söndag 13 december 2009

Djurparks beteende fortsätter från DTP och vi vet hur media uppfattar det

Jag har ständigt varit orolig över att PKK och DTP:s våldsorgier kommer att väcka en motreaktion från den (hittills) toleranta turkiska allmänheten. Det har funnit indikationer på att folket kommer att svara på anarkisternas härjande och nu har det hänt. I hela landet fortsätter samma sytemastiska förstörelse och djuriska beteende, men i Istanbul blev reaktionen tydlig...

I Istanbul så drog återigen ett gäng DTP:are igång en ”protest” (läs vildsint våldsorgie). Som vanligt så krossade man rutor och kastade Molotov bomber och stenar på allt inom räckhåll. Civila hus, arbetsplatser, kontor, bilar osv. inget undvarades och lämnades orörd av ”demokraterna”. Men vad hände? Jo, den här gången fick allmänheten nog. Det är inte trevligt att få en brandbomb in slängd genom rutan när man sitter och tittar på TV eller se sin arbetsplats och bil krossad och nerbränd. Allmänheten (både turkar och kurder) gick emot, med näst intill liknande medel. Knivar, skjutvapen, yxor, svärd, allt man kom åt på kort tid för att hindra skadegörelsen av egendom (privat som statlig). Nu var det anarkisterna som jagades.

Som alltid, man retar gallfeber på allt i sin omgivning, försöker ödelägga allt som en gräshoppsinvasion och ger sig på folk som hamnar i kläm, MEN när man får en reaktion tillbaka. Ja, då utrycker man en demokratisk rättighet, man anser sina rättigheter kränkta för att man inte fick ha sitt gatulopp med förstörelse, man anser sig felaktigt behandlad av polis och folket som helst inte vill få sin egendom förstörd och reaktionen skyller man på extrem nationalist.

Ja, ni inser hur idiotiskt det låter. Jag anser att våld alltid bör sparas som sista möjliga utväg, med tanke på hur de senaste veckorna sett ut så antar jag att många säger ”nu fan får det räcka”. Vad har nationalism med detta att göra ? Även om jag bodde i Latin Amerika och en asiat försökte bränna ner min bil, så skulle jag försöka hindra denna.

Det är också våldet som präglar DTP och deras anhängares uppfattning av demokrati. Innan upploppet påbörjades, höll en DTP funktionär tal om parti stängningen, hur synd det var om Apo (varför stärka argumenten för stängning?!) och att man var demokrater och skulle fortsätta i samma bana.

Det kurdiska folket har inte förlorat tron för demokrati. AKP regeringens initiativ (senast igår kväll var dem för initiativet och skulle jobba vidare med den) har svängt in i en återvändsgräns... AKP fick inte sin vilja igenom och därför stängde man ner partiet (DTP alltså, men det var domare som inte tycker om AKP som tog beslutet), beslutet är politiskt. Vi ska fortsätta vår kamp på annan nivå, med demokratiska steg ska vi fortsätta” (Mustafa Avci - DTP).

Detta tal blev också start skottet för upploppet. Ca. 200 maskerade ”människor” sprang direkt efter längs gatan och började med att sätta eld och välta soptunnor och sedan kasta stenar och brandbomber på allt inom räckhåll. Vad har man för uppfattning om demokrati då kan man ju fråga sig? Längs gatan stannar man upp vid ett café som har en turkisk flagga upphängd, där stannar man och krossar alla rutor metodiskt och bränner de parkerade bilarna utanför… Det blev startskottet för mot ”protesten” (DTP och PKK uppfattning av protest iaf, skiljer sig markant från de vi är vana vid i Sverige).

Alla är vi soldater och räcker till mot PKK” så var det DTP:s anhängares tur att bli jagade nu… Polisen han snabbt på plats och DTP försvann illa kvickt.

Det är detta jag vill få fram. I svensk media låter man E.T. liknande typer tala, som inte alls präglar den här bilden. Att DTP och PKK har illtyg för sig skulle aldrig en svensk tidning skriva. Utan när det händer något så kallas det ”oroligheter”. Aldrig att anarkister bränner ner hus och arbetsplatser för vanliga människor och kallar det för en rättighet. Bilden som visas är tvärtemot, att polisen har ihjäl kurder vart helst man kommer åt dem, militären jagar dessa för nöjes skull och att gripanden är oberättigade. Värt att notera är att kurder finns i massvis både i poliskåren och i officer skaran i armén. Men aldrig belyses en helhet. Detta som jag skrev om nu kommer att berättas som ”turkiska extrem nationalister ger sig på kurdisk protest”. Är det vad som hänt? Nej! Men den gemene svensk som läser detta i DN, syd svenskan, GP osv. har ju inget alternativ till helhetsbild.

Det är ingen annans fel heller. Det är turkarna i Europa som är för lata för att göra något. Men är pigga på att klaga så fort en orättvis bild speglas. Organisera er, tjata på era föreningar (som sitter med tummen i röven mestadels när dem inte har något helt ointressant och onödigt för sig), ta upp detta med era kompisar och gör någonting !

Sverige är Turkiets första och äldsta allierade i Europa, som turkiska svenskar måste vi få ut en korrekt bild av oss själva, för att Sverige ska uppfatta oss för den vi är. Inte uppfatta oss så som Gulan Avci, Fredrik Malm, Sakine Madon, Evin Cetin och resten av PKK:s lobby beskriver oss. GÖR NÅGOT !!
UPDATE:
Europa parlamentet gör klart att parti stängning bör vara sista utvägen (men kommenterar inte sakfrågan längre) och att det är sorgligt att DTP inte kan ta avstånd från och fördöma terrorism samt ha avstånd från PKK.
Barzani och Siwan Perwer (varför han nu uttalar sig) stöttar initiativet och fördömer våldet (kommer dessa herrar utpekas som förrädare av PKK nu?)

Har har DTP uträttat en "demokratisk rättighet"
demokratins genomfart....
Mot demonstration samlas....
svaret rycker fram....
O kommer närmare....
Eld i baken på "demokraterna" när mot demonstrationen kom
Bild på hur det kan se ut nät DTP gör som de vill

Sancak Beyi Emre

19 kommentarer:

Ahömbele sa...

Det är dessa jäklar som är terrorister, töntarna i bergen är fega jäklar som sitter och arbetar med inavel. Det är patrasken som ställer till med "oroligheter" i städerna som måste få sig en ordentlig tillrättavisning.

Lyssnade på SR igår och i en nyhetssändning sade reportern i BELGRAD att det på grund av DTP´s stängning skett oroligheter. Va fan dessa töntar har ju i snart 2 veckor ställt till med oroligheter. Inte var det DTPs förbjudande som var anledningen, pinsamt vinklat!

Inför Gummikulor till polisen, har ligisterna/anarkisterna/horungarna/terroristerna vapen i händerna måste polisen få agera och ha medel att skydda invånarna.

Sancak Beyi Emre sa...

Det som hände i Istanbul är väldigt farligt. MEN återigen vill jag belysa att det är inte folket som får sina bilar, hus och arbetsplatser brända som det är synd om i media, utan anarkisterna. Först var Öcalans cell dålig (bilder publicerades och slog bort argumenten), sen var det DTP ska stängas (7 soldater dödas och ändå tog man inte avstånd)... Men vad sägs i media ? JO, öcalan har det dåligt i finkan, DTP stängdes ner utan anledning och "protesterna" är en reaktion på de...

Det är dags för turkarna att visa sin bild, utan blir de bara PKK:s bild som speglas...

Emre

Anonym sa...

Din ÄCKLIGA faschist! Samtliga bilder är på turkiska faschister och det vet du din vidriga luffare!!

/Loran Baki

Anonym sa...

Du är verkligen en bitter och hjärntvättad liten en, eller hur?

Man vet inte om man ska tycka synd om er lilla klick på denna blogg som passar varandra som ni sen gör (själv)mål i öppet målbur eller vad...

Ödsla så mycket med hårddiskutrymme och skriva så mycket motsägelsefullt. Propaganda, hat, våld och djurparksbeteende skriver ni om. Är du & co så blinda att ni verkligen inte ser andra sidan av historien?!? Du Emre är ett klockrent skolboksexempel på hur någon kan missa skogen på grund av träden som skymmer utsikten.

Det är patetiskt med ert förelagda Turkiet, dess stenåldriga tankesätt, policy, bemötande av demokrati och yttrandefrihet och den absolut skeva synen på verkligheten som existerar endast i trångsynta och paranoida turkiska hjärnor som tror att hela världen konspirerar mot er. Bara för att man påpekar UPPENBARA fel och brister innebär inte att man är Turkiets och turkar fiende.

Ingen idé att ens försöka påpeka att allt skit ni trampar runt i med folkmordsfråga, kurder, den djupa staten, m.m. m.m. m.m. är bara resultatet av ert eget stelbenta syn på världen och det våldsvälde ni har påtvingat alla under ert vanstyre inkl. ert eget folk. Som man bäddar får man ligga heter det. Så varför så sura och skylla bara på andra??!

Sancak Beyi Emre sa...

Loran Baki:

Varför är jag fascist ? Kan du definiera ordet för mig ?
Jag har väl inte påstått något annat än att det är icke-DTP/PKK:are ?
Du bekräftar bara det jag skrev i inlägget. Lev rövaren, när en reaktion kommer och man får på nosen, ”Fascister, förtryck, ölduk, bittik” ! VÄX UT EN JÄVLA RYGGRAD ! Om vi nu ska kalla reaktionen för ”fascistisk” (vilket är jävligt svårt), vad är då det anarkiska tåget bestående av DTP/PKK ? Frihetskämpar som utövar en demokratisk rättighet ?

Anonym:
Där tror du fel, jag är långt ifrån bitter och hjärntvättad.. Snarare än att sända dina sympatier till mig och mina läsare bör du lägga energi på annat, för vad jag vet så mår vi som fiskar i vatten !

Då kanske du kan förklara andra sidan av historien ”vi inte ser”… Vad kan berättiga att man driver genom gator och bränner helt vanliga medborgares bilar, hem och arbetsplatser ? Det är terrorist logiken möjligen som berättigar det, inget rationellt. Vad har gemene medborgare gjort ? Eller har man förklarat krig mot Turkiet och alla turkar ?

Jasså ? Det är tur att vi har dig för att förstå hur alla turkars tänkande och hjärnor fungerar. Vad skulle vi göra utan stolpskott som dig ? Det är ständigt så här, några av er blir förbannade på mina inlägg och börjar rada upp rasistiska kommentarer. Om jag nu inte känner till ”andra sidan” och har ”helt fel”. Upplys mig då ! Men det är nog ganska mycket begärt av människor som fortfarande dyrkar en jävel som sålde sig själv och sin kamp när han blev gripen....

Emre

Osman Feffeson sa...

Emre:

DU FICK rätt!

När DTP och PKK anhängarna bränner 16 åriga tjejer till döds, kastar bensinbomber på kommun-bussarna, tänder eld på vanliga medborgares bilar och kastar bomber på polis så är dom "befrielsekämpar". När en motreaktion efter ett tag uppstår så blir både du och jag och alla andra fascister.

Precis som du skriver är utvecklingen där turkarna ger igen på DTP/PKK farlig. Det är ju PKKs mål- en turk -kurd konflikt. Men samtidigt kan man indirekt utläsa att du har viss förståelse för att föraktatet bland turkarna ökar mot DTP/PKK och deras hantlangare.

Fascist och folmordförnekare och dom har säkert andra etiketter. Skit i dom! Dom är diaspora-kurdister.

DTP/PKK anhängare:

Det som utspelar sig på bilderna är ju exakt det ni strävat efter. Varför står ni inte för det?

Extremist pack!

TEK VATAN!
TEK MILLET!
TEK BAYRAK!
TEK DEVLET

NE MUTLU KÜRDUM DIYENE!

NEJ TILL APOISM OCH KEMALISM och annan vänsterfascism.

PKK'nın yeni stratejisi karşı şiddet oluşturmak

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=927103&title=pkknin-yeni-stratejisi-karsi-siddet-olusturmak

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Ja, för jag anser inte att man kan hävda demokrati när man beter sig som man gör... Ingen har rätt att bränna civil egendom, inte statlig heller för den delen.

Jag har inget emot DTP, det är deras band till PKK som jag avskyr. Man bör bilda ett parti utan band till PKK och då kommer allt nystas upp...

Emre

Anonym sa...

Excellent:) HEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP. Varje gång ett kurdiskt parti har stängts i Turkiet har eftergångaren alltid varit vassare o skickligare än sin föregångare. Nu väntar vi på BDP( Baris Demokrasi Paritisi) med större förväntningar än DTP;)

Skillnaden har alltid varit att man har fått fler röster o vunnit fler kommuner än sina föregångare. Resultat blir fler upplysta, förtroendefulla, drivna, självständiga, rakryggade, politiserade kurder..

För detta finns det bara ett väg mot slutet...

Enda parti som la färg o spänning i Parlamentet var just DTP. Lycka till med Bacheli o co..

PKK är av folket och finns för folket!

Anonym sa...

Ren idioti när PKK lakejer pratar om demokrati och visar detta genom att tillgripa odemokratiska metoder såsom våld, terrorism och handel med diverse narkotiska medel.

Nu har ni fått som vi ville - en motreaktion från majoritetsbefolkningen.
Nationalismen bland majoriteten har fått en framfart, något jag befarat länge. Inom en snar framtid kommer envar individ av majoritetsbefolkningen att agera som en militär och agera mot minoriteter och ta till våld.

Anonym sa...

Författaren till den blogg; har ett agenda, smutskastning. Varför har inte herrarna bakom denna blogg lyft fram alla 20 tals stora fredsmanifestationer med över miljontals närvarande som DTP arrangerad senaste åren. Nej dem väljer alltid den vinklade o dolda agendan, smutskastningen.

Turkiet blir aldrig ett land för medborgarna, tvärtom ett land för staten. Ni turkar som klagar o känner att ni blir förolämpade av europeiska medier, bör nog tänka om o flytta tillbaka till er "fina" land. Som ni säger till kurderna "tyck om det eller lämna".

Ni har ett "självständigt" stat. Vad gör ni 3500 km från ert land.

Det finns förklaringar varför era föräldrar eller ni själva beslutade att lämna ert "stolta" land.

Högsta domstolen som inte ens kan acceptera kurdiskt vilja?

Därför skall kurder sträva efter ett eget stat. Det finns inget annan väg.

Därmed dog AKP så kallade reformer. För det fanns inget i grunden.

Synd för landets alla demokrater, fattiga, äkta liberaler m.m

Anonym sa...

Du som skriver att Emre skulle vara fascist och och har en förlegad tankesätt, huruvida är du och dem du företräder så framåt att ni tillgriper odemokratiska metoder. Vad ger dig och dina rätt ha rätten att döda besinningslöst och hävda att du har rätten för att turken dödade dina först. Denna medeltida tankesätt med hämnd tillhör en icke civiliserad värld och är lika bakåtsträvande som hegemonin som i grund och botten är orsaken till all olycka i östra Turkiet.

Om turkarna på bilden är fascister, vad är dem dina som gömmer sig bakom småungar - ju fega kräk.

Så om Emre "ett skolexempel på hur någon kan missa skogen på grund av träden som skymmer utsikten", vad gör det dig och PKK som genom narkotikahandel dels förpestar ungdomens liv i Europa och de barn som de använder som sköldar? Gör det dig till reaktionär?

Jag skulle snarare hävda det bestämdaste att du är en bakåtsträvare som använder förlegade metoder såsom hämnd, bränder och lönnmord.

Jag antar att det inte är så att man kan hoppa över en utvecklingsfas i evolutionen. Befinner man sig på medeltiden så är det där man ska ta vid och inte i nuet.

Tiden måste ha sin gilla gång.

Jag vill nog påstå att det är du som är hjärntvättad, bitter och ett bakåtsträvande offer för hetsk propaganda.

Förena er med folket och låt sann demokrati skölja över landet. Det är både ditt och mitt land och det borde ligga i allas intresse att landet äntligen stabiliseras.

Anonym sa...

Vilket land Turkiet är först ger man fripassage till PKK medlemmar sen stänger man ett parti p.ga. samröre med PKK. Vad är det för fasoner?

Rena skämtet!!!!!!!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:

PKK för folket ? Genom att slakta folket ?

Ju mer folket lär sig om demokrati och inser vad DTP o dess motsvarigheter gör kommer stödet minska...

Sen undrar jag om inte dem turkiska kurderna som vill se en lösning kommer ha tilltro på de som anser sig representera dem när dem nästan sabbade processen genom ständigt motarbete ihop med CHP o MHP ?

Klura på det en stund...

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Min agenda är inte att smutskasta, mitt enda mål är att ge min syn på vad som försigår. Att jag lämnat ut DTP:s ”fredsmöten” beror på att det mynnade ut i upplopp med förstörelse för de egna. Sen så präglas dessa möten av PKK propaganda. Hade det varit för fred, så hade det inte brukats våld och man hade tagit avstånd från terrorism och tagit ett steg mot broderskap. Jag hoppas det besvarar på din fråga.

De flesta av turkarna i Sverige är barn eller barnbarn till arbetskrafts invandringen som utlystes runt om i Europa. Jämfört med Turkiet så betalades det höga löner och detta drog med många från mindre samhällen runt om i landet. De flesta besöker Turkiet vid första bästa tillfälle, minst en gång om året (skrivit uppsats om de). O stor trivs i Sverige… Men är fortfarande stolta över sitt andra (primära?) land och bakgrund.

Menar du att kurdernas vilja är att stötta en grupp terrorister som dödade soldater mitt under en reforms period som skulle ge dem vad de uttalar sig slåss för ? Vad sa HD egentligen ? Ta avstånd från terrorismen och uppför er som moderna människor.

Sträva efter en stat kan man ju, men är det en realitet ? Noop… Island var uppe på aktion för ett tag sedan. Jag föreslår att ni samlar PKK:s knark pengar och tar er en titt på nätet.

Ingenting dog, vad hindra AKP från att klubba igenom sina reformer ? Kanske är det för att det inte gjordes på DTP och PKK initiativ som det svider?


Till nästa smurf:

Den amnesty som utropades säger inte att PKK undgår straff hur som helst. De som inte deltagit i väpnad propaganda slipper åtal, inget mer. Läs på innan du uttalar dig idiot !

Emre

Anonym sa...

Gurginin bloguna bak senin hakkinda yazmis!

Bawa Osman sa...

PKKare:

Allt går planenligt. Oroa er inte. Ni har funnits i 25 år. Mitt kära AK P har bara funnits sedan 2002. Det kommer ta ett par år till innan vi rensat ut er apoism. Oroa er inte. Vi angriper er inte bara Turkiet utan även i Europa.

Hur många kom och lyssnade på Osman Baydemir när han besökte den svenska riksdagen? Jag läste inte en endaste artikel om det. Ingen tar er på allvar. Och nu har Europadomstolen gått och sagt att DTP borde ha tagit avstånd från PKK.

Sweet, allt i enlighet med planerna.

Ni får vänja er vid att hoppa i säng med armenier/assyr-diasporan i Sverige.

Nu inväntar vi genomförandet av AK P:s kurdinitiativ. Den kommer göra susen. Ja, ni kommer fortsätta spilla blod för ni är ju trots allt Ergenekons slampor.

BIJI SEROK ERDO!
BIJI AK P!

TEK VATAN!
TEK MILLET!
TEK BAYRAK!
TEK DEVLET, DEMOKRATIK VE GUCLU DEBLET!

NE MÜTLU KÜRDUM DIYENE!


ALLA APOISTER OCH PKK FANTASTER:

Klicka på Bawa Osmans nick!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Gurgin fick sig precis ett svar...

Tack för att du uppmärksammade mig ! skulle inte vilja se eller höra den jäveln gotta sig över att jag inte svarat...

Emre

Osman Feffeson sa...

Emre:

Varför ska inte Sivan Perwer uttala sig?

Bra att dom stödjer en lösning av kurdfrågan.

Sancak Beyi Emre sa...

Det är bra med stöd eller avstånd, men mer än så tycker jag inte artister ska vela runt i... Vill ju inte ha ett USA i Turkiet...

Emre