grädden på moset så mördas 7 turkiska soldater.

Känner ni igen mönstret?

EMre:

Jag vet att du vill införa dödsstraffet. MEn tyvärr så är man ju liberal och kan inte stå bakom ett sådan omänskligt straff. Men det finns andra vägar att uppnå samma resultat. Se bara på hur den tyska staten fick bukt med Baader Meinhof svinen i sina fängelsen.

Samma metod skulle jag vilja se tillämpades på Ergenekon patrasken och deras springpojkar i PKK.

TEK VATAN!
TEK MILLET!
TEK BAYRAK!
TEK DEVLET, och om det finns en kurd i framtiden som fortfarande vill kasta bensinbomber och placera ut vägbomber när kurderna och turkarna i Turkiet är JÄMLIKA MEDBORGARE, ja då finns bara en sak att säga till dom från mig:

YA SEV YA SIKTOIT OL GIT!!!

Och när fan ska kurderna i östra Turkiet vakna och inse att PKK skadar dom mest av alla. Jag blir fan tokig. Vakna för faaan!

Sancak Beyi Emre sa...

http://www.stargazete.com/dunya/pkk-nin-uyusturucudaki-rolune-dikkat-cektiler-haber-230775.htm

Anonym sa...

"som världen icke har skådat ännu"

Du har då en dålig uppfattning om vem du eller de du företräder. En skara banditer. Vad tror ni att ni kan åstadskomma era mördare. En dag kanske statsmakten tröttnar och skjuter tillbaka.
Fortsätt era fega kräk att använda småungar som mänskliga sköldar, så riskerar ni att grekernas missöden.

Det är ändå något som ni hänvisar till att ni har har blivit "misshandlade" genom åren.

Barbarbaba sa...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13166243.asp?gid=229

Dom har tagit på sig dådet serefsizler....

Orre Ferreson sa...

PKK har tagit på sig morden på dom 7 turkiska soldaterna:

10 Fathia vardera från mig till martyrerna!

PKK:

Ni är smuts!

TSK:

Ska PKK grupper verkligen kunna ta sig in i anatolien och döda vår asoldater? Skärp er för fan! Och var fan är terroristerna? Har dom lyckats ta sig till Kandil eller vad är det fråga om?

PKK är ett jävla knarkföretag Emre. Fan min morbror som var snut i östra Turkiet under 90-talet smugglade knark som PKKarna kom ner med till korrupta turkiska militärer. Han smugglade skiten till Istanbul där turkiska knarkarteller sedan skickade skiten till Europa.

Men nu mera plockar vi allt knark som svinen smugglar ihop med sk "nationalistiska" organisationer i Turkiet.

100 miljarder per år omsatte den svarta industrin i östra Turkiet under 90-talet. Klart som fan är knarkbaronerna i Kandil vill se en fortsättning på konflikten!

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Flickan som brändes, skadades för en månad sedan... även om jag hatar PKK så ska rätt vara rätt...

Sen tycker jag det är märkligt att ergenekon gubbarna inte får yttra ett ord, medan apo lever rövaren från sitt spa... Du kan det där bättre, har du någon teori ?

Jag tycker att antingen ska apo isoleras som andra som sitter i fängelse, han ska inte special behandlas på något sett, eller så får man fan se över lagen....

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Anledningen till att personerna som är häktade inom Ergenekon härvan inte frå yttra sig är för att dom fortfarande står åtalade. Öcalan fick inte heller yttra sig hur som helst under rättegången. När Öcalan fick sin dom kunde han träffa sina advokter under bestämda tider och förmedla ut sitt skit.

Ska jag vara ärlig så tycker jag bara det är bra om man ger honom en cell som är 17 cm störrer. Låt honom även träffa sina advokater. Vad vi ser nu är ett DTP och PKK som försöker underblåsa nationalism bland kurderna genom att peka på "dålig behandling" av "folkledaren" Öcalan. Men bryr sig kurderna? Upploppen vi sett densenaste tiden är ju inga omfattande upplopp. De består endast av snorungar som tycker det är skoj att kasta sten och smällare. PKKs stadsorganisation KCK organiserar däremot dessa ungdomar. Några folkliga demonstrationer i städer som Van, Diyarbakir eller Batman till stöd för Öcalan har vi INTE sett.

Kurderna vill ha sina kulturella rättigheter. Dom skiter i Öcalan. Tom dom största och mest inbitna PKKarna vet att han är en pajas- PAJAS.

Han är en tönt. Under sin tid i Syrien var han hora åt Syrien och inte lika mycket åt Ergeenkon i Turkiet. Sedan 1999 är han ett stor-fnask åt Ergenekon.

VIll man krossa PKK ska man lösa kurdfrågan i Turkiet. Kanske en miljon av DTPs 2.3 miljoner väljare är inbitna och hard core apoister. Resten röstar av helt andra skäl. Det är väldigt lätt att skaka om PKK. Lösningen går via demokrati.

Osman F sa...

Senaste nytt om PKKs attack mot dom turkiska soldaterna:

Nu påstår PKK:s ledning i Kandil att det INTE var på order av dom som attacken mot skedde. Man "skyller" på Tunceli-avdelningen av PKK, dvs att dom ska ha genomfört attacken på eget initiativ.

Jaha, så kan det mycket väl vara. För vad som framgår av detta är ju helt enkelt att PKKs ledning inte styr över alla sina celler och att Ergenekon har infiltrerat PKK. Kanske kanske inte. SPelar ingen roll. Attacken kom som en gudagåva för Ergenekon aporna och ultra-nationalisterna.

Och PKK framstår alltmer som ett gediget pajas-gäng. Fint!

Ahömbele sa...

Att Apan överhuvudtaget får prata med advokater, seriöst har man 30-40 tusen människorsblod på sina händer så ska man inte ha några rättigheter. Ett cementerat rum utan några moderniteter.

Ergenekon är fan ett fiasko rakt av, händer ju ingenting inom åtalet, dem sitter bara i fängelset och gör inget. Ge oss lite klarhet i detta ärende, var ju ett jäkla hype när dem plockade in folk, ska dem inte göra något med gubbarna också?

Feffe, har man en organisation på X antal miljoner som TSK har så finns det väl självklart rötägg. Det är människor vi pratar om, i denna varelses natur prioriteras egna intressen. Att säga att hela organisationen är kass är som att säga att alla Kurder är terrorister, vilket inte är sant som både du, jag och all flera miljoner andra förstår.

Vi förstår att du inte gillar TSK och nationalister, men något gott gör dem ju i alla fall... i alla fall TSK , men det är något vi kan prata om i någon annan artikel ;)

Annars fortasatte kaoset idag,
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=15&ArticleID=1172157&Date=10.12.2009&b=Vanda%20orduevi%20taslandi

Känns som att dessa "upplopp" kan mynna i vad som helst, men ett faktum är att våldet har eskalerat den senaste tiden, vilket är oroväckande.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Ja, de stämmer nog. Spännande o se iaf, men jag undrar när hela organisationen Ergenekon (om den nu heter så, vilket är orelevant) kommer nystas upp och de stora fiskarna visa sig.

Känns som DTP insett sitt klant och försöker reparera skadan, nu är acilim jätte bra och man fortsätter… synd bara att man saknar ryggrad. Dem har garanterat förlorat mer än 30% av sina röster.

Ja, o man gick även ut o sa att man inte kontrollerade de flesta på Firat. Intressant, det råder alltså ett kaos inom PKK också. Man kan alltså inte handla uniformt, vilket tyder på enorm förlust i slagstyrka och effektivitet.

Ahömble:

BÖRJA MED ATT BYTA NICK ! Skit jobbigt att skriva!

Det är en rättighet som man myntat med länge, därför kan inte ens Apo fråntas de.

Ergenekon är intressan.. Lärt mig jätte mycket ! Du måste rota lite i personerna och förstå vad de gjort… Min favorit är Veli Kucuk, Perincek och han som dig i cancer i häktet. Läs varför dem togs in och du kommer förstå mer. Planer som demolera staten och bygga om den på nytt, Nero kombinerat med strukturell arkitektur av den mest sjuka klass. O det är dessa som vill bevara Mustafa Kemal… Men demolera hans skapelse…

Våldet aporna för är inte skrämmande. Stater har en tolerans nivå, när den är trampad, då smäller kravall poliser på. O som feffe säger, det är inte som media ritar upp de. Det är inte hälften så mycket människor som ens rapporteras. KAOS scenario drömmande journalisters våta dröm just nu. Inget att oroa sig för. O skulle de bli oroligt så finns alltid en lösning.

Emre

Osman Feffeson sa...

Ahömble:

Jag tycker du är en vettig kommentator och frisk själ här inne. Jag håller med dig i mycket, men självklart inte i allt-exakt som det ska vara!!

Ergenekon är inget nytt. Det som kallas djupa staten har funnits i 170 år. Problemet med TSK är att den alltid har betraktat Turkiet som sin egen bakgård och folket i trädegården som trädgårsskötare eller pool-skötare.

Redan under osmanska tiden föds ju en motståndsgrupp inom den osmanska armen mot styret/sultanen i Istanbul. Det är missnöjda och välutbildade osmanska militärer som bildar den ungturkiska rörelsen- en underground grupp för störta sultanen. Till en början är ungturkarna skapligt demokratiska- man förespråkar modernisering och parlament- något som är på tapeten sedan en tid i Europa. Senare omvandlas dom till det vi kallar för kupp-makare och lyckas till slut att genomföra en kupp 1909.

Vad jag menar är att det finns en gammal tradition i Turkiet/osmanska riket med militärer som gärnar utnyttjar sin maktposition för att härja med centralstyret. Efter republikens bildande betraktade Ataturk sin militär som det största och effektiva verktyget för att genomföra sin republik-dröm. 1938 dör Ataturk och vad är TSK sedan dess? Tro mig Amhöbele- jag är anti-kemalist, men Turkiet-patriot- jag tror att ett stolt folk som vårt folk ska sprida fred i hela världen. För att kunna göra det, så måste v ha en stark och modern arme. Men detta TSK har sedan 1938 lyckats genomföra 4 militärkuppar.

Man har spillt turkiskt medborgarblod och ALDRIG har någon av dessa mördare ställts inför rätta. Se på Spanien- Franco styre fram till 70-talet. Se vart dom befinner sig och var vi befinner oss- ekonomiskt, utbildningsmässigt ja dom är i EU. Se på kici boklu grekerna? Jag hyllar det grekiska folket. DOm hade sina kuppar, dom torterades men sedan organsierade folket sig och idag är det OLAGLIGT i lag att ens planera en kupp.

Är mitt folk från Edirne till Van sämre en spanjacker eller grecos? Nej, absolut INTE.

Men systemfel- vi är en kemalistisk republik. Kanske jättebra på 20 och 30-talet beroende på vem man är och hur man ser på Ataturks modernisering, men att 2009 snacka om kemalism är en skam.

Jag ska vara helt uppriktig mot dig. TSK har alltid varit focal the point where landsförrädare som sålt ut vårt land till såväl nationella som internationella krafter (stater)har funnits. TSK har mördat sitt eget folk. Mamak fängelset, Diyarbakir fägelset- alltså judarna i Auswich hade det bättre än dom som torterades där.

Men TSK är samtiidgt en myndighet som våra folkvalda politiker har minimal insyn i. Man är en stat i staten och tar runt 30-35 miljarder dollar årligen och behöver inte redovisa. Man har inga domstolar och åklagare och dessa är ofta inne på "civilrätten" oh ctramsar. Framförallt genomsyras TSK av en statsideologi- kemalism. Det håller inte.

Men TSK är Turkiets militär. Jag betraktar myndigheten som vilken annan myndighets som helst- sköter man sig inte ska man ha sen spark i röven. Att sedan militären som har till uppgift till att skydda rikets gränser och folkets säkerhet planerar massmord på mitt folk gör mig ju så klart förbannad. Dessa landsförrädare FINNS INOM TSK OCH DOM ÄR STARKA- men samtidigt består TSK som jag gärna spyr galla över till majoriteten av PATRIOTER.

Låt mig ta ett exempel i egenskap av anti-kemalist, konservativ-liberal, kurd och inget större fan av Ataturk:

Vet du varför AK P fortfarande finns idag?

Osman Pasa sa...

Svar: Tack vare en turkisk Ataturkist/kemalist och TSK militär som delog i en "kupp-kommitte". Han skickar ett brev och avslöjar den första kupp-planen mot regeringen så att regeringen kan vidta åtgärder.

Patrioter i TSK kan allstå vara Ataturcu, konservativa eller bara liberaler.

Hade Ergenekon lyckats genomföra 20% det man planerade så hade Turkiet brunnit idag. Hade man stängt ner AK P vilket man hade planerat så hade Kurdistan bildats i Turkiet. Jag hade gett PKK rätt- och jag föraktar inte bara PKK i egenskap av turkisk medborgare utan även som kurd.

Ergenekon är ett 170 år gammalt gift i den turkiska republikanska kroppen och avlägsnas nu.

Och se Turkiets staus i världen kära bror. Turkiet är e fortsättning på Osmanska riket. Jag är neo-osman- jag accepterar inte ett fattigt, odemokratiskt, stänbt Turkiet som styrs av några Ergenekon horor. Jag accepterar inte att ett gäng "vit turkar" suger ut och exploaterar landet. Jag vill se välfärd i Izmir men även i Agri och Van och Trabzon.

Det vi kallar för Ergenekon har styrt staten för att isolera och på så vis suga ut landet. Emellanåt har man också på ett skicklligt sätt spelar ut folket mot varandra:

70 och 80-talet: SPelade man ut hhögern mot vänster (sunnisar-aleviter) och när man hade banat vägen för en kupp klampade man in.

Något man gjort 1960 och 70- också.

När Evrens militär spillde turkiskt medborgarblod så mottogs kuppen med applåder av vanligt folk. Man trodde att frid snart skulle infinan sig: Men vad fick då istället?

Turk-kurd konflikten. Hur bar sig då Evren horan åt för att bana vägen för detta?

Jo, man förbjöd kurder helt och hållet vilket inte hade varit fallet innan. Man torterade kurder på löpande band, man organiserade och beväpnade PKK. (contra gerilla).

Öcalan är en pajas- en fis. Hade jag fått bestämma hade han fått Canal + paket (med alla porrkanaler), 20 cm till och fått snacka med sina advokter när han vill .

Han är en FIS och en fis ska man behandla som en fis. Om man inskränker hans rättigheter så tar man honom på allvar.

Nu när turken står upp för sina sedan 90 år FÖRTRYCKTA kurdiska muslimsa bröder och landsmän så försvinner PKKs inflytande. Turken känner emapti och erkänner att ja , vi vet vilka illdåd som begicks mot er. Då mjuknar kurden och se än mer fram emot en gemensam samexistens- i 1000 år till.

Nu planeras omfattande operationer i Europa mot PKK. Tacka vet jag AK PS kurdpolitik sedan 2004. Nu har PKK börjat bränna och skapa anarki iEuropa.

Excellent Amöba kardesim! Excelent!

Jag har väntat på detta i 2 år.

Var Ol Demokratik ve Guclu Turkiye!

PKK:

Hur kommer det sig att PKK, MHP, CHP och DTP ligger i samma säng och "fingerbangar" varandra?

Execellent!

Kurder: DTP och MHP = SANT/FINGERBANGNING ;-)

Bozkurt: Det är inte bara MHP som är emot en lösning av kurdfrågan, utan även PKKs parti DTP. How come kurban?

Läs detta Amöba kardes:

Meslek liseliler değil subay, hizmetli bile olamayacak

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=926067&title=meslek-liseliler-degil-subay-hizmetli-bile-olamayacak

Ponera att jag är en turkisk medborgare som är kurd och står för det, vidare är jag alevit men läser imam-hatip linjen ui gymnasiet eftersom jag är intresserad av sunnitisk islam. Det betyder dock INTE att jag vill bli en sunni ;-).

Varför ska jag gilla TSK? TSK betraktar ju mig som en fiende.

TSK i ett nötskal. Man betraktar sitt folk som en fiende. Hur många turkar har inte slängts ut ur militären bara för att man har misstänkt att dom har varit religiösa? Skandal.diskriminering sekterism.

Detta TSK ska störtas!

Osman Feffeson sa...

Hade jag basat över Imrali så hade jag aldrig torterat Öcalan. Men om det nu är så att PKK mördade 7 människor bara för att Öcalan inte var nöjd med fönsterrutan i sin cell så visar det på vilken SEKT PKK ÄR.

Mitt förslag är att inte låta Öcalan få sova i två veckor framöver. Detta är tortyr- men ändå inte- metoden lämnar ju inga fysiska spår- däremot psykiska. Det hade faktiskt jag gjort i en si så där 3 veckor framöver nu som straff för hans bravader. Väck honom varannan timme med en stark ficklampa som man lyser honom i ansiktet.

7 dödade MÄNNISKOR bara för att Öcalan inte tyckte om sitt fönster i sin nya cell. Heller hur.

PKK-Kurder:

PKK i all ära- hylla dom och jag säger inget.

Hylla kvinnorna och männen som är gerilla i Kandil- Jag säger inget.

men dyrka och dra likheter mellan Mandela och en stor-pajas som Öcalan.

Nåt stämmer ju inte. Vad handlar det om? Liraren har ju aldrig dödat en turkisk soldat i hela sitt liv, däremot har han ju flera tusen kurders liv på sitt samvete.

PKK skadar det kurdiska folkets intressen mest i Turkiet.

Vakna er bönder!

Barbarbaba sa...

Kapatildi, hepimizin gözu aydin olsun!

Från dag 1 har DTP saboterat alla försök till en vettig lösning på situationen, och som man bäddar får man ligga. Stödjer man terrorism har man inget vid diskussions bordet att göra.

Faaan va göttt!