fredag 18 december 2009

Tappat ansiktet en gång för mycket... o skjuter sig i foten...

Jag blev glad över att före detta DTP:are bestämde sig för att inte avgå. Det skulle bidra till att dialogen kunde fortsätta. Men vad hände ? Man bekräftade anledningen till parti förbudet, som nu är överdrivet legitimt och tydligt. Man hävdade att Apo beordrat att man inte skulle avgå. Då undrar jag, är man politiker som lyder till folkets vilja eller är man en terroristledares slavar ?

Tror man att detta handlande kommer att minska föraktet mot dessa ? Kommer detta leda till dialog eller till mer splittring ? Hade man återgått utan den idiotiska kommentaren, som POLITIKER och inte husdjur för en kriminell tomte bakom lås och bom så hade man slagit undan många argument och graderat sig för sympati från utlandet. Men icke. Man är lika hjärndöda och inne på samma sabotage inställning. Tragiskt.

Man försökte få det till att man inte skulle avgå från parlamentet, för att bl.a. intellektuella bett och bönat att de skulle stanna. Detta är bara en ursäkt för att deras hot inte fick den slagverkan man hoppats på. Antagligen kommer man provocera på annat håll för att få sin ”offer roll” berättigad. Att det som Apo hade sagt blev det avgörande kan jag inte förstå på något sett. Man vet att allmänheten hatar karln och DTP av den anledningen, man vet att DTP stängdes ner just för den anledningen och det nya partiet kommer antagligen fortsätta i samma linje, som gör att detta kommer dra ut längre, tills samtliga skikt säger stopp och ett alternativ dyker upp. För uppenbarligen har denna doktrinen ingen vilja att se någon lösning. För vad har man bidragit till den hittills ? Anarki och förödelse, som man absurt nog försökt kalla ”demokrati och rättigheter”.

Sättet man gått till väga är inget annat en patetiskt. Ena dagen var man för initiativet och andra dagen kramade man om MHP och CHP för att gemensamt gå emot. Bluffen lyckades inte och man avgår inte och säger att initiativet har fortsatt stöd. Hur tolkar väljarna detta ? Oavsett deras inställning, så svänger man mer än en magdansös höfter. Vet dem själva vad de vill eller väntar de på att den isolerade öbon ska avgöra vad deras öda ska bli ? Kan självman slaveri vara legalt och demokratiskt ? Fri viljan får väl avgöra, men hur ska man motivera sitt överklagande mot förbudet, när man hävdar att man inte har kontakt med PKK ? Handlingar och främst uttalanden gör väl att man skjutit sig i foten, då man själv hjälpt till med bevisbördan…

1 2 3 4

Tragiskt.




Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


Tappat ansiktet några gånger för mycket


UPDATE:
Ayna behandlas som BDP:s Fredrik Malm, fått skit för sitt hetsande och nästan helt utesluten ur ledarskicktet.


Sancak Beyi Emre

19 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Emre:

Vill du veta varför DTP kom dansandes tillbaka till parlamentet?

Svar: DTPs kurdiska väljare KRÄVDE att dom skulle komma tillbaka.

Mycket riktigt som du skriver så ägnade man sig åt anarkism innan och en stund efter nedstängningen. Målet för såväl DTP som PKK var att få med sig kurderna. Men dom sa NEJ, det finns ett parti (AKP) som har en uppriktig vilja att lösa kurdfrågan och ni ska in i parlamentet och stödja dom. Vi röstade inte på er för att slampa åt varken Öcalan eller PKK, utan för en lösning av kurdfrågan.

När PKKs och Öcalans planer gick i stöpet så kom man alltså tillbaka. Här utsatte kurdiska affärsmän och intellektuella DTP och PKK för massiva påtryckningar också. Men som du skriver så har DTP nu öppet deklarerat att manär Öcalan of Imralis slampor. Ja, patetiskt, men bättre det än att dom står utanför.

Under DTPs presskonferens så sa Ahmet Turk att man kommer tillbaka på order av Öcalan. Hade ett sådant uttalande behövts? Nej!

Vet du vilka som kommer att kunna utnyttja detta mest (Dvs att DTP kommer tillbaka endast pga Öcalan villd et)?

Svar: MHP, CHP och dom som inte vill ha en lösning av kurdfrågan. Öcalan ger alltså AK Ps motståndare ett fint argument mot AK P. Klart som korvspad att AK P kommer att få en massa skit nästa gång manvill sätta sig ned med DTP för att göra partiet delaktig i en lösning av partiet. Sen får vi hålla tummarna för att Öcalan inte sätter sig emot för gör han det lär DTP balla ur igen. SOm du skriver, en terrorledare, styr DTP.

Sen är det ju av väldigt stor vikt att vi förstår att det ligger i Öcalans intresse att DTP är kvar i parlamentet. Han behöver dom där så att han kan fortsätta att utnyttja domför att upprätthålla sitt inflytande.

Bra att DTP är tillbaka. En mycket smart strategi från AK P har tvingat tillbaka DTP. PKK ville kunna legitimera sin terror genom att tvinga DTP till nedstängning. Men det kurdiska folket i öst som röstade på DTP tvingade tillbaka dom till parlamentet. Det visar enligt mig på följande:

1) Majoriteten av våra kurdiska landsmän som röstar på DTP är INTE Öcalan-dyrkare eller vill se en lösning av kurdfrågan där PKK spiller blod eller ta som part.

2) Kurderna har insett att PKK och Ergenekon agerar tillsammans.

3) Kurderna är demokratiska och vill leva ihop med sina turkiska landsmän i en republik.

Nedstängningen av DTP var säkerligen helt i enlighet med Venedigkonventionen, menINTE i Turkiets intressen.

Nu är dom tillbaka och för att kunna bilda en partigrupp måste Ufuk Uras ansluta till det nybildade partiet som ska ersätta DTP. Hanär beredd attgöra det denna Uras. Eloge till honom. Han är en socialist, men icke-kemalist och en lirare som stått upp för den turksika demokratin många gånger.

Ja, DTP fortsätter att skjuta sig i foten.

men kurdfrågan ska lösas. Det vill inte våra interna och externa fiender.

Dom kan suga dolme!

Osman Feffeson sa...

Som turkisk medborgare, som turk och kurd, som demokrat och humanist kräver jag att den turkiska militären sätter fast terroristerna som dödade 7 av våra turkiska soldater i Tokat. Annars kräver jag att ÖB Basbugu avgår.

Eli silahsız yavrularımızın katilleri neden yakalanamıyor?

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=929730&title=eli-silahsiz-yavrularimizin-katilleri-neden-yakalanamiyor

'33 şehidin 300 tanığı var'

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=929817&title=33-sehidin-300-tanigi-var

Şehit annesinden ürküten iddialar

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=929913&title=sehit-annesinden-urkuten-iddialar

Turk silahli kuvvetleri turk milletin askerisidir. TSK HALKTAN olusan bir kuvetdir. TSK icindeki vatanhainleri kesip atilmali. Ama ne yaziki sanki TSK milletin asker degil, millete karsi.

Resna ut landsförrädarna inom TSK.

Vill vi se ett starkt, rikt och inflytelserikt Turkiet i världen måste ni turkar förstå att era kurdiska landsmän INTE utgör något hot mot varken er eller landets enighet. Kurderna bildade liksom turkarna vår republik och den röda färgen på vår fana symboliserar lika mycket deras blod som turkarnas. Den turkiska majoriteten måste också inse att turkism endast föder kurdism och att kurdernas lojalitet till Turkiet kommer att stäkas om kurderna får sina kulturella rättigheter. I 30 år ha interna som externa maktfaktorer som inte velat se ett starkt Turkiet spelat ut oss mot varandra. Antingen fortsätter detta och vi förblir en odemokratisk halvmilitär stat eller så delar vi ut ett par osmanska örfilar och visar var skåpet ska stå.

TEK VATAN!
TEK BAYRAK!
TEK MILLET!
TEK DEVLET; DEMOKRATIK DEVLET!

YASASIN ANADOLU HALKLARI!

VAR OL DEMOKRATIK VE GUCLU TURKIYE CUMHURIYETI!

INSHALLAH!

Anonym sa...

Osse:

Återigen kommer du med fel fakta, tittar du ens på ROJ eller annan objektivt media. Du vet att det finns mer än bara Zaman?

Vad jag ser var det DTP som kom tillbaks med leendet efter Öcalans vilja, ännu en gång visade bossarnas boss vem som bestämmer var skåpet skall stå angående den kurdiska frågan i Turkiet( o det är heeelt riktigt at det är så, denna gång skall kurderna få styra sitt öde). AKP ligger illa till min vän. Vill man lösa måste man faktiskt vända sig till Imrali. MHP skrek som vargar att dem skulle slita Öcalan i stycke, när han greps( viktigt att notera var dem en del av regeringen den tiden? Tvärtom visades det att andra krafter styr, vargarna fick hålla käft som en hund.

Emro: Du brukar påstå att Öcalan ville av allt bli en "pasa" o inte lyckaades, men vad jag ser har han blivit Storkung av ett folk än en enkel "pasa" som du vill påstå..

Ett riktigt demokratiskt Turkiet!

Militär grundlagarna måste ändras!

Att kurdernas o övriga minoriteters rättigheter skyddas!

För ingen tjänar på det förutom några mörka krafter!

Fredligt Turkiet ligger i majoritetens intresse!

Ps: Sist men inte minst, 27 parlamentariker i underhuset i Storbritannien har skrivit på för att ta bort PKK från "terrorlistan" o frige Öcalan..

Nelson Mandela skall samla ett miljon röster i Sydafrika för Öcalan.

Idag när jag tittade på ROJ, visades det att USA:s ambassadör i Mosul var i Maxmur, det ironiska var att i rummet mötet genomgicks hängdes Ledernas ledare på väggen.

Man kan tolka det hur man vill..

Fred fred fred fred... Men ett orginell sådan.

Osman Feffeson sa...

Trots krisen- turkarna ger mer

Jajamensan, en dag kommer det att vara gällande även för Turkiet och dess folk. Minns en gång när jag var i Sivas och turistade lite. Staden är som bekant ett gammalt seldjuk-fäste. Vid en av borgen fanns en stenpelare med en utgröpt skål i. Guiden berättade att det fanns fattiga i staden, men det gick aldrig så långt att stadens invånare svalt. I den där ingröpta "skålen" lade stadens rika pengar. På kvällen när folk inte var i rörelse kunde den som var i behov av pengar komma och ta så mycket som han och familjen behövde. Stenpelaren stod utomhus och anledningen till "systemet" var att de behövande inte skulle behöva skämmas när dom tog ur "skålen". Det beudnransvärda var att det kunde finnas kvar pengar i den där "skålen" i flera veckor innan någon tog lite av det. "Systemet" missbrukades aldrig och egentligen skulle vilken girig jävel som helst sno pengarna, men det skedde aldrig.

Det kallar jag solidaritet- Solidaritet i Turkiet - Solidaritet med världen... det är Feffes motto det!

Emre:

Kurderna i öst som röstade på DTP är chockade över att DTP har hamnat i samma linje som CHP och MHP. Man har visat ett stor missnöje med DTP för att partiet för en politik som MHP och CHP för.

Jojomensan, demokrati är härligt.

I Sivas träffade jag också en ulkucu kille. Mycket trevlig och självklart gjorde jag snabbt klart för honom att jag var en hängiven AK P fantast. Men det hindrade inte honom från att försöka "värva" mig. Kanske borde man rädda dom turkiska nationalisterna från "PROFIT-POLITIK", dvs populism och få ordning på partiet. Om det skulle bli verklighet skulle jag rensa ut Bozkurt-liknande ulkucus som fantiserar om Mumu-land och lägger energi på tramsiga rasteorier. Ataturk skulle få vara kvar som Farfar, men mer osmanism om du förstår vad jag menar. Dessutom skulle jag stödja en lösning av kurdfrågan och sedan försöka värva kurd-nationalister.

Vad tror du om det? Är jag ute och cyklar eller?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Roj objektiv ? Vad det än dina polare säger, så stämmer det inte, Roj är inte objektiv min lustiga lilla vän. Jag läser ca. 7 olika turkiska tidningar dagligen, förutom svenska, spanska, brittiska och amerikanska..

Öcalan kommer aldrig vara en del av de. Bara att inse det. Oavsett vad som sägs och skrivs, så gäller turkisk jurisdiktion i Turkiet, vilket gör att Öcalan inte lämnar finkan levande. Bara att gilla läget. PKK kommer inte försvinna från någon terrorist lista. Dels för att man galant fyller kraven för att vara en huvudlös terrorist organisation för det andra, för att väldigt många intressen från Asien och mellan östern går genom Turkiet, alltså står mycket på spel. Dags för er hönshjärnor att först er på IPE och maktrelationer.

Jag stöttar inget enskilt parti, jag stöttar den som har makten.

Samma krafter du syftar på, är det som Öcalan är bitchar för… Har du lyckats lista ut det än ?

Vilket folk är Öcalan ledare för ? 2-3 milj PKK anhängare ? Är det hela den kurdiska befolkningen runt om i världen ? I så fall så är faktis Erdogan kurdernas Pasa, då han har fler kurdiska anhängare… O det bor tom fler kurder än den siffran i Turkiet… När ska ni inse de ? PKK är en minoritet i en minoritet. Den procentuella idiot kvoten som stöttar terrorism.

Men det finns punkter jag håller med dig om:

Lagar stiftade under kupperna bör ses över och ändras.

Turkiet bör utveckla sin demokrati.

Alla turkiska medborgare ska ha samma rättigheter.

Konflikten är en skam, bröder sedan hundratals år spiller blod, och de som tjänar och manar på för den bör hängas.

Freden ligger i alla Turkiska medborgares intressen, ett Turkiet som slipper spendera pengar på onödigt blir en genuin stormakt som höjer standarden på alla nivåer.

Fredsarbete gör man genom att gå på nivåer där majoriteten av opinionen är villig. Därför är Öcalan utesluten. Dags att inse det, plocka fram en slipad och kunnig person som kan ta på sig ansvaret och sluta skjuta upp detta..

Emre

Anonym sa...

Anonym:
Eskiyadan ne daga nede köye hukumdar olur.

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Ja, det finns annan än sektTV (roj tv).

Kurderna är TOTALT förvånade över att PKK gick och tog på sig Tokat-attacken då 7 soldater dödades. Den attacken visade för såväl turkarna som kurderna att landsförrädare inom den turkiska militären och PKK samarbetar för att bana vägen för en etnisk konflikt mellan turkar och kurder. Det är INTE nån pajas från Imrali som såg till att DTP kom tillbaka till parlamentet, utan DTPs 2 miljoner 340.000 väljare, kurdiska och turkiska intellektuella och demokrater i allmänhet.

Kurderna mår rent ut sagt dåligt över att DTP har hamnat i EXAKT samma fack som MHP och CHP. För faktum är att DTP angriper AK P hårdare än MHP och CHP. Era PKK medier har i stort sätt slutat kritisera den turkiska militären, utan riktar av någon jävligt konstig anledning in sin propaganda mot AK P. Något om ni delar med CHP och MHP. Är inte det konstigt med tanke på att AK P vann parlamentsvalet 2007 i östra Turkiet och är det parti som har en plan för att ge kurderna rättigheter? Vad fan vill ni egentligen? Ni vill inte ha Kurdistan, vad vill ni ha?

De enda i Europa som stödjer DTP och PKK är kommunister och socialister. Mandela fick stöd av demokrater från alla läger på sin tid.

Kära apoianvän, ser du inte vad som håller på att hända? Vi är på vägf mot en lösning...stora hjärnor har sedan 10 år tillbaka tänkt ut det som händer idag.

Eloge till dig Emre och alla andra turkar som stödjer ett demorkatisk och fredligt pro-kurdiskt parti. Alla demokrater tillsammans kan moptarbeta hökarna och dom våldskåta!!

Anonym:

Mam Jalal Talabani: President i det arab dominerade Irak.

Mesud Barzani: Premiärminister för KRG i norra Irak.

Abdullah Öcalan: Ergenekon-slampa since 1978. Han är Atakurd över en cell i Imrali. Han är Öcalan of Imrali.

Och det är bara att glömma att AK P kommer att sätta sig ned med Öcalan. Det kommer aldrig ske.

Lös kurdfrågan AK P! Arbeta aktivt för att få ner turkiska medborgare i Kandil så att dom kan få förenas med sina familjer.

PKK representerar INTE det kurdiska folket, utan Öcalans sk förhållanden på Imrali. Det är en sekt och ingenting annat.

DTP däremot är 2 miljoner 340.000 kurders politiska representaner som valts genom demokratiska val. En del av dom är hökar, men majoriteten är demokrater som tyvärr utsätts för press och ibland hot av PKK. Det är alla demokraters skyldighet att stötta dessa pro-kurdiska politiker.

Anonym:

Runt nyår kommer fler nyårspaket till Turkiets kurder. I början av 2008 fick kurderna TRT Ses/6. Mer snask är alltså på G.

Sakta men säkert krossar vi Turkiets fiender inom vår egen stat och vi tar bestämda steg mot ett demokratiskt och starkt Turkiet där alla medborgare lever som jämlikar.

Men frågan är om det passar vissa apoianska sektmedlemmar?

• Evet, PKK’nın istediği olmadı, terörü Kürtlerden ayrıştırmayı bildi Türkiye...

Etle tırnak gibi denilen şey halk bazında retorik değil reel durumdur. Yapılan büyük çaplı Kürt kamuoyu araştırmaları gösterdiki yüzde 90, Türkiye’de birlikte yaşama arzusunda. Toplum birarada olmaktan mutlu. Örgüt Apoist hale geldiği için de Kürtlerin gerçek talebini yansıtmıyor. Demokratikleşme süreci örgütün yaptığı perdelemeyi ortadan kaldırıyor. Gerçek Kürt talepleri de ortaya çıkıyor. Yüzde 80 yoksulluk var bölgede.

Var Ol Demokratik, Cagdas ve Guclu Turkiye Cumhuriyeti!

Och så klart, från mig till alla apoianer:

Biji Seroke Bawa Kurdan Erdo!

Osman Feffeson sa...

Emre: Minns du min vän när vi diksuterade om alla framträdande forskare som plötsligt dog under mystiska omständigheter?

Nu har ännu en högt uppsatt militär begått "självmord". Är det det 5 eller 6:e "självmordet? En sak har dessa militärer haft gemensamt och det är att dom har varit inblandade i Ergenekon-härvan på ett eller annat sätt. Vi kan konstatera att den turkiska militären inte bara planerar terrordåd mot våra soldater tillsammans med PKK, planerar militärkuppar och bombdåd mot våra barn, utan även börjat rensa ut sina egna gubbar.

Rensa ut möget nu för fääään!

Karnı büyük,obur dünya.Keder dolu, acı dünya

Ne gül koydun, ne de gonca, Yedin gene doymadın mı ?

Yedin gene doymadın mı ?

Seni okuyup yazanı, Yunus gibi bir ozanı,

Koskocaman Pir Sultan' ı, Yedin gene doymadın mı ?

Yedin gene doymadın mı ?

Dünya, dünya, yalan dünya. Karnı büyük, obur dünya,

Yedin yine doymadın mı ?

Hacı Bektaş Veli' yi, İmam Hasan Hüseyin' i,

O mübarek Mevlana' yı, Yedin gene doymadın mı ?

Yedin gene doymadın mı ?

Fani kurmuşsun temeli, Bilmem sana ne demeli,

Koca Mustafa Kemal' i, Yedin gene doymadın mı ?

Yedin gene doymadın mı ?

Bizim hayvan Ergenekon ne zaman doyucak? Nezam bu hayvan oglu hayvanlar doyucak?

Osman Feffeson sa...

CHP'den Ergenekon tutuklusu subaylara cezaevinde ziyaret

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=930358&title=chpden-ergenekon-tutuklusu-subaylara-cezaevinde-ziyaret

Vi blir sura när DTP politiker hyllar PKK medlemmar, lyfter fram Öcalan som en helig ko... men hur reagerar vi när terrorister i Ergenekon får sympati-besök från CHP?

Hur reagerar vi Emre? Medlemmar ur Ataturks parti symopati-besöker misstänkta terrorister för att ge dom sitt stöd.

Anonym sa...

Har du hört Emre,"turkar, armenier och kurder har samma genetisk ursprung".
Hur tror du denna nyhet mottas av respektive

BOZKURT sa...

Osmanyan
Ergenekon anklagade är för femtielfte gången terrorist beskämpare INTE terrorister.

Akp vill ge sken av att dessa är terrorister pga de själva går imperialisterna tillmötes dvs är LANDSFÖRRÄDARE yani HAIN VATANHAINI.

BOZKURT sa...

Osmanyan
Ergenekon anklagade är för femtielfte gången terrorist beskämpare INTE terrorister.

Akp vill ge sken av att dessa är terrorister pga de själva går imperialisterna tillmötes dvs är LANDSFÖRRÄDARE yani HAIN VATANHAINI.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Då får du nog läsa lite mer historia. Geografiskt så är folk från olika delar, som under långa perioder varit ogenomkomlig för folken...

Emre

Osmanyan sa...

Bozkurt:

Bra att du visar var du står. Du står bakom svinen i Ergenekon. Samma svin som samarbetar med PKK och som ville sälja ut vårt land till ryssar.

Mer har jag inte att säga till dig: Något nytt om Mu mu-land?

Jag förstår inte varför du kallar mig för Osmanyan. Är det fult att vara armenier i din värld eller? Jag har inget emot vanliga armenier- dom är lika mycket människor som du och jag. Dessutom hoppas jag att dom 100.000 armenierna som befinner sig illegalt i Turkiet får turkiska medborgarskap. Det skulle göra mig stolt.

Kyssar från Osmanyan... som inte skulle skämmas ett dugg om det visade sig att han hade en armenier i släkten tillbaka i tiden.

Senin irkin ne Bozkurt? Ben kürdum? Sen ne haltsin?

Barbarbaba sa...

Är det bättre att sälja ut landet till andra om alternativet är Ryssland? Självklart är detta överdrivet, jag skulle uppskatta ett närmande till Ryssarna hellre än Imperialist grisarna, jänkarna o CIA i spetsen har våldtagit hela ländar upp o ner in o ut....

Mahir Cayyan sa...

Ulan ni vet inget annat än er Basbugs 9 idiot ideologier så kmr ni och leker smarta, fascist jävlar

Sancak Beyi Emre sa...

Mahir:

Vad snackar du om ? Definiera facist för mig ..

Vem fan säger att en officers doktrin eller ideologi följs ?!

Kan inte du också spela smart ? Skulle se bättre ut än när du ÄR en idiot !

Emre

BOZKURT sa...

Osmanyan

Dua´dan sonra Amin denir Insallah degil!!

Yezilikten kalma kuruntu olsa gerek:)

Osman F sa...

Bozkurt:

Yezilik ne demek kurban?